Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Postul (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5059)
-   -   Sa mancam sanatos! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=11894)

the_Listener 30.07.2011 01:34:06

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383833)
ulei de masline presat la rece de casa - nu e din comert (am o sursa din italia)...painea de secara o fac la mine in bucatarie

ce compozitie chimica ? acizi grasi sat cit ? nesaturati cit ? polinesat cit ?
multa iubire
ps din ce faina o faci ? :24:

multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 01:41:51

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383835)
ce compozitie chimica ? acizi grasi sat cit ? nesaturati cit ? polinesat cit ?
multa iubire
ps din ce faina o faci ? :24:

multa iubire

eu iti propun sa te muti pe Luna :24:...poate acolo o sa te inteleaga cineva...sa nu-mi spui ca tu stai sa verifici la fiecare monstra aceste aspecte ...este un ulei de casa (facut in curte de niste tarani italieni - asa cum facem noi vinul)...gustul lui este mult mai puternic spre amarui si diferit de cel din comert
tu de unde consumi ulei de masline (daca consumi)?

ps mama sta acolo...deci nu e o imitatie de ulei

the_Listener 30.07.2011 01:47:09

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383836)
eu iti propun sa te muti pe Luna :24:...poate acolo o sa te inteleaga cineva...sa nu-mi spui ca tu stai sa verifici la fiecare monstra aceste aspecte ...este un ulei de casa (facut in curte de niste tarani italieni - asa cum facem noi vinul)...gustul lui este mult mai puternic spre amarui si diferit de cel din comert

ps mama sta acolo...deci nu e o imitatie de ulei

stii ca anumite soiuri de masline nu sunt ok ? stiai ca anumite uleiuri de masline fac mai mult rau decit bine ? desigur ca nu .... asadar eu citesc pe eticheta si daca nu are eticheta IL LAS PE RAFT INDIFERENT CA E EXTRA SAU ITALIAN sau scump sau ieftin ... NU CONTEAZA .... asadar ar fi bine sa ii faci compozitia chimica la ce am spus sau sa nu il mai consumi daca nu stii ce are inauntru ..... :24:
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 02:03:58

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383837)
stii ca anumite soiuri de masline nu sunt ok ? stiai ca anumite uleiuri de masline fac mai mult rau decit bine ? desigur ca nu .... asadar eu citesc pe eticheta si daca nu are eticheta IL LAS PE RAFT INDIFERENT CA E EXTRA SAU ITALIAN sau scump sau ieftin ... NU CONTEAZA .... asadar ar fi bine sa ii faci compozitia chimica la ce am spus sau sa nu il mai consumi daca nu stii ce are inauntru ..... :24:
multa iubire

upsss...ce este in comert este cu multttt multtttt sub cel facut de casa...daca vrei iti trimit o monstra sa-i faci analizele (si nu glumesc cand afirm - iar daca iasa analizele bune te poti abona)...ce-i care mi-l trimit, mi-l trimit din pivnita lor... tu crezi ca ei consuma ceva ce le-ar putea face rau (cand ei il beau ca pe medicament) sau ca nu au facut niste analize asa pentru cultura lor generela...ar fi culmea sa le cer si o analiza (i-as jigni) ...as pune la indoiala produsul cu care se mandresc poate cel mai mult (cel putin in zona)
iar ce este in comert...iti spun eu dragule...mi-au povestit ei cum se face uleiul pentru comert...si inca ceva cel de la 10 euro in sus este un ulei care ar putea fi bun...in rest sunt POVESTI....s-au facut si demonstratii pe aceasta tema

maria32 30.07.2011 02:16:08

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383834)
pai nu mai sunt necesare ... zilele de post sunt facute CA SA VA POTOLITI DE A MAI FACE RAU ŽŽ TEMPLULUI LUI DUMNEZEU ŽŽ .... asta vorbind de mincare ... ca postul este pe linga mincare si de alt tip , desi daca mincarea e de calitate se tine post usor si in alte privinte .....
si am sa raspund si cu versete si sa vedem ce reactii au avut ca nu au mincat carne si nu au baut vin
daniil 1
16. Atunci supraveghetorul le-a înlocuit mâncarea lor și vinul - băutura dor - și le-a dat mâncăruri de legume.
17. Și acestor patru tineri le-a dat Dumnezeu știință și pricepere în oricare scriere, precum și înțelepciune, încât Daniel putea să tâlcuiască vedeniile și visele.
18. Și după acel răstimp hotărât de rege ca să-i aducă, i-a înfățișat căpetenia famenilor înaintea lui Nabucodonosor.
19. Și a grăit regele cu ei, dar n-a aflat pe nimeni printre ei toți ca pe Daniel, Anania, Misael și Azaria. Și ei au început să slujească pe rege.
20. Și în toate întrebările, asupra cărora regele le cerea dezlegarea, când era vorba de înțelepciune și de pricepere, îi găsea pe ei de zece ori mai isteți decât magii și prezicătorii din tot regatul lui.

asadar au mincat legume si au fost mai intelepti de zeci de ori decit altii? uite cum apare legatura dintre post(fara lapte branza carne oua peste ) si intelepciune . si daca e sa o luam si stiintific , alimentele vegetale au mari beneficii asupra creierului
multa iubire

deci de atata amar de timp Biserica ne mintea dand dezlegare la mancare de dulce cand ar fi putut de la bun inceput sa ne spuna ca cine este crestin nu are voie sa manance carne, branza, lapte, oua. dar ne-a facut noua pogoramant ca suntem slabi si nevrednici.......... eu asta inteleg din raspunsul tau...

the_Listener 30.07.2011 02:18:51

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383839)
upsss...ce este in comert este cu multttt multtttt sub cel facut de casa...daca vrei iti trimit o monstra sa-i faci analizele (si nu glumesc cand afirm - iar daca iasa analizele bune te poti abona)...ce-i care mi-l trimit, mi-l trimit din pivnita lor... tu crezi ca ei consuma ceva ce le-ar putea face rau (cand ei il beau ca pe medicament) sau ca nu au facut niste analize asa pentru cultura lor generela...ar fi culmea sa le cer si o analiza (i-as jigni) ...as pune la indoiala produsul cu care se mandresc poate cel mai mult (cel putin in zona)
iar ce este in comert...iti spun eu dragule...mi-au povestit ei cum se face uleiul pentru comert...si inca ceva cel de la 10 euro in sus este un ulei care ar putea fi bun...in rest sunt POVESTI....s-au facut si demonstratii pe aceasta tema

ia tu o mostra din uleiul tau si fa-i analizele si spune-mi cit contine ACIZI SATURATI , ACIZI NESATURATI , si ACIZI POLINESATURATI ... pot consuma ceva ce le face rau DACA NU STIU .....asadar pivnita si faptul ca ei sunt oameni frumosi, destepti etc NU MA IMPRESIONEAZA pe mine .... daca se mindresc si e de calitate atunci nu vad de ce s-ar ofusca .... daca insa nu e, SALVEZI VIETI , atit pe ei cit si pe restul ..... am vazut ulei din italia cu acizi sat 15 si e DEZASTRUOS pentru organism .... asadar ei pot sa il bea cum vor dar asta nu il face medicament ..... intelegi ? :39:
si ia uimeste.ma cum se face uleiul din comert ? si despre ce ulei vorbim ? ca banuiesc ca sunt mai multe tipuri , in functie de soiuri ?
multa iubire

the_Listener 30.07.2011 02:26:06

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383842)
deci de atata amar de timp Biserica ne mintea dand dezlegare la mancare de dulce cand ar fi putut de la bun inceput sa ne spuna ca cine este crestin nu are voie sa manance carne, branza, lapte, oua. dar ne-a facut noua pogoramant ca suntem slabi si nevrednici.......... eu asta inteleg din raspunsul tau...

biserica A INGADUIT pentru slabiciunile si pacatele noastre , dar a ORINDUIT sa se tina post ..... sfintii demonstreaza arta divina fiind ŽŽ ingeri pe pamint ŽŽ .... se spune ca unii oameni au dinti de lapte in ale invataturii si nu pot mesteca adevarul gol golut , dar altii au dinti puternici si il ŽŽ maninca ŽŽ fara probleme ..... asadar iti dau din nou un verset care sa imi suStina afirmatiile cu INGADUINTA
http://media.roportal.ro/forum/cache...fault/good.gif
23. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosescToate îmi sunt îngăduite, dar ]nu toate zidesc
27. Dacă cineva dintre necredincioși vă cheamă pe voi la masă și voiți să vă duceți, mâncați orice vă este pus înainte, fără să întrebați nimic pentru conștiință.
ps neputinta de a te abtine de la carne este o ingaduinta, NU O FOLOSINTA(adevar) .
de asta postul ZIDESTE si intareste pe mai putin credinciosi ca se straduiesc sa il tina .... dar pentru un sfint . postul este BUCURIE si IUBIRE .... DIFERENTA ESTE FFFF MARE IN TRAIRE intre unu care face putin , si unu care face mult .... rasplata va fi in functie de nevointa ....
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 02:35:35

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383843)
ia tu o mostra din uleiul gtau si fa-i analizele si spune-mi cit contine ACIZI SATURATI , ACIZI NESATURATI , si ACIZI POLINESATURATI ... pot consuma cevq ce le face rau DACA NU STIU .....asadar pivinita si faptul ca ei sunt oameni frumosi, destepti etc NU MA IMPRESIONEAZA pe mine .... daca se mindresc si e de calitate atunci nu vad de ce s-ar ofusca .... daca insa nu e SALVEZI VIETI , atit pe ei cit si pe restul ..... am vazut ulei din italia cu acizi sat 15 si e DEZASTRUOS pentru organism .... asadar ei pot sa il bea cum vor dar asta nu il face medicament ..... intelegi ? :39:
si ia uimeste.ma cum se face uleiul din comert ? si despre ce ulei vorbim ? ca banuiesc ca sunt mai multe tipuri , in functie de soiuri ?
multa iubire

sunt cunostinte...nu sunt comercianti ...intelegi...
da am sa fac analizele...iti repet eu sunt vegan...dar stii naturismul asta duce deja la fanatism ...chiar ma acuza cineva pe topicul meu de fanatism si eu l-am contrazis ...dar incet mi se confirma afirmatia lui

eu iti vorbesc acum de pret ....s-a demostrat la ei in diferite emisiuni - uleiurile contrafacue/false de masline...au demonstrat ca un ulei bun/curat adica fara alte adaosuri nu are cum sa ajunga la ei pe raft sub 7-8 euro...au analizat fiecare amanunt de la producator (ce materie prima consuma pentru cresterea/intretinerea maslinilor - cheltuieli cu utilaje, motorina, stropit maslinii etc...apoi costul aferent culesului, costul ambalajului - sticla etc...pana ajunge pe raft ....deci ce este sub 7-8 euro este FAKE ...si ei au uleiuri si la 2-3 eur sticla (acestia au devenit suspecti)...au descoperit ca folosesc diferite substante cu aromele aferente...am inteles ca i-au prins pe unii ca bagau petrol amestecat cu uleiul bun...asta nu insemna ca tot uleiul din comert este FAKE...sa ne intelegem...dar este ca si cand ai compara un vin de casa cu unul de comert (gusturi total diferite ...sa nu vorbim si aici de ce ar putea contine un vin de comert)
dar te intreb ai gustat un ulei de casa?

the_Listener 30.07.2011 03:04:49

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383845)
sunt cunostinte...nu sunt comercianti ...intelegi...
da am sa fac analizele...iti repet eu sunt vegan...dar stii naturismul asta duce deja la fanatism ...chiar ma acuza cineva pe topicul meu de fanatism si eu l-am contrazis ...dar incet mi se confirma afirmatia lui
?

fa-le si mai vorbim despre el .... deloc .... a fi hotaarit imtr-o discutie acu argumente ESTE O PROSTIE sa il consideri fanatism .... nu iau nimanui gitul , nu ma intereseaza ca ma jigneste , nu ma intereseaza cit de ofuscat se simte etc etc etc ... ... asadar analizez ce spune iar daca el se identifica cu calculatorul din fata lui este STRICT PROBLEMA LUI .... :24:

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383845)
eu iti vorbesc acum de pret ....s-a demostrat la ei in diferite emisiuni - uleiurile contrafacue/false de masline...au demonstrat ca un ulei bun/curat adica fara alte adaosuri nu are cum sa ajunga la ei pe raft sub 7-8 euro...au analizat fiecare amanunt de la producator (ce materie prima consuma pentru cresterea/intretinerea maslinilor - cheltuieli cu utilaje, motorina, stropit maslinii etc...apoi costul aferent culesului, costul ambalajului - sticla etc...pana ajunge pe raft ....deci ce este sub 7-8 euro este FAKE ...si ei au uleiuri si la 2-3 eur sticla (acestia au devenit suspecti)...au descoperit ca folosesc diferite substante cu aromele aferente...am inteles ca i-au prins pe unii ca bagau un anumit tip de petrol amestecat cu uleiul bun...asta nu insemna ca to uleiul din comert este FAKE...sa ne intelegem...dar este ca si cand ai compara un vin de casa cu unul de comert (gusturi total diferite ...sa nu vorbim si aici de ce ar puta contine un vin de comert)
dar te intreb ai gustat un ulei de casa?

totul s-a facut la ei ... asadar LA EI nu poate sa ajunga sub 7 euro ... ai emisiunea sa o vad si eu ? sau sa te cred pe cuvint ?:24:... asadar nu tot uleiul din comert e fake dar doar peste 7 euro e bun? in italia ? ai vazut tu emsiunea ? sau te-au prostit cunstiintele tale ? ha ha ha .....
uite de exemplu exista lipici de carnuri care e folosit ca sa lipeasca bucati de resturi de diferite carnuri si sa faca carne macra stiai ? dar asta nu spune ca nu exista carne macra ieftina ..... asadar eu unu cind aud asta de la unu care face ulei si il vinde ( sau tie ti-l da pe gratis ? , cu 7 euro ? sau sub ? ma indoiesc de veridicitatea spuselor lui ....
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 03:22:00

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383848)
fa-le si mai vorbim despre el .... deloc .... a fi hotaarit imtr-o discutie acu argumente ESTE O PROSTIE sa il consideri fanatism .... nu iau nimanui gitul , nu ma intereseaza ca ma jigneste , nu ma intereseaza cit de ofuscat se simte etc etc etc ... ... asadar analizez ce spune iar daca el se identifica cu calculatorul din fata lui este STRICT PROBLEMA LUI .... :24:

fanatism...ma refeream la analiza fiecare virgula din mancare....nu in cea ce afirmi

totul s-a facut la ei ... asadar LA EI nu poate sa ajunga sub 7 euro ... ai emisiunea sa o vad si eu ? sau sa te cred pe cuvint ?:24:... asadar nu tot uleiul din comert e fake dar doar peste 7 euro e bun? in italia ? ai vazut tu emsiunea ? sau te-au prostit cunstiintele tale ? ha ha ha .....
uite de exemplu exista lipici de carnuri care e folosit ca sa lipeasca bucati de resturi de diferite carnuri si sa faca carne macra stiai ? dar asta nu spune ca nu exista carne macra ieftina ..... asadar eu unu cind aud asta de la unu care face ulei si il vinde ( sau tie ti-l da pe gratis ? , cu 7 euro ? sau sub ? ma indoiesc de veridicitatea spuselor lui ....
multa iubire

acum vrei sa stii prea multe :24: auzi pret?...nu dragule ma prosteste cea mai buna cunostiinta a mea 'mama'...eu ti-am spus o "poveste" in ideea de te ajuta pe viitor ...tu consuma ce este in comert ...ESTE MULT MAI BUN...tu ai afirmat ca pt tine nu conteaza pretul....iar eu te-am atentionat ca e posibil sa iei FAKE...dar nah iarasi ne pierdem in detalii si uitam esenta

tot nu mi-ai raspuns la intrebare ...ai gustat un ulei de masline de casa?

the_Listener 30.07.2011 03:43:14

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383849)
acum vrei sa stii prea multe :24: auzi pret?...nu dragule ma prosteste cea mai buna cunostiinta a mea 'mama'...eu ti-am spus o "poveste" in ideea de te ajuta pe viitor ...tu consuma ce este in comert ...ESTE MULT MAI BUN...tu ai afirmat ca pt tine nu conteaza pretul....iar eu te-am atentionat ca e posibil sa iei FAKE...dar nah iarasi ne pierdem in detalii si uitam esenta

tot nu mi-ai raspuns la intrebare ...ai gustat un ulei de masline de casa?

aha ... sa inteleg ca e nepretuit dar nu ai nici o analiza chimica :24:... tu de multe ori spui povesti , de asta am dubii cind te trezesti la realitate cu informatia .... ha ... nu conteaza pretul in sensul ca poti lua un ulei prost cu bani multi .... asadar uleiurile alea din italia sunt vrajeli tocmai din considerentul ca au livezi intregi de maslini .... si sunt mari consumatori de ulei si FOARTE STRICI din multe puncte de vedere .... asadar emisinuea era facuta de cine ? tu afirmi lucruri de la ŽŽ mama ŽŽ , retete de la unu de 63 de ani si daca te iau la intrebari o dai din colt in colt .... schimba si tu placa si revino CU DOVEZI PALPABILE ,,,,
multa iubire
ps ce fel de soi ? ca de casa sunt multe ...
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 10:06:01

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383850)
aha ... sa inteleg ca e nepretuit dar nu ai nici o analiza chimica :24:... tu de multe ori spui povesti , de asta am dubii cind te trezesti la realitate cu informatia .... ha ... nu conteaza pretul in sensul ca poti lua un ulei prost cu bani multi .... asadar uleiurile alea din italia sunt vrajeli tocmai din considerentul ca au livezi intregi de maslini .... si sunt mari consumatori de ulei si FOARTE STRICI din multe puncte de vedere .... asadar emisinuea era facuta de cine ? tu afirmi lucruri de la ŽŽ mama ŽŽ , retete de la unu de 63 de ani si daca te iau la intrebari o dai din colt in colt .... schimba si tu placa si revino CU DOVEZI PALPABILE ,,,,
multa iubire
ps ce fel de soi ? ca de casa sunt multe ...
multa iubire

uite cum stai cu mâța in sac :24:...ai cazut in propriile tale capcane...ca na-i habar de crize este tocmai faptul ca tu ai in alimentatie TOXINE...tragi cocluziile asa cum iti convin tie - referitor la faptul ca eu am avut in alimentatie toxine (esti vazator cu duhul si stiai din inainte ce consumasem?) ...se fac recomandari sa evitam produsele din comert si sa consumam produse de casa...sustin ca uleiul de casa este cu mult peste cel din comert (dar tu amageste-te cu cel din comert)...sa nu mai vorbim de rosii, vinete ...dar tu amageste-te din nou...si asteapta vreo criza poate o sa vina...te innozi in mariile tale detalii (sa nu vorbim de fanatism) si uiti esenta ..."placa mea invechita" suna mai bine decat una "updatata" cu noroiul informatic a acestor vremuri...
ps: eu zic sa-ti faci niste analize ... poate ai sa ai surprize
Pace nu va fi deloc in inima omului trupesc, a omului care-i robit de lucrurile dinafara, ci pacea-i partea omului plin de ravna si duhovnicesc.
Orice unealtă e cu două tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă. Deci, fii cu nădejdea în Domnul când folosești uneltele Lui.
E bună dreapta socoteală, însă dragostea e Dar de sus.

Melissa 30.07.2011 10:34:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383867)
uite cum stai cu mâța in sac :24:...ai cazut in propriile tale capcane...ca na-i habar de crize este tocmai faptul ca tu ai in alimentatie TOXINE...tragi cocluziile asa cum iti convin tie - referitor la faptul ca eu am avut in alimentatie toxine (esti vazator cu duhul si stiai din inainte ce consumasem?) ...toata lumea face recomandari sa evitam ce este in comert si sa consumam produse de casa...sustin ca uleiul de casa este cu mult peste cel din comert (dar tu amageste-te cu cel din comert)...sa nu mai vorbim de rosii, vinete ...dar tu amageste-te din nou...si asteapta vreo criza peste cativa ani buni...nu te mai innoada in mariile tale detalii (sa nu vorbim de fanatism) si nu uita esenta ..."placa mea invechita" suna mai bine decat una "updatata" cu noroiul acestor vremuri...
Pace nu va fi deloc in inima omului trupesc, a omului care-i robit de lucrurile dinafara, ci pacea-i omului plin de ravna si duhovnicesc.

Nu te supara Ovidiu, dar faptul ca te simti mereu jignit arata despre tine altceva decat ti-ai dori. Am inteles ca si tu esti vegan si stii bine ca eu am fost prima care ti-a combatut "lista"( gen rosiile/perele etc= toxice) si "sursa"( un barbat de 63 de ani discipol a lui Valeriu Popa care se stie ca lucra cu diavolul in "vindecarile miraculoase" pe care le facea). Parerea mea este sa muti "comutatorul" de pe "emisie" pe "receptie" ca ai numai de invatat. Lasa orgoliile ca astea nu arata ca esti vegan si nici nu dau raspunsuri la subiect !

In ceea ce priveste uleiul de masline pe care il consumi, admite si posibilitatea nestiintei la cei care il produc. Nu este vorba de rea-credinta fiind mama ta in ecuatie dar s-ar putea foarte bine ca cei care produc acel ulei sa nu fie tocmai la zi cu lectiile.:-)

ovidiu b. 30.07.2011 11:13:22

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 383870)
Nu te supara Ovidiu, dar faptul ca te simti mereu jignit arata despre tine altceva decat ti-ai dori. Am inteles ca si tu esti vegan si stii bine ca eu am fost prima care ti-a combatut "lista"( gen rosiile/perele etc= toxice) si "sursa"( un barbat de 63 de ani discipol a lui Valeriu Popa care se stie ca lucra cu diavolul in "vindecarile miraculoase" pe care le facea). Parerea mea este sa muti "comutatorul" de pe "emisie" pe "receptie" ca ai numai de invatat. Lasa orgoliile ca astea nu arata ca esti vegan si nici nu dau raspunsuri la subiect !

In ceea ce priveste uleiul de masline pe care il consumi, admite si posibilitatea nestiintei la cei care il produc. Nu este vorba de rea-credinta fiind mama ta in ecuatie dar s-ar putea foarte bine ca cei care produc acel ulei sa nu fie tocmai la zi cu lectiile.:-)

jignit nu ma simt deloc...imi sustin un punct de vedere si atata tot...mi-ai combatut lista cu ce ? :24: lista nu am inventat-o eu - eu sunt mic si mai am multe de invatat)...ca rosiile sunt bune? eu am si contrariul...perele=toxice nu cred ca am afirmat asa ceva...trebuie sa avem in vedere si aspectele negative nu numai cele pozitive...degeaba mananci ceva care iti face bine pe de o parte iar pe de alta parte iti face rau (retine daca vrei ...si muta butonul pe "receptie" - eu nu vreau sa te conving...tu ai dreptul sa alegi)...
cat despre batran nu vreau sa sune a lauda dar ma obligi sa o fac ....da a fost la inceputuri pe langa Valeriu Popa (am gasit explicatia la firmatiile tale legate despre moartea lui...le-am postat pe topic)...dar de atunci a mai fost si pe langa altii:
-Zevacinski, un polonez ucrainean, care dupa razboi a fost dus intr-un lagar in Siberia, unde l-a cunoscut pe calugarul roman basarabean Nicolae Pescaru, un ascet ortodox, dublat de un mare vindecator. Acest calugar l-a ales pe Zevacinski (care era un om extraordinar de inzestrat intelectual, cunostea 11 limbi, vorbea greaca veche, latina, ebraica, slava veche), si i-a transmis tot ceea ce stia el in materie de medicina naturista, hipocratica, dar si de credinta ortodoxa.
- a mai fost si vreo 20 de ani pe langa parintele Lavrentie Sovre (Frasanei) ...care a facut mari vindecari - o fi si asta cu diavolul? (Dumnezeu sa ma ierte ca sunt obligat ca pun o asemenea intrebare)...ai grija ce afirmi... oricum se pare ca stiti prea multe punand la indoiala ORICE...doar ce va convine voua ACCEPTATI ...
iar in a judeca naturistii este iarasi o greseala (nimeni nu-i poate judeca decat Dumnezeu)...ai stat sa te gandesti ca poate s-au jertfit pentru STIINTA in detrimentul CREDINTEI ca sa avem noi acum aceste informatii?

In a vorbi de nestiinta referitor la ce? la uleiul de masline - nestiinta celor care il produc? ...stii ce te rog de acum in colo sa faci analiza la tot cea consumi (de la bunica, din piata etc - si iti urez mult succes)...sau poate imi spui tu aceasta stiinta...nu vreu sa jignesc (departe mi-e gandl) ...dar asta chiar mi se pare NECREDINTA

the_Listener 30.07.2011 12:21:01

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383867)
uite cum stai cu mâța in sac ai cazut in propriile tale capcane...ca na-i habar de crize este tocmai faptul ca tu ai in alimentatie TOXINE...tragi cocluziile asa cum iti convin tie - referitor la faptul ca eu am avut in alimentatie toxine (esti vazator cu duhul si stiai din inainte ce consumasem?) ...se fac recomandari sa evitam produsele din comert si sa consumam produse de casa...sustin ca uleiul de casa este cu mult peste cel din comert (dar tu amageste-te cu cel din comert)...sa nu mai vorbim de rosii, vinete ...dar tu amageste-te din nou...si asteapta vreo criza poate o sa vina...te innozi in mariile tale detalii (sa nu vorbim de fanatism) si uiti esenta ..."placa mea invechita" suna mai bine decat una "updatata" cu noroiul informatic a acestor vremuri...
Pace nu va fi deloc in inima omului trupesc, a omului care-i robit de lucrurile dinafara, ci pacea-i partea omului plin de ravna si duhovnicesc.
Orice unealtă e cu două tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă. Deci, fii cu nădejdea în Domnul când folosești uneltele Lui.
E bună dreapta socoteală, însă dragostea e Dar de sus.

nu amice PUN INTREBARI LA CARE TU NU RASPUNZI ... faci afirmatii pe care nu le poti sustine cu argumente si apoi tot tu filozofezi ca eu nu stiu ,,,,, morrrr de rassss ..... mai ai de studiat MULLLLLLLTTTTTT dar mai ales AI DE GINDIT informatia .... rosiile sunt toxice ? ti-am explicat IN CE SITUATII , dar tu nu si nu ... TU NU FACI DIFERENTE intre rosii RADIATE si rosii naturale .... nu iei in seama STUDII STIINTIFICE , dar te bazezi pe batrinelul de 63 de ani de care nu a auzit nimeni ... e cumva biochimist ? are ceva studii la activ ? NU ... asa ca amice esti total pe linga cu nutritia si asta te doare pe tine ...:24::24::24:--- amice NU EXISTA sa nu ai toxine in organism din alimentatie .... si uleiul de masline DE CASA daca ARE ACIZII GRASI PESTE 13 DETERMINA INCARCAREA FICATULUI SI DEPUNEREA PE VASE .... asadar amice poate sa fie si din casa caselor ca DEGEABA .... intelegi ?
multa iubire
ps te combat CU ARGUMENTE IAR TU NU FACI FATA DISCUTIEI si vorbesti de fanatism? ha ha ha ... eu vorbesc de NESTIINTA TA AMICE ..... tu poti sa visezi in continuare dar pina acum nici o teorie de a ta nu sta in picioare . decit VORBE AIUREA .... TIPIC CELOR CARE NU AU ARGUMENTE .... asadar amice am vazut din astia ca tine care NU RUMEGA informatia O GRAMADA ..... :24:
multa iubire
PS cit ai colesterolul ? hai sa vedem cit de updatat esti amice ... care e valoarea maxima IN 2011 considerata normala stii ?
multa iubire

Melissa 30.07.2011 12:23:21

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383873)
jignit nu ma simt deloc...imi sustin un punct de vedere si atata tot...mi-ai combatut lista cu ce ? :24: lista nu am inventat-o eu - eu sunt mic si mai am multe de invatat)...ca rosiile sunt bune? eu am si contrariul...perele=toxice nu cred ca am afirmat asa ceva...trebuie sa avem in vedere si aspectele negative nu numai cele pozitive...degeaba mananci ceva care iti face bine pe o parte iar pe alta parte iti face rau (retine daca vrei ...si muta butonul pe "receptie" - eu nu vreau sa te conving...tu ai dreptul sa alegi)...
cat despre batran nu vreau sa sune a lauda dar ma obligi sa o fac ....da a fost la inceputuri pe langa Valeriu Popa (am gasit explicatia la firmatiile legate despre moartea lui..le-am postat pe topic)...dar de atunci a mai fost si pe langa altii:
-Zevacinski, un polonez ucrainean, care dupa razboi a fost dus intr-un lagar in Siberia, unde l-a cunoscut pe calugarul roman basarabean Nicolae Pescaru, un ascet ortodox, dublat de un mare vindecator. Acest calugar l-a ales pe Zevacinski (care era un om extraordinar de inzestrat intelectual, cunostea 11 limbi, vorbea greaca veche, latina, ebraica, slava veche), si i-a transmis tot ceea ce stia el in materie de medicina naturista, hipocratica. dar si de credinta ortodoxa.
- a mai fost si vreo 20 de ani pe langa parintele Lavrentie Sovre (Frasanei) ...care a facut mari vindecari - o fi si asta cu diavolul? (Dumnezeu sa ma ierte ca sunt obligat ca pun o asemenea intrebare)...ai grija ce afirmi... oricum se pare ca stiti prea multe punand la indoiala ORICE...doar ce va convine voua ACCEPTATI ...
iar in a judeca naturistii este iarasi o greseala (nimeni nu-i poate judeca decat Dumnezeu)...ai stat sa te gandesti ca poate s-au jertfit pentru STIINTA in detrimentul CREDINTEI ca sa avem noi acum aceste informatii?

In a vorbi de nestiinta referitor la ce? la uleiul de masline - nestiinta celor care il produc? ...stii ce te rog de acum in colo sa faci analiza la tot cea consumi (de la bunica, din piata etc - si iti urez mult succes)...sau poate imi spui tu aceasta stiinta...nu vreu sa jignesc (departe mi-e gandl) ...dar asta chiar mi se pare NECREDINTA

Concluzii:
1. daca tu in cunostinta de cauza fiind, pui egalitate intre parintele Lavrentie Sovre (Frasanei) si Valeriu Popa despre care recunosti aici adevarul:
Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 382390)
Uite iti pot da un exeplu la afirmatia ta - "departarea de adevaratele valori ale credintei". Popa Valeriu nu avut un duhovnic mare in spate care sa il apare. El a intrat in turma tailandezilor dar neavand ajutor a murit (dupa ce s-a intors din Thailanda - aici fiecare dintre tabere si-a sustinut punctul de vedere prin contradictii bineinteles), iar dupa cateva ore trupul sau a intrat intr-un stadiu avansat de putrefactie (asa cum a afirmat si Melissa ziele trecute).

Tot ceeea ce facem trebuie sa o facem credinta in Dumnezeu.

"Orice unealtă e cu două tăișuri. Dacă nu o folosești cum trebuie, în loc să taie, ea te taie, în loc să clădească, te dărâmă. Deci, fii cu nădejdea în Domnul când folosești uneltele Lui."

inseamna ca discutia cu tine chiar e dubioasa, nu doar ca nu are sens! ( reciteste mesajul meu complet despre Valeriu Popa de la topicul tau, sa-ti reimprospatezi MEMORIA)
2. te intrebase cineva daca tu crezi in Mos Craciun si te rog sa raspunzi la intrebarea asta!:-))
3. se observa cu usurinta diferenta dintre tine si Listener si ca atitudine si ca argumente. Si tie iti da cu minus, crede-ma!:5:

ovidiu b. 30.07.2011 14:08:30

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 383880)
Concluzii:
1. daca tu in cunostinta de cauza fiind, pui egalitate intre parintele Lavrentie Sovre (Frasanei) si Valeriu Popa despre care recunosti aici adevarul:

inseamna ca discutia cu tine chiar e dubioasa, nu doar ca nu are sens! ( reciteste mesajul meu complet despre Valeriu Popa de la topicul tau, sa-ti reimprospatezi MEMORIA)

serios?...afirmatia ta nu are sens...citeste cu atentie afirmatiile mele...nu am pus nici o egalitate intre cele 2 persoane...dar daca ti se pare ca asa suna mai bine ca sa ma "combati" (ce frumos suna cuvantul asta) sustine-ti afirmatia
da am citit mesajul tau si ti-am dat un rapuns pe care tocmai l-ai postat...si ca sa te fac intelegi (CA VAD CA NU AI INTELES NIMIC)...am incercat doar sa intelegi diferenta intre faptul ca Valeriu Popa nu avut un mare duhovnic in spate (explicatia dupa moarte) ...iar "batranelul" a avut si probabil ca mai are pe cineva in spate...acum itelegi ?...dar cum ai ajuns tu la "egalitate" numai tu stii

Citat:

2. te intrebase cineva daca tu crezi in Mos Craciun si te rog sa raspunzi la intrebarea asta!:-))

da cred in "batranelul meu"...m-a ajutat foarte mult si ma ajuta...si nu scrie nicaieri ca trebuie sa fim de acord cu aceleasi persoane si idei
apropo mi s-a parut irelevanta comparatia ta intre Ovidiu Bujor (nu vreau sa-l sustin - nu stiu nimic despre el) si japonezul respectiv...dar am vazut pozele ....sunt 2 persoane care provin din 2 civilizatii diferite, 2 ecosisteme diferite...sa nu mai vorbim ca tu nu stii nimic despre respectivul japonez...
Citat:

3. se observa cu usurinta diferenta dintre tine si Listener si ca atitudine si ca argumente. Si tie iti da cu minus, crede-ma!:5:

i-au murit cumva laudatorii lui Listener...ATITUDINE? - pai vezi ca iarasi vezi numai ce vrei si cum vrei tu (s-ar puate sa fii subiectiva, nu crezi?)... eu nu ma compar si nu nu incerc in a ma compar cu cineva...dar daca tu asa vezi lucrurile este strict problema ta ...REPET am incercat sa va impartasesc niste idei...tu ai dreptul sa le iei de BUNE sau RELE
ARGUMETE - ti le repet si iti recomand sa probezi pe propia piele si sa te convingi tu cine are drepate (ai putea doar sa probezi putin aciditatea rosiilor renuntant o perioada la ele - e cel mai simplu si cel mai practic - referitor la ACIDITATE - s-ar putea sa fii surprinsa - si nu trebuie sa faci nici o analiza)..apropo ca stiu ca ai un bebelus:"Rosiile au un nivel ridicat de aciditate care poate cauza deranjamente stomacale sau chiar eruptii cutanate pe gura si/sau funduletul bebelusului."

Acum asta sustin eu : Rosiile au o evolutie foarte mare in reactiile de enzimale (fermentatie)....atat de mari incat duc la putrefactie - putrefactie care se transmite in tot sistemul organismului. Acum referitor la LICOPEN (care este anticancerigen) - poti manca o tona de rosii si nu ai sa ai beneficii ....doar extractul de LICOPEN (adica fara putrefactiile din organism) - te ajuta in combaterea cancerului. Uite surse bune de LICOPEN care care nu te afecteaza negativ: pepene verde, papaya, caise si grapefruit roz.
Acum SOLANINA din rosii am mai discutat-o - se stie clar ca este TOXICA, dar tin sa adaug ca SOLANINA - este un catalizator invers in organism. Acum aciditatea si starea de disconfort pe care le creeaza rosia, nu are rost sa le mai discutam...aciditatea ridicata duce la stari de oboseala (somn agitat), boli de ficat sau rinichi.

Doamne ajuta!

the_Listener 30.07.2011 14:20:10

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383896)

Acum asta sustin eu : Rosiile au o evolutie foarte mare in reactiile de enzimale (fermentatie)....atat de mari incat duc la putrefactie - putrefactie care se transmite in tot sistemul organismului. Acum referitor la LICOPEN (care este anticancerigen) - poti manca o tona de rosii si nu ai sa ai beneficii ....doar extractul de LICOPEN (adica fara putrefactiile din organism) - te ajuta in combaterea cancerului. Uite surse bune de LICOPEN care care nu te afecteaza negativ: pepene verde, papaya, caise si grapefruit roz.
Acum SOLANINA din rosii am mai discutat-o - se stie clar ca este TOXICA, dar tin sa adaug ca SOLANINA - este un catalizator invers in organism. Acum aciditatea si starea de disconfort pe care le creeaza rosia, nu are rost sa le mai discutam...aciditatea ridicata duce la stari de oboseala (somn agitat), boli de ficat sau rinichi.

Doamne ajuta!

FALS AMICE ... NICI O LEGUMA NU DUCE LA PUTREFACTIE caci NU STA DESTUL TIMP IN ORGANISM ... contine fibre SI SE ELIMINA RAPID .....cita prostie ( lipsa de invatatura ) .... cantitatea licopenului din rosie SE MARESTE DE CITEVA ORI daca rosia E PREPARATA TERMIC ...... dar se POATE ASIMILA LICOPENUL ( in cantitati mai mici desigur ) din rosia cruda DACA E MINCATA CU ULEI DE MASLINE ..... asadar ESTI DEZINFORMAT RAU .......solanina din rosii nu e toxica amice DECIT DACA E EXTRASA .... si sa iti mai dau un exemplu de asa zisa toxina in samburi de caisa ...... o stii ? si mai ales STII CA NU E TOXINA PENTRU ORGANISM SI DE CE ? asadar vorbesti TIMPENII FFFFFFFFFF MARI .....mai studiaza MULTTTTTTTTT si UPDATEAZA-TE....:4:
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 14:29:54

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383879)
PS cit ai colesterolul ? hai sa vedem cit de updatat esti amice ... care e valoarea maxima IN 2011 considerata normala stii ?
multa iubire

pot sa-ti dau niste date de pe un buletin facut anul trecut
COLESTEROL SERIC TOTAL - 145, HDL - 52, LDL - 99

Melissa 30.07.2011 14:33:53

Citat:

serios?...afirmatia ta nu are sens...citeste cu atentie afirmatiile mele...nu am pus nici o egalitate intre cele 2 persoane...dar daca ti se pare ca asa suna mai bine ca sa ma "combati" (ce frumos suna cuvantul asta) sustine-ti afirmatia
da am citit mesajul tau si ti-am dat un rapuns pe care tocmai l-ai postat...si ca sa te fac intelegi (CA VAD CA NU AI INTELES NIMIC)...am incercat doar sa intelegi diferenta intre faptul ca Valeriu Popa nu avut un mare duhovnic in spate (explicatia dupa moarte) ...iar "batranelul" a avut si probabil ca mai are pe cineva in spate...acum itelegi ?...dar cum ai ajuns tu la "egalitate" numai tu stii

Iti place salata vad..:-)))Nu le mixa cu mine ca nu tine!

A ti se PUTREZI trupul(STADIU FFF AVANSAT DE PUTREFACTIE) la CATEVA ORE dupa ce ai decedat, nu inseamna ca NU AI AVUT un mare duhovnic in spate, ci inseamna ca ai lucrat cu DIAVOLUL! Daca nu ma crezi, intreaba orice mare duhovnic aflat acum in viata! Sau tie ti se pare ca moastele sfintilor care miros a MIR ( si desigur N-AU INTRAT IN PUTREFACTIE NICI DUPA SUTE DE ANI), sunt o pura intamplare?:-)))
Citat:

apropo mi s-a parut irelevanta comparatia ta intre Ovidiu Bujor (nu vreau sa-l sustin - nu stiu nimic despre el) si japonezul respectiv...dar am vazut pozele ....sunt 2 persoane care provin din 2 civilizatii diferite, 2 ecosisteme diferite...sa nu mai vorbim ca tu nu stii nimic despre respectivul japonez...

Stiu exact ce trebuia sa stiu: VARSTA....Bojor la 87 arata mult mai batran decat japonezul la 100 ! Dar normal ca ti se pare irelevanta comparatia daca batranelul tau de 63 arata ca taica Ion de 93 de la sat! Sau imi trimiti o poza cu el ca sa ma combati?:-))
Citat:

i-au murit cumva laudatorii lui Listener...ATITUDINE - pai vezi ca iarasi vezi numai ce vrei si cum vrei tu (s-ar puate sa fii subiectiva, nu crezi?)...

N-am de ce sa fiu subiectiva cu Listener ca doar nu-i frate cu mama! Daca te uiti pe acest topic in urma, ai sa vezi ca si pe mine m-a "executat" chiar SI referitor la sursa de unde am postat mesajul initial! Dar spre deosebire de tine, eu i-am spus "bine ai venit pe forum", deoarece mi-am dat seama rapid ca ma depaseste cu mult si NU SPUNE PROSTII! Am de invatat de la el si de aceea am cautat sa-i aflu cat mai multe puncte de vedere si sa-l rog sa spuna cat mai multe informatii.
Citat:

apropo ca stiu ca ai un bebelus:"Rosiile au un nivel ridicat de aciditate care poate cauza deranjamente stomacale sau chiar eruptii cutanate pe gura si/sau funduletul bebelusului."

Sa fii tu sanatos cate rosii ( sanatoase, din gradina )mananca copilul meu si e SANATOS TUN! Nimic din ce ai spus n-a facut vreodata!

ovidiu b. 30.07.2011 14:34:43

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383900)
FALS AMICE ... NICI O LEGUMA NU DUCE LA PUTREFACTIE caci NU STA DESTUL TIMP IN ORGANISM ... contine fibre SI SE ELIMINA RAPID .....cita prostie ( lipsa de invatatura ) ...

aha dar EVOLUTIA foarte mare in reactiile de enzimale (fermentatia) rosiilor o lasi la o parte ...tu treci peste acest aspect foarte important si treci direct la eliminare...te las in teoria ta

Doamne ajuta!

the_Listener 30.07.2011 14:36:22

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383902)
pot sa-ti dau niste date de pe un buletin facut anul trecut
COLESTEROL SERIC TOTAL - 145, HDL - 52, LDL - 99

irelevant .... acum ce analize ai ? :21:
multa iubire

the_Listener 30.07.2011 14:42:19

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383907)
aha dar EVOLUTIA foarte mare in reactiile de enzimale (fermentatia) rosiilor o lasi la o parte ...tu treci peste acest aspect foarte important si treci direct la eliminare...te las in teoria ta

Doamne ajuta!

DAR FIBRELE tu le lasi la o parte ???? asadar amice FIBRELE NU LASA sa aiba evolutie mare .... ai niste studii despre timpeniile pe care le spui ? sau tot batrinelul de 63 de ani te-a invatat ? :24::24:
si rosiile NECOAPTE sau mai putin coapte , tari si nu de culoare intensa rosie sunt ACIDE .... asadar iara NU FACI DIFERENTE si NU GINDESTI ce scrii ( informatia ta ) .... mai incearca si alte argumente ca am rabdare
multa iubire
ps rosia ESTE UN COMPLEX de substante chimice naturale CARE LUCREAZA IN SINERGIE .... daca scoti DOAR UN ELEMENT si il analizezi NU STII NIMIC DESPRE PRODUS , DESPRE PROPORTIA ALTOR ELEMENTE DIN EL etc etc etc ..... de asta NICIODATA natura nu poate fi facuta in laborator si nici patentata ..... :24:
multa iubire
ps tu faci confuzii intre fermentatie si putrefactie ..... DOAR PRODUSELE ANIMALE INTRA IN PUTREFACTIE .... vegetalele intra in fermentatie SI SE ELIMINA .......ŽŽŽasadar nu o sa fi niciodata constipat de la legume .... dar de la carne lapte brinza oua si peste DA .... stii de ce ? ha ha ha
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 14:50:44

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383909)
irelevant .... acum ce analize ai ? :21:
multa iubire

pai ti-am dat datele ultimelor mele analize...IRELEVANT...ce usor folosesti cuvintele...apropo nu am nevoie de analize ...am incredere mai mare in "batranel" decat in doctori (nu o spuna ca sa ma laud da iarasi sunt nevoit)...cand iesisem din spital aveam valori alarmante la colesterol si trigliceride iar doctorii nu mi-au dat nici un regim special (doar niste medicamnte pentru colesterol - pe care bineinteles nu le-am luat) ....si de cand m-am lasat pe mana lui valorile sunt mullllt mai bune In 6 luni le-am adus la un nivel satisfacator)...iar la alimentatie am char nu simt nevoia sa imi analize frecvent ...valorle le SIMT (oraganismul simte cand e ceva alet in corp - ma refer la un adevarat vegan - dar pt tine cred ca sunt mai bune cifrele exacte - dar ti-o spun cu buna vointa - vezi sa nu te innozi in ele)

Doamne ajuta!

Melissa 30.07.2011 14:57:00

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383915)
pai ti-am dat datele ultimelor mele analize...IRELEVANT...ce usor folosesti cuvintele...apropo nu am nevoie de analize ...am incredere mai mare in "batranel" decat in doctori (nu o spuna ca sa ma laud da iarasi sunt nevoit)...cand iesisem din spital aveam valori alarmante la colesterol si trigliceride iar doctorii nu mi-au dat nici un regim special (doar niste medicamnte pentru colesterol - pe care bineinteles nu le-am luat) ....si de cand m-am lasat pe mana lui valorile sunt mullllt mai bune In 6 luni le-am adus la un nivel satisfacator)...iar la alimentatie am char nu simt nevoia sa imi analize frecvent ...valorle le SIMT (oraganismul simte cand e ceva alet in corp - ma refer la un adevarat vegan - dar pt tine cred ca sunt mai bune cifrele exacte - dar ti-o spun cu buna vointa - vezi sa nu te innozi in ele)

Doamne ajuta!

Ovidiu draga, ca sa fi credibil, trebuie sa vorbesti in cifre, nu dupa ureche..E important sa te creada lumea daca ai o informatie corecta de transmis. Pentru ca de aceea se presupune ca o transmiti, ca sa faci un bine, nu sa te lauzi aiurea pe un forum ortodox!

In 6 luni trebuia sa ai analize PERFECTE, nu satisfacatoare!

ovidiu b. 30.07.2011 15:05:36

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 383906)
Iti place salata vad..:-)))Nu le mixa cu mine ca nu tine!

A ti se PUTREZI trupul(STADIU FFF AVANSAT DE PUTREFACTIE) la CATEVA ORE dupa ce ai decedat, nu inseamna ca NU AI AVUT un mare duhovnic in spate, ci inseamna ca ai lucrat cu DIAVOLUL! Daca nu ma crezi, intreaba orice mare duhovnic aflat acum in viata! Sau tie ti se pare ca moastele sfintilor care miros a MIR ( si desigur N-AU INTRAT IN PUTREFACTIE NICI DUPA SUTE DE ANI), sunt o pura intamplare?:-)))

salata e la tine...afirmi de ca au am pus in EGALITATE doi oameni iar acum vb de cu totul altceva...vezi un e salata

Citat:

Stiu exact ce trebuia sa stiu: VARSTA....Bojor la 87 arata mult mai batran decat japonezul la 100 ! Dar normal ca ti se pare irelevanta comparatia daca batranelul tau de 63 arata ca taica Ion de 93 de la sat! Sau imi trimiti o poza cu el ca sa ma combati?:-))

aici iarasi ALTA SALATA...vorbeam de 2 oameni iar tu acum il introduci pe un la treilea...vezi ca le mixezi rau de tot...poza nu am de ce sa-ti pun...apoi o sa se inteleaga alte prostii (ca asa vrea sa-i fac reclama)....si iti repet nu judeca oamenii dupa cum arata (E CEA MAI MARE POSTIE)...nu poti stii trecutul lui...ce boli a avut sau ce are, cate pacate de ispasit are etc...si inca ceva daca nu stiai: marii oameni care vindeca (inclusiv calugarii) - iti preiau o parte din boala...calugarii se roaga pentru aproapele sau ca Dumnezeu sa le dea lor o parte din boala si astfel sa il elibere pe cel bolnav

Citat:

Sa fii tu sanatos cate rosii ( sanatoase, din gradina )mananca copilul meu si e SANATOS TUN! Nimic din ce ai spus n-a facut vreodata!

Mergi inainte cu ele...nu te obliga nimeni sa renunti la ele...dar testeaza tu cea care poate trage o conclzie...el saracul mananca ce iii dai...nu ai de unde sti cum e fara rosii...asa ca te rog sa sa nu afirmi ceva ce nu stii ...PROBEAZA si ai sa-ti schimbi parerea

the_Listener 30.07.2011 15:06:41

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383915)

Doamne ajuta!

pai irelevant PENTRU CA ACUM UN AN corpul tau era cu MULTTTTTT DIFERIT fata de acum .... s-au intimplat atitea lucruri in organismul tau de atunci incat nu poti sa iei in considerare analizele de atunci cu ce sunt .... normal ca aveai valori alarmant la colesterol si trigliceride de asta te-am si intrebat .... scuza-ma ca sunt ŽŽ clarvazator ŽŽ ... ha ha ha .... nivel satisfacator si nivel SANATOS sunt doua lucruri total diferite .... cit despre medicii care nu stiu nutritie nu trebuie sa imi spui ca stiu .... ei nu ti-au recomandat nici o dieta din mai multe considerente.... 1 nu stiu sa recomande . 2. stiu ca pacientii nu ii asculta , 3. fac comert cu medicamente , etc etc etc ..... dar asta nu inseamna ca informatia batrinului este corecta , intelegi ? el a eliminat cit mai mult posibil ALIMENTATIA toxica - carne lapte brinza oua peste , tu fiind vegan si NORMAL ca rezultatele sunt bune ..... CA NU TE MAI INTOXICI ....dar a spune ca rosia e acida si ca este rea pentru organism E CALE LUNGA .....
asadar FA DIFERENTE amice ..... eu vorbesc de studii stiintifice , si ma bazez pe dovezi ... DOVEZILE TALE UNDE SUNT ? si aici ma refer la timpeniile tale cu vegetalele ....... de lapte , brinza . carne . oua , peste ca sunt toxice , ne-am lamurit
multa iubire

ovidiu b. 30.07.2011 15:07:04

Citat:

În prealabil postat de Melissa (Post 383917)
Ovidiu draga, ca sa fi credibil, trebuie sa vorbesti in cifre, nu dupa ureche..E important sa te creada lumea daca ai o informatie corecta de transmis. Pentru ca de aceea se presupune ca o transmiti, ca sa faci un bine, nu sa te lauzi aiurea pe un forum ortodox!

In 6 luni trebuia sa ai analize PERFECTE, nu satisfacatoare!

Satisfacator - adica sub limita normala ....dar iarasi tu le stii pe toate...stii si ce boala am avut etc...nu mai judeca asa dupa URECHE

ovidiu b. 30.07.2011 15:09:48

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383921)
Satisfacator - adica sub limita normala ....dar iarasi tu le stii pe toate...stii si ce boala am avut etc...nu mai judeca asa dupa URECHE

tema ta este sa probezi...in rest eu zic ca nu isi mai au rost contradictiile pe aceasta tema...este destul de evidenta parerea fiecaruia...eu am devenit subiectul discutiei si nu e cazul...

Numai bine!

ovidiu b. 30.07.2011 15:11:24

............

the_Listener 30.07.2011 15:15:00

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383924)
tema ta este sa probezi...in rest eu zic ca nu isi mai au rost contradictiile pe aceasta tema...este destul de evidenta parerea fiecaruia...eu am devenit subiectul discutiei si nu e cazul...

Numai bine!

tu te -ai adus in discutie CA SUBIECT de discutie si ca argument ca lista ta e corecta .... ASADAR sa inteleg ca ESTI IRELEVANT CA ARGUMENT corect ?:41:
multa iubire

the_Listener 30.07.2011 15:18:31

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383918)
Mergi inainte cu ele...nu te obliga nimeni sa renunti la ele...dar testeaza tu cea care poate trage o conclzie...el saracul mananca ce iii dai...nu ai de unde sti cum e fara rosii...asa ca te rog sa sa nu afirmi ceva ce nu stii ...PROBEAZA si ai sa-ti schimbi parerea

probeaza sa vezi cum e cu ele ... si ATENTIE CE FEL DE ROSII ....... si MAI ALES CUM LE COMBINI .....
multa iubire
ps maninci muraturi facute in casa ? zahar ? gemuri de casa ? , vinete puse la congelator ? etc etc etc ... asa traditional de iarna cum fac romanii ? :24:
multa iubire

the_Listener 30.07.2011 15:20:15

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 383921)

care e limita normala DIN 2011 ? o stii ? .....ca de vorbit vorbe stim ca poti :45:
multa iubire
ps dar nu dupa ureche ok? :24:
multa iubire

maria32 30.07.2011 15:54:22

o sa para ca ma bag ca musca in lapte in discutia voastra (iertat sa-mi fie) dar simt nevoia sa va impartasesc urmatoarele fapte.

In familia mea, majoritatea bunicilor, strabunicilor din neam au trait pana dupa 90 de ani, avem multe cruci pe care poti numara si peste 100de ani in cimitirul unde dorm inaintasii mei.

toti au avut un regim de viata specific oamenilor de la tara, branza, lapte, oua, carne, grasime, legume f multe ce-i drept, nerafinate, pregatite in casa, coapte, prajite, rumenite, cu sosuri si rantas-uri ca sunt ardeleni, dar f gatite :) nu crude.

ce ma intereseaza pe mine analizele lor (nici nu se faceau atatea pe vremea lor) cand eu i-am vazut cu ochii mei trezindu-se in fiecare dimineata la 6 si culcandu-se seara dupa ora 22.00, plini de vigoare, carand, frecand, sapand la camp, culegand, cantand, jucand la nunti, chiar si la 90 de ani? Rumeni in obraji, fara riduri, cu o maaaare pofta de viata, leganandu-si nepotii si stranepotii pe genunci, calmi si linistiti? pazind zilele de post si respectandu-se intre ei si cu vecinii si toti cei care le calcau pragul?

oare au gresit ca nu au fost vegetarieni?
poate conteaza ca toti acestia de care v-am povestit nu se asezau la masa fara sa spuna rugaciunea Tatal nostru si inchinau fiecare fel de mancare... si multumeau in fiecare seara Domnului pentru ca au avut ce pune pe masa, nu neg aceasta... dar mancau carne, lapte, smantana grasa de o taiai cu cutitul, facuta de ei din laptele de capre, oi, vaci, bivolite din turmele lor.

tot ce conteaza pentru mine este ca ei si-au trait viata frumos, au fost in putere sa-si ajute si nepotii ba chiar si stranepotii...

imi spuneti de Adam si Eva care au trait 900 de ani. Doamne ce nenorocire ar fi daca am mai trai si acum atat de mult? unde am incapea cu totii ca si-asa suntem prea multi.

ma astept foarte sa-l aud pe The Listener cu inepuizabilele hahaha-uri... dar asta e ceea ce simt si cred vis-a-vis de toate cele discutate pe topicul asta.

Doamne ajuta! sa ne dea Dumnezeu intelepciunea sa vedem ce ne este de folos si nu doar sa ne incapatanam in a sustine o idee doar pentru ca asa credem noi ca e mai bine pentru toata lumea, de dragul de a avea dreptate.

maria32 30.07.2011 15:58:58

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 383928)
ps maninci muraturi facute in casa ? zahar ? gemuri de casa ? , vinete puse la congelator ? etc etc etc ... asa traditional de iarna cum fac romanii ? :24:
multa iubire

cat de bune si de sanatoase sunt toate cele enumerate de tine mai sus, facute cu drag de bunicele noastre. eu am si acum in frigider asa ceva si nu de la ele ma imbolnavesc crede-ma. poate de la chipsuri sau mancare de la MCDonald's asta da. nu de la muraturi sau salata de vinete coapte de bunica-mea. si nici de la gemurile ei minunate.
macar de as ajunge sa traiesc si eu cat dansa, care cu dintr-astea a trait, si sa am la 80 de ani aceeasi vigoare, spirit vesel si optimist si pofta de viata cum are dansa, Dumnezeu sa-i dea sanatate.

CelMandru 30.07.2011 16:26:02

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383932)
tot ce conteaza pentru mine este ca ei si-au trait viata frumos

Chiar dacă ei au trăit bine mersi, nu înseamnă că și înaintașii lor o vor face la fel. Bolile se mai transmit și genetic...O dată se mai sparge și bula asta frumoasă de săpun...se poate sparge la a doua generație, la a treia, sau la a șaptea...când vrea Dumnezeu...

Este foarte adevărat însă și ce ai spus în legătură cu modul lor de viață. Cum spunea și părintele Arsenie Boca, spre exemplu, dacă faci cruce peste mâncare și te închini cu toată convingerea, și otravă dacă e tot n-o să pățești nimic. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să mâncăm orice, oricât și să ne satisfacem toate poftele stomacului. O dată ce știi că anumite alimente sau un anumit mod de alimentație este nociv pentru organism, este de datoria noastră să luăm aminte și să punem în aplicație, pentru bunăstarea sănătății noastre și a înaintașilor noștrii.

maria32 30.07.2011 17:08:35

Citat:

În prealabil postat de CelMandru (Post 383936)
Chiar dacă ei au trăit bine mersi, nu înseamnă că și înaintașii lor o vor face la fel. Bolile se mai transmit și genetic...O dată se mai sparge și bula asta frumoasă de săpun...se poate sparge la a doua generație, la a treia, sau la a șaptea...când vrea Dumnezeu...

Este foarte adevărat însă și ce ai spus în legătură cu modul lor de viață. Cum spunea și părintele Arsenie Boca, spre exemplu, dacă faci cruce peste mâncare și te închini cu toată convingerea, și otravă dacă e tot n-o să pățești nimic. Dar asta nu înseamnă că noi trebuie să mâncăm orice, oricât și să ne satisfacem toate poftele stomacului. O dată ce știi că anumite alimente sau un anumit mod de alimentație este nociv pentru organism, este de datoria noastră să luăm aminte și să punem în aplicație, pentru bunăstarea sănătății noastre și a înaintașilor noștrii.

Sunt intru totul de acord cu cele spuse de dvs. Nici nu am spus ca eu mai pot avea stilul de alimentatie al inaintasilor. Voiam sa fie doar un argument impotriva celor spuse mai sus cum ca ar fi complet daunator sa mancam carne, si ca de cand e lumea ar fi trebuit sa fim vegetarieni.

the_Listener 30.07.2011 17:25:26

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383942)
Sunt intru totul de acord cu cele spuse de dvs. Nici nu am spus ca eu mai pot avea stilul de alimentatie al inaintasilor. Voiam sa fie doar un argument impotriva celor spuse mai sus cum ca ar fi complet daunator sa mancam carne, si ca de cand e lumea ar fi trebuit sa fim vegetarieni.

pai daca nu poti sa ai stilul de viata al inaintasilor , nu poate sa fie un argument ....este ILOGIC ....:4:
si legat de bunicii tai CE BOLI AU avut PINA LA varsta de care vorbesti ? faptul ca au trait pina atunci CU BOLI arata ca PUTEAU SA TRAIASCA SI MAI MULT . si tineau posturile ? adica erau conform cu biserica ? etc etc etc ... .... Dumnezeu a facut corpul omenesc ATIT DE PERFECT incat supus la TIMPENII rezista mult .. Adam si Eva au demonstrat INTELIGENTA LUI DUMNEZEU CiND AU ASCULTAT-O prin viata lunga si vegetariana .... cit despre TIMPENIA ca suntem multi pe pamint , eu zic sa mai studiezi un pic CIT DE MARE E PAMINTUL ... daca tu traiesti unde e aglomerat .... MUTA-TE .... :5:
statistic vorbind CITI DEPASESC 100 de ani ? si CUM ARATA LA 100 DE ANI ? nu as vrea sa intru in detalii ca o sa spui ca ma iau de familia ta , dar toti bunicii ARATA JALNIC ..... DE CE ? si sa nu imi dai replica puerila ca batrinetea ii face asa ca ma apuca rasul .... a fi nascut mai devreme nu inseamna ca automat trebuie sa apara boala cu varsta .....
multa iubire

the_Listener 30.07.2011 17:31:36

Citat:

În prealabil postat de maria32 (Post 383933)
cat de bune si de sanatoase sunt toate cele enumerate de tine mai sus, facute cu drag de bunicele noastre. eu am si acum in frigider asa ceva si nu de la ele ma imbolnavesc crede-ma. poate de la chipsuri sau mancare de la MCDonald's asta da. nu de la muraturi sau salata de vinete coapte de bunica-mea. si nici de la gemurile ei minunate.
macar de as ajunge sa traiesc si eu cat dansa, care cu dintr-astea a trait, si sa am la 80 de ani aceeasi vigoare, spirit vesel si optimist si pofta de viata cum are dansa, Dumnezeu sa-i dea sanatate.

bune? da .. sanatoase ? NU .... in primul rind muraturile au MULTA SARE ... e sanatoasa in conceptia ta? :106:. in al doilea rand orice muratura produce aciditate in organism si SCOATE CALCIU din oase ... upsss mai afirmi ca e sanatoasa? .....si vinetele puse la congelator banuiesc ca sunt in pungi nu ? stiai ca plasticul inghetat si dezghetat elimina in produs substante TOXICe PENTRU ORGANISM? desigur ca nu din moment ce spui ca sunt sanatoase .... sa continui cu analiza sau te las pe tine sa gindesti si sa spui despre gemurile ŽŽ minunate ŽŽ ale bunicii tale ? :16:
multa iubire
ps ce cantitati maninca bunica ta VARA din alimentele pe care le face gem?
multa iubire

maria32 30.07.2011 17:38:53

eu am alta intrebare, desi stiu ca nu e frumos sa raspunzi la o intrebare prin alta intrebare.

si daca nu am mai introduce toxine in organism, si daca am manca doar ce ne este folositor, la ce varsta am ajunge sa murim? si cat de folositor ne este asta? cat ne da Dumnezeu, numai El stie firul vietii omului cat este de lung.

nu spun, TREBUIE sa ne ingrijim de trupul nostru caci e templul Lui Dumnezeu. insa nici sa ajungem sa traim sute de ani nu vad ca pe un lucru bun. Omenirea trebuie sa-si implineasca rostul ei, si care este acesta nu stim noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:58:48.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.