Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Sfintele Pasti - Invierea Domnului (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5070)
-   -   Lumina de la Ierusalim (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=12830)

cristiboss56 22.04.2015 00:26:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588752)

Taie-le pe astea si ai sa-i vezi tipand disperati ca s-au trezit fara suportul major al credintei lor.

Nu am cunoscut personal astfel de credinciosi , dar nu neg existemta lor .
Credinta adevarata nu in astfel de minuni isi are suportul si nici in asteptarea cu gura cascata in aparitia miracolelor de tot felul , caci uitam ca zilnic Dumnezeu ni se infatiseaza tainic in inima si viata noastra , lucreaza neancetat pentru fiecare in parte , in oameni si pentru oameni, prin tot felul de intamplari cotidiene , prin micile bucurii revarsate asupra noastra si famililor noastre , prin tot ceea ce ne inconjoara . Suntem de multe ori surzi si orbi , dar Dumnezeu tot timpul are ceva nou , bun si frumos pentru fiecare in parte .
Dumnezeu nu este egal cu o icoana care plange , cu o lumina care apare la un moment dat , cu o particica dint sfintele moaste , cu un petic de stofa purtat de un anume sfant , de o pietricica parfumata si prafuita , El este deasupra tututuor celor stiute si nestiute, iar toate celelalte sunt lucruri palpabile pentru lumea de aici , o lume materiala , care intaresc credinta dar nu o definesc .
Atata timp cat suntem in asta lume , credinta este exprimata si prin lucruri palpabile , trecatoare ca si noi pe acest pamant, caci dincolo nu mai avem nevoie decat de un suflet curat si iertare din partea lui Dumnezeu .
Pe mine atat m-a deranjat , exprimarea de " lumina ordinara "folosita de Alin !

abaaaabbbb63 22.04.2015 08:16:38

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 588771)
Pentru tine ar trebui sa strecoare, ca nu ai citit despre acest lucru. Ortodocsii stiu ca mai intai vine o Lumina, ca un fulger, nu doar ca Patriarhul iese cu Lumina. Dar pentru unul care nu crede degeaba ar pune si camera, ca el tot nu crede. Iudeii au vazut minuni mari ale Mantuitorului si tot nu au crezut in El.

Zvonuri. Nu este nici un fulger, nici o lumina albastra, nimic. Doar o gramada de urlete, si patriarhul care iese cu flacara. Cei care cred ca sunt fulgere si lumini albastre nu au fost niciodata acolo (adica majoritatea, de altfel).

iuliu46 22.04.2015 08:30:01

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 588783)
Zvonuri. Nu este nici un fulger, nici o lumina albastra, nimic. Doar o gramada de urlete, si patriarhul care iese cu flacara. Cei care cred ca sunt fulgere si lumini albastre nu au fost niciodata acolo (adica majoritatea, de altfel).

Spre deosebire de tine care te-ai dus ani in sir. :71:

AlinB 22.04.2015 09:23:43

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 588772)
E foarte simplu de ce: pentru ca nu au minuni. De unde sa le scoata daca nu au? Nici Mohamed n-a facut vreo minune.

Ca de obicei retorica proasta.
Sunt multi altii care nu au o credinta autentica (in opinia ta) dar au ceea ce s-ar putea minuni.
Deci si ei puteau sa aiba, trebuiau doar sa le plaseze in ideologia lor si apareau.

AlinB 22.04.2015 09:25:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588778)

Aia adusa cu avionul este si chiar mai rau decat atat daca ai sa citesti articolele postate de Mirela.
Si parintele are dreptate.

Acum nu trebuie sa te simti rau daca te-ai calcat si tu nitelus in picioare ca bucurestean sa iei lumina plimbata cu avionul :)

In definitiv, nu asteapta bucuresteanu sa-i construiasca toata tara catedrala de fitze de sute de milioane de euro cu turla pana la nori? :)

cristiboss56 22.04.2015 10:00:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588791)
Aia adusa cu avionul este si chiar mai rau decat atat daca ai sa citesti articolele postate de Mirela.
Si parintele are dreptate.

Acum nu trebuie sa te simti rau daca te-ai calcat si tu nitelus in picioare ca bucurestean sa iei lumina plimbata cu avionul :)

In definitiv, nu asteapta bucuresteanu sa-i construiasca toata tara catedrala de fitze de sute de milioane de euro cu turla pana la nori? :)

N-am postat in bascalie , dar vad ca tu chiar faci obsesii !
Niciodata nu m-am calcat in picioare in Noaptea de Inviere , la biserica Sfantul Mercurie este multa ordine si bun simt ,si apoi pe mine nu ma intereseaza de unde este Lumina , important este s-o iei acasa cu drag , credinta si smerenie , dupa participarea la intreaga Slujba de Inviere.
Catedrala va fi pentru generatatia ta copile , prioritatile mele sunt cunoscute de Duhovnicul meu , Parintele Paul Lepadatu !

abaaaabbbb63 22.04.2015 10:07:04

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 588785)
Spre deosebire de tine care te-ai dus ani in sir. :71:

Au fost parintii o data, in 2010. Au zis ca nu s-au asteptat sa fie atata haos, si ca nu se intampla nimic crestineste acolo.

Mentionez ca ambii sunt ortodocsi, si practicanti.

iuliu46 22.04.2015 10:48:29

Poate au clipit in momentul ala si de aia nu au vazut fulgerul. Vorba unui pugilist celebru care l-a facut pe altul KO in urma unui pumn pe care nu l-a vazut nimeni. :71:
Sau poate din pricina indaratniciei copilului lor, nu au putut vedea ce au vazut toti ceilalti.

AlinB 22.04.2015 11:36:39

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588794)
Catedrala va fi pentru generatatia ta copile , prioritatile mele sunt cunoscute de Duhovnicul meu , Parintele Paul Lepadatu !

In catedrala aia nu incape o intreaga generatie.
Dar in 10.000 de biserici (de banii aia) poate ca da.

Sau 10.000 gradinite si scoli ortodoxe. Asta cum suna vizavi de "generatie"?

AlinB 22.04.2015 11:39:23

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588778)

Nu e problema mea ca tu esti certat cu dex -ul si nu ai decat o perceptie emotioanala asupra unui termen.

Este ordinara in sensul ca nu este cu nimic mai cu motz decat cea care o primeste fiecare credincios de la biserica lui.

NU e materie sfintita cum e aghiasma de exemplu.

Nu exista nici un motiv sa fie plimbata cu avionul ba chiar dimpotriva e un gest care lasa cel putin niste semne de intrebare ca de ex. atunci cand vezi drepcredinciosii ca-si dau coate si "binecuvantari" ingesuindu-se care sa ajunga primul la aghiasma.

cristiboss56 22.04.2015 12:12:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588801)
In catedrala aia nu incape o intreaga generatie.
Dar in 10.000 de biserici (de banii aia) poate ca da.

Ziarele comuniste aveau cam acelasi stil de propaganda : cu economia de energie electrica realizata pe o ora se putea realza X sau Y

Bla , blauri ieftine si fara rost !

cristiboss56 22.04.2015 12:18:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588802)
Nu e problema mea ca tu esti certat cu dex -ul si nu ai decat o perceptie emotioanala asupra unui termen.

Este ordinara in sensul ca nu este cu nimic mai cu motz decat cea care o primeste fiecare credincios de la biserica lui.

NU e materie sfintita cum e aghiasma de exemplu.

Nu exista nici un motiv sa fie plimbata cu avionul ba chiar dimpotriva e un gest care lasa cel putin niste semne de intrebare ca de ex. atunci cand vezi drepcredinciosii ca-si dau coate si "binecuvantari" ingesuindu-se care sa ajunga primul la aghiasma.

Mult mai grav e cand vezi cum se calca in picioare sa se inchine si sa sarute sfintele moaste !
Oameni si oameni . . . !

DragosP 22.04.2015 13:20:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588801)

Hai c-ai trântit și tu mucii în fasole, de numa'-numa'!
De când e treaba Bisericii să construiască școli și grădinițe, fie ele "ortodoxe"? :39:

abaaaabbbb63 22.04.2015 13:27:50

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 588818)
De când e treaba Bisericii să construiască școli și grădinițe, fie ele "ortodoxe"? :39:

Adevarat. E vina statului ca nu aloca banii cum trebuie in cazul acesta. Cu totul alt subiect.

AlinB 22.04.2015 18:37:12

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588806)
Ziarele comuniste aveau cam acelasi stil de propaganda : cu economia de energie electrica realizata pe o ora se putea realza X sau Y

Bla , blauri ieftine si fara rost !

Daca tot vorbim de "propaganda comunista" oare cine a construit "Casa Poporului"
Si de ce inca, alaturi, in acelasi stil megaloman?

Iarta-ma, dar tu ai pus problema asa, eu am incercat sa duc ideea pana la capat daca tot ai vrut sa mergem pe directia asta.

AlinB 22.04.2015 18:38:50

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 588818)

Pai da. Ca ne plangem ca Statul nu ii educa cum trebuie.
Si vai noua, vrea sa scoata religia din scoli.
Ca Biserica facea scoli acum 100 si ceva de ani.

Dar e revoltator sa ne gandim ca ar putea face si in prezent.

Ne bucuram cand mai face cate o gradinita.
Dar asa, mai usor, sa nu fie prea multe.
Ca n-avem bani.

Pentru un turn babilonic de 120m da.
Pentru capitalul uman, nu prea.

Zidurile nu mantuiesc.

Dar suplimentarea slujirii ortodoxe cu cateva mii de preoti si sfinte locasuri categoric ar fi insemnat ceva.

DragosP 22.04.2015 21:16:17

Doamne ajută!

cristiboss56 22.04.2015 21:25:28

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588847)
Daca tot vorbim de "propaganda comunista" oare cine a construit "Casa Poporului"

.

Propaganda trambita ca era opera tovului si p.c.r.-ului , dar vai noua adevaratilor "constructori ", stapanii cozilor la orice si ascultatori ai Europei libere !:)

cristiboss56 22.04.2015 21:29:38

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 588874)
Doamne ajută!

Depinde , nu pe oricine si oricum . . .!

abaaaabbbb63 22.04.2015 21:34:47

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588878)
Depinde , nu pe oricine si oricum . . .!

Heh, n-am mai auzit pe vreun.. crestin... pe forum sa zica "Doamne, nu-l ajuta pe cutare", sau sa insinueze asta. Banuiesc ca totul are un inceput.

cristiboss56 22.04.2015 21:35:08

[quote=AlinB;588848]Pai da.

Biserica facea scoli acum 100 si ceva de ani.

/QUOTE]

Acum 100 de ani , Biserica avea domnule prieten , multi bani , terenuri , paduri cu mii si mii de hectare , era o adevarata bogatie materiala si spirituala !

AlinB 22.04.2015 22:30:52

Acum n-are decat 400 milioane de euro pentru o singur catedrala.
Bani de vreo 5000 biserici si mai bine. Sau tot cam atatea scoli.

Bogatia materiala si spirituala se cladeste investind in oameni. Nu creste pe ziduri.

cristiboss56 22.04.2015 22:30:56

Citat:

În prealabil postat de abaaaabbbb63 (Post 588880)
Heh, n-am mai auzit pe vreun.. crestin... pe forum sa zica "Doamne, nu-l ajuta pe cutare", sau sa insinueze asta. Banuiesc ca totul are un inceput.

Multe poti invata , dar putine poti pricepe pana nu treci cu bine de perioada pubertatii , sau daca aceasta perioada intarzie sau se prelungeste mult prea mult .
Mare atentie copile drag !

cristiboss56 22.04.2015 22:39:20

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588903)
Acum n-are decat 400 milioane de euro pentru o singur catedrala.
Bani de vreo 5000 biserici si mai bine. Sau tot cam atatea scoli.

Bogatia materiala si spirituala se cladeste investind in oameni. Nu creste pe ziduri.

Avem nevoie si de astfel de" ziduri " !
Cei 400 de milioane de care bine zici , sunt din imprumuturi , donatii libere si fortate . Cele fortate sunt povara mare pentru parohii si manastiri , si cunosc f. bine acest fenomen la fata locului .

AlinB 22.04.2015 22:42:28

Pai tocmai.
Daca se pot aduna banii astia, nu mai bine se facea ceva cu adevarat util duhovniceste?
Poate acolo unde se da cu sila, se putea da de buna voie daca omul era convins ca este ceva cu adevarat util duhovniceste.

cristiboss56 22.04.2015 22:48:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 588910)
Pai tocmai.
Daca se pot aduna banii astia, nu mai bine se facea ceva cu adevarat util duhovniceste?

Da Aline , dar hai sa-i lasam s-o faca linistiti , caci este un proiect mult mai vechi amanat de cateva ori , si pana la urma e buna si o catedrala , caci cea veche , patriarhala , e tare subreda , si stiu ce spun .
Apoi , ne-au intrecut in constructii ( ziduri precum spui ) , concurenta din occident si nu numai .http://www.crestinortodox.ro/forum/i...cons/icon7.gif

GMihai 22.04.2015 23:10:36

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588916)
Da Aline , dar hai sa-i lasam s-o faca linistiti , caci este un proiect mult mai vechi amanat de cateva ori , si pana la urma e buna si o catedrala , caci cea veche , patriarhala , e tare subreda , si stiu ce spun .
Apoi , ne-au intrecut in constructii ( ziduri precum spui ) , concurenta din occident si nu numai .http://www.crestinortodox.ro/forum/i...cons/icon7.gif

Epoca marilor catedrale mi se pare ca a cam apus. Putem sa ne scremem cat dorim, o alta Hagia Sophia sau Notre Dame nu vom mai construi. Nu spun ca nu are nevoie BOR de o catedrala patriarhala mai mare, dar...

AlinB 22.04.2015 23:27:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 588916)

Si renovare sau ceva mai ieftin si nu atat de tzugiat, nu se putea.

Citat:

Da, sa ne luam la concurs cu aia care fac stadioane..

Mihailc 22.04.2015 23:27:43

A trecut vremea contestațiilor, deja lucrările sunt destul de avansate, cert este că în cel mult un deceniu va avea și Patriarhia română vaticanul său, dotat cu toate facilitățile unui veritabil mall religios. În privința veșmântului iconografic, la felul cum a fost concepută catedrala, doar mozaicul mai poate ameliora gigantismul arhitectonic obținut prin hiperdilatarea volumelor unei biserici parohiale obișnuite. Când mă uit la cotele disproporționate ale cupolei naosului deja îmi imaginez câți dreptcredincioși vor cădea pe spate la propriu încercând să vadă Pantocratorul și Liturghia cerească, izolate la mare înălțime de tot restul ansamblului. În fine, o construcție aflată la ani lumină de organicitatea dumnezeiască a bazilicii Aghia Sofia, așa cum tot la distanțe astronomice față de începuturile perioadei medio-bizantine e și calitatea evlaviei ortodoxe de astăzi.

AlinB 22.04.2015 23:28:41

Chiar aici pe forum avem un topic de proiecte asemanatoare mult mai inspirate arhitectonic..

cristiboss56 22.04.2015 23:35:16

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 588929)
Epoca marilor catedrale mi se pare ca a cam apus. Putem sa ne scremem cat dorim, o alta Hagia Sophia sau Notre Dame nu vom mai construi. Nu spun ca nu are nevoie BOR de o catedrala patriarhala mai mare, dar...

Corecta observatia ta !
Dreapta socoteala , discernamant , dar deja zarurile au fost aruncate .

AlinB 23.04.2015 12:17:56

Inca nu se stie pe ce parte au sa cada..
S-a vazut deja ca "donatorii" nu sunt entuziasti din cale afara.

mihaia1 02.05.2015 11:27:13

ajutor

Hristos a inviat!
Imi doresc sa ajung in Sfantul Munte ATHOS. Am nevoie de 250 euro , cine poate sa ma ajuta va rog sa imi scire in mesaj privat
Dumnezeu sa primeasca sfintele rugaciuni.

Doamen ajuta

Mihnea Dragomir 14.05.2015 06:52:16

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 588929)
Epoca marilor catedrale mi se pare ca a cam apus. Putem sa ne scremem cat dorim, o alta Hagia Sophia sau Notre Dame nu vom mai construi.

Cum spunea cineva: "Nu mai avem nici bani, nici pricepere macar sa varuim ce au construit inaintasii nostri".

cristiboss56 14.05.2015 09:28:59

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 590885)
macar sa varuim ce au construit .

Morminte varuite !:)

edypro 12.12.2015 15:55:39

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 364262)
Credinciosii nu au nevoie de semne si de minuni ca sa creada, iar unii impietriti nu cred nici daca li se intampla o mie de minuni. Sa fim seriosi, credinta noastra nu sta doar in lumina de la Ierusalim, desi eu personal o consider a fi minune! Oricum, miununile se fac doar celor care cred - "fie tie dupa credinta ta!"

tocmai asta e problema .........oamenii s-au schimbat , nu mai sunt ca acum 2000 de ani cand credeau fara sa isi puna anumite intrebari , am devenit mai isteti , mai curiosi , mai intelepti chiar asa ca mi se pare cam mult sa ceri cuiva sa creada fara vreo dovada concreta .....CREDE SI NU CERCETA e o mare tampanie , daca umanitatea proceda asa , eram si acum in copaci mancand banane .........

suntem in sec 21 , avem orase, masini , avioane, suntem in spatiu cosmic ..........cum credeti ca am fi putut realiza acestea fara sa CERCETAM ? nu am pretentia sa mi se arate mie Divinitatea , dar nici sa imi ceara cineva sa cred orbeste in ceva .......

AlinB 14.12.2015 09:46:12

De unde ai scos "crede si nu cerceta"?

Din manualul de educatie ateista care iti spune ca e suficient sa fii ateu ca sa fii destept, desi e noapte in capul tau?

Ceea ce ti se pare tie ca sunt mari realizari, nu sunt meritul intrisec al omului, ci un produs a ceva care i-a fost daruitt: creierul.
Unul destul de diferit chiar si fata de cea mai desteapta maimuta.

Tu cat de mult ai cercetat daca ai ajuns la concluzia ca stramosii tai erau in copaci la mancat banane?
Ai vreo dovada stiintifica in acest sens, exista vreun experiment reproductibil prin care maimuta sa se transforme in om?
Ai cumva o coaja de banana transmisa din generatie in generatie care intareste aceasta credinta a ta?

Ti s-a cerut sa crezi orbeste in evolutionism. Si ai crezut.
Atunci pentru ce mai faci pe desteptul?

DragosP 14.12.2015 10:01:49

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 607785)
De unde ai scos "crede si nu cerceta"?

De la Celsus Cernea.

AlinB 14.12.2015 10:22:11

Pai se pare ca pana la urma de fapt el a crezut fara sa cerceteze :21:

DragosP 14.12.2015 10:31:56

E fapt sigur nu e loc de incertitudine.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:00:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.