![]() |
Bun, dumneavoastra pentru ca ati ales sa fiti preot va puteti gasi si serviciu la tara, intr-un sat sau comuna!
Insa un om care sa spunem, i-ar place sa lucreze ca electrician, strungar, sau mecanic de locomotiva, de exemplul, unde sa-si gaseasca de munca, in una din aceste meserii, intr-un sat sau comuna ?! La tara, lipsa aproape totala a locurilor de munca se datoreaza câtorva factori -Distrugerea in 1991 a cooperativelor agricole de productie si reîntoarcerea la o agricultura faramitata, practicata pe suprafete mici si ineficiente si necompetitiva. Daca in cadrul CAP-urilor si IAS-urilor se gasea de munca in diverse domenii (tractoristi si mecanici agricoli, zootehnicieni, tehnicieni in cultura plantelor, soferi, electricieni in cadrul sistemelor de irigatii, contabili, merceologi, etc), in situatia de azi, când fiecare are cate un petic de pamant si-l munceste cu mijloace arhaice si rudimentare, nu pot fi locuri de munca. -Distrugerea cooperatiei de consum si mestesugaresti, care oferea o gama larga de posibilitati de angajare in mediul rural (gestionari, lucratori in complexele si cabanele turistice, depanatori radio-tv, tamplari, croitori, frigotehnisti, etc) -Desfiintarea multor statii CFR din mediul rural, si disparitia a numeroase posturi bine platite si sigure care existau in 1990 (impiegati de miscare, acari, casieri, manevranti de vagoane, sefi de statii). Asadar a-ti gasi astazi de munca in satele si comunele romanesti este foarte dificil, mai ales daca se intampla sa nu-ti placa a lucra in invatamant sau sanatate (la tara, aproape singurele posturi din sistemul de stat sunt in aceste domenii). In privinta confortului, fara a pretinde lux sau extravagante, in mediul rural de multe ori nu exista nici infrastructura de baza- ma refer la apa curenta, canalizare menajara, asfalt si gaz metan. Ori daca un om doreste sa aiba aceste minime conditii, nu cred ca ar fi mofturos sau si-ar dori ceva exagerat, ci sunt lucruri absolut normale. |
Parca ce mare lucru sa-ti torni si o straduta pana la drumul judetean sau sa platesti 100 km de conducta de apa sau gaze. Totul e posibil daca ai bunavointa, imaginatie si timp de pierdut aiurea pe internet. :)
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
construi acele materiale. |
Iuliu 46, nu spun nimănui că burka e un costum tradițional românesc.
De ce denigrezi oamenii? De ce nu mă iubești? Iar dacă mă iubești, de ce te porți așa cu cei pe care îi iubești? "toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor" - Matei 7, 12. De ce nu ai răbdare să aștepți răspunsul meu și te grăbești cu defăimări? Iar dacă ai primit răspunsul meu și ai văzut că ți-a răspuns la întrebare, de ce continui cu defăimarea? Da, oricum un preot își donează salarul Bisericii, din 900 de lei, cât e salarul unui preot la sat, 500 sau 600 de lei, îi dă la protopopiat. E obligat să trăiască din gospodăria lui proprie. De ce continui cu denigrările? Da, dacă va fi nevoie voi "dona" produse din livadă și grădină + carne, lapte, brânză, ouă, celor nevoiași, dacă nu o să am copii, sau nu o să am copii mulți, și eu o să trăiasc mai mult cu rugăciunea. Da! Ce-i așa mare lucru? Sigur că noi, creștinii, trăim cu rugăciunea! Ce-i așa fascinant? E firesc! E normalul! "Iar El, răspunzând, a zis: Scris este: "Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu". - Matei 4, 4. Iar dacă voi fi binecuvântat cu copii mai mulți, va trebui să-mi măresc gospodăria, să o diversific, ca să am mai multe de vândut, să fac bănișorii de care voi avea nevoie să-mi hrănesc familia. Nu mă tem, nădăjduiesc și Dumnezeu va binecuvânta. De ce să ne pese atât de mult și să ne fie frică? TREBUIE SĂ AVEM DOAR BUNĂVOINȚĂ și să fim harnici. Uite, ca și mângâiere, îți dăruiesc un cuvânt al Domnului pe care îl iubesc enorm, să ne amintim de el: Matei, capitolul 6: 25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea? 26. Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? 27. Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot? 28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. 29. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. 30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? 31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? 32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. 33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. 34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. Amin. Ai grijă de tine, frățior, să numai defăimezi, că nu-i creștinește. |
Citat:
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Ec...gubiri+culturi Sunt sigur ca toti de mai sus aveau Dumnezeul meu, nu? |
Mai rau decat te defaimezi singur nu te poate defaima nimeni. Ne arati numai copaci gaunosi pretinzand ca ar face vreo fructa. :)
|
Apoi la tara mai apare o problema, destul de dificil de rezolvat.
Pentru a putea asigura o hrana sanatoasa si cat mai naturala pentru o familie compusa din 3-4 persoane (fara a cumpara produse alimentare din comert), este necesara cresterea a cca 3-4 porci/an, vaca pentru lapte, oi si a zeci de pasari. Ori pentru furajarea acestor animale, este necesar a aveea cca 5-7 hectare de teren arabil, si care sa fie dat la o asociatie/cooperativa agricola (nu poti munci cu sapa o asemenea suprafata, ci numai cu mijloace mecanizate). In plus, pentru asigurarea hranei vegetale este necesara si o gradina de legume, livada si vie, care fara sursa de apa in apropiere nu pot fi lucrate. Iar intr-o familie in care ambii soti ar lucra (chiar si numai program normal de 8 ore/zi), ramane un timp total insuficient pentru a aveea grija si de animale, pentru a munci si gradina de legume, via si livada. Apoi, mai ales o familie de tineri, probabil si-ar dori din când in când, sa se duca la un concert, la un film la cinematograf, la un muzeu, sau la o expozitie de arta sau la un restaurant. Ori aceste lucruri sunt aproape complet inacesibile in mediul rural, unde din pacate de multe ori singura asa-zisa distractie este discoteca din sat, unde se aud numai manele. Asadar, dincolo de frumusetea si naturaletea (ae curat, putina poluare, relatii inter-umane mult mai apropiate, etc) vietii la tara, totusi, sunt o serie de probleme si piedici seriose pentru ca o familie de tineri sa se stabileasca la tara. |
Ia uite-l si pe ala, nu iti trebuiesc bani, doar materiale si oameni ...probabil dispusi sa munceasca gratis.
Astia nu au facut un castel din carti de joc in viata lor dar ii invata pe altii cum sa-si faca propriul colt de rai. :71: Puterea exemplului. Duceti-va la tara si construiti voi toate minunile astea. |
Citat:
|
Citat:
Nu, nu m-am defăimat cu nimic. Tu mai defăimat. Dar te iert. Dumnezeu e cel care cercetează inimile și rărunchii. El e cel care caută rodul din măslin, iar dacă nu găsește, măslinul se usucă. Sau mai rău, că zice că El are lopata, mlădița care nu aduce rod, o taie și o aruncă în foc. Lasă tu bețele din ochiul meu, îngrijește-te de bețele din ochiul tău. Și iubește. |
Citat:
Si la tara cu ce imi platesc toate? adica lumina, lemnele, medicamente la nevoie, stomatolog la nevoie, ecografie si alte investigatii medicale mai complexe (sa nu fie!), impozit pe casa si teren, impozit pe salubritate la primarie ca vine sa imi ia sacul de gunoi o data pe saptamana de la poarta, apoi ai nevoie de cizme, palton etc. , tu si sotia, sau astea sunt obiecte de lux de-acuma, .... plus cum spuneti dvs. sa aveti acei copiii multi de care pomeniti, da, sa-i facem, sunt pentru copii, aceia au nevoie de incaltaminte, imbracaminte, hrana, gradinita, scoala, manuale, caiete si multe altele, ehe... jucariile si o ciocolata bietii de unde atata, nu le-am mai pus la socoteala, ia puneti dvs. pe hartie toate sumele si adunati-le si vedeti ce iese ... apoi pe alta hartie sa vedeti ce iese din posibila vanzare a legumelor, fructelor..... rezulta saracie lucie... Daca vrei poti, depinde ce vrei, nu intotdeauna se aplica in realitate, e doar o reclama pe la tv... Daca nu simtiti ca vreti calugarie cu adevarat si e doar ca o alta varianta la casatorie, mai bine ramaneti singur dar traiti in curatie. |
Citat:
|
Citat:
Măi omule, ce-i cu atâta istorie? Cu ce îți ajută la mântuire istoria? Cu ce te hrănește istoria? Revino cu picioarele pe pământ! Ai apartament la oraș? Caută-ți casă la sat și vinde apartamentul. Îți iei o Dacie, sau un Opel, preferabil un "papuc" sau cu 5 locuri și ladă în spate. Daciile de genu, sunt foarte fiabile și rezistente, îți faci treaba cu ele minunat. Ce loc de muncă mai vrei la țară, Florine? N-ai gospodăria ta suficientă, să-ți ocupe 8 ore pe zi, sau mai mult? Dacă nu-ți ocupă 8 ore pe zi, mărește gospodăria. Dacă ai copii, o mărești automat, din reflex, din instinct, ca un gest mecanic :) Fă-ți un atelier de tâmplărie, produ obiecte și vindele la piață. Până vine recolta. Fă-ți un atelier de fierărie, produ obiecte și vindele la piață. Până vine recolta. Pune cloțe, clocitori, găini care să facă pui, crește-i, taiei, vinde-i. Sau vinde-i de mici. Mari sau mici, se vând. Testează piața, vezi ce merge, ce nu merge. Crești vreo 2-3 viței, îi vinzi, sau îi tai, să-i ai pentru tine. Îi pui la lada frigorifică, mâncați jumate de an dintrun vițel. Lăzi frigorifice second hand, costă 200 de lei. Atât am dat eu pe a mea, un Arctic, și eu stau la bloc deocamdată. Apoi la o lună de funcționare, i s-a terminat freonul. Am chemat un tehnician, a umplut-o cu freon, mi-a laut 50 de lei, merge de atunci de 2 ani, n-am mai avut treabă cu ea. Plantază-ți nuci, în grădină, fă o livadă de ei. Nuca se vinde bine și scump. Ajută creierul. Să mânânci multe nuci. Crește gâște, rațe, curci, poate chiar struți, dacă poți, cu puțină cercetare. Accesează fonduri europene, pentru micii întreprinzători. Soluții sunt cu sutele. Ca să nu spun cu miile. Gândește, diversifică. Pune creierul la contribuție, că ești mare, Florine. Lasă istoria, că am învățat destulă la gimnaziu și liceu, nu? Ce treabă avem noi cu cooperativa agricolă? Fă-ți tu singur, propria ta cooperativă. Caută o casă cu pământ destul pe lângă ea, să o cumperi, că sunt multe care se vând cu pământ. Și pe urmă vin și banii. Ce treabă avem cu CAP-urile? Nu mai suntem comuniști. S-a terminat cu blestemații ăia. Nu ai nevoie de tractor, dacă ai seră, livadă și animăluțe. Îți e suficient. Doar niște fân pentru iarnă, depinde ce animale ai. Și ce treabă ai cu CFR-ul? Dacă ai o mașinuță, îți faci treaba cu ea. Oricum la oraș, nu o să mai ai prea mari taine de rezolvat. E bine să eviți orașul, cât mai mult, mai ales dacă, creștin fiind, ești conștient de otrava ce o varsă orașul mereu, asupra minților iubitorilor de Hristos. La sat ai toate condițiile de care ai nevoie. Dacă nu ai, le faci. Trebuie doar să gândești, să acționazi cu cap, cu sfat, cu înțelegere cu soțioara ta, harnici amândoi la lucrul cel binecuvntat. Dacă vrei, se poate, repet. Hristos va bincuvânta. Ai încredere în El. |
Citat:
E foarte simplu, mai un prosop de la pomeniri, inmormantari, mai un colac etc... Si am uitat sa spun, casa parohiala e acoperita si reparata de enoriasi ca doar ramane acolo in sat, nu e a preotului, nu o ia cu el cand pleaca in alt loc, mai merci, sa-mi repare satul casa .... si tot ei sa-mi spuna "sarut mana" :))))))) de acuma o luam razna pe campiii si rau ii mai ajungem din urma pe astia... |
Citat:
Cu ochii cu care cauți pe Hristos în toate, cu inima cu care iubești pe Dumnezeu și aproapele, așa vei face tu însuți roade, și vei vedea și roadele altora. Și nu, eu nu te judec. Dumnezeu să-ți ajute și să-ți răsplătească și înmulțească iubirea și să-ți ierte neptutințele și să le sece, ca să te mântuiești. |
Citat:
Citat:
Citat:
Traieste la tara 5 ani, nu doar vara in vacante, ci pe tot parcursul anului, exact asa cum o fac mjoritatea oamenilor e la sat: cu agricultura de subzistenta si sapa, grebla, coasa etc, nu mijloace mecanizate, sa te vd apoi aca mai ai tupeu sa zici ca "iti faci un colt de rai", numai sa vrei. Sa pui irigtii te costa, iar tu nu ai bani, pentr c faci agricultura cu mijloace arhaice, exact sa ca restul, pentru ca nu ai bani e investit; nu toata lumea are zeci sau sute e mii e euro a investeasca; dac ii aveam, investeam si eu in agricultura si in viata la tara. Daca as avea un apartament lasat mostenire cre as putea sa il vand, as putea si eu sa misc ceva in ront, sa imi incep o viata asa cum visez, pentru ca as avea de une investi; as avea capitalul ala e 40.000 euro de start, si as mai apela la banca sau la fonsuri europene; dar fara niste bani de inceut nu fci nimic ca om simplu care vrea sa se mute de la oras la tara. Citat:
Dar ii este atat de usor sa vorbeasca; pacat ca habar nu are ce implicatii exista de fapt in schimbarea asta care ne tot sugereaza ca ar fi mai benefica. update: Igor, ca sa iti fci un atelier, ca sa comercializezi animale etc, iti trebuie 1000 de aprobari, 100 de hertoage, iti trebuie statut de micro ferma sau ferma, depine ce vrei, iti trebuie utilaje mecanizate, iart pentru toate astea iti trebuie bani. Ca daca nu, o faci ilegl, cineva se trezeasca sa te parasca pe undeva, vine garda, ti-a luat tot si poate mai stai si la parnaie cativa ani pentru ilegalitatile pe care le-ai comis. |
Citat:
Mai putin partea cu "Dacă vrei, se poate, repet. Hristos va bincuvânta. Ai încredere în El", de asta nu-mi permit sa rad. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Pai, se pare ca-s orice altceva decat ortodoxa. S a mi se zica oricum; ce simt in sufletul meu si cum ma simt eu ramane steict pentru mine. Nu imi permit sa zic ca-s ortodoxa, ca cine stie e remarci mai primesc; asa ca...raman fara confesiune, atat la detalii despre mine, in profil, cat si aici pe forum; sa mi se zica cum vrea fiecare; ce sunt si ce religie consider ca am, ramane strict pentru mine. Ca sa nu ma trezesc ca am probleme cu careva apoi... Si maxim ce am zis a fost ca "mai ca m-as converti/renunta etc." nu ca gata, o fac. Dar in principiu inteleg ce vrei sa zici si de ce o zici. :* |
Citat:
|
Cum era aia cu mărturisirea lui Hristos? :39:
|
Citat:
Fă și tu la fel. Nu te teme. Uite ce spune la Matei, capitolul 6: 25. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea? 26. Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? 27. Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot? 28. Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. 29. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. 30. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? 31. Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? 32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. 33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. 34. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei. Crezi că minte Dumnezeu? Crezi că El nu știe că vor fi taxe și altele? Crezi că el nu știe și nu vede ce avem nevoie? Crezi că nu ne va ajuta? Dacă suntem harnici, ne va ajuta. La sat, nu vine nimeni să ia gunoiul, ci îl mânâncă un porcușor. Soluții se găsesc, nu te teme. Repet: NU TE TEME. Numai să ai bunăvoință, să fi harnică. E un subiect vast de vorbit, dar nu te teme ! Citat:
Oameni ăia finuți, vor fi plătiți. Dacă am nevoie de ajutor, în ceea ce fac, și oamenii sunt care să mă ajute, vor fi plătiți în bani. Oricât ar refuza ei, merg și le las plic cu bani în poșta de la poartă. "Da-ți muncitorului plata care i se cuvine, la finalul zilei", spune Scriptura. Nu e mincinoasă. Și eu vreo s-o urmez, fiindcă o iubesc. Și în plus, mergi cu îndrăzneală și stai de vorbă cu preoții la sat, să vezi "cât de bine" o duc ei. Au toată casa numai prosoape și colaci :) Nicio casă parohială nu e reparată de enoriași. Dacă preotul ia din banii Bisericii, pentru nevoile lui personale, are dreptul, că spune Scriptura: "cel ce slujește la Altar, de acolo să și mănânce". Oricum nu își face pereții cu tapet de la Paris, stai liniștită. Să știi că preoții la sat, 90% o duc mediu spre rău. Crede-mă, că știu ce vorbesc. Deci, per general vorbind, dacă vrei, poți. Trebuie doar SĂ VREI să gândești binele, să dorești binele și El, Binele, va veni la tine, îți va umple viața și te va binecuvânta din belșug, oricine ai fi și orice ai face. "Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu", spune mai sus, la Matei, capitolul 6, ai citit? Nu deznădăjdui. Hristos în mijlocul nostru. |
Corinusha, ești foarte tânără, o să descoperi frumusețea ortodoxiei în timp. Doamne ajută!
|
Citat:
|
Citat:
Lasati bazaconiile si exagerarile in urma, nu renuntati la ortodoxie, cititi carti scrise de duhovnicii nostri si o sa vedeti ce frumoasa este si fara de sfarsti, mereu descoperi lucruri noi si profunde. |
Citat:
|
Citat:
Emiliane, genul ăsta de sfaturi se cuvine să le dea unul care le-a pus deja în practică. |
Citat:
Ori daca dumneavoastra imi puteti spune ca ati gasi usor de exemplul un post de electrician in constructii si platit acceptabil (cam asta ar fi meseria care as vrea sa o practic) la tara, dar si un post de contabila tot bine platit si tot la tara (ca sa pot locui in acelasi loc cu prietena mea), atunci chiar va rog sa ma anuntati! Iar in privinta CFR-ul, va pot spune ca as fi fost mandru sa lucrez in acest domeniu si sa imbrac uniforma celei de-a doua armate a tarii, cum erau numiti pe drept cuvant ceferistii, care aveau o raspundere imensa, avand pe mana vietile a sute de mii de calatori. La tara seful statiei CFR era in 1990 mai tare si de cat seful de post, presedintele CAP-ului, gestionarul cooperatiei si doctorul si profesorul. In privinta CAP-urilor, mare greseala a facut Petre Roman in 1991 când a dat aberanta lege 18/1991. In toate tarile cu agricultura performanta (FRanta, Italia, Germania, etc), pamantul se lucreaza pe mari suprafete compacte, deoarece numai asa se poate face o agricultura moderna si competitiva, cu mijloace mecanizate si irigatii. In 1991, când Roman debita celebrele lui prostii, o delegatie franceza venita in vizita in Romania, chiar se mira cum de distrugem CAP-urile, irigatiile si complexe zootehnice (noi am distrus Comtim-ul, dar Ungaria a construit un asemenea complex zootehnic foarte aproape de granita cu Romania). |
Citat:
|
Citat:
Pai cum sa nu dezerteze de la ortodoxie? |
Citat:
si da, e normal sa vrem spitale, functionale, ca inchise avem destule. Si o eforma in invatamant as vrea, dar nah, n-are cine sa o face; poti sa scrii zeci de memorii inspectoratului sau ministerului ca nu te baga nimeni in seama. Dar asta e alta poveste, pentru alt topic. Citat:
Iar pentru Igor: Bafta; mai mult n-am ce sa iti zic; sanse ai, a doar vei putea vinde apartamentul; daca va avea si sotia ta ceva de vandut, sigur o sa puteti sa va mutati la tara. Doar intelege ca nu toti avem posibilitatile tale; suntem unii care avem acel venit lunar, care ne ajunge de pe o luna pe alta sa traim, sa ne platim taxe, impozite si facturi; nu-ti imagina ca avem cine stie ce concedii si cine stie ce resurse toti. Nu e usor sa traiesti in chirie; apoi sa platesti ratel banca pt apartament 30 de ani, ca alta solutie sa ai o locuinta a ta nu exista si asa mai departe. ps: cred ca un apartament in TM ar fi 40.000 euro (acum epinde si cate camere are si e suprafata); noi am gasit la noi in oras, oras mai mic si mai neinsemnat putin decat Timisoara cu 36.500, si a fost unul ieftin, la ultimul etaj; preturile merg si la noi, pt un ap. cu 2 camere pana la 45.000 euro lejer, ba chiar si 52.000 euro, dar zona de centru (ceea ce noi oricum nu ne-am fi dorit). |
Ioana, dacă tu asta ai înțeles din discuția noastră, n-am nimic ce să-ți mai spun... Dumnezeu să-ți ajute.
Corina, ești o persoană deosebită și foarte sensibilă, lucru minunat pentru feminitatea ta. Vei fi o mamă uimitoare. Să nu-ți neglijezi soțul, să-i zâmbești des, să-i spui că-l iubești măcar odată pe săptămână, pentru toată viața ta. Să trăiți în ascultare de Hristos cât de mult veți putea, ca mlădițe ale aceluiași trup, Biserica, să răbdați încercările fără frică și cu bucurie, ca să vă curățiți de păcate, că vă sunt spre mântuire și familia voastră va fi binecuvântată și veți dobândi Împărăția Cerurilor, cea mai presus de minte. Baftă și ție. Să ne vedem luminați. Dragoș, amin! Felicitări tuturor creștinilor care mărturisesc pe Hristos prin hainele care le poartă vara. Multă bucurie și răsplată veți avea. "Fericiți cei ce ascultă cuvântul Domnului și îl păzesc pe el." |
Citat:
ap, 2 camere confort II, construit inainte de 89 : (minim) 25.000 (cu TVA) ap, 2 camere confort I, construit inainte de 89, (minim) 31.800 (cu TVA) ap, 2 camere confort II, dupa 89: (minim) 30.000 (cu TVA) ap, 2 camere confort I, dupa 89: (minim) 35.600 (cu TVA) fara cadastru, intabulare si impozit. |
nivelul national nu ajuta neaparat, pentru ca exista acele cataloage cadastrale facutepentru toate tipurile de locuinte din oras si imprejurimi, unde preturile cam difera fata de cele de nivel national.
La noi, in Targu Mures, in catalogul cadastral apartamentele sunt evaluate si in functie de zona; apartamentul nostru, apare ca costand 37.000 euro (acolo e luata in considerare cartierul, zon din cartier, confortul, etajul, suprafata si finisajele). E drept ca e confortt 1 apartamentul, construit inainte de 1977, su de 53 mp. Plus eparat taxe notariale, comisione labanca, intabulare etc (inca in jur de 3000 de euro ne-au costat astea) M-as mira ca Timisoara sa aiba o piata imobiliara cu preturi mai mici. |
@Corinusha Compara numarul de spitale din Ro cu cele din alte tari, si ai sa vezi ca nu avem mai putine spitale decat ei. Nu numarul spitalelor in sine problema, ci oamenii sunt. Au plecat peste 10.000 de medici, asistene si moase. Nu mai avem personal. Apoi, sa nu uitam ca politicul este implicat si aici. De exemplu, in Bucuresti, ptr. ca un medic de la spitalul de copii, nu a vrut sa faca parte din nici un partid politic, bugetul spitalului a fost taiat ptr. 2-3 luni. Spitalul a fost sustinut de parohii si voluntari.
Dam 5000 de euro ptr. parada gaylor, dar nu avem 5000 de euro ptr. insulina. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:41:30. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.