Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Despre Sfanta Scriptura (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5014)
-   -   Avem voie sa bem vin sau nu? Abaut Domnul Iisus vin sau must? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=13317)

NeInocentiu 03.08.2011 15:57:24

Pentru osutafaraunu:
Crezi ca vreun Sfant Parinte nu va mosteni viata vesnica doar pentru ca a consumat vin si a mancat porc ?

the_Listener 03.08.2011 15:57:43

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385548)
Versetul citat de tine se refera la starea initiala a Lumii, inainte de caderea lui Adam.
Uiti ce spune Dumnezeu dupa acest eveniment:

"2. "Grăiți fiilor lui Israel și le ziceți: Iată animalele pe care le puteți mânca din toate dobitoacele de pe pământ:
3. Orice animal cu copita despicată, care are copita despărțită în două și își rumegă mâncarea, îl puteți mânca.
...
9. Din toate viețuitoarele, care sunt în apă, veți mânca pe acestea: toate câte sunt în ape; în mări, în râuri și în bălți, și au aripi și solzi, pe acelea să le mâncați. "
Levitic cap. 11
"3. Să nu mâncați nici un lucru necurat.
4. Iată dobitoacele pe care le puteți mânca:
5. Boul, oaia, capra, cerbul, gazela, antilopa, țapul, cerboaica, boul sălbatic și capra sălbatică.
6. Orice dobitoc care are copita despicată, cu spintecătură adâncă între amândouă părțile copitei și care dobitoc rumegă mâncarea, se mănâncă.
...
11. Orice pasăre curată s-o mâncați. "
Deuteronomul cap.14

Pe acestea nu le-a spus tot Dumnezeu?

gresit .... ia sa vedem in continuare geneza dupa ce a fost alungat din rai ce spune ( ti-am spus ca esti sectar acum dovedesc) ....:4: ca apoi sa intelegem DE CE le-a spus evreilor ce le-a spus ....ok?
17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!18.Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului!

asadar scrie din nou clar ce se va intimpla pina moare (930 ani) ....
multa iubire

acum esti lamurit ? daca e da atunci trecem mai departe ... si explic si ce vrei tu sa spui SE NUMESTE INGADUINTA si uite ca din nou ajungem la pavel :
toate imi sunt ingaduite NU TOATE DE FOLOS ....asadar acolo este pentru mase si intelegerea la nivel de mase a credintei .... sunt nivele diferite de intelegere .... tu vorbesti pe un nivel( de cresa) , eu pe altul( de facultate ) ... FA DIFERENTA ....
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 15:59:26

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 385547)
O insectă religioasă, nu?

nu reikista ...:24:
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 16:15:14

Citat:

În prealabil postat de NeInocentiu (Post 385558)
Pentru osutafaraunu:
Crezi ca vreun Sfant Parinte nu va mosteni viata vesnica doar pentru ca a consumat vin si a mancat porc ?

Nu pot să mă pronunț, Dumnezeu e Singurul în măsură să dea asemenea verdicte. Știu însă că Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință. Fapte 17,30.

Acele vremuri consider că au cam trecut. Astăzi chiar și oameni nereligioși sunt abstinenți în privința alcoolului și cărnii [de porc]. Cu cât mai mult creștinii ar trebui să aibă această inițiativă...

the_Listener 03.08.2011 17:37:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 385572)
Nu pot să mă pronunț, Dumnezeu e Singurul în măsură să dea asemenea verdicte. Știu însă că Dumnezeu nu ține seama de vremurile de neștiință. Fapte 17,30.

Acele vremuri consider că au cam trecut. Astăzi chiar și oameni nereligioși sunt abstinenți în privința alcoolului și cărnii [de porc]. Cu cât mai mult creștinii ar trebui să aibă această inițiativă...

sectare , POTI baga ŽŽcrestinii ŽŽ(TOATE SECTELE ) in aceasi oala .... adevarul se afla numai la ortodocsi ...:4:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 17:43:03

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 385549)
Tot așa cum unii ar putea spune că îți e îngăduit accesul pe forum, dar nu se vede folosul.

nu amice ... GRESIT
ITI E INGADUIT accesul pe forum dar NU DE FOLOS pentru tine ... in timpul ala pierdut pe forum poti sa te rogi , sa citesti sfintii parinti , etc etc etc .... sau poate sa iti fie de folos DACA discuti aceste lucruri si cu altii .....asadar :1:
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 17:44:41

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385598)
sectare , POTI baga ŽŽcrestinii ŽŽ(TOATE SECTELE ) in aceasi oala .... adevarul se afla numai la ortodocsi ...:4:
multa iubire

Prin atitudinea aceasta a ta [intolerantă, sectară și exclusivistă], te-ai băgat și pe tine în aceeași oală a "creștinilor". Încă nu ți s-a acrit de atâta "iubire"?

the_Listener 03.08.2011 19:15:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 385600)
Prin atitudinea aceasta a ta [intolerantă, sectară și exclusivistă], te-ai băgat și pe tine în aceeași oală a "creștinilor". Încă nu ți s-a acrit de atâta "iubire"?

deloc sectare .... ortodoxia este singura adevarata ....daca adevarul nu iti place e problema ta ... eu nu sunt tolerant cu minciuna :36:
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 19:18:13

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385621)
deloc sectare .... ortodoxia este singura adevarata ....daca adevarul nu iti place e problema ta ... eu nu sunt tolerant cu minciuna :36:
multa iubire

Mie îmi place Adevărul Dumnezeesc (Ioan 17,17), nu "adevărurile" scornite de mintea omenească.

Dumitru73 03.08.2011 19:31:52

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385559)
gresit .... ia sa vedem in continuare geneza dupa ce a fost alungat din rai ce spune ( ti-am spus ca esti sectar acum dovedesc) ....:4: ca apoi sa intelegem DE CE le-a spus evreilor ce le-a spus ....ok?
17.Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale!18.Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului!

asadar scrie din nou clar ce se va intimpla pina moare (930 ani) ....
multa iubire

acum esti lamurit ? daca e da atunci trecem mai departe ... si explic si ce vrei tu sa spui SE NUMESTE INGADUINTA si uite ca din nou ajungem la pavel :
toate imi sunt ingaduite NU TOATE DE FOLOS ....asadar acolo este pentru mase si intelegerea la nivel de mase a credintei .... sunt nivele diferite de intelegere .... tu vorbesti pe un nivel( de cresa) , eu pe altul( de facultate ) ... FA DIFERENTA ....
multa iubire

fac diferenta: tu esti doar un fariseu PLIN DE MANDRIE.
tu anulezi cele spuse de Dumnezeu doar ca sa te crezi in superioritate.
ia zi, da peste avem voie sa mancam? din cate imi aduc aminte Iisus a facut si minuni cu inmultirea pestelui.

Dumitru73 03.08.2011 19:37:38

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385599)
nu amice ... GRESIT
ITI E INGADUIT accesul pe forum dar NU DE FOLOS pentru tine ... in timpul ala pierdut pe forum poti sa te rogi , sa citesti sfintii parinti , etc etc etc .... sau poate sa iti fie de folos DACA discuti aceste lucruri si cu altii .....asadar :1:
multa iubire

stii ce nu inteleg eu?
de ce nu intra nici unul dintre "greii" acestui forum, sa-l traga de urechi pe acest pusti neobrazat.

the_Listener 03.08.2011 19:38:13

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385634)
fac diferenta: tu esti doar un fariseu PLIN DE MANDRIE.
tu anulezi cele spuse de Dumnezeu doar ca sa te crezi in superioritate.
ia zi, da peste avem voie sa mancam? din cate imi aduc aminte Iisus a facut si minuni cu inmultirea pestelui.

ai inteles pina acum ce am spus ca sa trecem la problema ridicata de tine ? da SAU nu ? .... stai nu te grabi ... rezolvam pe rind ... intai cresa , informatiile de la cresa le-ai retinut ?:36:
multa iubire

Dumitru73 03.08.2011 19:39:53

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385637)
ai inteles pina acum ce am spus ca sa trecem la problema ridicata de tine ? da SAU nu ? .... stai nu te grabi ... rezolvam pe rind ... intai cresa , informatiile de la cresa le-ai retinut ?:36:
multa iubire

asa din pura curiozitate, cati ani ai?

the_Listener 03.08.2011 19:41:58

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385636)
stii ce nu inteleg eu?
de ce nu intra nici unul dintre "greii" acestui forum, sa-l traga de urechi pe acest pusti neobrazat.

ii astept ... dar tu crezi ca vei intelege ce spun ei ? ... te-ai intrebat daca greii acestui forum nu stau in umbra si imi dau dreptate ? hmmmm .... dar varianta asta nu prea se pune ca la cresa nu se poate discuta de facultate .... :24: si greii acestui forum au nivele de profunzime pe care doar la facultate se studiaza ... eu incerc sa te ridic pina acolo ... NU SARI ETAPE ... esti ca un copil care cere ajutorul profesorului cind ii se spune in clasa intai ca ecuatia 30-50 nu e imposibila si el se revolta si urla ajutorrrrrr .... ha ha ha
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 19:42:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385638)

Eu aș zice...12! Am supraevaluat?:4:

Scuze pentru offtopic. Nu m-am putut abține...

the_Listener 03.08.2011 19:42:30

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385638)

stai linistit ... destui :5:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 19:44:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 385641)
Eu aș zice...12! Am supraevaluat?:4:

Scuze pentru offtopic. Nu m-am putut abține...

tu sectare nici sa nu deschizi gura cu mine .... astept o unda verde pe topicul sectarilor si de acolo te preiau , daca mi se permite si dau cu tine de pamint .... capisci ?:10: asadar vedem analiza ta acolo ....
multa iubire

osutafaraunu 03.08.2011 19:46:52

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385643)
tu sectare nici sa nu deschizi gura cu mine .... astept o unda verde pe topicul sectarilor si de acolo te preiau , daca mi se permite si dau cu tine de pamint .... capisci ?:10: asadar vedem analiza ta acolo ....
multa iubire

Capisco, dar te rog să dai cu mine de pământ... cu multă iubire...:40:

Dumitru73 03.08.2011 19:49:31

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385640)
ii astept ... dar tu crezi ca vei intelege ce spun ei ? ... te-ai intrebat daca greii acestui forum nu stau in umbra si imi dau dreptate ? hmmmm .... dar varianta asta nu prea se pune ca la cresa nu se poate discuta de facultate .... :24: si greii acestui forum au nivele de profunzime pe care doar la facultate se studiaza ... eu incerc sa te ridic pina acolo ... NU SARI ETAPE ... esti ca un copil care cere ajutorul profesorului cind ii se spune in clasa intai ca ecuatia 30-50 nu e imposibila si el se revolta si urla ajutorrrrrr .... ha ha ha
multa iubire

sunt indignat ca acesti "grei" si forunului nu te trag de urechi pentru limbajul folosit si atitudinea pe care o ai fata de ceilalti useri.

nu incerca sa ma ridici nici unde.
nu stii nimic despre mine.

Dumitru73 03.08.2011 19:51:32

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385642)
stai linistit ... destui :5:
multa iubire

destui?! 14-15?

Dumitru73 03.08.2011 19:54:42

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385643)
multa iubire

vezi ca regulamentul forumului este valabil pentru toata lumea.
faptul ca te declari ortodox, nu te face imun.
multi "viteji" ca tine au fost dati afara.

the_Listener 03.08.2011 19:54:43

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 385644)
Capisco, dar te rog să dai cu mine de pământ... cu multă iubire...:40:

stai linistit ... ca si iisus a dat cu fariseii de pamint tot cu multa iubire :36:
multa iubire
ps si cind am sa termin cu tine ( asta in cazul in care ai noroc( interventia diavolului ) si nu ma opreste DOAMNA ) vei pleca cu coada intre picioare sau vei ramine si vei sta pe margine cu teama de a mai deschide gura ,,,,, doar un ok astept si esti pe duca .... asta daca nu te ia diavolul din calea mea si nu te lasa sa fi salvat ......si dau un exemplu din orice sectar care imi iese in cale ----
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 19:55:38

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385648)
vezi ca regulamentul forumului este valabil pentru toata lumea.
faptul ca te declari ortodox, nu te face imun.
multi "viteji" ca tine au fost dati afara.

nu amice ... unde am jignit? ai dovezi ?
sectar nu este jignire iar pe un forum ortodox ORICINE STIE ASTA ... sau ?:24:
multa iubire
forumul CRESTIN ORTODox .... ORICINE SE IA DE ORTODOXIE ARE DE A FACE CU MINE ... e simplu .... am spus ca pentru ortodoxie imi pun capul la bataie chiar si cu pretul vietii .... asadar sa se intimple ce vrea Dumnezeu
multa iubire

Dumitru73 03.08.2011 19:57:56

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385651)
multa iubire

nu conteaza ce crezi tu, ci ce crede celalalt.

Dumitru73 03.08.2011 19:59:19

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385651)
multa iubire
forumul CRESTIN ORTODox .... ORICINE SE IA DE ORTODOXIE ARE DE A FACE CU MINE ... e simplu .... am spus ca pentru ortodoxie imi pun capul la bataie chiar si cu pretul vietii .... asadar sa se intimple ce vrea Dumnezeu
multa iubire

o sa am de a face cu tine?!
ce-o sa-mi faci?!

the_Listener 03.08.2011 20:04:03

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385645)
sunt indignat ca acesti "grei" si forunului nu te trag de urechi pentru limbajul folosit si atitudinea pe care o ai fata de ceilalti useri.

nu incerca sa ma ridici nici unde.
nu stii nimic despre mine.

care limbaj? da-mi exemple care incalca regulamentul .... haide uite JUDECATORULE astept probele .....
un simplu search si am aflat ... asadar nu crede ca nu stiu ,,,,, ca sa nu spun mai multe :5:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 20:05:21

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385652)
nu conteaza ce crezi tu, ci ce crede celalalt.

daca nu se explica poate sa creada si ca punctul inseamna jignire ... intelegi ? PROBE si JUDECAREA MEA IN DIRECT .... haide .. aduna-i pe toti si judecati :5:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 20:07:01

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385653)
o sa am de a face cu tine?!
ce-o sa-mi faci?!

nimic din ce iti imaginezi .... CE SCRII MA INTERESEAZA SA DESFIINTEZ , daca sunt prostii bineinteles .... tu ca persoana NU MA INTERESEZI ... ESTI UN NUME PE UN FORUM ... ATIT :5:
multa iubire

Dumitru73 03.08.2011 20:09:24

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385654)
care limbaj? da-mi exemple care incalca regulamentul .... haide uite JUDECATORULE astept probele .....
un simplu search si am aflat ... asadar nu crede ca nu stiu ,,,,, ca sa nu spun mai multe :5:
multa iubire

faptul ca tu nu consideri ca jignesti, nu inseamna ca nu o faci.
analizeaza-ti singur limbajul, analizeaza-i si pe ceilalti si a sa vezi unde sari calul.

Dumitru73 03.08.2011 20:11:35

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385655)
daca nu se explica poate sa creada si ca punctul inseamna jignire ... intelegi ? PROBE si JUDECAREA MEA IN DIRECT .... haide .. aduna-i pe toti si judecati :5:
multa iubire

esti penibil.
oricum nu te inscrii pe linia ortodoxiei.

the_Listener 03.08.2011 20:11:56

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385658)
faptul ca tu nu consideri ca jignesti, nu inseamna ca nu o faci.
analizeaza-ti singur limbajul, analizeaza-i si pe ceilalti si a sa vezi unde sari calul.

PROBE ... simplu ... ma acuzi ADU PROBE ... haide :77:
multa iubire

Dumitru73 03.08.2011 20:14:35

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385656)
nimic din ce iti imaginezi .... CE SCRII MA INTERESEAZA SA DESFIINTEZ , daca sunt prostii bineinteles .... tu ca persoana NU MA INTERESEZI ... ESTI UN NUME PE UN FORUM ... ATIT :5:
multa iubire

eu cel putin ma afisez cu un nume, care este real, pe acest forum.
nu ai ce sa desfiintezi, pentru ca nu stii nimic despre mine.
ai citit cateva mesaje si te crezi destept, dar nu esti.

Dumitru73 03.08.2011 20:19:23

Citat:

În prealabil postat de the_Listener (Post 385660)
PROBE ... simplu ... ma acuzi ADU PROBE ... haide :77:
multa iubire

in primul rand m-ai facut sectar si nu sunt.
sunt necredincios, dar am aparat ortodoxia de fiecare data cand am putut.
iar folosirea termenului "sectare" in sens peiorativ, asa cum o faci tu, este o jignire.
apoi chestiile alea cu cresa si facultatea ... mizerii.

the_Listener 03.08.2011 20:20:37

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385659)
esti penibil.
oricum nu te inscrii pe linia ortodoxiei.

acum cind vreau probe si sa ma acuzi DIRECT , spui ca sunt penibil , dar cu citeva postari in urma cereai ajutor .....hmmm interesant
desigur ca nu ma inscriu IN CONCEPTIA TA pe linia ortodoxiei .... lasa-l pe Dumnezeu sa decida . ok? :5:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 20:29:05

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385665)
iar folosirea termenului "sectare" in sens peiorativ, asa cum o faci tu, este o jignire.

aha ... stiam ca AI FOST ORTODOX si acum esti ateu .... din diferite ŽŽ judecati ŽŽ ale ei .... si uite un gind care l-a spus un mare duhovnic din zilele noastre , care atunci cind era tinar si s-a decis sa plece la manastire , lumea din jur ii tot explica anumite neajunsuri din interiorul ei , si ca va fi greu si altele lucruri ... raspunsul lui a fost - eu nu ma duc la manastire , eu fac manastire ... si dupa ani de zile , tot aceiasi circotasi l-au intrebat daca a vazut ce au spus ei ... raspunsul marelui duhovnic a fost ... da am vazut, DAR AM INTILNIT SI SFINTI ....
nu amice ... exemplele cu cresa si facultatea sunt IN CONTEXT .... si EXPLICATE .... ca tu te simti jignit de ele nu e problema mea ...eu unu cind vorbesc despre ortodoxie o FAC DIRECT , uneori simplu pe intelesul tuturor , alteori mai subtil .... ca tu vezi doar ce iti convine si acuzi ce nu iti convine iara este o analiza de a ta in ceea ce ma priveste ... ai dreptul sa ma judeci , ca imi place , dar IMPORTANT E SA ITI RAMINA CEVA DIN INFORMATIA DE AICI ... :21:
multa iubire
ps sunt un nume pe un forum ... nimic mai mult
multa iubire

misteria 03.08.2011 20:39:18

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385665)

Dumitru, ignora....Nu stii tu oare? Cel mai intelept cedeaza....Un gand bun pt tine!

Dumitru73 03.08.2011 20:48:02

Citat:

În prealabil postat de misteria (Post 385672)
Dumitru, ignora....Nu stii tu oare? Cel mai intelept cedeaza....Un gand bun pt tine!

multumesc pentru gandul bun.
si a dreptate.dar stii cum vine asta?
cam cum zice Mo din serialul RObotzi, cand ii spune lui F.O.C.A.: "desteptule!" ;)

the_Listener 03.08.2011 20:59:10

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385677)
multumesc pentru gandul bun.
si a dreptate.dar stii cum vine asta?
cam cum zice Mo din serialul RObotzi, cand ii spune lui F.O.C.A.: "desteptule!" ;)

hai ca iti spun eu cum ma ignora misteria ... tot tot timpul da ŽŽ subtilitati ŽŽ la adresa mea pe oriunde intra .... asadar sfatul ei este nul , crede-ma ---- daca nu ma crezi, eu am probe ....:10:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 21:00:27

Citat:

În prealabil postat de misteria (Post 385672)

nu cine isi zice intelept si e .... asta e cumva o subtilitate ca ai fi ? :21:
ti-au murit laudatorii ? :21:
multa iubire

the_Listener 03.08.2011 21:25:52

Citat:

În prealabil postat de Dumitru73 (Post 385662)
eu cel putin ma afisez cu un nume, care este real, pe acest forum.
nu ai ce sa desfiintezi, pentru ca nu stii nimic despre mine.
ai citit cateva mesaje si te crezi destept, dar nu esti.

esti un unicat .. nu mai exista al dumitru in lume .... :77:
multa iubire
ps sunt un prost , asa e bine pentru tine ? :77:
multa iubire

Ora este GMT +3. Ora este acum 20:18:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.