![]() |
Citat:
|
Citat:
|
Si daca totusi ea nu vrea sa-i spuna acest lucru si cei doi dupa o anumita perioada au intentii matrimoniale considerati ca este bine sa nu o intrebi pana la casatorie?
|
Citat:
In ambele cazuri, problema este delicata si depinde f. mult pana la urma cum pune barbatul problema. Daca va face caz mare ca ce important este ca viitoarea lui sotie sa fie virgina, ceea ce indirect, este o intrebare, va trebui sa faca o alegere, in functie de persoana cu care sta de vorba si in functie de care este adevarul. Logic si moral vorbind, nu poti divorta doar pentru ca sotia te-a mintit inainte de casatorie vizavi de acest aspect. Iar daca el chiar e virgin, e greu sa afirme cu certitudinea ca ea nu a fost, chiar si daca nu a fost, medical vorbind, nu intotdeuna treaba cu virginitatea este "ca in filme". Iar daca nu e in schimb are pretentii care fac ca celelalte detalii, cu adevarat importante, despre persoana celuilalt sa treaca intr-un plan secundar, mai bine sa se duca la padure. |
Citat:
|
Citat:
2. Poti intreba sau sa ajungi la acest subiect, dar mai pe "ocolite". Si da, va spune ea singura. |
Citat:
p.s.: pt cei care considera ca e absolut normal sa o intrebi cat mai devreme de acest aspect, va reamintesc ca traim intr-o societate in care e de porc sa intrebi o posesoare de cromozoni x ce varsta are, daramite... |
Citat:
|
Ma bucur sa vad ca exista si barbati mai deschisi la minte si ma surprinde in mod placut sa vad ca barbatii privesc mult mai profund problema decat femeile. In al doilea rand, pentru femeile pentru care virginitatea este primordiala:
Esti virgina, dar dupa noaptea nuntii incetezi a mai fi. Cum te simti acum sa stii ca principalul atribut pentru care ai fost luata de sotie, l-ai pierdut? Multe femei vad ca sunt foarte incantate sa fie intrebate de la bun inceput de acest aspect si se mandresc cu fecioria lor. Nimic rau in asta. Dar virginitatea nu te face unica. Sunt atatea si atatea fecioare pe lumea asta, iar pretendentul tau mai poate intreba inca 3-4-10 femei despre acest lucru. Ce se intampla cand un barbat da peste mai multe fecioare? Credeti ca mai are aceeasi valoare pentru el fecioria, in momentul cand cunoaste in acelasi interval de timp mai multe cu aceeasi virtute? Esti sigura ca un barbat care-si permite sa te intrebe pe tine la prima intalnire asemenea chestie, nu va intreba si alte femei? |
Si in situatia inversa, chiar sunt curioasa cate femei de pe forumul acesta, si-au intrebat prietenii, sotii, pretendentii in primele intalniri daca sunt sau nu virgini. Adica daca ele au avut initiativa sa deschida aceasta discutie. Daca tot am discutat despre ce intreaba barbatii, sa nu excludem nici ce intreaba sau nu, femeile.
|
Citat:
|
Citat:
Din păcate, din nou văd că se discută despre virginitate, sexualitate, lăsând deoparte sufletul. Omul e un întreg, nu trebuie să trăiască fărâmițat - senzațiile de o parte, sentimentele de alta. Cine vrea să se căsătorească (băiat sau fată) trebuie să țină nu doar la virginitate, ci și la inima lui. Iar atunci când ți-ai dăruit inima unuia, trupul îi urmează firesc. Nu invers. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
da, si eu am remarcat, cu durere in suflet, ca nici Fani71 care e profa de religie, nu exprima clar ceea ce ne invata Biserica noastra ortodoxa, ca fecioria pana la casatorie, este obligatorie pentru fiecare crestin, de orice sex (baiat sau fata). adica situatia in care baiatul sau fata pacatuieste, dar se caieste ulterior, poate fi evitata daca fiecare primeste instruire si cunostinta inainte de perioada cand hormonii incep sa se manifeste. Dumnezeu iarta pe pacatos, daca se caieste. Insa rolul preotilor, al profesorilor de religie, al duhovnicilor, asta este, sa nu se ajunga intr-o asemenea situatie. adica sa nu inteleaga tinerii ca e OK daca pacatuiesc inainte de casatorie, ca Dumnezeu e bun si iarta (tinerilor, daca aveti cunostinta despre pacat, si il faceti, e greu sa obtineti iertare, spre deosebire de cei care pacatuiesc in necunostinta). |
Cei care discutati aici, cautati pe google Cornel Urs si vedeti ce veti gasi.
Propun sa nu ii mai raspundem. S-ar putea ca pur si simplu sa isi bata joc de noi. |
Pentru cei care nu au citit discutia de pe celalalt fir, vreau totusi sa precizez ca tocmai, am spus ca fecioria ar trebui sa fie importanta si pentru fete si pentru baieti, si am denuntat anumite atitudini de tip fariseic ale unor baieti din mediile crestin orientale cu care am de-a face la scolile unde predau.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
stimata doamna, intotdeauna v-am vorbit respectuos. daca va deranjeaza conceptiile mele, asta e, sunt de moda veche, cum au spus unii pe aici. daca nu doriti sa purtati discutii cu mine, eu va respect decizia, chiar daca nu o inteleg. atat am avut de zis, va urez spor la discutii si sper sa ma puneti pe ignore. multumesc anticipat. |
Doamne cât tupeu! :68:
Profetule de carton las-o mai moale că o întinzi prea tare! |
cu ce ti-am gresit, prietene?
|
Mie? Cu nimic.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
"Eu sustin foarte mult educatia, cultivarea permanenta si descoperirea a cat mai multor lucruri noi".[/quote]
Eu as mai completa cu ducerea unei vieti bine placute Lui Dumnezeu; cat despre descoperirea a cat mai multor lucruri noi, trebuie avuta mare grija, sa fie utile pentru mantuire si evident pe placul Tatalui ceresc. |
Citat:
Eu as mai completa cu ducerea unei vieti bine placute Lui Dumnezeu; cat despre descoperirea a cat mai multor lucruri noi, trebuie avuta mare grija, sa fie utile pentru mantuire si evident pe placul Tatalui ceresc.[/quote] Viata e frumoasa, din simplul fapt ca Dumnezeu ne-a oferit-o. De ce sa ne gandim doar la niste concepte de baza cand de fapt sunt mii de lucruri in aceasta lume care ne pot aduce noi virtuti, competente si abilitati? Scoala este doar o baza a educatiei, dar parerea mea, este ca Dumnezeu ne-a oferit prea multe posibilitati pentru a ne limita doar la ceea ce invatam in timpul anilor de studii. De ce sa nu descoperim mai multe din ce ne-a lasat? Studiul permanent in domeniile preferate de noi, ar trebui sa fie o obisnuinta si nu o corvoada. (Am mai spus acest lucruri si pe un alt fir) |
Citat:
Citat:
Citat:
Stii vorba aia: cu rusinea mori de foame! Acelasi lucru si aici... Succes la agatat ;) |
Citat:
Succes la agatat ;)[/quote] Usor de zis, greu de aplicat. Ia spune-mi cum afli "dosarul" unei fete. Nu luam in calcul posibilitatea ca fata e din anturajul tau si atunci stii totul despre ea sau afli usor de la prieteni comuni. Sa vorbim despre o situatia foarte des intalnita la tineri: Dai admitere la facultate in capitala. La inceputul anului I, cunosti o colega de grupa dintr-un alt oras de provincie. Fata e draguta, simpatica, credincioasa, serioasa si iti place. Cum faci sa-i afle acest dosar, neavand deloc cunostiinte comune? |
Citat:
*Postul meu incepe de la "Usor de zis, greu de aplicat..." Nu stiu de ce nu s-a copiat tot. |
Citat:
|
Raoul, mersul regulat la biserica este binecuvantat, acolo sunt cele mai mari sanse sa-ti gasesti viitoarea sotie.
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
De la 16 ani?? Bine ca esti prevazator si ai inceput devreme,vezi cata vreme iti ia sa gasesti pe cineva potrivit:67: |
Citat:
Dar, sora, acum pe bune: in vremurile vechi, cele cu adevarat sanatoase, tinerii puteau sa se casatoreasca de la virste efectiv adolescentine, si numai ratate nu erau acele casnicii, dimpotriva. Acum...nu se mai poate. Ai vazut argumentatia fratelui Mihnea cu privire la casatoriile timpurii? Eu o gasesc superb de completa. |
Pe de altă parte, el e cam puriu deja. Eu la vârsta lui eram deja cu pirostriile puse.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 10:03:18. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.