![]() |
Citat:
Citat:
2. Măgărița lui Balaam |
Intrebare: de ce Iisus a vorbit in parabole? (textul biblic) |
Citat:
|
De aceea le vorbesc în parabole pentru ca văzând să nu vadă și auzind să nu audă, nici să nu înțeleagă, și să se împlinească profeția lui Isaia care spune:
De ascultat veți asculta, dar nu veți înțelege și de privit veți privi, dar nu veți vedea. Mt 13, 13-14 Iisus proceda astfel si din cauza fariseilor:"Toate acestea le auzeau și fariseii, care erau iubitori de argint și-L luau în bătaie de joc. "MT, 16,14 |
o altă posibilă variantă:
pentru a fi ascunse de cei ce nu sunt sinceri interesați de adevărurile mântuitoare și pentru a fi ascunse de dușmanii Lui: Matei 13,10-11 10. Și ucenicii, apropiindu-se de El, I-au zis: De ce le vorbești lor în pilde? 11. Iar El, răspunzând, le-a zis: Pentru că vouă vi s-a dat să cunoașteți tainele împărăției cerurilor, pe când acestora nu li s-a dat. |
corect pentru ambii.
Lore ... shoot first! :) |
Cine a scris cartea Proverbe?
atentie:raspuns valid=raspuns complet! |
Proverbe 1-29: regele Solomon
Proverbe 30: Agur, editat apoi de Ezechil Proverbe 31:regele Lemuel Bine ca n-ai intrebat de Psalmi :21: |
Citat:
|
Citat:
ioanna, ti-am pasat mingea! |
Pana ma gandesc la o intrebare,il rog pe osutafaraunu sa ne lamureasca de unde a "scos" acele 3 nume (Yaqeh, Ithiel și Ukhal) si care sunt proverbele scrise de ei? care sunt atunci cele scrise de Solomon si ceilalti doi (Agur,Lemuel) pe care i-am mentionat eu? intreb din curiozitate :)
intrebare: templul iudaic avea o impartire tripartita. Cum se numea incaperea unde era depus Chivotul Legamantului? |
Citat:
|
Citat:
|
Corect! avea o impartire tripartita (vestibul/ulam, sfanta/heical si sfanta sfintelor/debir), iar chivotul se afla in Sfanta Sfintelor! Ai cuvantul. (app. 3 parti fara curte, la fel ca si Cortul Sfant)
http://img18.imageshack.us/img18/765...lulsolomon.jpg |
Citat:
P.S. În ce limbă sunt cele trei părți ale complexului? Parcă ar fi în arabă... |
Chivotul .....
|
Citat:
|
care sunt psalmii semnati de solomon?
Asta ca mi-a dat idei Ioanna:) |
Citat:
@osutafaraunu: din cate stiu sunt in ebraica |
Se pare că este chiar o întrebare-capcană:16:. Există o carte necanonică intitulată "Psalmii lui Solomon" (cu 18 psalmi), dar aceasta nu are nicio legătură cu Solomn, fiind redactată târziu în era creștină.
|
ei, unde ati vazut voi capcana?
Doi dintre psalmi ii sunt atribuiti lui Solomon: 71 si 126. Un alt nume sub patronajul caruia sunt pusi mai multi psalmi este cel al fiilor lui Core, cantareti si portari la templul din Ierusalim, precum rezulta din II Cronici 20, 19. Acestora le sunt atribuiti psalmii: 41-48 ; 83-87. Intre autori mai sunt mentionati si Heman si Etan Ezrahitul, ambii fiind leviti randuiti de David sa conduca cantarea la cortul sfant (Date despre ei vezi in Gen. 38, 30 ; I Reg. 4, 31 ,- I Cronici 6, 33; 15, 17; 16, 41 ; 25, 1). Fiecare dintre ei au scris cate un psalm, primul - psalmul 87, iar al doilea - psalmul 88. Si numele profetilor Agheu si Zaharia apar mentionate intre ale autorilor de psalmi. Lor li se recunoaste paternitatea asupra psalmilor 145-148. Intre autori este trecut si Moise cu psalmul 89, precum si Solomon cu psalmii 71 si 126. |
Sincer, n-am stiut de Solomon. Eu am auzit de David, Asaf, Moise, Etan, Heman, fiii lui Core, Ezechil, Ezra si restul anonimi.
Psalmii 2-9, 11-32 ; 34-41; 51-65; 68-70; 86; 95; 101;103;108-110; 122; 124;; 131; 133;138-145)- David Psalmii 50; 73-83- Asaf Psalmii 42; 44-49; 84-;85;87 (Asir ,Elkana ,Abiasaf,Tahat ,Uriel,Uzia ,Saul- fiii lui Core) Psalmii 89- Etan Psalmul 88- Heman Psalmul 90 Moise Psalmii 72 si 127 – poet necunoscut Psalmii 42-89 revizuiti de Ezechil Psalmii 90-150 revizuiti de Ezra iti dau crezare :) |
Citat:
|
pasez mingea in terenul vostru.
Poate s-o preia cine vrea:) |
Daca tot am vorbit de templul iudaic, va intreb: ce se afla in Sfanta? (nu trebuie sa dati citate din Regi)
incidiu: va puteti uita si la schita postata anterior |
Citat:
|
Corect si detaliat! altarul tamaierii ,masa punerii inainte (ambele din lemn de cedru aurit) si zece candelabre de aur. Ai cuvantul! de fapt tu mi-ai descris interiorul Sfintei a Cortului Sfant, nu a templului iudaic, de aceea ai spus menora-sfestnicul, in loc de 10 :)
|
Citat:
Întrebare: ce se păstra în chivot? (întrebare cu 2 răspunsuri) |
Citat:
|
e corect ce ai spus, doar ca in templul erau 10 sfesnice, in cort era unul singur, la acest aspect m-am referit.
|
Citat:
|
Citat:
De asemenea a făcut zece sfeșnice de aur, cum trebuia să fie, și le-a pus în templul Domnului, cinci în partea dreaptă și cinci în partea stângă.(II Cronici 4:7) p.s app, nu e nicio sursa masonica, e reconstituirea Templului din Ierusalim |
Citat:
|
Citat:
"Noi aducem în fiecare dimineață și în fiecare seară arderi de tot Domnului, ardem tămîie mirositoare, punem pînile pentru punerea înaintea Domnului pe masa cea curată, și aprindem în fiecare seară sfeșnicul de aur cu candelele lui; căci păzim poruncile Domnului, Dumnezeului nostru. Dar voi L-ați părăsit." (2 Cronici 13.11) Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
aduceti un citat biblic care sa arate ca preotia s-a schimbat, preotia vechi-testamentara e diferita de preotia nou-testamentara.
|
Completarea ioannei, mi-a adus aminte că întrebarea mea avea de fapt 3, nu 2 răspunsuri:
În Templul de pe vremea Domnului Hristos, nu mai existau nici măcar tablele de piatră ale Decalogului.... acestea între timp dispăruseră... Însă nicio problemă! Pentru cei care afirmă că cele 10 Porunci nu mai sunt valabile, le reamintesc că Chivotul Legii se află în forma lui originară/originală în Templul Ceresc (așa cum l-a văzut Ev. Ioan. Apoc.11,19) unde nu mai poate fi capturat de asirieni, ori alți păcătoși. |
Citat:
|
Preotia imparateasca a intregului popor Israel (Iesire 19:5-6) , ca semitie aleasa, devine in Noul Testament a tuturor neamurilor:
Iar voi sunteți seminție aleasă, preoție împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu, ca să vestiți în lume bunătățile Celui ce v-a chemat din întuneric, la lumina Sa cea minunată, Voi care odinioară nu erați popor, iar acum sunteți poporul lui Dumnezeu; voi care odinioară n-aveați parte de milă, iar acum sunteți miluiți. (1Petru 2:9-10) Conform Sfintei Scripturi, cele 3 tipuri de preotii din VT (a lui Melchisedec, levitica si imparateasca) sunt inlocuite cu cele 3 ale NT: preotia lui Hristos, preotia sacramentala si preotia imparateasca (sfanta) |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:51:44. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.