![]() |
Citat:
|
Citat:
Deci din ce spune el eu pricep că este suficient să crezi și să citești și să înțelegi drept scriptura și fiecare va avea în minte forma corectă a Creației: Pentru Dumnezeu și omul lui Dumnezeu Creația este o inimă-cort cu ochi drept cam ca un hopa mitică de formă conică cu baza semisferică înconjurată de apele de jos care curg spre jos și se strâng la bază formând mările ce înconjură suprafața pământului, uscatul, iar forma pământului reflectă felul cum sau despărțit apele de ape, cum s-au rupt la început, și în acest cort, pe firmament stau stelele în mișcările lor și luna și soarele la o treilme de bază ca să lumineze pământul. În mintea mea scripura cam asta îmi spune că ar fi forma întregii creații care evoluează și se schimbă și se mântui și se înnoiește odată cu tot Cuvântul lui Dumnezeu rostit și scris de la începuturi și până acuma, până azi, căci prin ea se reflectă trece ca prin transparență Dumnezeu și veșnicia Lui care pururea este același și pururea înnoit și pururea azi, toată sf. Treime împreună cu toți sfinții și cu toți îngerii Lui care ascultă de El și-i plinesc voile Sale. Doar la început exista o formă sferică a norului, a bilei de apă, peste care în partea de sus se purta pe deasupra Duhul lui Dumnezeu și acela era Cerul și Pământul apărut brusc prin Cuvântul lui Dumnezeu. Altă bilă în univers se formează doar la eclipsa de soare când Soarele și Luna pentru o fracțiune de clipă formează o bilă perfectă de apă: foc și ghiață lipite la mijloc de o porțiune de cer perfect drept care la desparte și deci samwichiul ăsta este singura bilă perfectă din toată creația. |
Citat:
Sfîntul a fost pentru înțelegerea în literă a Scripturilor și acest lucru este foarte important, deoarece astăzi majoritatea creștinilor încearcă explicații din cele mai fabuloase care să împace creaționismul biblic cu ideile nedemonstrat și probabil nedemostrabile presupuse de oamenii de știință. Sfîntul Vasile nu a fost de acord cu înțelegerea metaforică a celor relatate în cartea Facerii și în toată Biblia, fiindcă subliniază atît de clar:Eu, când aud că Scriptura zice iarbă, înțeleg iarbă, când aud plantă, pește, fiară, dobitoc, pe toate le înțeleg creadă cum sunt spuse. Nu mă rușinez de Evanghelie. Ar fi interesant de citit Hexaimeronul în întregime, dar nu l-am găsit pe Internet. Există fragmente pe ici pe colo, dar acestea nu sînt de ajuns pentru un studiu serios. |
Citat:
|
Citat:
Dacă pe Ionuț încerci să-l duci de nas cu păcăleli... eu aștept ziua de 1 aprilie ca să râd sănătos și să port în piept simbolul că sunt primul păcălici din gLume dacă te cred pe tine sau pe cei ce nu suportă să fie scriptura interpretată cinstit, probabil de frica șefilor, c-o să-i dea afară de la lucru, și că va fi greu de muncit altceva când nu e pe piață oferte convenabile. Rămân deci la credința mea... pământul e o semisferă înconjurată de apele de jos care sub cer curg și se adună în adunările lor formând mările, iar la suprafața plată și denivelată pământul mărturisește de felul cum s-au rupt apele de ape în ziua aia de început a creației când a zis Domnul să fie o Tărie care să despartă apele de ape și să poarte numele de CER... care și el are la bază tot particula de apă, căci și cerul tot din apă este el făcut... o apă transparenta care lasă să se transmită lumina, căldura, frigul însă desparte apele de ape și transmite undele sonore sau luminoase sau electromagnetico-fulgerătoare... Tu însă poți pe maideparte să-ți susții ipotezele împreună cu toată gLumea dacă vrei că nu mă supăr, ci te respect... după cuvintele și faptele și credința și dragostea ta... sper curată și cinstită, căci nu tuturor le este dat de sus cunoașterea unor lucruri atât de simple și cu atât de puțină importanță: 'Un om oarecare cobora de la Ierusalim la Ierihon...' așa că te rog mă iartă dacă te-am agresat cu dreptatea mea, căci dinpăcate știu că eu am :)))) |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Vă rog citiți cartea Facerii, primele pagini și veți înțelege, căci e simplu de tot pentru cei ce citesc textul cinstit, cu condiția să crezi... uscatul numit pământ este plat denivelat la suprafață și rond în adâncul apelor de jos, de sub cer, care-l înconjoară și-l mărginesc și numai sub cer ele se adună spre jos undeva la mijloc între nord și sud formând mările, iar în adâncime este rond căci așa era la început, o bilă de ape, un nor dens sferic, fără lumină și pe deasupra se purta Duhul lui Dumnezeu. Deci partea fără mări și oceane are forma semisferică unde partea plată poartă în ea, munții și văile, dovada cum s-au despărțit la început apele de ape, căci din apele de jos s-a format și apoi apele s-au scurs ca să se arate pământul. Nu există răsărit și apus ci sunt efecte ale refracției luminii prin medii, razele solare prin păturile atmosferice fac un unghi de tipul \_/, iar luna este luminată de oglinda plană a pământului. Eclipsa de lună se datorează luminarea lunii din oglinda pământului dintr-o parte ca apoi din pricina mișcărilor soarelui și a lunii să se ajungă să fie luminată din partea cealaltă, ca argument este menținerea constantă a strălucirii părții luminate, a intensității luminoase, a luminanței. Fazele lunii sunt poziții la marginea oglinzii, adică razele soalare din oglinda pământului luminează luna total sau parțial. Frumos, simplu și foarte interesant, iar aurorele boreale contrazic modelul PS și ne arată că soarele este întotdeauna sus și luminează norii de acolo prin reflexiile multiple la nivelul păturilor plane de pe suprafața pământului. Pe de altă parte încercările de a explica prin modelul eliptic cu două focare apropiate cu soarele în focar și cu sistem planetar și cu legea atracției universale și cu gravitație și forțe centrifuge și centripete electromagnetice și gravitaționale, conduc toate la o mișcare absurdă, instabilă ce se complică și care nu poate exista și care nu poate explica anotimpurile, egalitatea zilelor cu nopțile într-un an, per ansamblu, deci cine caută să priceapă va ajunge la demonstrația imposibilității și absurdității acestor teorii fantasmagorice întreținute de explicaționiștii gLumii. Creația este o inimă ca un cort în care există un ochi drept la o treime de bază și două treimi de vârf, iar baza este o semisferă mai tare înconjurată și umplută de apele de jos. Nu există miez fierbinte, vulcanii sunt altceva, și temperaturile fierbinți se datorează soarelui iar cele scăzute lunii iar stelele și vânturile răspândesc aceste puteri de încălzire și răcire în toată creația strălucind și împrăștiind lumina, frigul și căldura, și toate se înnoiesc și se supun Domnului prin Cuvânt mai devreme sau mai târziu. Este casa cea mare pe care Dumnezeu a creat-o pentru omul îndumnezeit și îngerificat prin ascultare de El, ca s-o iubească și s-o stăpânească. Cât este sub sfera soare-lună atât este deasupra ca și volum de apă din care s-a format, aproximativ căci cine a stat s-o măsoare. Și toate acestea se mântuiesc și se înnoiesc prin Cuvântul lui Dumnezeu care pe toate le face noi, din om, prin pocăința și umilința și dorul și așteptarea Domnului a oricărui om ce se lasă născut de sus, din Dumnezeu prin ascultare și iubire curată. Omul și îngerașul alb locuiesc creația și Domnul se va odihni cândva întru ei și peste ei și între ei și raiul și fericirea și veșnicia vor fi redăruite omului, căci el va părăsi păcatul și mândria pentru Dumnezeu. |
Minune !
Intr-adevar, se pare ca Pamantul este plat, haleluja!!
http://tundratabloids.com/wp-content...flat-earth.jpg Toti astia de la NASA si ESA si rusii cu ale lor misiuni Soyuz si Yuri Gagarin si ISS si si si .... Bine zic astia ca "In the modern era, belief in a flat Earth has been expressed by isolated individuals and groups, but no scientists of note." Mah, voi nu aveti problema cu Pamantul ca e plat, ci cu capul vostru, ala e plat, cu certitudine!!! |
Citat:
Hă hă... bună poanta, hai că ești tare... naiv. Tu crezi că dacă ei e mulți atunci ei musai că au dreptate? N-au și propriile lor dovezi și interpretări dovedesc cât de absurzi sunt, nici nu trebuie să-i contrazic... ei singuri se dovedesc absurzi, eu doar am susținut științific Creația așa cum este descrisă în scriptură, căci știinața este a lui Dumnezeu și nicidecum a smintiților... celor mulți și grozavi și aventurieri care vin... câtă frunză și iarbă. Însă voi nu vedeți de partea cui e Adevărul căci n-aveți minte, nu pricepeți că nu vă folosiți de ea și dacă nu aveți credință atunci nici nu vă folosește la nimic orice și oricât ați ști. Capul meu este de asemenea plat denivelat la suprafață și rond în adâncul apelor încât pot să-mi așez pe el paharul cu a-bere când mă uit la tembelizor pe posturile alea care prezintă filmele științifice în care credeți voi, însă nu vreau. Și oricum dacă ceva e plat nu înseamnă că e fals sau prost ci că pe el poate merge Dumnezeu ca pe pământ, deci este un compliment să ai cap plat, pentru cei înțelepți și creștini. Pentru voi însă e o batjocură și ironie atât de ieftină încât nici voi nu pricepeți defapt de ce anume râdeți și care-i poanta... căci voi râdeți de prostia voastră și vi se pare că e a celor de care râdeți. Eu vă urez să vă fie de bine căci nu m-am supărat pe voi ci vă mulțumesc că mi-ați dat atenție, și mă bucur că voi aveți un cap cubic sau rotund sferic exact ca o planetă. (nu există planete) |
Citat:
Dacă linia orizontului ar fi în realitate convexă, ar fi posibil ca o cameră să distorsioneze atît de mult imaginea încît imaginea să apară concavă, invers decît ar fi de fapt? Greu de crezut. Pe cînd dacă linia orizontului ar fi dreaptă, mai degrabă imaginea de mai sus ar fi posibilă. Imaginați-vă că fotografiați un obiect sferic de dimensiuni relativ mari, de aproape. Să spunem un rezervor de apă rotund. Ar fi posibil ca, din cauza lentilelor imperfecte, să rezulte o imagine concavă (suprafața care ține apă, pentru înțelegere) a marginii sferei respective? Nu prea văd cum. Merită totuși să facem un experiment pe tema asta. Timp să fie... |
Citat:
În speranța că cearta noastră a fost constructivă te iert pentru ironii și ridiculizări și te rog să mă ierți și dumneata dacă te-am supărat și că era să uit să-ți răspund. Sincer nu mă așteptam la o astfel de împăcare și la un astfel de mesaj... atât de frumos și înălțător, mai ales pentru tine, căci pe mine m-a uns la suflet cu unt căci încă e voie. Cu siguranța numai Doamne ajută! Ceilalți se autoamăgesc... așa că rămânem prieteni, sper. |
Invitatie
Sincer, sunt revoltat ca mai sunt oameni care cred ca Pamantul este plat, in secolul XXI. Eu va doresc si va invit sa iesiti in Spatiu si sa va convingeti cu ochii vostri ca Pamantul este rotund - Planeta Albastra, aceasta minune unde suntem si noi. Eu incerc prin toate actiunile mele sa fac onoare numelui de crestin si va invit si pe voi sa faceti la fel!
Deasemenea va mai invit sa mergeti la Polul Nord si la Polul Sud, unde intre timp s-au infiintat multe baze stiintifice de cercetare, sa va convingeti cu ochii vostri ca nu este nici un zid ci numai o intindere mare de gheata si ca nu exista nici un risc sa cadeti de pe marginea Pamantului, hahaha!!! In final va mai invit sa vedeti un filmulet, sper sa va placa :) ! http://www.wimp.com/imagetaken/ |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Cu "Polul Sud" e altă poveste. În modelul PP, în orice direcție radială spre "sud" călătorești, ajungi pe un continent înghețat circular, dar acesta nu este nu zid de gheață de 50 de metri care se ridică brusc înaintea ta cînd ajungi acolo cu vaporul. Este un spațiu destul de lat, unde este posibil să-ți faci și baze științifice dacă ai chef (pe marginea interioară, accesibilă). Călătoria spre exterior este imposibilă chiar cu mijloacele moderne, indiferent că vrei să mergi pe jos, cu motorul sau să zbori. Cu toate acestea au existat oameni dornici să se convingă cu ochii lor cum arată acel loc, au cheltuit bani serioși pentru expediție, dar au fost împiedicați să meargă acolo. De ce? Tu să-mi spui. Citat:
Dacă vrei un film demn de încredere, ia o cameră profesională, agaț-o de balon și trimite-o sus să facă poze. După care invită cîțiva experți în fotografie să analizeze imaginile și să-ți spună ce concluzii trag despre forma obiectului Pămînt văzut de la limita spațiului cosmic. |
Citat:
Și spui că tu încerci să faci onoare numelui de creștin... adică cum? Ne inviți sau ne trimiți în spațiu de parcă tu ai fi fost acolo sau la poli de parcă tu ai fi făcut astfel de expediții ca să vezi marginile pământului, și iată că noi suntem înnapoiați sau absurzi sau rudimentri ori crescuți în peșteră de parcă n-am știi toate filmele științifice sau SiFi și parcă n-am fi făcut o facultate tehnică sau n-am știi ce se predă pe acolo. Numelui de creștin îi faci onoare când mărturisești pe Adevărul, anume: că nu vei găsi ziduri și margini, căci pe nimicul și necreatul pe care nu-l poți vedea sau închipui nu ai cum să pui mâna sau să-i vezi marginea căci dacă ai vedea înseamnă că dincolo ar mai fi ceva creat... deci nu eu am susținut existența marginilor văzute ci ele se constată din faptul că deși mergi mereu pe deasupra pământului și mărilor tot drept, deci nu curb ci drept, iată că ajungi de unde ai plecat și explicația e faptul nu că pământul e musai glob ci că ne aflăm într-o creație finită și mică ce se poate modela la nivelul unui CUB în absența Creatorului sau a sfinților Săi creatori căci Creatorul locuiește în ei. Norocul nostru este că Dumnezeu nu-și părăsește creația căci atunci lacomii și nesătuii ar putea modela toată creația ca pe o pușcărie, tot așa cum unora nu le este de ajuns un singur trup sau o singură soție ci vor mereu mai mult, tot mai mult... spunând că altfel ei se simt prizonieri și nedreptățiți. Poate e trist pentru iubitorii de SiFi listați prin filme ca și mari creatori de artă modernă și intuitivă și interesantă și vizionară sau pentru marii consumatori ai genului dar trebuie să le mărturisesc cum stau lucrurile chiar dacă se vor supăra: Cât e sub soare și lună tot atâta e deasupra printre stele ca volum de apă din care s-au format doar că deasupra cerului dintre soare și lună ele sunt întinse ca un cort și de aceea există mai mult spațiu deasupra soarelui așa încât avem mai mult cer deasupra pământului ieșit din apele de jos atunci când s-au retras apele ca să se arate uscatul pe care Domnul l-a numit pământ, față de momentul rotund și inițial când firmamentul nu era întins. Nimic din scripturi nu se innapoiază sau devine perimat sau expirat ci tot Cuvântul lui Dumnezeu va avea ziua lui în care se va împlini și apoi v-a dăinui căci la început Dumnezeu era Cuvântul și apoi prin Cuvânt s-au făcut s-au nu s-au făcut toate cele care s-au făcut s-au nu s-au făcut. Iar numele de creștin este onorat atunci când el îl reprezintă prin viața dusă pe autorul Creștinismului de la întemeierea lumii și până azi și mâine, până acum căci Dumnezeu este mereu acum cu noi oamenii. |
Comentarii ...
"E trist faptul că te revoltă Adevărul și crezi că el expiră și se perimează odată cu trecerea secolelor."
Adevarul nu ma revolta, ma revolta prostia, care este, asa cum se spune, nemarginita. "Și spui că tu încerci să faci onoare numelui de creștin... adică cum?" Adica imi folosesc inteligenta, discernamantul, logica, ratiunea pe care mi le-a dat Dumnezeu. "Ne inviți sau ne trimiți în spațiu de parcă tu ai fi fost acolo sau la poli de parcă tu ai fi făcut astfel de expediții ca să vezi marginile pământului, și iată că noi suntem înnapoiați sau absurzi sau rudimentri ori crescuți în peșteră de parcă n-am știi toate filmele științifice sau SiFi și parcă n-am fi făcut o facultate tehnică sau n-am știi ce se predă pe acolo." Da, eu am fost in spatiu, si multi alti oameni au fost - toti ne-am uitat la Pamant si am vazut ca este rotund. Deasemenea am calatorit cu avionul din Canada in Rusia si nu m-am lovit de nici un zid (deasupra Oceanului Arctic, ai auzit de el? ). "Numelui de creștin îi faci onoare când mărturisești pe Adevărul, anume: că nu vei găsi ziduri și margini, căci pe nimicul și necreatul pe care nu-l poți vedea sau închipui nu ai cum să pui mâna sau să-i vezi marginea căci dacă ai vedea înseamnă că dincolo ar mai fi ceva creat... deci nu eu am susținut existența marginilor văzute ci ele se constată din faptul că deși mergi mereu pe deasupra pământului și mărilor tot drept, deci nu curb ci drept, iată că ajungi de unde ai plecat și explicația e faptul nu că pământul e musai glob ci că ne aflăm într-o creație finită și mică ce se poate modela la nivelul unui CUB în absența Creatorului sau a sfinților Săi creatori căci Creatorul locuiește în ei. Norocul nostru este că Dumnezeu nu-și părăsește creația căci atunci lacomii și nesătuii ar putea modela toată creația ca pe o pușcărie, tot așa cum unora nu le este de ajuns un singur trup sau o singură soție ci vor mereu mai mult, tot mai mult... spunând că altfel ei se simt prizonieri și nedreptățiți." Amesteci realitatea fizica concreta, reala, palbabila cu tot felul de notiuni care tin mai degraba de o realitate duhovniceasca, care insa este vazuta de tine intr-un mod aberant sau nici nu stiu cum sa ma exprim. Adevarul este ca Pamantul este rotund - toti oamenii care au zburat cu masinariile alea ciudate care se numesc avioane, rachete etc. suficient de sus au vazut asta. Da, inclusiv eu. "Poate e trist pentru iubitorii de SiFi listați prin filme ca și mari creatori de artă modernă și intuitivă și interesantă și vizionară sau pentru marii consumatori ai genului dar trebuie să le mărturisesc cum stau lucrurile chiar dacă se vor supăra: Cât e sub soare și lună tot atâta e deasupra printre stele ca volum de apă din care s-au format doar că deasupra cerului dintre soare și lună ele sunt întinse ca un cort și de aceea există mai mult spațiu deasupra soarelui așa încât avem mai mult cer deasupra pământului ieșit din apele de jos atunci când s-au retras apele ca să se arate uscatul pe care Domnul l-a numit pământ, față de momentul rotund și inițial când firmamentul nu era întins. Nimic din scripturi nu se innapoiază sau devine perimat sau expirat ci tot Cuvântul lui Dumnezeu va avea ziua lui în care se va împlini și apoi v-a dăinui căci la început Dumnezeu era Cuvântul și apoi prin Cuvânt s-au făcut s-au nu s-au făcut toate cele care s-au făcut s-au nu s-au făcut" Cu sinceritate iti spun ca nu inteleg mai nimic din aberatiile pe care le indrugi mai sus, cu exceptia ca da, intr-adevar Sfanta Scriptura nu se perimeaza niciodata. Nu mai incerca sa legi aceste aspecte, Sfanta Scriptura cu Pamantul care e plat, pentru ca aberezi la greu. Mai citeste Sfanta Scriptura, stii doar, de exemplu, daca ai 36 de ani e bine sa fi citit Sfanta Scriptura de 36 de ori. Tu de cate ori ai citit-o? Mai citeste-o! "Iar numele de creștin este onorat atunci când el îl reprezintă prin viața dusă pe autorul Creștinismului de la întemeierea lumii și până azi și mâine, până acum căci Dumnezeu este mereu acum cu noi oamenii." Aaaaa? Si vezi ca verbele a se inapoia, a fii inapoiat in limba romana se scriu cu un singur n, nu cu 2, cum scrii tu. |
Gramatică pe PP :)
Citat:
|
Comentarii 2
"De ce n-ar mai fi?"
Pentru ca din 1961 incoace multi oameni au zburat in spatiu si toti au vazut ca Pamantul este rotund, d-aia! "Da, și eu mi-aș dori. Sau măcar să văd fotografiile reale luate din spațiu." Pai daca nu ai vazut nici o fotografie a Pamantului vazut din spatiu, macar spune ca nu esti sigur, ca nu stii, nu mai sustine ca Pamantul este plat, ok? Ia spune-mi ai auzit de Emil Racovita? De statia de cercetare Emil Racovita ai auzit? Stii unde este amplasata? "Onoarea și creștinismul nu au nimic în comun. Nu la ortodocși cel puțin." Cu sinceritate iti spun ca vis-a-vis de comentariul tau de mai sus nu pot sa zic decat ca esti nebun. "Dacă te uiți cu atenție pe harta din prima postare, trebuie să observi că ceea ce numești "Polul Nord" este în mijlocul ei. Deci o călătorie acolo nu demonstrează nimic." Ma intreb de ce ati ales sa sacrificati Polul Sud si nu Polul Nord? Saracu' Emil Racovita cand s-a dus la Polul Sud, nici nu a stiut ce il asteapta !!! Iti dau o tema de cercetare: "Belgica" "Cu "Polul Sud" e altă poveste. În modelul PP, în orice direcție radială spre "sud" călătorești, ajungi pe un continent înghețat circular, dar acesta nu este nu zid de gheață de 50 de metri care se ridică brusc înaintea ta cînd ajungi acolo cu vaporul. Este un spațiu destul de lat, unde este posibil să-ți faci și baze științifice dacă ai chef (pe marginea interioară, accesibilă). Călătoria spre exterior este imposibilă chiar cu mijloacele moderne, indiferent că vrei să mergi pe jos, cu motorul sau să zbori. Cu toate acestea au existat oameni dornici să se convingă cu ochii lor cum arată acel loc, au cheltuit bani serioși pentru expediție, dar au fost împiedicați să meargă acolo. De ce? Tu să-mi spui." Logica si argumentatia ta mi se par de-a dreptul fascinante! Buba este ca, eu personal cunosc 2 persoane care au lucrat la Statia de cercetare polara Emil Racovita. Ai auzit de asta? Daca inca nu ai aflat ce inseamna Belgica, inca o data te indemn sa afli. Cu sinceritate iti spun, incultura si autosuficienta ta sunt strigatoare la cer! "Din categoria "Copii, haideți să vă mai spălăm creierele puțin", vă prezentăm acest minunat film care abundă în compilații de imagini randate, artificiale și toate trucate. Și cu o voce de fundal de-mi amintește de parodiile din serialul "Familia Simpson"... Imi pare rau ca nu ti-a placut filmuletul, nu vroiam sa demonstrez nimic cu el - mie chiar mi-a placut. "Dacă vrei un film demn de încredere, ia o cameră profesională, agaț-o de balon și trimite-o sus să facă poze. După care invită cîțiva experți în fotografie să analizeze imaginile și să-ți spună ce concluzii trag despre forma obiectului Pămînt văzut de la limita spațiului cosmic." E urat sa furi ideile altora ... oricum, repet, pana nu vezi cu ochii tai cum este Pamantul vazut de la mare altitudine, cred ca o atitudine macar, mai rezervata, ar fi mai de bun simt. Eu am vazut cum arata Pamantul de la mare altitudine si iti spun ca este rotund. |
Romani la Polul Sud
Astăzi, când întreaga lume omagiază scurgerea unui veac de la cucerirea Polului Sud și îi onorează pe cei căzuți în această aventură a spiritului uman, în cel mai sudic punct al planetei se găsesc și doi români.
"Marți 13 decembrie 2011, la ora 21, ora României, alpinistul Cornel "Coco" Galescu, împreună cu temerarul Romeo Dunca, au ajuns la Polul Sud, parcurgând 300 kilometri pe schiuri, în cadrul unei expediții internaționale din care au mai făcut parte 16 norvegieni, cât și temerari din Africa de Sud, Anglia și Elveția. Călătoria celor doi români a fost organizată cu sprijinul guvernului norvegian, al Primăriei din Caransebeș și al unor sponsori români. Cei doi temerari români au îndurat temperaturi medii de circa -35 grade Celsius, dar și-au atins scopul, ajungând la destinație chiar pe ruta urmată de cel ce a cucerit Polul Sud, în urmă cu 100 de ani - norvegianul Roald Amundsen." Deci dragi cititori ai acestui forum avem de a face cu o dubla dezinformare: 1. Toate pozele, materialele filmate, marturiile oamenilor care au fost in spatiu si au vazut Pamantul e niste minciuni !! 2. Prostii astia de spun ca au atins Polul Sud geografic, ei de fapt nu l-au atins, dar ne mintesc pe noi; din cauza frigului care era pe acolo ei au baut prea multa palinca (de Bihor) si d-aia cred ei ca au ajuns la Polul Sud, da' sa stiti ca nu e asa!! |
Citat:
Daca vor sa creada ca pamantul este plat, e alegerea lor. Daca vor sa faca din asta o "dogma" personala, iar e alegerea lor. Li s-a raspuns indeajuns, cred eu. |
Citat:
Citat:
Eu vreau să vă arăt că voi sînteți cei care se bat în piept cu certitudinea modelului PS, că voi nu acceptați nici măcar șansa de 10% ca modelul PP să fie cel adevărat. Eu personal accept modelul PS doar cînd îmi va demonstra cineva că este așa, adică sînt deschis acestei posibilități, pe cînd voi nu sînteți. Dar nu accept poze și clipuri care sînt făcături ale NASA & Co., ci argumente solide, calcule matematice, demonstrații veridice. Încă mai aștept. Citat:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%9...5%A3%C4%83.jpghttp://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Sta%C5%A3ia_Law-Racovi%C5%A3%C4%83.jpg Citat:
Citat:
Belgica nu a ajuns la Polul Sud, ci s-a blocat undeva în apele înghețate ale Antarcticii (în versiunea PS): http://www.coolantarctica.com/Antarc...ps/belgica.htm Mi-e greu să cred că au stat "more than a year trapped in the ice"... În fine. Citat:
Citat:
Citat:
Și eu am văzut linia orizontului din avion. Faptul că ți se pare curbă poate fi din cauza hubloului bombat care se comportă ca o lentilă, ținînd cont de dimensiunile obiectului vizualizat. |
daca hubloul care se comporta ca o lentila deformeaza linia orizontului atunci cum se face ca nu deformeaza si liniile drepte din aeroport?
La o adica ce am pierde daca pamintul ar fi rotund asa incit pornind o expeditie care pleca dintr-un punct ocolind polii pe mijloc sa ajunga in acelasi punct? Pina la urma si umbra Pamintului pe Luna tot rotunda este la fel si satelitii militari care se invirt la altitudini mai joase decit cei geostationari de ex aici in Constanta cind este vara senin aerul uscat -vizibilitatea buna si e noapte se vad trecind pe directia N , intro coloana la interval cam de un minut maxim doua. Pina la urma trebuie sa intelegem cine a scris Biblia si cui s-a adresat in acel moment. -adica are mai multi autori si nu toti au fost profeti sau revelati. Pina la urma Biblia nu este o carte de stiinta ci una care prin simboluri are intentia sa zugraveasca realitatile spirituale intr-un mod credibil majoritatii momentului conform cu bagajul lor de cunoastere. in timp credibilitatea poate creste sau scadea, textul biblic poate fi modificat de sinoade caci tot ele l-au alcatuit dupa vointa lor-acest lucru a avut loc in timp doar ca nu se divulga decit in studiile teologice cu privire la evolutia textelor religioase. In Eclesiastul mai sint si alte falsuri stiintifice , Soarele se invirte in jurul Pamintului si alte animale care nu existau nici macar la acea vreme. desi uneori biblia se adreseaza si celor care pot purta mai mult doar ca mesajul adresat lor este unul cumva ambigu si imprastiat asa incit sa nu poata fi inteles de ceilalti, ceea ce inseamna ca uni cind citesc inteleg ceva iar altii altceva, etc Azi nu avem nici o versiune originala a Biblie ci doar copii dupa copii care nu sint identice intre ele, doua nu sint perfect identice din cele peste 5000 cunoscute. Se pare ca israelienii cercetatori au gasit niste texte mai vechi insa majoritatea sint facute bucatele, iar bucatelele sint mii asa incit sint fotografiate si numerotate fiecare in parte si puse pe calculator dupa care cineva sa le aranjeze intre ele ca pe un puzzle din care sa se poata citi textul. din cite am inteles (emisiune TV cu interviu de la centrul de cercetare) unele au fost descifrate dar nu chiar toate au fost date publicitatii spre studiu -pentru ca unele contin si informatii care ar da peste cap interpretarile dogmelor crestine . Specialistul respectiv a spus ca informatia oricum va deveni vizibila odata cu desfasurarea evenimentelor viitoare (profetite) asa incit nu are rost sa se tulbure apele inainte de vreme -ei nu doresc sa isi asume acest lucru mai ales ca au fost sfatuiti sa le tina acolo pina cind acel adevar va deveni vizibil si mai credibil. |
Citat:
Ăsta e argumentul prin care susții că pământul e o planetă și că e sferic și e plasat într-un sistem solar în jurul căruia se învârte și că se învârte și în jurul axei sale ce trece prin poli și că în jurul lui se învârte luna și că luna e planetă din praf și sol și nu din ghiață? Te rog nu mă fă să-ți spulber fericirea iluziilor tale și să mă apuc să-ți demon-stress cum stau lucrurile! Nu mă provoca, nu mă ispiti, căci dacă tu ai văzut pământul sferic atunci nu mai am ce să-ți mai spun... doar atât mai îndrăznesc să-ți reamintesc afirmând că e practic imposibil să fi văzut cineva rotunjimea, curbura, sfericitatea pământului de deasupra lui, căci de deasupra vei vedea un orizont circular deoarece privești dintr-un punct și vei vedea din centrul unui cerc sau de pe înălțimea unui con cu baza suprafața circulară a pământului și a mărilor, căci atâta se vede cu ochii oricui. Niciun cosmonaut nu vede altfel, decât în minte ai iluziile astea sferoide despre pământul modelat ca planetă, pe când pământul e doar suprafața care este uscată, iar dedesubt și de jur împrejur lateral și dedesubt sunt apele, mările, deci ape și mări ce se adună sunt toate inclusiv 'pământul' aflat sub suprafața usacată a pământului și a apelor care se ridică spre cer. Practic pământul este partea pe unde calcă Dumnezeu, și dacă El a mers și pe ape și pe deasupra la câteva palme, iată că suprafața aceea inclusiv poartă numele de PĂMÂNT, iar ce se află dedesubt poartă numele de apele de jos, de dedesubt, de sub pământ. Măcar să știm despre ce vorbim, căci pământul nu este nici sol și nici planetă ci este locul peste care își poartă pașii Dumnezeu. Voi ați schimbat și ați redefinit noțiunile așa fel încât susțineți că există pământuri prin cer și ați relativizat totul ca la baalamult ca să ne certăm ca descreierații fără să ne mai putem înțelege. Și ți-am mai spus, nu intru ca să demonstrez că absurdul e absurd căci n-are rost și doar v-am mai demonstrat pe undeva că mișcarea descrisă de ei e imposibilă, căci nu există forțe de atracție universală, nu există gravitații ci sub cer apele de jos (totul e apă, focul, piatra, solul, inclusiv cerul e din apă) curg adunându-se și formând mările, iar forțele centripete sau centrifuge și electromagnetismul nu pot echilibra și nu pot explica modelele lor nici dacă ar fi toate valabile așa cum susțin ei inclusiv atracția universală, căci teoriile și demonstrațiile lor, ele însele se autocontrazic și se absurdizează fără ca să fie nevoie de cineva să le combată lor toate născocirile și modelările lor complet imposibile, absurde și bizare... Deci mă rog să nu mă apuc să-ți demonstrez iar, căci doar tu ai văzut globul și ai fost cu avionul peste poli... deci nu te pot 'păcăli'. Bine că îmi recomanzi să citesc Scriptura de 36 de ori, în timp ce dumneata nu cred că ai citit primele 3 file din Facerea niciodată, căci dacă ai fi citit cinstit, atunci ai fi crezut ce îți descriu, că și eu am primit prin mila Domnului sau a sfinților Lui tot ceea ce știu... că doar de la mine însumi de unde să știu? Și încă o chestiune, de tot mai sus, dincolo de ce vezi sau ai văzut dumneata mai este ceva sau aia este după curbură și nu se vede? Și de ce cu cât te ridici vezi tot mai mult? Din cauza curburii? Cum ar trebui să vezi în cazul pământului sferic dar în cazul pământului plat la suprafață această suprafață circulară vizibilă tot mai mare dacă ne gândim că soarele e exact deasupra capului? Ce se întâmplă cu suprafețele sferice luminate spre margini față de cele plat denivelate? Iar Domnul a zis ispititorului: 'Înnapoia mea satană...' că cică se dădea vrednică și știutoare mai mult decât Dumnezeu..., și de aia am scri înnapoi ca să nu se confunde cu înapoi. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Sfîntul Vasile cel Mare a fost pentru înțelegerea literală a textului biblic. A, unele locuri nu se sincronizează cu ceea ce propune știința modernă în explicarea fenomenelor naturale? Atunci fie Biblia e greșită, fie oamenii greșesc sau, mai grav, alterează în mod voit realitatea după bunul plac. Citat:
Citat:
http://img.photobucket.com/albums/v8...Flat-Earth.png Citat:
Citat:
|
Domnule voi ați căzut din lac în puț, păi dacă ar fi farfurie și soarele ar merge pe deasupra circular ca în imaginea dată nu crezi că am vedea traiectoria curbă în timpul unei zile?.. sau de tot mai sus, nu crezi că cineva ar vedea traiectoria circulară a soarelui sau măcar o porțiune din curba?
Nu se mișcă soarele sau luna pe un cerc! Soarele și Luna se mișcă tot drept, ele merg drept pe o linie dreaptă iar balansul lor spre poli, schimbarea de direcție se datorează liniilor de forță (nu e gravitație ci curgere a apei sub cer), forță rece, linii oblice, de la marginea rece a creației, spre jos, de tipul \_/ , astfel că ieșind de pe centru, ajunge soarele spre polul sud și din pricina liniilor de forță rece începe să-și modifice treptat direcția așa fel încât la un momendat începe și vine înapoi spre polul nord și tot așa ca un balans nesfârșit de parcă s-ar lovi de mante, dar soarele și luna merg tot drept pe deasupra suprafeței pământului prin cer, pe sub stele, însă prin mersul lor tot drept spre înainte ele nu pot ieși din creație căci nu e unde și de aia le vedem apărând mereu din răsărit, căci spațiul e finit și mic atât cât este. Iar cu luna se întâmplă invers, ea își schimbă direcția pe liniile de forță fierbinți deci spre ecuatorul mai proaspăt fierbinte și tot așa căci nimic nu le înfrânează decât le deviază. Noi însă în orice direcție am merge drept pe deasupra pământului rond în adânc, pe deasupra suprafeței plat denivelate a lui, ajungem de unde am plecat și nu doar pe linia paralelă cu ecuatorul, deci nu există niciun zid nicăieri, ci 'zidul' se deduce din faptul că ajungem exact de unde am plecat, deci așa constatăm finitatea și micimea creației. Și deci ar fi un cub fix ca în templul construit de Solomon fiul lui David, din Ierusalim, dacă Creatorul, adică Dumnezeu nu ar fi mereu cu noi, vorbind, creind și înmulțind... pâinea și peștii sau iertările și binecuvântările și sfaturile cele drepte și bune spre viață. |
Citat:
Deși Soarele rămîne deasupra Pămîntului (care nu este neapărat farfurie sau disc sau semisferă sau con sau trunchi de con sau ce formă vrei, căci nu știm ce este dedesubt și nici forma lui), pe măsură ce se depărtează de un punct lumina scade, iar pe timpul nopții se petrece același fenomen care se vede cînd un vapor se îndepărtează de țărm, imaginea lui dispărînd treptat sub linia orizontului. Explicația este că unghiul de perspectivă se îngustează atît de mult încît de la un punct formele de relief obturează lumina, nemaiajungînd la observator. Evident că acest Soare în modelul PP este foarte mic și foarte aproape de Terra, distanțele și dimensiunile fiind măsurate cu o precizie relativă. |
Citat:
Iar vapoarele dispar parcă sub apă din pricina unghiului de refracție datorat încălzirii la nivelul mării sau al nisipului (efect fata morgana) nu există obturări ci sunt deviate razele la nivelul mării în formă de \__/ căci nu vezi țărmul decât dacă te urci pe catarg... deci evaporarea și căldura îming imaginea în sus astfel că tu vezi doar catargul de pe mal. Dar eu vă întrebam că dacă ar fi sferă atunci cu cât te înalți, porțiunile ce se apropie de linia orizontului ar fi tot mai întunecate din pricina curburii și a reflexiilor într-o suprafață curbă, lucru care nu se observă, deci pare că este plat denivelat la suprafață și rond în adânc fiindcă s-a format din ape ronde, căci la început a fost o sferă, o bilă, un nor dens, de apă în beznă peste care se purta Duhul lui Dumnezeu, în porțiunea de sus. |
Ateii
Ateii sunt atei si din cauza unor oameni ca astia.
|
Citat:
|
Aoleu
Asta face misto de noi tu nu te-ai prins? M-am interesat si am aflat ca si florin-ionut si vsovivi sunt nepotii lu' Dumitru Prunariu.
Dragi forumisti tot acest topic este o gluma pusa la cale de cei doi mentionati mai sus, surse de incredere mi-au confirmat ca acestia iau cina (periodic) la un mare restaurant din Bucuresti, impreuna cu Dumitru Prunariu, bunicul lor ! |
Citat:
|
Iată că m-am făcut responsabil de rătăcirea ateilor. Trebuie să spun asta la spovedanie! :))
Fraților, cine vă reține pe topicul ăsta? Eu nu v-am invitat aici și nici nu mă interesează ce credeți voi despre Pămînt. |
Citat:
Păi dacă nu ai citit ce am scris ca dar primit de sus, nu înțelegi ci cazi din lac în puț salvându-l pe Dănuț, adică tu crezi că ori sigur pământul e planetă și e sferă ori sigur e farfurie, și defapt nu e planetă și nici așa și nici așa, și faci de râs pe Domnul înaintea ateilor care acum susțin că ei sunt atei din vina mea, sau a ta sau a unora ca noi foarte înapoiați, deși eu le-am zis că noi suntem altfel de înnapoiați, așa asemena lui Petru care ispitea pe Iisus cu grijile lui cele 'vrednice' și deci Domnul ne-a zis ceea ce ne-a zis, doar nouă ca să trecem innapoia Lui. Soarele semisferic nu se învârte deloc, nici în jurul pământului și nici pe cercuri cu diametre variabile pe deasupra pământului rond în adânc și plat la suprafață ci el merge tot drept înainte, merge drept pe deasupra însă e deviat ca lovindu-se de mante de către forțele reci ce se ridică dinspre polii frigului, N și S, până sus la el, la soare. Iar luna semisferică e pe invers, ea nu e apă și foc cum e soarele ci e apă și frig adică ea e din apă înghețată, nu există sol sau roci lunare, și ea se lovește de forțele fierbinți ce se ridică de la pământ în polii căldurii, acolo unde este cel mai cald pe întreg anul și acelea îi deviază ei mersul cel perfect drept în creație, iar stelele și ele se mișcă fiecare pe firmament sau grupuri fiind și ele din apă și foc sau apă și frig și fie luminează și ele fie doar strălucesc sau lucesc fiind luminate așa ca luna din oglinda cea plană a pământului rond în adânc și plat la suprafața lui denivelată care reflectâ cum s-au rupt apele de ape din pricina tăriei care trebuia să fie după cum a rosti Domnul Cuvânt. Însă ele, stelele nu sunt sori sau galaxii sau gigantice sau pitice sau supernove ci ele sunt mult mai micuțe decât soarele sau luna care împreună formează la eclipsa de soare o sferă cam cât România, iar stelele sunt cât un deal, un copac, un vârf de munte, un oraș, o casă, doar că strălucesc sau lucesc. Și toate sunt făcute și puse ca să fie ele spre semne și anotimpuri și vremi iar cerul e și el din apă, foarte fină, care desparte apele de apă și el cerul trece prin apă și desparte apa de apă așa fel încât omul sau soarele și luna și stelele sau norii sau vaporii sau gazele trec prin cer căci cerul trece prin ele și lumina trece prin cer, alunecă prin cer și se răspândește prin cer, iar lumina nu e altceva decât particule de apă și foc sau e lumină rece de tip apă și energie a frigului cum e cea de la fulger. Mersul înainte al soarelui e perfect drept dar nu e pe linia ecuatorului ci mereu oblic și intersectând ecuatorul și apropiindu-se de un pol până este deviat îndărăt și apoi iar trece linia ecuatorului și se apropie de celălalt pol al frigului și tot așa dar el merge tot drept și luna tot drept dar ea este deviată de polii căldurii... ...iar răsăritul și apusul sunt efectele unghiurilor de refracție a luminii, adică a imaginii pe care o vedem, din pricina cerului din apă fină și a păturilor de aer și vapori de pe pământul plat, căci luna și soarele și stelele nu răsar ci sunt tot timpul la egală distanță de partea plată a pământului, de suprafața lui. Noi avem însă iluzia apariției de sub orizont și dispariția sub orizont de parcă ar urca pe cer și ar coborâ pe cer dar nu este altceva decât efectul unghiului \__/ al imaginii și luminii. Noi credem că soarele și luna și stelele se învârt în jurul unei planete pământ sferice fixe sau că noi ne învârtim în jurul soarelui căci neglijăm multe lucruri și explicăm simplu neluînd în seamă multe alte boservații și alte fenomene care contrazic flagrant modelările astea simpliste al științificilor complicaționiști și simpliști în interpretările lor complet fanteziste. Deci iată că soarele merge drept tot înainte și dreapta nu este infinită ci finită iar dacă e finită atunci musai începutul cu sfârșitul dreptei coincid în timp ce lungimea e fixă, căci creația e finită și el merge la nesfârșit într-o zonă finită. Iar linia se frânge spre poli și soarele își schimbă direcția de apare balansul lateral pe deasupra pământului. Și luna balansează schimbându-și direcția lovindu-se de polii căldurii. Deci iată chiar există cele 4 colțuri al pământului: doi poli ai frigului și doi poli ai căldurii de care pare că se lovesc soarele și luna și stelele, însă fizic nu există nimic, nici un zid, niciun colț ci forțele fierbinți și forțele reci fac să pară că se lovesc de ceva. Altfel, dacă nu ar exista puterea de încălzire a soarelui și puterea de răcire a lunii și am avea 0 grade celsius în cer și pe pământ atunci orice corp ar merge tot drept nefiind deviat de nimic în orice direcție paralelă cu pământul și l-am vedea cum trece pe deasupra noastră. Noi însă avem inoculată noțiunea euclidiană de dreaptă care nu poate să existe fizic conform definiției deoarece e o idealizare prin folosirea infinitului adică a faptului că noi știm cum este și dincolo de cât știm, iar segmentul nu e altceva decât un paralelipiped căci punctul este o idealizare infinitezimală spre infinitul minimei dimensiuni ce tinde la 0 adică iarăși știm dincolo de cât știm. Și deci a știi mai mult decât știm nu se poate oricât definim, și nu se poate fără Dumnezeu deci noi nu putem știi decât musai un paralelipiped, care poate fi modelat per ansamblu cu un cub abstract, căci fețele lui laterale opuse coincid. Dacă ar fi și pe verticală la fel atunci și fața de jos ar fi la fel cu cea de sus, însă de la început exista un sus și un jos, deci se poate ca spre jos să existe un capăt cum și spre sus să existe un capăt fizic al creației, căci Duhul lui Dumnezeu se purta pe deasupra apelor, deci exista un deasupra căci Dumnezeu forma cerul de deasupra creației prin locul pe unde se purta, iar dedesubt nu umbla nimeni și practic dedesubt ar fi o graniță de netrecut căci nimic creator nu a străpuns-o și nu a fost dincolo. Deci mai jos de fundul pământului și apelor nu poți trece decât dacă ești creator. Iar deasupra poți trece cât mai sus doar atât cât a creat Dumnezeu sau poți trece și în sus și în jos dacă ești împreună cu creatorul, însă dedesubt, sub cer apele curg și se strâng în adunările lor deci va fi o presiune uriașă. E vorba de diferența dintre ce este creat și ce nu este creat și că doar Dumnezeu poate trece în ceea ce nu este și prin ceea ce nu este creat sau omul în care locuiește Dumnezeu adică sfinții Domnului. |
Citat:
Bună poanta, hai că poanta-i bună. Nu cred și sunt sigur că nu există asteroizi în cer sus decât corpuri-trupuri de apă, apă și foc, apă și frig adică ghiață... nu există asteroizi de piatră sau sol în cer și dacă vine ceva spre pământ nu are cum să treacă de el căci nu poți ocoli suprafața plată a pământului și a mărilor ce-l mărginesc spre lateral jos, deci dacă vine ceva spre noi e musai să cadă aicea jos! Și sper că vedeți în poză că acolo este un model! Un model născocit de explicaționiști, iar voi credeți că e real căci nu vreți să pricepeți că e doar un model care e fals căci lucrurile nu pot fi așa căci se contrazic demonstrațiile și observațiile și explicațiile lor, se neagă și se bagă în imposibil unele pe altele, deci nu pot fi adevărate. Citiți la Facerea cum a fost făcută Creația și apoi mai departe cum a ajuns ea, cum au degradat-o oamenii răi, păcătoși și mândrii și cum se mântuiește omul de la Dumnezeu și ea împreună cu omul și cum se desăvârșește ea și se înnoiește prin lucrarea Domnului cu poporul Său și cu omul. |
citind postarile de aici am ajuns la o concluzie: Pamantul nu e nici plat si nici sferic, ci are forma de TRIUNGHI. Doamne ajuta!
|
eh , stelele care arata vremi este alta mincare de peste , se numeste astrologie
dar Luna nu e din gheata ci din sticla asa mici pietricele si praf |
În formă de triunghi este minima așezare a particulelor foarte mici de apă, baza tăriei cerești, iar steaua lui David e cel mai mic volum stabil de particule de apă adică două triunghiuri suprapuse, de tărie cerească, deci este simbolul smereniei în creație adică este simbolul Creatorului și a sfintei Treimi impreună cu omul, adică Sfânta Treime de deasupra tronează asupra celor trei oameni smeriți de dedesubt și asta a arătat Domnul la schimbarea la față de pe Muntele Sinai sau Tabor sau Ararat... nu mai știu, a arătat simbolul sfintei Treimi împreună cu ucenicii, cerul împreună cu pământul, simbolul Credinței și legii sfințeniei.
Iar în cer nu sunt pământuri, soluri, pietre, sticlă, praf... ci acolo este curat și este casa materială și duhovnicească a sfinților și îngerilor, este locul unde Dumnezeu are multe lăcașuri și se dăruiește pe Sine spre viața tuturor. Dar astea sunt doar văzutele căci mai sunt și nevăzutele care nu se văd și ele sunt cu adevărat căci ele sunt veșnice și sunt făcute ca să se vadă cândva, deci ele se vor vedea și vor fi veșnice și sunt lucrate de Dumnezeu spre a veni ele la vedere la vremea slavei lor, a Cuvântului prin care ele au fost făcute. Deci tot ce se vede este trecător iar ce nu se vede este veșnic și se va vedea. Iar astrologia e o vrăjitorie, sau voi nu vedeți cum jonglează ei cu planete și tot felul de prostii când așa ceva nici nu există și influența lor superstițioasă e nulă. Astrologia exploatează credulitatea și prostia oamenilor deci ne mint căci planete și sistem solar nu există și nimic din ce spun ei de parcă ar fi pe acolo planete influente sau poziții influente... sunt minciuni! Luna este o semisferă de ghiață care aduce frigul fiindcă prin ea se manifestă forța de răcire tot așa cum prin semisfera soarelui se manifestă forța de încălzire. La eclipsa de soare, luna și soarele formează o sferă perfectă lipită pentru o clipă mică de cerul cel drept care le unește. La eclipsa de lună, se vede cum se schimbă direcția de luminare a lunii din oglinda cea plană a pământului care este luminată de soare, și această trecere unora le pare că ar fi o umbră sau o interpunere, dar nu e nimic altceva decât că luna trece dintr-o parte în alta a zonei de lumină ce vine de la oglinda pământului luminată de soare, căci se ajunge la așa ceva: <-Luna \_/Soare\_/ și Luna va ajunge aici în dreapta, sau viceversa Luna->, însă oglinda \_/Soare\_/ se mișcă și ea odată cu soarele iar cum creația e finită și mică, luna pare că apare luminată din partea opusă lucru care reflectă tocmai finitatea creației și micimea. Deci Soarele își vede cu ajutorul Lunii apusul său adică până unde bate razele lui, își vede oglinda căci soarele o va vedea pe lună la eclipsă dintr-o parte iar apoi din partea cealaltă, și efectul acesta nu e vrăjitorie sau imposibil ci este efectul finității creației și micimii ei față de minciunile modelelor infinitiste și absurde. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:55:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.