![]() |
pro B !!!
Hai basescu...!!!
Basescu la guvernare sa ne scapi de pulslamale si de lenesi si de hoti sa-i bagi la bulau pe toti hai basescu,stiu ca poti ca sa-i ciuruim pe toti toti cei care lenevesc cu pomana se-ndulcesc si asteapta sa le cada para,in vara cea calda... Numai omu' muncitor trage ca bou-n ogor... Insa nu trage in van ca are de toate-n car... Hai basescu,vreau sa iei cu noi,si mandatu' trei... |
Citat:
|
[quote=guardian knight;423523]Hai basescu...!!!
Basescu la guvernare sa ne scapi de pulslamale si de lenesi si de hoti sa-i bagi la bulau pe toti hai basescu,stiu ca poti ca sa-i ciuruim pe toti toti cei care lenevesc cu pomana se-ndulcesc si asteapta sa le cada para,in vara cea calda... Numai omu' muncitor trage ca bou-n ogor... Insa nu trage in van ca are de toate-n car... Mare ti-e gradina Doamne! Versurile astea parca sunt din maneaua aia electorala a lui gutza. Tu chiar esti basist.Initial am crezut ca vrei sa te "amuzi"pe seama protestelor..eu nu am ceva cu cei care-l sustin pe base,dar vreau sa imi spuna ce anume ii face sa-l sustina,poate minciuna,poate nerecunoasterea faptelor spuse,poate juratul stramb cu mana pe Biblie,poate vocabularul de tractorist,poate aroganta fata de popor,poate mustrarile cu care mereu ne articuleaza si el si boc de parca noi,poporul,nu am reusit sa scoatem tara din criza cu toate masurile de austeritate,de parca noi avem nu stiu cate case,de parca noua ne zbarnaie conturile in banca..omul asta nu are decat 2 mesaje pt cei nemultumiti:1 SA FIM SOLIDARI,bine bine solidari solidari..da tu cu noi nu esti?2 PLECATI:ei uite ca nu plecam,avem tot dreptul sa ne fie bine in tara noastra,avem tot dreptul sa ne convina in tara noastra,si se pare ca dupa 22 de ani am uitat asta,am uitat ca tara asta e a noastra a tuturor si nu a lor. |
[quote=candles in the wind;423530]
Citat:
Din pacate, sau din fericire (Domnul stie raspunsul ) singura forma organica de configurare politica a societatii- capitalismul,genereaza in timp,importante discrepante sociale ! Adica, ala care alerga, mai mult, se streseaza ,munceste,e inteligent, si mai are si un dram de noroc sa prinda conjunctura uneori, reuseste cat de cat sa aiba o anumita buna-stare,ca sa nu zicem bogatie ! iara ala, care sarmanul, dupa ce e prost,e si lenes, sau chiar destept, nu are si el sansa,sau poate isi fumeaza tot salariul, si si-l bea,face chefuri...in loc sa puna cu zgarcenie la saltea..sa aiba...ala nu va reusi decat f greu sa adune...si va astepta mereu sa-i dea statul,tot felul de indemnizatii si ajutoare ! 1). Basescu, o fi el grobian, doar e pirat,nu e patapevici sau liiceanu,insa e un om de actiune, si are acest tip de inteligenta, si uneori si de sinceritate de a ne spune,nou poporului,ceea ce nu ne place sa auzim,asemenea unui parinte exigent, care nu isi razgaie odrasla, tocmai pt ca tine la ea, si vrea sa o faca mai buna !!! Ce e rau in asta ??? Ca basescu e un tata exigent ??? 2). iar la punctul doi, basescu vine cu un mesaj puternic de dreapta, de genul : haideti sa ai protejam pe copii,batrani,handicapati...da restu' daca nu vrea sa miste, ca sa-si faca viata mai buna, sa...piara pe limba lui in drum ,ca pasarea, ce atata pomana pt. oameni in toata firea ?! deci, concurenta, cel mai bun sa castige mai mult, iar ala lenes, prost si vicios,... vrem capitalism sua comunism ??? CONCURENTA INTRE PRIVATI !!! Asta e toata teza lui basescu, de care desigur, la unii le e f frica,pt ca concurenta e foarte incomoda...chiar si in dragoste !!! (mereu se gaseste cineva mai bun ca tine, insa asta trebuie sa te stimuleze, nu sa te demobilizeze !) |
Citat:
Discrepanțele sociale nu se realizează neapărat prin "alergarea" de bună credință a omului harnic și inteligent, acestea se mai realizează și prin hoție, jaf, exploatare etc. (vezi marii înavuțiți pe seama imperiilor coloniale și în urma multor morți ai sclaviilor moderne din America și Orient). |
Citat:
|
[quote=guardian knight;423539]
Citat:
Bogatii=inteligenti+harnici Saracii=lenesi+prosti. Tu traiesti cu impresia ca multi din cei aflati in strada,care nu au de munca,stau si asteapta para malaiata?stau si asteapta asistarea statului? Te inseli amarnic. Pesemne ca nici nu-ti trece prin cap cum e sa cauti cu DISPERARE un loc de munca si sa nu I'll gasesti pt ca pe nimeni nu mai intereseaza in tara asta nici studiile nici competentele PS: daca cineva spune ceva tare si apasat,chiar incomod,chiar incruntat,tare pe pozitii,asta nu inseamna ca spune si adevarul. Ce mult a reusit sa pacaleasca acest om.eu ma mir cum de I'll mai crede cineva.eu nu am ceva personal cu el(initial votandu-l)ci cu toti..ii inteleg pe cei care nu mai cred in nimeni..dar sa-i mai crezi pe portocalii astia?nu pot sa inteleg.pe vine te conving tonul..vorbele..te lasi fermecat..dar totusi un semn de intrebare in privinta lipsei FAPTELOR nu iti pui? |
[quote=candles in the wind;423554]
Citat:
Noi n-am avut capitalism in Romania am avut numai hoti .Si acum ne conduc cei mai nenorociti hoti. |
chear nu ai nici o treaba pe aici.
Citat:
|
Imi pare rau daca am suparat pe cineva de religie judaista,numind pe unii din PDL judaisti.
Da lasand la o parte acesti oameni in majoritate inselatzi de draci de la PDL,vedetzi ca s-a schimbat propaganda oficiala,acum cica e nu stiu ce lege care interzice orice adunare publica dupa ora 23. Asa ca jandarmii vor interveni in fiecare seara pe la 23:00 sa disperseze manifestantzii. |
Citat:
Bine, incepand de azi vor interveni invocand acea baza legala, deci... si mai multi oameni pasnici bagati in duba, batuti si dusi la sectie, acum pe pretextul ca a trecut de ora 23 si trebuie sa inceteze adunarea publica. |
[quote=candles in the wind;423554]
Citat:
Asta in timp ce satele noastre is pline numai de batrani, ogoarele pline de balarii, si culmea, nu exista productie autohtona ba de lapte ba de carne ,incat firmele de prelucrare a carnii trebuie sa aduca din polonia, din ungaria...etc... Asa ca ,poate fumos, ala ce se plange ca nu are (populatia din blocuri) sa vanda bine, si sa plece la tara !!! Un calcul economica simplu ne spune ca un vitel in viu se vinde cu cca. 8-9 lei pe kg, avand cam 600-700 de kg, chiar mai mult, in cam doi ani ! Pentru cine vrea sa faca niste calcule simple, va vedea ca nu va muri de foame, si unde mai pui ,ca vitelu nu mananca decat iarba...!!! Deci hai s-o lasam cu lipsa de sansa...de a duce un tai mai bun ,din pacate ,lenea e cucoana mare, si asta deranjeaza de fapt !!! pana si un cioban ,filosof, este articol in ziar, castiga 30.000 lei pe an ,numai din cam 150 de oi ! Concurenta, nu place la nimeni, nici chiar mie, nici eu nu o iubesc prea tare, recunosc, ca e f dranjant sa-l vezi pe altu, mai bun, mai avut,poate si mai cu noroc...insa asa e viata, si trebuie sa ne stimuleze, nu sa ne demobilizeze ! trebuie sa ne provoace sa fim mai activi, mai inventivi,sa scimbam ,la un moment dat pe altceva...etc...pe scurt sa ne adaptam la paiata, la cerere...la ce meserie,sau activitate, e mai paltita...etc... |
ziaristi cu capul pe umeri
|
si inca o jurnalista ... cu epoleti , de data asta !!!!
|
[quote=iuliu46;423588]
Citat:
|
manipulatii
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Concret un vitel de 1 an cantareste 100 de kilograme, cu 9 lei kg costa 900 de lei. Si muncesti 1 an de zile pentru asta. Strasnica afacere! probabil ca esti crescut la bloc si crezi ca viata la tara e asa....floare la ureche. pocnesti din degete si se face.:( Citat:
Citat:
|
Citat:
Scuze a fost o gluma adevarul este ca nu se munceste destul dar si mai adevarat este ca ceea ce s-a strigat in piata cu "Nu producem cat furati" e si mai adevarat.Si culmea aia care fura mai mult sant doctori in capitalism si ne spun ca nu muncim destul. |
manipulare
Cobai care reacționează previzibil
Auzisem de el de cînd a apărut, în 2010, cînd agențiile de știri au scris despre dezbaterile și chiar controversele pe care le-a iscat în Franța. Zilele trecute am reușit să-l văd și eu pentru că l-au difuzat cei de la HBO. E vorba despre documentarul Jocul morții, regizat de Thomas Bornot, după un scenariu de Christophe Nick. Filmul este despre un experiment inspirat de un altul, realizat în anii ’60 de psihologul american Stanley Milgram. Cel de acum 50 de ani era prezentat participanților ca un experiment care să testeze memoria; de fapt, oamenii de știință își propuneau, cu ajutorul lui, să analizeze procesul ascultării față de o autoritate. Participanții erau puși să testeze memoria unui bărbat și, dacă primeau răspunsuri greșite, să-i aplice șocuri electrice din ce în ce mai puternice. Încurajați de cercetători, deci de autoritate, cei mai mulți dintre subiecți se transformau în torționari ad-hoc și nu se opreau nici măcar cînd auzeau strigătele de durere și implorările din partea celui electrocutat într-o cameră vecină (strigătele erau înregistrate pe bandă, e adevărat, dar ei nu știau asta). Cei care au făcut documentarul Jocul morții au adus experimentul lui Stanley Milgram pe platourile TV din zilele noastre, autoritatea fiind de data aceasta televiziunea însăși. Principiul era același: totul era prezentat ca un concurs TV, cu moderatoare și public, iar concurenților li se cerea să pună întrebări și, în cazul unor răspunsuri greșite, să acționeze niște manete care-l electrocutau pe un alt concurent, aflat într-o încăpere separată. Tensiunea electrică aplicată începea cu 40 V și ajungea, în peste 20 de trepte, la 460 V. Desigur, nu era electrocutat nimeni, dar concurenții și publicul nu știau asta. Cu toții auzeau, de la un anumit moment, strigătele de durere sau rugămințile celui torturat. La ezitările concurenților, moderatoarea le spunea „Nu vă lăsați impresionat! Continuați!“, iar ei continuau să pună întrebările și să acționeze manetele care aplicau șocuri electrice din ce în ce mai puternice. Au existat, e adevărat, și participanți care au refuzat să continue, cînd au realizat că provoacă durere, dar au fost puțini – doar 20%. Restul de 80% a mers pînă la capăt, adică pînă la șocurile electrice cu tensiuni de peste 400 V. În cadrul experimentului lui Stanley Milgram, doar 62% merseseră pînă la capăt, ceea ce dovedește că televiziunea are o putere și mai mare de persuasiune. Indivizii supuși acestui experiment erau oameni obișnuiți, din diferite medii, și se vedea că nu se simt confortabil să facă ce erau îndemnați. Cu toate acestea, se supuneau. Supunerea lor era cu atît mai surprinzătoare cu cît, spre deosebire de alte sisteme de autoritate sau chiar autoritare, de data aceasta nu era vorba de vreo amenințare cu represiunea și nici măcar de existența vreunei ierarhii la care să fie supuși indivizii respectivi. Erau niște oameni liberi și totuși acționau împotriva propriilor norme morale. „Acest rezultat, de 80%, reflectă puterea la care a ajuns televiziunea – ceea ce este înfricoșător.“ – spunea în documentar Jean-Leon Beauvois, profesorul de psihologie socială care a coordonat echipa de cercetători ce s-a aflat în spatele experimentului. Tot el observa că există, în zilele noastre, „o masă de indivizi televizualizați, care au fost formați de aceleași cunoștințe, de aceleași reclame, de aceleași seriale, de aceleași jocuri, de aceleași talk-show-uri“. Această masă poate fi manevrată ca un singur individ. „Ceea ce explică nivelul de supunere al participantului este respectul față de o autoritate în care are încredere, dar care a decis să abuzeze de puterea sa.“ – ne spunea vocea din off a documentarului. N-ar mai fi de adăugat nici un comentariu, simpla prezentare a acestui film ține loc de orice concluzie. Televiziunile abuzează de extraordinara lor putere, iar noi, telespectatorii, nu sîntem decît niște cobai care reacționează previzibil la experimentele lor. http://dilemaveche.ro/sectiune/mass-...za-previzibil# |
Recomandare
Va recomand sa cititi articolul urmator ce analizeaza tabloul a ceea ce am vazut in Romania in aceste zile:
http://www.ziaristionline.ro/2012/01...ia-lichelelor/ |
Citat:
Inteleg ca manifestantii il vor jos pe Basescu sau pe Boc...insa paradoxal este faptul ca nu-i suporta nici pe Ponta sau Crin CU MULTUMIRI, Alexandru TUDOR, INSPECTOR DE SPECIALITATE PATRIARHIA ROMANA CENTRUL DE PELERINAJ “SF.AP.PAVEL” Romanian Patriarchate Pilgrimage Center Calea Victoriei nr. 45 (lânga Magazinul Muzica) Tel (+4) 021.313.37.45 / 021.313.37.46 (+4) 0724.393.888 www.pelerinaj.ro |
Citat:
Vorbiti despre manipulari intr_una.nimeni nu exclude asta DAR tot nimeni nu se intreaba daca nu cumva si articolul de mai sus nu e tot o manipulare. Daca v-ati gandi mai putin la manipulari,mai putin la partide,oricare ar fi ele indiferent de culoare,ati reusi sa observati un lucru clar:tara asta a inceput sa se piarda putin cate putin prin foame,prin saracie,prin lipsa locurilor de munca,prin lipsa unui sistem medical (slabe dotari,plecari de medici,blazare sau poate incompetenta din cauza salariilor de mizerie),prin distrugerea invatamantului,prin promovarea incompetentei si nepotismului,prin FURTURI COLOSALE,pe care unii,se pare ca nu vor sa le vada..si in final adaug scaderea increderii in biserica din cauza implicarilor in politica..in sens negativ.. Tinerii de azi nu au aproape nici o sansa.am trecut prin experienta de dupa facultate cu trimisul a sute de CV_uri,participarea la zeci de interviuri..toate fara rost..pt ca pe nimeni nu intereseaza ce ai in cap..ci sa vrei bani cat mai putini..cati din fostii colegi ai dumneavoastra s-au realizat in vreun fel..5%?cati lucreaza in domeniul studiat?probabil ca cei pusi in functii la firma lu tata acum vor sari in sus,dar realitatea asta este,nu ajungi nicaieri pe competente in tara asta.exista si cazuri exceptionala unde cu un dram de ajutor de sus..si cu anumite circumstante unii au reusit.dar ce pondere au acestia? Majoritatea colegilor mei,unii poate sefi de promotii lucreaza prin Italia la spalat de farfurii,sau prin comert la noi(nu la birou..ci la munca de jos)..nu dezaprob munca de jos DAR asta e perspectiva studentului roman?a tanarului roman? Lasati putin deoparte manipularile,de care suntem oricum constienti,si veti vedea FOAMEA. |
Citat:
|
Dragii mei,poate semnificatia cuvantului "recomandare" nu a fost inteleasa pe deplin...fiecare dintre userii de pe acest forum este major, cred eu si apt sa citeasca un articol (acesta sau oricare altul) si sa isi traga propriile concluzii pentru el.Eu nu caut sa imi impun o opinie,ci doar impartasesc anumite ganduri,impresii proprii sau ale unor persoane in al caror asentiment ma aflu,ca si oricare dintre voi dealtfel,asta neinsemnand ca ma voi angaja in vreo dezbatere pe teme politice,pentru ca nu face parte din prioritatile mele si nici nu as vedea sensul.
|
Citat:
|
Citat:
|
Totuși protestatarii au obținut ceva important!
Plouă și ninge în toată țara! Și ploaia nu are culoare politică. E cel mai bun lucru pe care ni la-a dat Dumnezeu.
Mai rea decât criza poate fi seceta! |
Basismul maxim:
La B1 tv reporterul spune:protestul s_a terminat,oamenii au plecat acasa.. La toate celelalte posturi oamenii inca erau in strada. |
Citat:
Guardian knight, cred ca o duci prea bine, si ai maaare nevoie de niste...zgaltaieli karmice sa te trezesti...sper sa ajungi in situatia de semisomer, cum sunt eu... am niste neamuri basiste, si canci ajutor sau intelegere "dar ce, cine o duce rau?"...invat linux, si multe altele, si incerc sa imi incropesc o afacere cu un prieten, in care eu sunt ala cu partea stiintifica, si el cu banii... Mi se rupe ca e chipurile necrestin ce am scris. Suntem oameni, cu bune si rele, si spre deosebire de d-l gardian nait, aflator pe ast forum, eu nu rad de cei care o duc mai rau decat mine. Insa da, nu ma deranjeaza sa vreau ca acei care o duc prea bine si rad de altii sa...coboare nitel in mlastina disperarii, sa vada partea ailalta a realitatii. Un aspect important, frati si surori: un stat, odata ce colecteaza taxe si impozite si face si impune legi, are si datoria de isi ajuta cetatenii. Bine, experimentul masonic jegos de infam care este statul modern, capitalist sau comunist, nu stie decat sa ceara. NU sunt adeptul cocolosirii lenei, dar nici a ce se intampla acum. Ce ar trebui sa ceara este asta: sa oblige oamenii care nu vor sa munceasca, desi pot, sa o faca, dar pe dreptate, nu ca in dictaturi, iar celor care chiar vor sincer sa munceasca, sa le asigure locuri de munca si conditii de trai decent. Pariez ca cei care sustin "laissez faire" sunt din cei care o duc cam prea bine, cum se zice in Ardeal, "crapa-n bine"...Le urez trezire grabnica prin mana dura a sortii! |
Citat:
|
Multumesc
Intr-adevar, lucid articolul, Heaven !
|
[quote=guardian knight;423666]
Citat:
si inca ceva:de te intreaba vri-un ceferist vitelul nu maninca doar iarba asa ca zbirr, de aici cu idei de nota doi cu indulgenta. |
Nu eu am postat aia cu "sa nu ne ascundem dupa copac"
|
Citat:
Ca base si cu turma portocalie au furat..asta e stie toata tara,dovezi sunt la tot pasul. Cum apare cate un conspirationist cu vreo teorie care mai salveaza oarecum turma portocalie..imediat credeti..diferenta intre portocalii si neportocalii este ca primii vred ca manipularea vine precis din orice alt loc decat pdl,iar cei din urma cred ca manipularea poate veni de oriunde.. Repet LASATI TEORIILE CONSPIRATIEI si veti vedea foamea.. |
oda !
Oda lui Basescu
Brav marinar,calit pe drum de ape Si intarit de grelele furtuni Tu stai de cetateni mereu aproape Sa-i faci din lenesi si din hoti, mai buni ! Si ca un tata drept,vazand copilul Ratacitor naiv pe drumuri grele Nu te-ai sfiit ca sa lovesti cu biciul Acest popor ticalosit in rele Tu singur,vitejeste,peste ape N-ai pregetat ca sa te lupti cu Hidra Cea rosie,care cu mii de capete Ne otraveste zarea si obida Nu esti un om perfect,dar cine e ? Si tu mai faci greseli din cand in cand Dar jur, esti cel mai tare presedinte Din toti cei ce s-au perindat pe rand Iti stam alaturi, cati mai suntem vii Noi cetateni cinstiti si muncitori Iar ucigasii din ’89, de copii Sa tremure ca niste tradatori !!! |
oamenii in general au o memeorie extrem de scurta ....
In general, oamenii au o memorie scurta cand vine vorba de coruptia sistemului politic romanesc !
Ce mari afaceri de coruptie, de grandoare seismica au facut portocalii in 8 ani de putere ??? Pai, psd-ul in toti atati, au furta jumatate de tara ,intr-o liniste mediatica, aproape perfecta.,pentru ca controlau aproape toate publicatiile scrise (prin reclame comandate !) si de cele cateva televiziuni,nu mai zic !!! Cine si-l mai aiminteste pe Nastase,si aroganta lui...de a se crede etern la putere ??? Cine isi mai aminteste de furtul bancilor:albina, bancorex,banca religiilor,dacia felix,safi,caritas...etc... Marile privatizari,unele frauduloase,altele, bezmetice si fara cap, inclusiv omv-petrom, pe a cui vreme s-au facut ,oare ??? Cine a dat pensii de 25 de milioane la niste bagabonti,ce s-au intitulat revolutionari ??? Cine a dat pensii de sute si zeci de milioane la cadrele MAI ,si MAPN, aceleasi care in 89 nu au exitat sa traga in civili ??? Cine a adus minerii sa planteze flori in piata universitatii ??? Cine, a facut tratate dezavantajoase cu ukraina, in dispretul intereselor romanilor din bucovina de nord ??? Oda lui Ilici Iti multumim adanc,stimat barbat Cu bratul tau ocrotitor si sus Prin fapte, tuturor ai aratat Caci,comunismul n-a apus ! Si-ti multumim cand, de-atatea ori In mana tu,cu cumpana dreptatii Adusa-I pe mineri sa puna flori In mare-a piata-a Universitatii ! Si ca un Trozky nou, la vremuri noi Tu ne-ai salvat de deviatii mari Cu bratele minerilor eroi De pleva de golani si legionari ! Preabun erou,noi cei sarmani Statuie de otel ti-am ridica Caci ai creat in 20 de ani Un stat roman dupa masura Ta !!! |
Citat:
|
[quote=mihaila_alin;423909]
Citat:
|
Citat:
unii il regreta pe Ceausescu. spun ca se traia mai bine atunci ... oare?! oamenii uita valurile de disponibilizari din vremrea PSD-ului, cand se inchideau fabrici intregi, pentru a putea fi mai usor vandute. te uiti la Antena3 si ai impresia ca la Universitate este revolutie. dar daca citesti si alte surse, afli ca sunt cateva sute de oameni. ma refer la cei ce protesteaza regulat. sa ne aducem aminte de marile mitinguri ale anilor '90, cand mitingurile anti Iliescu strangeau zeci de mii de oameni. a dat curs puterea de atunci vreunei solicitari? acum vreo 2 zile EZV a a avut un titlu gen "Iliescu ii cere lui Basescu sa faca exact ce nu a facut el". |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:42:48. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.