Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Invataturi incredibile, mai putin cunoscute ale adventistilor (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14420)

osutafaraunu 25.01.2012 11:04:57

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424669)
pe bune? Unde scrie in NT de Iisus Savaot?

Dar unde scrie în VT Tatăl Savaot ?:58: În NT scrie la Rom. 9,29 și Iacov 5,4.

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424669)
Unde scrie in Biblie de Mihail Savaot?
Si unde e logica din versetul din Iuda? Te mai intreb o data: Nu e o exprimare ciudata si fara noima? Asta in cazul in care Mihail ar fi Dumnezeu. Doamne ajuta!

Mare chițibușar mai ești! Nu e suficient că "Domnul" poate fi și Tatăl și Fiul? Nu e suficient că "Arhanghelul Mihail" înseamnă de fapt Cel Asemeni lui Dumnezeu comandant al oștirii îngerești?

stefan florin 25.01.2012 11:37:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424677)
Dar unde scrie în VT Tatăl Savaot ?:58: În NT scrie la Rom. 9,29 și Iacov 5,4.

Mare chițibușar mai ești! Nu e suficient că "Domnul" poate fi și Tatăl și Fiul? Nu e suficient că "Arhanghelul Mihail" înseamnă de fapt Cel Asemeni lui Dumnezeu comandant al oștirii îngerești?

Prietene, eu iti cer mere iar tu imi dai banane? Unde scrie ia Romani 9:29 si la Iacob 5:5 de Iisus Savaot? In NT se face diferenta CLARA intre Tatal ceresc si Iisus Hristos. Unde apare in Evanghelii sau in epistole acest nume (Savaot) atribuit lui Iisus Hristos? Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea? Nu Fiul Omului v-a face acest lucru? Este Fiul Omului Savaot?
Uite in VT unde apare Termenul Savaot:Isaia 5:7,9,16,24; Isaia 6:3,5; Isaia 8:13,18; Naum 2:14; Osea 12:6; Agheu 1:2,5,9 etc. Astea sunt doar cateva versete, ele fiind mult mai multe. Trebuie mentionat ca lui Mihail NICIODATA nu ii este atribuit acest titlu Savaot (comandant al ostirilor ingeresti) nici in VT si nici in NT. Acest titlu INTOTDEAUNA ii este atribuit numai lui Dumnezeu. Daca Mihail ar fi fost Dumnezeu, nu l-ar fi purtat si el, dat fiind faptul ca si el este o capetenie a ingerilor? Oare de ce? Doamne ajuta!

osutafaraunu 25.01.2012 13:22:25

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424685)
Prietene, eu iti cer mere iar tu imi dai banane?

Merele și bananele nu fac parte din aceeași specie, pe când Fiul face parte din Dumnezeire. Mai mult decât atât: este chiar Dumnezeu!

Citat:

Unde scrie ia Romani 9:29 si la Iacob 5:5 de Iisus Savaot?

N-am spus că ar scrie, scrie doar de Savaot. Ciudățenia aceasta "Iisus Savaot" ai inventat-o tu, omițând că "Savaot" este un cuvânt ebraic originar din VT. Iar în VT nu avea cum să fie Numele Iisus.

Citat:

Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea? Nu Fiul Omului v-a face acest lucru? Este Fiul Omului Savaot?

Titulatura "Arhanghelul Mihail" apare într-un singur loc în NT și tu ai pretenția să scrie acolo tot ce vrei tu? Că e Savaot, că e Judecător, că e Mântuitor, că e Mare Preot, că e...

Citat:

Uite in VT unde apare Termenul Savaot:Isaia 5:7,9,16,24; Isaia 6:3,5; Isaia 8:13,18; Naum 2:14; Osea 12:6; Agheu 1:2,5,9 etc. Astea sunt doar cateva versete, ele fiind mult mai multe. Trebuie mentionat ca lui Mihail NICIODATA nu ii este atribuit acest titlu Savaot (comandant al ostirilor ingeresti) nici in VT

La fel și aici...

Citat:

Daca Mihail ar fi fost Dumnezeu, nu l-ar fi purtat si el, dat fiind faptul ca si el este o capetenie a ingerilor? Oare de ce?

Ca să se întrebe Ștefan Florin, de aceea!

stefan florin 25.01.2012 15:49:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424710)
Merele și bananele nu fac parte din aceeași specie, pe când Fiul face parte din Dumnezeire. Mai mult decât atât: este chiar Dumnezeu!

N-am spus că ar scrie, scrie doar de Savaot. Ciudățenia aceasta "Iisus Savaot" ai inventat-o tu, omițând că "Savaot" este un cuvânt ebraic originar din VT. Iar în VT nu avea cum să fie Numele Iisus.

Titulatura "Arhanghelul Mihail" apare într-un singur loc în NT și tu ai pretenția să scrie acolo tot ce vrei tu? Că e Savaot, că e Judecător, că e Mântuitor, că e Mare Preot, că e...

La fel și aici...

Ca să se întrebe Ștefan Florin, de aceea!

Vezi ca trebuie sa mai studiezi. In NT arhanghelul Mihail apare in mai multe locuri (2), nu doar intr-un singur loc. Si unde e problema ca Savaot este un termen ebraic? Nu are voie sa apara si in NT? Chiar Pavel in Epistola catre Roamni scrie de Domnul Savaot, dar il atribuie Tatalui si nu lui Iisus. Te-ai intrebat macar odata ce semnifica acest termen SAVAOT? Insemna Domnul Dumnezeu al ostirilor ingeresti. Vezi amice, COMANDANT AL OSTIRILOR INGERESTI. Daca Iisus ar fi Mihail, Pavel care foloseste termenul Savaot, i l-ar fi atribuit si lui Iisus nu doar Tatalui ceresc, sau ar fi mentionat acest lucru, ca Iisus e Mihail sau ca Iisus este arhanghel. Chiar de ce nu gasim in Biblie faptul ca Iisus este arhanghel?
Doamne ajuta!

osutafaraunu 25.01.2012 16:51:18

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424750)
Vezi ca trebuie sa mai studiezi. In NT arhanghelul Mihail apare in mai multe locuri (2), nu doar intr-un singur loc.

În forma "Arhanghelul Mihail" (despre care se vorbea în propoziție) apare o singură dată: Iuda 1,9.

Citat:

Si unde e problema ca Savaot este un termen ebraic? Nu are voie sa apara si in NT?

Are, dar proveniența este tot ebraică. În Romani 9,29 apare chiar în această formă netradusă din ebraică în greacă: σαβαώθ.

Citat:

Te-ai intrebat macar odata ce semnifica acest termen SAVAOT? Insemna Domnul Dumnezeu al ostirilor ingeresti. Vezi amice, COMANDANT AL OSTIRILOR INGERESTI.

Păi exact acesta este sensul termenului Arhanghel! :58::58::58:

Citat:

Daca Iisus ar fi Mihail, Pavel care foloseste termenul Savaot, i l-ar fi atribuit si lui Iisus nu doar Tatalui ceresc, sau ar fi mentionat acest lucru, ca Iisus e Mihail sau ca Iisus este arhanghel. Chiar de ce nu gasim in Biblie faptul ca Iisus este arhanghel?

Știi de ce? O spun pentru ultima dată: Pentru că nu "Iisus este Mihail", ci Mihail este de fapt Iisus. De aceea! Iar Mihail apare doar de 2 ori în NT ca să terminăm odată...

grasu77 25.01.2012 17:22:48

Citat:

Unde apare in Evanghelii ca Arhanghelul Mihail v-a judeca lumea?

Rolul de Arhanghel este unul din multele roluri ale Domnului Iisus Hristos. Dar, chiar daca este vorba de Una si Aceeasi Persoana, nu putem sa amestecam toate atributele Sale. Domnul Iisus Hristos ca Preot, mijloceste pentru noi cu Sangele Sau. Domnul Iisus Hristos ca Miel, S-a jertfit pentru noi. Domnul Iisus Hristos ca Arhanghel, conduce ingerii in lupta finala.

Acum tu vrei sa faci un amestec. Probabil vei vrea sa-ti arat unde scrie ca Preotul Iisus conduce ingerii. Incearca sa faci o delimitare a rolurilor Domnului Iisus Hristos.

stefan florin 25.01.2012 18:23:57

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424768)
În forma "Arhanghelul Mihail" (despre care se vorbea în propoziție) apare o singură dată: Iuda 1,9.

Are, dar proveniența este tot ebraică. În Romani 9,29 apare chiar în această formă netradusă din ebraică în greacă: σαβαώθ.

Păi exact acesta este sensul termenului Arhanghel! :58::58::58:

Știi de ce? O spun pentru ultima dată: Pentru că nu "Iisus este Mihail", ci Mihail este de fapt Iisus. De aceea! Iar Mihail apare doar de 2 ori în NT ca să terminăm odată...

Nu amice, gresesti. Arhanghel inseamna capetenie a ingerilor, iar Savaot inseamna Dumnezeul ostirilor ingeresti. Este o MARE DIFERENTA. Noi ne inchinam lui Dumnezeu, nu la o capetenie fie ea si de ingeri, cel putin noi ortodocsii, pe cand voi...vad ca da.
Si tot nu mi-ai zis, cum se face ca Iisus nu apare ca Dumnezeul ostirilor ingeresti? Oare Iisus a uitat sa ni se descopere si in forma acesta, EL MAREA CAPETENIE a ingerilor? Sau evanghelistii au omis sa scrie si lucrul acesta?
Mihail =Iisus. OK. Arata versetul biblic.

osutafaraunu 25.01.2012 21:00:40

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 424794)
Nu amice, gresesti. Arhanghel inseamna capetenie a ingerilor, iar Savaot inseamna Dumnezeul ostirilor ingeresti. Este o MARE DIFERENTA.

informează-te mai întâi. Savaot înseamnă armată, oștire (respectiv oștiri la plural), nu Dumnezeul oștirilor.

Citat:

Noi ne inchinam lui Dumnezeu, nu la o capetenie fie ea si de ingeri, cel putin noi ortodocsii, pe cand voi...vad ca da.

Ți-ai dat cu firma-n cap! Ba vă închinați și la căpetenii de îngeri și la îngeri și la oameni, ba și la oase de oameni și la picturi de oameni. Ca să fie clar.

Citat:

Si tot nu mi-ai zis, cum se face ca Iisus nu apare ca Dumnezeul ostirilor ingeresti? Oare Iisus a uitat sa ni se descopere si in forma acesta, EL MAREA CAPETENIE a ingerilor? Sau evanghelistii au omis sa scrie si lucrul acesta?

Am încheiat deja subiectul acesta.http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1249.gif

Profetul de carton 13.03.2012 12:36:29

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424768)

In primul rand ca daca era asa, ca Mihail sa fie Isus, atunci apostolii ar fi stiut asta si ar fi scris in acest sens,
Pe de alta parte, ar fi cazul sa luati in considerare tot ce este scris despre Mihail, de exemplu ce se spune in Daniel:

Daniel 10:13 Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei.

Pai Isus e una din capeteniile cele mai de seama???? Nu este Dumnezeu? adica v-ati luat de mine fara motiv, acuzandu-ma ca propag invataturile martorilor lui Iehova, desi nu este adevarat, eu nu sunt de acord cu explicatiile lor, eu am propria mea explicatie bazata pe Biblie (este adevarat ca nu folosesc termenul de Trinitate deoarece nici apostolii nu l-au folosit), si ce observ, ca nu faceti altceva decat sa confirmati o invatatura a martorilor lui iehova, adica aceasta ca Isus este una din capeteniile cele mai de seama, adica ce mi-e Gavril ce mi-e Isus, tot pe acolo! Biblia afirma cat se poate de clar ca Domnul Isus are natura Tatalui, fiind iesit din pantecele Lui si nu face parte din creatie, prin urmare cum putem spune ca Isus este una din capeteniile [ingerilor]? adica [doar] un arhanghel?

AlinB 13.03.2012 13:20:06

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 424838)
Ți-ai dat cu firma-n cap! Ba vă închinați și la căpetenii de îngeri și la îngeri și la oameni, ba și la oase de oameni și la picturi de oameni. Ca să fie clar.

De obicei te dai mult mai destept ca sa te arati acum atat de ignorant dar te intelegem, e o scapare la nervi :)

osutafaraunu 13.03.2012 14:06:13

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434589)
In primul rand ca daca era asa, ca Mihail sa fie Isus, atunci apostolii ar fi stiut asta si ar fi scris in acest sens,
Pe de alta parte, ar fi cazul sa luati in considerare tot ce este scris despre Mihail, de exemplu ce se spune in Daniel:

Daniel 10:13 Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei.

Pai Isus e una din capeteniile cele mai de seama???? Nu este Dumnezeu? adica v-ati luat de mine fara motiv, acuzandu-ma ca propag invataturile martorilor lui Iehova, desi nu este adevarat, eu nu sunt de acord cu explicatiile lor, eu am propria mea explicatie bazata pe Biblie (este adevarat ca nu folosesc termenul de Trinitate deoarece nici apostolii nu l-au folosit), si ce observ, ca nu faceti altceva decat sa confirmati o invatatura a martorilor lui iehova, adica aceasta ca Isus este una din capeteniile cele mai de seama, adica ce mi-e Gavril ce mi-e Isus, tot pe acolo! Biblia afirma cat se poate de clar ca Domnul Isus are natura Tatalui, fiind iesit din pantecele Lui si nu face parte din creatie, prin urmare cum putem spune ca Isus este una din capeteniile [ingerilor]? adica [doar] un arhanghel?

Dar sunteți de acord că Isus e numit în VT chiar "Îngerul Domnului", deci ceva mai prejos decât Arhanghel, ori "una din căpeteniile importante"?

osutafaraunu 13.03.2012 14:07:18

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 434592)
De obicei te dai mult mai destept ca sa te arati acum atat de ignorant dar te intelegem, e o scapare la nervi :)

Precum se vede, între timp m-am calmat.:3:

Profetul de carton 13.03.2012 15:12:59

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434598)
Dar sunteți de acord că Isus e numit în VT chiar "Îngerul Domnului", deci ceva mai prejos decât Arhanghel, ori "una din căpeteniile importante"?

Nu!
"inger" in ebraica inseamna "mesager".
Daca vorbim despre Domnul ca a fost Mesagerul Tatalui, da, atunci sunt de acord (Isaia 63:9), Isus a purtat titlul de Mesager, El fiind Logosul (Cuvantul). Insa Isus nu este un inger! Daca Insusi El a creat ingerii, cum ar putea sa fie inger???

Deci hotarati-va, ori Isus este un inger si atunci cadeti in teoria martorilor lui iehova care zic ca Isus e o creatura si ca nu are natura lui Dumnezeu, ori sunteti de acord cu mine ca Isus are natura Tatalui Sau si atunci clar nu poate fi arhanghel. Mihail este ca si Gavril, un arhanghel, adica sef peste ingeri, dar el insusi un inger.

osutafaraunu 13.03.2012 18:15:51

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434607)
Nu!
"inger" in ebraica inseamna "mesager".
Daca vorbim despre Domnul ca a fost Mesagerul Tatalui, da, atunci sunt de acord (Isaia 63:9), Isus a purtat titlul de Mesager, El fiind Logosul (Cuvantul). Insa Isus nu este un inger! Daca Insusi El a creat ingerii, cum ar putea sa fie inger???

Deci hotarati-va, ori Isus este un inger si atunci cadeti in teoria martorilor lui iehova care zic ca Isus e o creatura si ca nu are natura lui Dumnezeu, ori sunteti de acord cu mine ca Isus are natura Tatalui Sau si atunci clar nu poate fi arhanghel. Mihail este ca si Gavril, un arhanghel, adica sef peste ingeri, dar el insusi un inger.

N-am spus că este înger, am spus că a fost numit Înger. Și doar în VT.

Profetul de carton 14.03.2012 08:15:08

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434617)
N-am spus că este înger, am spus că a fost numit Înger. Și doar în VT.

Daca numesti pe cineva intr-un fel inseamna ca consideri ca este in asa fel, daca-i spui cuiva: "mai baiete", atunci respectivul este un baiat, nu? ca doar nu o fi fata sau mos!

Isus nu a fost numit Inger niciunde! Pentru ca nu este Inger. Lasati aberatiile cu cei trei ingeri de la stejarul Mamre, ca nu tine! --- aia nu sunt Tatal, Fiul si Duhul Sfant !
Ingerul care viziteaza pe omul lui Dumnezeu este numit "Domnul" si stiti de ce ? pentru ca vine din partea lui Dumnezeu, purtand mesajul lui Dumnezeu. Dar ca Isus sa fie numit Inger, asta nu!

Geneza 18:1 Domnul i S-a arătat la stejarii lui Mamre, pe când Avraam ședea la ușa cortului, în timpul zădufului zilei.
2. Avraam a ridicat ochii și s-a uitat: și iată că trei bărbați stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut, a alergat înaintea lor, de la ușa cortului, și s-a plecat până la pământ.

acesti 3 barbati erau 3 ingeri care au venit in numele Domnului, deci emisarii lui Dumnezeu, e normal ca Biblia sa noteze ca Domnul i S-a aratat.

La distrugerea Sodomei si Gomorei au fost doar 2 ingeri. Dar Biblia noteaza ca Domnul a distrus cetatile, de ce? pentru ca ingerii au distrus la porunca si dispozitia lui Dumnezeu.

osutafaraunu 14.03.2012 08:38:15

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434671)
Daca numesti pe cineva intr-un fel inseamna ca consideri ca este in asa fel, daca-i spui cuiva: "mai baiete", atunci respectivul este un baiat, nu? ca doar nu o fi fata sau mos!

Isus nu a fost numit Inger niciunde! Pentru ca nu este Inger. Lasati aberatiile cu cei trei ingeri de la stejarul Mamre, ca nu tine! --- aia nu sunt Tatal, Fiul si Duhul Sfant !
Ingerul care viziteaza pe omul lui Dumnezeu este numit "Domnul" si stiti de ce ? pentru ca vine din partea lui Dumnezeu, purtand mesajul lui Dumnezeu. Dar ca Isus sa fie numit Inger, asta nu!

Geneza 18:1 Domnul i S-a arătat la stejarii lui Mamre, pe când Avraam ședea la ușa cortului, în timpul zădufului zilei.
2. Avraam a ridicat ochii și s-a uitat: și iată că trei bărbați stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut, a alergat înaintea lor, de la ușa cortului, și s-a plecat până la pământ.

acesti 3 barbati erau 3 ingeri care au venit in numele Domnului, deci emisarii lui Dumnezeu, e normal ca Biblia sa noteze ca Domnul i S-a aratat.

La distrugerea Sodomei si Gomorei au fost doar 2 ingeri. Dar Biblia noteaza ca Domnul a distrus cetatile, de ce? pentru ca ingerii au distrus la porunca si dispozitia lui Dumnezeu.

Tocmai v-ați contrazis ferm în exemplul dat. Și aceasta nu e singura exemplificare. Pe de altă parte, cum îi puteți pretinde lui Moise să spună pe șleau ceea ce nici el măcar nu înțelegea?... Ori poate a spus-o fără să știe... cel ce nu înțelege, sunteți dumneavoastră.

ucenic 14.03.2012 08:59:39

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434672)
Tocmai v-ați contrazis ferm în exemplul dat...

Profetul de carton nu s-a contrazis, de fapt dumnealui singur a "profetit" fara sa vrea. Avraam a avut parte de o teofanie. Relatarile vechi testamentare despre Domnul care se arata in chip minunat, material sau imaterial sunt multe.
Hristos, Stanca - izvorul apei vietii, mai este prefigurat sau preinchipuit si la apele Meriba, cand Moise a lovit Stanca in loc sa vorbeasca Stancii inaintea poporului, asa cum primise porunca. Inseamna cumva ca Hristos, Creatorul lumii, El, Cuvantul Tatalui s-a materializat intr-o stanca doar ca sa ne arate noua acum, peste veacuri, ca El este Stanca? O, nu. Hristos, Stanca de peste veacuri, a fost in acel pasaj doar prefigurat, preinchipuit.
Tot asa stim despre Hristos ca este Mielul lui Dumnezeu, Leul din Iuda, Radacina lui David...

osutafaraunu 14.03.2012 09:09:25

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 434674)
Profetul de carton nu s-a contrazis, de fapt dumnealui singur a "profetit" fara sa vrea. Avraam a avut parte de o teofanie. Relatarile vechi testamentare despre Domnul care se arata in chip minunat, material sau imaterial sunt multe.
Hristos, Stanca - izvorul apei vietii, mai este prefigurat sau preinchipuit si la apele Meriba, cand Moise a lovit Stanca in loc sa vorbeasca Stancii inaintea poporului, asa cum primise porunca. Inseamna cumva ca Hristos, Creatorul lumii, El, Cuvantul Tatalui s-a materializat intr-o stanca doar ca sa ne arate noua acum, peste veacuri, ca El este Stanca? O, nu. Hristos, Stanca de peste veacuri, a fost in acel pasaj doar prefigurat, preinchipuit.
Tot asa stim despre Hristos ca este Mielul lui Dumnezeu, Leul din Iuda, Radacina lui David...

Exact! Și mai sunt și alte exemple în VT...

Profetul de carton 14.03.2012 09:13:49

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434672)
Tocmai v-ați contrazis ferm în exemplul dat. Și aceasta nu e singura exemplificare. Pe de altă parte, cum îi puteți pretinde lui Moise să spună pe șleau ceea ce nici el măcar nu înțelegea?... Ori poate a spus-o fără să știe... cel ce nu înțelege, sunteți dumneavoastră.

e foarte probabil/posibil sa nu inteleg despre ce e vorba, insa sunt convins ca Isus Cristos nu este arhanghelul Mihail, nefiind inger, si nu se poate ca Scriptura sa-L denumeasca pe Isus ca fiind una din capeteniile cele mai de seama, asta in niciun caz!

Iuda 1:9 Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului și se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!”

Adica apostolul Iuda nu putea sa spuna aici ca acel Mihail e de fapt Domnul??? cum sa zica Domnul : "Domnul sa te mustre" ???
Pai nu e Isus Domnul, si nu putea El insusi sa-L mustre?
Dumneata crezi ca Isus poate fi in postura de a se certa cu satana????? Pai Isus il face praf pe satana intr-o clipita! nu sta sa se certe cu diavolul.

Nu va ganditi chiar deloc????

In cartea Apocalipsei apar atat Isus cat si Mihail, cum ar putea sa fie asta, daca sunt una si aceeasi persoana???

ucenic 14.03.2012 09:22:51

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434676)
e foarte probabil/posibil sa nu inteleg despre ce e vorba, insa sunt convins ca Isus Cristos nu este arhanghelul Mihail, nefiind inger, si nu se poate ca Scriptura sa-L denumeasca pe Isus ca fiind una din capeteniile cele mai de seama, asta in niciun caz!

Aveti perfecta dreptate. In primul rand ca in ierarhia ingerilor stim ca satana era capetenia tuturor, deci si a Arhanghelului Mihail.

osutafaraunu 14.03.2012 09:27:58

Citat:

e foarte probabil/posibil sa nu inteleg despre ce e vorba, insa sunt convins ca

Nu e "foarte probabil/posibil" ca și această convingere să fie eronată?

Citat:

Adica apostolul Iuda nu putea sa spuna aici ca acel Mihail e de fapt Domnul???

Poate nu apostolul Iuda o spune, e doar un citat... la asta nu v-ați gândit...:3:

Citat:

cum sa zica Domnul : "Domnul sa te mustre" ???

Așa cum s-a mai spus odată în istoria sacră...

Citat:

Dumneata crezi ca Isus poate fi in postura de a se certa cu satana?????

Despre asta vorbește cartea Apocalipsei: despre marea luptă (polemică) dintre Hristos și Satana.

Citat:

Pai Isus il face praf pe satana intr-o clipita! nu sta sa se certe cu diavolul.

Încă nu a sosit ceasul să-l "facă praf", va veni și momentul acela...

Citat:

Nu va ganditi chiar deloc????

In cartea Apocalipsei apar atat Isus cat si Mihail, cum ar putea sa fie asta, daca sunt una si aceeasi persoana???

În cartea Apocalipsei Isus apare în mult mai multe ipostaze decât acestea două. Faceți un efort și vă gândiți...

Profetul de carton 14.03.2012 09:28:06

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 434679)
Aveti perfecta dreptate. In primul rand ca in ierarhia ingerilor stim ca satana era capetenia tuturor, deci si a Arhanghelului Mihail.

Poate prin traditie, Biblia nu spune ca satana era peste Mihail, eu cred ca era probabil si satana una din capeteniile de seama, la fel ca Mihail.

osutafaraunu 14.03.2012 09:29:54

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 434679)

Era și nu mai este. Cam de multișor...

Profetul de carton 14.03.2012 09:30:50

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434682)
Poate nu apostolul Iuda o spune, e doar un citat... la asta nu v-ați gândit...:3:

putea sa adauge si el, ca Isus este acel Mihail, dar nu a adaugat.

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434682)
Așa cum s-a mai spus odată în istoria sacră...

va referiti la "Domnul a spus Domnului meu", pai acolo e vorba de Dumnezeii din Geneza (asa apare in ebraica, la plural, oricine stie asta), deci Tatal e Domn si Fiul e Domn. Dar Mihail nu e Domn.

osutafaraunu 14.03.2012 09:38:22

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434685)
putea sa adauge si el, ca Isus este acel Mihail, dar nu a adaugat.

De cele mai multe ori, Biblia refuză să zică ceea ce am dori noi. Și e bine că o face...

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434685)
va referiti la "Domnul a spus Domnului meu"

Nu.

Profetul de carton 14.03.2012 09:48:58

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434689)
Nu.

Ei, atunci o fi textul asta:

Zaharia 3:2 Domnul a zis Satanei: „Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?”

World English Bible
Yahweh said to Satan, "Yahweh rebuke you, Satan! Yes, Yahweh who has chosen Jerusalem rebuke you! Isn't this a burning stick plucked out of the fire?"
-----------------------------------------------------
asta tot nu demonstreaza ca Mihail s-a referit la el cand a zis "Domnul sa te mustre".

ucenic 14.03.2012 09:57:43

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434683)
Poate prin traditie, Biblia nu spune ca satana era peste Mihail, eu cred ca era probabil si satana una din capeteniile de seama, la fel ca Mihail.

In Ezechiel aflam cine era satana inainte de caderea lui.

"Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. (Ezech.28:12)

Profetul de carton 14.03.2012 10:01:31

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 434696)
In Ezechiel aflam cine era satana inainte de caderea lui.

"Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. (Ezech.28:12)

acolo se refera la imparatul Babilonului.

ucenic 14.03.2012 10:07:01

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434698)

"Stateai in Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe..."

"Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu..."

Asta a fost satana.

Ezechiel 28

osutafaraunu 14.03.2012 10:08:58

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434698)

De fapt împăratul Tirului. Dar nici despre împăratul Tirului nu poate fi vorba, căci acesta nu stătea în Eden (vers.13) și nu era un heruvim ocrotitor (vers. 14).

Profetul de carton 14.03.2012 10:19:07

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434700)
De fapt împăratul Tirului. Dar nici despre împăratul Tirului nu poate fi vorba, căci acesta nu stătea în Eden (vers.13) și nu era un heruvim ocrotitor (vers. 14).

ma gandesc ca Biblia a hiperbolizat,

in fine, tot nu rezulta de acolo ca satana era peste Mihail; heruvimi erau mai multi.

osutafaraunu 14.03.2012 10:32:13

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434703)
ma gandesc ca Biblia a hiperbolizat

Dacă Biblia a hiperbolizat aici, de ce n-ar fi putut... (nu știu care e antonimul hiperbolei) dincolo?

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434703)
in fine, tot nu rezulta de acolo ca satana era peste Mihail

Nici nu s-a dorit o asemenea concluzie.

Profetul de carton 14.03.2012 10:40:23

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434706)
Dacă Biblia a hiperbolizat aici, de ce n-ar fi putut... (nu știu care e antonimul hiperbolei) dincolo?

adica o hiperbola in sens negativ? sa prezinte insusirile unui obiect intr-o forma redusa comparativ cu realitatea? nu cred!

totusi, stiti ca "Inger" inseamna "Mesager", deci daca Bibliile au tradus cu Inger, e posibil sa fie vorba de Isus (ma refer la Vechiul testament), totusi noi nu putem intelege ca Isus e un inger, ci este Mesagerul lui Dumnezeu si asa totul capata sens.

adica daca luam Isaia 63:9, unele biblii traduc "ingerul dinaintea fetei Sale" altele, "Mesagerul prezentei Sale". Este Isus Mesagerul Tatalui? singur ca da, deoarece este Cuvantul, ori asta e rolul Cuvantului sa duca mesajul lui Dumnezeu.

eu n-am nicio problema daca Isus este numit si Mihail (pe Tata il gasim in Biblie cu Elohim, Adonai, Savaot, YHWH), insa chiar nu se poate asta, deoarece Isus nu e una din capeteniile de seama! adica batjocorim persoana Domnului nostru.

osutafaraunu 14.03.2012 11:00:17

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434708)
adica o hiperbola in sens negativ? sa prezinte insusirile unui obiect intr-o forma redusa comparativ cu realitatea? nu cred!

Ce vă determină să nu credeți, odată ce ați acceptat hiperbola (acolo unde de fapt nu este așa ceva!)?

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434708)
insa chiar nu se poate asta, deoarece Isus nu e una din capeteniile de seama! adica batjocorim persoana Domnului nostru.

Însă cum explicați că "una din căpeteniile [שׂר] cele mai de seamă" (Dan. 10,13) devine în versetul 21 "voivodul [שׂר]vostru", iar în Dan. 12,1 chiar "Marele voivod [שׂר]"?

Profetul de carton 14.03.2012 11:15:03

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 434710)
Însă cum explicați că "una din căpeteniile [שׂר] cele mai de seamă" (Dan. 10,13) devine în versetul 21 "voivodul [שׂר]vostru", iar în Dan. 12,1 chiar "Marele voivod [שׂר]"?

orice arhanghel este mare voievod, asta nu inseamna ca e si Dumnezeu

in ebraica, este "hassar" , adica "print", ori Isus nu e print ci Dumnezeu.

Profetul de carton 14.03.2012 11:16:59

ati putea folosi acest verset ca argument, nu stiu de ce nu il folositi:

1 Tesaloniceni 4:16 „Însuși Domnul va coborî din cer cu un strigăt poruncitor, cu glas de arhanghel“. Isus are, așadar, „glas de arhanghel“.

Din acest verset reiese că Isus este arhanghelul Mihail??

de ce nu spune direct: este arhanghelul Mihail???

Profetul de carton 14.03.2012 11:19:12

Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu ești Fiul Meu; astăzi Te-am născut”?

deci este cat se poate de clar, Isus nu este un inger si nici inger-sef.

osutafaraunu 14.03.2012 11:24:38

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434712)
orice arhanghel este mare voievod, asta nu inseamna ca e si Dumnezeu

Și conform Bibliei, câți arhangheli cunoașteți?

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434712)
in ebraica, este "hassar" , adica "print", ori Isus nu e print ci Dumnezeu.

"Căci un Copil ni s'a născut, un Fiu ni s'a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ,,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn [שׂר] al păcii." (Isaia 9,6)

În VT nu avea cum să fie numit "Isus-Dumnezeu", dar iată că era numit și Dumnezeu și Prinț [שׂר].

osutafaraunu 14.03.2012 11:25:34

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434713)
ati putea folosi acest verset ca argument, nu stiu de ce nu il folositi:

1 Tesaloniceni 4:16 „Însuși Domnul va coborî din cer cu un strigăt poruncitor, cu glas de arhanghel“. Isus are, așadar, „glas de arhanghel“.

Din acest verset reiese că Isus este arhanghelul Mihail??

de ce nu spune direct: este arhanghelul Mihail???

Acest argument a fost deja folosit. Citiți topicul mai pe la început.

osutafaraunu 14.03.2012 11:27:53

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 434714)
Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu ești Fiul Meu; astăzi Te-am născut”?

deci este cat se poate de clar, Isus nu este un inger si nici inger-sef.

Cum am mai spus Biblia nu zice tot ceea ce vreți dumneavoastră, dar dacă puneți cap la cap toate textele veterotestamentale referitoare la Dumnezeu Fiul, vă puteți face o imagine corectă.

Ora este GMT +3. Ora este acum 17:30:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.