![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Uite in VT unde apare Termenul Savaot:Isaia 5:7,9,16,24; Isaia 6:3,5; Isaia 8:13,18; Naum 2:14; Osea 12:6; Agheu 1:2,5,9 etc. Astea sunt doar cateva versete, ele fiind mult mai multe. Trebuie mentionat ca lui Mihail NICIODATA nu ii este atribuit acest titlu Savaot (comandant al ostirilor ingeresti) nici in VT si nici in NT. Acest titlu INTOTDEAUNA ii este atribuit numai lui Dumnezeu. Daca Mihail ar fi fost Dumnezeu, nu l-ar fi purtat si el, dat fiind faptul ca si el este o capetenie a ingerilor? Oare de ce? Doamne ajuta! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Doamne ajuta! |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Acum tu vrei sa faci un amestec. Probabil vei vrea sa-ti arat unde scrie ca Preotul Iisus conduce ingerii. Incearca sa faci o delimitare a rolurilor Domnului Iisus Hristos. |
Citat:
Si tot nu mi-ai zis, cum se face ca Iisus nu apare ca Dumnezeul ostirilor ingeresti? Oare Iisus a uitat sa ni se descopere si in forma acesta, EL MAREA CAPETENIE a ingerilor? Sau evanghelistii au omis sa scrie si lucrul acesta? Mihail =Iisus. OK. Arata versetul biblic. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Pe de alta parte, ar fi cazul sa luati in considerare tot ce este scris despre Mihail, de exemplu ce se spune in Daniel: Daniel 10:13 Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei. Pai Isus e una din capeteniile cele mai de seama???? Nu este Dumnezeu? adica v-ati luat de mine fara motiv, acuzandu-ma ca propag invataturile martorilor lui Iehova, desi nu este adevarat, eu nu sunt de acord cu explicatiile lor, eu am propria mea explicatie bazata pe Biblie (este adevarat ca nu folosesc termenul de Trinitate deoarece nici apostolii nu l-au folosit), si ce observ, ca nu faceti altceva decat sa confirmati o invatatura a martorilor lui iehova, adica aceasta ca Isus este una din capeteniile cele mai de seama, adica ce mi-e Gavril ce mi-e Isus, tot pe acolo! Biblia afirma cat se poate de clar ca Domnul Isus are natura Tatalui, fiind iesit din pantecele Lui si nu face parte din creatie, prin urmare cum putem spune ca Isus este una din capeteniile [ingerilor]? adica [doar] un arhanghel? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Nu! "inger" in ebraica inseamna "mesager". Daca vorbim despre Domnul ca a fost Mesagerul Tatalui, da, atunci sunt de acord (Isaia 63:9), Isus a purtat titlul de Mesager, El fiind Logosul (Cuvantul). Insa Isus nu este un inger! Daca Insusi El a creat ingerii, cum ar putea sa fie inger??? Deci hotarati-va, ori Isus este un inger si atunci cadeti in teoria martorilor lui iehova care zic ca Isus e o creatura si ca nu are natura lui Dumnezeu, ori sunteti de acord cu mine ca Isus are natura Tatalui Sau si atunci clar nu poate fi arhanghel. Mihail este ca si Gavril, un arhanghel, adica sef peste ingeri, dar el insusi un inger. |
Citat:
|
Citat:
Isus nu a fost numit Inger niciunde! Pentru ca nu este Inger. Lasati aberatiile cu cei trei ingeri de la stejarul Mamre, ca nu tine! --- aia nu sunt Tatal, Fiul si Duhul Sfant ! Ingerul care viziteaza pe omul lui Dumnezeu este numit "Domnul" si stiti de ce ? pentru ca vine din partea lui Dumnezeu, purtand mesajul lui Dumnezeu. Dar ca Isus sa fie numit Inger, asta nu! Geneza 18:1 Domnul i S-a arătat la stejarii lui Mamre, pe când Avraam ședea la ușa cortului, în timpul zădufului zilei. 2. Avraam a ridicat ochii și s-a uitat: și iată că trei bărbați stăteau în picioare lângă el. Când i-a văzut, a alergat înaintea lor, de la ușa cortului, și s-a plecat până la pământ. acesti 3 barbati erau 3 ingeri care au venit in numele Domnului, deci emisarii lui Dumnezeu, e normal ca Biblia sa noteze ca Domnul i S-a aratat. La distrugerea Sodomei si Gomorei au fost doar 2 ingeri. Dar Biblia noteaza ca Domnul a distrus cetatile, de ce? pentru ca ingerii au distrus la porunca si dispozitia lui Dumnezeu. |
Citat:
|
Citat:
Hristos, Stanca - izvorul apei vietii, mai este prefigurat sau preinchipuit si la apele Meriba, cand Moise a lovit Stanca in loc sa vorbeasca Stancii inaintea poporului, asa cum primise porunca. Inseamna cumva ca Hristos, Creatorul lumii, El, Cuvantul Tatalui s-a materializat intr-o stanca doar ca sa ne arate noua acum, peste veacuri, ca El este Stanca? O, nu. Hristos, Stanca de peste veacuri, a fost in acel pasaj doar prefigurat, preinchipuit. Tot asa stim despre Hristos ca este Mielul lui Dumnezeu, Leul din Iuda, Radacina lui David... |
Citat:
|
Citat:
Iuda 1:9 Arhanghelul Mihail, când se împotrivea diavolului și se certa cu el pentru trupul lui Moise, n-a îndrăznit să rostească împotriva lui o judecată de ocară, ci doar a zis: „Domnul să te mustre!” Adica apostolul Iuda nu putea sa spuna aici ca acel Mihail e de fapt Domnul??? cum sa zica Domnul : "Domnul sa te mustre" ??? Pai nu e Isus Domnul, si nu putea El insusi sa-L mustre? Dumneata crezi ca Isus poate fi in postura de a se certa cu satana????? Pai Isus il face praf pe satana intr-o clipita! nu sta sa se certe cu diavolul. Nu va ganditi chiar deloc???? In cartea Apocalipsei apar atat Isus cat si Mihail, cum ar putea sa fie asta, daca sunt una si aceeasi persoana??? |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Ei, atunci o fi textul asta: Zaharia 3:2 Domnul a zis Satanei: „Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?” World English Bible Yahweh said to Satan, "Yahweh rebuke you, Satan! Yes, Yahweh who has chosen Jerusalem rebuke you! Isn't this a burning stick plucked out of the fire?" ----------------------------------------------------- asta tot nu demonstreaza ca Mihail s-a referit la el cand a zis "Domnul sa te mustre". |
Citat:
"Ajunsesesi la cea mai inalta desavarsire, erai plin de intelepciune si desavarsit in frumusete. (Ezech.28:12) |
Citat:
|
Citat:
"Erai un heruvim ocrotitor cu aripile intinse; te pusesem pe muntele cel sfant al lui Dumnezeu..." Asta a fost satana. Ezechiel 28 |
Citat:
|
Citat:
in fine, tot nu rezulta de acolo ca satana era peste Mihail; heruvimi erau mai multi. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
totusi, stiti ca "Inger" inseamna "Mesager", deci daca Bibliile au tradus cu Inger, e posibil sa fie vorba de Isus (ma refer la Vechiul testament), totusi noi nu putem intelege ca Isus e un inger, ci este Mesagerul lui Dumnezeu si asa totul capata sens. adica daca luam Isaia 63:9, unele biblii traduc "ingerul dinaintea fetei Sale" altele, "Mesagerul prezentei Sale". Este Isus Mesagerul Tatalui? singur ca da, deoarece este Cuvantul, ori asta e rolul Cuvantului sa duca mesajul lui Dumnezeu. eu n-am nicio problema daca Isus este numit si Mihail (pe Tata il gasim in Biblie cu Elohim, Adonai, Savaot, YHWH), insa chiar nu se poate asta, deoarece Isus nu e una din capeteniile de seama! adica batjocorim persoana Domnului nostru. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
in ebraica, este "hassar" , adica "print", ori Isus nu e print ci Dumnezeu. |
ati putea folosi acest verset ca argument, nu stiu de ce nu il folositi:
1 Tesaloniceni 4:16 „Însuși Domnul va coborî din cer cu un strigăt poruncitor, cu glas de arhanghel“. Isus are, așadar, „glas de arhanghel“. Din acest verset reiese că Isus este arhanghelul Mihail?? de ce nu spune direct: este arhanghelul Mihail??? |
Căci, căruia dintre îngeri a zis El vreodată: „Tu ești Fiul Meu; astăzi Te-am născut”?
deci este cat se poate de clar, Isus nu este un inger si nici inger-sef. |
Citat:
Citat:
"Căci un Copil ni s'a născut, un Fiu ni s'a dat, și domnia va fi pe umărul Lui; Îl vor numi: ,,Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veciniciilor, Domn [שׂר] al păcii." (Isaia 9,6) În VT nu avea cum să fie numit "Isus-Dumnezeu", dar iată că era numit și Dumnezeu și Prinț [שׂר]. |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:30:31. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.