Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Morala Crestina (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5076)
-   -   Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte religioase (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14465)

Profetul de carton 31.01.2012 21:40:03

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426240)
Hristos se scrie cu H.

Conform unor studii, nu.
calitatea de CRESTIN vine de la CRISTOS -Unsul.
noi suntem "crestini" nu "hrestini".
--------------------------------------------
o parere personala intemeiata pe anumite studii, nu trebuie sa va scandalizati,
nu am facut niciun sacrilegiu.

Profetul de carton 31.01.2012 21:41:59

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426264)
Psalmistul spune ca nu ei ,evreii au invins ci mana lui Dumnezeu a fost cu ei.
Au luptat ei cu evanghelia in brate ,sau chivotul legii?
.

ca si crestini, suntem sub legea talionului (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte) sau sub legea lui Isus Cristos, care ne porunceste sa ne iubim vrajmasii?

ioanna 31.01.2012 21:44:19

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426266)
ca si crestini, suntem sub legea talionului (ochi pentru ochi, dinte pentru dinte) sau sub legea lui Isus Cristos, care ne porunceste sa ne iubim vrajmasii?

Aveti si d-voastra dreptate. Noi avem multi eroi ai neamului, ce merita cinstiti, care nu au insa calitatea de martiri. E o diferenta.

anita 31.01.2012 21:45:55

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426266)

Domnule ,vedeti stramb lucrurile ,vorbesc degeaba.
E vorba de cotropirea tarilor Romane de turci ,nu stiti istorie.
Daca vreti sa dati lectii cum e scre Hristos va repet ,mergeti prin alte parti ,noi suntem ortodocsi.

Profetul de carton 31.01.2012 21:48:06

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426267)
Aveti si d-voastra dreptate. Noi avem multi eroi ai neamului, ce merita cinstiti, care nu au insa calitatea de martiri. E o diferenta.

multumesc! asta am vrut sa spun, ca un erou ca David este potrivit legii mozaice a Vechiului Testament, insa pentru dispensatia crestina sunt potriviti martirii care mor pentru Domnul lor, daca asa trebuie, dupa cum avem exemple si in Noul testament dar si in modul cum si-au dus viata primii crestini.

Profetul de carton 31.01.2012 21:49:16

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426269)
E vorba de cotropirea tarilor Romane de turci ,nu stiti istorie.
.

doamna, eu nu v-am jignit si nu v-am vorbit urat, pentru ca sunt civilizat.

Citat:

În prealabil postat de anita (Post 426269)
Daca vreti sa dati lectii cum e scre Hristos va repet ,mergeti prin alte parti ,noi suntem ortodocsi.

nu dau lectii nimanui, am explicat de ce scriu asa cum scriu; nu am nicio problema daca altii scriu cu H.

Profetul de carton 31.01.2012 21:53:03

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426271)
multumesc! asta am vrut sa spun, ca un erou ca David este potrivit legii mozaice a Vechiului Testament, insa pentru dispensatia crestina sunt potriviti martirii care mor pentru Domnul lor, daca asa trebuie, dupa cum avem exemple si in Noul testament dar si in modul cum si-au dus viata primii crestini.

Romani 8:36 După cum este scris: „Din pricina Ta suntem dați morții toată ziua; suntem socotiți ca niște oi de tăiat.”

ioanna 31.01.2012 22:00:03

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426271)

Totusi, viata e un dar de la Dumnezeu pe care trebuie sa-l pretuiesti, deci actul de legitima aparare e indreptatit. Nu putem desfinta Armata, ca asta ar insemna, in vremuri de razboi, sinucidere colectiva, un pacat extrem de grav.

ucenic 31.01.2012 22:04:06

Eu, ca militar (de aici a plecat si istoria asta care parca nu se mai termina) sunt sub angajament (juramant) ca sunt credincios tarii mele, Romania si ca imi apar tara chiar cu pretul vietii.

debate?...

Profetul de carton 31.01.2012 22:04:13

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426274)
Totusi, viata e un dar de la Dumnezeu pe care trebuie sa-l pretuiesti, deci actul de legitima aparare e indreptatit. Nu putem desfinta Armata, ca asta ar insemna, in vremuri de razboi, sinucidere colectiva.

dar putem sa nu participam la acele expeditii militare in care s-au ucis oameni nevinovati, in Irak, Libia si nu ma refer neaparat la ortodocsi ci la penticostali, care spun ca sunt pocaiti, dar nu sunt! majoritatea care au mers sa ucida pentru interese guvernamentale imperiale, au fost baptisti si penticostali! ce fel de pocaiti sunt acestia???

Theodor_de_Mopsuestia 31.01.2012 22:05:27

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426115)
Impartasirea cu Trupul si Sangele Mantuitorului se face in fiecare dintre confesiunile evanghelice.

1. Visul meu nu are legatura cu schimbarea confesiunii mele -intre ele sunt peste cca. 12 ani- a fost o relatare din marturia mea. Intalnirea mea cu Domnul Iisus Hristos.
2.Eu nu mi-am schimbat religia - sunt tot crestin. Religiile in lume sunt: crestinism, iudaism, budism, hinduism... etc. In crestinism gasim mai multe confesiuni sau culte. Eu nu am parasit credinta mea, Crezul meu; dimpotriva, am aprofundat relatia mea cu Dumnezeu iar El a raspuns si raspunde cautarilor si nevoilor mele duhovnicesti.

Nu ma cunoasteti - nu generalizati. Va inteleg ca ati intalnit in viata crestini de alte confesiuni asa cum descrieti mai sus. Incercati pe acest forum sa va raportati la persoana mea. De aceea m-am si confesat public. Aici sunt EU, nu cultul din care fac parte.

in afirmatia asta recunoasteti in mine pe fratele dumneavoastra in Hristos. Asa va vad si eu, sora mea in Hristos.

Am spus ca lucrez intr-un sistem militar. Da, sunt pompier.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Una peste alta, in a cincea zi de dezbateri pe tema "Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte" -topic deschis de tanarul frate PetruD- se poate spune ca se distinge clar atitudinea dumneavoastra, fratilor si surorilor in Hristos. Pastrez pentru mine concluziile. Sper ca mai tanarului nostru frate si coleg pe forum sa ii foloseasca aceasta experienta. Pe mine unul m-a tulburat foarte mult, ramanand singur impotriva a multi (nu spun a tuturor).
Cu astfel de abordari si atitudini sa nu va asteptati la partasii duhovnicesti, nici macar in sanul bisericii dumneavoastra. Va doresc si dumneavoastra si mie sa cunoastem tot mai mult pe Domnul nostru Iisus Hristos. Si Il rog ca in dreptul fiecaruia dintre cei ce am postat aici sa auzim in ziua aceea: "Bine, rob bun si credincios; ai fost credincios in putine lucruri, te voi pune peste multe lucruri; intra in bucuria stapanului tau!" Asa sa ne ajute Dumnezeu! Amin.

Va felicit, stimate domn! Inca un penticostal, plin de bun-simt, se altura celor doi frati din BP de pe forum. Pacat ca nu toti neoprotestantii sunt ca voi...

Profetul de carton 31.01.2012 22:05:42

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426276)
Eu, ca militar (de aici a plecat si istoria asta care parca nu se mai termina) sunt sub angajament (juramant) ca sunt credincios tarii mele, Romania si ca imi apar tara chiar cu pretul vietii.

debate?...

puiule, tu nu poti fi crestin deoarece daca primesti ordin sa ucizi niste arabi, ca vrea Obama sa-i deposedeze de petrol (ceea ce e crima si furt), tu te duci, ca ordinu-i ordin si daca te opui Curtea martiala te asteapta !

ecaterina7 31.01.2012 22:10:05

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426187)
Incercat sa "scuzati" pacatele domnitorilor romani? eu nu le scuz, imi pare rau. Curvia, preacurvia, betia acestea sunt pacate si nu sunt scuzabile! Faptul ca au mers sa omoare turci, pentru mine asta nu inseamna nimic. Ei trebuiau sa iasa cu Evanghelia in maini si nu cu sabia in fatza acelor turci daca doreau sa moara ca si crestini martiri !

cred ca daca ar fi facut asa acum vorbeam turceste :)

e bine sa nu judecam, poate asa a vrut Dumnezeu, poate acei turci trebuiau sa plateasca pentru necredinta lor, iar Dumnezeu lucreaza prin oameni, numai Dumnezeu stie de ce nu au iesit cu biblia, nu suntem fara de pacat.

ucenic 31.01.2012 22:11:30

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426279)
puiule, !

eu sunt de chemat de Pastorul meu sa fiu oaie blanda, nu alte aratari de prin curte...

serios, va rog frumos sa va adresati cuviincios, in limitele bunului simt.

ioanna 31.01.2012 22:13:33

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426277)
dar putem sa nu participam la acele expeditii militare in care s-au ucis oameni nevinovati, in Irak, Libia si nu ma refer neaparat la ortodocsi ci la penticostali, care spun ca sunt pocaiti, dar nu sunt! majoritatea care au mers sa ucida pentru interese guvernamentale imperiale, au fost baptisti si penticostali! ce fel de pocaiti sunt acestia???

Romanii n-au mers sa ucida, ci sa mentina pacea si ordinea sociala. Vedeti situatia tragica din Irakul de azi, dupa retragerea trupelor. E criza politica si sociala majora, irakienii se ucid intre ei ( musulmanii suniti vs. musulmanii siiti) Aproape in fiecare zi e o stire cu un atac cu bomba asupra cartierelor siite si oameni nevinovati ucisi.

Insa va dau dreptate, ar fi trebuit sa nu ne aventuram in afara granitelor tarii. Ma faceti sa zambesc cu "majoritatea au fost pocaiti" :) Nu vad de ce proportia religiei soldatilor in Armata ar fi alta decat cea de la nivelul tarii.

Profetul de carton 31.01.2012 22:14:25

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426283)
eu sunt de chemat de Pastorul meu sa fiu oaie blanda, nu alte aratari de prin curte...

serios, va rog frumos sa va adresati cuviincios, in limitele bunului simt.

dar sunt mult mai in varsta decat tine! in fine, imi cer scuze daca te-am lezat.

ucenic 31.01.2012 22:15:55

Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie. (1Tim.4:12)

ovidiu b. 31.01.2012 22:16:02

Pentru domnul Profet:

La 15 August 1714, de Sf. Maria Mare, când împlinea 60 de ani, iar Doamna Maria îsi serba onomastica, Constantin Brâncoveanu a fost dus la locul de osânda Ialy Chisc (Chioscul Marii).

Erau prezenti sultanul Ahmed al III-lea, marele vizir Gin Ali, reprezentantii "crestinatatii apusene - Franta, Anglia, Imperiul Habsburgic, Rusiei - care nu refuzasera invitatia chiar în ziua de Sf. Maria" (Nicolae Iorga), alaturi de numerosi privitori. Li s'a îngaduit sa-si faca o ultima rugaciu-ne, dupa care sultanul le-a oferit viata daca trec la mahomedanism. Del Chiaro noteaza raspunsul demn al Voievodului "Împarate ! Averea mea, cât a fost, tu ai luat-o, dar de legea mea crestina nu ma las ! În ea m'am nascut si am trait, în ea vreau sa mor. Pamântul tarii mele l-am umplut cu biserici crestinesti si, acum, la batrânete, sa ma închin în geamiile voastre turcesti ? Nu, Împarate ! Mosia mi-am aparat, credinta mi-am pazit. În credinta mea vreau sa închid ochii, eu si feciorii mei". Apoi si-a încurajat fiii astfel : "Fiilor, aveti curaj ! Am pierdut tot ce aveam pe lumea aceasta pamânteasca. Nu ne-au mai ramas decât sufletele, sa nu le pierdem si pe ele, ci sa le aducem curate în fata Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Sa spalam pacatele noastre cu sângele nostru !"

Sultanul a dat semnalul executiei. Primul fu decapitat visternicul Ianache Vacarescu, apoi cei patru fii ai Domnului : Constantin, Stefan, Radu si micutul Matei (11 ani).

Înmarmurit de durere, Domnul murmura : "Doamne, fie voia Ta", dupa care i s'a taiat si lui capul. Nicolae Iorga nota : "La capatul celei mai zguduitoare tragedii, ce n'are pereche în analele sângeroase ale sultanilor de odinioara, numai atunci s'a pus capat celor mai strasnice clipe pe care le poate suferi vreodata un suflet omenesc. Capul Domnului nu s'a putut dezlipi de trup, la lovitura nedibace, poate miloasa, a calaului, si, gramada, trupul batrânului parinte a cazut în tarâna udata de sângele tuturor copiiilor sai".

Profetul de carton 31.01.2012 22:16:29

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 426284)
Romanii n-au mers sa ucida, ci sa mentina pacea si ordinea sociala. Vedeti situatia tragica din Irakul de azi, dupa retragerea trupelor. E criza politica si sociala majora, irakienii se ucid intre ei ( musulmanii suniti vs. musulmanii siiti) Aproape in fiecare zi e o stire cu un atac cu bomba asupra cartierelor siite si oameni nevinovati ucisi.

Insa va dau dreptate, ar fi trebuit sa nu ne aventuram in afara granitelor tarii. Ma faceti sa zambesc cu "majoritatea au fost pocaiti" :) Nu vad de ce proportia cultelor in Armata ar fi alta decat cea de la nivelul tarii.

Stimata doamna, sunt om batran si am vazut multe in viata. Ce au cautat americanii acolo? dar in Vietnam sau in Coreea de S? ce au avut cu bietii oameni de i-au omorat? acestea sunt pacate grave si un crestin nu poate lua parte la asemenea holocausturi.

Profetul de carton 31.01.2012 22:18:18

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426287)
Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea; ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatie. (1Tim.4:12)

dar nu te-am dispretuit, ti-am vorbit parinteste, si imi pare rau pentru tine ca iti distrugi viata la acei penticostali.

Profetul de carton 31.01.2012 22:20:36

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 426288)
Pentru domnul Profet:
.

Brancoveanu a murit crestineste, ca un martir. Sunt insa impotriva acelora care mor ucigand indiferent pe cine!

ucenic 31.01.2012 22:23:11

dezbatem?...

Profetul de carton 31.01.2012 22:26:17

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426295)

dezbatem?...

ce sa mai dezbatem, daca dumneavoastra nu intelegeti ca Isus ne cheama la iubirea de vrajmasi???? cum iubiti vrajmasii daca mergeti sa-i cotropiti??? cum sa mai accepte aceia pe Domnul?

ecaterina7 31.01.2012 22:40:44

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 426254)
Doamnă, pe cât ați vrut să vă sune convingătoare pledoaria, pe atât de stranie și disonantă v-a ieșit! No offence...

Omul nu trăiește doar cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu... în consecință lecturez Cuvântul lui Dumnezeu cu un bol de floricele și cu o țigară în colțul gurii!

Cam așa sună închinarea în duh și adevăr realizată cu contribuția trupului.

vedeti de ce parasesc unii ortodoxia? din cauza ortodocsilor, de fapt a celor botezati ca si ortodocsi, dar necredinciosi si pentru ca se cred mai buni parasind-o, o cred ca fiind nemantuitoare si poate ca ala care sta cu tigara in coltul gurii nu judeca pe altii, nu-l judeca pe cersetorul care poate castiga mai bine ca el si ii intinde 1 leu, poate ca la un moment dat va lasa si tigara si se va mantui, incet incet va scoateti branita.

ucenic 31.01.2012 22:42:53

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426297)
ce sa mai dezbatem, daca dumneavoastra nu intelegeti ca Isus ne cheama la iubirea de vrajmasi???? cum iubiti vrajmasii daca mergeti sa-i cotropiti??? cum sa mai accepte aceia pe Domnul?

Eu, inainte de toate sunt crestin. Apoi sot, tata, roman, militar. Sa detaliez:

(1) Eu, inainte de toate si mai mult ca pe oricine in viata sau trecut din viata Il iubesc pe Dumnezeu;

(2) Apoi il iubesc pe om: 1-sotia, 2-copii, 3-parintii, 4-fratii in Hristos, 5-lumea, 6-vrajmasii;

(3) Si la urma vine datoria (morala, sociala) 1-de sot, 2-de tata, 3-de tara.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Acum: care este prioritatea nr.1 ? dar nr.2 ? si nr.3 ???

Profetul de carton 31.01.2012 22:46:05

Inteleg ca vreti sa scapati, insa cu mine nu va merge! Statul roman va plateste un salariu de 5 ori mai mare decat pensia unui amarat de profesor pentru ca se bazeaza ca dumneavoastra ca si alti penticostali veti merge exact acolo unde veti fi trimisi si veti ucide fara regrete ! Pentru ca daca va opuneti, va asteapta ani grei de temnita ! Banii aceia pe care-i luati sunt manjiti de sange si Isus este dezonorat prin profesia pe care v-ati ales-o, manat fiind de dorinta de imbogatire si putin v-a pasat de componenta sau latura morala ! Crestinul munceste ceva cinstit, nu sta fara sa faca nimic, fiind pregatit doar ca sa ucida!

ecaterina7 31.01.2012 22:52:51

Citat:

În prealabil postat de Profetul de carton (Post 426289)
Stimata doamna, sunt om batran si am vazut multe in viata. Ce au cautat americanii acolo? dar in Vietnam sau in Coreea de S? ce au avut cu bietii oameni de i-au omorat? acestea sunt pacate grave si un crestin nu poate lua parte la asemenea holocausturi.

batranetea nu ne garanteaza intelepciunea adica pot exista foarte bine una fara cealalta. eu cred ca la dvs este vorba de o ura a sufletului care nu se impaca bine cu omul credincios.

ucenic 31.01.2012 22:57:23

Numai ptr. "Profetul de carton" (Inteleg ca vreti sa scapati, insa cu mine nu va merge!)

Salariul meu de pompier este de 1931 RON net pe luna decembrie. Daca tot am inceput sa ma confesez...

Ma repet. Eu nu vorbesc pe acest forum, nici in numele confesiunii din care fac parte, nici in numele pompierilor militari.

Daca abandonati ambitiile si va asezati asupra celor scrise de mine pe acest topic, ati vedea ca sunt sincer, deschis, statornic si nepartinitor.

Luati de bine ceea ce va zic, sunt crestin, nu am de ascuns nimic.

(1) Prioritatea mea nr.1 este Dumnezeu.
(2) Prioritatea mea nr.2 sunt oamenii (sotia, copii, fratii in Hristos, lumea, vrasmasii)
(3) Prioritatea mea nr.3 este tara (taxe, impozite, cezarul cu tot ce este al lui).

Deschideti-va inima sa puteti intelege.

Profetul de carton 31.01.2012 23:00:27

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426306)
Salariul meu de pompier este de 1931 RON net pe luna decembrie. Daca tot am inceput sa ma confesez...

Domnule, este enorm.
Eu sunt un profesor pensionar si am mult mai putin mi-e si rusine sa spun.

Citat:

Nu, nu pot intelege cum un crestin concepe sa mearga acolo unde il trimite un om nenascut din nou (ma refer la presedintele tarii), pentru ca sa ucida niste oameni carora in mod normal ar trebui sa-L predice pe Domnul. Puteti sa-mi explicati pana maine dimineata, ca eu tot nu inteleg. Pot sa va aduc o gramada de versete biblice, dar sunt convins ca nu dati doi bani pe ele.

ucenic 31.01.2012 23:09:39

Nu este nici o problema, va explic mai pe inteles chiar acum.

Nimeni, niciodata, nu se va interpune intre dragostea mea pentru Dumnezeu si pentru om. Oricine ar fi el.
Demisie? nici o problema.
Curtea martiala? nici o problema.

------------------------------------

Domnule, numele meu este scris in Carea Vietii, prin Hristos sunt copilul lui Dumnezeu. Imi dau viata de buna voie, caci aceasta este dragostea cea mai mare pentru frati. Pe mine asa m-a invatat Iisus, eu asa fac.

------------------------------------

Dar pana aici sau pana la aceasta am de purtat o cruce pe care am in fiecare zi de rastignit pofte, ambitii, orgolii, resentimente si multe altele. La aceasta Domnul sa imi ajute. Amin.

ecaterina7 31.01.2012 23:10:22

Citat:

Numai ptr. "Profetul de carton" (Inteleg ca vreti sa scapati, insa cu mine nu va merge!)

Ma repet. Eu nu vorbesc pe acest forum, nici in numele confesiunii din care fac parte, nici in numele pompierilor militari.

Daca abandonati ambitiile si va asezati asupra celor scrise de mine pe acest topic, ati vedea ca sunt sincer, deschis, statornic si nepartinitor.

Luati de bine ceea ce va zic, sunt crestin, nu am de ascuns nimic.

(1) Prioritatea mea nr.1 este Dumnezeu.
(2) Prioritatea mea nr.2 sunt oamenii (sotia, copii, fratii in Hristos, lumea, vrasmasii)
(3) Prioritatea mea nr.3 este tara (taxe, impozite, cezarul cu tot ce este al lui).

si totusi ce v-a facut sa credeti ca penticostalii sunt mai buni decat ortodocsii?

ucenic 31.01.2012 23:16:19

Nu am aceasta convingere (probabil des intalnita intre crestini de alte culte)

ucenic 31.01.2012 23:21:01

Sunt in aceasta confesiune dar niciunde, niciodata nu ma autointitulez "penticostal". Am socat pe multi din confesiunea mea carora le-am spus acelasi lucru.

Eu sunt crestin - punct. Urmas al lui Iisus Hristos. Fratii mei in Hristos sunt toti cei ce cred ca El este Fiul lui Dumnezeu, ca numai El mantuieste omenirea de pacat, ca El rasplateste celor ce L-au urmat pana la capat, facand voia Lui.

Imi permit un scurt citat:
"Mama Mea si fratii Mei sunt cei ce asculta Cuvantul lui Dumnezeu si-l implinesc." (Luc.8:21)

Iertare, inca unul:
"du-te la fratii Mei si spune-le ca Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru." (Ioan.20:17)

ecaterina7 31.01.2012 23:30:19

cred ca se subintelegea cine sunt fratii si mama, pe atunci nu erau atetea 'bisericute' ca acum si cum am mai spus calcand doar o porunca le calcam pe toate. ce vechime au penticostalii, crestinii dupa evanghelie, adventistii? 1-200 de ani, inainte ce erau?

daca tot nu te-ai declarat penticostal de ce nu mergi Duminica la Sfanta Liturghie? eu Duminica am plans de cat de frumos a vorbit preotul, este un foarte bun orator si pleci atat de linistit de slujba.

ucenic 31.01.2012 23:34:14

pentru ca eu sunt la biserica, in mijlocul fratilor de aici: marti la rugaciune in biserica, miercuri cu un grup micut de frati la rugaciune, vineri la slujba, duminica dimineata la slujba iar seara tot asa...

ecaterina7 31.01.2012 23:35:55

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426317)
pentru ca eu sunt la biserica, in mijlocul fratilor de aici: marti la rugaciune in biserica, miercuri cu un grup micut de frati la rugaciune, vineri la slujba, duminica dimineata la slujba iar seara tot asa...

cine face slujba? ce pregatire are acea persoana, este un descendent al apostolilor?

ucenic 31.01.2012 23:41:09

aici intram pe un alt teritoriu, este periculos sa ne aventuram, intrucat eu voi sustine, dvs. veti contrazice sau veti respinge...

bine este sa ne vedem fiecare de gradinita noastra, repet Biserica nu este penticostala, nici catolica, nici anglicana... Biserica nu este o institutie cu nume si cu membri...

Biserica este Trupul lui Hristos, Mireasa Lui fara pata, fara zbarcitura, fara cusur.

Ori cu pata si cu zbarcitura gasim si in gradinita la noi si la dvs.

Repet, in Biserica lui Hristos se intra prin nastere din nou. Domnul a spus-o, nu eu.

ecaterina7 31.01.2012 23:52:15

pana la urma ati recunoscut ca nu mai sunteti ortodox, nu se poate sa fiti ortodox si sa vorbiti asa, plus ca eu Duminica nu merg la gradinita ci la Biserica. in dex, biserica=Instituție a creștinismului, întemeiată de Hristos, care asigură comuniunea oamenilor cu Dumnezeu prin actul de credință și prin participarea la slujbele săvîrșite de cei învestiți cu puterea Duhului Sfînt în vederea mîntuirii. Este alcătuită din totalitaea celor botezați și care cred în Hristos. si va contraziceti pentru ca mai sus spuneati ca biserica este o institutie, acolo unde sunteti cu fratii.

zbarcituri avem cu toti, dar de ce sa plec de la un zbarcit la altul la fel de zbarcit, nu mai bine stau la zbarcitii mei si incerc sa imi fac un lifting si poate ii mai ajut si pe altii sa fie frumosi ca si mine?

ucenic 31.01.2012 23:55:52

Citat:

În prealabil postat de ecaterina7 (Post 426321)
in dex, biserica=Instituție a creștinismului

Nu DEX-ul da definitia Bisericii, ci Capul ei.

Cititi Biblia, nu ne contrazicem aici.

ecaterina7 01.02.2012 00:18:15

Citat:

În prealabil postat de ucenic (Post 426322)
Nu DEX-ul da definitia Bisericii, ci Capul ei.

Cititi Biblia, nu ne contrazicem aici.

acum negati si sfintenia Bisericii. cine sfinteste painea si vinul cu care va impartasiti duminica?

Biblia descrie Biserica în calitate de instrument prin care Dumnezeu dă și păstrează adevărul:

Să li se facă acum cunoscută prin Biserică înțelepciunea lui Dumnezeu cea de
multe feluri (Ef 3:10)
Căci dacă nu știe cineva să-și rânduiască propria lui casă, cum va purta grijă de Biserica lui Dumnezeu? (1 Tim 3:15)
Și Eu îți spun ție că tu ești Petru și pe această piatră voi zidi Biserica Mea și
porțile iadului nu o vor birui. (Mt 16:18)

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:34:03.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.