Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Focul iadului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14689)

Mihnea Dragomir 06.05.2012 01:36:05

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 443423)
Voi greșiți în momentul când suprapuneți arbitrar modele diferite de convenție asupra timpului. Evrei își numerotau zilele, nu le numeau cum au făcut europenii mai târziu, excepție făcând doar ziua de odihnă, sabbath - (odihnă, repaos). Nu există nicio dovadă că sistemele cronologice se suprapun matematic. Cronologia antihității a fost recompusă de moderni pe baza unor calcule astronomice complexe ținând cont de toate sistemele cronologice cunoscute în epocă, raportate la cel gregorian.

Nu trebuie să se înțeleagă că, după învierea Domnului nostru, creștinii au respectat porunca Șabatului, doar că au numerotat altfel zilele pe vreun considerent astronomic ori matematic. În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului, înlocuind-o cu o Lege nouă. Faptul că noi nu lucrăm (anumite lucrări) în Ziua Domnului, iar vechii evrei nu lucrau de Șabat este o asemănare parțială, care nu trebuie să ne ducă în eroarea de a crede că e aceeași lege. Sunt două legi diferite. Noi credem că Vechiul Testament, în cele ceremoniale ale lui, ca și în cele ce priveau promisiunea răscumpărării împlinite pe Calvar este, astăzi, definitiv abrogat.

Mai intuitiv exprimat: respectăm Duminica, din exact același motiv pentru care mâncăm porc.

Mihailc 06.05.2012 02:33:38

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 443434)
Nu trebuie să se înțeleagă că, după învierea Domnului nostru, creștinii au respectat porunca Șabatului, doar că au numerotat altfel zilele pe vreun considerent astronomic ori matematic. În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului, înlocuind-o cu o Lege nouă. Faptul că noi nu lucrăm (anumite lucrări) în Ziua Domnului, iar vechii evrei nu lucrau de Șabat este o asemănare parțială, care nu trebuie să ne ducă în eroarea de a crede că e aceeași lege. Sunt două legi diferite. Noi credem că Vechiul Testament, în cele ceremoniale ale lui, ca și în cele ce priveau promisiunea răscumpărării împlinite pe Calvar este, astăzi, definitiv abrogat.

Mai intuitiv exprimat: respectăm Duminica, din exact același motiv pentru care mâncăm porc.

Intenția mea a fost să le-arăt că sabatul lor e o falsificare penibilă a sabatului evreiesc. Le-am mai spus și mai demult că Întruparea nu a avut ca scop exportul la nivel planetar al religiei evreilor, ci întemeierea Bisericii a cărei prelungire veșnică este Împărăția. De fapt nu atât adventiștilor le-am spus (întrucât îndrăcitul nu mai control asupra propriei vieți), cât cititorilor ocazionali smintiți de răstălmăcirile lor penibile.
I-am numit pe adventiști îndrăciți, fiindcă am descoperit într-un Euhologhion din primul mileniu creștin, o rânduială de reprimire a ereticilor în Biserică care prescria, înainte de anatemizarea publică ereziei și recitarea simbolului de credință niceo-constantinopolitan, o lepădare de satana asemănătoare celei de la botez, urmată de o rugăciune de dezlegare de demonii care întunecă mintea cu amăgirea eresurilor și redobândirea deplină a libertății cugetului. Interesant este faptul că reîmbisericiții erau dați în grija unui naș (ales cu grijă dintre creștinii cu viață duhovnicească și mărturisire ireproșabile), care garanta pentru catehizarea și voința neclintită de reintegrare în turma lui Hristos a penitentului.

barzilai 06.05.2012 07:14:09

Citat:

În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului,

Mare advevar ati spus, domnule Dragomir. In consecinta, le spun celorlati forumisti, sa nu mai caute in zadar, macar un verset din Sfanta Scriptura, care sa spuna despre sfintirea, binecuvantarea si poruncirea pentru pazirea zilei intaia a saptamanii (duminica), ca zi de odihna inchinata Domnului.

Domnul nu a schimbat ceea ce a binecuvantat si sfintit (ziua a saptea). "Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne, este binecuvantat pe vecie".(3 Regi 17:27)

Este un personaj despre care se spune ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25). Acela a schimbat ce Domnul a binecuvanta si sfintit, de la facerea lumii.

barzilai 06.05.2012 07:19:25

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 443438)
Intenția mea a fost să le-arăt că sabatul lor e o falsificare penibilă a sabatului evreiesc.

Intr-un fel ai dreptate, numai ca te-ai exprimat total gresit.

Adventistii de ziua a saptea, pazesc sambata (ziua a saptea) asa cum a pazit-o Domnul Sambetei, nu cum o pazeau (si o pazesc) evreii.

In concluzie, ceea ce pazeau evreii, pe vremea Domnului Iisus Hristos, era "o falsificare penibila" (ganditi-va numai la sumedenia de reguli fariseice, puse pentru pazirea sambetei - Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua de odihna inchinata Domnului, de astfel de reguli absurde).

Mihnea Dragomir 06.05.2012 07:42:08

Citat:

În prealabil postat de barzilai (Post 443443)
Este un personaj despre care se spune ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25).

Eu am întâlnit altceva interesant. În Noul Testament. Zice, referitor la vremurile din urmă, că "mulți profeți mincinoși se vor ridica și vor amăgi pe mulți". Matei 24 cu 11. Am o intuiție la cine se referă.

Dimpotrivă, despre Biserica pe care Cristos a întemeiat-o pe Petru, spune că "nici porțile iadului nu o vor birui". În același Matei, dar 16 cu 18. Și, într-adevăr, avem deja perspectiva a aproape 2000 de ani și vedem bine și în zilele noastre: din ce "porțile iadului" o atacă, din aceea Biserica strălucește și mai tare.

Mihailc 06.05.2012 07:48:44

Citat:

În prealabil postat de barzilai (Post 443444)
Intr-un fel ai dreptate, numai ca te-ai exprimat total gresit.

Adventistii de ziua a saptea, pazesc sambata (ziua a saptea) asa cum a pazit-o Domnul Sambetei, nu cum o pazeau (si o pazesc) evreii.

In concluzie, ceea ce pazeau evreii, pe vremea Domnului Iisus Hristos, era "o falsificare penibila" (ganditi-va numai la sumedenia de reguli fariseice, puse pentru pazirea sambetei - Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua de odihna inchinata Domnului, de astfel de reguli absurde).

Vă umflați în pene ca niște nebuni, născocind tot felul de justificări aberante. Parazitați creștinismul așa cum parazitați și forumul ăsta, cu o nesimțire fără margini.

Illuminatu 06.05.2012 10:12:53

Citat:

În prealabil postat de barzilai (Post 443443)
Domnul nu a schimbat ceea ce a binecuvantat si sfintit (ziua a saptea). "Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne, este binecuvantat pe vecie".(3 Regi 17:27)

Este un personaj despre care se spune ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25). Acela a schimbat ce Domnul a binecuvanta si sfintit, de la facerea lumii.

Domnule Bar Zilai, cititi, analizati si va cruciti:
"3.Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea S'a odihnit El de toate lucrurile Sale, cele pe care Dumnezeu le-a izvodit făcându-le." Facere 2.

"17.Iar Iisus le-a răspuns: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez“." Ioan 5.

osutafaraunu 06.05.2012 20:02:18

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443409)
6 zile lucratoare+ una de odihna.

Principiul zilei de odihnă stabilit de Dumnezeu este: "ziua a 7-a", nu "una din șapte". :58:

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443409)
Invatatura Bisericii este in spiritul invataturii lui Hristos

Dacă nici litera nu este respectată, ce să mai vorbim de spirit?... Adică merge și cu călcare de porunca a II-a, și a IV-a, și cu mântuirea prin fapte proprii, și cu... și adăugați dumneavoastră zeci și zeci de alte învățături din care spiritul lui Hristos lipsește cu desăvârșire.

osutafaraunu 06.05.2012 20:10:11

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 443411)
Cu alte cuvinte, în accepțiunea dumneavoastră, ziua în care a înviat Mântuitorul este ziua sfântă a diavolului.

1. Mai întâi de toate, eu n-am afirmat așa ceva.
  2. Diavolul nu are zi sfântă. De fapt, el nu are nimic sfânt...
  3. Mântuitorul a înviat pe 16 Nisan 31 A.D., singura conexiune fiind că în acel an a căzut duminica. Anul următor nu a mai căzut duminica, și așa mai departe... În consecință, nici Paștele (Paștele duminical) nu mai este Paște, nici duminica nu e ziua sfințită și binecuvântată de Dumnezeu. Plus că ambele sărbători nu au nicio bază legală, ele nefiind poruncite de Dumnezeu. Revenind la chestiunea care v-a intrigat (ciudat că nu v-a intrigat cînd Mihailc ne-a catalogat drept rezultat al maimuțărelilor diavolului), mă gândesc că într-adevăr diavolul maimuțărește cam orice acțiune a lui Dumnezeu (începând cu Evoluționismul-maimuțăreala Creațiunii și culminând cu apariția Antihristului-maimuțăreala revenirii lui Hristos), desigur cu scopul de a amăgi pe creștini. De ce n-am accepta că a pregătit cu migală în laboratoarele lui și o alternativă la ziua sfântă a lui Dumnezeu? Nu v-ați pus această întrebare niciodată? Poate ar fi cazul...
Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 443411)
Cu câteva pagini în urmă, când userul mihailc s-a exprimat la adresa doctrinelor D-vs. cu epitetul "satanic", mi s-a părut o mare exagerare. Acum nu mai mi se pare.

În consecință v-ați decis să folosiți și dumneavoastră această "drăcuială de catifea". Nicio problemă... și de Hristos s-a spus că are drac (Ioan 10,20), nu mă aștept ca noi să avem un tratament preferențial din partea celor ce se numesc creștini...

osutafaraunu 06.05.2012 20:11:54

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 443414)
Nu trebuie sa va mirati, din moment ce "profetul" adventist Ellen G. White care a pus bazele bisericii adventiste de ziua a 7-a, a catalogat pe crestini ca fiind supusi ai Satanei, dovada supunerii fiind ziua Domnului duminica. (in cartea "Marea Lupta") Astfel si-a intemeiat propriul cult religios, cu propriile reguli si doctrine interpretate de dansa.

Mulțumim frumos pentru reclama gratuită pe care o faceți cărților ei!:1:
Dacă am face-o noi [adventiștii], cu siguranță am fi banați.

osutafaraunu 06.05.2012 20:12:24

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 443421)
eu, insa, cand dau de erezii infecte si de propovaduirea lor obraznica, activez golanul din mine...).

Dar când dați de erezii de bună mireasmă, ce mai activați?

osutafaraunu 06.05.2012 20:16:53

Înainte de toate, vreau să te felicit că ai "activat" raționalul din tine!:41:

Citat:

Voi greșiți

Din păcate, ai ratat răspunsul la întrebarea de 100 de puncte...:106:

Citat:

Evrei își numerotau zilele, nu le numeau cum au făcut europenii mai târziu, excepție făcând doar ziua de odihnă, sabbath - (odihnă, repaos).

Păi acesta e un argument în favoarea continuității sabatariene! Sabatul nu putea fi decât ziua a șaptea, nu "una din șapte" cum încearcă doamna Ioanna să ne demonstreze. Iar această contabilitate săptămânală s-a menținut timp de cel puțin 4.000 de ani (de când există evreii pe planetă) fără putință de greș. De aceea zice Porunca Domnului: "Adu-ți aminte...".

Citat:

Nu există nicio dovadă că sistemele cronologice se suprapun matematic.

Încăpățânarea cu care continuă să existe poporul evreu și consecvența cu care măsoară ei săptămâna este o dovadă vie că sistemele cronologice se suprapun - cel puțin pe segmentul săptămânal.

Citat:

Cronologia antihității a fost recompusă de moderni pe baza unor calcule astronomice complexe ținând cont de toate sistemele cronologice cunoscute în epocă, raportate la cel gregorian.

Sistemul săptămânal nu are nicio legătură cu calculele astronomice, el nefiind legat nici de Lună ca pentru lună, nici de Soare ca pentru an. El are legătură doar cu consecvența cu care credinciosul își "aduce aminte" să sfințească ziua pe care Dumnezeu Însuși a sfințit-o și a binecuvântat-o.

Citat:

Ca să-ți aduc încă o dovadă că suprapunerea sabatului cu ziua de sâmbătă e simplă convenție, te invit să citești lucrări legate de cronologia antică, unde ai să descoperi cu surprindere că Moise se orienta după un sistem cronologic solar de origine egipteană, care măsura periodic și săptămâni scurte, de numai cinci zile.

Egiptenii aveau săptămâna de 10 zile (nu de 5), deci Moise nu avea cum să folosească calendarul egiptean pentru a calcula sabatul Domnului.

Citat:

Calendarul oficial al evreilor contemporani cu Iisus era combinație între un calendar asiro-babilonian și cel egiptean, adoptat în perioada exilului și a cunoscut ulterior câteva modificări pentru a corecta erorile între fazele lunii, mișcările aparente ale soarelui și convenție.

Încă o dată: ciclul săptămânal nu are nicio legătură cu luna, ori cu anul calendaristic ori astronomic.

Citat:

Ca să nu mai spun de faptul că Domnul a sărbătorit paștele după calendarul esenian, diferit de cel al fariseilor și saducheilor, stabilit retrospectiv în anul 30 e.n. convențional european, singurul an în care diferența dintre cele două calendare este de numai trei zile.

Nici Paștele evreesc nu are legătură cu sabatul zilei a șaptea, el necăzând în aceeași zi a săptămânii în fiecare an (precum Paștele ortodox).

osutafaraunu 06.05.2012 20:19:51

Citat:

Nu trebuie să se înțeleagă că, după învierea Domnului nostru, creștinii au respectat porunca Șabatului, doar că au numerotat altfel zilele pe vreun considerent astronomic ori matematic.

Dacă n-ar exista Evanghelia, ci doar Tradiția, ați avea dreptate. Slavă Domnului că mai există Evanghelia! Și în ea citim că -chiar după învierea Domnului nostru- creștinii (apostolii și maica Domnului) au respectat porunca sabatului, iar acesta (sabatul) era plasat înainte de ziua întâia a săptămânii (deci rămăsese tot ziua a 7-a:58:) contrar oricărei idei de "numerotare altfel" a zilelor: Luca 23,56-Luca24,1.
Nu vă grăbiți să negați această realitate din cauză că Domnul nu înviase încă între aceste două versete. Rețineți că evanghelistul Luca a consemnat aceste cuvinte la ani de zile după învierea Domnului. Și mai rețineți un aspect: evanghelistul Luca nici măcar nu era evreu ca să poată fi acuzat de păzitor al "legii vechi".:58::58:

Citat:

În realitate, Biserica Catolică a desființat complet Legea Șabatului, înlocuind-o cu o Lege nouă.

Nu mă pot abține să vă felicit pentru onestitatea cu care declarați cele de mai sus! Am apreciat totdeauna acest lucru la catolici, căci ei nu se ascund îndărătul unor argumente șubrede de genul: "Domnul a schimbat sâmbăta în duminică", ori că "Iisus a sfințit duminica prin Învierea Sa".

Citat:

Noi credem că Vechiul Testament, în cele ceremoniale ale lui, ca și în cele ce priveau promisiunea răscumpărării împlinite pe Calvar este, astăzi, definitiv abrogat.

Corect ceea ce spuneți, însă sabatul nu poate fi inclus în această categorie, căci el datează dinainte de "cele ceremoniale", dinainte de "promisiunea răscumpărării" și chiar dinainte de apariția păcatului pe această planetă.

Citat:

Nici nu știți câtă dreptate aveți (căci vă gândiți la un singur aspect)!

osutafaraunu 06.05.2012 20:22:35

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 443428)
Prea greu pentru cei care accepta minciunile unei femei schizofrenice. Tu ai pretentia ca unii, suficient brainwashed de spiritul ex-preotilor pagani care au fost, ca organizatii desigur, adevaratii autori ai reformei lu' peste, sa inteleaga altceva decat le ordona pastorul? Ereziarhii pseudo-iudaizanti din aceste culte (poate culturi de "iarba" :D) sunt niste softuri naspa, compilate primitiv din sursele de pachete/repositoriile apartinand arhiconilor...adica, de fapt, niste afurisite de malware...

Credeți că e o notă bună pentru un creștin să-l afurisească ori să-l jignească (soft ori hard) pe semenul său? Eu cred că nici un necredincios educat n-ar face-o, cu atât mai puțin un creștin; căci bănuiesc că vă socotiți un creștin, nu-i așa?
Și nu e vorba de mine, eu am primit injurii și grosolănii mai murdare (unele au fost șterse, altele mai sunt pe acest forum creștin); e vorba de exemplul pe care-l dăm celor din jurul nostru. Or, asta chiar nu mai contează? Chiar atât de rău am coborât?

MihaiG 06.05.2012 20:34:56

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 443548)
[list=1]
Mai întâi de toate, eu n-am afirmat așa ceva.
Diavolul nu are zi sfântă. De fapt, el nu are nimic sfânt...

Dimpotrivă, ați afirmat exact asta. Citez din postarea dumneavoastră de aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=309 :

Dacă Dumnezeu are o zi sfântă (sfințită și binecuvântată), cu siguranță are și diavolul (numit de către Luther ca fiind "maimuța lui Dumnezeu").

Probabil ați realizat că ați sărit prea tare calul sugerând, pe un forum ortodox, că duminica este ziua sfântă a diavolului, și acum încercați să o dați la întors.

MihaiG 06.05.2012 20:38:01

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 443554)
Credeți că e o notă bună pentru un creștin să-l afurisească ori să-l jignească (soft ori hard) pe semenul său? Eu cred că nici un necredincios educat n-ar face-o, cu atât mai puțin un creștin; căci bănuiesc că vă socotiți un creștin, nu-i așa?
Și nu e vorba de mine, eu am primit injurii și grosolănii mai murdare (unele au fost șterse, altele mai sunt pe acest forum creștin); e vorba de exemplul pe care-l dăm celor din jurul nostru. Or, asta chiar nu mai contează? Chiar atât de rău am coborât?

Nu înțeleg de ce vă tot adresați fratelui Theodor cu apelativul "creștin". Conform cu părerile sectei dumneavoastră, dumnealui face parte dintr-o organizație numită "târfa babilonului" (sau era Fiara ?!) și ține ziua sfântă a diavolului. Păi ăsta e creștin ?

Mihailc 06.05.2012 21:29:33

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 443551)
Înainte de toate, vreau să te felicit că ai "activat" raționalul din tine!:41:

Din păcate, ai ratat răspunsul la întrebarea de 100 de puncte...:106:

Păi acesta e un argument în favoarea continuității sabatariene! Sabatul nu putea fi decât ziua a șaptea, nu "una din șapte" cum încearcă doamna Ioanna să ne demonstreze. Iar această contabilitate săptămânală s-a menținut timp de cel puțin 4.000 de ani (de când există evreii pe planetă) fără putință de greș. De aceea zice Porunca Domnului: "Adu-ți aminte...".

Încăpățânarea cu care continuă să existe poporul evreu și consecvența cu care măsoară ei săptămâna este o dovadă vie că sistemele cronologice se suprapun - cel puțin pe segmentul săptămânal.

Sistemul săptămânal nu are nicio legătură cu calculele astronomice, el nefiind legat nici de Lună ca pentru lună, nici de Soare ca pentru an. El are legătură doar cu consecvența cu care credinciosul își "aduce aminte" să sfințească ziua pe care Dumnezeu Însuși a sfințit-o și a binecuvântat-o.

Egiptenii aveau săptămâna de 10 zile (nu de 5), deci Moise nu avea cum să folosească calendarul egiptean pentru a calcula sabatul Domnului.

Încă o dată: ciclul săptămânal nu are nicio legătură cu luna, ori cu anul calendaristic ori astronomic.

Nici Paștele evreesc nu are legătură cu sabatul zilei a șaptea, el necăzând în aceeași zi a săptămânii în fiecare an (precum Paștele ortodox).

Eu ți-am recomandat să mai cercetezi lucrări de cronologie, nu să-mi vii cu afirmații fără o argumentare temeinică. Organizarea timpului ține de astronomie și convenție socială, nu are valoare imuabilă.
Dacă erai documentat câtuși de puțin, știai faptul că sabatul esenian nu corespundea cu sabatul saducheilor și fariseilor, prima zi a săptămânii fiind miercuri (gregorian) și ziua a șaptea, marți (gregorian). Calendarul esenian, spre deosebire de al cel al saducheilor și fariseilor, nu era variabil, iar sărbătoarea paștelui cădea mereu într-o zi de miercuri (gregorian). Ca să nu mai spun că esenienii considerau calendarul oficial al evreilor contaminat de influențe păgâne infiltrate în mozaism în timpul captivității babiloniene, fapt confirmat de cercetările științifice contemporane.

Tu te lipești de o eroare frecventă a oamenilor dintotdeauna, în momentul proiectezi retrospectiv convenții umane din prezent, în epoci istorice organizate de alte convenții, total diferite.
Însă substanța argumentației mele este concentrată pe faptul evident că adventiștii sacralizează absurd o zi stabilită prin convenție umană, și nu odihna poruncită de Dumnezeu poporului evreu.
Prin urmare n-ar fi o exagerare dacă dacă aș spune că adventiștii se închină lui Cronos (zeul grec al timpului), nu adevăratului Dumnezeu.

osutafaraunu 06.05.2012 21:34:41

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 443559)
Dimpotrivă, ați afirmat exact asta. Citez din postarea dumneavoastră de aici http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=309 :

Dacă Dumnezeu are o zi sfântă (sfințită și binecuvântată), cu siguranță are și diavolul (numit de către Luther ca fiind "maimuța lui Dumnezeu").

Îmi cer scuze și rectific:

Cu siguranță că trebuie să aibă și diavolul o zi.

Rămân la ideea că aceasta nu este nici sfântă, nici sfințită, nici binecuvântată; căci diavolul nu are nimic sfânt.

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 443559)
Probabil ați realizat că ați sărit prea tare calul sugerând, pe un forum ortodox, că duminica este ziua sfântă a diavolului, și acum încercați să o dați la întors.

Din câte-mi amintesc (și de data aceasta-mi amintesc bine), n-am numit acea zi. În plus, duminica este ziua sfântă a ortodocșilor, nu a diavolului. Cu asta sunt [până și eu] de acord.

osutafaraunu 06.05.2012 21:39:07

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 443562)
Nu înțeleg de ce vă tot adresați fratelui Theodor cu apelativul "creștin". Conform cu părerile sectei dumneavoastră, dumnealui face parte dintr-o organizație numită "târfa babilonului" (sau era Fiara ?!) și ține ziua sfântă a diavolului. Păi ăsta e creștin ?

Faceți o întreită eroare:
  1. Eu îi numesc creștini și pe ortodocși și pe catolici
  2. Nu toți creștinii sunt afiliați acestei Fiare. Nici măcar Fiara nu se referă strict la Biserica Catolică, ci la Biserica-Stat a Romei. Din perspectiva sf. Ioan Teologul, Fiara putea să însemne foarte bine organizația politico-religioasă a Romei Imperiale și bineînțeles prelungirea ei istorică până la vremea sfârșitului când devine chiar "târfa Babilonului" - cum plastic v-ați exprimat.
  3. Ca să lămuresc și acest aspect: la momentul actual, duminica nu este "semnul Fiarei", iar acest semn când va deveni efectiv îl va putea primi la fel de bine (de fapt, la fel de rău) un catolic, un ortodox, ori un adventist.
Privitor la "ziua sfântă a diavolului", sper că v-am lămurit în postarea anterioară

osutafaraunu 06.05.2012 21:47:53

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 443577)
Eu ți-am recomandat să mai cercetezi lucrări de cronologie, nu să-mi vii cu afirmații fără o argumentare temeinică. Organizarea timpului ține de astronomie și convenție socială, nu are valoare imuabilă.
Dacă erai documentat câtuși de puțin, știai faptul că sabatul esenian nu corespundea cu sabatul saducheilor și fariseilor, prima zi a săptămânii fiind miercuri (gregorian) și ziua a șaptea, marți (gregorian). Calendarul esenian, spre deosebire de al cel al saducheilor și fariseilor, nu era variabil, iar sărbătoarea paștelui cădea mereu într-o zi de miercuri (gregorian). Ca să nu mai spun că esenienii considerau calendarul oficial al evreilor contaminat de influențe păgâne infiltrate în mozaism în timpul captivității babiloniene, fapt confirmat de cercetările științifice contemporane.

Omule, încă o dată și pentru ultima dată: succesiunea zilelor săptămânii nu are nimic de-a face cu astronomia, ori cu schimbările de calendar. Cât privește "sabatul esenian", al fariseilor, or al saducheilor nu mă interesează; ci sabatul care mă interesează e Sabatul Domnului - numit chiar așa în Scriptură. Și de asemenea, Domnul Sabatului - adică Iisus Hristos de la care fiecare creștin pretinde a se trage.

Citat:

Tu te lipești de o eroare frecventă a oamenilor dintotdeauna, în momentul proiectezi retrospectiv convenții umane din prezent, în epoci istorice organizate de alte convenții, total diferite.

Înțeleg că tu nu ești din aceeași tagmă a "oamenilor dintotdeauna" și ești scutit de a face această greșeală...

Citat:

Însă substanța argumentației mele este concentrată pe faptul evident că adventiștii sacralizează absurd o zi stabilită prin convenție umană, și nu odihna poruncită de Dumnezeu poporului evreu.

Dacă prin absurd, sâmbăta n-ar corespunde sabatului din vremea Domnului Iisus, înseamnă logic că nici duminica nu mai corespunde primei zile a săptămânii din aceeași epocă:58:Iar dacă niciun pământean n-a observat încă această eroare (bineînțeles, cu excepția ta care faci parte din altă tagmă), este OK.

Am zis "prin absurd", căci e absurd ca și Dumnezeu să nu-Și mai aducă aminte când e sabat... în cazul că oamenii au uitat "să-și aducă aminte" (Ieșirea 20,8).

Citat:

Prin urmare n-ar fi o exagerare dacă dacă aș spune că adventiștii se închină lui Cronos (zeul grec al timpului), nu adevăratului Dumnezeu.

Nu, n-ar fi o exagerare; ar fi o prostie! Bine că n-ai spus-o, ci ai folosit condițional optativul.

catalin2 06.05.2012 21:57:27

Am vrut sa raspund si pe topicul acesta, dar m-am luat cu alt subiect, acum nu mai am timp, poate o s-o fac data viitoare.

osutafaraunu 06.05.2012 22:04:54

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 443589)
Am vrut sa raspund si pe topicul acesta, dar m-am luat cu alt subiect, acum nu mai am timp, poate o s-o fac data viitoare.

Nicio problemă... omul trebuie să mai și doarmă...
O noapte lină!:103:

catalin2 06.05.2012 22:17:57

Citat:

În prealabil postat de barzilai (Post 443334)
Nici eu nu sunt adeptul dezbaterilor filozofice. V-am cerut un singur verset unde se spune ca Dumnezeu a binecuvantat si sfintit ziua intaia (duminica) sau a poruncit sa fie pazita ca zi de odihna inchinata Domnului. Si, v-am promis ca dati un singur verset, din clipa urmatoare voi pazi ziua intaia a saptamanii (duminica). Unde vedeti filozofia? Ce este asa de greu? Eu zic sa nu scapati o astfel de oportunitate. Veniti grabnic cu versetul (doar unul este suficient).

Eu vroiam sa subliniez ca la adeventisti este numai filozofie, nu avem ce sa discutam despre altceva in privinta religiei.
Intrebarea e doar pentru adventisti, de fapt vreti sa spuneti: daca pentru adventisti e atat de importanta ziua data de soare de sambata atunci de ce Iisus nu scrie ca a schimbat ziua, eventual sa fie un capitol special in Safnta Scriptura. Iar raspunsul e continut in intrebare: pentru ca doar pentru adventistii aparuti in sec. XIX era importanta aceasta zi din rotatia pamantului. E doar dogma voastra ca trebuie cinstita neaparat ziua data evreilor. e pare ca nu avea nicio importanta, Iisus nici nu mentioneaza de Sabat, decat in contextul ca i se reproseaza de evrei ca nu il tine. La fel si adventistii le reproseaza drept credinciosilor ca nu "pazesc" Sabatul. De cati e nevoie sa fie pazit, doar nu vine toata populatia sa-l fure? :)

Pe de alta parte tu si trice stiti prea bine ca am mai discutat despre asta, dar alte arguemnte nu aveti, el repetati al infinit pe aceleasi desi vi s-a raspuns ca sunt eronate. In primul rand trice cred ca spunea ca dupa inviere pana la inaltare Iisus nu le-a spus de Sabat. Pe langa faptul ca nu avea importanta, de unde stiti ce a vorbit Iisus in acele zile, in Sfanta Scriptura sunt doar cateva randuri, asta ca sa arat ca Sola Scriptura e doar un rezumat al celor vorbite.
In al doilea rand, cine a schimbat circumcizia? Apostolii, mai exact Sf. Pavel, ultimul venit. Unde scrie Domnul ca nu mai e nevoie de circumcizie? Unde scrie ca a spus ca nu mai trebuie tinut Pastile evreiesc? Nu a tinut Patile pana in ziua cand a fost rastignit? Unde scrie ca nu mai trebuie tinute sarbatorile date evreilor? Sau jertfele? sau ce ritual trebuie tinut?
In al treilea rand, am discutat depsre versetele in care scrie de ziua intai a saptamanii, adcia Ziua Domnului din Apocalipsa, ziua in care au frant painea si ziua in care strangeau ajutoare. Dar ce importanta, la fiecare s-a gasit un motiv.
Asadar astept sa treceti la ortodoxie, nu numai sa paziti o zi, noi o traim, nu o pazim. Porunca in decalog a fost data pentru odihna, ca mor oamenii daca muncesc tot timpul, stim mai bien azi ca mor unii de epuizare. La fel porunca sa nu fure, nu s-a dat ca avutul e sfant, ci ca sufera cel care e furat, iar cel ce fura se lipseste de binecuvantare. Una din zilele saptamanii era pentru odihna si rugaciune. la fel erau sarbatori de odihna in timpul anului, ba chiar si an sabatic (sau doar acum il au evreii). Ca sa se odihneasca si pentru concediu. Ati inteles acum?

nicolae44 06.05.2012 22:19:07

Romani 14:5
Unul socotește o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui.

indiferent de ceea ce afirmam sau incercam sa dovedim ramane totusi cuvantul sfant care da libertatea fiecaruia personal sa creada o zi mai deosebita decat alta,asta arata ca orice zi ai tine, asta nu-i o davada neaparat de credinciosie ci doar o incredintare a mintii noastre.domnul sa ne ajute sa intelegem biblia si inca un cuvant care arata cu tarie ca noul testament adica cuvintele Domnului Isus au autoritate fata de cuvantul legii din vechiul testament,asta in cazul in care nu coincid ev.IOAN vers 17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos.
adevarul si harul sunt noua lege

Mihailc 06.05.2012 22:52:16

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 443586)
Omule, încă o dată și pentru ultima dată: succesiunea zilelor săptămânii nu are nimic de-a face cu astronomia, ori cu schimbările de calendar. Cât privește "sabatul esenian", al fariseilor, or al saducheilor nu mă interesează; ci sabatul care mă interesează e Sabatul Domnului - numit chiar așa în Scriptură. Și de asemenea, Domnul Sabatului - adică Iisus Hristos de la care fiecare creștin pretinde a se trage.

Înțeleg că tu nu ești din aceeași tagmă a "oamenilor dintotdeauna" și ești scutit de a face această greșeală...

Dacă prin absurd, sâmbăta n-ar corespunde sabatului din vremea Domnului Iisus, înseamnă logic că nici duminica nu mai corespunde primei zile a săptămânii din aceeași epocă:58:Iar dacă niciun pământean n-a observat încă această eroare (bineînțeles, cu excepția ta care faci parte din altă tagmă), este OK.

Am zis "prin absurd", căci e absurd ca și Dumnezeu să nu-Și mai aducă aminte când e sabat... în cazul că oamenii au uitat "să-și aducă aminte" (Ieșirea 20,8).

Nu, n-ar fi o exagerare; ar fi o prostie! Bine că n-ai spus-o, ci ai folosit condițional optativul.

Trices, chiar n-am să mai discut cu tine. Ești total ignorant și încuiat la creier, dar ai totuși o circumstanță atenuantă: toată cocina ideologică adventistă e în aceeași situație, deci n-aveai cum să scapi. Te compătimesc și îți doresc să te izvăvești, într-o bună zi, de prostie și de condiția de limbric care parazitează Biserica, adică trupul lui Hristos!

osutafaraunu 07.05.2012 09:38:43

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 443605)
Trices, chiar n-am să mai discut cu tine. Ești total ignorant și încuiat la creier, dar ai totuși o circumstanță atenuantă: toată cocina ideologică adventistă e în aceeași situație, deci n-aveai cum să scapi. Te compătimesc și îți doresc să te izvăvești, într-o bună zi, de prostie și de condiția de limbric care parazitează Biserica, adică trupul lui Hristos!

Mda, când nu mai ai ce discuta (a se citi: când nu mai ai argumente), folosești minunatele cuvinte ortodoxe, precum în postarea de mai sus...

JoyDivision 07.05.2012 09:42:36

din ce termen grecesc provine cuvantul din limba romana "iad" ?
ia sa vedem, stiti?

osutafaraunu 07.05.2012 09:57:55

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443653)
din ce termen grecesc provine cuvantul din limba romana "iad" ?
ia sa vedem, stiti?

Se pare că din grecescul Hades [άδης].

JoyDivision 07.05.2012 11:16:14

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 443657)
Se pare că din grecescul Hades [άδης].

bine, dar HAIDES (Aides, Aidoneus, sau Hades) a fost un zeu, al lumii subpamantene, un zeu pagan, cum se impaca asta cu Scripturile? de ce se foloseste in Noul testament un termen corespunzator mitologiei grecesti pagane? poti explica?

osutafaraunu 07.05.2012 11:30:33

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443677)
bine, dar HAIDES (Aides, Aidoneus, sau Hades) a fost un zeu, al lumii subpamantene, un zeu pagan, cum se impaca asta cu Scripturile? de ce se foloseste in Noul testament un termen corespunzator mitologiei grecesti pagane? poti explica?

Noul Testament fiind scris în limba greacă, scriitorii acestuia au preluat termenul ce desemna (în literatura greacă) locuința morților, locul unde merge orice om când moare- corespondentul termenului ebraic Sheol în V.T.

Din nefericire, bisericile istorice au preluat odată cu acest termen și caracteristicile celelalte ale Hadesului mitologic:
  • locul unde se duc "sufletele" decorporate ale morților
  • locul de chin etern
  • locul unde sufletele păcătoșilor sunt pedepsite de demoni.
  • locul de unde în ciuda soartei imuabile, sufletele oamenilor pot fi totuși salvate de către anumiți semizei.
Recunoașteți aceste caracteristici ale Infernului oglindite în dogma B.O.?

JoyDivision 07.05.2012 11:50:45

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 443686)
[/list]Recunoașteți aceste caracteristici ale Infernului oglindite în dogma B.O.?

unde apare in Scripturi termenul de "infern" pe care-l folositi aici?

"infernul" este sinonim cu iadul? mai sunt si alti termeni folositi in Scripturi precum: tartar, adanc.

conform lui Dante Alighieri, infernul este un spatiu populat de catre demoni, si daca ne uitam in Scripturi gasim ceva in legatura cu asta la 2 Petru cap.2 versetul 4 unde se scrie ca niste ingeri pacatosi (deveniti demoni) au fost aruncati in "tartar" (ταρταρόω), dar au fost aruncati acolo ca intr-o inchisoare, fiind legati cu lanturi si stau in intuneric.

osutafaraunu 07.05.2012 11:55:34

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443689)
unde apare in Scripturi termenul de "infern" pe care-l folositi aici?

Nu apare niciunde, am folosit termenul pentru a face distincția între noțiunea de Iad- folosită impropriu și de multe ori inducând confuzie- și cea a Hadesului din mitologia greacă.

Citat:

În prealabil postat de JoyDivision (Post 443689)
"infernul" este sinonim cu iadul?

Având în vedere caracteristicile enumerate mai sus, așa ar părea, în ciuda faptului că acest termen nu e folosit în ortodoxie.

JoyDivision 07.05.2012 12:04:01

pai haideti sa incercam sa intelegem cum stau lucrurile, odata avem "iad" provenit din "hades"care este un termen mitologic grecesc si il aplicam ca locatie pentru cei morti, de asemenea avem "tartar" unde apostolul Petru spune ca sunt niste ingeri pacatosi tinuti in lanturi, avem "adanc", "gheena", ambii termeni folositi de Domnul Isus in diferite ocazii; chiar nu putem sa folosim "dupa ureche" acesti termeni biblici si nu cred ca ar fi cazul sa introducem alte denumiri, precum "infernul", care chiar nu se regasesc absolut deloc in Scripturi!

JoyDivision 07.05.2012 12:09:39

procedand sistematic, avem 2 certitudini:
- in gheena este foc, dupa cum Domnul ne-a spus;
- in tartar(adanc) este intuneric, dupa cum apostolul Petru ne-a spus, acolo fiind niste ingeri-demoni tinuti in lanturi si tot acolo observam ca Domnul Christos trimitea demonii cand exorciza Luca cap. 8 v.31

stim ca gheena este un loc si pentru demoni, fiind foc acolo, dar iata ca si tartarul (tradus adanc) este un loc tot pentru demoni, fiind inchisi acolo in intuneric, prin urmare, cum vine asta? doua spatii, unul cu foc, altul cu intuneric, pentru demoni?

barabi12 29.11.2012 23:32:07

Focul iadului

daca citim apocalipsa ultimele 3 capitole observam ca Gheena este moartea doua deacolo nu este scapare ,desi iadul cum scrie greceste pe care a fost amintit mai sus este mormantul.Tartar-tartarus este locul Demonilor care se afla intre pamant si cer ca a fost scos din ceruri confirm Apoc 12
Daca ne gandim un pic logic deci judecata este deja prezent asa cum zice Domnul Nostru Isus Christos Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică.
Ioan 5:24 Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, și crede în Cel ce M-a trimis, are viața veșnică, și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață.
Mai putem citi http://eliberare.ucoz.ro/publ/despre...iadul/4-1-0-27

Laura19 30.11.2012 01:34:42

Toti oamenii, toate neamurile vor fi judecate. Iar neamul nu inseamna sa stam la gramda, sa formam cireada. A doua venire a Lui Dumnezeu-Cuvantul, Domnul nostru Iisus Hristos nu stie nimeni cand va fi, putem doar sa simtim si sa observam ca este aproape si sa fim pregatiti. Infricosatoarea Judecata se va face abia dupa venirea Domnului Iisus Hristos. Iadul este un loc, nu o stare. Iadul nu este mormantul,groapa in care e pus adormitul pana la a doua venire a Domnului Iisus Hristos. Sa nu mai talcuim noi Sf.Scriptura dupa capul nostru, ci sa citim ce au scris Sf.Parinti si ce au talcuit ei, caci dansii au avut harul sa talcuiasca cartile Sf.Scripturi, nu pacatosii de noi. Daca nu am ajus la un nivel mai inalt duhovniceste, nu prea e bine sa interpretam noi si sa spunem ce gandeste Dumnezeu, caci putem gresi si astfel ispitim.

Illuminatu 30.11.2012 23:09:02

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 440295)
Pentru informarea ta, bifează și versiunea aceasta:

"Die andern Toten aber wurden nicht wieder lebendig, bis daß tausend Jahre vollendet wurden. Dies ist die erste Auferstehung." (Apoc.20,5 - versiunea Luther 1545)

"daß tausend Jahre"
Aici "daß" nu este articol hotarat, ci este o particula care impreuna cu "bis" delimiteaza o propozitie principala de o propozitie secundara. Ca urmare, nu se poate traduce corect "o mie de ani", ci se traduce corect "mie de ani", deci interpretarea versetului e una simbolica ce nu reflecta strict timpul a una mie ani si ar suna cam asa, in versiunea mea: "bis daß tausend Jahre vollendet wurden." = "pana ce acea mie de ani se va fi implinit".
Daca ar fi fost articol hotarat trebuia scris corect "das", dar in acest caz substantivul "Jahre" fiind la plural articolul corect ar fi fost "die".

Dar nici textul german nu respecta originalul grec unde "tà hília éte" este la plural deci tradus inseamna "miile de ani".

osutafaraunu 01.12.2012 08:53:56

Citat:

În prealabil postat de Illuminatu (Post 485303)
"daß tausend Jahre"
Aici "daß" nu este articol hotarat, ci este o particula care impreuna cu "bis" delimiteaza o propozitie principala de o propozitie secundara. Ca urmare, nu se poate traduce corect "o mie de ani", ci se traduce corect "mie de ani", deci interpretarea versetului e una simbolica ce nu reflecta strict timpul a una mie ani si ar suna cam asa, in versiunea mea: "bis daß tausend Jahre vollendet wurden." = "pana ce acea mie de ani se va fi implinit".
Daca ar fi fost articol hotarat trebuia scris corect "das", dar in acest caz substantivul "Jahre" fiind la plural articolul corect ar fi fost "die".

Dar nici textul german nu respecta originalul grec unde "tà hília éte" este la plural deci tradus inseamna "miile de ani".

[doar] Cu ocazia Zilei Naționale m-am hotărât să-ți ridic blocajul și îți urez ”La mulți ani”, frate român Illuminatu!:1: Dacă revii în limitele acceptabile ale unui dialog decent, poate mai comunicăm...

Cât privește chestiunea în discuție, am văzut-o și pe asta: un ortodox interpretându-l pe Luther! Ori a fost doar o simplă lecție de Hochdeutsch aplicată retroactiv la nivelul secolului XVI? Spre [mai buna] lămurire, iată încă o versiune germană:

"Die übrigen Toten kamen nicht zum Leben, bis die eintausend Jahre vollendet waren. Das ist die erste Auferstehung." (Apoc. 20,5 - Die Bibel, 2005, Herder Editorial)

Acum cât privește originalul grecesc și "originala" traducere ortodoxă poate mai vorbim cu o altă ocazie când voi avea puțintel timp, astăzi fiind pentru mine o zi specială și în altă privință - cum se știe... Doamne ajută!

stefan florin 02.12.2012 14:20:36

Citat:

În prealabil postat de osutafaraunu (Post 485369)
[doar] Cu ocazia Zilei Naționale m-am hotărât să-ți ridic blocajul și îți urez ”La mulți ani”, frate român Illuminatu!:1: Dacă revii în limitele acceptabile ale unui dialog decent, poate mai comunicăm...

Cât privește chestiunea în discuție, am văzut-o și pe asta: un ortodox interpretându-l pe Luther! Ori a fost doar o simplă lecție de Hochdeutsch aplicată retroactiv la nivelul secolului XVI? Spre [mai buna] lămurire, iată încă o versiune germană:

"Die übrigen Toten kamen nicht zum Leben, bis die eintausend Jahre vollendet waren. Das ist die erste Auferstehung." (Apoc. 20,5 - Die Bibel, 2005, Herder Editorial)

Acum cât privește originalul grecesc și "originala" traducere ortodoxă poate mai vorbim cu o altă ocazie când voi avea puțintel timp, astăzi fiind pentru mine o zi specială și în altă privință - cum se știe... Doamne ajută!

mai traiesti amice?

osutafaraunu 02.12.2012 15:05:19

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 485614)
mai traiesti amice?

Ultima dată când am verificat, nu eram mort.:1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:21:53.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.