![]() |
Citat:
Mai intuitiv exprimat: respectăm Duminica, din exact același motiv pentru care mâncăm porc. |
Citat:
I-am numit pe adventiști îndrăciți, fiindcă am descoperit într-un Euhologhion din primul mileniu creștin, o rânduială de reprimire a ereticilor în Biserică care prescria, înainte de anatemizarea publică ereziei și recitarea simbolului de credință niceo-constantinopolitan, o lepădare de satana asemănătoare celei de la botez, urmată de o rugăciune de dezlegare de demonii care întunecă mintea cu amăgirea eresurilor și redobândirea deplină a libertății cugetului. Interesant este faptul că reîmbisericiții erau dați în grija unui naș (ales cu grijă dintre creștinii cu viață duhovnicească și mărturisire ireproșabile), care garanta pentru catehizarea și voința neclintită de reintegrare în turma lui Hristos a penitentului. |
Citat:
Domnul nu a schimbat ceea ce a binecuvantat si sfintit (ziua a saptea). "Caci ce binecuvantezi Tu, Doamne, este binecuvantat pe vecie".(3 Regi 17:27) Este un personaj despre care se spune ca "se va incumeta sa schimbe vremile si legea" (Daniel 7:25). Acela a schimbat ce Domnul a binecuvanta si sfintit, de la facerea lumii. |
Citat:
Adventistii de ziua a saptea, pazesc sambata (ziua a saptea) asa cum a pazit-o Domnul Sambetei, nu cum o pazeau (si o pazesc) evreii. In concluzie, ceea ce pazeau evreii, pe vremea Domnului Iisus Hristos, era "o falsificare penibila" (ganditi-va numai la sumedenia de reguli fariseice, puse pentru pazirea sambetei - Domnul Iisus Hristos a dezlegat ziua de odihna inchinata Domnului, de astfel de reguli absurde). |
Citat:
Dimpotrivă, despre Biserica pe care Cristos a întemeiat-o pe Petru, spune că "nici porțile iadului nu o vor birui". În același Matei, dar 16 cu 18. Și, într-adevăr, avem deja perspectiva a aproape 2000 de ani și vedem bine și în zilele noastre: din ce "porțile iadului" o atacă, din aceea Biserica strălucește și mai tare. |
Citat:
|
Citat:
"3.Și a binecuvântat Dumnezeu ziua a șaptea și a sfințit-o, pentru că în ea S'a odihnit El de toate lucrurile Sale, cele pe care Dumnezeu le-a izvodit făcându-le." Facere 2. "17.Iar Iisus le-a răspuns: „Tatăl Meu până acum lucrează; și Eu lucrez“." Ioan 5. |
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Dacă am face-o noi [adventiștii], cu siguranță am fi banați. |
Citat:
|
Înainte de toate, vreau să te felicit că ai "activat" raționalul din tine!:41:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Nu vă grăbiți să negați această realitate din cauză că Domnul nu înviase încă între aceste două versete. Rețineți că evanghelistul Luca a consemnat aceste cuvinte la ani de zile după învierea Domnului. Și mai rețineți un aspect: evanghelistul Luca nici măcar nu era evreu ca să poată fi acuzat de păzitor al "legii vechi".:58::58: Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Și nu e vorba de mine, eu am primit injurii și grosolănii mai murdare (unele au fost șterse, altele mai sunt pe acest forum creștin); e vorba de exemplul pe care-l dăm celor din jurul nostru. Or, asta chiar nu mai contează? Chiar atât de rău am coborât? |
Citat:
Dacă Dumnezeu are o zi sfântă (sfințită și binecuvântată), cu siguranță are și diavolul (numit de către Luther ca fiind "maimuța lui Dumnezeu"). Probabil ați realizat că ați sărit prea tare calul sugerând, pe un forum ortodox, că duminica este ziua sfântă a diavolului, și acum încercați să o dați la întors. |
Citat:
|
Citat:
Dacă erai documentat câtuși de puțin, știai faptul că sabatul esenian nu corespundea cu sabatul saducheilor și fariseilor, prima zi a săptămânii fiind miercuri (gregorian) și ziua a șaptea, marți (gregorian). Calendarul esenian, spre deosebire de al cel al saducheilor și fariseilor, nu era variabil, iar sărbătoarea paștelui cădea mereu într-o zi de miercuri (gregorian). Ca să nu mai spun că esenienii considerau calendarul oficial al evreilor contaminat de influențe păgâne infiltrate în mozaism în timpul captivității babiloniene, fapt confirmat de cercetările științifice contemporane. Tu te lipești de o eroare frecventă a oamenilor dintotdeauna, în momentul proiectezi retrospectiv convenții umane din prezent, în epoci istorice organizate de alte convenții, total diferite. Însă substanța argumentației mele este concentrată pe faptul evident că adventiștii sacralizează absurd o zi stabilită prin convenție umană, și nu odihna poruncită de Dumnezeu poporului evreu. Prin urmare n-ar fi o exagerare dacă dacă aș spune că adventiștii se închină lui Cronos (zeul grec al timpului), nu adevăratului Dumnezeu. |
Citat:
Cu siguranță că trebuie să aibă și diavolul o zi. Rămân la ideea că aceasta nu este nici sfântă, nici sfințită, nici binecuvântată; căci diavolul nu are nimic sfânt. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Am zis "prin absurd", căci e absurd ca și Dumnezeu să nu-Și mai aducă aminte când e sabat... în cazul că oamenii au uitat "să-și aducă aminte" (Ieșirea 20,8). Citat:
|
Am vrut sa raspund si pe topicul acesta, dar m-am luat cu alt subiect, acum nu mai am timp, poate o s-o fac data viitoare.
|
Citat:
O noapte lină!:103: |
Citat:
Intrebarea e doar pentru adventisti, de fapt vreti sa spuneti: daca pentru adventisti e atat de importanta ziua data de soare de sambata atunci de ce Iisus nu scrie ca a schimbat ziua, eventual sa fie un capitol special in Safnta Scriptura. Iar raspunsul e continut in intrebare: pentru ca doar pentru adventistii aparuti in sec. XIX era importanta aceasta zi din rotatia pamantului. E doar dogma voastra ca trebuie cinstita neaparat ziua data evreilor. e pare ca nu avea nicio importanta, Iisus nici nu mentioneaza de Sabat, decat in contextul ca i se reproseaza de evrei ca nu il tine. La fel si adventistii le reproseaza drept credinciosilor ca nu "pazesc" Sabatul. De cati e nevoie sa fie pazit, doar nu vine toata populatia sa-l fure? :) Pe de alta parte tu si trice stiti prea bine ca am mai discutat despre asta, dar alte arguemnte nu aveti, el repetati al infinit pe aceleasi desi vi s-a raspuns ca sunt eronate. In primul rand trice cred ca spunea ca dupa inviere pana la inaltare Iisus nu le-a spus de Sabat. Pe langa faptul ca nu avea importanta, de unde stiti ce a vorbit Iisus in acele zile, in Sfanta Scriptura sunt doar cateva randuri, asta ca sa arat ca Sola Scriptura e doar un rezumat al celor vorbite. In al doilea rand, cine a schimbat circumcizia? Apostolii, mai exact Sf. Pavel, ultimul venit. Unde scrie Domnul ca nu mai e nevoie de circumcizie? Unde scrie ca a spus ca nu mai trebuie tinut Pastile evreiesc? Nu a tinut Patile pana in ziua cand a fost rastignit? Unde scrie ca nu mai trebuie tinute sarbatorile date evreilor? Sau jertfele? sau ce ritual trebuie tinut? In al treilea rand, am discutat depsre versetele in care scrie de ziua intai a saptamanii, adcia Ziua Domnului din Apocalipsa, ziua in care au frant painea si ziua in care strangeau ajutoare. Dar ce importanta, la fiecare s-a gasit un motiv. Asadar astept sa treceti la ortodoxie, nu numai sa paziti o zi, noi o traim, nu o pazim. Porunca in decalog a fost data pentru odihna, ca mor oamenii daca muncesc tot timpul, stim mai bien azi ca mor unii de epuizare. La fel porunca sa nu fure, nu s-a dat ca avutul e sfant, ci ca sufera cel care e furat, iar cel ce fura se lipseste de binecuvantare. Una din zilele saptamanii era pentru odihna si rugaciune. la fel erau sarbatori de odihna in timpul anului, ba chiar si an sabatic (sau doar acum il au evreii). Ca sa se odihneasca si pentru concediu. Ati inteles acum? |
Romani 14:5
Unul socotește o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. indiferent de ceea ce afirmam sau incercam sa dovedim ramane totusi cuvantul sfant care da libertatea fiecaruia personal sa creada o zi mai deosebita decat alta,asta arata ca orice zi ai tine, asta nu-i o davada neaparat de credinciosie ci doar o incredintare a mintii noastre.domnul sa ne ajute sa intelegem biblia si inca un cuvant care arata cu tarie ca noul testament adica cuvintele Domnului Isus au autoritate fata de cuvantul legii din vechiul testament,asta in cazul in care nu coincid ev.IOAN vers 17 căci Legea a fost dată prin Moise, dar harul și adevărul au venit prin Isus Hristos. adevarul si harul sunt noua lege |
Citat:
|
Citat:
|
din ce termen grecesc provine cuvantul din limba romana "iad" ?
ia sa vedem, stiti? |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Din nefericire, bisericile istorice au preluat odată cu acest termen și caracteristicile celelalte ale Hadesului mitologic:
|
Citat:
"infernul" este sinonim cu iadul? mai sunt si alti termeni folositi in Scripturi precum: tartar, adanc. conform lui Dante Alighieri, infernul este un spatiu populat de catre demoni, si daca ne uitam in Scripturi gasim ceva in legatura cu asta la 2 Petru cap.2 versetul 4 unde se scrie ca niste ingeri pacatosi (deveniti demoni) au fost aruncati in "tartar" (ταρταρόω), dar au fost aruncati acolo ca intr-o inchisoare, fiind legati cu lanturi si stau in intuneric. |
Citat:
Citat:
|
pai haideti sa incercam sa intelegem cum stau lucrurile, odata avem "iad" provenit din "hades"care este un termen mitologic grecesc si il aplicam ca locatie pentru cei morti, de asemenea avem "tartar" unde apostolul Petru spune ca sunt niste ingeri pacatosi tinuti in lanturi, avem "adanc", "gheena", ambii termeni folositi de Domnul Isus in diferite ocazii; chiar nu putem sa folosim "dupa ureche" acesti termeni biblici si nu cred ca ar fi cazul sa introducem alte denumiri, precum "infernul", care chiar nu se regasesc absolut deloc in Scripturi!
|
procedand sistematic, avem 2 certitudini:
- in gheena este foc, dupa cum Domnul ne-a spus; - in tartar(adanc) este intuneric, dupa cum apostolul Petru ne-a spus, acolo fiind niste ingeri-demoni tinuti in lanturi si tot acolo observam ca Domnul Christos trimitea demonii cand exorciza Luca cap. 8 v.31 stim ca gheena este un loc si pentru demoni, fiind foc acolo, dar iata ca si tartarul (tradus adanc) este un loc tot pentru demoni, fiind inchisi acolo in intuneric, prin urmare, cum vine asta? doua spatii, unul cu foc, altul cu intuneric, pentru demoni? |
Focul iadului
daca citim apocalipsa ultimele 3 capitole observam ca Gheena este moartea doua deacolo nu este scapare ,desi iadul cum scrie greceste pe care a fost amintit mai sus este mormantul.Tartar-tartarus este locul Demonilor care se afla intre pamant si cer ca a fost scos din ceruri confirm Apoc 12
Daca ne gandim un pic logic deci judecata este deja prezent asa cum zice Domnul Nostru Isus Christos Ioan 3:16 Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viața veșnică. Ioan 5:24 Adevărat, adevărat vă spun, că cine ascultă cuvintele Mele, și crede în Cel ce M-a trimis, are viața veșnică, și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață. Mai putem citi http://eliberare.ucoz.ro/publ/despre...iadul/4-1-0-27 |
Toti oamenii, toate neamurile vor fi judecate. Iar neamul nu inseamna sa stam la gramda, sa formam cireada. A doua venire a Lui Dumnezeu-Cuvantul, Domnul nostru Iisus Hristos nu stie nimeni cand va fi, putem doar sa simtim si sa observam ca este aproape si sa fim pregatiti. Infricosatoarea Judecata se va face abia dupa venirea Domnului Iisus Hristos. Iadul este un loc, nu o stare. Iadul nu este mormantul,groapa in care e pus adormitul pana la a doua venire a Domnului Iisus Hristos. Sa nu mai talcuim noi Sf.Scriptura dupa capul nostru, ci sa citim ce au scris Sf.Parinti si ce au talcuit ei, caci dansii au avut harul sa talcuiasca cartile Sf.Scripturi, nu pacatosii de noi. Daca nu am ajus la un nivel mai inalt duhovniceste, nu prea e bine sa interpretam noi si sa spunem ce gandeste Dumnezeu, caci putem gresi si astfel ispitim.
|
Citat:
Aici "daß" nu este articol hotarat, ci este o particula care impreuna cu "bis" delimiteaza o propozitie principala de o propozitie secundara. Ca urmare, nu se poate traduce corect "o mie de ani", ci se traduce corect "mie de ani", deci interpretarea versetului e una simbolica ce nu reflecta strict timpul a una mie ani si ar suna cam asa, in versiunea mea: "bis daß tausend Jahre vollendet wurden." = "pana ce acea mie de ani se va fi implinit". Daca ar fi fost articol hotarat trebuia scris corect "das", dar in acest caz substantivul "Jahre" fiind la plural articolul corect ar fi fost "die". Dar nici textul german nu respecta originalul grec unde "tà hília éte" este la plural deci tradus inseamna "miile de ani". |
Citat:
Cât privește chestiunea în discuție, am văzut-o și pe asta: un ortodox interpretându-l pe Luther! Ori a fost doar o simplă lecție de Hochdeutsch aplicată retroactiv la nivelul secolului XVI? Spre [mai buna] lămurire, iată încă o versiune germană: "Die übrigen Toten kamen nicht zum Leben, bis die eintausend Jahre vollendet waren. Das ist die erste Auferstehung." (Apoc. 20,5 - Die Bibel, 2005, Herder Editorial) Acum cât privește originalul grecesc și "originala" traducere ortodoxă poate mai vorbim cu o altă ocazie când voi avea puțintel timp, astăzi fiind pentru mine o zi specială și în altă privință - cum se știe... Doamne ajută! |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 11:21:53. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.