Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Biserica Romano-Catolica (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5029)
-   -   Biserica CATOLICA ZGUDUITA DE NOI DEZVALUIRI ! ! ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15007)

AlinB 31.05.2012 12:36:13

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 448825)
Cu dreptul de a introduce reguli disciplinare oricând consideră că este spre binele poporului lui Dumnezeu.

Binele financiar al Vaticanului poate vreti sa spuneti.

Sigur ca e mult mai ieftin sa platesti un preot necasatorit decat 2-3 preoti cu familie de intretinut care sa se ocupe de aceleasi lucrui ca si cel necasatorit.

Nu credeti ca ar scadea semnificativ numarul cazurilor de pedofilie in randul preotilor catolici daca preotii ar putea sa se casatoreasca?

De ce sa tii cu dintii de o virtute care este clar ca nu e un dar universal, cand realitatea arata altceva si este o politica care aduce doar deservicii morale BRC?

Si Sf. Apostol Pavel zice, "bine ar fi asa, dar mai bine sa sa se casatoreasca decat sa arda".

De ce ceea ce e in Sf. Scriptura este o indicatie, pentru catolici devine ceva mandatoriu, sfidand realitatea?

Alta explicatie decat cea financiara nu vad.

Mihnea Dragomir 31.05.2012 12:49:38

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 449054)
Binele financiar al Vaticanului poate vreti sa spuneti.

Sigur ca e mult mai ieftin sa platesti un preot necasatorit decat 2-3 preoti cu familie de intretinut care sa se ocupe de aceleasi lucrui ca si cel necasatorit.

Mereu am apreciat spiritul de economie și bună gospodărire a resurselor materiale. În altă ordine de idei, nu pot să nu remarc că ați ajuns la justa concluzie că un preot romano-catolic face pentru Dumnezeu cât 2-3 preoți ortodocși.

Citat:

Nu credeti ca ar scadea semnificativ numarul cazurilor de pedofilie in randul preotilor catolici daca preotii ar putea sa se casatoreasca?
Nu cunosc să fie mai mulți pedofili și mai mulți curvari între preoții catolici necăsătoriți decât între preoții protestanți și ortodocși căsătoriți. Aveți ceva date statistice în acest sens ?

Citat:

De ce sa tii cu dintii de o virtute care este clar ca nu e un dar universal, cand realitatea arata altceva si este o politica care aduce doar deservicii morale BRC?
Ce nu este o virtute? Fecioria de dragul lui Cristos ?

Citat:

Si Sf. Apostol Pavel zice, "bine ar fi asa, dar mai bine sa sa se casatoreasca decat sa arda".
Sunt absolut de acord cu Apostolul. Ar fi bine ca preoții care constată că "ard" să se căsătorească și să lase Altarul Domnului unor preoți dedicați.

Citat:

De ce ceea ce e in Sf. Scriptura este o indicatie, pentru catolici devine ceva mandatoriu, sfidand realitatea?
Tot e un progres că recunoașteți că Apostulul indică preferința pentru preoți necăsătoriți. Aș spune mai mult: Apostolul acordă superioritatea în onoare a fecioriei față de starea căsătorită. V-ați gândit de ce Isus nu S-a căsătorit ? Ei bine, din același motiv nu se căsătoresc nici preoții Săi.

Citat:

Alta explicatie decat cea financiara nu vad.
Dar nici nu mă așteptam să vedeți. Cel care are un ciocan în cap vede peste tot numai cuie.

DragosP 31.05.2012 12:53:27

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 449060)
Mereu am apreciat spiritul de economie și bună gospodărire a resurselor materiale. În altă ordine de idei, nu pot să nu remarc că ați ajuns la justa concluzie că un preot romano-catolic face pentru Dumnezeu cât 2-3 preoți ortodocși.

Domnu' doctor, aveți grije că vă dați cu stetosgopul peste deș'te: ziceați că sunteți catolic de rit grec? Cumva preotul dumitale e căsătorit?

Mihnea Dragomir 31.05.2012 13:05:00

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 449062)
ziceați că sunteți catolic de rit grec? Cumva preotul dumitale e căsătorit?

Nu, nu este. Înțeleg că e văduv. A fost căsătorit o dată, dar a rămas văduv inainte de a primi hirotonia. Apreciez mult la el că nu mi-a făcut niciodată avansuri sexuale. Din ce citesc pe forumul acesta, mă așteptam să-mi facă propuneri nerușinate, fiindcă eu, având forme mai glucidice, cred că sunt foarte atractiv pentru preoții catolici homosexuali.

iuliu46 31.05.2012 13:08:58

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 449068)
Nu, nu este. Înțeleg că e văduv. A fost căsătorit o dată, dar a rămas văduv inainte de a primi hirotonia. Apreciez mult la el că nu mi-a făcut niciodată avansuri sexuale. Din ce citesc pe forumul acesta, mă așteptam să-mi facă propuneri nerușinate, fiindcă eu, având forme mai glucidice, cred că sunt foarte atractiv pentru preoții catolici homosexuali.

Speranta moare ultima.:1:

catalin2 31.05.2012 13:10:23

Citat:

Din fericire nu e afectata si BU, probabil unul din motive fiind ceea ce discutam, preotii sunt casatoriti.

DragosP 31.05.2012 13:10:28

Citat:

Nu, nu este. Înțeleg că e văduv. A fost căsătorit o dată, dar a rămas văduv inainte de a primi hirotonia.

Păi dacă se recăsătorea nu cred că mai putea fi hirotonit preot. Poate cel mult diacon.
Citat:

Apreciez mult la el că nu mi-a făcut niciodată avansuri sexuale.
Aveții mare grije, că nu-i timpul trecut. :68:

Mihnea Dragomir 31.05.2012 13:16:07

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 449069)
Speranta moare ultima.:1:

Da, domnule ! Sunt aproape frustrat că, din peste 20 de preoți necăsătoriți pe care îi cunosc mai bine, nici măcar unul singur nu m-a invitat la o partidă de sex în sacristie, cu un pic de șampanie servită din Potir, ca să mă destind un pic și să fiu mai puțin emoționat în a mă dezbrăca în fața unui sacerdot. Ce nu le-o fi plăcând la mine?

iuliu46 31.05.2012 13:19:16

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 449076)
Da, domnule ! Sunt aproape frustrat că, din peste 20 de preoți necăsătoriți pe care îi cunosc mai bine, nici măcar unul singur nu m-a invitat la o partidă de sex în sacristie, cu un pic de șampanie servită din Potir, ca să mă destind un pic și să fiu mai puțin emoționat în a mă dezbrăca în fața unui sacerdot. Ce nu le-o fi plăcând la mine?

Daca nu le plac barbatii sigur sant pedofili sau umbla cu documente secrete.:21:
Era o vorba in SUA. Daca vezi un barbat singur pe strada e onanist, daca vezi doi barbati sant homo iar daca vezi un cuplu normal sigur ea e amanta.

DragosP 31.05.2012 13:20:01

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 449076)
Ce nu le-o fi plăcând la mine?

O poză să vadă și ochiu' nost' în mod critic?

Mihnea Dragomir 31.05.2012 13:25:48

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 449078)
O poză să vadă și ochiu' nost' în mod critic?

Poză aveți în avatar. De fapt, este epsicopul meu, eu mă străduiesc să semăn cât mai mult cu el.

iuliu46 31.05.2012 13:32:07

Altii ii educa pe copii de mici :

Ain't No Homos Gonna Make It To Heaven ! :71:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iRNbC-aSFLc#!

cristiboss56 01.06.2012 00:10:41

Un cardinal printre turnători. Pedofilie, răutăți, scandaluri, scoase la iveală

Un cardinal printre turnători. Pedofilie, răutăți, scandaluri, scoase la iveală de liderii catolici

http://www.antena3.ro/thumbs/big/201...ici-148628.jpg foto: Intact Images

Printre informatorii de la originea scurgerilor de documente secrete de la Vatican se află și un cardinal, care l-ar fi controlat pe majordomul Papei Benedict a XVI-lea Paolo Gabriele, arestat miercuri, dar care ar fi doar un executant, scrie Mediafax.

Paolo Gabriele a fost arestat de Jandarmeria Vaticanului, care a găsit și documente confidențiale la domiciliul său, la aproximativ o lună după crearea unei comisii de anchetă însărcinată cu elucidarea cazului scurgerilor de informații care afectează micul stat începând din ianuarie.

O carte publicată în urmă cu opt zile în Italia conține un număr fără precedent de documente confidențiale ilustrând numeroase dezbateri interne, cum ar fi situația fiscală a Bisericii, sau unele scandaluri, ca cel de pedofilie, care afectează ordinul Legionarilor lui Cristos. Documentele nu aduc mari surprize, însă dezvăluie răutățile și ranchiunele dintre diverși cardinali și autorități, care se acuză reciproc și se adresează Papei dându-i asigurări cu privire la loialitatea lor.

Unul dintre acești "turnători" anonimi apreciază că cel care se află la originea scurgerii orchestrate "acționează în favoarea Papei". "Deoarece scopul informatorilor este să dezvăluie corupția din Biserică în acești ultimi ani", motivează această sursă. "Adevărații conducători sunt cardinalii. Iar apoi sunt episcopi, secretari și peștii mici", adaugă el.

Între informatori "există cei care i se opun cardinalului secretar de stat Tarcisio Bertone, cei care cred că Benedict al XVI-lea este prea slab să conducă Biserica și cei care cred că este momentul oportun pentru a avansa", afirmă aceeași sursă sub protecția anonimatului.

Papa a fost foarte afectat de concedierea președintelui Băncii Vaticanului (IOR) Ettore Gotti Tedeschi, pe care îl apreciază mult. "A plâns", după care "s-a înfuriat și a spus: adevărul va ieși într-o bună zi la lumina zilei", ar fi spus Benedict al XVI-lea, potrivit acestei surse.

Gotti Tedeschi a fost concediat din cauza managementului neperformat, dar și - potrivit unor surse informate - pentru că este suspectat că a difuzat în afara Vaticanului anumite documente privind IOR.

Experți în probleme legate de Vatican au dezvăluit la sfârșitul săptămânii că majordomul, care s-a dovedit întotdeauna foarte atașat de Papă, nu pare să fi fost în măsură să orchestreze singur toată această scurgere organizată de documente, intitulată "Vatileaks".

cristiboss56 01.06.2012 00:15:30

Papa Benedict al XVI-lea, trădat de apropiați.

Papa Benedict al XVI-lea, trădat de apropiați. Majordomul său, arestat în cazul scurgerilor de informații

Majordomul personal al Papei Benedict al XVI-lea a fost arestat la Vatican în cazul scurgerilor de informații, relatează pagina online a agenției italiene AGI, citată de Mediafax.

Potrivit sursei citate, ancheta Jandarmeriei Vaticanului a condus la apartamentul lui Paolo Gabriele, asistentul Papei.

Bărbatul, care are aproximativ 40 de ani, lucrează ca asistent în apartamentul pontifical de șase ani, după ce fusese asistent al prefectului Casei Pontificale, monseniorul James Harwey.

Paolo Gabriele a ajuns în atenția autorităților ecleziastice catolice în cadrul anchetei declanșate de Comisia Cardinalilor privind scurgeri de informații despre activitățile private ale Papei Benedict.

Deocamdată, nu se știe dacă asistentul personal al Papei este singurul implicat în acest scandal.

În urmă cu o lună, Benedict al XVI-lea a instituit o Comisie formată din trei cardinali cu misiunea de a ancheta cazul unor scurgeri repetate de informații.

Sâmbăta trecută, în librării a apărut o carte intitulată "Sua Santita" ("Sanctitatea Sa"), reproducând zeci de faxuri și scrisori ultrasecrete adresate Papei și livrate de surse neidentificate jurnalistului Gianluigi Nuzzi.

Documentele relevă numeroase dezbateri interne, cum ar fi relațiile cu autoritățile italiene (presiuni ale Vaticanului în legătură cu anumite subiecte sociale, probleme fiscale și finanțări ale unor instituții catolice), informații despre investigațiile interne în cazul scandalurilor sexuale sau despre negocierile purtate de Vatican cu mișcarea integriștilor.

Mihnea Dragomir 01.06.2012 00:27:11

Pesemne că publicații ca cele de mai sus sunt motivul pentru care Sf Părinte a declarat, ieri, că "media amplifică" și "merge cu mult dincolo de fapte", afirmându-și totodată atașamentul față de asistenții săi din Curie și din restul aparatului central care "în fiecare zi, cu tăcere, credință și spirit de sacrificiu, mă ajută să îndeplinesc slujirea mea".

Sursa: http://www.visnews-en.blogspot.com/2...lord-will.html

cristiboss56 01.06.2012 00:28:08

Vaticanul riscă să ajungă stat în care se spală bani

http://www.antena3.ro/thumbs/big/201...ani-135263.jpg
Foto: AP/Agerpres

Statele Unite au adăugat pentru "prima oară" statul Vatican la o listă a statelor susceptibile de a fi afectate de fenomenul spălării de bani, conform unui raport publicat miercuri de Departamentul de Stat, relatează AFP.

Vaticanul a fost adăugat unei liste de 68 de țări clasificate ca având "situație preocupantă", printre care se numără Albania, Egipt, Portugalia sau Yemen, conform raportului anual al Departamentului de Stat american privind lupta împotriva traficului de droguri în lume.

Această categorie urmează ca importanță listei americane de 66 de țări în care spălarea de bani este o "preocupare primară", în care sunt incluse țări precum Afganistan, SUA, Brazilia, China, Rusia, Irak sau Franța.

Un oficial american a declarat sub protecția anonimatului că Vaticanul a introdus pentru prima dată un dispozitiv pentru combaterea spălării de bani, dar că eficacitatea acestuia rămâne să fie evaluată.

Vaticanul este "potențial vulnerabil" la fenomenul de spălare de bani, din cauza fondurilor mari care circulă între Sfântul Scaun și restul lumii, a adăugat el.

Papa Benedict al XVI-lea a creat pe 30 decembrie 2010 Autoritatea de Informare Financiară (AIF), care ar trebui să permită Vaticanului să intre în conformitate cu standardele internaționale pentru combaterea spălării banilor și finanțării terorismului.

cristiboss56 01.06.2012 00:35:14

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 449239)
Pesemne că publicații ca cele de mai sus sunt motivul pentru care Sf Părinte a declarat, ieri, că "media amplifică"

In cazul Bisericii Ortodoxe , cu siguranta ca asa este , dar b.c. dispune de fonduri suficiente sa cumpere pe oricine si orice , inclusiv pe acele victime minore de care se folosesc curent !

cristiboss56 01.06.2012 00:38:34

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 449239)
Pesemne l

Surse apriopiate dvs. spun ca doiti sa creati unthread nou la Topicul Anunturi , cu tot felul de minciuni catolice . Sper ca scurgerile de informatii sa fie simple minciuni .
Pe maine !
Noapte buna !

MihaiG 01.06.2012 08:32:05

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 449243)
In cazul Bisericii Ortodoxe , cu siguranta ca asa este , dar b.c. dispune de fonduri suficiente sa cumpere pe oricine si orice , inclusiv pe acele victime minore de care se folosesc curent !

Domnule, încă de la prima postare pe acest topic ați prezentat informații trunchiate și neadevărate, cu alte cuvinte: minciuni.

Haideți să vedem:

Ați citat jurnalul.ro, care, la rândul său, ar fi citat, chipurile, The Telegraph, cu expresia ""Petrecerile erau organizate pentru preoții de la Vatican".

Acum vă rog să citiți tot linkul http://www.telegraph.co.uk/news/worl...an-police.html

și să-mi arătați unde scrie acolo ceva despre "preoții de la Vatican". Nu scrie ? Aha, pai atunci de nu ați făcut efortul minimal de a verifica informația ? Era prea suculentă știrea, cu așa zisele orgii ale clerului de la Vatican, ca să mai verificați dacă e și credibilă sau dacă de la o traducere la alta nu s-au strecurat cuvinte care în original nu există, așa-i ?

În al doiea rând, ați omis informațiile din articolul din The Telegraph, care ar fi fost de natură să arunce îndoieli asupra sursei așa ziselor dezvăluiri, și anume că Gabrielle Amorth este o persoană foarte controversată în lumea catolică, care pretinde că a făcut mii (de fapt, 70.000) de exorcisme etc. etc.

Halal obiectivitate.

cristiboss56 01.06.2012 08:37:46

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 449291)
Domnule, încă de la prima postare pe acest topic ați prezentat informații trunchiate și neadevărate, cu alte cuvinte: minciuni.

Haideți să vedem:

Ați citat jurnalul.ro, care, la rândul său, ar fi citat, chipurile, The Telegraph, cu expresia ""Petrecerile erau organizate pentru preoții de la Vatican".

Acum vă rog să citiți tot linkul http://www.telegraph.co.uk/news/worl...an-police.html

și să-mi arătați unde scrie acolo ceva despre "preoții de la Vatican". Nu scrie ? Aha, pai atunci de nu ați făcut efortul minimal de a verifica informația ? Era prea suculentă știrea, cu așa zisele orgii ale clerului de la Vatican, ca să mai verificați dacă e și credibilă sau dacă de la o traducere la alta nu s-au strecurat cuvinte care în original nu există, așa-i ?

În al doiea rând, ați omis informațiile din articolul din The Telegraph, care ar fi fost de natură să arunce îndoieli asupra sursei așa ziselor dezvăluiri, și anume că Gabrielle Amorth este o persoană foarte controversată în lumea catolică, care pretinde că a făcut mii (de fapt, 70.000) de exorcisme etc. etc.

Halal obiectivitate.

Aevărul nu este în totdeauna confortabil! Vă înțeleg durerea, căci nu-mi doresc să fiu în pielea dvs. și nici în piela miilor de copii abuzați sexual .

MihaiG 01.06.2012 09:16:41

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 449293)
Aevărul nu este în totdeauna confortabil! Vă înțeleg durerea, căci nu-mi doresc să fiu în pielea dvs. și nici în piela miilor de copii abuzați sexual .

Adevărul, într-adevăr, nu este confortabil. De exemplu, după ce v-am demonstrat negru pe alb că ați deschis întregul topic cu o mare minciună, alegeți să vă eschivați și să vă prefaceți că acest adevăr nu există.

În ce privește durerea mea, atâta câtă există, este în primul rând pentru imaginea dumneavoastră, o imagine bună pe care o aveați pe acest forum, și pe care ați ales în mod inexplicabil să o maculați publicând acest șir de așa zise "știri" demne de Cancan și OTV. Deși confrații ortodocși - dintre care înțeleg că unii vă sunt chiar prieteni - v-au atras atenția de la bun început că ceea ce faceți nu este bine și s-au delimitat de atitudinea dumneavoastră.

Dar, în fine. În Biserica lui Hristos s-a aruncat cu lături încă dinaintea Cinzecimii. Primul care a fost denigrat prin propagandă mincinoasă a fost chiar Mântuitorul. Luați un moment de pauză și reflectați asupra următoarei întrebări: Oare lui Hristos îi place ce fac eu ?

iuliu46 01.06.2012 09:27:10

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 449303)
Luați un moment de pauză și reflectați asupra următoarei întrebări: Oare lui Hristos îi place ce fac eu ?

E usor de raspuns la intrebarea asta.Nu prea cred ca-i are la inima pe avocati.:71:

cristiboss56 01.06.2012 09:27:38

Dumneavoastră ați mai fost banat odată , deci renunțați în a discuta persoana , ci doar subiectul dezbătut . Sunteți avocat, dar vă rog nu vă transformați în avocat al diavolului. Răul oriunde ar fi , trebuie arătat , combătut, nu mușamalizat ! În rest , toate cele bune pentru zona Timișoara . . . !

MihaiG 01.06.2012 09:42:26

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 449308)
Răul oriunde ar fi , trebuie arătat , combătut, nu mușamalizat !

Doamne, cât de comunist sună această lozincă....

Pe de altă parte, să înțeleg că dacă aș deschide threadul "SCANDALURI DE CORUPȚIE; SEXUALE ȘI DE ALTĂ NATURĂ ZGUDUIE BOR", în care să postez, tot așa, informații luate din ziare de scandal, neverificate, nedovedite, dar suculente și incitante, ați fi de acord, mi-ați acorda, poate, și asistență ?

P.S. Nu vă temeți, nu am s-o fac; am prea mult respect de sine pentru a mă coborî la un asemenea nivel.

Închei cu aceasta intervențiile mele pe thread-ul dumneavoastră, dar nu înainte de a vă mai ruga o dată să luați acel moment de respiro și rugăciune în care să-l întrebați pe Hristos dacă Îi place ceea ce faceți.

cristiboss56 01.06.2012 09:53:37

Mare atenție, ca acel moment de respiro prelungit să nu vă fie dat , forțat , precum în urmă cu ceva timp. Folosiți numele lui Hristos în deșert! Chiar nu realizați rușinea în care se află b.c. ? Dvs. aveți copii ? . . .

DragosP 01.06.2012 10:07:36

Frate Cristi, te rog frumos, lasă-l!

Mihnea Dragomir 01.06.2012 10:08:13

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 449307)
Nu prea cred ca-i are la inima pe avocati.:71:

Asta nu e din Biblie. Denigrarea unor profesii să fie din Catehismul BOR ?

cristiboss56 01.06.2012 10:13:15

Citat:

În prealabil postat de mihnea dragomir (Post 449322)
asta nu e din biblie. Denigrarea unor profesii să fie din catehismul bor ?

sutor , ne ultra crepidam !

rasofor 01.06.2012 11:25:33

Sa ne vedem de mantuire...

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 449317)
.....Chiar nu realizați rușinea în care se află b.c. ? . . .

Frate Cristi,
n-am mai intrat pe forum de ceva vreme pentru ca am observat de la primul thread pe care l-am creat ca acest forum nu este exclusiv al crestinilor ortodocsi. (Cu toate ca adresa "Crestinortodox.ro" te poate induce in eroare).
Nu cred este bine sa aratam ce fac unii sau altii din "bisericile surori" CU EXCEPTIA cazurilor de erezie (ei oricum sunt eretici) si incercarior de "racolare", si aici ma refer strict la rezultat: parasirea Bisericii Crestin-ortodoxe , dar stiu ca in momentul in care deschizi un topic care se afla in contradictie cu convingerile altora, repet: pe un forum al tuturor credintelor (sau cel putin asa mi se pare mie), trebuie sa te astepti la reactii de felul acesta si de atacuri la persoana.
(Stiu ce vorbesc, ca am avut experienta neplacuta de a fi blamat si combatut pe acest forum )
Nu te mai supara, te rog,si lasa-i... pentru binele tau sufletesc...
Sau le mai poti spune si aceasta :
"Lasati sa creasca impreuna si graul si neghina, pana la seceris, si la vremea secerisului voi zice seceratorilor: Pliviti intai neghina si legati-o in snopi ca s-o ardem, iar graul adunati-l in jitnita mea"(Mat.13.30)
(As fi vrut sa trimit PM dar , cred ca este mai bine sa se vada ca nu numai cei care scriu des pe acest forum il citesc)
Doamne ajuta !

Patrie si Credinta 01.06.2012 21:59:30

Citat:

În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia (Post 447819)
Si, desigur, cardinalii, care sunt toti niste Dansatori-Fata tleilaxu, inflitrati de Marea Loja Pestrita, au supravegheat actiunea dintr-un infiltrator geonosian, construit de "papistasii" de pe forum. Balaurienii lu' Fortuna erau, insa, absenti. Erau in mintile neofascistilor cerularoizi d epe bloguri extremiste... acolo unde sunt intotdeauna, asociati cu toate spaimele, furiile si himerele obisnuite fanaticilor.
Hai sa va zic ceva, la toti: Cineva, a Carui Inaltare tocmai am sarbatorit-o de putina vreme, a zis: "Cu ce masori, cu aceea ti se va masura". Barfa infecta (da, asta e cuvantul) si jubilatia de pitipoance masculine care "orneaza" acest topic isi are plata, pe alte topice, in veninul dronelor adventiste (despre care incep sa cred ca sunt perfect egale initiatorilor unui topic in care se scuipa in ograda vecinului, si se proiecteaza pe plasma, la zoom maxim, paiul din ochiul aproapelui heteroconfesional...adica, pe intelesul manelistilor credintei, de alta confesiune). Asa cum cei care au sustinut si realizat, multe secole in urma, arderea de opere "eretice" nu au dreptul moral, daca ar trai acum, sa scrasneasca macar cd s-au ars biblii, de exemplu.
Stiti ce spune etologia? (Sunt de meserie biolog, asa ca nu ma abureste nimeni). Subiectivismul (care este, atentie, caricatura credintei) este ceva pur animal. Nu, nu cred in evolutie, dar omul care Il lasa pe Dumnezeu intr-un plan...secund, tert, etc. devine din ce mai animal, nu doar dupa trup. Scarpinatul la primate si ureltul lupilor in haita (acest "noi-suntem-haita-noastra-hau-hau-tinem-cu-ai-nostri-hau-hau-cuseful-nostru-si-ne-aparam-teritoriul) sunt exact acelasi lucru cu ce s-a petrecut aici, pe acest topic, si multe altele similare: o explozie de animalism, in cazul de fata cat se poate de penibil, mai ales ca e human-made si cu pretext spiritual. Stiu, oamenii in genere (adica cei multi si low-level) gandesc "x si y sunt ai nostri, deci sunt buni". Eu gandesc INVERS: daca sunt buni, sunt potriviti sa invat de la ei, si sa le impartasesc credinta. Mi se rupe de solidaritati artificiale de confesiune/breasla/gasca/scara de bloc/whatever (vedeti atitudinea mea fata de penticostali si calvinisti), dar chiar si pe mine, m-a scos din colierul de andocare topicul de fata. Ceea ce dovedeste cat e de infect. Si, inainte sa sara fanaticii de serviciu in sus, banarea mea sau a altora care raspundem mai dur nu rezolva problema decat tocmai la nivelul "bagarii gunoiului sub pres" Adica exact de ce este acuzata BC.
In una din operele importante, intitulata "Contra Errores Graecorum", un mare Sfant al Bisericii lui Cristos (aflati singuri cine este, daca tot va plac sapaturile pe goagla, n-am chef sa scriu si asta), NU insulta pe nimeni din credinciosii/ierarhii/teologii ortodocsi, ci doar prezenta, cu o acuratete perfecta, niste erori..si NU spunea "ereticii/schsimaticii aia", ci, cu o delicate care pare astazi alien de-a dreptul, "sfintii greci". Ce spune bunul-simt/logica, chiar si aia vestigiala cum a ramas a unora de pe-aci? Intre cineva care iti vorbeste curtenitor, chiar cand iti prezinta ce considera el ca iti sunt greselile, si iti intinde mana, si cel care "scuipa"/vitupereaza, care se poarta cu adevarat, nu zic crestineste, ci pur si simplu spiritual/autentic uman?
Tot pentru campionii aichiuului subzero/subiectivismului superincins, precizez ca intrebarea e retorica.

bine zis, ma inclin.

Patrie si Credinta 01.06.2012 22:28:53

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 448171)
Prin urmare, amice, dacă sexul a ajuns nevoie fiziologică, ieromonahii ortodocși trăiesc cu amantele lor ? Fiecare este cu amanta lui, sau și le pun, frățește, la comun ?

ati replicat bine, un pic acid, inteligent.

Patrie si Credinta 01.06.2012 22:39:46

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 448372)
“PREOȚII” CATOLICI CU CÂINII ÎN BISERICĂ (PHOTO) –

februarie 14, 2012
Με τα σκυλία στο ναό !!!

Νέα μόδα στις νότιες ΗΠΑ. Ρωμαιοκαθολικοί και Μεθοδιστές “ιερωμένοι” παροτρύνουν τους πιστούς να συμμετέχουν στην κοινή προσευχή με τα σκυλιά τους. Πιστεύουν ότι τα σκυλιά είναι “άγγελοι της αποκτηνωμένης εποχής μας .”!!!
Source: http://aktines.blogspot.com

asta deja e atac sub centura, fara legatura cu subiectul. trolleala.

Patrie si Credinta 01.06.2012 22:50:13

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 448468)
În plan eclezial: abolirea celibatului, hirotonia femeilor, ecumenismul înțeles ca sinteză a religiilor și accentul pus pe conducerea colegială a Bisericii. În plan moral: admiterea contracepției. În plan doctrinal predică mântuirea pe scară largă (dacă nu chiar universală), atenuarea Dogmei Păcatului Ancestral, considerarea Purgatoriului drept "tindă a Raiului", negarea învățăturii asupra Limbului Copiilor, pe alocuri chiar negarea funcției răscumpărătoare ca și cauză a Divinei Întrupări. Logic: dacă nu mai e păcat ancestral, nu mai e nimic de răscumpărat, și atunci A Doua Persoană S-a întrupat doar ca să ne dea un exemplu frumos de viață.
În plan liturgic: atenuarea cultului sfinților, viziunea asupra Liturghiei ca Cină mai degrabă decât Jertfă, înlocuirea credinței în Transsubstanțiere cu credința în Consubstanțiere, desființarea cântului gregorian, a latinei ca limbă de cult: mai pe scurt spus, calvinizarea liturgiei.

Dumnezeu sa ne pazeasca.

Patrie si Credinta 01.06.2012 23:25:51

Citat:

threadul e idiot, dar discutia e geniala.

Mihailc 02.06.2012 00:40:16

Citat:

În prealabil postat de MihaiG (Post 448986)
Să înțeleg din postarea de mai sus că sunteți, în aceeași măsură, și împotriva tendinței unor ortodocși de a se agăța, la tot pasul, de litera canoanelor BO ?

Pentru că n-am observat această postare la timp, o să fac acum câteva precizări chiar dacă subiectul s-a răcit întrucâtva. O să răspund și celor care au comentat ulterior presupusul meu liberalism, întrucât sesizez că există un defect de interpretare, din câte văd, transconfesional, ce vede fiecare critică a unei extreme o poziție ce încearcă să susțină cealaltă extremă.
Eu nu-mi fac din credință o trambulină către o gândire originală și caut să mă țin aproape de ceea ce înseamnă Biserica în toate dimensiunile ei. Celor care n-au observat până acum nuanțele postărilor mele, dar s-au grăbit să mă eticheteze în fel și chip, le spun că nu fac altceva decât să lupt împotriva mentalității de sectă care încearcă să restrângă adevărul infinit în cadrele strâmte ale unei gândiri captive într-o închisoare ideologică.

Numesc ideologie un sistem de gândire închis în el însuși, care propune soluții rigide și unilaterale la toate problemele realului, având pretenția că e singurul mod de a înțelege corect adevărul legat de existență și toate manifestările ei. Plec de la constatarea că Biserica n-a gândit niciodată ideologic, deși de-a lungul timpului au existat nenumărate tendințe de decupare a unor aspecte din bogăția ei inepuizabilă, prezentate apoi ca niște propuneri teoretice exclusiviste absolutizate în litera lor, transformând credința și limbajul ei în simple jocuri ale intelectului înfometat de o raționalitate autosuficientă. De aici și nevoia multora de a înțelege creștinismul ca un sistem filozofic ce trebuie neapărat să răspundă la toate întrebările formulate cu privire la orice. Un bun exemplu este întrebarea: ce părere are creștinismul despre dinozauri, sau despre cutare aporie logică din prezentarea mozaică a cosmogenezei sau antropogenezei etc.
Alte exemple de ideologizare a credinței sunt multiplele forme de corectitudine religioasă cum ar fi de pildă inventarea unor criterii arbitrare de verificare a ortodoxiei cuiva: o atitudine idolatră față de sfinți, adeziunea necritică la mitologia antimasonică, atașamentul fanatic față forme încremenite de exprimare a evlaviei și multe altele, printre ele și conformismul mecanic la canoane și investirea acestora cu un prestigiu infailibil.
Ideologia catolică, a cărei reprezentat tipic este Mihnea Dragomir, are corectitudine religioasă exprimată prin înghesuirea realității în labirintul doctrinei catolice înțeleasă totuși la nivelul unui fanatism idealizant, exprimat în tâmplăria lexicală specific vaticaneză. Desigur, există corectitudini religioase vetero, medio sau neoprotestante cu excesele lor ideologizante binecunoscute, așa cum există și corectitudini antireligioase inspirate din ideologii seculare.

Citat:

Deși recunosc că aveți, într-o oarecare măsură, dreptate, vă atrag atenția asupra unui fapt fundamental, pe care adeseori îl uităm: religia creștină nu este una elitistă.
În primul rând creștinismul nu e o religie și am explicat altădată de ce. Cu siguranță nu e nici ezoteric sau elitist, fiind sobornicesc și accesibil tuturor palierelor de înțelegere, cu precizarea că nu-i nici o credință care să se limiteze la un singur limbaj pastoral.

Citat:

Ea se adresează în aceeași măsură omului needucat, simplu, pentru care "cultivarea ascetică a propriului discernământ" sunt niște vorbe goale.
Admit că vorbele riscă adeseori să eșueze în retorică, însă realitățile la care trimit pot fi plinite în practică, chiar și fără o însoțire conceptuală riguroasă.

Citat:

Închei observând că sintagma "teamă, posibil patologică" e o înțepătură care nu aduce nimic constructiv în discuție.
Nu neapărat, angoasa nesiguranței are multe prelungiri în patologie.

Adriana Cluj 05.06.2012 21:37:32

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 447841)
Pentru ca am citit diverse postari despre migrarea ortodocsilor sau a catolicilor catre diverse secte, am sa va povestesc ce am auzit chiar azi la biserica, in cuvantul parintelui.
Deoarece nu am auzit prea bine, o sa cer amanunte de la parintele si am sa vi le povestesc si pe acelea.
Pe scurt: in urma cu destui ani, dar dupa 1989, un pastor baptist din SUA a trecut, intai el si apoi intreaga lui comunitate, la ortodoxie.
Uimiti si intrigati de aceasta hotarare, mai marii Bisericii Baptiste a locului au trimis un alt pastor in Romania, David (celalat nume nu l-am retinut).
Acesta a venit la Cluj si a inceput sa participe la slujbele de la Catedrala incercand sa inteleaga ce este cu ortodoxia si ce anume i-a facut pe toti aceia sa treaca la ortodoxie.
Aici a dat peste IPS Bartolomeu, de care s-a apropiat in incercarea lui de a intelege ce inseamna ortodoxia.
Pana la urma acest om, David, a cerut sa fie botezat ortodox, a absolvit Teologia, cred ca aici la Cluj, si am inteles ca s-a intors in SUA, unde s-a dus si a marturisit in fata fostilor frati de credinta baptisti despre ortodoxie!

Deci, se intampla si invers!

Revin cu amanunte cand le voi afla.

Nu l-am intalnit pe parintele, dar pentru ca am promis ca revin cu amanunte cand le aflu, postez mai jos cateva cuvinte ale unei colege de forum care mi-a scris pe mp si care il cunoaste pe parintele David:

""E vorba de Father David Hudson, fost misionar evanghelic convertit la ortodoxie, in prezent preot ortodox in Atlanta, Georgia.

Cand pastorul baptist, misionarul convertit de dinaintea lui, l-a intampinat, i-a spus ceva de genul: „tu ai venit in Romania crezand ca o sa faci ceva pentru Dumnezeu. Eu cred ca ai venit in Romania pentru ca Dumnezeu vrea sa faca ceva pentru tine”. Si asa a si fost, pt. ca a marturisit ulterior ca intalnirea cu ortodoxia l-a marcat ca o „tornada de Kansas”.

Cam in aceeasi perioada cand Father David Hudson a venit ca misionar protestant in Cluj, un alt protestant american, Craig Goodwin, cu familia sa, a venit sa le propovaduiasca ortodocsilor evanghelia, intrucat in mediul lor protestant care arata doar partea urata de la suprafata, romanii ortodocsi erau considerati necrestini, un fel de pagani superstitiosi.

Numai ca, la intalnirea cu ortodoxia si cu ortodocsii adevarati, smeriti si necunoscuti, despre care nu vorbeste nimeni niciodata, a fost realmente coplesit de simtirea harului si a simtit ca in Biserica Ortodoxa isi poate gasi omul firescul, drept care s-a convertit, generand intre cunoscutii si rudele lui o serie de convertiri in lant.

Dupa convertire, au mai ramas inca multi ani in Cluj si foarte apropiati ai mitropolitului Bartolomeu si ai PS Vasile Somesanul, dar de data asta ca misionari ai OCMC (Orthodox Christian Mission Center, Florida), implicandu-se in activitatile social-filantropice din Mitropolia Clujului (Prison Fellowship, Policlinica fara plata Sf. Pantelimon, Scoala Christiana, un Centru pt. tineri din Bistrita, Centrul pt. bebelusi abandonati, aflat in cartierul Iris, Centrul Sf. Dimitrie pentru recuperarea alcoolicilor condus de un specialist american in dezalcolizare, Frantz Floyd, convertit si el si stabilit in Romania etc.)""

Restul amanuntelor pe care mi le-a dat, avand caracter personal nu le postez.

stefan florin 05.06.2012 22:08:16

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 450516)
Nu l-am intalnit pe parintele, dar pentru ca am promis ca revin cu amanunte cand le aflu, postez mai jos cateva cuvinte ale unei colege de forum care mi-a scris pe mp si care il cunoaste pe parintele David:

""E vorba de Father David Hudson, fost misionar evanghelic convertit la ortodoxie, in prezent preot ortodox in Atlanta, Georgia.

Cand pastorul baptist, misionarul convertit de dinaintea lui, l-a intampinat, i-a spus ceva de genul: „tu ai venit in Romania crezand ca o sa faci ceva pentru Dumnezeu. Eu cred ca ai venit in Romania pentru ca Dumnezeu vrea sa faca ceva pentru tine”. Si asa a si fost, pt. ca a marturisit ulterior ca intalnirea cu ortodoxia l-a marcat ca o „tornada de Kansas”.

Cam in aceeasi perioada cand Father David Hudson a venit ca misionar protestant in Cluj, un alt protestant american, Craig Goodwin, cu familia sa, a venit sa le propovaduiasca ortodocsilor evanghelia, intrucat in mediul lor protestant care arata doar partea urata de la suprafata, romanii ortodocsi erau considerati necrestini, un fel de pagani superstitiosi.

Numai ca, la intalnirea cu ortodoxia si cu ortodocsii adevarati, smeriti si necunoscuti, despre care nu vorbeste nimeni niciodata, a fost realmente coplesit de simtirea harului si a simtit ca in Biserica Ortodoxa isi poate gasi omul firescul, drept care s-a convertit, generand intre cunoscutii si rudele lui o serie de convertiri in lant.

Dupa convertire, au mai ramas inca multi ani in Cluj si foarte apropiati ai mitropolitului Bartolomeu si ai PS Vasile Somesanul, dar de data asta ca misionari ai OCMC (Orthodox Christian Mission Center, Florida), implicandu-se in activitatile social-filantropice din Mitropolia Clujului (Prison Fellowship, Policlinica fara plata Sf. Pantelimon, Scoala Christiana, un Centru pt. tineri din Bistrita, Centrul pt. bebelusi abandonati, aflat in cartierul Iris, Centrul Sf. Dimitrie pentru recuperarea alcoolicilor condus de un specialist american in dezalcolizare, Frantz Floyd, convertit si el si stabilit in Romania etc.)""

Restul amanuntelor pe care mi le-a dat, avand caracter personal nu le postez.

foarte frumos. Nebanuite sunt caile Domnului!

Adriana Cluj 05.06.2012 22:16:13

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 450527)
foarte frumos. Nebanuite sunt caile Domnului!

Cred ca era mai potrivit sa postez istorioara la ""sa ramanem ortodocsi..."" ca exemplu pentru noi, doar ca aici am inceput istorisirea...

iuliu46 05.06.2012 22:43:53

Citat:

În prealabil postat de Adriana Cluj (Post 450530)
Cred ca era mai potrivit sa postez istorioara la ""sa ramanem ortodocsi..."" ca exemplu pentru noi, doar ca aici am inceput istorisirea...

E ok, si povestea ta poate zgudui BC.:1:

Adriana Cluj 05.06.2012 22:50:09

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 450540)
E ok, si povestea ta poate zgudui BC.:1:

Eu stiu? N-as crede....

http://grupareaaproape.wordpress.com...ersonal-story/
Aici vorbeste chiar dansul.

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:14:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.