![]() |
Citat:
Penticostalii nu au bolborosit niciodata. Este doar o acuza nefondata. Dar cartea de Istorie afirma clar o chestiune cat se poate de plauzibila: preotii ortodocsi romani au bolborosit. |
Citat:
Iar apostolul Pavel spune ca vorbirea in limbi era semn pentru ei. Vorbirea in alte limbi era semn pentru corintenii necredinciosi. Nu pentru straini. Nicidecum. Pentru necredinciosi. Necredincios nu inseamna strain. Daca reusesti tu sa pricepi chestia asta, primesti o bomboana. Dulce si foarte sanatoasa. |
Mai continui mult cu idioțenia asta? :23:
Chiar nu vrei să pricepi că apostolul avertizează că a spune mii de cuvinte într-o altă limbă neînțeleasă nu are nicio valoare pentru cel care nu înțelege? Cum să fie semn? Nu e niciun fel de semn, doar dacă se traduce, atunci este echivalentă cu prorocia și devine semn pentru credinciosi. Vorbirea în limbi de tip Penticostal este semn pentru necredincioși! Dar in biserica, voiesc mai bine sa spun cinci cuvinte intelese, ca sa invat si pe altii, decat sa spun zece mii de cuvinte in alta limba. (1Cor.14:19) |
Citat:
Pana acum ziceai ceva de mezi, parti si malgasi. Ok, este semn pentru cei necredinciosi daca se traduce. Bun. Deci nimic despre straini. Pentru ca strainii erau in Ierusalim, nu in Biserica din Corint. Incepi sa te apropii de adevar. Citat:
O spune apostolul, prietene. |
Citat:
Dacă se traduce, limba devine prorocie și deci semn pentru credincioși. Dacă necredinciosul primește o vorbire în limbi pe care nu o înțelege și trebuie să mai vină un translator, care va vorbi în limba lui, va crede că traducerea a fost făcută fiindcă translatorul știe limba lui! Doh! Semnul ar fi atunci când vorbirea în limbi este înțeleasă de necredincios, care știe că acel corintean nu cunoaște limba lui. Atunci e semn. Ca la Penticosta. Uite ce au zis necredincioșii: Fapte 2: 7. Toti se mirau, se minunau si ziceau unii catre altii: "Toti acestia care vorbesc nu sunt galileeni? 8. Cum, dar, ii auzim vorbind fiecaruia din noi in limba noastra, in care ne-am nascut? Toți acei parți, elamiți, arabi, mezi, știau că acei galileeni, o populație needucată și săracă, nu știau toate aceste limbi și totuși vorbeau în ele. Pricepi? Atunci e semn pentru necredincioși. |
Citat:
El e corintean necredincios, nu e venit din Madagascar. Sau tu iti imaginezi ca un locuitor al Madagascarului a aterizat in Biserica din Corint si l-a auzit pe corintean vorbind malgasa si atunci... e semn? :1: Citat:
Penticosta era in Ierusalim, prietene. Las-o acolo! Nu poate fi mutata. Citat:
Gandeste-te bine ce faci! Eu te stiu cam zgarcit. Drumul e lung (3000 km), oamenii vor avea nevoie de cazare si mancare. Cel putin o saptamana. Tu inviti, tu platesti, nu uita! |
Apostolul le scrie corintenilor, dar enunță niște principii universal valabile.
Ca să spui că niciun corintean nu va întâlni, în viața lui, vreun străin, sau că nu pot veni nevorbitori de greacă în Corint, cu afaceri ori în scop de turism, înseamnă că ești obtuz. Oamenii circulau și pe vremea aceea. Nu aveau trenuri sau mașini, dar existau cai, măgari, teleguțe, lectici. Picioare zdravene care puteau face 25 km pe zi. Hanuri pentru găzduire. Cai de închiriat. Corăbii cu vele, a bricul Mircea astăzi. Cam așa arătau. |
https://www.youtube.com/watch?v=uuBzkwQ2T_w
Cum un copilas este invatat sa "se manifeste sub asistenta duhului". Evident chestii de domeniul psihiatriei si nu a normalitatii. Chestiile astea nu arata nimic despre Dumnezeu. FAPTELE ASTEA SUNT OFICIALE, DIRECT IN CLADIREA PENTICOSTALILOR, au caracter oficial si de norma si nu sunt greseli personale sau iterpretari personale "gresite". |
EXPLOZIA DUHULUI - cum explodeaza duhul la Penticostali:
https://www.youtube.com/watch?v=eShUJ_NFx8Y @PT - Hai sa vedem noi ce faceti voi in mod obisnuit in asa zisele voastre Biserici.. |
Citat:
Nu ar fi posibil ca aia sa fie niste ortodocsi care incearca sa vorbeasca slavona? |
Citat:
Vezi te rog filmuletul si vorbim dupa asta si despre noi. Insa titlul threadului este "penticostalii". Evident ca bolboroselile si toata jena din filmul ala nu au cum sa treaca neobservate... asa ca abati atentia in alta parte. Stil sectar de raspuns "pentru deviere". Nu te atingi de subiect pentru ca ... nu prea ai cum, e prea puturos sa faci ceva cu el, dar arunci si tu altceva inapoi. Cand nu ai cum raspunde, faci cum a facut Ponta: vorbesti despre pere, schimbi subiectul, raspunzi la altceva... FOCUS please esti prea imprastiat, nu reusesti sa te aduni niciodata pe intrebare. Nu ai capacitatea mentala nici macar sa citesti cu atentie o intrebare si nici sa raspunzi la ea. Intotdeauna esti pe langa. Asta este unul din skillurile dobandite de voi, de a fi in permanenta pe langa. O sa vorbim de acum inainte pe "fapte", pentru ca ele sunt rezultatul Scripturii, faptele oficiale din Biserica, nu exceptiile. Ce faceti voi "CA NORMA", ca sa nu deviem in subiecte laterale de discutie. Si cu filmulete pentru a proba experienta. |
Citat:
Citat:
Dar atunci ai bagat capul in pamant cu rusine. Fiindca nu ai avut. |
Citat:
Din principiu. Ma dezgusta. Daca tie iti plac, te poti uita la preotii betivi, la episopii homosexuali si la calugarii care injura ca la usa cortului. |
Citat:
Apostolul Pavel le scria grecilor din Corint ceea ce nu puteau pricepe decat iudeii din Ierusalim. E posibil. |
Citat:
Inteleg, doar asa v-ati construit cu totii argumentarea sectara: refuzati orice nu va convine. O sa postez in continuare toate manifestarile duhului care va apartin. Nu iti convin pentru ca in cazul asta confirma ce spunem noi: "bolborosirea este o aberatie a voastra personala inafara Scripturii". |
Vorbirea în limbi, ca semn pentru necredincioși, era un dar al Bisericii creștine, indiferent de locație, nu doar pentru adunarea din Ierusalim.
Ca să spui că nu este așa, înseamnă să limitezi pe Duhul sfânt, fără a avea nicio bază biblică. În altă ordine de idei, o vorbire neînțeleasă nu poate fi semn pentru nimic. Dacă te aventurezi să spui că limbile de la penticostali sunt semn pentru ceva, înseamnă că nu ești în toate mințile. Un ateu, ca necredincios, nu doar că nu poate fi ”mișcat” cumva de bolboroseala ta, dar mai mult decât atît, cu siguranță te va considera țicnit! |
Citat:
Vorbirea in limbi este "semn pentru necredinciosi". Ai dreptate. O spune si Apostolul Pavel, corintenilor. |
Citat:
|
Citat:
Nu există epistolă biblică trimisă în rețea, ci fiecărei biserici. Corintenii au aflat 2 lucruri: - vorbirea în limbi poate fi semn pentru necredincioși și noi aici putem face legătură cu ce s-a întâmplat la Cincizecime - vorbirea în limbi, dacă nu se înțelege, atunci poticnește pe necredincioși, aceștia crezând, pe bună dreptate, că acei vorbitori în limbi sunt nebuni Armonizează cele 2 învățături, pune cap la cap tot ce știi! Tu faci afirmații care contrazic flagrant una sau amândouă din aceste două învățături biblice! |
Citat:
Faptul ca tu nu recunosti, e irelevant. Cartea Episcopului Ioan Ploscaru este doar o sursa. Alexandru D. Xenopol, scria in lucrarea sa ” Istoria Românilor din Dacia Traiană” : “Întoarcerea Românilor dela Creștinismul roman la cel bulgar a fost datorită unei apăsări exterioare" Apoi, istoria bulgarilor atesta ca: „Asan s’a dus și a supus amândouă Valahiile sub stăpânirea sa, și a silit pe Valahi, cari până atunci citeau în limba latină, să lese mărturisirea romană, și să nu citească în limba latină, ci în cea bulgară, și a poruncit ca celui ce va citi în limba latină să i se taie limba, și de atunci Valahii au început a citi bulgărește”. Singurii care au bolborosit, in toata Istoria Crestinsmului, sunt preotii ortodocsi romani. Penticostalii NU. Nicidecum. Nicaieri. Niciodata. |
Citat:
Mult mai usor este sa intelegi ca apostolul Pavel a spus ca vorbirea in limbi este semn pentru grecii necredinciosi. Nu pentru strainii din Ierusalim. Ca aia plecasera de mult, fiecare in tara si la casa lui. Iar Pavel nu scria mezilor ceea ce trebuiau sa inteleaga corintenii. Si nici invers. Ca nu aveau cum. Iar corintenii carora le scria Pavel, NU aveau Noul Testament, precum il ai tu, sa stii. Si Pavel nu i-a scris lui Cornel Urs (cel in stare sa "faca legaturi") ci corintenilor. Principiile exegezei iti interzic sa faci conexiuni pe care destinatarii initiali nu le puteau face :106: |
Văd că nu vrei să pricepi!
Hai să rupem pisica în două, spune-ne si nouă, tu consideri că vorbirea în limbi de astăzi de la penticostali este semn pentru necredinciosi? Nu de alta dar am audiat mai demult pe Yt un pocăit cu barbă care exact asta zicea! https://s14.postimg.org/61biekklt/index.jpg |
Citat:
Insa nu vorbirea in limbi din Canal. Alea cu latraturile si invartiturile bezmetice sunt ale voastre, va privesc, faceti ce vreti cu ele. Eu afirm despre vorbirea in limbi, darul Duhului Sfant despre care vorbeste apostolul Pavel si care se manifesta in Biserica Crestina. Citat:
Am mai mare incredere in Apostoli. |
Citat:
OBSCURANTÍSM s.n. Stare de înapoiere culturală. ♦ Atitudine ostilă, retrogradă față de răspândirea culturii și a progresului în mase. [< fr. obscurantisme]. Dacă silabele acelea fără noimă pot constitui semn pentru atei, agnostici, animiști, totemiști, wicca, vrăjitori, ortodocși, baptiști, episcopalieni, congregaționaliști, prezbiterieni, luterani, musulmani, hinduși, budiști etc.etc.etc., atunci eu nu te mai pot ajuta! Cu bine, adio. |
Citat:
Cam asta cred oameni de biuna credinta. Detractorii gasesc noduri in papura. E specialitatea lor. Citat:
O spune si Biblia, o confirma si experienta. Citat:
Nu te lasa pe tine scaraoschi sa nu denigrezi in continuare. |
...:))) Usuleț, gata? Renunți așa ușor?
|
Citat:
Citatul intreg este acesta: "„S’au însemnat în niște cărți vechi scrise de mână că după reposarea patriarhului bulgar, Sfântul Ioan carele a ridicat pe Asan la împărăție, a chemat Asan dela Ohrida pe părintele Teofilact, a luminat și a curățit toată Bulgaria de eresurile de cari multe se aflau atunci în ea. După aceea a invitat pe împăratul Asan de a trecut în Valahia, să o cucerească și să o curețe de eresul roman, care pe atunci domnea în ea; și Asan s’a dus și a supus amândouă Valahiile sub stăpânirea sa, și a silit pe Valahi, cari până atunci citeau în limba latină, să lese mărturisirea romană, și să nu citească în limba latină, ci în cea bulgară, și a poruncit ca celui ce va citi în limba latină să i se taie limba, și de atunci Valahii au început a citi bulgărește”. Ca este un neadevar, din punct de vedere istoric putem vedea din urmatoarele date: 1. Sfantul Teofilact al Bulgariei a trecut la domnul cu 80 de ani inainte de domnia lui Asan I si cu mai mult de 100 de domnia lui Asan II. Deci complet gresit. 2. Asa cum precizeaza si sursele care dau citatul, nu existau doua Valahii in timpul lui Asan, acestea au aparut dupa vreo 200 de ani. Deci istoria nu are legatura cu realitatea. 3. Chiar AD Xenopol spune ca Asan nu a avut timp sa lupte cu romanii, el trecand o singura data Dunarea, dar fugind de inparatul bizantin. 4. Toti istoricii romani spun ca fratii Asan erau vlahi din sudul Dunarii, asa ii mentioneaza sursele medievale (istoricii bulgari nu vor sa recunoasca asta, spunand ca vlahi erau numiti mai multi). De asemenea, se considera ca vlahii si bulgarii au fost impreuna in acest Tarat, fara constrangeri. 5. Dimpotriva, chiar in acea perioada, in timpul lui Ionita Caloian bulgarii s-au certat cu bizantinii si au acceptat tutela papei, cel putin formal, timp de vreo 40 de ani. Deci nicio legatura cu curatirea de eresul latin. 6. Romanii nu vorbeau latina, la fel cum nu o vorbeau nici francezii, englezii si chiar italienii. Citat:
|
Citat:
E cred ca tie nu iti convin aceste date. Eu cred ca limba slavona a fost introdusa cu forta. Conform tuturor datelor, e foarte plauzibil ca preotii ortodocsi au bolborosit. Acesta este adevarul, se stie. Citat:
Citat:
Eu am de partea mea date istorice, sunt carti scrise. Voi nu aveti decat propriile interpretari. A sosit ceasul sa restabilim adevarul. Odata pentru totdeauna. |
Citat:
Asadar, daca denigrezi fara sa aduci nicio dovada, in regulamentul forumului scrie ca nu se accepta deigrarea ortodoxiei, o sa raportez adminului. Ori aduci o dovada, ori nu mai denigrezi. Citat:
|
Citat:
Citat:
1. Eu nu denigrez absolut pe nimeni. Dimpotriva sunt un ecumenist, dupa cum ai zis de zeci de ori. Singurul lucru pe care il fac este ca, atunci cand se spune despre penticostali minciuna ca ar bolborosi, prezint opinia istoricilor: singurii care au boscorodit sunt preotii ortodocsi. Nu e parerea mea, eu nu sunt istoric. Asa spun documentele. In mod special "Scurta Istorie a Bisericii Romanilor" de Episcop Ioan Ploscaru. Ca tie nu iti place ce scrie in carte, nu e treaba mea. 2. Adminul nu da doua parale pe rapoartele tale. El nici nu trece pe aici. S-a plictisit de mult si are alte treburi mai importante. Oricum el baneaza dupa ureche, dupa chef, dupa cum se trezeste, mai vesel sau mai nervos. Nu se poate avea incredere in obiectivitatea adminului. De altfel i-ar fi si dificil, e singurul moderator si asa a fost si cand erau 1000 de utilizatori activi pe forum. Acum cred ca nu mai e interesat. Nu au ramas nici macar 100. 3. Eu nu mai sunt afectat (demult) de banare. Am fost banat de zeci de ori pe nedrept. Una in plus sau in minus, pentru mine nu valoreaza doi bani. Daca vreau intru imediat inapoi, daca sunt plictisit, intru mai tarziu. Si altii au fost banati de multe ori pe nedrept. Evanghelici sau ortodocsi. Adminul nu s-a sfiit sa baneze un preot ortodox pe care-l cunosc si despre care stiu ca este un om al lui Dumnezeu, veritabil. Deci, raportul tau e irelevant. Citat:
Insa nu bolborosesc NICIODATA. Doar cei care denigreaza credinta penticostala mint ca ar bolborosi. Citat:
Nu ai absolut niciun argument, sunt acuzatii complet neadevarate. |
Cum, domnule penticostal, dar nu tremuri de frică după ce te-a amenințat pravoslavnicul Cătălin2 cu banarea ?! Extraordinar !
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
De ce vorbele acelor protestanti ar trebui crezute? Si de ce cele scrise de Episcopul greco-catolic ar trebui respinse? Doar pentru ca asa iti convine tie. Placerile tale nu pot fi numite "argumentare corecta", colegu'. Citat:
Ce fel de argument si de dovada vrei sa iti aduc? Vrei vreun film, cumva? Vrei sa se faca vreo dezbatere televizata si cineva sa faca un show cu vorbire in alte limbi? Vrei sa-mi spui ca daca vezi un clip cu penticostali romani vorbind in japoneza, vei crede? Nu exista niciun argument care sa-l faca pe un om sa creada ceva. A crede este lucrarea Duhului Sfant in viata unui om. Altfel, orice dovada e zadarnica. Tu crezi ca daca Lumina de la Sfantul Mormant a fost filmata, un ateu crede minunea pentru ca a vazut un clip? Nici vorba. El vrea alt argument. Ca asta-i fosfor alb. Si alt argument. Si apoi altul. Si, daca nu vine Duhul Sfant sa-i dovedeasca in inima lui, nu va crede niciodata. Tot la fel, eu nu iti pot dovedi ca darul vorbirii in alte limbi functioneaza si astazi. Doar Duhul Sfant iti poate dovedi. Eu pot sa iti vorbesc, sa arumentez din Scripturi, sa iti spun despre sute si mii de cazuri in care credinciosii s-au rugat in limbi si unii straini prezenti din intamplare langa ei, au inteles limba. Dar eu sunt constient ca Doar Duhul Sfant converteste un om la mantuire si ca doar Duhul Sant convinge un om ca lucrarile supranaturale sunt la fel si astazi ca acum 2000 de ani. |
mai, ganditi-va logic, in ce limba puteau predica popii valahilor de la nord de dunare? logic, fara texte si istorii, primele tentative de traduceri partiale ale bibliei in romaneste au fost la mijlocul secolului XVI, ce limba puteau sti preotii nostri? probabil ca stiti ca multi dintre ei erau analfabeti si vorbeau in biserica dupa ureche, nu? (e foarte posibil ca asta sa fi fost un motiv intemeiat pentru lasarea fara organ, ii obliga sa se alfabetizeze in felul asta) de unde sa stie aia latineste? pe de alta parte la sud de dunare multi vlahi erau apartinatori de roma, exista si o controversa privindu-i pe primii basarabi, dar nu asta e discutia. preotii nostri nu aveau cum sa predice in alta limba decat in slavona sau in greaca. dealtfel exista un document foarte interesant, cel pe care a fost pus sa-l semneze atanasie, tradatorul ortodoxiei, cand a fost numit mitropolit al ardealului. el s-a obligat ca popii din ardeal sa nu predice in romaneste sau in latineste, doar in slavona sau greaca.
Citat:
|
Citat:
In Biserica Penticostala inca se fac multe greseli. Una dintre ele este faptul ca, pe alocuri, se vorbeste public in limbi fara talmacire. Este o greseala facuta uneori chiar de pastori. Macar ca si Scriptura si randuiala bisericii penticostale este clara: 1 Corinteni 14:27,28. Si aceasta nu este singura greseala. Noi suntem perfecti. La fel ca toti crestinii, suntem intr-un proces de desavarsire. Sunt lucruri pe care trebuie sa le invatatam. Sunt unele lucruri bune pe care nu le facem atat cat ar trebui, sunt altele pe care le facem gresit si trebuie sa ne corectam. Asta e realitatea. De care nu imi este rusine. Pentru ca noi nu am ajuns la capatul unui proces, suntem in mijlocul lui. |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Legat de faptul ca vorbirea in limbi e rugaciune, ti-am mai spus ca e un nonsens ca cineva sa fie talmaci ca sa talmaceasca in fiecare zi o rugaciune. Un crestin ar fi trebuit sa vina la biserica doar ca sa auda cum traduce talcuitorul zece Tatal nostru, patru Crezuri si alte cateva rugaciuni, de fiecare data. E comic in interpretarea asta, vezi ca totul are o logica? |
Citat:
Ce ne facem ca protestantii zic ca ortodocsii sunt pagani idolatri iar catolicii zic ca ortodocsii sunt schismatici? Ii credem? Punem pret pe ce zic ei? Citat:
Citat:
Vorbesti din perspectiva unui ateu. Trebuie sa metanoia ta sa fie deplina, prietene. Lupta pentru asta! Felul in care gandeai cand erai ateu trebuie sa fie schimbat radical. Citat:
Din nou incepi? Te rog selecteaza si pune aici o singura postare a mea in care am afirmat ca "vorbirea in limbi nu e o vorbire intr-o limba straina, a unui popor". Sau unde am sustinut eu ca "penticostalii bolborosesc". Eu cred ca te inseli. Ai vorbit cu altcineva sau ai visat. Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 15:43:10. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.