Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   121212-sfarsitul lumii (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=15857)

Mihailc 04.01.2013 19:11:12

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 492950)
gandesti idem cu Alin, poate sunteti prieteni :(...

În iadul de pe lumea aceasta fiecare arde la focul păcatelor sale, deși unii simt mai curând, alții mai târziu... si constat ca.... Cea mai mare cruzime e să strici nebunului mândria nebuniei sale și prostului bucuria prostiei sale - Nicolae Iorga.... asa ca tre' pun capat cruzimii mele :) una e sa transmiti avertizarile primite si alta sa te lupti cu morile de vant de prin "gurile" rele... Un an nou cu multa sanatate!!

Ca de obicei, faci slalom printre întrebările importante și te agăți de orice cuvânt care te ajută să păzești integritatea aparențelor în spatele cărora se ascunde ego-ului tău viguros și tânăr.
Desigur, smerenia ta desăvârșită identifică cu precizie "mândria nebuniei" și "bucuria prostiei" altuia. Cred că duhovnicul tău poate dormi liniștit noaptea... a modelat un robot sectar performant la tastat sminteli!

ioanna 04.01.2013 19:26:50

Citat:

Cea mai mare cruzime e să strici nebunului mândria nebuniei sale și prostului bucuria prostiei sale - Nicolae Iorga.... asa ca tre' pun capat cruzimii mele :)

De ce te ascunzi in spatele unor citate pentru a ne spune ca suntem prosti si mandri? Si eu care credeam ca Mihai a fost prea lipsit de delicatete cu tine, insa se pare ca are dreptate cand a intuit izul sectar.

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 492848)
Cipofobii asa cred, ca te poti lepada "inconstient", in virtutea puterilor magice ale cipului sau a unui mesaj satano-electronic ascuns in interior.

Fobia cip-ului poate avea consecinte nefaste, ducand pana la fanatism psihopatologic (tipic sectar).

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 492810)
Adevărat grăiești. Numai că vezi tu, fricoșii sunt tocmai cei care aleg varianta struțului și nicicidecum cei care au curajul să mărturisească adevărul. Și când mă refer la mărturisitori, nu mă refer la vreun user de pe forum, ci la cei care trăiesc cu adevărat ortodoxia.

ps: să-mi fie cu iertare dacă greșesc și cer îngăduință. :1:

Iar tu stabilesti trairea ortodoxiei in functie de pozitia acelui ierarh fata de cip? Daca-i vulcanic, gen pr. Amfilohie Branza: "wow... cat adevar", daca e un om cumpatat si intelept, care nu face trimitere la 666 spui : "nu zice adevarul" ?

AlinB 04.01.2013 20:48:43

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 492954)
Cred că duhovnicul tău poate dormi liniștit noaptea... a modelat un robot sectar performant la tastat sminteli!

Mai stiu astfel de cazuri.

Am fost la unul din asta in vizita - mi-a aratat mandru pomelnicul - lista cu persoanele pentru care se roaga in fiecare seara, mireni, preoti, episcopul locului.
A tinut sa-mi spuna si ca duhovnicul i-a spus sa nu se roate pe IPS Daniel.

Curata ortodoxie, mare duhovnicie.

Nu mai zic de unde se tragea duhovnicul, dar unii cred pot insa sa intuiasca centrul smintelilor sectare cu pretentii ortodoxe de o vreme incoace.

AlinB 04.01.2013 20:56:40

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 492946)
in sfarsit omule, ti-ai dat arama pe fata!!! chiar ma-ntrebam cat va dura... stii ca te-am rugat si pe alte topice sa prezinti "beneficiile" cipului pentru o mai buna edificare... te-ai abtinut! dar acu io-te ce zici (ca raspuns lui gdf): In schimb identitatea electronica, bazata pe metode criptografice, NU poate fi falsificata. Hartia da, partea electronica nu - asta e punctul forte.... Semnatura electronica este in functiune de zeci de ani, nu a existat nici macar un singur caz prin care cineva sa-si poata genera singur o semnatura falsa care sa fie validata de CA!!!

Pana la urma, esti sigura ca ai inteles vreo iota din pasajul de mai sus?

Citat:

Cea mai mare cruzime e să strici nebunului mândria nebuniei sale și prostului bucuria prostiei sale - Nicolae Iorga.... asa ca tre' pun capat cruzimii mele :) (...) Un an nou cu multa sanatate!!

Ura si injuraturi amestecata cu urari de bine?
Verifica-ti tensiunea..sa nu faci un atac ceva..

Citat:

din partea mea poti sa-ti iei cipul cu tot cu identitatea electronica de care esti atat de exaziat si sa ti le bagi undeva....
Asa duhovnici, asa ucenici.

ioanna 04.01.2013 21:25:50

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 492987)
Ura si injuraturi amestecata cu urari de bine?

Fii barbat si indura :) Va veni o vreme cand prealuminatul grau va constientiza ca fara sprijinul neghinei nu poate sa faca nimic impotriva actelor biometrice. Pana atunci, sa-l lasam sa rada de bucuria prostiei noastre si de mandria nebuniei noastre, ca nu putem sa ne amestecam cu el.

AlinB 04.01.2013 23:49:47

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 492995)
[font=Verdana]Fii barbat si indura :)

Poate vrei sa spui sa nu ma bucur prea tare. :)

Nu e lucru usor sa ajuti omul sa vada ce i se ascunde dincolo de bruma de inchipuita duhovnicie.

Demetrius 05.01.2013 04:28:29

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 492848)
Cipofobii asa cred, ca te poti lepada "inconstient", in virtutea puterilor magice ale cipului sau a unui mesaj satano-electronic ascuns in interior.

E o obraznicie rusinoasa sa faci cuiva proces de intentie, adica sa minti ca ar fi spus ceea ce vrei tu(sau iti place tie) sa intelegi.

Lepadarea nu se poate face "inconstient" sau involuntar, cu toate ca cipul are puteri magice(ascunse). De aceea puterile lumii politice(intre care Basescu e pionier) introduc obligatoriu cartele cu cipuri(permis auto, sanatate, buletin, pasaport...) ca sa le faca uzuale in viata de toate zilele pentru ca opozitia de principiu sa se diminueze tot mai mult astfel ca la momentul oportun(decis de masoni) rezistenta sa fie minima pentru ca atunci cei mai multi sa-si dea acordul expres constient si voluntar) pentru "cipurile magice".

Generatia contemporana a avut liber la indemana avantajele unei vieti mai mult decat decente comparativ cu miliarde de oameni pe lumea asta.
Acum aceeasi viata este deja un vis pe care-l vor trai cu adevarat toti daca "sunt de acord"(!!!!!!) sa aiba acces acum la cat mai mult confort si sa se instaleze confortabil intr-un "ceaun" apoi; altfel vor suferi la liber de-ndata.

ovidiu b. 05.01.2013 08:51:56

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 492846)
religia cipofobica = adevarul?

În mintea ta, da religia cipofobică, în mintea altora dreapta credință. Luminează-mă și pe mine, de ce marii duhovnici, părinții înduhovniciți nu primesc actele cu cip? Sunt ei cumva ”sectari ortodocși” sau ”cipofobi”?

ps: aceeași întrebare este valabilă și celoralați care sunt în măsură să mă lămurească.

Pelerin spre Rasarit 05.01.2013 10:03:20

ganduri de pe Pluta Meduzei

Dupa cum spunea Augustin parca,sfarsitul lumii vine pentru fiecare la moartea sa dar probabil este o sustinere mult prea idealista in raport de imaginea zugravita in mentalul prezentului nostru.Sfarsitul lumii il traim poate fiecare,clipa de clipa,odata cu moartea lumii in care am trait,a viselor,a sperantelor,a umanitatii celui de langa noi.Intr-un anumit fel in fiecare clipa este un sfarsit al unei lumi si inceputul alteia si doar oroarea de meditatii de cafenea ma face sa nu avansez in acest rationament.Oricum sfarsitul lumii,din perspectiva moderna este unul lipsit de Dumnezeu si complet impotriva oricarei afirmatii biblice,la modul cum este el predicat de catre toti profetii cu blanuri de oaie din pesterile civilizatiei moderne.

Sfarsitul lumii se scurge si prin refugierea lumii reale in lumea virtuala,o lume unde fiecare are prilejul sa nu fie ceea ce este ci ceea ce si-ar dori si prin urmare acesta lume virtuala,fara nici o bariera,creioneaza fantasma portretului lumii asa cum ne-o imaginam in toate zbaterile noastre interioare lasate libere.Imaginea este ceea ce se vede,s-a creat o perfecta metoda pt ca fiinta umana sa fie schismatica fata de propria ei persoana,cu o viata reala si una alternativa,in care ambele se amesteca si rezulta un fel de lume cu nimic mai prejos decat lumea halucinogena.Departe de mine gandul de a imbraca spectrul virtual complet in malefic dar sunt atat de multi nebuni si dementi,in diferite forme,in acesta lume virtuala inca te inspaiminti gandindu-te cum ar fi in viata reala daca nu ar exista necesarele bariere ale civilizatiei si mai ales puterea lui Dumnezeu de a pune stavila raului.Practic lumea virtuala este o imagine a lumii noastre la modul apocaliptic,un exemplu de sfarsit al lumii unde obsesiile fiecaruia dintre noi,implinirile si dorintele,indiferent de natura lor, devin reale la modul virtual,prind chip si forma,si intra cu toata forta in realitate,fara nici o opreliste si fara ca nimeni sa poata spune care va fi efectul lor.Am convingerea ca la un examen psihiatric de rutina o foarte mare parte a populatiei virtuale si-ar imbogati garderoba cu o camasa de forta in cazul cel mai bland.

Insa ce este cu adevarat frumos in tot acest noroi in care ne balacim cu drag si spor este ca pana si aici,din ce in ce mai putin insa,mai exista oameni,dragoste,sperante si vise timide,bunatate si ajutor,credinta si poate si sacrificiu.Cumva esenta chipului din om a reusit sa sparga si acest intuneric,sa aduca o raza de lumina si aici si ma intreb daca nu cumva toata acesta trecere a noastra si prin acesta faza nu este decat un necesar pas de vidanjare si exorcizare a demonilor nostrii interiori,un alt pas spre drumul prabusirii unei alte incercari de a ne inalta un turn de unii singuri,pana in clipa cand esuati in tot si goliti de tot,intr-un sfarsit al unei lumi ce de fapt este de fapt moarte si nu viata,eliberati,vom cauta cu adevarat ceea ce am pierdut,vom intelege cu adevarat ceea ce trebuie sa fim.Intreaga umanitate pare un fiu ratacitor,cred ca suntem in timpul lui istoric si intr-un final vom alerga spre casa.Este drept ca nu toti vom si ajunge acasa insa omenirea,finalmente,va ajunge unde trebuie sa ajunga,la Dumnezeu.

As dori sa spun ca,in nebunia mea evidenta, nu am nici un fel de spaime apocaliptice moderne si spun asta pt ca pt mine sfarsitul lumii nu va fi decat ultima contorsionare a raului in fata Luminii,ultima zbatere a lui si a lumii lui care desi acum pare in plina desfasurare este de fapt in agonie si tocmai din acest motiv frica de sfarsit nu este a noastra,nu face parte din noi ci este a celui pentru care sfarsitul nu va fi decat trecerea din moarte in moarte.El ne inspaimanta cu propria lui frica,oamenii au primit calea sa fie liberi de ea.Acel cer nou si pamant nou vor veni,asa cum a vazut si Apostolul Ioan,dar nu spre anihiliare ci spre transformare,spre implinire a cuvintelor Celui ce a spus ,,Iata eu fac toate lucrurile noi".Citeam de dimineata cuvintele din Apocalipsa 21:6-7 si privind la lumea noastra virtuala,chiar daca intr-o zi va disparea,rasaritul va vaeni iar,in care vom fi cu adevarat ceea ce trebuie sa fim in fiecare clipa, eliberati de ceea ce am ajuns acum prin propria noastra nebunie de a sadi rau unde era lumina,de a ne ucide singuri,intr-o sinucidere colectiva a lumii noastre.Trebuie poate sa trecem prin moarte lumii noastre ca sa regasim ceea ce am pierdut,dar nu este o moarte ci o intoarcere acasa.

,,Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață."(Iisus Hristos)

AlinB 05.01.2013 11:20:35

Citat:

În prealabil postat de Demetrius (Post 493065)
Lepadarea nu se poate face "inconstient" sau involuntar, cu toate ca cipul are puteri magice(ascunse).

Asa, si ce puteri magice are si cum functioneaza astea?

AlinB 05.01.2013 13:20:35

Citat:

În prealabil postat de ovidiu b. (Post 493074)
În mintea ta, da religia cipofobică, în mintea altora dreapta credință.

Sunt constient de faptul ca unii traiesc confuzia asta.

Citat:

Luminează-mă și pe mine, de ce marii duhovnici, părinții înduhovniciți nu primesc actele cu cip? Sunt ei cumva ”sectari ortodocși” sau ”cipofobi”?
1. Asta cu "marii duhovnici" sunt evaluari omenesti.
2. Oricat de "mari" i-ar considera unii (este si o strategie de marketing aici, chiar cipofoba) nu inseamna ca nu pot gresi mai ales cand
3. Cipofobii au dus o intensa campanie de dezinformare pe langa asa numitii "mari duhovnici"
4. Oameni la fel de "mari" s-au pronuntat impotriva isteriei de tip cipofob.

ovidiu b. 05.01.2013 13:58:37

Nimic concret.

stefan florin 05.01.2013 15:32:53

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 493109)
1. Asta cu "marii duhovnici" sunt evaluari omenesti.
2. Oricat de "mari" i-ar considera unii (este si o strategie de marketing aici, chiar cipofoba) nu inseamna ca nu pot gresi mai ales cand
3. Cipofobii au dus o intensa campanie de dezinformare pe langa asa numitii "mari duhovnici"
4. Oameni la fel de "mari" s-au pronuntat impotriva isteriei de tip cipofob.

vezi sa nu intrii si tu in categoria "sectanti" ca te iei de "marii duhovnici"

AlinB 05.01.2013 15:52:54

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 493127)
vezi sa nu intrii si tu in categoria "sectanti" ca te iei de "marii duhovnici"

Da, catolicii au doar un papa infailibil, noi ca suntem ortodocsi, suntem mai cu motz, avem mai multi - dar nu foarte, doar cat sa cream o "bisericuta" in Biserica.

eliza-georgiana 05.01.2013 18:30:19

Diavolul: sa incheiem un pact. – Nu. – Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru. – Nu. – De ce? Nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil? – Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu.

Cam in acest DUH se poarta discutia intre "cipologi" - adeptii identitatii electronice si "cipofogi" - cei care NU considera ca electronica poate proteja omul in societate (printre care sunt si eu)!!

si va rog frumos sa nu va luati de duhovnicul meu pentru ca nu-i ajungeti nici la degetul mic de la picior!
referirea la cuvintele marelui Nicolae Iorga are trimitere directa la faptul ca PROSTIA este un pacat!! si unul destul de mare... care te poate pierde! Pentru cine este inzestrat cu darul intelegerii, prostia – macar de la un anume punct incolo – e pacat: pacat de slabiciune si de lene, de nefolosire a talentului. N. Steinhardt . daca noi ne putem culca pe urechea "lasa domle ca n-o fi dracu asa negru, nu cipul, ci "pacatele" ma duc in iad" si ce frumos modelam pacatul pentru a-i da o forma admirabila ca sa ne justificam caderile! dar pe Dumnezeu nu-l putem pacali!

mai tine minte cineva pilda aceea cu femeia care a dat in toata viata ei un singur fir de ceapa de pomana? iar ingerul ei pazitor isi framanta mintea cum s-o scoata din iad?? i-a intins firul de ceapa incercand s-o scoata de-acolo si de picioarele ei s-au agatat mai multi nefericiti.... mai tineti minte ce-a zis ea? nu va cutremura faptul ca RAUTATEA nu piere nici macar cand ajungi in iad??
parintele meu spune ca trebuie sa-i lasam pe ceilalti sa se urce pe umerii nostri, sa le fim scara si liman pentru a fi ei inaintea noastra sus... in raiul desfatarii!!
dar una e sa lasi omul sa ti se urce pe umeri si alta e ca el odata ajuns acolo sa te calce in picioare!! cu tupeu!! iar eu tot invat sa fiu atenta sa nu confund BUNATATEA cu PROSTIA!! intelegeti? sunt doua notiuni distincte! a fi de ajutor si a te lasa prostit!!

“Dati deci Cezarului cele ce sunt ale Cezarului si lui Dumnezeu cele ce sunt ale lui Dumnezeu” (Mat. 22, 21; Marcu 12, 17; Luca 20, 25). Fraza e clara si regimurile totalitare, adaugandu-i cer credinciosilor sa le dea ascultare si respect. Iar multi crestini, care-si confunda religia cu prostia, sar si ei sa le aprobe: “e text!”.

Numai ca nu citesc atent.

Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar, ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “SPALAREA CREIERULUI”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui DUMNEZEU.

asta e DIFERENTA!!
Crestinul este cel caruia Dumnezeu nu i-a dat duhul temerii febrile/ isterice (de care ne acuza cipologii electronici) pentru ca prin CREDINTA poate duce razboiul nevazut si e un bun ostas al lui Hristos Iisus (II Tim. 2, 3) incins cu adevarul, imbracat cu platosa dreptatii, coiful mantuirii, sabia Duhului....
BISERICA ORTODOXA nu va putea in veci sa incheie un PACT cu stapanitorul lumii acesteia, iar cei care au CREDINTA vor sti intotdeauna la un moment dat vor trebui sa aleaga!! de fapt, toti suntem obligati sa alegem, iar consecintele acestei alegeri ne va defini viitorul.... http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...-si-al-fricii/

chiar nu observa nimeni tehnicile de manipulare psihologica la care ne supune MEDIA???

Aline fii atent de partea cui te duci - sa nu-l confunzi pe Cezar cu Mamona, creand diversiunea ca de fapt noi suntem "bisericuta" din BISERICA!!

eliza-georgiana 05.01.2013 18:42:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 492982)
Mai stiu astfel de cazuri.

Am fost la unul din asta in vizita - mi-a aratat mandru pomelnicul - lista cu persoanele pentru care se roaga in fiecare seara, mireni, preoti, episcopul locului.
A tinut sa-mi spuna si ca duhovnicul i-a spus sa nu se roate pe IPS Daniel.

Curata ortodoxie, mare duhovnicie.

Nu mai zic de unde se tragea duhovnicul, dar unii cred pot insa sa intuiasca centrul smintelilor sectare cu pretentii ortodoxe de o vreme incoace.

Ia uite ce zice versetul de azi de la Ev. Luca 16, 10-15:
Zis-a Domnul: cel care este credincios în puțin și în mult este credincios; și cel ce este nedrept în puțin și în mult este nedrept. Deci, dacă n-ați fost credincioși în bogăția nedreaptă, cine vă va încredința vouă pe cea adevărată? Și, dacă în cele străine n-ați fost credincioși, pe cele ce sunt ale voastre, cine vi le va da? Nici un slujitor nu poate să slujească la doi stăpâni; pentru că sau pe unul va urî și pe celălalt îl va iubi; sau de unul se va ține și de celălalt nu va îngriji. Nu puteți să slujiți lui Dumnezeu și lui Mamona. Toate acestea le-au ascultat și fariseii, care erau iubitori de argint, și-L luau în bătaie de joc. Iisus însă le-a zis: voi căutați să vă arătați pe voi drepți înaintea oamenilor, dar Dumnezeu știe inimile voastre; pentru că acela care este înălțat între oameni este urâciune înaintea lui Dumnezeu.

centrul smintelilor sectare? pretentii ortodoxe? nu cauta sa te inalti peste duhovnici si sa te dai drept inaintea oamenilor ca tu vei ajunge smintit! :(

eliza-georgiana 05.01.2013 18:52:15

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 492954)
Ca de obicei, faci slalom printre întrebările importante și te agăți de orice cuvânt care te ajută să păzești integritatea aparențelor în spatele cărora se ascunde ego-ului tău viguros și tânăr.
Desigur, smerenia ta desăvârșită identifică cu precizie "mândria nebuniei" și "bucuria prostiei" altuia. Cred că duhovnicul tău poate dormi liniștit noaptea... a modelat un robot sectar performant la tastat sminteli!

"intrebarile importante" ale tale sunt formulate la misto si intind capcane... iar eu nu pot sa-ti cant in struna :)

ioanna 05.01.2013 19:18:27

ovidiu.b

Sunt in asentimentul parintelui Bartolomeu Anania care a argumentat foarte bine de ce nu accepta actele biometrice, de ce are o reticenta fata de ele, nu insa in asentimentul argumentelor cipofobilor pentru a le respinge. Probabil ca mine sunt si altii, pe care tabara cipofoba ne vede "mandri si prosti", insa stim face distinctia intre dreapta credinta si "religia cipofobica", cum spunea Alin.

Mihailc 05.01.2013 19:23:36

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 493168)

chiar nu observa nimeni tehnicile de manipulare psihologica la care ne supune MEDIA???

Ce bine că a descoperit cineva, în sfârșit, coada la prună și gaura la macaroană!

Citat:

parintele meu spune ca trebuie sa-i lasam pe ceilalti sa se urce pe umerii nostri, sa le fim scara si liman pentru a fi ei inaintea noastra sus... in raiul desfatarii!!
dar una e sa lasi omul sa ti se urce pe umeri si alta e ca el odata ajuns acolo sa te calce in picioare!! cu tupeu!! iar eu tot invat sa fiu atenta sa nu confund BUNATATEA cu PROSTIA!! intelegeti? sunt doua notiuni distincte! a fi de ajutor si a te lasa prostit!!
Acuma îmi pare rău că l-am suspectat pe duhovnicul tău...
Din fragmentul de mai sus, reiese că tu te crezi mult mai "deșteaptă" și "înduhovnicită" decât sfinția sa, din moment ce aduci unui sfat cât se poate de profund un spor de discernământ capitalist tipic.

Citat:

"cipologi" - adeptii identitatii electronice si "cipofogi" - cei care NU considera ca electronica poate proteja omul in societate (printre care sunt si eu)!!
Inteligenței tale virtuoase, opusă desigur prostiei noastre păcătoase, i-a scăpat faptul că contestarea unei extreme nu conduce neapărat la validarea celeilalte extreme.

Termenul "cipolog" (cercetător al cip-urilor) nu-i totuna cu cipofil (iubitor al cipurilor) sau cipolatru (închinător la cip), nici "cipofogi" (un nonsens, probabil o greșeală de tastare pe care luminăția sa EG n-a sesizat-o în marea ei perspicacitate ) n-are legătură cu cipofob (persoană care manifestă o frică patologică față de cip).

Citat:

Dam Cezarului – se talmaceste: Statului – ce este al sau, daca e in adevar stat si se poarta in consecinta. Cand statul (Cezar) se indeletniceste cu ale lui, cu intretinerea drumurilor, mentinerea ordinei, canalizari, transporturi, apararea tarii, administratie si impartirea dreptatii, i se cuvine respectul si tot ce este al sau: impozitul, serviciul militar, civismul. Atunci insa cand Statul nu mai e Cezar, ci Mamona, cand regele se preface in medicine-man si puterea civila in ideologie, cand cere adeziunea sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei si procedeaza la “SPALAREA CREIERULUI”, cand fericirea statala devine model unic si obligatoriu, nu se mai aplica regula stabilita de Mantuitor, deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i s-a substituit Mamona). Mantuitorul nu numai ca n-a spus sa dam lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu si lui Mamona ce este a lui Mamona, ci dimpotriva (Mat. 6, 24; Luca 16, 13) a stabilit ca nu poti sluji si lui Mamona si lui DUMNEZEU.
De unde reiese că semnul fiarei din Apocalipsa 13:16-18 este un dispozitiv electronic? Că despre asta discutăm, nu despre cât de periculos este statul și grozav dușman abstract este el.

Dar cred că ai dreptate într-o singură privință: ochelarii noștri de cal sunt inferiori ochelarilor tăi de vacă care vizualizează falsificat blu-ray 3D, deci halucinația ta este mult mai captivantă și spectaculoasă.

eliza-georgiana 05.01.2013 19:33:09

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 492960)
De ce te ascunzi in spatele unor citate pentru a ne spune ca suntem prosti si mandri? Si eu care credeam ca Mihai a fost prea lipsit de delicatete cu tine, insa se pare ca are dreptate cand a intuit izul sectar.

Fobia cip-ului poate avea consecinte nefaste, ducand pana la fanatism psihopatologic (tipic sectar).

Iar tu stabilesti trairea ortodoxiei in functie de pozitia acelui ierarh fata de cip? Daca-i vulcanic, gen pr. Amfilohie Branza: "wow... cat adevar", daca e un om cumpatat si intelept, care nu face trimitere la 666 spui : "nu zice adevarul" ?

Mihai chiar este lipsit de delicatete in afirmatiile lui si macar in ciuda acestei lipse ar avea dreptate, as recunoaste acuzele ce mi le aduce - cea care imi cam da de lucru e ca nu prea am rabdare cu anumite caractere mai incapatanate :) dar "izul sectar" este fluturat ori de cate ori se pune in discutie lucruri care scot din fagasul "normal" in care traieste credinciosul iar asta au facut acesti parinti (printre care si "vulcanicul" Amfilohie) de si-au atras diverse epitete... Nu precizarea acelui fatidic 666 face diferenta intre intepeciune, cumpatare si adevar, ci insasi includerea/ amintirea, discutarea lui in trairea ortodoxiei stabileste exact pozitia in ajutorul dat "oilor" care nu vor sa se rataceasca!!

ca noi trebuie sa cerem sfatul de la cineva cu experienta duvohniceasca, cu traire in duhul adevarului lasat de Mantuitor nu? si cea mai buna experienta o are cel care a trait-o, cred. care a simtit prin incercare cu fapta daca un lucru este de folos sau pagubos... doar d-aia avem parinti duhovnicesti :) si e un lucru dovedit ca atunci cand avem pace in calea noastra spre mantuire trebuie sa ne temem pentru ca ne aflam in inselare, iar cu cat ne apropiem mai mult de cararea cea stramta, cu atat ne vor intampina ispite puternice si lupta e cu mult mai grea! ce zic Parintii in Pateric: ridica Domnul ispitele si indata nu mai este cine sa se mantuiasca! si acest razboi lamureste ce suntem fiecare - lemne, arama, paie, pamant sau cenusa...
Pelerinul a surprins bine felul acestui razboi: moarte fata de lumea aceasta! dar pentru a putea ajunge acolo ne este foarte, foarte greu. si eu una nu reusesc sa ma lupt pana la sange cu pacatul cum ne indruma Apostolul Pavel... dar tare nu vreau sa fiu de paie sau de lemn!!

eu am nadejde la Maica noastra pentru ca EA singura are acea dragoste fierbinte si e un cuvant in Acasitul Acoperamantului atat de inaltator: inteleptirea tainica a robilor din mijlocul lumii - si aici eu sunt convinsa ca este vorba despre acei parinti considerati astazi "vulcanici":

Bucura-te, stalp de foc, care ne arati noua tuturor calea mantuirii, chiar si in mijlocul negurii pacatelor;
Bucura-te, vadita intarire a crestinilor nevoitori;
Bucura-te, inteleptire tainica a robilor lui Dumnezeu, celor tainuiti in mijlocul lumii;
Bucura-te, ceea ce pe mine cel gol de fapte bune nu ma parasesti, ci cu acoperamantul si cu harul tau ma miluiesti!!!
Dumnezeu sa ne ajute pe toti sa vedem adevarul in mijlocul negurii ispitelor!

eliza-georgiana 05.01.2013 19:38:55

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 493180)
Ce bine că a descoperit cineva, în sfârșit, coada la prună și gaura la macaroană!

Acuma îmi pare rău că l-am suspectat pe duhovnicul tău...
Din fragmentul de mai sus, reiese că tu te crezi mult mai "deșteaptă" și "înduhovnicită" decât sfinția sa, din moment ce aduci unui sfat cât se poate de profund un spor de discernământ capitalist tipic.

Inteligenței tale virtuoase, opusă desigur prostiei noastre păcătoase, i-a scăpat faptul că contestarea unei extreme nu conduce neapărat la validarea celeilalte extreme.

Termenul "cipolog" (cercetător al cip-urilor) nu-i totuna cu cipofil (iubitor al cipurilor) sau cipolatru (închinător la cip), nici "cipofogi" (un nonsens, probabil o greșeală de tastare pe care luminăția sa EG n-a sesizat-o în marea ei perspicacitate ) n-are legătură cu cipofob (persoană care manifestă o frică patologică față de cip).

De unde reiese că semnul fiarei din Apocalipsa 13:16-18 este un dispozitiv electronic? Că despre asta discutăm, nu despre cât de periculos este statul și grozav dușman abstract este el.

Dar cred că ai dreptate într-o singură privință: ochelarii noștri de cal sunt inferiori ochelarilor tăi de vacă care vizualizează falsificat blu-ray 3D, deci halucinația ta este mult mai captivantă și spectaculoasă.

faci exact ca indivizii asta de pe la teveu cand tipa dupa preotul de la Constanta ca de ce (si unde scrie) si de unde concluzia ca daca l-au incinerat pe marele regizor inseamna ca nu trebuia sa i se faca slujba religioasa invocand sloganul "opriti dricul, mortul asta n-a dat plicul"!! trageti bine ochelarii de cal peste ochi sa nu cumva sa te contaminezi de "frica patologica si halucinatia" manifestata de o vaca... esti minunat!! da-i inainte cu tupeu ca nu e deloc greu...

ioanna 05.01.2013 19:52:50

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 493182)
dar "izul sectar" este fluturat ori de cate ori se pune in discutie lucruri care scot din fagasul "normal" in care traieste credinciosul iar asta au facut acesti parinti ...

Eu nu stiu parinti cu iz sectar, stiu parinti care au ridicat anumite probleme (unii intr-un mod vulcanic, altii mai cumpatat) si ortodocsi care le-au preluat fara discernamant duhovnicesc, ajungand la tendinte sectare, inchizandu-se intr-un grup incremenit in idei fixe, respingand critica colectiva, idolatrizarea acelor idei fiind singura optiune corecta.

Citat:

Mihai chiar este lipsit de delicatete in afirmatiile lui si macar in ciuda acestei lipse ar avea dreptate, as recunoaste acuzele ce mi le aduce
Daca asta e impresia pe care o lasi, ca manifesti tendinte spre sectarism, asta a spus. Parca spuneai ca nu-ti doresti laude, deci omul ti-a spus adevarul, cum te percepe el. Poate ar trebui totusi sa te autoevaluezi, sa vezi de ce lasi impresia asta sau poti sa-l consideri in continuare "prost si mandru", asa cum ne consideri pe toti care nu suntem in asentimentul tau.

stefan florin 05.01.2013 20:13:24

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 493131)
Da, catolicii au doar un papa infailibil, noi ca suntem ortodocsi, suntem mai cu motz, avem mai multi - dar nu foarte, doar cat sa cream o "bisericuta" in Biserica.

bisericuta spui? Cred ca e ditamai catedrala

ioanna 05.01.2013 20:28:43

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 493194)
bisericuta spui? Cred ca e ditamai catedrala

Unii parinti sunt papi infailibili pentru credinciosi, ce coagulandu-se in jurul unui parinte (sau mai bine zis agatandu-se de unele sfaturi de-ale sale pe care mintea lor le prelucreaza si transforma intr-o ideologie) formeaza o bisericuta, "ultima reduta a ortodoxiei", delimitandu-se de restul :) Ii depasim pe catolici la numarul de papi, parerea mea.

Mihailc 05.01.2013 20:59:36

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 493183)
faci exact ca indivizii asta de pe la teveu

Păi cum spuneai... presa te manipulează

Citat:

trageti bine ochelarii de cal peste ochi sa nu cumva sa te contaminezi de "frica patologica si halucinatia" manifestata de o vaca...
Pardon, doar ochelarii sunt de vacă. Interpretarea ta a interferat cu alte probleme și ai încasat-o ca pe jignire

Mihailc 05.01.2013 21:02:49

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 493183)
sa nu cumva sa te contaminezi de "frica patologica si halucinatia" manifestata de o vaca...

Oricum ai lua-o nu-i chiar așa de dizgrațios...

http://felicitari.alege.net/18/fun108.jpg

http://www.crestinortodox.ro/forum/d...aYuXS+RrjP/9k=

eliza-georgiana 05.01.2013 21:06:44

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493186)
Eu nu stiu parinti cu iz sectar, stiu parinti care au ridicat anumite probleme (unii intr-un mod vulcanic, altii mai cumpatat) si ortodocsi care le-au preluat fara discernamant duhovnicesc, ajungand la tendinte sectare, inchizandu-se intr-un grup incremenit in idei fixe, respingand critica colectiva, idolatrizarea acelor idei fiind singura optiune corecta.

Daca asta e impresia pe care o lasi, ca manifesti tendinte spre sectarism, asta a spus. Parca spuneai ca nu-ti doresti laude, deci omul ti-a spus adevarul, cum te percepe el. Poate ar trebui totusi sa te autoevaluezi, sa vezi de ce lasi impresia asta sau poti sa-l consideri in continuare "prost si mandru", asa cum ne consideri pe toti care nu suntem in asentimentul tau.

mi se pare ca etichetele astea cu tendinte sectare sunt o perdea dupa care ar trebui sa ne ascundem cand nu suntem convinsi de "problemele" ridicate mai vulcanic sau mai cumpatat de catre preoti? si chiar nu-mi doresc aprecieri seci :) nu resping deloc critica colectiva, sunt aici si as sta in fata voastra si personal in carne si oase, dar critica asta ar trebui sa aiba o baza solida! singurul care a ridicat putin perdeaua a fost Alin cand a scris in favoarea identitatii electronice. daca tot faci alegeri sa fii si in cunostinta de cauza nu te duci legat la ochi speriat sa nu fii catalogat "incremenit in idei fixe, sectar sau lipsit de discernamant duhovhnicesc". Ioana, oare imaginea publica ne ajuta sa avem acea... "optiune corecta"??
mai sus afirmai ca esti in asentimentul parintelui Bartolomeu!! daca e asa afla ca deja esti si-n asentimentul meu :)

http://www.youtube.com/watch?v=_s4SU...e=results_main

asa ca noua nu ne trebuie nimic in afara credintei Ortodoxe! suntem conservatori si fundamentalisti :) beneficiile lumii moderne cu tehnicile ei ispititoare nu trebuie sa ne cucereasca sufletele. Noi suntem ai lui Hristos si trebuie sa aducem roada buna, pentru ca nu cumva pomul care nu da roada sa fie taiat!

eliza-georgiana 05.01.2013 21:13:01

Citat:

În prealabil postat de Mihailc (Post 493206)
Oricum ai lua-o nu-i chiar așa de dizgrațios...

ce bine ca nu esti pretentios! astfel poti rumega in liniste ce ti se pune in farfurie chiar daca risti vreo indigestie! dar chiar nu vezi cu adevarat tehnicile de manipulare:

Cea mai mare parte a adresărilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje și un ton absolut copilărești, aproape debile, ca și cum spectatorul ar fi un copil mic, de 12 ani, sau un handicapat mental. De ce oare? „Daca ne adresam unei persoane ca și cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate și cu o oarecare probabilitate, va avea un răspuns sau o reacție tot atât de lipsită de simț critic ca al unui copil de 12 ani”...

http://acvilaortodoxa.wordpress.com/...de-manipulare/

ce sa-ti spun: dormi linistit! statul te vegheaza! cata vreme ai asigurata identitatea electronica, poti sa sforai cat de tare! esti salvat!

eliza-georgiana 05.01.2013 21:16:14

vezi ca esti in urma cu hi-techu': vacile au cipuri in urechi... sau poate p-asta o preferi totusi originala? :))))) ce lume minunata, plina de jucarii.... pentru "copiii" ca Mihai....

eliza-georgiana 05.01.2013 21:19:39

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493198)
Unii parinti sunt papi infailibili pentru credinciosi, ce coagulandu-se in jurul unui parinte (sau mai bine zis agatandu-se de unele sfaturi de-ale sale pe care mintea lor le prelucreaza si transforma intr-o ideologie) formeaza o bisericuta, "ultima reduta a ortodoxiei", delimitandu-se de restul :) Ii depasim pe catolici la numarul de papi, parerea mea.

unii parinti nu vor sa accepte ecumenismul!!

Ecumenismul? Erezia tuturor ereziilor! Caderea Bisericii prin slujitorii ei. Cozile de topor ale apuslui. Numai putregaiul cade din Biserica Ortodoxa, fie ei: arhierei, preoti de mir, calugari sau mireni, inapoi la Sfanta Traditie, la Dogmele si Canoanele Sfintilor Parinti ale celor sapte Soboare Ecumenice, altfel la iad cu arhierei cu tot. Fereasca Dumnezeu! - Parintele Boca.

Mihailc 05.01.2013 21:25:16

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 493211)
dar chiar nu vezi cu adevarat tehnicile de manipulare:

Încerci și tu să vinzi castraveți la grădinar.

Citat:

ce sa-ti spun: dormi linistit! statul te vegheaza! cata vreme ai asigurata identitatea electronica, poti sa sforai cat de tare! esti salvat!
Aaaa spre deosebire de tine care nu ai niciun fel de identitate elecronică, nu ai dosar cu datele biometrice la evidența persoanelor, nici în evidențele băncilor nu ești, ți-ai abandonat telefonul mobil, PC-ul e în container, nu plătești cu cardul etc. etc etc.....
Dar de unde postezi acum, de pe muntele Găina cu un patefon conectat la un bucium moțesc?

ioanna 05.01.2013 21:26:13

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 493210)
mai sus afirmai ca esti in asentimentul parintelui Bartolomeu!

Pr. Anania n-a cazut niciodata in isteria colectiva, n-a identificat Fiara cu un dispozitiv electronic , n-a spus cip=666=Antihrist=(pre)pecetluire si alte sintagme ce tot s-au vehiculat mai ales incepand cu 2009 cand eram chemati sa ne alaturam unor proteste sau sa semnam niste petitii cu un continut de-a dreptul ridicol. Poti sa respingi actele biometrice, doar argumente sunt, fara a cadea intr-o paranoie pseudo-religioasa. De aceea am spus ca sunt in asentimentul sau, parintele avand un simt al esentialului ce le lipseste multor preoti.

Mihailc 05.01.2013 21:35:27

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493218)
Pr. Anania n-a cazut niciodata in isteria colectiva, n-a identificat Fiara cu un dispozitiv electronic , n-a spus cip=666=Antihrist=(pre)pecetluire si alte sintagme ce tot s-au vehiculat mai ales incepand cu 2009 cand eram chemati sa ne alaturam unor proteste sau sa semnam niste petitii cu un continut de-a dreptul ridicol. De aceea am spus ca sunt in asentimentul sau, parintele avand un simt al esentialului ce le lipseste multor preoti.

Proteste care, desigur, aveau ca scop chiar deturnarea profețiilor care i-au condus la asemenea atitudini.

Păi dacă lucrurile se vor întâmpla fatalmente așa cum zic interpretările lor la evenimentele pre-eshatologice, nu-i absurd să lupți împotriva apocalipsei prin mitinguri și petiții on-line?

ioanna 05.01.2013 21:43:41

Tin minte ce a spus Bartolomeu Anania in 2009, chiar de Paste, pe fondul agitatiilor unora in mediul online si nu numai cu 666, Apocalipsa, cip : noi nu trebuie sa luptam impotriva Apocalipsei, ea va veni oricum, ci trebuie sa luptam pentru capacitatea noastra de a o traversa fara vatamari sufletesti. Era la curent cu toate isteriile colective (cip, ecumenism, masonierie ...) si pe fiecare le-a atins la momentul oportun.

antoniap 05.01.2013 22:12:18

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493223)
Tin minte ce a spus Bartolomeu Anania in 2009, chiar de Paste, pe fondul agitatiilor unora in mediul online si nu numai cu 666, Apocalipsa, cip : noi nu trebuie sa luptam impotriva Apocalipsei, ea va veni oricum, ci trebuie sa luptam pentru capacitatea noastra de a o traversa fara vatamari sufletesti. Era la curent cu toate isteriile colective (cip, ecumenism, masonierie ...) si pe fiecare le-a atins la momentul oportun.

Dar daca nu mai vedem dincotro vine vatamarea sufleteasca si inghitim pe nemestecate tot ce ni se ofera? Daca nu stam atat de bine la capitolul ,,marturisitori'', asta inseamna ca tot noi vom avea de suferit.

Acceptam variantele cele mai comode, cautam sa-L pacalim si pe Dumnezeu, sa spunem ca sarpele ne-a indemnat sa mancam marul si ca noi nu avem nicio vina.

Yasmina 05.01.2013 23:02:50

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493223)

La acelasi lucru ma gandeam aseara,insa nu am avut vreme sa-l scriu.
Oare daca toata omenirea lupta si impiedica implementarea cipurilor,astfel vom impiedica venirea Apocalipsei?
Apoi daca Apocalipsa a fost proiectata si gandita cu muuuult timp in urma,cred ca este musai sa urmeze acelasi scenariu si se va desfasura intocmai.
Sunt de acord ca ar trebui sa ne concentram pe aspectele care sa ne asigure supravietuirea spirituala,la vremea Sfarsitului;decat sa ne punem toate fortele in a impiedica aparitia lui.
Nu ni se cere asta,ni se cere tarie de caracter si proba credintei;chiar si multa mucenicie.

Inteleg si panica"cipofobilor".Ei inteleg ca sfarsitul este pe aproape...
Chestie de un deceniu,hai maxim doua.
Pai mult timp va trece de la cipul din hartie cu cel implantat?

Yasmina 05.01.2013 23:14:29

Citat:

În prealabil postat de eliza-georgiana (Post 493210)
asa ca noua nu ne trebuie nimic in afara credintei Ortodoxe! suntem conservatori si fundamentalisti :) beneficiile lumii moderne cu tehnicile ei ispititoare nu trebuie sa ne cucereasca sufletele. Noi suntem ai lui Hristos si trebuie sa aducem roada buna, pentru ca nu cumva pomul care nu da roada sa fie taiat!

Dar cum puteti sa afirmati aceste lucruri,chiar in momentul in care tastati acest fragment de pe computerul propietate personala,din intimitatea si comfortul casei dvs-comfort dat bineinteles si de incalzirea centralizata la inceput de Gerar???

Daca locuiti in padure si scrieti numai cand vizitati satul din apropierea padurii,atunci va inteleg pozitia sa chiar va felicit pt taria de caracter de a trai atat de sincer si inflacarat.
Dar cat timp sunteti la fel ca cei care utilizeaza tehnologia si comfortul actual nu aveti nici un drept sa va catarati pe un scaun si sa dati conferinte gratuite!

eliza-georgiana 05.01.2013 23:51:10

Citat:

În prealabil postat de Yasmina (Post 493269)
Dar cum puteti sa afirmati aceste lucruri,chiar in momentul in care tastati acest fragment de pe computerul propietate personala,din intimitatea si comfortul casei dvs-comfort dat bineinteles si de incalzirea centralizata la inceput de Gerar???

Daca locuiti in padure si scrieti numai cand vizitati satul din apropierea padurii,atunci va inteleg pozitia sa chiar va felicit pt taria de caracter de a trai atat de sincer si inflacarat.
Dar cat timp sunteti la fel ca cei care utilizeaza tehnologia si comfortul actual nu aveti nici un drept sa va catarati pe un scaun si sa dati conferinte gratuite!

fiecare isi va aduce aportul sau propriu in lupta cu capcanele pe calea mantuirii!
aveam si eu impresia la un moment dat ca daca as locui in padure as fi mai ferita de ispite si enervari inutile, dar mi s-a spus sa nu incerc sa fug de provocari pentru ca apoi crucea sa nu devina mai grea si sa ma apese mai rau ca in prezent cand nu pot suporta priviri neprietenoase de prin birou sau vorbe de dispret... crede-ma ca mi-ar place izolarea... mie lupta asta cu mentalitatea lui "ia uite-o si p-asta" mi se pare coplesitoare... poate Ioana chiar are dreptate si ma agit steril... mi-ar place acea tarie de caracter :( si-apoi intre renuntarea la telefon si la calculator si perspectiva de a nu-ti mai vedea rudele, persoanele dragi, in caz de Doamne Fereste..... care-o fi mai grea!!

poate e un semn bun ca suntem asa inapoiati in "implementari" ..tocmai citeam ca reteta electronica a debutat prost si ma rog ca Dumnezeu in mare mila Sa, sa ne mai lase timp sa ne intarim in credinta!
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...edici-familie/

eliza-georgiana 06.01.2013 00:29:10

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493218)
Pr. Anania n-a cazut niciodata in isteria colectiva, n-a identificat Fiara cu un dispozitiv electronic , n-a spus cip=666=Antihrist=(pre)pecetluire si alte sintagme ce tot s-au vehiculat mai ales incepand cu 2009 cand eram chemati sa ne alaturam unor proteste sau sa semnam niste petitii cu un continut de-a dreptul ridicol. Poti sa respingi actele biometrice, doar argumente sunt, fara a cadea intr-o paranoie pseudo-religioasa. De aceea am spus ca sunt in asentimentul sau, parintele avand un simt al esentialului ce le lipseste multor preoti.

http://www.youtube.com/watch?feature...v=AVpr2mDx3tA#!

si cred ca printre primii care au luat pozitie impotriva actelor biometrice a fost chiar Sfintia Sa Parintele Bartolomeu Anania, fiind unul dintre contestatarii deciziei de introducere a pasapoartelor biometrice este Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului .
Argumentul ca acest sistem de supraveghere contribuie la identificarea si urmărirea delicventilor constituie o ofensa la adresa intregului popor roman, care nu poate fi tratat ca o banda de infractori. Acest sistem de supraveghere e un atentat la libertatea si intimitatea oamenilor, drepturi consfintite nu numai de legile civile, ci si de normele religioase. E ca si cum un duhovnic ar divulga secretul spovedaniei, fapt aspru pedepsit in randuielile bisericesti, dar cu drept de cetatenie in sistemul transparentei fara perdea...
http://www.hotnews.ro/stiri-esential...nania.htm?cfnl

dar cred ca o sa accept si eu faptul ca de frica sa nu fiu vazuta sectara sau mai stiu io ce religie pseudo... bla bla sa ma inghita... ma bine ma las dusa de val si fie ce-o fi... :( Noapte buna!

Demetrius 06.01.2013 01:34:37

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 493186)

Daca tu chiar evidentiezi citatul de mai sus(pe care l-am boldat) inseamna ca nu l-ai inteles fiindca te exprimi impotriva lui.
Apocalipsa va veni oricum, dar noi va trebui sa suferim in aceasta lume ca sa ne intarim sufleteste si sa nu pierim.
22. Iar Iisus i-a zis: "Tu vino dupa Mine si lasa-i pe cei morti sa-si ingroape mortii". (MT 8:22)

Fara vatamari sufletesti inseamna clar vatamari trupesti(lumesti)!!!!

Niciodata n-am inteles din mesajele Elizei (si nici eu n-am vrut s-o fac) ca ar uri cipurile si ar agita spiritele isteric, ci a sustinut clar ca cipul este semn apocaliptic.
Daca ea foloseste cipul impotriva convingerilor sale de credinta expuse aici, constienta va intra prima la judecata(si eu la fel); ma doare tare insa si nu inteleg rautatea voastra(de care nu m-am separat nici eu) din care totusi razbat unele acorduri pe care sunt convins ca le vede si Domnul(daca le vad si eu!!!!).

Ora este GMT +3. Ora este acum 22:34:34.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.