Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Asemanari esentiale intre ortodoxie si adventism (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=16202)

mbmbmb 07.04.2013 13:18:55

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 514112)
Tot nu inteleg nimic. Stiu ca, in conceptia ortodoxa, omul mort traieste in continuare, in prezenta Domnului, la "loc cu verdeata" (doar ca-i lipseste trupul - nici o problema, nici ingerii nu au trupuri omenesti). Dilema este urmatoarea: ce rost mai are revenirea Domnului pentru invierea mortilor si rasplatirea lor? Toate aceste lucruri sunt deja rezolvate.

Aici gasim o asemanare, nu o deosebire. Adventistii cred ca sunt mantuiti prin credinta, dar credinta adevarata se vede din fapte. Faptele credintei nu sunt excluse. "Credinta fara fapte este moarta" - spune sfantul apostol Iacov.

"Doar ca-i lipseste trupul" este esential.Majoritatea pacatelor omul le face cu simturile trupesti,deci trupul este partea cea mai pacatoasa a omului.Si nu este deloc rezolvata problema inainte de Judecata de la a doua venire a Mantuitorului.Cine v-a spus ca-i"rezolvata" se inseala amarnic.La moartea omului,sufletul trece printr-o judecata particulara,nicidecum prin Judecata finala,cea care va desparti "oile de capre".Iar la a doua venire,trupurile oamenilor vor invia,ca omul sa fie judecat in integralitatea lui pacatoasa-trup si suflet.Atunci va avea loc Judecata de Apoi,se vor separa cei buni de cei rai si se va crea"cer nou si pamant nou"...Dar daca sunteti chiar asa de interesat de aceste aspecte,dece nu cititi macar cele 16 carticele ale Parintelui Cleopu,daca nu din PSB...Exista atata literatura bisericeasca,incat nu vad dece va incapatanati sa va ciondaniti cu bietii muritori de rand,care nu au nici inspiratia divina si nici talentul marilor scriitori bisericesti...Iar referitor la parerea dvs.ca "adventistii cred ca sunt mantuiti prin credinta",sa nu uitati niciodata ca si diavolul e credincios-mai credincios ca dvs,intrucat el L-a vazut pe Dumnezeu-si totusi e osandit vesnic.Iar "faptele" cu care va incununati credinta ca sa fiti mantuiti,daca includ incercarea de racolare a ortodocsilor,in nici un caz nu va vor mantui...Numai la asta sa va ganditi:marii sfinti ortodocsi au trecut prin chinuri groaznice ca sa se mantuiasca,au dus o viata ascetica,plina de lipsuri si privatiuni -asa i-a mantuit Bunul Dumnezeu-iar dvs.vreti sa va mantuiti facand prozeliti????

mbmbmb 07.04.2013 13:31:15

Citat:

În prealabil postat de myself00 (Post 513942)
Da, asa crezi tu! Atunci spune-mi tu mie de ce ortodocsii spun astfel: Nimeni, dar nimeni nu știe cu exactitate vremea judecății celei de apoi nici măcar Fiul! Asta nu înseamnă că-L suprim pe Christos din Dumnezeire?

Faptul ca nimeni nu stie cu exactitate vremea Judecatii de apoi nu o spun ortodocsii,a spus-o Domnul Iisus ca rapuns Apostolilor cand L-au intrebat cand va fi a doua venire a Lui.Iar dvs.,daca ati studia biblia asa cum va laudati,ati fi stiut asta.Nu,nu inseamna ca-l suprimi pe Hristos din Dumnezeire.Dumnezeu -Tatal cand Si-a sacrificat Fiul pentru noi,nu L-a "suprimat " din Dumnezeire,ci L-a trimis sa se faca om ca prin asta sa indumnezeiasca omul.Si apoi ce va intereseaza ca ortodocsii spun ca nimeni nu stie cand va fi a doua venire,din moment ce dvs.ati emis de vreo cateva ori alarme ca "VINE!!!"????Dvs.stiti mai bine ca Hristos cand vine,asa ca ,iata,un motiv sa va credeti mai sus decat Hristos!!!

mbmbmb 07.04.2013 13:53:10

Citat:

În prealabil postat de Noiembrie (Post 511191)
ADEVARAT 777, exista o IMENSA deosebire intre ortodoxie si adventism...Una capitala! Ortodoxia se bazeaza pe invataturile biblice , pe Hristos, iar adventismul pe cocoasa alba a lui tanti Ellen cu punctul pe"G"..Sa ma iertati dar obraznicia cu care nu faceti AICI altceva decat sa provocati imi determina sarcasmul in toate cele 7 zile, incepand cu cea de LUNI !

Grozaaaav "punctul pe G"!!!! am ras un sfert de ora!!!!Adevarul e ca au tupeul sa se pretinda descendenti ai Sfintilor Apostoli,cand biata Ellen "G" este descrisa peste tot ca "isterica".Acum,ce sa zic,am citit si eu unele carti de ale ei,scrie bine,are putere de convingere,dar cand incepe s-o ia pe aratura,te ia groaza...Eu tot nu inteleg dece pe un forum ortodox suntem obligati sa suportam ineptiile"altor culte"-sau cum le zice...Pacat ca "Crestin Ortodox" promoveaza ecumenismul-nu stiu dece li se pare ca asa e fair play-mie nu mi se pare deloc-le mangaiem pacatele si ne facem si noi altele numai de dragul de a sustine" impacare" cu niste secte care manjesc tot ce-i sfant...Sa ma iertati daca am suparat pe cineva...

centesimusdecimus 07.04.2013 14:06:06

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514131)
Biserica ortodoxa este "UNA,soborniceasca si apostoleasca" "biserica" dvs.e ALTA "soborniceasca si apostoleasca"-aici e problema -Dumnezeu nu are doua biserici cu doua adevaruri,ci una singura,cu un singur Adevar,ceea ce va exclude.

Problema e de fapt alta: atât BO cât și BC susțin același lucru și ținând cont și de anatemizarea reciprocă de la 1054 s-ar părea că ambele biserici se cam exclud. Ca-n zicala aceea: doi se bat și al treilea câștigă...
"Al treilea" nefiind Biserica Adventistă cum v-ați imagina, ci diavolul. Diavolul are câștig de cauză din această anatemizare și excludere reciprocă. Așa că haideți să lăsăm epitetele: rătăcit, eretic, sectant, etc...

Citat:

Patriarhia noastra va spune "biserica" din politete

Și v-ați dori să folosească cuvinte urâte ca cele de mai sus? Ortodoxia promovează cumva un limbaj nepotrivit cu statutul unui creștin adevărat?

Citat:

Va considerati "biserica apostolica"-demonstrati ca adventismul a aparut in timpul vietii Apostolilor-eu stiu ca a aparut muuult mai tarziu...

Sensul vi l-a arătat colegul drumeț. E vorba de învățătura apostolilor, nu de apostoli, că doar nici Biserica Ortodoxă, nici Biserica Adventistă nu are 12 apostoli... Pe de altă parte, da, "adventismul" chiar a apărut în timpul vieții apostolilor. Adică așteptarea revenirii (adventus) lui Hristos chiar în timpul vieții lor. Creștinii ortodocși mai au această așteptare, ori iminenta revenire a lui Hristos e doar motiv de batjocură la adresa adventiștilor?:30:

Citat:

"biserica " dvs.poate este alcatuita si din credinciosi,dar nu are Duhul Sfant.

Să-L lăsăm pe Dumnezeu să judece aspectul acesta...

Citat:

stiu din frageda copilarie ca nimeni nu va sta inainte cand e vorba de citate si de deschis cartea acolo unde va convine.

Stimată doamnă/stimate domn, nouă ne convine să deschidem Cartea Sfântă la orice pagină, căci nu ne stă împotriva doctrinei confesionale. Mi-ar place să fie acesta un alt punct de asemănare esențială...

Citat:

pana nu renuntati la erezie si nu va botezati.

Eu nu m-am născut adventist. Tocmai de aceea am renunțat la erezie și m-am botezat...

mbmbmb 07.04.2013 14:12:58

Citat:

În prealabil postat de beniamin777 (Post 511236)
Ati mai gasit o asemanare intre ortodocsi si adventisti: argumentatia biblica.

Diferenta este ca adventistii raspund tot cu Biblia (fiind adeptii principiului ca Biblia se explica cu Biblia) in timp ce dvs si fratii dvs. intru credinta raspundeti cu minciuni si referiri la o persoana care va obsedeaza si de care adventistii nu pomenesc. Adventisti mai raspund cu invataturi din Crez sau Catehismul Ortodox in timp ce ortodocsii raspund cu uciderea userilor.

Am spus-o in mai multe raspunsuri pe care le-am postat la acest topic -pe dvs,adventistii,nu va intrece NIMENI cand e vorba de citate si de deschis cartea unde va convine...Bunicul meu,Dumnezeu sa-l ierte,cand tragea sa moara,au navalit doi adventisti peste el sa-l "mantuiasca"...nu putea saracul om sa moara de insistenta astora...asa ceva nu vezi decat in filmele de groaza...Atunci,noroc ca a venit mama de la serviciu si i-a "batut" in argumente,de-au plecat cu coada intre picioare....nu stiu cum sa faca omul sa scape de insistentele propagandei lor...Cu durere trebuie sa recunosc ca cea mai buna prietena a mea din tinerete s-a "mantuit"...iar acum,nu mai pot vorbi cu ea la telefon,caci incearca sa ma "mantuiasca" si pe mine...si-mi explica cum ca a "mantuit" foarte multa lume...E de groaza cum se intinde pecinginea asta a sectelor si cum omoara mii de suflete...Am sperat cand m-am inscris pe forumul asta,ca aici scap de incercarile de convertire,dar vad ca sperantele mi-au fost desarte...

centesimusdecimus 07.04.2013 14:15:23

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514132)
Cornilescu e ratacit...

Cornilescu e... mort. La data când a tradus Biblia era călugăr ortodox, dar dacă ziceți că era rătăcit, dumneavoastră poate știți mai bine...:4:

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514132)
stiu ca pe asta o folositi,dar asta difera de Biblia ortodoxa-

Tocmai pentru a evita această suspiciune (la drept vorbind nejustificată), eu citez în general din Biblia Ortodoxă, așa că...

mbmbmb 07.04.2013 14:16:42

Exact. Puțintică răbdare și veți vedea un sistem politico-religios prăbușindu-se (Apo

Adica al dvs,adventistii!!!stim ca dvs.sunteti "ALESII",singurii care va veti mantui!!!!vaaai,dar ce urat va va fi in Rai ,numai 140.000 sau cati pretindeti ca va mantuiti!!!!

centesimusdecimus 07.04.2013 14:18:49

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514143)
Grozaaaav "punctul pe G"!!!! am ras un sfert de ora!!!!Adevarul e ca au tupeul sa se pretinda descendenti ai Sfintilor Apostoli,cand biata Ellen "G" este descrisa peste tot ca "isterica".Acum,ce sa zic,am citit si eu unele carti de ale ei,scrie bine,are putere de convingere,dar cand incepe s-o ia pe aratura,te ia groaza...Eu tot nu inteleg dece pe un forum ortodox suntem obligati sa suportam ineptiile"altor culte"

Dar nu vă obligă nimeni să suportați "inepțiile" Ellenei White. Singurii care obsedant o tot aduc în discuție sunt coreligionarii dumneavoastră, ca mai apoi să aibă motiv să râdă un sfert de oră!!! (cam ciudățel timpul acesta lung... fie vorba-ntre noi, că tot ați amintit de cum este descrisă biata Ellen).

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514143)
Pacat ca "Crestin Ortodox" promoveaza ecumenismul

În final, uite o asemănare: atât ortodocșii, cât și adventiștii nu promovează ecumenismul. Decât (cel puțin adventiștii) buna înțelegere între confesiuni și respectul reciproc.

centesimusdecimus 07.04.2013 14:20:36

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514146)
Cu durere trebuie sa recunosc ca cea mai buna prietena a mea din tinerete s-a "mantuit"

Vorbiți cu păcat... știți bine că doar diavolul se întristează când cineva e mântuit și e smuls de sub influența lui nefastă...

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514146)
...iar acum,nu mai pot vorbi cu ea la telefon,caci incearca sa ma "mantuiasca" si pe mine...si-mi explica cum ca a "mantuit" foarte multa lume...E de groaza cum se intinde pecinginea asta a sectelor si cum omoara mii de suflete...Am sperat cand m-am inscris pe forumul asta,ca aici scap de incercarile de convertire,dar vad ca sperantele mi-au fost desarte...

centesimusdecimus 07.04.2013 14:23:34

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514149)
Adica al dvs,adventistii!!!

Faceți vă rog apel la istorie! Adventiștii niciodată n-au fost un "sistem politico-religios" și nici n-au pactizat cu puterea lumească. În schimb...

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514149)
stim ca dvs.sunteti "ALESII",singurii care va veti mantui!!!!vaaai,dar ce urat va va fi in Rai ,numai 140.000 sau cati pretindeti ca va mantuiti!!!!

Nu știți bine deloc! Ne confundați probabil cu martorii lui Iehova.

mbmbmb 07.04.2013 15:09:46

Citat:

În prealabil postat de centesimusdecimus (Post 514152)
Faceți vă rog apel la istorie! Adventiștii niciodată n-au fost un "sistem politico-religios" și nici n-au pactizat cu puterea lumească. În schimb...

Nu știți bine deloc! Ne confundați probabil cu martorii lui Iehova.

Draga domnule centesimus-care ati ajuns la "decimus" de cand va certati cu mine,s-ar putea sa va confund cu mertorii lui Iehova,caci pentru mine toate sectele sunt "o apa si-un pamant".
Despre prietena mea "mantuita",ma doare sufletul ,ca si de dvs,care ati fost ortodox,probabil si v-ati ratacit.Prietena mea ,ca si dvs,nu s-a mantuit,de-aia am pus ghilimele,ci s-a ratacit,ca si dvs.Imi pare foarte rau...Daca tot ziceti ca folositi Biblia ortodoxa,ce-ar fi sa cititi dvs.Omiliile Sf.Ioan Gura de Aur si sa n-o mai interpretati cum le trece prin cap unor predicatori care va tarasc dupa ei in fundul iadului???Doamne iarta-ma,nu va judec eu,dar devotamentul asta l-ati putea dedica unei cauze mai bune-ortodoxia,bunaoara...Probabil ca sunteti foarte tanar si poate va lumineaza Bunul Dumnezeu sa va intoarceti de unde ati plecat,ca timp mai aveti...Am vazut ca nu stiti nimic despre mine,asa ca va spun eu-desi la profilul meu scrie" masculin",eu sunt...o doamna!!!!
Si batrana ca timpul...

mbmbmb 07.04.2013 15:13:17

[quote=centesimusdecimus;514150]Dar nu vă obligă nimeni să suportați "inepțiile" Ellenei White. Singurii care obsedant o tot aduc în discuție sunt coreligionarii dumneavoastră, ca mai apoi să aibă motiv să râdă un sfert de oră!!! (cam ciudățel timpul acesta lung... fie vorba-ntre noi, că tot ați amintit de cum este descrisă biata Ellen).

Pacat ca a rade un sfert de ora vi se pare dovada de isterie-si ma categorisiti astfel fara sa stiti nimic despre mine-eu nu cred ca v-am atacat persoana-dar,ma rog,fiecare face ce poate si cat il duce...

centesimusdecimus 07.04.2013 15:22:57

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514168)
Draga domnule centesimus-care ati ajuns la "decimus" de cand va certati cu mine,s-ar putea sa va confund cu mertorii lui Iehova,caci pentru mine toate sectele sunt "o apa si-un pamant".
Despre prietena mea "mantuita",ma doare sufletul ,ca si de dvs,care ati fost ortodox,probabil si v-ati ratacit.Prietena mea ,ca si dvs,nu s-a mantuit,de-aia am pus ghilimele,ci s-a ratacit,ca si dvs.Imi pare foarte rau...Daca tot ziceti ca folositi Biblia ortodoxa,ce-ar fi sa cititi dvs.Omiliile Sf.Ioan Gura de Aur si sa n-o mai interpretati cum le trece prin cap unor predicatori care va tarasc dupa ei in fundul iadului???Doamne iarta-ma,nu va judec eu,dar devotamentul asta l-ati putea dedica unei cauze mai bune-ortodoxia,bunaoara...Probabil ca sunteti foarte tanar si poate va lumineaza Bunul Dumnezeu sa va intoarceti de unde ati plecat,ca timp mai aveti...Am vazut ca nu stiti nimic despre mine,asa ca va spun eu-desi la profilul meu scrie" masculin",eu sunt...o doamna!!!!
Si batrana ca timpul...

Stimată doamnă, respectele mele! Eu nu văd dialogul acesta ca o "ceartă", chiar dacă are unele aspecte polemice. Ne mai corectăm, acolo unde nu cunoaștem. De exemplu adventiștii și martorii lui Iehova nu pot fi "o apă și-un pământ", căci adventiștii sunt o biserică/cult/denominație/confesiune, pe când martorii sunt asociație.

Atât dumneavoastră, cât și prietena nu vă considerați "rătăcite", adevărul îl poate constata doar Scriptura- Cartea Adevărului.
Legat de Biblie îmi spuneți să las interpretările predicatorilor și-mi recomandați interpretările unui alt predicator (că nu degeaba e supranumit "Gură de Aur"). Cum ar fi să lăsăm Biblia să se interpreteze pe sine însăși ca să nu greșim? Sunteți dispusă să faceți aceasta? Ferice de dvs. dacă da, căci Scriptura e Cuvântul lui Dumnezeu, nu al oamenilor (fie ei predicatori și sfinți)!

centesimusdecimus 07.04.2013 15:26:02

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514169)
Pacat ca a rade un sfert de ora vi se pare dovada de isterie-si ma categorisiti astfel fara sa stiti nimic despre mine-eu nu cred ca v-am atacat persoana-dar,ma rog,fiecare face ce poate si cat il duce...

Singura care a folosit termenul "isterie" ați fost dumneavoastră, deci nu e cazul să mă/vă culpabilizați... Știți vorba aceea: din cuvintele tale vei fi... (Mat.12,37)

mbmbmb 07.04.2013 15:46:11

Citat:

În prealabil postat de centesimusdecimus (Post 514172)
Singura care a folosit termenul "isterie" ați fost dumneavoastră, deci nu e cazul să mă/vă culpabilizați... Știți vorba aceea: din cuvintele tale vei fi... (Mat.12,37)

Domnule Centesimus,eu l-am folosit,iar dvs.ati facut trimitere la el...oricum,nu mai conteaza...eu nu mai "polemizez" cu dvs,caci batem apa-n piua...Nu v-am trimis la "alt" predicator,ci la un Sfant...dar se pare ca dvs.nu-l recunoasteti,pt.ca va combate ereziile prin scrierile lui...Oricum,daca vreodata va hotarati sa renuntati la rataciri si sa va intoarceti la Biserica mama,cautati-ma si voi fi cu tot sufletul alaturi de dvs...acum va las si ma mut pe alt topic,caci mi-am consumat destui nervi aici...va doresc numai bine si sa va lumineze Dumnezeu...

centesimusdecimus 07.04.2013 16:13:54

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514179)
Nu v-am trimis la "alt" predicator,ci la un Sfant...dar se pare ca dvs.nu-l recunoasteti

Iar eu v-a trimis la Scriptură și la Duhul Sfânt care a inspirat-o direct și care e net superior oricărui sfânt, predicator, sfânt predicator (cazul lui Ioan Hrisostom), ori predicator sfânt.

Citat:

pt.ca va combate ereziile prin scrierile lui...

Nu avea cum să mă combată, căci a trăit mult înaintea mea.

Citat:

Oricum,daca vreodata va hotarati sa renuntati la rataciri si sa va intoarceti la Biserica mama,cautati-ma si voi fi cu tot sufletul alaturi de dvs...

Vă mulțumesc pentru disponibilitate, însă eu L-am găsit pe Hristos și nu există nimic pe pământ (fie ea chiar o biserică) care să-mi satisfacă nevoia sufletească. Biserica mamă, e Biserica lui Hristos - o spun pentru a nu știu câta oară...

Citat:

acum va las si ma mut pe alt topic,caci mi-am consumat destui nervi aici...va doresc numai bine si sa va lumineze Dumnezeu...

Mulțumesc asemenea. Nu vă mai consumați, lăsați că Dumnezeu ne va lumina pe toți dacă-I cerem și mai ales dacă suntem dispuși să-I urmăm lumina...

RHIANA 07.04.2013 17:02:45

Despre care "ortodocsi" vorbesti?

Citat:

În prealabil postat de roboam (Post 507117)
O asemanare esentiala, intre ortodoxie si adventism este raportarea la Crezul de la Niceea.

Observatie: o diferenta, exista totusi; ortodocsii au rezerve in ceea ce priveste credinta in revenirea Domnului si invierea mortilor pentru viata vesnica, pe cand la adventisti acestea reprezinta esenta credintei.

Cred totusi ca e invers sau....mai gandeste-te! In rugaciunea domneasca spunem: "...VIE IMPARATIA TA..." pe care daca o asteptam, n-avem cum sa ne indoim de venirea ei. Pe de alta parte, ".....SI VIATA VEACULUI CE VA SA FIE, AMIN!" ....este CREZUL pe care-l rostim zilnic. Asadar...noi ortodocsii CREDEM, ca odata cu (re)venirea Domnului, vom avea si viata vesnica, cei care ne ostenim sa dobandim aceste lucruri, pe care ni le-a promis Mantuitorul!!!

RHIANA 07.04.2013 17:08:35

Lasa-l....saracu'!

Citat:

În prealabil postat de ioanna (Post 507124)
Consider afirmatia userului Roboam defaimatoare la adresa ortodocsilor si constat ca are mari lacune in ceea ce priveste Ortodoxia. Este o minciuna strigatoare la cer sa spui ca ortodocsii nu cred in a doua venire a lui Hristos. L-as ruga sa posteze doctrina care spune asa ceva, in caz contrar, ramane o speculatie malitioasa. Daca are lacune, ii recomand o reticenta in a posta si o atentie sporita la ceea ce afirma despre credintele altora.

Cred ca pe site-urile in regim adventist nu-i mai da nimeni atentie si, incearca si el aici, marea cu degetul! E clar ca e paralel, nu-l mai bagati in seama!!!!

drumetul6519 07.04.2013 19:56:54

Citat:

În prealabil postat de RHIANA (Post 514194)
In rugaciunea domneasca spunem: "...VIE IMPARATIA TA..." pe care daca o asteptam, n-avem cum sa ne indoim de venirea ei. Pe de alta parte, ".....SI VIATA VEACULUI CE VA SA FIE, AMIN!" ....este CREZUL pe care-l rostim zilnic. Asadar...noi ortodocsii CREDEM, ca odata cu (re)venirea Domnului, vom avea si viata vesnica, cei care ne ostenim sa dobandim aceste lucruri, pe care ni le-a promis Mantuitorul!!!

Daca asa credeti .... atunci puteti spune ca aveti credinta adevarata, dupa fagaduintele Domnului Iisus Hristos, pe care le gasim scrise in Sfanta Scriptura.

Si adventistii cred cu tarie acelasi lucru. Asta chiar ca este o asemanare cat se poate de esentiala.

AlinB 08.04.2013 02:07:58

Citat:

În prealabil postat de centesimusdecimus (Post 514185)
Iar eu v-a trimis la Scriptură și la Duhul Sfânt care a inspirat-o direct și care e net superior oricărui sfânt, predicator, sfânt predicator (cazul lui Ioan Hrisostom), ori predicator sfânt.

Un inel de aur pe degetul unui nebun, il face intelept?
Scriptura in mana unui sectar, ii confera vreo autoritate duhovniceasca?
Da, insa doar in ochii celor la fel de prosti sau mai prosti ca el.

AlinB 08.04.2013 02:10:02

Citat:

În prealabil postat de centesimusdecimus (Post 514171)
Cum ar fi să lăsăm Biblia să se interpreteze pe sine însăși ca să nu greșim?

Cand premiza de la care pornesti este o prostie, si rezultatul este pe masura.

drumetul6519 08.04.2013 08:28:43

Citat:

În prealabil postat de mbmbmb (Post 514133)
"Doar ca-i lipseste trupul" este esential.

De ce sa fie esential? Chiar nu inteleg. De vreme ce omul care a murit,traieste in Rai, in mod constient, avand toate simturile, ce nevoie mai este de trup? Doar ca sa nu-l ia vantul?

Citat:

La moartea omului,sufletul trece printr-o judecata particulara,nicidecum prin Judecata finala, Dar daca sunteti chiar asa de interesat de aceste aspecte,dece nu cititi macar cele 16 carticele ale Parintelui Cleopu,

Am citit o parte din scrierile Parintelui Cleopa. Starea de confuzie este si mai mare. Se spune ca omul credincios care moare, va trai, dupa 40 de zile, in Rai. Cum se numeste judecata, nu conteaza. Cert este ca se face o judecata si omul este dus in Rai.

Dilema: ce rost mai are revenirea Mantuitorului si invierea mortilor, pentru a-si primi rasplata?

Citat:

marii sfinti ortodocsi au trecut prin chinuri groaznice ca sa se mantuiasca,

Speriati oamenii. Crestinismul nu este o religie a chinurilor groaznice ci este o religie a bucuriei. "Bucurati-va totdeuna in Domnul! Iarasi zic: bucurati-va!" (Filipeni 4:4). Iar de vor fi suferinte din pricina credintei noastre, sa le ducem cu bucurie.

Mantuirea nu vine prin suferintele noastre ci prin plata pacatului, facuta in locul nostru, de Domnul Iisus Hristos.

DragosP 08.04.2013 08:47:02

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 514306)
Dilema: ce rost mai are revenirea Mantuitorului si invierea mortilor, pentru a-si primi rasplata?

Judecata de la Parusie este DEFINITIVĂ!
Până atunci, Biserica, prin rugăciunile ei și prin faptele noastre de milostenie mai poate încerca salvarea sufletelor înaintașilor noștri.

patrunjeluldigital 08.04.2013 09:28:34

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 514308)
Până atunci, Biserica, prin rugăciunile ei și prin faptele noastre de milostenie mai poate încerca salvarea sufletelor înaintașilor noștri.

Întrebare de un miliard (1.000.000.000) de puncte: E posibil ca Dumnezeu să greșească sentința la "prima înfățișare"? Sau altfel spus: e posibil ca Dumnezeu să fie mituit cu o colivă?

iuliu46 08.04.2013 10:08:27

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 514311)
Întrebare de un miliard (1.000.000.000) de puncte: E posibil ca Dumnezeu să greșească sentința la "prima înfățișare"? Sau altfel spus: e posibil ca Dumnezeu să fie mituit cu o colivă?

Pai nu e vorba de mita, asta e un mod jalnic de a pune problema, e vorba de faptul ca prin credinta celor in viata pot fi salvati si alti oameni, la fel cum sluga sutasului a fost salvata prin credinta sutasului.
Intrebarea poate ricosa inapoi la voi si cineva sa va intrebe ce rost au cei 1000 de ani in care Iisus imparateste cu cei care s-au mantuit ? Adica in toata aceasta perioada se vor naste numai oameni care n-au nici o sansa ? Dumnezeu creaza oameni cu scopul precis de a-i distruge conform invataturii adventiste ?

drumetul6519 08.04.2013 10:20:47

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 514308)

Acum chiar ca nu mai inteleg nimic. Sfanta Scriptura ne spune foarte clar ca, la revenirea Mantuitorului (Parusie), vor invia cei credinciosi (1 Tesaloniceni 4:16), pentru a-si primi rasplata credintei lor.

De vreme ce acesti credinciosi traiesc in Rai, ce rost mai are invierea (celui viu) si rasplatirea (celui rasplatit)? Cred ca ceva este gresit: ori invatatura din Sfanta Scriptura, ori invatatura dvs.

P.S. Nu vorbim despre cei morti in necredinta. Acestia nu vor invia la Parusie ci mai tarziu (dupa ce vor trece cei o mie de ani sau miile de ani). O spune foarte clar Sfanta Scriptura (Apocalipsa 20:5).

iuliu46 08.04.2013 10:58:52

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 514322)
Acum chiar ca nu mai inteleg nimic. Sfanta Scriptura ne spune foarte clar ca, la revenirea Mantuitorului (Parusie), vor invia cei credinciosi (1 Tesaloniceni 4:16), pentru a-si primi rasplata credintei lor.

De vreme ce acesti credinciosi traiesc in Rai, ce rost mai are invierea (celui viu) si rasplatirea (celui rasplatit)? Cred ca ceva este gresit: ori invatatura din Sfanta Scriptura, ori invatatura dvs.

P.S. Nu vorbim despre cei morti in necredinta. Acestia nu vor invia la Parusie ci mai tarziu (dupa ce vor trece cei o mie de ani sau miile de ani). O spune foarte clar Sfanta Scriptura (Apocalipsa 20:5).

Ce se intampla cu cei care "imparatesc " 1000 de ani ? Unde traiesc ei ? Ce se intampla cu oamenii care se nasc pe parcursul celor 1000 de ani ? Vedem ca la sfarsit Satana e dezlegat, ispiteste toate neamurile si porneste razboi impotriva taberei sfintilor si cetatii cea iubite. Unde este tabara sfintilor pe care o inconjoara neamurile conduse de Satana daca sfintii au fost rapiti ? Cand au venit inapoi pe pamant ? :71:

drumetul6519 08.04.2013 11:10:19

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 514327)
Ce se intampla

Pe mine ma intereseaza cum este cu revenirea Domnului si invierea celor credinciosi, pentru a-si primi rasplata. Este adevarat ce spune Sfanta Scriptura sau este adevarat ca cei morti in credinta traiesc in Rai (nemaifiind nevoie de invierea si rasplatirea lor)?

Puteti sa ma lamuriti asupra acestui aspect esential?

iuliu46 08.04.2013 11:27:02

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 514331)
Pe mine ma intereseaza cum este cu revenirea Domnului si invierea celor credinciosi, pentru a-si primi rasplata. Este adevarat ce spune Sfanta Scriptura sau este adevarat ca cei morti in credinta traiesc in Rai (nemaifiind nevoie de invierea si rasplatirea lor)?

Puteti sa ma lamuriti asupra acestui aspect esential?

Pai asta spune Sfanta Scriptura. Ca cei care traiesc conform invataturii lui Hristos nu mai mor, indiferent daca sunt vii sau morti in lumea aceasta. Iar cei care nu traiesc conform invataturii sunt morti, indiferent daca sunt vii sau morti in lumea aceasta. :71:

"Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort."
"Vino cu Mine si lasa mortii sa-si ingroape mortii lor " etc... etc.

drumetul6519 08.04.2013 12:03:51

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 514337)
Pai asta spune Sfanta Scriptura. Ca cei care traiesc conform invataturii lui Hristos nu mai mor,

M-ati zapacit mai rau. Sa inteleg ca Sfanta Scriptura contrazice Sfanta Scriptura? Daca cei care traiesc conform invataturii lui Hristos nu mai mor, atunci de ce spune Sfanta Scriptura ca la revenirea Domnului vor fi inviati cei morti in credinta?

Am o varianta despre care va rog sa-mi spuneti daca este sau nu corecta. Cei morti in credinta vor fi rasplatiti si vor mosteni viata vesnica dupa inviere.
"Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40)
"Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" (Crezul).

bairstow 08.04.2013 12:13:01

Cred ca este acelasi osutafaraunu acest drumet. Am studiat aceasta problema si este foarte complexa. Dar am ajuns la concluzia ca ortodoxia are dreptate! Sunt subectiv? Chestia cu purgatoriu o vad mai mult din prisma catolicilor!
Prima inviere se refera la botez. Prima moarte este moartea trupului. A doua este cea a sufletului. A doua inviere este cu trupul. Defapt aici vorbim de sare! Cand un preot este intrebat ceva si nu stie el se uita la scrierile bisericii!
Deci la venirea lui Iisus toti inviaza in trupul lor.
In alta idee spun si intreb >Unii nu vor gusta moartea, spune Iisus. Aici iar trebuie sa ne uitam la scrierile bisericii. In biserica se afla adevarul asa cum Iisus predica pana la nasterea bisericii in sinagoga! Ce inseamna acest lucru? Ori ca pe unii nu/i prinde moartea deoarece in timpul vietii lor se intoarce Iisus ori Dumnezeu face o minune cu cei pe care doreste EL si acesta nu mai moare!

iuliu46 08.04.2013 12:21:54

Citat:

În prealabil postat de drumetul6519 (Post 514339)
M-ati zapacit mai rau. Sa inteleg ca Sfanta Scriptura contrazice Sfanta Scriptura? Daca cei care traiesc conform invataturii lui Hristos nu mai mor, atunci de ce spune Sfanta Scriptura ca la revenirea Domnului vor fi inviati cei morti in credinta?

Am o varianta despre care va rog sa-mi spuneti daca este sau nu corecta. Cei morti in credinta vor fi rasplatiti si vor mosteni viata vesnica dupa inviere.
"Cã aceasta este voia Tatãlui Meu, ca oricine vede pe Fiul si crede în El sã aibã viatã vesnicã si Eu îl voi învia în ziua cea de apoi." (Ioan 6:40)
"Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie" (Crezul).

Nu o contrazice, doar doctrina adventista o contrazice. :71: Pentru ca una este invierea trupului pentru a trai pe noul pamant si alta e faptul ca cine crede in Hristos are viata vesnica si "s-a mutat de la moarte la viata" sau ca "nu va muri in veac". Numai la voi oamenii mor dupa ce li se da viata.

Dar eu am mers si mai departe si te-am intrebat ceva. Si anume ce se intampla cu mia de ani si cu restul. De ce nu raspunzi ? Sa presupunem ca ceea ce cred ortodocsii este gresit. Asta nu inseamna ca ceea ce crezi tu e neaparat adevarat. Ca sa arati ca este adevarat explica ceea ce te-am intrebat eu.

"Ce se intampla cu cei care "imparatesc " 1000 de ani ? Unde traiesc ei ? Ce se intampla cu oamenii care se nasc pe parcursul celor 1000 de ani ? Vedem ca la sfarsit Satana e dezlegat, ispiteste toate neamurile si porneste razboi impotriva taberei sfintilor si cetatii cea iubite. Unde este tabara sfintilor pe care o inconjoara neamurile conduse de Satana daca sfintii au fost rapiti ? Cand au venit inapoi pe pamant ?"

centesimusundecimus 08.04.2013 12:45:43

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 514318)
Pai nu e vorba de mita, asta e un mod jalnic de a pune problema

Ba chiar despre mită e vorba! Cineva-și poate închipui că Dreptul Judecător poate fi cumpărat (cu pomeni, fapte bune, acatiste, lumânări, etc.) ori determinat să-și modifice judecata precum cel mai ordinar judecător pământesc?? Acesta ar fi erezia ereziilor! Dumnezeu nu greșește când hotărește soarta celui mort!

Citat:

e vorba de faptul ca prin credinta celor in viata pot fi salvati si alti oameni, la fel cum sluga sutasului a fost salvata prin credinta sutasului.

Haideți să nu amestecăm lucrurile. Nu putem pune alături soarta veșnică a omului cu sănătatea lui, ori o altă valoare căpătată prin rugăciune.

Citat:

Intrebarea poate ricosa inapoi la voi si cineva sa va intrebe ce rost au cei 1000 de ani in care Iisus imparateste cu cei care s-au mantuit ?

Lăsați ricoșeurile, fumigenele și distragerea atenției de la întrebarea punctuală ce a fost pusă! Dacă în loc de 1.000.000.000 de puncte erau în joc 1.000.000.000 €, vă mai permiteați să ricoșați întrebarea cu "dar de ce, dar cum"?

Citat:

Adica in toata aceasta perioada se vor naste numai oameni care n-au nici o sansa ? Dumnezeu creaza oameni cu scopul precis de a-i distruge conform invataturii adventiste ?

Ce aiureală mai e și asta? În Cer nu se vor mai naște oameni, iar pe pământ toți vor fi morți.

DragosP 08.04.2013 12:47:55

Citat:

În prealabil postat de patrunjeluldigital (Post 514311)

Păi la Parusie o să fie judecată nu neapărat credința noastră ci DRAGOSTEA noastră.
În rest, să trollați bine!:50:

drumetul6519 08.04.2013 12:52:20

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 514340)
Chestia cu purgatoriu o vad mai mult din prisma catolicilor!

Chestia cu purgatoriul se vede si la ortodocsi. Parintele Cleopa scrie:

"""Că ce spun sfinții Părinți? Chiar de a avut cineva păcate de moarte foarte grele, dacă a murit spovedit, îl scoate Biserica. El stă în iad numai până se curăță de păcat"(Parintele Cleopa, vedeti aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/drumul.htm)

Scuze pentru devierea de la subiect. Am gasit o asemanare intre catolicism si ortodoxie (nu intre adventism si ortodoxie).

centesimusundecimus 08.04.2013 12:52:21

Citat:

Pai asta spune Sfanta Scriptura. Ca cei care traiesc conform invataturii lui Hristos nu mai mor

Acolo Scriptura se referă la a doua moarte, la moartea veșnică, la acea moarte cu consecințe veșnice, adică din care nu mai există înviere. Căci "cu o moarte toți suntem datori" cum spune poetul. De prima moarte au parte toți muritorii - dacă nu vă deranjează pleonasmul.

Citat:

indiferent daca sunt vii sau morti in lumea aceasta. Iar cei care nu traiesc conform invataturii sunt morti, indiferent daca sunt vii sau morti in lumea aceasta. :71:

Acum haideți să nu mai amestecăm poezia cu proza, căci:

Citat:

"Știu faptele tale, că ai nume, că trăiești, dar ești mort."

Este vorba acolo (Apoc.3,1) de o moarte propriu-zisă, ori de o moarte din punct de vedere moral/spiritual?

Citat:

"Vino cu Mine si lasa mortii sa-si ingroape mortii lor " etc... etc.

Textul acesta (Mat.8,22) aderă ca nuca-n perete la subiectul nostru. Ce relevanță are?

bairstow 08.04.2013 12:52:22

Intrebarea cea cu 1000 de ani a fost pusa bine. Osutafaraunu vine de data asta cu o logica de doi bani. Dar atentie! Nu-l subestimati!
Drumetul observa foarte bine ca chestia cu purgatoriu e si la noi. Dar teologii spun ca e vazuta diferit! Acest lucru e cat se poate de normal deoarece face parte din sarea crestinilor sau invatatura lor primita de la apostoli! Voi sunteti sarea pamantului!

iuliu46 08.04.2013 12:56:47

Citat:

În prealabil postat de centesimusundecimus (Post 514343)
Ba chiar despre mită e vorba! Cineva-și poate închipui că Dreptul Judecător poate fi cumpărat (cu pomeni, fapte bune, acatiste, lumânări, etc.) ori determinat să-și modifice judecata precum cel mai ordinar judecător pământesc?? Acesta ar fi erezia ereziilor! Dumnezeu nu greșește când hotărește soarta celui mort!

Haideți să nu amestecăm lucrurile. Nu putem pune alături soarta veșnică a omului cu sănătatea lui, ori o altă valoare căpătată prin rugăciune.

Lăsați ricoșeurile, fumigenele și distragerea atenției de la întrebarea punctuală ce a fost pusă! Dacă în loc de 1.000.000.000 de puncte erau în joc 1.000.000.000 €, vă mai permiteați să ricoșați întrebarea cu "dar de ce, dar cum"?

Ce aiureală mai e și asta? În Cer nu se vor mai naște oameni, iar pe pământ toți vor fi morți.

Cine nu poate pune alaturi ? Poate tu nu poti dar de aia tu esti adventist si nu ortodox. Noi suntem invatati sa ne rugam unii pentru altii, de asta ne rugam si pentru morti si de asta le cerem si sfintilor sa se roage pentru noi. Pentru ca nu stiu cine a avut neinspirata idee sa strecoare in Biblie ideea ca pentru Dumnezeu toti oamenii traiesc. :71:

Si cum sa fie toti morti daca Satana ii ispiteste si se aduna neamurile cata frunza si iarba ca sa faca razboi cu tabara sfintilor si sa inconjoare cetatea cea iubita ? Ori cineva a scos niste pasaje din Apocalipsa ( eu zic sa dati vina pe Constantin cel Mare ) ori voi bateti campii cu gratie.

centesimusundecimus 08.04.2013 12:59:16

Citat:

Cred ca este acelasi osutafaraunu acest drumet.

Încă o dată se dovedește că credința dumneavoastră este greșită. Osutăfără e mort de mult și de atunci au mai fost omorâți alți 11, dar niciunul dintre ei nu era acest drumeț.

Citat:

Prima inviere se refera la botez.

Fals! Dacă s-ar referi la botez, ar însemna că oamenii sunt botezați doar după mia de ani, ceea ce e absurd:

"Iar ceilalți morți nu înviază până ce nu se vor sfârși miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi." (Apoc.20,5 - Biblia Ortodoxă)

Citat:

Prima moarte este moartea trupului. A doua este cea a sufletului.

Păi dacă la moartea a doua, moare sufletul, cum se mai împacă aceaasta cu dogma ortodoxă a nemuririi sufletului și a chinurilor veșnice ale sufletului în Iad? http://yoursmiles.org/ssmile/wonder/s1001.gif

Vedeți dumneavoastră, cu cât adăugați mai multe proptele acestei găunoase construcții babilonice, cu atât mai șubredă devine și cu atât mai uriașă va fi prăbușirea ei!

centesimusundecimus 08.04.2013 13:00:41

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 514344)
Păi la Parusie o să fie judecată nu neapărat credința noastră ci DRAGOSTEA noastră.

Dragostea poate naște necredință, ori fapte rele? Vedeți că toate sunt legate, nu le putem separa.

Ora este GMT +3. Ora este acum 13:40:11.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.