Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Teologie si Stiinta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5039)
-   -   Teoria Big-Bang o eroare. Alta la rand. (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=17439)

iuliu46 12.08.2016 15:34:03

Nu vreau sa va stric placerea dar asta nu-i topic PP vs PS. :)
Din contra, foarte multe topice au fost inchise pentru ca desi discutam despre evolutionism sau ateism de exemplu, unii au venit si au inceput sa discute despre PP ( punand prea multa pasiune in asta ) .

CristianR 12.08.2016 15:53:59

Păi pe logica asta ai să spui că nici topicul „Părinții sunt împotrivă” n-ar avea legătură cu PP :)

iuliu46 12.08.2016 15:59:13

Pai nu as fi spus nimic, dar omul s-a plans ca Alin ii strica topicul despre PP vs PS. :1:

vsovi 12.08.2016 16:01:54

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628729)
Nu vreau sa va stric placerea dar asta nu-i topic PP vs PS. :)
Din contra, foarte multe topice au fost inchise pentru ca desi discutam despre evolutionism sau ateism de exemplu, unii au venit si au inceput sa discute despre PP ( punand prea multa pasiune in asta ) .

Ăsta e un topic chiar mai mare decît o dezbatere PP vs. PS, e despre cum s-a ajuns de la început pînă acuma la asta.

BIG-BANG vs. Facerea... e mult mai mult decît PP vs. PS care sunt cuprinse în această mare discuție plină de Discernămînt... e defapt lupta dintre gLume și Dreapta Credință!

iuliu46 12.08.2016 16:08:57

Daca PP e on topic atunci si NIP si Verginica sunt on topic. :)

vsovi 12.08.2016 16:11:29

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 628736)
Daca PP e on topic atunci si NIP si Verginica sunt on topic. :)

Să știi că ai perfectă dreptate...

Deci de la BigBang o eroarea........ pînă la Apocalipsa de azi. Ăsta e subiectul.

Bine, dacă mă mai întreabă sau mă acuză atunci o să-i mai răspund și aici.

CristianR 12.08.2016 16:40:17

Deci dacă nu-l mai întrebați și nu-l mai acuzați, o să aibă toată lumea liniște.

vsovi 12.08.2016 16:52:32

Ia încercați să pricepeți Facerea așa:

Din Cuvînt avem Cer și Pămînt și ape...

Între pîmântul de sus de deasupra cerurilor (care defapt se află sub pămîntul de aicea de jos) și cel de jos de desubtul cerurilor se afla la început multă apă în stare de nori denși și mult întuneric însă după lucrarea cea de 7 zile ce avem acuma ca pe atunci?

Păi între pămînturile plate înconjurate de mări avem acuma la mijloc, la egală distanță în Cer, un Soare și o Lună semisferice.

Dacă privim de aici de jos și vedem semisfera de piatră a Soarelui care luminează spre noi ca o veioză și vedem Luna de ghiață care dă frig și întuneric în partea opusă... și deasupra Soarelui dacă vedem puzderie de stele, atunci ia întrebați-vă cum ar fi să ne naștem și să trăim exact în partea cealaltă, acolo sus de tot adică defapt pe pămîntul înconjurat de mări de sub pămîntul nostru?

Cum e acolo unde Soarele e de piatră și se vede ca o semisferă de piatră așa cum se vede de la noi Luna de ghiață în timp ce Luna se vede așa ca un soare ce în loc să dea lumină și căldură dă întuneric și frig pe unde trece... iar stelele fiind mult mai apropiate, așa ca niște cilindrii de piatră se văd pe cer cam cît mingile de tenis de cîmp și dau împreună căldură din belșug, mai ceva ca soarele pe pămînt din pricina că sunt mai apropiate încît Luna trebuie să vină și să treacă pe Cer pentru ca să dea frig și noapte bună?

Oare puteți pricepe și vedea așa ca să înțelegeți Facerea?

Deci despre ce big-bang vorbim? Nu vă e clar unde ne aflăm? Mie îmi este. Aicea jos, sub Soare!

Dar vă dați seama cît de frumos este și acolo sus de tot, adică defapt sub pămîntul pe care stăm? Și acolo sunt mări care înconjură pămîntul și pe cer se văd stele mari și Lună neagră și semisferă de piatră a Soarelui și pe pămîntul de acolo crește vegetație și animale și păsări și în mări cresc pești... Vă dați seama ce frumos și cald uniform trebuie să fie acolo cînd anotimpurile sunt făcute altfel decît aici, și sunt mai mult în funcție de Lună și stele decât de Soare?

Dacă ar ajunge omul pînă acolo împreună cu Domnul și ar coloniza cealtă parte a creației... oare nu v-ar plăcea să fiți printre ei? Acolo e char mai frumos ca aici și mai bine, sau lafel de frumos ca aici.

CristianR 12.08.2016 17:14:37

Doar un comentariu vreau să fac (știu că vei considera că și ăsta are legătură cu PP): ca niște cilindri de piatră (cu un singur i). Și da, e adevărat că la Igor pot găsi mai multe greșeli, dar mie-mi place mai mult să te corectez pe tine, că ai mai mult haz :)

vsovi 12.08.2016 17:21:07

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 628742)
Doar un comentariu vreau să fac (știu că vei considera că și ăsta are legătură cu PP): ca niște cilindri de piatră (cu un singur i). Și da, e adevărat că la Igor pot găsi mai multe greșeli, dar mie-mi place mai mult să te corectez pe tine, că ai mai mult haz :)

Ai dreptate gramatical........... dar simbolic? Stelele precis sunt așa ca niște drajeuri de vitamina C de piatră, ca niște piramidoane, ca niște macaroane tăiate foarte scurt iar în mijloc au miez de foc luminos. Pe cerul din partea cealaltă le-ai putea vedea tot timpul cam ca niște mingi de tenis de cîmp... multe așa cum le vezi noaptea de aici.

CristianR 12.08.2016 17:27:38

Simbolic nu comentez. Că văd că n-ai nevoie să fii provocat; tu ne explici oricum.

vsovi 12.08.2016 17:31:10

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 628744)
Simbolic nu comentez. Că văd că n-ai nevoie să fii provocat; tu ne explici oricum.

Încerc să vă explic pentru ca să încercați și voi să pătrundeți în Tainele Creației... ca să înțelegeți unde ne aflăm și cît de tare suntem păcăliți de big-banghiști.

E o fericire să împărtășești altora Adevărul... pe care l-ai căutat și l-ai găsit și L-ai primit în Dar.
Oare tu n-ai face la fel cu cele pe care le înțelegi? Nu te-ai bucura de ele bucurînd și pe alții? Căci nu se poate ca cineva aflînd și înțelegînd unde se află să nu se bucure.

Dar din Dar se face Rai!... dacă ai DiscernăMînt să nu-l confunzi cu mita și ismita și ispita.

AlinB 15.08.2016 14:23:05

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 628723)
Ți-am mai spus, dacă vrei să susții ceva, mai întîi definește termenii, sectă, erezie, înșelare...

Ti-ai raspuns singur:

Citat:

Deci îți poți da singur seama cît de mare a fost sf. Verginica, Trîmbița Apocaliptică nr. 6. Pentru mine a fost foarte mare, chiar mai mare ca sf. păr. prooroc. Arsenie Boca... pentru că nu a suferit el cît a suferit ea pentru Dumnezeu.

AlinB 15.08.2016 14:24:09

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 628745)
Încerc să vă explic pentru ca să încercați și voi să pătrundeți în Tainele Creației... ca să înțelegeți unde ne aflăm și cît de tare suntem păcăliți de big-banghiști.

Sa zicem ca o fi asa, desi nu este si nici n-ai capacitatea sa intelegi de ce.

Dar tot e mai bine de oameni cu reputatie decat de un pacalici derizoriu de pe un forum oarecare nu?

Si hilar pe deasupra:

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 628743)
Ai dreptate gramatical........... dar simbolic? Stelele precis sunt așa ca niște drajeuri de vitamina C de piatră, ca niște piramidoane, ca niște macaroane tăiate foarte scurt iar în mijloc au miez de foc luminos. Pe cerul din partea cealaltă le-ai putea vedea tot timpul cam ca niște mingi de tenis de cîmp... multe așa cum le vezi noaptea de aici.

:24:

Or fi mers fazele astea printre taranii lu' Verjinica, acum si aici esti total expirat.

AlinB 15.08.2016 14:28:07

Citat:

În prealabil postat de veilur (Post 628695)
Nu s-a specificat parametrul din care sa fie facut omul, asadar afirmatia ta nu este valida.
Oricum nu ai inteles, acum poti sa stai tu jos. Pe ziua de azi ai nota 2.

Pai tocmai ca nu s-a specifiat si se specifica ulterior, d'aia.
Regulile nu se pot schimba din mers.
Stai jos si nu mai umbla la catalog ca esti doar elev si e infractiune.

veilur 16.08.2016 14:10:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628954)
Stai jos si nu mai umbla la catalog ca esti doar elev si e infractiune.

Asta e si ideea. Am stat un pic si am reflectat: mai simt luminat si inteleptit de grairea ta.
S-a umplut forumul de inteligenta glumetilor.

vsovi 17.08.2016 13:31:43

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628952)
Ti-ai raspuns singur:

:35:

Eu cred că ți-am răspuns ție... la ce subiect off topic ai abordat tu aici.

Așa se întîmplă adesea, după ce îi faci pe plac la cîte unul și îi răspunzi cinstit și mai te încumeți să îl mai și întrebi cîte ceva, nu de alta ci ca să ne lămurim ce vorbim... se pune el și așa îți răspunde de ''bine'' de meșterește și scoate din textul tău cîte ceva foarte amuzant, îmbîrligînd sensurile, rezultatele, că cică iată, n-are sens să mai facă el efortul să-și argumenteze cinstit ceea ce susține ci declară sus și tare că cică ți-ai răspuns tu singur.

Păi dacă nu vrei să discuți și să-ți susți un punct de vedere... pentru ce îl mai emiți?

Și din ceea ce ai răspuns, rezultă că iar mă faci sectant, eretic și înșelat deși Dumnezeu a zis să nu judecăm pe nimeni și să ne ferim de a cădea în judecată.

Dacă tu persiști în a face altfel decît a zis Domnul atunci iată că oricine își poate da seama că: ''cine zice ăla e!'' așa cum zic copiii... și ți-am mai spus asta. Deci s-ar putea ca tu să fii sectantul, ereticul și înșelatul deși te las pe tine să definești termenii. Dar nu vrei.

Iar dacă totuși te pui să judeci fără pripeală... atunci unde îți sunt argumentele, temeiurile? Căci din argumentul meu, rezultă clar de ce cred eu că e mai vrednică sf. Verginica decît sf. prooroc. Arsenie Boca, din răspunsul meu la întrebarea sau la afirmația ta că cică sf. Verginica ar fi socotită mai mare decît este de către ucenici sau de către alții și eu ți-am răspuns povestindu-ți viața ei și concluzionînd:

''Deci îți poți da singur seama cît de mare a fost sf. Verginica, Trîmbița Apocaliptică nr. 6. Pentru mine a fost foarte mare, chiar mai mare ca sf. păr. prooroc. Arsenie Boca... pentru că nu a suferit el cît a suferit ea pentru Dumnezeu. ''

Astfel că suferința și mucenicia pentru Dumnezeu și răbdarea pînă la sfîrșit în iubire te face mare înaintea Domnului iar asta nu te face nici sectant, nici eretic și nici înșelat cum vrei tu să definești ceea ce te-am întrebat, din cuvintele mele.

Iată deci diferență de onestitate în dialog. Dar ți-am zis că n-are rost să continuăm pe tema asta căci nu e locul aici să discutăm despre cele 7 sfinte Trîmbițe Apocaliptice, aici se discută alt subiect... la care ar fi bine să revenim.

Așa că mă întreb singur: Are sens să mai dialoghez aici cu AlinB despre sf. Verginica?
Îmi răspund singur: Nu prea... fiindcă omul fuge de o discuție onestă! Îi place doar să cîștige la păcălici!

vsovi 17.08.2016 13:59:09

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 628953)
Sa zicem ca o fi asa, desi nu este si nici n-ai capacitatea sa intelegi de ce.

Bine, să presupunem că eu nu înțeleg așa de bine și de ușor ca tine. Mai bine mai greu și mai încet dar sigur!

Citat:

Dar tot e mai bine de oameni cu reputatie decat de un pacalici derizoriu de pe un forum oarecare nu?
Te păcălești singur... eu crede-mă că nu te-am păcălit cu nimic. Însă din pricina înțelegerii tale mai e mult pînă o să-ți dai seama.

Citat:

Si hilar pe deasupra:

Citat:

Stelele precis sunt așa ca niște drajeuri de vitamina C de piatră, ca niște piramidoane, ca niște macaroane tăiate foarte scurt iar în mijloc au miez de foc luminos.
:24:

Or fi mers fazele astea printre taranii lu' Verjinica, acum si aici esti total expirat.
Păi am vrut doar să-ți descriu că stelele au o haină de piatră și sunt mult mai mici decît îți închipui. Ți-am explicat că de pe pămîntul dintre mările de deasupra cerurilor ele se văd pe cer cam cît mingile de tenis de cîmp, dar nu sunt sferice ci cilindrice, avînd o haină de piatră cilindrică așa ca soarele care are pe spate o haină de piatră semisferică. Stelele bat în ambele direcții, luminînd și în sus și în jos în schimb soarele luminează doar în jos spre noi cei de aici. De aceea hainele de piatră sunt diferite.

Păi dacă fazele astea merg la țăranii lu' Verginica sau la alții și cum ăsta e purul adevăr căci nu te păcălesc atunci trag concluzia că ei înțeleg mai bine și mai ușor Adevărul ca tine. Dar mi-am răspuns singur că nu mai dialoghez cu tine offtopic fiindcă ție nu-ți place Adevărul ci îți place prea mult să cîștigi la păcălici... trișînd!

Florin-Ionut 17.08.2016 14:43:39

Vsovi,

Cum comentezi?

https://twistedsifter.files.wordpres...pg?w=800&h=451

Sursa:

https://www.theflatearthsociety.org/...?topic=67675.0

vsovi 17.08.2016 15:32:51

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 629019)

Păi toate consecințele de la 1-7 apar datorită finității creației.

La apusuri sau răsărituri deși vedem soarele de parcă ar intra sau ar ieși din mare, defapt e o iluzie pentru că dacă ești la pol în toiul verii vezi sigur că soarele e tot timpul deasupra rotindu-se în jurul tău fără să coboare sub linia orizontului. Iluzia răsăriturilor și apusurilor apare din pricina fenomenului refracției luminii în mediu. Cînd lumina trece prin straturile de aer de diferite temperaturi ea își schimbă direcția treptat și uniform și continuu cu un mic unghi care face ca lumina și imaginea să meargă pînă la urmă în curbă lungă. Astfel că noi, aflați sub soare, vedem întotdeauna aceiași imagine discoidală a soarelui, aia pe care o vedem cînd soarele e la zenit, practic vedem aceiași față discoidală a Soarelui așa cum vedem întotdeauna aceiași față semisferică a Lunii căci și imaginea ei merge în curbă.

Exemple de mergere a luminii în curbă sunt fenomenul fata-morgana pe nisip sau pe șosea, privitul pe deasupra unei surse de căldură (vezi cum se mișcă și se distorsionează imaginile deși doar aerul de deasupra focului e mai cald), dispariția navelor la orizont deși ele sunt doar la 2-3km distanță. De aia dispar pentru că imaginea vaporului merge în curbă și intră în pămînt și tu vezi doar catargul... la nivelul nisipului, a șoselei, a focului sau a mării e mult mai cald aerul și acolo imaginile suferă acest fenomen de curbare încît devine sesizabil pe distanțe scurte.

Chiar curcubeul este un fenomen clar al curbării traiectoriei luminii și imaginii prin mediu. Soarele bate din spate și tu vezi un curcubeu perpendicular pe direcția soarelui, un curcubeu format pe nori, pe vaporii de apă, pe ceață, pe straturile de aer pline de apă... și îl vezi de jos pînă sus și de sus pînă jos, așa un cerc uriaș colorat.

În imaginea ta, în poza prezentată, se vede că Soarele e la răsărit sau apus, deci deși el e deasupra pămîntului plat, discul lui se vede la nivelul mării perpendicular pe pămînt și nu paralel și atunci muntele se vede că face umbră pe norii foarte joși, interpunîndu-se în calea cea curbă a razelor. E normal și firesc, dar lumina nu vine de sub linia orizontului de la un soare sferic spre un pămînt sferic ci ea vine de deasupra pămîntului plat și merge în curbă mai departe pînă la nori în cazul de față.

AlinB 17.08.2016 17:37:40

Bre vsovi, nu mai fa asa spume ca o sa-ti plesneasca un vas ceva.

Nu citesc mesaje lungi de la si nici nu ma intind la discutii cu sectarii, cel putin atat timp cat nu vad ceva care sa ma faca sa cred ca merita lamurit.

Tu esti deja "lamurit" in ratacirea ta, asa ca n-am ce lamuriri sa-ti dau si nici tu nu ai cu ce sa ma lamuresti pe mine, fiind deja vizavi de ce hram porti.

Singurul dubiu care ar fi, este daca esti un om cu scaun la cap dar care din cine stie ce motiv a inghitit niste prostii care le vomita pe unde apuca si i se da voie, sau esti un trol care face misto sau un om care nu are toate tiglele pe casa.
Din afara, toate perspectivele se vad la fel de valide.

vsovi 23.08.2016 16:28:19

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 629026)
Bre vsovi, nu mai fa asa spume ca o sa-ti plesneasca un vas ceva.

Spume face marea... sau ''mintea'' aia a ta cînd o supui, silind-o ''logicii'' tale.

Citat:

Nu citesc mesaje lungi
Normal... dar cu toate astea știi mai bine ca oricine ce conțin ele. :71:

Citat:

de la si nici nu ma intind la discutii cu sectarii, cel putin atat timp cat nu vad ceva care sa ma faca sa cred ca merita lamurit.
Bine faci... dar confunzi cu rea credință lucrurile: EU NU SUNT SECTAR... SUNT mirean DIN BOR... (și cred că ți-am repetat asta de 100 de ori. Dacă nu poți pricepe nicicum nu te forțez. Însă crede-mă că e penibil s-o ții la nesfîrșit așa langadanga dangalanga... vrei tu să mă scoți sectant, dar n-ai cum, nu poți asta vrînd să crezi tu neapărat că e așa cum îți închipui tu. Dacă afirmi mereu despre cineva ce vrei tu nu înseamnă că acela e ce vrei tu ci înseamnă că ai tu idei fixe... rele, căci așa ți le-ai fixat, din înterese și din motive evidente.)...... iar N.I.P. dacă la ei te referi că ar fi sectă, asta e doar părerea ta absurdă sau a altora fiindcă nici ei nu sunt sectari ci s-a procedat cu ei așa cum procedezi tu cu mine... repeți ca Stalin minciuna în speranța că ea se preschimbă în adevăr... deci faci și tu ca și comuniștii un fel de vrăjitorie la adresa celor incomozi, incomozi pentru că ei cred drept fără să le fie frică de teroriștii acoperiți.
Citat:

Tu esti deja "lamurit" in ratacirea ta,
Unde m-am rătăcit? M-o fi rătăcit Dumnezeu sau Adevărul...:71:

Citat:

asa ca n-am ce lamuriri sa-ti dau
Sigur că n-ai... că dac-ai avea ai cunoaște și tu Adevărul.

Citat:

si nici tu nu ai cu ce sa ma lamuresti pe mine, fiind deja vizavi de ce hram porti.
Nici nu încerc să te lămuresc. Te vei lămuri tu singur, la timpul potrivit. Era vorba să ne lămurim în alt sens, în sensul unei discuții cinstite bazată pe argumente și nu pe etichete și insinuări absurde și dezinformări și construire de idei fixe ca Stalin... căci cu asta se ocupă propaganda... eu vroaim să ne lămurim împreună prin discuții oneste ca să pricepem bine unde locuiește Dreptatea și nu încercam să te ''lămuresc'' așa ca la securitate. Eu cred în ce spun și cred că e Adevărat... dacă tu îți găsești pretexte și prejudecăți ca să nu poți purta o discuție e strict problema ta.

Citat:

Singurul dubiu care ar fi, este daca esti un om cu scaun la cap
Mă bucur că te îndoiești... :71:

Citat:

dar care din cine stie ce motiv a inghitit niste prostii care le vomita
No comment :71: (Ai mai auzit pe la cineva ceea ce cred și ce susțin eu? Afară de sfinți și de Dumnezeu nu știu să mai fi susținut cineva ceea ce am susținut eu... așa că n-am înghițit de la nimeni decît de la Dumnezeu. Iar cînd scriu nu mi se pare că vomit și nici sînge nu vărs ci mărturisesc Adevărul... pe care, nu-ți fă probleme, îl vei înțelege și tu cîndva și te vei întîlni cu El. Știu că iar repeți ca Stalin ca să-ți credibilizezi ideea că aș fi vreo oaie neagră... din moment ce nu sunt în linia partidului inchizitorial ''ortodox''-comunist)
Citat:

pe unde apuca si i se da voie,
Nu cred că a scrie pe forum ceea ce crezi este interzis așa că nu numai că e normal să i se dea voie oricui să scrie ce crede dar pentru asta sunt forumurile... însă probabil că argumentele tale sunt cenzura, minciuna, etichetarea, atacul la persoană, insinuarea cu trollul și nebunia și alte fițe de cartofor de păcălici care vrea să câștige cu orice preț... trișînd.

Citat:

sau esti un trol care face misto
Adică probabil că nu cred ce spun, nu cred ce scriu și fac mișto de mine pe forum. Nu e altceva decît o altă idee ieșită din ''logica'' aia a ta pe care încerci să ți-o fixezi și ție și altora ca să-ți justifici aroganța.
Citat:

sau un om care nu are toate tiglele pe casa.
Staul la bloc... așa că n-am țigle! Și nu mai căuta variante că n-are rost... nu găsești acul de cojocul tău în carul cu paie... așa că degeba vrei să le dai foc... Ai răbdare și vei găsi varianta corectă atunci cînd nu vei face mofturi că cică nu poți vedea pădurea din cauza copacilor, darmite cărarea prin ea pînă la Munte.
Citat:

Din afara, toate perspectivele se vad la fel de valide.
Perspectivele astea sumbre prin care încerci să mă definești și să mă descrii cu absurditate vin din negarea ta pe care o prestezi cu o evidentă răutate, practic negi două idei în care eu cred mărturisindu-le Adevărate și de la Dumnezeu:

1. Cred că : Pămîntul e plat așa cum l-am descris în linkul din semnătură despre Facerea, cu mici revizuiri.

2. Cred că cele 7 Trîmbițe Apocaliptice sunt niște sfinți oameni-îngeri foarte credincioși ortodocși și mari mucenici care au mărturisit trîmbițînd de la Dumnezeu. (1. pr. Iosif Trifa, ziarele lui și OD, 2. Petrache Lupu și Moșul Dumnezeu de la Maglavit, 3. pr. prooroc Arsenie Boca de la Prislop și Drăgănescu, 4. pr. Ioan Iova de la Recea și 5. sora Veronica de la Vladimirești, 6. sora Verginica de la Maluri și 7. sora Mihaela și pr. Nicușor de la Pucioasa.)

Cine crede le va asculta mesajul și va înțelege și se va pregăti pentru întîlnirea cu Dumnezeu, iar cine nu, e treaba lui și Dumnezeu cu mila....

Eu mi-am făcut datoria de mirean creștin ortodox din BOR și v-am spus Adevărul!.. pentru că eu cred... și crezînd cu bucurie am spus și altora.

Adevărul nu silește pe nimeni cu dea-sila ci Adevărul cheama la iubire căci Dragostea se bucură de Adevăr fiindcă ea știe că Adevărul ne va face slobozi prin răbdare pînă la sfîrșit... și ea se bucură așa cu înțelepciune credincioasă fiindcă Dumnezeu este un Dumnezeu al Libertății și nu al silniciei, al sfințeniei și nu al păcatului.

Deci siliți-vă pe voi înșivă căci împărăția Cerurilor se ia cu năvală de către învățăceii silitori, ucenici ai Cuvîntului.

Dacă n-ai chef să citești și n-ai ajuns pînă aici nu-ți fă probleme, nu-ți fă griji deșarte... ci crede numai și străduiește-te să nu mai păcătuiești... căci așa fac și eu... mă străduiesc să te iubesc și să nu mai păcătuiesc... Domnului și nici iubirii de Dumnezeu... respectînd și urmînd Cuvântul!

Copacel 23.08.2016 16:38:09

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 629253)
Staul la bloc... așa că n-am țigle!

Citat:

1. Pămîntul e plat așa cum l-am descris în linkul din semnătură despre Facerea.

2. Cele 7 Trîmbițe Apocaliptice sunt niște sfinți îngeri-oameni foarte credincioși care au mărturisit de la Dumnezeu. (1. pr. Iosif Trifa și OD, 2. Petrache Lupu și Moșul Dumnezeu de la Maglavit, 3. pr. Arsenie Boca de la Prislop și Drăgănescu, 4. pr. Ioan Iova de la Recea și 5. sora Veronica de la Vladimirești, 6. sora Verginica de la Maluri și 7. sora Mihaela și pr. Nicușor de la Pucioasa)
Atunci nu ai toate geamurile intregi...

vsovi 23.08.2016 17:10:28

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 629254)
Atunci nu ai toate geamurile intregi...

Păi dacă dați voi non-stop cu pietre... e firesc. Și tot voi o scoateți mereu că cică tot eu sunt de vină că m-a tras curentul. :35:

Dar e mai bine așa... se aerisește locuința iar virușii și bacteriile vrînd să curețe pămîntul de păcat mă iau la întrebări și mă trec prin toate bolile făcînd și ei voia lui Dumnezeu... păcat că nu știu nici ei așa ca voi cînd să se oprească uitînd ca și voi că ''nu jertfe sau moartea păcătosului o doresc ci să se întoarcă păcătosul la Mine din căile lui cele rele și să rămînă Viu!'' și de aia mai iau și antibiotice și mînc usturoi... fiindcă nu se știu opri virușii și bacteriile, exact așa ca voi, nu se lasă ei pînă nu te omoară dacă ar putea pentru superstiții... iar apoi morții îngroapă pe morții lor.

AlinB 23.08.2016 23:12:01

Mirean din BORcanul cu pucioasa :21:

AlinB 23.08.2016 23:14:22

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 629019)

Da; tu cum comentezi ca darama cam toate supozitiile tale.. :)

Acu' ramane sa upgradezi la next release: pamantu' rotund, da' fix si toate care se invart in jurul lui. :21:

iuliu46 23.08.2016 23:27:41

Nu are rost sa se chinuie si cu aia. Mai bine accepta ca universul e electric si gata. :)

AlinB 24.08.2016 00:04:11

Nu observasi ca e masochist, pardon, jertfelnic? :)

vsovi 24.08.2016 13:11:10

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 629304)
Mirean din BORcanul cu pucioasa :21:

Exact! :8: ... dragul meu prieten foarte simpatic.

Florin-Ionut 24.08.2016 14:55:37

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 629306)
Da; tu cum comentezi ca darama cam toate supozitiile tale.. :)

Acu' ramane sa upgradezi la next release: pamantu' rotund, da' fix si toate care se invart in jurul lui. :21:

E o poză interesantă, de aia am publicat-o. Dar apropo de lumini și nori, pot să-ți dau și eu https://www.youtube.com/watch?v=hlJmBe1eeQA unde la minutul 2:30 ai Soarele aproape cu o pată roșie pe nori chiar dedesubt. Argument pentru Soarele aproape, pro PP. Vezi tu, nici una din dovezi nu e de primă mînă, care să arate fără urmă de îndoială că avem PS sau PP. Dar încă o aștept pe cea care să arate adevărul în toată splendoarea lui.

Deocamdată nu m-a convins nici o variantă, deci continui investigația.

Florin-Ionut 24.08.2016 14:56:35

Citat:

În prealabil postat de iuliu46 (Post 629311)
Nu are rost sa se chinuie si cu aia. Mai bine accepta ca universul e electric si gata. :)

Mai degrabă electric decît electro-gravitațional...

Florin-Ionut 24.08.2016 15:00:32

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 629318)
Nu observasi ca e masochist, pardon, jertfelnic? :)

Argumentul autorității e o eroare pe care o comiți constant acuzîndu-mă că merg la cules cireșe... Iar ironia-bășcălia nu e o formă de a argumenta, nu ajută pe nimeni, mai ales ție îți face o defavoare ori de cîte ori apelezi la ea.

vsovi 24.08.2016 19:03:11

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 629347)
Deocamdată nu m-a convins nici o variantă, deci continui investigația.

Înseamnă că nu știi corobora Scriptura cu Adevrăul și cu observațiile folosindu-ți puterea de înțelegere... și înseamnă că nici nu te rogi să-ți reveleze Dumnezeu cum este descris la Facerea.

Am mai pus niște întrebări pe parcursul discuțiilor și cugetînd bine spre a da răspunsuri corecte ai fi putut înclina spre una din teorii.

De exemplu:

1. Care ar fi diferența în putere energetică între un soare semisferic ca o veioză cu haina de piatră și un soare sferic?

2. De ce, la eclipsa totală de Lună, pe parcursul eclipsei luminanța rămîne constantă pe porțiunile luminate și nu se diminuează treptat din moment ce suprafața sferică a soarelui este acoperită de ''pămîntul'' care se interpune treptat?

3. Care este distanța maximă dintre doi observatori tereștrii simultani ai eclipsei totale de Soare în condițiile în care discul solar are exact dimensiunea Lunii care interpunîndu-se acoperă perfect Soarele? Poți folosi geometria în spațiu și vei ajunge la soluția că distanța dintre doi observatori simultani e 0 zero! Nu există decît un singur con cu vîrful pe retina observatorului în care cele două sfere să fie tangente la con. Dacă nu sunt tangente eclipsa nu mai este totală.

4. Care e diferența în efectele luminoase la o eclipsă totală de soare formată din două semisfere față de una formată din două sfere?

5. Poate exista un echilibru stabil în egalarea forței centrifuge cu forța gravitației ca sateliții să se învîrtă ani de zile? Deci ei se mișcă în Cer, unde este zona de imponderabilitate, în virtutea inerției, pe deasupra pămîntului și mărilor, fiind suficientă pentru mișcarea lor o viteză inițială paralelă cu pămîntul și mările.

Și sunt multe alte întrebări...

Am văzut ieri sau alaltăieri o emisiune despre ISS și despre imponderabilitate cu un tip care a fost pe stația spațială și mințea de îngheța apele. Zicea că ISS în 90 de minute face o rotație completă și cu toate astea zicea că punea ceasul să sune la 6 dimineața și că dormea toată noaptea avînd senzația că plutește. Deci despre ce dimineață vorbea și despre ce ceas dacă la 90 de minute făcea ISS o rotație completă? Niște mincinoși americanii ăștia cu misiunile lor Apollo cum n-ai mai văzut. Păi Luna e de ghiață și n-au fost pe ea și pe nicio altă planetă fiindcă planetele sunt din gaze, apă și ghiață, nu este pămînt în spațiu cosmic, nu sunt meteoriți, bolovani, decît din ăia de ghiață. Ziceau că imponderabilitatea e defapt o cădere permanentă și au arătat cum se întîmplă într-un avion în care ai senzația că plutești, defapt cazi deodată cu avionul și nu vezi că defapt cazi și te păcălești că ești în imponderabilitate... dar în spațiu cosmic, acolo e altfel, apa stă și celelalte corpuri stau sau se deplasează în virtutea inerției neexistînd nicio forță care să le adune sau să le împrăștie. Nu cad împreună cu ISS ci nu sunt atrase de nimic și practic merg în virtutea inerției, dacă merg spre pămînt, la un momendat încep să cadă din pricina gravitației iar dacă merg în alte direcții, baleiază cerul de deasupra pământului și mărilor sau se depărtează de pămînt și asta se întîmplă indiferent de ce viteză ar avea.

Păi deabea au reușit să obțină pe pămînt viteze maxime de 10.000 Km pe h și voi credeți că ISS merge cu 20.000 de km pe oră? Păi e o păcăleală, defapt ISS fiind mult mai jos, se vede așa ca un avion pe cer, însă raportînd viteza la viteza soarelui rezultă absurditatea respectivă, că cică sateliții sau ISS ar merge cu astfel de viteze. Păi orice avion care merge cu 100km pe h îl vezi pe cer că merge mult mai repede ca soarele și dacă l-ai raporta la viteza soarelui care străbate în 24 de ore 25.000km rezultă o viteză de 1041,6km pe h și atunci te păcălesc ei susținînd că dacă tu de jos vezi sateliții sau ISS că trece rapid pe cer în 15 minute folosind aplicația de pe mobil atunci iată că merge de 24 de ori mai repede ca soarele sau mai mult și atunci pot ei susține că cică ar merge cu zeci de mii de km pe oră... Dar pe avioane nu le vezi tot așa? Nu vezi avioanele că trec pe cer în mai puțin de 2 minute de nu se mai văd? Și au ele viteze de zeci de mii de km pe oră? Abea dacă au 100-200km pe oră. Așa și sateliții, merg încet pe deasupra dar fiind destul de aproape, la cîteva zeci de km, te păcălești că cică iată: trece pe deasupra mult mai repede ca soarele așa că raportîndu-ne la viteza soarelui ar rezulta... deci e cacialma, e țeapă, e vrăjeală! Sateliții și ISS merg cu viteze de maxim 1000 km pe oră!.. în zonele de imponderabilitate pe deasupra pămîntului plat și a mărilor plate.

vsovi 24.08.2016 19:35:27

Am luat de la Elena Gabriela o imagine. https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net...98&oe=585210E4Cum explicați voi sursa de lumină formată de un curcubeu ținînd seama că soarele bate din spate?.. cum de lumina se reflectă spre noi formînd în același timp un cerc colorat perpendicular pe razele de lumină?.. dacă ținem seama că vaporii de apă sau aerul umed nu este împrăștiat perfect uniform ci are discontinuități și este total haotic... cum de se formează cercuri atît de perfecte? Deci de ce lumina merge și se adună în curbe perfecte, în cercuri? Acesta este semnul Domnului pus în nor ca să știm că El este autorul Facerii!

vsovi 25.08.2016 13:59:28

Argumentul cel mai simplu:

Astăzi mergînd prin oraș, văd pe cer în jur de ora 12, Soarele sus pe cer spre sud și Luna spre nord-vest existînd o distanță imensă între soare și lună. Era luminată exact jumătate de Lună. Cum e posibil acest lucru căci dacă razele de la un soare sferic ar fi mers drept ar fi trebuit să văd pe cer Luna Plină, sau aproape plină, adică luminată în întregime căci era evident din unghiul triunghiului din care priveam că ea ar fi trebuit să fie luminată aproape în întregime și cu toate astea se vedea că e luminată pe jumătate.

Oricine poate vedea cînd Soarele și Luna sunt pe cer, cînd soarele e la răsărit și cînd Luna e luminată doar pe jumătate sau pe sfert sau mai puțin și cînd se află în partea opusă a cerului, pot vedea și să își dea seama că dacă lumina ar merge drept atunci ar fi absurd și imposibil ceea ce susțin oamenii de ''știină'' în teoria lor heliocentrică sau geocentrică, soare și lună sferică și pămînt sferic.

Deci dovezile cele mai simple sunt pe cer și în toată creația însă nimeni nu vrea să le vadă!.. cu ochii credinței, cu ochii minții!.. cu ochii înțelepciunii!

Păi de exemplu, oare ce credeți, ar putea întîmplarea sau hazardul să îmbrace și să coloreze și să facă astfel de modele artistice cum sunt cele de pe haina zebrelor, a girafelor, a leoparzilor, a tigrilor... sau a altor animale și plante? Nu sunt astea dovezi suficiente că numai dragostea unui Făcător a putut să ne dăruiască așa prieteni frumoși? Păi poate hazardul și întîmplarea și nimeni sau evoluția sau maimuța să facă astfel de haine minunate cum au păsările, peștii, florile, pomii și toate animalele?

Cum să picteze deci hazardul sau instinctul supraviețuirii al evoluției o zebră atît de frumos în dungi albe și negre? Cum?

Copacel 25.08.2016 14:01:07

Citat:

În prealabil postat de vsovi (Post 629444)
Astăzi mergînd prin oraș, văd pe cer în jur de ora 12, Soarele sus pe cer spre sud și Luna spre nord-vest existînd o distanță imensă între soare și lună. Era luminată exact jumătate de Lună. Cum e posibil acest lucru

Prin pocainta orice lucru este posibil.

AlinB 25.08.2016 14:52:49

Sau ignoranta.

vsovi 25.08.2016 15:30:18

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 629445)
Prin pocainta orice lucru este posibil.

Adică tot eu?!... ironizezi tu (e retorică întrebarea)

Citat:

Sau ignoranta.
Și tot pe Dumnezeu și pe trimișii Lui... (vreți voi să-i ignore și alții așa ca voi)

Ziceți voi... :60::51:

Dar de ce nu vreți să și răspundeți la întrebări? De exemplu:

Cum să picteze deci hazardul sau instinctul supraviețuirii, al evoluției, o zebră atît de frumos în dungi albe și negre? Cum? Sau o girafă cu model artistic așa ca niște plăci de gresie?
http://static.fnac-static.com/multim...968/1507-1.jpg
http://7-themes.com/data_images/out/...0740-zebra.jpg

AlinB 25.08.2016 15:35:31

Trimisii ozn -ului care a parlit lanul de porumb lasand miros de pucioasa in urma..

vsovi 25.08.2016 15:40:00

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 629463)
Trimisii ozn -ului care a parlit lanul de porumb lasand miros de pucioasa in urma..

Nu, dragul meu, ci sfintele Trîmbițe sunt Trimișii Făcătorului și Țiitorului a toate... care a făcut și Zebra pentru tine și pentru mine. Cu bila și cu OZNu' și cu farfuria lu' farfuridi vă dați voi... păcătuind, pînă se umple spațiul de putoare și de miros greu de tot ca de pucioasă sau cu gaze sulfuroase ca la Căciula-ta.

https://aos.iacpublishinglabs.com/qu...cx.aos.ask.com

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:36:09.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.