Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Stiri, actualitati, anunturi (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=504)
-   -   ETERNA INCHIZITIE VESTICA si nu se poate oprii, nu se poate opri... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18290)

aubergine 29.02.2016 13:05:15

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 615433)
Acele fete de 7 si 9 ani spun ca au incasat repetat batai crancene de la parinti. Parintii spun ca nu, tot ce au facut ei a fost sa administreze o disciplina fizica usoara copiilor.
Niciun fel de alta proba nu exista. Nici inregistrari, nici marturii ale vecinilor, nici certificate medico-legale. Nimic. Doar marturia a doi copii contra marturiei a doi parinti.

Ce parere aveti, cum ar trebui procedat intr-un asemenea caz?

Eu atat mai zic, legea nu a fost respectata, se aplica legea, copiii sunt luati pana la definitivarea cazului, nu e nimic mai mult de discutat, ca o fi, ca o pati, ca homosexualii, ca statul nazist, ca extraterestrii, ca nu stiu ce... Scurt pe doi
Ca ce o fi daca nu ii mai da inapoi, ca ce o fi daca si la noi vine asta....
Daca ne simtim cu musca pe caciula, ca dovada ca multi se simt, normal ca ne tremura pantalonii ca se apropie ziua cand se va respecta si la noi legea si ne vor fi luati copiii. Daca suntem nevinovati nu avem de ce ne teme.

Penticostalul Traditional 29.02.2016 13:31:16

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615508)
Eu atat mai zic, legea nu a fost respectata, se aplica legea, copiii sunt luati pana la definitivarea cazului, nu e nimic mai mult de discutat, ca o fi, ca o pati, ca homosexualii, ca statul nazist, ca extraterestrii, ca nu stiu ce... Scurt pe doi

Pai si eu ce am spus?

Ca legea nu a fost respectata de barnevernet, ca au are metode naziste inca de pe vremea Lebensbornului norvegian in care au schingiuit, au maltratat si au snopit in bataie zeci si sute de copii, ca a avut o actiune in forta disproportinata in raport cu datele pe care le aveau, pentru ca asa au fost obisnuiti sa procedeze, pentru ca asa au actionat mereu, dupa ce, in prealabil statul norvegian si-a spalat constiincios pe creier proprii cetateni.

In rest cine sustine interventia brutala a statului in treburile familiei si crede ca statul e proprietarul copiilor si principalul lor educator, sa fie sanatos, el si toti extraterestrii vecini si preteni, carora le trimit calde salutari... scurt pe doi. :1:

A, mai era ceva: in minunata Scandinavie homosexualitatea a cazut in dizgratie, n-o mai amintiti ca inversionismul e deja desuet. Pedofilia si necrofilia sunt obiectivul legislativ al civilizatiei multilateral dezvoltate.

AlinB 29.02.2016 13:49:22

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 615514)
Lebensbornului norvegian in care au schingiuit, au maltratat si au ucis in bataie zeci si sute de copii,

Detalii, se poate?

AlinB 29.02.2016 13:54:12

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615506)
Cautati statisticile europene.

Ca de obicei, ala care vorbeste aiurea arunca cu afirmatii si pe urma pune pe ala care i le contesta sa i le argumenteze.

Nu sesizezi ridicolul?

Citat:

Se aplica, din moment ce copiii sunt luati atunci cand sunt agresati, spre deosebire de Romania unde vedem copii abuzati, pe strada cu parintii la cersit si nimeni nu se sesizeaza.
Pe langa faptul ca nu poti da o definitie coerenta agresiunii, problema nu este ca sunt luati cand sunt agresati, ci faptul ca sunt luati si cand nu sunt agresati.

Citat:

Presa ce mai scoate cazurile la iveala, ca daca ar fi dupa biserica si dupa credinciosi ca d-voastra ar trebuie sa o capete bine, ca doar educatia se face dupa caz cu bata, cureaua sau in cel mai bun caz palma.
Dada, Sfanta Presa care te invata si pe matale ca preotii ai burta mare si masini scumpe si daca vrem spitale, sa ridice Biserica sau cetatenii din donatii nu Statul care umfla 60% din veniturile cetatenilor.

Sfanta Presa care in urma accidentului de la #colectiv a scos Biserica mai vinovata decat clasa politica care a permis sa se intample asta.

Mai nou, aparatoarea copiilor agresati si agresoarea celor care nu agreeaza ideea ca Statul sa rapeasca discretionar copiii in numele "binelui".

Citat:

D-voastra vorbiti cu rautate, intr-un mod rauvoitor numai de dragul de a va contrazice, scoateti cuvintele din context fara a citi cu atentie ce scrie cineva.
Serios? Eu nu arunc cu cifre pe masa si cand ceilalti le contesta le dau sarcina sa mi le caute aiurea pe Internet.

Citat:

De la un crestin nu ma astept sa se adreseze cu mai femeie, ca pe maidan si daca spuneti de cineva ca nu are uzul ratiunii e destul de grav. Si in primul ce este cu tutuiala din moment ce nu ne cunoastem?
Nu esti femeie? Asa aveam impresia.
Nici o problema, schimbam adresarea.

Citat:

Daca am fi fata in fata credeti ca tot asa nepoliticos ati vorbi?
Respectul se castiga dar se si pierde.
Tu esti pe panta evident pierzatoare.

Penticostalul Traditional 29.02.2016 14:16:07

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615515)
Detalii, se poate?

Nu, nici Parlamentul, nici Regele Norvegiei nu au jurisdictie asupra acestor chestiuni si nu se poate da publicitatii absolut niciun detaliu legat de acest caz.

Acei copii care au supravietuit Lebensbornului norvegian,nu pot insa sa taca:
Every possible crime the human race can do was done to innocent kids after 1945 in Norway," he added. Many of the Lebensborn children claim that they were sexually abused, beaten, mass raped, urinated on and washed in chemicals.

AlinB 29.02.2016 14:31:08

Citat:

"There are still hundreds of 80-year-old women in Norway wondering where their kids went in 1945 - they never saw them again," said Mr Brandacher. "Their children were put in 200 institutions as well as being sent round for adoption in so-called good Christian homes.

"But the Christianity in these homes did not exist - at least not what we call Christianity. The stories are brutal and grotesque. Every possible crime the human race can do was done to innocent kids after 1945 in Norway," he added. Many of the Lebensborn children claim that they were sexually abused, beaten, mass raped, urinated on and washed in chemicals.
Deci, nimic nou in Norvegia. Iar metodele sunt preluate de la nazisti.

Interesant insa cum in urma cu cca. 60 ani, notiunea de "familie crestina" era inca un reper iar acum au ajuns unde au ajuns.

Cum se poate reeduca dupa doar o generatie si ceva un intreg popor?

Noi trebuie sa fim un soi de miracol daca macar la nivelul de recensamant inca ne mai declaram in mare parte ortodocsi.

ahilpterodactil 29.02.2016 14:50:34

Curios lucru, in urma cu vreo doua decenii Norvegia concepea si aplica un proiect de anvergura, care a devenit model chiar si pentru tara noastra, in legatura cu educatia copiilor deficienti. Semn al unei revolutii in educatia speciala, norvegienii au luptat pentru dezinstitutionalizarea minorilor, pentru normalizare si integrare. Astfel, daca inainte un copil deficient intelectual sau vizual erau crescuti in cusca institutiilor speciale, prin acest proiect de anvergura copiii au fost reintrodusi in mediul scolar obisnuit, de masa.
Pe atunci mi se parea o idee foarte buna, aceasta. Am studiat si cunoscut concret, pe viu, multime de copii si adolescenti care au avut parte de acest nou gen de recuperare.
De aceea ma mira ce aud spunindu-se azi despre noul stil de abordare a copiilor cu "probleme" de un fel sau altul.
Sunt sceptic fata de interpretarile/speculatiile presei.
Cred ca temerile si conflictele de pretutindeni s-au varsat in capul norvegienilor, al institutiilor lor, si ca realitatea de acolo nu e deloc cum ni se pare noua de aici.
Desi n-ar fi exclus, desigur, sa se fi petrecut o serie de schimbari in mentalitatea si practicile nordicilor.

P.S. In ce priveste problema spinoasa a celor cu tulburari in sfera vietii sexuale (homosexuali, lesbiene), eu am inteles ca Norvegia si alte tari europene lupta nu pentru raspandirea acestor conditii, nu pentru transformarea lor in model dezirabil, ci pentru acceptarea alteritatii (intre anumite limite). S-au facut mult prea multe abuzuri in trecut, s-a aruncat prea mult cu pietre in oameni care au devenit diferiti de majoritate, pentru a nu fi fost necesar, la un moment dat, sa se ia o serie de masuri concrete pentru protejarea lor. Ca de acest lucru, insa, s-au folosit unii mai mult decat era cazul - e deja o alta problema. Una destul de mare si de urata, ce-i drept.

AlinB 29.02.2016 15:11:52

Nu prea inteleg despre ce vorbesti tu acolo.

Copii respectivi cu deficiente aveau familii sau erau institutionalizati, parintii refuzand sa-i creasca?

Apropo de proiectul asta, nu stiu exact la ce genuri de deficiente se refera, dar in mod categoric un copil cu deficiente severe nu se va integra in mediiul "de masa".

Am vazut la un moment dat un reportaj cu o mama a unui astfel de copil, din Anglia, care a luptat pentru "integrare" dar si-a dat seama rapid ca nu e o solutie.

Copilul era mult mai frustrat, vazand pe cei din jur facand lucruri pe care el nu le putea face.
Si probabil sesizand o doza de respingere din partea celor din jur.

Pentru ca poti pretinde copiilor sa-l tolereze pe cel cu deficiente dar nu le poti impune sa gaseasca placere in interactiunea cu el mai ales daca el are impusuluri negative care nu si le poate controla.

Despre care "temeri si conflictel" presupui ca s-ar fi varsat "varsat in capul norvegienilor, al institutiilor lor"?

Vorbim aici de o singura institutie si nu neaparat de "norvegieni" care mai degraba par a fi victime a unui sistem care a crescut peste noapte mai puternic decat traditiile si bunul simt.

Si sa fim seriosi, chestiunea cu expansiunea homosexualitatii e mai mult mai grava si complexa decat e descrisa in termenii "elibearea de opresori" si "unii s-au folosit unii mai mult decat era cazul".

Daca se va confirma vreodata ca aceasta strategie Barnevernet are ca scop foarte precis, printre altele, de creaarea de "familii" de homosexuali cu copiii altora, lucrurile trec deja de sfera aberantului.

Dar probabil ca nimeni nu va reusi vreodata sa oblige Barnevernet sa dea publicitatii statistici vizavi de statutul in acest sens al familiilor adoptive.
Si chiar daca o vor face, cine va putea sa-i verifice?

catalin2 29.02.2016 16:53:52

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615515)
Detalii, se poate?

Am scris acum o luna despre asta: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=265
Unul dintre acei copii a fost membra formatiei ABBA (au scapat fugind in Suedia).

AlinB 29.02.2016 17:12:53

Mi-a scapat atunci.

Sunt bune discutiile astea, cu cat cred unii (unele) ca pot sa ingroape situatia sub tot felul de minciuni cu atat ies mai multe lucruri la iveala.

catalin2 29.02.2016 17:20:07

Destul de ciudat, se pare ca bunicul sotiei ar fi fost sef local la Barnevernet http://www.evz.ro/cazul-bodnariu-put...rnevernet.html
O scrisoare a tatalui sotiei, care lamureste toate aspectele: http://www.radiofiladelfia.ro/stiri-...orvegiana.html
Pe scurt din scrisoare
- copiii au declarat ca au fost batuti, dar bunicul spune ca au exagerat. Cred ca acesta e adevarul.
- conducatorii locali ai asociatiei spun ca religia nu a avut vreun rol, dar directorul scolii a declarat protectiei copilului ca rudele au convingeri crestine, o gandire axata pe pacat si pedeapsa, care inhiba copiii. Iar bunicul a fost intrebat daca au fost presati cu religia.
- autoritatile spun ca s-a procedat corect si intotdeauna se are in vedere binele copiilor. Dar mai spun ca acei copii plang si spun ca le e dor de parinti.
- autoritatile si presa locala fac o imagine negativa familiei, dar multi norvegieni si-au exprimat dezaprobarea fata de metodele acestei organizatii.

aubergine 29.02.2016 17:53:01

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615521)
Deci, nimic nou in Norvegia. Iar metodele sunt preluate de la nazisti.

Interesant insa cum in urma cu cca. 60 ani, notiunea de "familie crestina" era inca un reper iar acum au ajuns unde au ajuns.

Cum se poate reeduca dupa doar o generatie si ceva un intreg popor?

Noi trebuie sa fim un soi de miracol daca macar la nivelul de recensamant inca ne mai declaram in mare parte ortodocsi.

Din ipocrizie si superstitie, ca daca ar fi dupa prezenta in biserici si dupa plata cotizatiilor, plus deschiderea usii la Boboteaza nu stiu cati ar mai ramane.

AlinB 29.02.2016 18:01:19

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 615402)
Este dreptul dvs sa credeti ce doriti cum si eu am acest drept, sa nu fiu de acord cu dvs sau cu altii. Din punctul meu de vedere nu numai ca exista aspecte contradictorii dar a existat minciuna, manipulare si alte lucruri la mijloc. Dupa ce se va termina totul, daca ceea ce cred eu se confirma, vi-le voi prezenta. Eu prefer sa vad mai intai o hotarare definitiva si apoi sa trag concluziile, pentru ca hotararile se dau motivat.

Eu in schimb n-am sa astept sa vad cum evolueaza lucrurile ca sa pot spune la sfarsit daca se confirma "vedeti, eu stiam deja" iar daca nu sa sper ca lumea o sa uite ca am pozat in clarvazator.

1. Religia probabil i-a transformat intr-o tinta, dar binenteles ca nu va fi invocata in mod oficial.

Din cate imi aduc aminte din desfasurarea lucrurilor, nimeni n-a stiut de la bun inceput de ce s-a ajuns la sechestrarea copiilor.

Religia a aparut ca o suspiciune, probabil ca parintilor li se atrasese deja atentia in acest sens.

2. Putin probabil ca parintii sa fi cauzat traumatisme fizice semnificative copiilor.
Psihice nici atat.

3. Indiferent cum se va termina povestea asta, oficial nu se va prezenta nimic din detaliile cazului.
Nu o sa vedem nici o expertiza din care sa reiasa ca acei copii au fost traumatizati fizic/psihic.

Chiar daca vor fi dati inapoi parintilor, va fi probabil ceva de genul "sunteti vinovati, dar treaca de la noi".

aubergine 29.02.2016 18:07:25

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615516)
Ca de obicei, ala care vorbeste aiurea arunca cu afirmatii si pe urma pune pe ala care i le contesta sa i le argumenteze.

Nu sesizezi ridicolul?
Pe langa faptul ca nu poti da o definitie coerenta agresiunii, problema nu este ca sunt luati cand sunt agresati, ci faptul ca sunt luati si cand nu sunt agresati.

Dada, Sfanta Presa care te invata si pe matale ca preotii ai burta mare si masini scumpe si daca vrem spitale, sa ridice Biserica sau cetatenii din donatii nu Statul care umfla 60% din veniturile cetatenilor.

Sfanta Presa care in urma accidentului de la #colectiv a scos Biserica mai vinovata decat clasa politica care a permis sa se intample asta.

Mai nou, aparatoarea copiilor agresati si agresoarea celor care nu agreeaza ideea ca Statul sa rapeasca discretionar copiii in numele "binelui".

Serios? Eu nu arunc cu cifre pe masa si cand ceilalti le contesta le dau sarcina sa mi le caute aiurea pe Internet.

Nu esti femeie? Asa aveam impresia.
Nici o problema, schimbam adresarea.

Respectul se castiga dar se si pierde.
Tu esti pe panta evident pierzatoare.

Nu aruncati dar faceti afirmatii tendentioase ca Barnevernetul ar lua copii ca sa ii plaseze in familiile de gay. Ceva dovezi? In afara de credinta personala?

Vedem si noi masinile si burtile, avem ochi , nu avem nevoie de presa. Daca d-voastra ati ales sa traiti in propriul univers care nu are nici o legatura cu realitatea, e strict problema d-voatra ca va autoamagiti.
A scos biserica vinovata si Patriarhul a dat si mai multa apa la moara presei.

http://www.evz.ro/raport-unicef-in-r...e-1032834.html

http://stirileprotv.ro/stiri/social/...a-din-rai.html

http://www.mediafax.ro/social/salvat...unosc-10677395

http://romania-actualitati.ro/peste-...ti-acasa-49879

aubergine 29.02.2016 18:24:03

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615538)
Eu in schimb n-am sa astept sa vad cum evolueaza lucrurile ca sa pot spune la sfarsit daca se confirma "vedeti, eu stiam deja" iar daca nu sa sper ca lumea o sa uite ca am pozat in clarvazator.

1. Religia probabil i-a transformat intr-o tinta, dar binenteles ca nu va fi invocata in mod oficial.

Din cate imi aduc aminte din desfasurarea lucrurilor, nimeni n-a stiut de la bun inceput de ce s-a ajuns la sechestrarea copiilor.

Religia a aparut ca o suspiciune, probabil ca parintilor li se atrasese deja atentia in acest sens.

2. Putin probabil ca parintii sa fi cauzat traumatisme fizice semnificative copiilor.
Psihice nici atat.

3. Indiferent cum se va termina povestea asta, oficial nu se va prezenta nimic din detaliile cazului.
Nu o sa vedem nici o expertiza din care sa reiasa ca acei copii au fost traumatizati fizic/psihic.

Chiar daca vor fi dati inapoi parintilor, va fi probabil ceva de genul "sunteti vinovati, dar treaca de la noi".

Ce Mafalda sunteti d-voastra, cum le stiti pe toate. Ati vorbit cu Dumnezeu si v-a zis el?
Ca aveti certitudine in toate.
Tot inainte, ca bine le ziceti, dati-le peste nas la toti.

Pelerin spre Rasarit 29.02.2016 19:20:36

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615538)

1. Religia probabil......Religia a aparut ca o suspiciune, probabil.....

2. Putin probabil ca.....

3. Chiar daca vor fi dati inapoi parintilor, va fi probabil.....

Era o replica celebra intr-un film: ,,Assumption is the mother of all fuckups" :)
https://m.youtube.com/watch?v=7rr88Szc5q0

Intrucat pe forumuri este precum in armata cand nu ai instructie (,,vorbim prostii si curatam pusca") sa va intreb ceva: ce s-a intimplat cu familia Nan, celalat caz? S-a solutionat cumva?

Ion Pop 29.02.2016 20:16:28

Citat:

În prealabil postat de stefan florin (Post 615482)
dupa 1990 incoace, NIMIC nu am mai fost in stare sa facem ceva ca lumea

Fiecare roman a facut ceva deosebit.

Nu am avut voie sa mai construim Fabrici si Uzine, la aceasta va referiti.

Acum fabrici si uzine au voie numai hotii cei mari, adica privatii cu multi bani care vin din strainatate.

Statul nu poate face decat sa mearca cu caciula intinsa in fata lor.

Nici o singura fabrica nu este voie sa fie construita din banii adunati de poporul roman.

ahilpterodactil 29.02.2016 20:18:51

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 615525)
Nu prea inteleg despre ce vorbesti tu acolo.

E firesc. Nici eu nu am inteles la inceput...:)
A trebuit sa fac un doctorat, vreme de 5 ani, ca sa pricep cum vine treaba...:)
Daca vrei ti-l trimit prin email. E pe deficienta vizuala si alte tulburari (unele severe, intelectuale) asociate.

Intrarea Vagonului 29.02.2016 20:32:39

Pelerin și Alin, aveți amîndoi dreptate. I have a bad feeling about this case. Bănuiala mea e prea urîtă ca să nu îmi sară în cap ambele tabere, așa că prefer să nu îi dau glas în mod explkct, deocamdată. Să se mai adune elemente care pot fi definite ca certitudini, și voi scrie...

aubergine 29.02.2016 20:42:22

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 615551)
Pelerin și Alin, aveți amîndoi dreptate. I have a bad feeling about this case. Bănuiala mea e prea urîtă ca să nu îmi sară în cap ambele tabere, așa că prefer să nu îi dau glas în mod explkct, deocamdată. Să se mai adune elemente care pot fi definite ca certitudini, și voi scrie...

Ce secretosi sunteti toti. Lasa, poate va adunati in afara forumurului sa va spuneti adevaratele pareri, ca imi face impresia ca sunteti prieteni.
Sentimentul de apartenenta la clan e prea evident pe aici.

Pelerin spre Rasarit 29.02.2016 20:58:30

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615554)

As dori sa va informez ca doar eu fac parte dintr-un clan istoric, Clan Wallace :)) https://m.youtube.com/?hl=ro&gl=RO#/watch?v=umhDCtOoJZ0
Theo si Alin...treaba lor din ce fac parte (hihi)

aubergine 29.02.2016 21:38:29

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 615558)
As dori sa va informez ca doar eu fac parte dintr-un clan istoric, Clan Wallace :)) https://m.youtube.com/?hl=ro&gl=RO#/watch?v=umhDCtOoJZ0
Theo si Alin...treaba lor din ce fac parte (hihi)

Sunteti simpatic.

Pelerin spre Rasarit 29.02.2016 21:44:25

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615565)
Sunteti simpatic.

Sa nu mai spuneti nimanui, s-ar putea sa creada si ma simt mai bine in rol negativ :)) https://m.youtube.com/?hl=ro&gl=RO#/watch?v=vkqnAh_5ODw

Intrarea Vagonului 29.02.2016 21:46:36

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615554)
Ce secretosi sunteti toti. Lasa, poate va adunati in afara forumurului sa va spuneti adevaratele pareri, ca imi face impresia ca sunteti prieteni.

Mai bine la clan, etc., decît la sri, nsa, cia, mossad, și alte organizăciuni de binefacere a aproapelui. Aveți un fler de ziaristă, mamă-mamă...sau poate acel fler merită niște trese cu mulți epoleți. Căpitan? Sper că nu v-am coborît în grad.

Intrarea Vagonului 29.02.2016 21:50:51

A propos de rol negativ, am descoperit că Zakuul, în Capitolul X din KOTFE, seamănă cu ceva înttre Romînia lui Ceaușescu din anii '70 și Coreea viitorului. O să deschid untopic pe tema mesajelor criptoreligioase din filme și jocuri.
Scuze de offtopic: continuați, virba brăileanului.

Pelerin spre Rasarit 29.02.2016 22:18:31

Sa va spun ce s-a intimplat in cazul Nan. Au pierdut din nefericire procesul. Urmeaza un drum al recuperarii copiilor foarte dur si dureros. Consider cazul Nan mult mai clar, aici chiar sunt indicii de abuz, fara minciuni religioase, manipulare si altele.Saracii nu au mai apucat sa invoce o prigoana religioasa pt ca au prea mult bun-simt, prea putin spirit de circ in ei si cu putine exceptii au fost tratati, chiar de ai lor, marginal asa cumva. Nu va asteptati la proteste masive pentru ei, pt ca in tara lor de bastina pe prea putini ii intereseaza. Daca nu ma credeti iesiti la un protest sa vedeti cati vin.As dori sa va spun ca aceasta familie este chiar credincioasa dpdv ortodox. Din nefericire nu au beneficiat de....mai multe lucruri. Dumnezeu sa-i ajute in toate.

aubergine 29.02.2016 23:01:34

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 615573)
Sa va spun ce s-a intimplat in cazul Nan. Au pierdut din nefericire procesul. Urmeaza un drum al recuperarii copiilor foarte dur si dureros. Consider cazul Nan mult mai clar, aici chiar sunt indicii de abuz, fara minciuni religioase, manipulare si altele.Saracii nu au mai apucat sa invoce o prigoana religioasa pt ca au prea mult bun-simt, prea putin spirit de circ in ei si cu putine exceptii au fost tratati, chiar de ai lor, marginal asa cumva. Nu va asteptati la proteste masive pentru ei, pt ca in tara lor de bastina pe prea putini ii intereseaza. Daca nu ma credeti iesiti la un protest sa vedeti cati vin.As dori sa va spun ca aceasta familie este chiar credincioasa dpdv ortodox. Din nefericire nu au beneficiat de....mai multe lucruri. Dumnezeu sa-i ajute in toate.

Intr-o vreme am vrut sa ma convertesc la protestanti, neo, datorita sentimentului de fratietate pe care l-am experimentat acolo. Ortodocsii au ce invata de la ei.
Sigur ca nu i-a sustinut nimeni si nimeni nu ii va sustine, de aici se vede ipocrizia totala a credinciosilor ortodocsi.
Lipsa de reactie in fata cruntelor suferinte ale copiilor din tara noastra, romani sau tigani este la fel de reprezentativa, pentru acestia, cu asta ne-am obisnuit, nici nu ne mai intereseaza, sunt simple articole de presa, aceasta muult hulita presa.

aubergine 29.02.2016 23:03:39

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 615568)
Mai bine la clan, etc., decît la sri, nsa, cia, mossad, și alte organizăciuni de binefacere a aproapelui. Aveți un fler de ziaristă, mamă-mamă...sau poate acel fler merită niște trese cu mulți epoleți. Căpitan? Sper că nu v-am coborît în grad.

Sunteti dragut, am ras copios.

Ion Pop 29.02.2016 23:17:47

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 615573)
Sa va spun ce s-a intimplat in cazul Nan. Au pierdut din nefericire procesul. Urmeaza un drum al recuperarii copiilor foarte dur si dureros. Consider cazul Nan mult mai clar, aici chiar sunt indicii de abuz, fara minciuni religioase, manipulare si altele.Saracii nu au mai apucat sa invoce o prigoana religioasa pt ca au prea mult bun-simt, prea putin spirit de circ in ei si cu putine exceptii au fost tratati, chiar de ai lor, marginal asa cumva.

Procesul secret si definitiv a fost inainte sa le ia copii.

O suta de familii ortodocse ruse plang in intreaga Rusie si spun printre lacrimi, cum regimurile "fasciste" scandinave l-au luat copii.

Nu, nu este prigoana religioasa impotriva ortodocsilor.

Este prigoana religioasa de numai 1000 de ani.

Ion Pop 29.02.2016 23:18:53

Citat:

În prealabil postat de aubergine (Post 615574)
Intr-o vreme am vrut sa ma convertesc la protestanti.

Probabil ca v-ati si convertit, sentimente ortodoxe nu am vazut sa aveti.

Pelerin spre Rasarit 29.02.2016 23:23:03

Sa vorbim putin despre ipocrizie, una uriasa, mizerabila si foarte acceptata. Peste 12000 de copii traiesc pe la noi in centre de plasament, multi victime ale unor abuzuri greu imaginabile: violati de parinti, batuti cu bestialitate, nemancati sau bolnavi,lista este lunga. Stiti ce programe concrete de ajutor are statul asta roman pt ei? Nu are. Stiti cate sanse de reintegrare primesc? Nu primesc. Multi o termina pe strazi sau prin canale. Nu va imaginati ca vor fi proteste pt ei, contra statului roman. Nu sunt. Nu i-am inclus pe cei abuzati in familii nenorocite, de care nu intereseaza pe nimeni si care nu sunt sprijiniti de nimeni. Toti acestia sunt mutilati psihic pe viata, putini isi mai revin. Proteste pt ei? Bai sunt aici, acasa, sub ochii nostrii, nu la sute de km distanta. Nu o sa vedeti. Exista o categorie si mai cumplita: cei cu dezabilitati. Acestia sunt ca si condamnati, in ce iad traiesc, prin nesimtirea statului si indiferenta semenilor. Din ianuarie 2010-septembrie 2015 stiti cate persoane cu dezabilitati au murit in astfel de centre? Aproximativ 4500. Pt ei nu exista delegatii parlamentare, nu aduc voturi. Pentru cati astfel de copii, in ultimii 25 de ani, ati vazut proteste? Asta ca sa nu fim ticalosi pana la capat. Nu i-am inclus pe copii strazii, despre care nu se stie cati sunt, ii gasi morti prin canale cu acu-n vena sau cu capu crapat. Stiti cum este lumea din canale? Nu vreti sa aflati ce se intimpla acolo. Sub ochii nostrii. Atrocitati inimaginabile. Stiti ce inseamna sa fii un baiat al strazii de 10-12 ani si sa te violeze mai multi intr-o singura noapte? Si nu doar intr-o singura zi. Stiti cum dorm unii prin locuri parasite? Cu sobolani pe ei. Stiti ca mananca din gunoaie chiar si alimente stricate sau cu urme de fecale pe ele? Proteste pt ei ? Nu. Stiti cum sunt unii batuti prin familii pana fug pe unde apuca? Cu paru sau cu lantu peste tot pana le ajunge fata carne vie.Stiti cum urla un copil mutilat pana apuca sa-i faca anestezie? Ati vazut vreodata un copil al strazii scos mort din canale? Stiti cum arata? Nu vreti sa aflati. Stiti cum se moare pe strazi de Sida? Nu vreti sa aflati? Stiti ce le fac proxenetii? Iadul e de preferat.

Acestea sunt realitati din jurul nostru, sub ochii nostrii. Si ei sunt romani si nu-i apara aproape nimeni.Pentru asa ceva, doar sunt si ei viitorul tarii acesteia, trebuia sa ne legam cu lanturi de Parlament. Cereti sa iasa lumea in strada pt ei si veti vedea adevarata fata a semenilor nostrii, sau a multora dintre ei. M-as bucura ca romanii din Norway sa-si recupereze copii, sunt ai lor. Cat despre cei de acasa....pentru ei nu se va schimba nimic in urmatoare perioada. Si stiti ce este mai trist,mai infiorator? Si ei stiu asta.

ahilpterodactil 29.02.2016 23:40:50

Da, asa e cum ai spus, Pelerinule.
Exact asa.
Si nu de azi de ieri ci de zeci de ani.

Intrarea Vagonului 01.03.2016 00:03:05

Scotianule, mi-ai adus lacrimi in ochi. Ai scris acea postare cu tot sufletul, oricine poate vedea asta.
Bun. Hai sa aplicam acel dumnezeiesc "si acestea trebuia sa le faceti, si pe celelalte sa nu le uitati" din Scriptura. Ce se poate face? Sa nu mai existe avorturi, abuzuri, copii ai strazii, etc. Tu esti un om practic, mult mai practic decit mine de exemplu. Exista o solutie? Daca da, cine si cum o poate aplica in tara asta care se sinucide de trei decenii incoace?

ahilpterodactil 01.03.2016 00:57:32

Nu as vrea sa pun inca mai multa sare pe rani, ca a spus Pelerinul destul de mult. Desi se mai pot spune si altele, cu totul de necrezut, atroce...
Totusi, pentru ca s-a intamplat recent si pentru ca sugereaza cate ceva, o sa va spun o intamplare traita recent in Bucuresti de un prieten din Ardeal. A venit pe aici cu niste treburi si a fost foarte mirat si indurerat de urmatorul lucru.
Zilele trecute l-a abordat o fetita, in plina strada, si i-a cerut de mancare. Cum prietenul meu avea la el cateva felii de cozonac, a scos din geanta pachetelul si i l-a dat cu bucurie. Dar s-a mirat ca fetita l-a strans la piept si nu l-a desfacut. A ramas in apropiere, privindu-l pe prietenul meu, asteptind parca inca ceva. Acesta a intrebat-o: "De ce nu maninci, daca zici ca ti-e foame? E cozonac, e proaspat, l-a facut sotia mea."
Raspunsul a fost cat se poate de dureros: "Nu pot, nu am voie.... Trebuie sa il duc acasa... Daca afla ca am mancat din el, ma bate..."

Ce ar mai fi de comentat?
Pe mine unul ma apuca si mila si furia... Parca mai mult furia...:(

Dumnezeu sa ne ierte!

Penticostalul Traditional 01.03.2016 03:38:40

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 615581)
Ce se poate face? Sa nu mai existe avorturi, abuzuri, copii ai strazii, etc. Exista o solutie? Daca da, cine si cum o poate aplica in tara asta care se sinucide de trei decenii incoace?

Exista o solutie. Un fel de "ultima solutie". Veche de secole: sa moara si capra vecinului.
Sa nu se mai faca niciun fel de protest pro-Bodnariu, dom'le, asta e solutia, ce tot pui atatea intrebari?
Sa ne acceptam cu decenta si seninatate soarta si sa stam in banca noastra.
Pentru ca, si daca am incerca ceva, nu vom reusi. Si atunci de ce sa ne facem de ras?

Pelerin spre Rasarit 01.03.2016 07:39:20

Citat:

În prealabil postat de Intrarea Vagonului (Post 615581)
Scotianule, mi-ai adus lacrimi in ochi. Ai scris acea postare cu tot sufletul, oricine poate vedea asta.
Bun. Hai sa aplicam acel dumnezeiesc "si acestea trebuia sa le faceti, si pe celelalte sa nu le uitati" din Scriptura. Ce se poate face? Sa nu mai existe avorturi, abuzuri, copii ai strazii, etc. Tu esti un om practic, mult mai practic decit mine de exemplu. Exista o solutie? Daca da, cine si cum o poate aplica in tara asta care se sinucide de trei decenii incoace?

Da se pot face foarte multe. In alte parti chiar se fac foarte multe sau cel putin se incearca. La noi primul pas ar fi sa ne vedem, pe noi insine, asa cum suntem. Nu cum vrem sa parem a fi in ochii altora. Sa nu mai ascundem mizeria si indiferenta noastra, zilnica, sub presul ipocrit al empatiei de moment. Nu poti schimba nimic pana nu incepi sa te schimbi pe tine. Pana atunci lucrurile vor continua, abuzuri in cel mai bun caz (daca poate fi vorba de ceva bun in asa ceva) si moarte, mizerie si chinuri in cealalta situatie.

Foarte bine daca oamenii protesteaza. Este un drept si cred ca au si motive, pana la proba contrarie. Dar daca pentru o situatie similara, dar care nu are sustinere publica, din diverse motive, taci, intorci capul, nu te intereseaza, nu faci nimic...prietene.. esti doar un las nenorocit si un ipocrit. Si nu dau doi bani pe ipocrizia ta. Ar fi fost mai sincer sa spui: ,, ma intereseaza doar din cand in cand. M-a interesat doar atunci". Te-as respecta pt sinceritate bunule samaritean. Poate si pt ca nu ai transforma compasiunea in ruleta ruseasca, si ai spune clar ca nu toti, nu mereu, nu indiferent de situatie, vor beneficia de mila si revolta ta. As spune ca esti un om cu frica de Dumnezeu.

Florinvs 01.03.2016 08:08:21

Intradevar, situatia copiilor aflati in grija statului astazi in Romania este precara (ca sa nu spun grava) , si aici statul roman poate si trebuie sa faca mult mai mult!

Insa asta nu inseamna ca autoritatile statului roman nu au procedat bine ca s-au interesat si de soarta copiilor familiei Bodnariu!
Si acestia sunt si cetateni romani, si deci statul roman trebuie sa se intereseze si de soarta lor!

Ba inca trebuiau actiuni si proteste mult mai ferme a autoritatilor statului roman fata de abuzurile comise de autoritatile norvegiene, si in cazul altor familii care au copii cu cetatenie romana!

stefan florin 01.03.2016 09:38:22

Citat:

În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit (Post 615579)
Sa vorbim putin despre ipocrizie, una uriasa, mizerabila si foarte acceptata. Peste 12000 de copii traiesc pe la noi in centre de plasament, multi victime ale unor abuzuri greu imaginabile: violati de parinti, batuti cu bestialitate, nemancati sau bolnavi,lista este lunga. Stiti ce programe concrete de ajutor are statul asta roman pt ei? Nu are. Stiti cate sanse de reintegrare primesc? Nu primesc. Multi o termina pe strazi sau prin canale. Nu va imaginati ca vor fi proteste pt ei, contra statului roman. Nu sunt. Nu i-am inclus pe cei abuzati in familii nenorocite, de care nu intereseaza pe nimeni si care nu sunt sprijiniti de nimeni. Toti acestia sunt mutilati psihic pe viata, putini isi mai revin. Proteste pt ei? Bai sunt aici, acasa, sub ochii nostrii, nu la sute de km distanta. Nu o sa vedeti. Exista o categorie si mai cumplita: cei cu dezabilitati. Acestia sunt ca si condamnati, in ce iad traiesc, prin nesimtirea statului si indiferenta semenilor. Din ianuarie 2010-septembrie 2015 stiti cate persoane cu dezabilitati au murit in astfel de centre? Aproximativ 4500. Pt ei nu exista delegatii parlamentare, nu aduc voturi. Pentru cati astfel de copii, in ultimii 25 de ani, ati vazut proteste? Asta ca sa nu fim ticalosi pana la capat. Nu i-am inclus pe copii strazii, despre care nu se stie cati sunt, ii gasi morti prin canale cu acu-n vena sau cu capu crapat. Stiti cum este lumea din canale? Nu vreti sa aflati ce se intimpla acolo. Sub ochii nostrii. Atrocitati inimaginabile. Stiti ce inseamna sa fii un baiat al strazii de 10-12 ani si sa te violeze mai multi intr-o singura noapte? Si nu doar intr-o singura zi. Stiti cum dorm unii prin locuri parasite? Cu sobolani pe ei. Stiti ca mananca din gunoaie chiar si alimente stricate sau cu urme de fecale pe ele? Proteste pt ei ? Nu. Stiti cum sunt unii batuti prin familii pana fug pe unde apuca? Cu paru sau cu lantu peste tot pana le ajunge fata carne vie.Stiti cum urla un copil mutilat pana apuca sa-i faca anestezie? Ati vazut vreodata un copil al strazii scos mort din canale? Stiti cum arata? Nu vreti sa aflati. Stiti cum se moare pe strazi de Sida? Nu vreti sa aflati? Stiti ce le fac proxenetii? Iadul e de preferat.

Acestea sunt realitati din jurul nostru, sub ochii nostrii. Si ei sunt romani si nu-i apara aproape nimeni.Pentru asa ceva, doar sunt si ei viitorul tarii acesteia, trebuia sa ne legam cu lanturi de Parlament. Cereti sa iasa lumea in strada pt ei si veti vedea adevarata fata a semenilor nostrii, sau a multora dintre ei. M-as bucura ca romanii din Norway sa-si recupereze copii, sunt ai lor. Cat despre cei de acasa....pentru ei nu se va schimba nimic in urmatoare perioada. Si stiti ce este mai trist,mai infiorator? Si ei stiu asta.

trist...FOARTE trist...

Monnis 01.03.2016 10:41:10

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 615591)
Exista o solutie. Un fel de "ultima solutie". Veche de secole: sa moara si capra vecinului.
Sa nu se mai faca niciun fel de protest pro-Bodnariu, dom'le, asta e solutia, ce tot pui atatea intrebari?
Sa ne acceptam cu decenta si seninatate soarta si sa stam in banca noastra.
Pentru ca, si daca am incerca ceva, nu vom reusi. Si atunci de ce sa ne facem de ras?

Ati sintetizat foarte bine o anumita atitudine, am remarcat-o si eu. Din fericire, nu toti gandim asa.

Pelerin spre Rasarit 01.03.2016 11:16:05

Doamnelor si domnilor, de toate confesiunile, sa nu ne uitam doar in oglinda si sa ni-se faca rau de ce vedem, sa nu acoperim oglinda!

1.Cazul Bodnariu a beneficiat de sprijinul, lupta si lobby-ul comunitatii penticostale pentru ca..erau penticostali. Asa a inceput totul, dansii au luptat si lupta, s-au zbatut si se zbat, pentru ei. Nu din alte motive. Inainte de acest trist episod au mai fost situatii cu Barnevernet da nu a interesat pe nimeni, pt ca...fiecare ii iubeste, in principal, pe cei dragi lui. Exceptie cazul Nan, care au fost ceva adiacent si nu au generat miscari de strada decat ca o consecinta a cazului Bodnariu.Este ceva gresit in ce a facut comunitatea penticostala? Nu. Este normal sa-i apere si sa-i sustina. Motivul sustinerii este foarte simplu, daca vrem sa fim sinceri. In alte zeci, sute,mii de situatii, care implica copii de la noi nu intereseaza pe nimeni. Un cinic ar spune: ,,macar unii daca nu toti". Putem dormi linistiti si cu asta, in functie de gradul de atrofiere al constiintei. Este foarte bine daca ne intereseaza macar din cand in cand ceea ce, in mod normal, nu ne intereseaza niciodata.Este un inceput. Sunt convins ca dupa ce se va termina cazul Bodnariu, cu bine sper desi eu am dubii cu privire la cateva aspecte, acest ferment al dreptatii, acest catalizator al milei va genera proteste, macar de acelasi nivel, si pt nefericitii de la noi. Se vor duce lupte si pt ei, sa vedeti acolo lupta, nu cu un stat strain si cinic, ci cu al nostru, indiferent si sadic. Adversarul va fi foarte aproape,nu ceva neclar de la mii km distanta, ne vom privi in ochi unii pe altii. Veti vedea cat de mult dureaza mila si compasiunea noastra.

2.Acum m-as adresa credinciosilor ortodocsi. Oameni buni modul cum s-a procedat cu familia Nan a fost patetic. Intr-o tara majoritar ortodoxa, tinand cont de cata furie a starnit Barnevernet trebuiau manifestatii in toate orasele tariipentru ei. Au fost doar adiacente. In alta ordine de idei. Am remarcat, inainte de aceste evenimente, ca foarte multi ortodocsi ii considera pe penticostali sectanti. Cu subiect si predicat. Chiar pe acest forum. Ma adresez acelora dintre dvs care ii considerati sectanti in trecut dar care, in valtoarea acestor evenimente tragice, ati subscris la ideea de ,,crestini persecutati" prin Norvegia de catre o organizatie nazisto-ateist-malefica. Va rog ca dupa ce se termina totul sa-i considerati in continuare crestini. Adica sa nu transformati un cuvant minunat ,,crestin" in slogan ipocrit de moment. Daca nu doriti asta atunci cand ii mai sustineti, si ramaneti la vechea parere, sa spuneti clar, inclusiv la proteste: ,, Sectantilor Bodnariu li-se face o nedreptate!". Pt ca multi dintre dvs asta ii considera pe penticostali in mod constant. Sa fim sinceri unii cu altii si sa spunem exact ce gandim,nu doar cand ne apuca mila de moment. Pentru cei dintre dvs care nu ati subscris la sloganul,,crestini persecutati", care ii considerati sectanti da macar ati protestat/rugat fie doar dintr-o minima compasiune umana va felicit sincer pt ca sunteti sinceri.

Nu ezitati sa va spuneti parerea da sa incercam sa fim sinceri. Poate fi o stare de eliberare si un gest de credinta in Dumnezeu care vede tot si stie tot, dincolo de micile mizerii ale ipocriziei noastre zilnice.

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:13:23.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.