Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Împotriva EREZIILOR NEO-PROTESTANTE, cuvântul al IV-lea - SFÂNTA CRUCE (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18640)

bairstow 08.12.2017 09:41:26

Da o urau pe Maica Domnului. As propune o noua banare la ce prostii debitezi.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 09:53:55

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655544)
Scuză-mă, n-am văzut primele minute ale transmisiei: când ziceai că te-ai tăiat la puță?

Ai avut azi-noapte ceva visuri mai putin crestinesti?

Penticostalul Traditional 08.12.2017 09:55:58

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655545)
Da o urau pe Maica Domnului.

Apostolii? Gresesti profund.
Ei o iubeau. Insa nu se inchinau ei.
Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655545)
As propune o noua banare la ce prostii debitezi.

Ziceai ceva de ura?
Nu ma atinge. La palmaresul meu, o banare in plus sau in minus inseamna fix nimic.

DragosP 08.12.2017 10:58:32

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655546)
Ai avut azi-noapte ceva visuri mai putin crestinesti?

Nu, de ce mă întrebi?
Păi dacă tot zici ce zici că pentru tine (doar te incluzi la categoria "Crestinii adevarati", nu?) ai "Carte Sfântă , Vechiul si Noul Testament" (aici mergea lejer un plural dacă e să mă întrebi pe mine. Și dacă nu mă întrebi, tot plural trebuie), te întreb din nou: când ai purces la Sfântul Procedeu?

Penticostalul Traditional 08.12.2017 11:42:23

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655550)
Nu, de ce mă întrebi?

Pareai cam dezorientat si vorbeai incoerent ceva despre nu stiu ce puta.
Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655550)
Păi dacă tot zici ce zici că pentru tine (doar te incluzi la categoria "Crestinii adevarati", nu?) ai "Carte Sfântă , Vechiul si Noul Testament" (aici mergea lejer un plural dacă e să mă întrebi pe mine. Și dacă nu mă întrebi, tot plural trebuie)

Sigur ca ma includ in categoria "crestini adevarati".
Tu ai alta parere despre tine?

Iar Biblia este o Carte. Cartea Sfanta a crestinilor. O carte formata din mai multe carti. Ea cuprinde Vechiul si Noul Testament.

Citeste aici: https://ro.orthodoxwiki.org/Sf%C3%A2nta_Scriptur%C4%83
Sfânta Scriptură (Biblia) este cartea dumnezeiască, sfântă, a cres™tinilor. Biblia cuprinde Vechiul Testament, format din 39 de cărt›i canonice s™i Noul Testament, format din 27 de cărt›i canonice, având în total 66 cărt›i canonice.

Crezi ca teologii ortodocsi care scriu pe ortodoxwiki, au purces la sfantul procedeu?

bairstow 08.12.2017 12:10:02

Eu nu m-am referit la tine si la adventist. Pe de alta parte daca adventistul are dreptate ori esti si tu adventist ori nu inteleg de ce nu treci la ei. Spui ca adventistul are explicatii mai bune. Atunci explica versetul ca Iisus desfinta sambata din evanghelia lui Ioan. Apropo noi nu ne închinăm la Sfânta fecioară Maria ci doar ne ruagam ei.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 12:28:49

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655553)
Pe de alta parte daca adventistul are dreptate ori esti si tu adventist ori nu inteleg de ce nu treci la ei. Spui ca adventistul are explicatii mai bune.

Vezi lucrurile prea la extrema: ori ii urasti pe adventisti, ori treci in biserica lor. Exista si alta abordare: apreciezi ravna cu care isi tin ziua sfanta, alimentatia sanatoasa pe care o sustin, credinciosia cu care daruiesc din banii lor, bisericii.
Le observi viata si preiei ceea ce este bun.
Ce pot prelua eu, un penticostal? Cau ce poti prelua tu, un ortodox?
1. Pai am putea invata sa nu mai facem negustorii Duminica. Majoritatea crestinilor din Romania tinem Duminica. Dar cati nu sunt prin piete si cati nu-si gasesc tot felul de prostii de facut in ziua Domnului?
2. Daca toti crestinii ar tine dietele adventistilor reformisti, n-am mai vedea atati burtosi pe strada. Ca sa nu mai zic de spitale.
3. Daca membrii bisericilor neadventiste ar darui cu aceeasi generozitate, nu am mai face colecte cu cosuletul si nu am mai pune taxe de nunti, botezuri si inmormantari.

bairstow 08.12.2017 13:13:04

Ai răspuns ocolit. Deci care e ziua de odihnă sambata sau duminica?!? 1 majoritatea crestinilor ortodocșii nu se duc la biserică dar biserica nu obligă (daca vreți sa deschideți usa e bine daca nu asta e) 2 ce treaba au dietele cu crezul? Daca toți am manca cum mănâncă caugarii am trai mai mult si au si ei retete. 3 biserica nu obligă. Si asa lumea comentează dar sa mai si ea 10 la suta ce ar zice lumea ? Dar de ce nu dai tot asa cum făceau primii crestini.
P.s observ ca bine zicea o mare analistă franceză xa penticostalii sunt sectanti deoarece nu au o teologie a lor bine specificată....adica o schimbati cum vret voi...

bairstow 08.12.2017 13:39:54

Ar fi bine sa găsim cersatori si la casele voastre dar trebuie sa fi idiot ca sa speri ca primești ceva in afara de niste pliante. Ar fi bine multe...dar nu are legătură cu teologia si cu aflarea adevărului. Tu i-i dai dreptate celui care e frate cu tine ca e protestant dar tot el zice ca penticostalii si ortodocșii sunt inselati de satana sa creadă in duminica sau nemurirea sufletului...

Penticostalul Traditional 08.12.2017 13:56:19

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655555)
Ai răspuns ocolit.

Am raspuns direct, precis si detaliat

Citat:

Deci care e ziua de odihnă sambata sau duminica?!?

Pentru adventisti e Sambata, pentru penticostali, Duminica
Citat:

majoritatea crestinilor ortodocșii nu se duc la biserică

Foarte urat din partea lor.
Citat:

dar biserica nu obligă

Biserica nu poate obliga pe nimeni, nu despre asta e vorba.
Ci despre faptul ca cine nu se duce la biserica, nu-i crestin.
Citat:

Daca toți am manca cum mănâncă caugarii am trai mai mult si au si ei retete.

Si ce ar fi rau sa mancam precum calugarii?
Ar fi foarte bine.
Citat:

Si asa lumea comentează dar sa mai si ea 10 la suta ce ar zice lumea?

Frica de ceea ce zice lumea te duce numai la rau. Mai bine preotilor le-ar fi frica de ceea ce zice Dumnezeu.
Citat:

P.s observ ca bine zicea o mare analistă franceză xa penticostalii sunt sectanti

Analistele astea frantuzoaice au ele tot felul de calitati, dar nu pricep deloc cum sta treaba cu credinta.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 14:04:54

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655556)
Ar fi bine sa găsim cersatori si la casele voastre dar trebuie sa fi idiot ca sa speri ca primești ceva in afara de niste pliante.

Primesti si niste conserve expirate si doua pungi de malai.
Dar trebuie sa vii la credinta adevarată.
Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655556)
Tu i-i dai dreptate celui care e frate cu tine ca e protestant dar tot el zice ca penticostalii si ortodocșii sunt inselati de satana sa creadă in duminica sau nemurirea sufletului...

Pai si eu trebuie sa-i rasplatesc raul cu rau?
Nu trebuie ca eu sa-i dau dreptate atunci cand o are, chiar daca el nu imi da?

bairstow 08.12.2017 14:14:04

Deci adventistul are explicatii mai bune dar tu rămâi penticostal cu credintele false ? Sau adventistul explica mai bine dar greseste ? Poti da un răspuns direct sau ocolit ?
Cum sa te baneze pe tine esti simpatic Putin cu doua fețe dar cam atât. Nici nu mi-a trecut asa ceva prin cap .in fine...

bairstow 08.12.2017 14:17:51

In fine majoritatea au primit mai mult când si-au vândut sufletul. Un servici aici sau afară ajutore materiale sau banesti destul de consistente.

DragosP 08.12.2017 14:21:47

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655551)
Crezi ca teologii ortodocsi care scriu pe ortodoxwiki, au purces la sfantul procedeu?

Eu cu tine vorbesc, pe tine te întreb, e irelevant ce cred eu despre nu'ș' cine.
Deci?

P.S. Eu nu știu nici măcar dacă-s creștin, d'apăi dacă-s și adevărat.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 14:35:04

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655560)
In majoritatea au primit mai mult . Un servici aici sau afară ajutoare materiale sau banesti destul de consistente.

Pai mai devreme ziceai ca nu au primit decat pliante.
Acum iar ai sarit peste cal: bani, ajutoare materiale, job-uri in strainatate, alea, alea.
Pari cam cu doua fete.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 14:40:22

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655561)
Eu cu tine vorbesc, pe tine te întreb, e irelevant ce cred eu despre nu'ș' cine.
Deci?

Deci Biblia este o singura Carte. La singular.
Cartea sfanta a crestinilor.

Chiar daca unele cerinte ale legii mozaice s-au abrogat, Vechiul Testament face parte din Biblie. Este cu totul inspirat de Duhul Sfant. Asa au zis sfintii.
Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655561)
Eu nu știu nici măcar dacă-s creștin

Daca ne-am lua doar dupa vorbe, pari a fi ateu.
Dar mie imi vine sa cred ca totusi, esti crestin. Am o presimtire.

bairstow 08.12.2017 15:17:03

Răspunsul dat lui Dagos arata cat de crestin esti tu. Apoi am zis ca cine a venit la voi la sectă a primit mult si nu primeste nimeni nimic de la voi daca cerșește in fata casei de rugăciune deoarece nu sunteți crestini. Si nu dati decât dacă luați. Asa o fi facut si bogatul cu Lazăr ca voi. Daca nu avea ce să primească de la Lazar nu i-a dat nimic.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 15:28:56

Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655566)
Răspunsul dat lui Dagos arata cat de crestin esti tu.

Ai perfecta dreptate. Eu sunt un crestin adevarat.
Si daca vrei sa mergi pe calea credintei, poti calca cu incredere pe urmele mele.
Citat:

În prealabil postat de bairstow (Post 655566)
nu primeste nimeni nimic de la voi daca cerșește in fata casei de rugăciune deoarece nu sunteți crestini

Tu ai idee ce spune Pravila Bisericeasca despre Cersetorie?
Sau invatatura ti-o iei de la baba Vanga?

DragosP 08.12.2017 15:50:44

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655563)
Chiar daca unele cerinte ale legii mozaice s-au abrogat, Vechiul Testament face parte din Biblie.

Auleu! Nu pot să cred așa ceva!
Citat:

Daca ne-am lua doar dupa vorbe, pari a fi ateu.
Dar mie imi vine sa cred ca totusi, esti crestin. Am o presimtire.
Răspunsul la întrebarea mea de mai înainte, este...?

DragosP 08.12.2017 15:53:45

Citat:

Tu ai idee ce spune Pravila Bisericeasca despre Cersetorie?
Da' despre modestie, lungul nasului, smerenie și lauda de sine, ce spune?
Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655568)
Ai perfecta dreptate. Eu sunt un crestin adevarat.
Si daca vrei sa mergi pe calea credintei, poti calca cu incredere pe urmele mele.

Că despre evitarea răspunsurilor prin deturnarea discuției nu spune nimic, da' ești maestru adevărat.

bairstow 08.12.2017 16:33:09

E măiestru laudoros. O vorbi si in limbi. Vai cata amagire si noi dorim pe omul asta să-l scoatem la lumina. Vai vai. Daca o vorbi stim noi cu cine in fiecare zi mă întreb ce valoare mai au scrierile noastre ?!? 00000000.

bairstow 08.12.2017 16:36:38

E ca nebunul care se duce la doctor si i-i rade in fata doctorului ca uite el nu e nebun. Si doctorul îi spune ca are dreptate dar totdeodată cheamă ajutoarele sa-l lege ....

hurricane 08.12.2017 17:07:01

"În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
Răspunsul dat lui Dagos arata cat de crestin esti tu."

iar penticostalul raspunde:

"Ai perfecta dreptate. Eu sunt un crestin adevarat.
Si daca vrei sa mergi pe calea credintei, poti calca cu incredere pe urmele mele."

:) De unde si cum ai dedus tu ca esti crestin adevarat in afirmatia lui baristow?
Pe urmele tale, adica sa faca ce? Nu-i de ajuns ca esti tu stramb in credinta vrei sa strambi si pe altii :). Incetul cu incetul iti aplici credinta pe forum, prozeletismul

hurricane 08.12.2017 17:23:02

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655563)
Deci Biblia este o singura Carte. La singular.
Cartea sfanta a crestinilor.

Nu, biblia nu este o singura carte, este cartea cartilor si numita asa pentru ca e formata din mai multe carti(Vreau aici sa amintesc ca si tu ai spus undeva intr-un comentariu treaba asta dar vad ca te-ai sucit, tipic). Cartile(Scripturile) bibliei asa cum sunt alcatuite acum, e datorita sfintilor parinti, ea formandu-se dupa sfintii apostoli si aprobata canonic. Sunt unele scrieri/carti neaprobate canonic si neintroduse impreuna in biblie cu celelalte, se numesc scrieri apocrife. Vechiul si Noul Testament asa cum sunt astazi formate sunt asa datorita sfintilor parinti ai ortodoxiei, apropo, si aici nu ma refer la diferite editii aparute in ultima suta de ani modificate pasaje cu inteles eretic sectar.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 18:39:51

Citat:

În prealabil postat de DragosP (Post 655570)
...ești maestru adevărat.

Cu smerenie, recunosc ca de data asta ai dreptate.
Multumesc frumos, frate Dragose.
Tinem legatura...

GMihai 08.12.2017 18:50:46

Domnule penticostal, am și eu o nelămurire:

De atâta vreme de când activați pe aicea, pe forum, oare nu v-a convins conduita plină de iubire, și de bunătate, și de modestie, și de smerenie, a convivilor dumneavoastră ortodocși să vă convertiți ?

hurricane 08.12.2017 18:57:05

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655580)
Cu smerenie, recunosc ca de data asta ai dreptate.
Multumesc frumos, frate Dragose.
Tinem legatura...

Smerenie? recunosti cu mandrie ca esti un "maestru adevarat" si tu numesti asta smerenie ? :))) eu as numi-o fatarnicie, mandrie, opusul smereniei. Il numesti "frate" pe Dragos cu siguranta nu din prostie ci din ironie in batjocura si te mai crezi smerit :)))?

hurricane 08.12.2017 19:44:31

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 655581)

De atâta vreme de când activați pe aicea, pe forum, oare nu v-a convins conduita plină de iubire, și de bunătate, și de modestie, și de smerenie, a convivilor dumneavoastră ortodocși să vă convertiți ?

Pe dumneata vad ca nu te-a convins, te suspectez de fatarnicie, nici n-ai cautat-o cu adevarat :)

bairstow 08.12.2017 21:07:58

Si mie îmi suna a batjocură să fiu iertat daca nu e asa. Si biserica catolică pune accent pe smerenie ...

Penticostalul Traditional 08.12.2017 22:36:56

Citat:

Mda, m-ati provocat sa caut data cand am intrat prima oara pe forum: 16.03.2010, 09: 15: 16.
Multisor, sapte ani.

simpllu 08.12.2017 22:48:59

Bre, tu ești aici la "pescuit". Adevărul Îl cauți în altă parte, nu pe un forum.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 23:10:26

Citat:

Nu m-am asteptat sa fiu abordat cu dragoste, smerenie sau alte virtuti crestine care sa ma determine sa ma convertesc.
Ortodocsii sunt cam varza cu evanghelizarea.
Si apoi, in ochii lor eu sunt un lup venit sa fur oite ortodoxe.
E oarecum normal sa ma trateze cu reticenta.

Dar nu m-am asteptat nici la revarsari de fiere.
Precum una mai recenta care vine de la boss-ul forumului, domnul Cristi.
Ma intreb cand ortodoxul se spovedeste, inainte de a duce la gura potirul cu sangele Domnului, marturiseste duhovnicului si faptul ca si-a numit colegii de forum prosti sau imbecili?

simpllu 08.12.2017 23:11:38

Citat:

Ha, ha, ce spui aici miroase a ipocrizie. În loc să arunci mâța moartă la vecinul, mai bine te-ai uita la tine în ogradă, mai ales că penticostalul este rodul rătăcirii papistașe. Însă, după cum se vede, este mai ușor să te speli mâini...

Penticostalul Traditional 08.12.2017 23:16:44

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 655587)
Bre, tu ești aici la "pescuit".

Nici nu stii tu cati ortodocsi mi-au scris in mesaj privat ca vor sa treaca la penticostali.
Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 655587)
Adevărul Îl cauți în altă parte, nu pe un forum.

Daca vei gasi vreun mesaj de-al meu in care sa afirm ca am venit pe acest forum pentru a cauta Adevarul, ma retrag pentru totdeauna de aici sau ma convertesc la ortodocsi.

Insa nu aveam cum sa marturisesc asa ceva, pentru ca eu am gasit Adevarul acum treizeci de ani. Adevarul este Hristos.

Penticostalul Traditional 08.12.2017 23:27:55

Citat:

În prealabil postat de simpllu (Post 655589)
penticostalul este rodul rătăcirii papistașe.

Biserica Catolica este una, sfanta, soborniceasca si apostoleasca Biserica intemeiată de insusi Mantuitorul Hristos și de Sfintii Sai Apostoli și ea a păstrat nealterate credința și viețuirea propovăduită inca din primele veacuri crestine.

simpllu 08.12.2017 23:29:56

...:)) Și tu ești la fără frecvență sau cum?

Penticostalul Traditional 08.12.2017 23:32:10

Eu frecventez Biserica de doua ori Duminica (slujbe 09.00 - 12.00 si 18.00 - 20.00) si o data in cursul saptamanii.
De zeci de ani, la fel.

simpllu 08.12.2017 23:33:28

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655590)
Daca vei gasi vreun mesaj de-al meu in care sa afirm ca am venit pe acest forum pentru a cauta Adevarul, ma retrag pentru totdeauna de aici sau ma convertesc la ortodocsi.

N-ai priceput, nici nu-i de mirare.

simpllu 08.12.2017 23:37:02

Citat:

În prealabil postat de Penticostalul Traditional (Post 655594)
Eu frecventez Biserica de doua ori Duminica (slujbe 09.00 - 12.00 si 18.00 - 20.00) si o data in cursul saptamanii.
De zeci de ani, la fel.

Confunzi azilul de bătrâni cu Biserica. Tot n-am înțeles ... catolică sau penticostală ... frecventezi?

Penticostalul Traditional 08.12.2017 23:39:09

Nu-i nimic rau ca intr-o Biserica sa fie multi oameni in varsta.
Iar daca nu ai inteles, de unde stii ca e azil de batrani? :1:

Ora este GMT +3. Ora este acum 14:11:51.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.