Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   P.S.D.-ul cere grațiere si modificarea Codului Penal ! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=18784)

Copacel 26.01.2017 16:32:19

Printre alte chestii:
S-a inceput constructia zidului care va desparte Mexic de SUA
Si se va face un nou proiect de lege:autonomia tinutului Secuiesc.

cristiboss56 26.01.2017 21:17:36

Proiectele privind grațierea și modificarea Codurilor penale nu vor fi retrase, ministrul Justiției urmând să propună luni modalitatea de promovare, care poate fi adoptarea prin OUG, trimiterea în Parlament sau angajarea răspunderii Guvernului, au menționat joi pentru MEDIAFAX surse politice.

Sursele citate au precizat că Florin Iordache va decide modalitatea în care vor fi promovate cele două OUG luni seara, după consultările publice pe care le va avea pe această speță.

Retragerea sau renunțarea la proiectele respective nu este însă în niciun fel luată în calcul.

Variantele asupra cărora ministrul Justiției va decide luni sunt menținerea OUG și adoptarea în Guvern, trimiterea la Parlament ca inițiative legislative sau angajarea răspunderii Guvernului asupra acestui pachet legislativ, au mai arătat sursele citate.

"În data de 30 ianuarie 2017, între orele 10.00-12.00, Ministerul Justiției organizează o dezbatere cu privire la proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală; proiectul de Ordonanță de urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse. Dezbaterea este organizată în temeiul art.7 alin.(9) din Legea nr.52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiției, publicat pe site-ul instituției.

Instituția precizează că înscrierea participanților se face prin transmiterea unui mesaj la adresa: dean@just.ro până la data de 27 ianuarie 2017, ora 12.00, urmând ca în cazul asociațiilor legal constituite, numărul participanților să fie de două persoane/asociație. Totodată, timpul alocat fiecărei intervenții este de trei minute pentru fiecare asociație, respectiv participant individual, dezbaterea urmând să aibă loc la sediul Ministerului Justiției, capacitatea sălii fiind de maxim 50 de persoane.

simpllu 28.01.2017 20:11:45

Mitropolitul Banatului, despre grațiere și închisori:Condițiile din beciurile Securității au fost grele, dar niciun deținut de atunci nu s-a plâns că nu avea aer. Acum, în penitenciare sunt condiții nepermise în sec. XXI. Măcar să le asigurăm aerul!

http://www.activenews.ro/stiri/Mitro...m-aerul-140506

cristiboss56 29.01.2017 21:07:32

Noi proteste în Capitală si in țară!

Protestatarii din Capitală au ajuns la sediul Guvernului, însă șirul de manifestanți, în jur de 50.000, se întinde de la Piața Universității. Și bulevardul Magheru este blocat. Proteste se desfășoară și în alte orașe, numărul participanților ridicându-se, în țară, la peste 90.000 de persoane.

Copacel 29.01.2017 21:10:28

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 641906)
Protestatarii din Capitală au ajuns la sediul Guvernului, însă șirul de manifestanți, în jur de 50.000, se întinde de la Piața Universității. Și bulevardul Magheru este blocat. Proteste se desfășoară și în alte orașe, numărul participanților ridicându-se, în țară, la peste 90.000 de persoane.

pana la 18 milioane mai sunt.Las ca pleaca acasa pan la miezul noptii, hehe:67:

GMihai 29.01.2017 21:51:53

9000 de protestatari am fost la Timișoara.

Copacele, tu ce ai în familie, vreun hot de găini sau poate cineva mai important, poate vreun consilier local cu dosar penal pentru abuz în serviciu ?

Copacel 29.01.2017 22:04:42

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 641908)
9000 de protestatari am fost la Timișoara.

Copacele, tu ce ai în familie, vreun hot de găini sau poate cineva mai important, poate vreun consilier local cu dosar penal pentru abuz în serviciu ?

Ha ? N-am pe nimeni in puscarie.Doar ca eu imi dau seama ca multi nevinovati sunt in spatele gratiilor si nu sunt nici nazist si nici anarhist si nici nu-mi place sa mananc carne de om.

iuliu46 29.01.2017 22:15:32

Asta-i intrebare de securist batran. Spre deosebire de el care apara principii, tu ai sigur vreun corupt prin familie. Ca altfel ai gandi ca el. Ce om de bine din tara asta nu ar gandi asa ca el ? Uite ca au fost 9000 de insi la Timisoara. ( probabil votantii PNL-USR :) ). E drept ca nu-s majoritari inca dar restul sigur ori sunt corupti, ori au vreun corupt in familie.

Urbanophon 29.01.2017 22:21:50

Daca tot suntem pe un forum ortodox, as intreba daca ar trebui eliminate canoanele de dupa spovedanie? Sa fie iertare fara pocainta...

Copacel 29.01.2017 22:23:33

Ei pleaca de la premisa (falsa) ca oricine este in puscarie este vinovat.
Nu poti sa ai astfel de premise dupa ce vii dupa 50 de ani de comunism, unde
toti stiau ( si astia care sunt in strada) ca doar pt faptul ca nu ai facut nimic , luai 10 ani.

Deci sa fii trecut printr-un astfel de sistem si sa mai crezi ca toti care sunt in puscarie sunt vinovati inseamna ca:
1.fie au o ura enorma pe fiinta umana si sunt in stare sa-si caniblalizeze aproapele doar pt faptul ca acesta ar purtea stigmatul "vinovat" al justitiei staliniste din Romania
2.fie sunt prosti.

simpllu 29.01.2017 22:25:35

Să se dea o lege a grațierii care-i vizează pe găinari, dar nu pe tunari. Legea grațierii nu rezolva supraaglomerarea închisorilor, ci eradicarea sărăciei.

GMihai 29.01.2017 22:29:30

În fine, poate nu are un corupt în familie. Poate are un job de postac de la tembeliziunea lui Ghita, poate are ca job sa-i arunce chiftele Varanului peste gardul penitenciarului, mă rog, ceva în genul ăsta, și poate ca s-a saturat omul.

Ca în rest, singurele explicatii pentru faptul ca cineva susține acțiunile penalilor din guvern sunt prostia sau ticăloșia.

Ori, eu nu cred a Copacel ar fi una sau alta. Rămâne explicația ca e direct interesat.

iuliu46 29.01.2017 22:31:05

Pai nu auzi bre ca aia cu gratierea e stirea de ieri ? Acu vor sa interzica televiziuni, sa darame guvernul si daca se poate si parlamentul. Ca e plin de penali, nu de oameni cinstiti ca DNA si SRI. Sau Editura Humanitas. :)

Ma mir cum nu s-au gandit inca sa interzica si Biblia. Ca multi din aia din strada cred ca e plina de minciuni. Dar nu-i timpul trecut, in 5-6 ani o sa avem voie sa-l citim doar pe istoricul ala cu nume de condiment, pe Moise Guran in loc de Vechiul Testament si pe Tapalaga in loc de Noul Testament. :)

simpllu 29.01.2017 22:31:12

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 641914)
Daca tot suntem pe un forum ortodox, as intreba daca ar trebui eliminate canoanele de dupa spovedanie? Sa fie iertare fara pocainta...

...:)) Omul nu a fost făcut pentru canoane.

Copacel 29.01.2017 22:33:18

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 641918)
Ori, eu nu cred a Copacel ar fi una sau alta. Rămâne explicația ca e direct interesat.

Da, mai ales cand aproapelui meu i se intampla asta http://www.cancan.ro/incredibil-a-ex...ovati-16479857
Uita-te la ditamai coruptia din SRI ca se vede din avion.
Pai daca ai seriviciile asa de corupte, te-ai dus dreaku ca tzara.

GMihai 29.01.2017 22:35:37

Cancan ? Îți bati joc de noi ?

Hai, mergi la culcare ca e târziu și mâine e frig și ai multe chiftele de aruncat.

iuliu46 29.01.2017 22:39:32

Unul din cei care au albit-o pe cucuveaua mov, explica pe intelesul IYI cam cum e treaba cu ordonantele si abuzul in serviciu. Ca marii avocati de pe forum nu au intalnit in toata cariera lor prodigioasa un dosar facut cu dedicatie. :21:

http://raduchirita.ro/povesti-cu-gratieri-si-abuzuri/

"Ce i-o fi apucat pe băieții ăia de la Strasbourg să spună o astfel de inepție? Și de ce dracu’ statele care susțin “lupta anti-corupție” precum SUA, Olanda, Franța sau Germania nu or incriminat drăcovenia asta de infracțiune, dacă asta este sursa binelui în lume. Răspunsul e simplu: pentru că incriminarea e atât de largă încât nu există funcționar care să nu fi comis fapta asta. Textul spune că merge la pârnaie orice funcționar (public sau privat) care o încălcat o lege în exercitarea atribuțiilor sale și o provocat o pagubă cuiva. Orice polițist care o făcut un proces verbal de contravenție anulat ulterior în instanță pentru că e nelegal merge la pușcărie. Orice procuror care o redactat sau avizat un rechizitoriu anulat în instanță merge la pușcărie. Orice judecător care pronunță o soluție casată de instanța superioară merge la pușcărie. Orice casier de la butic care nu îți dă 5 bani rest merge la pușcărie. Orice șef de instituție care semnează vreun act pe care îl pun sub nas departamentele de sub el, iar actul e anulat ulterior în instanță ca fiind nelegal merge la pușcărie. Etc. Aaaa, nu e normal să fie așa? Fix de aia o zis Comisia de la Veneția ce o spus, tocmai de aia învățătorii noștrii mai din Vest nu au așa ceva prin legi. Sigur că nici la noi nu merg la pârnaie toți funcționarii. Dar legea asta permite organelor să aleagă pe cine vor, că sigur ceva îi găsesc. Așa cum mi-a spus un procuror: “o să luăm toate dosarele la care a lucrat dl. X până găsim ceva unde a făcut vreun act ilegal“. Sau cum a spus un procuror de ședință atunci când am spus că am hotărâri judecătorești care spun că un act a fost legal: “Ministerul Public are o altă opinie“. Pe scurt, vreți Kafka? Infracțiunea de abuz în serviciu este o subiect permanent.

Sigur, voci autorizate, mari juriști ai acestei țări până să descopere că sunt doar niște jurnaliști cu ochi albaștri, susțin altceva. Că scapă Dragnea, că scapă Udrea sau alte persoane pe care nu le adoră nimeni. De data asta, s-ar putea să fie adevărat. Dar, oricum o luăm și o punem, textul ăla de la abuzul în serviciu este o imbecilitate. Cu sau fără ăia 200.000 lei, cu sau fără decizia CCR."

Copacel 29.01.2017 22:43:03

Citat:

În prealabil postat de GMihai (Post 641922)
Cancan ? Îți bati joc de noi ?

Hai, mergi la culcare ca e târziu și mâine e frig și ai multe chiftele de aruncat.

Nush ce are can-can, dar na altele:
http://www.cotidianul.ro/mircea-aron...-visan-274092/

http://adevarul.ro/locale/ploiesti/v...e26/index.html

http://www.b1.ro/stiri/eveniment/vio...nt-173559.html

Din presa ta preferata(danf de hitleristi)

Copacel 29.01.2017 22:44:22

[quote=iuliu46;641923]Unul din cei care au albit-o pe cucuveaua mov, explica pe intelesul IYI cam cum e treaba cu ordonantele si abuzul in serviciu. Ca marii avocati de pe forum nu au intalnit in toata cariera lor prodigioasa un dosar facut cu dedicatie. :21:

GMihai e avocat ? LOL :24:

cristiboss56 29.01.2017 23:03:02

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seară, că prezența președintelui Iohannis la protestul de săptămâna trecută este "o surpriză neplăcută", afirmând că respectă libertatea de exprimare, dar că aceasta trebuie "să fie însoțită de bun-simț".

"Pentru mine, a fost o surpriză neplăcută prezența președintelui în stradă săptămâna trecută. Eu am încercat, și nu cred că mă poate acuza nimeni, am încercat în această perioadă să am o relație instituțională corectă cu Administrația Prezidențială. Ba chiar, poate de multe ori, am lăsat de la mine anumite lucruri, tocmai pentru a avea dialog", a declarat premierul Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Sorin Grindeanu a afirmat că respectă opiniile argumentate și că există un drept legal să protestezi pașnic, adăugând că libertatea de exprimare trebuie "să fie însoțită de bun-simț".

Premierul a susținut că a urmărit opiniile care au reieșit din proteste și că multe au avut "distrosiuni".

"De multe ori, această hiperbolizare a binelui și fanatismul în a crede că ceea ce gândești tu e corect s-ar putea să ducă la rău", spus premierul.

Grindeanu a spus că au fost semne că protestele au fost politizate.

"Am urmărit tot ceea ce s-a întâmplat, și ceea ce s-a strigat, și sunt semnale, sunt anumite lucruri clare politic în aceste întâlniri, cum sunt oameni care sunt veniți în piață fără de culoare politică, dar în urmă cu șase săptămâni noi am avut alegeri. Cele mai bune sondaje, păreri, modul în care te exprimi într-o țară democratică se fac prin alegeri, iar noi am câștigat aceste alegeri", spus Grindeanu.

Grindeanu: Grațierea trebuie însoțită și de alte măsuri;Aștept să văd ce propune ministrul Justiției

Primul ministru, Sorin Grindeanu, a declarat, duminică seara, că nu îi este clar care vor fi propunerile Ministerului Justiției privind grațierea și modificarea Codului Penal, afirmând că grațierea trebuie însoțită și de alte măsuri.

cristiboss56 29.01.2017 23:07:23

“De aministie nu a fost vorba niciodată. (…) În acest moment, eu i-am cerut ministrului Justiției soluții , având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiției în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătățită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalități sunt legale", a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a făcut referire și la recomandările făcute de CEDO, afirmând că grațierea trebuie să fie însoțită și de alte măsuri.

"Nu doar grațierea rezolvă problema. Această grațiere trebuie însoțită și de alte măsuri. (…) ar trebui să facem măsuri alternative. Nu inventăm noi arestul la domiciliul, această lege există în Parlament. Toate aceste măsuri, ca și întreg ar rezolva problema pe care o avem la CEDO, dar și grațierea face parte din măsurile pe care treuie să le luăm", a mai spus Grindeanu.

Cât privește declarațiile făcute de președintele Iohannis la Strasbourg, Grindeanu a afirmat că "probabil că vizita la CEDO l-a făcut să privească lucrurile altcumva decât politic, așa cum a făcut în urmă cu o săptămână".

Grindeanu a afirmat că nu îi este "foarte clar" ce va propune ministrul Justiției și că așteaptă să vadă care vor fi propunerile acestuia.

"Aștept de la Ministerul Justiției, ca premier, pentru că până în acest moment nu îmi este foarte clar ce vor propune, dar este dreptul Ministerului Justiției, e foarte multă democrație, să vină cu cea mai bună soluție", spus Grindeanu.

Grindeanu i-a cerut ministrului Florin Iordache să îi prezinte și concluziile dezbaterii pe care o va organiza.

"I-am cerut ministrului Justiției, având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiției în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătățită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalități sunt legale", a spus premierul.

Premierul a combătut acuzațiile potrivit cărora grațierea nu făcea parte din programul de guvernare al PSD, afirmând că se poate regăsi într-un capitol al documentului programatic.

"Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o țară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetățeanul când merge în fața judecătorului să știe că merge nu doar, așa, într-o poziție de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanță puternică", spus premierul.

Grindeanu: Ce facem dacă rezultatul referendumului este nu?

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că că nu se împotrivește referendumului inițiat de Klaus Iohannis, însă, s-a întrebat ce este de făcut dacă într-un "scenariu absurd", românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupție.

"O să vedem decizia Parlamentului. Eu pot să vă spun (...) ca prim-ministru, n-am nimic împotrivă în ceea ce se spune în acea întrebare”, a declarat primul ministru Sorin Grindeanu, la Antena 3.

Sorin Grideanu a întrebat ironic ce este de făcut dacă românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupție.

“Întrebarea de fapt este următoare - sigur, este un scenariu absurd: ce facem dacă rezultatul referendumului este «nu»?", a spus premierul, zâmbind.

Premierul a afirmat că acest referendumul propus de președintele Iohannis va costa aproximativ de 20 de milioane de euro.

Sorin Grindeanu a mai spus că referendumul pentru modificarea Constituției, propus de PSD, “pare o temă bună”.

Lancelot 29.01.2017 23:42:28

observ ca avem un fin psiholog si un fin securist care-si dau mana. unu a facut psihologia la spiru haret, alalaltu' urma sa-si ia doctoratu la oprea, dar li s-a facut alora frica si o lasa mai moale momentan.

bah, conteaza un singur lucru, ca psd-ul are un interes in promovarea acestei legi, un interes particular. ca vor sa-l albeasca pe dragnea, ca vor sa-l scoata pe voiculescu sau pe mai stiu eu cine, nu conteaza, conteaza doar ca vor sa forteze iarasi legea in interes particular. asta este un abuz de putere, un alt abuz de putere.

GMihai 29.01.2017 23:44:57

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 641924)

Pentru că există erori judiciare eu propun sa desființam sistemul judiciar.

Eu ti-am spus ca am întâlnit în cariera mea erori judiciare , dar nu și celebrele "dosare făcute cu dedicatie".

Bine, e și o problema de perspectiva; mare parte din infractorii pe care i-a văzut, șut convinși ca dosarele lor sunt "cu dedicatie".

Poveștile astea cu justiția stalinista, hitlerista etc. poți sa le cânți la alta masa.

Urbanophon 30.01.2017 09:04:55

Copacel, daca ti-ar "vizita" un hot casa, ai depune plangere la politie?

Copacel 30.01.2017 09:13:41

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 641935)
Copacel, daca ti-ar "vizita" un hot casa, ai depune plangere la politie?

[1]
Nu, ca pt hot a fura este patima.Ori daca il baga la puscarie, cu actualul sistem
juridic, nu-l re-educa ci din contra il inraieste si il face si mai rau, ba chiar iese cu cunostiinte noi de cum sa dea spargeri.
Eu nu vreau sa fac din hot un super-hotz.:36:

Hotul avand patima hotiei este un om bolnav.Nu-l pot sa-l bag intr-o cusca de beton si apoi sa-l bat regulat, in felul asta insanatosindu-l.

Este ca si cum al lua un fumator/curvar si l-a pune intr-un lagar de exterminare
in speranta ca sa va insanatosii :24:

Ceea ce este mai tare este ca NORVEGIA care este atee si-a dat seama de acest lucru, insa "ortodocsii" nostrii sunt inca in evul-mediu.

Iti dai seama ce diferenta este intre acei atei luminati de Dumnezeu si acesti ortdocsi uitati de Dumnezeu ? :36::24:

[2]
Insemana ca merit.Dumnezeu ingaduie aceasta spre smerenia mea.

[3]
Inseamna ca Dumnezeu imi atrage atentie ca asa cum hotul asta m-a privat de un bun tot asa si eu fara stiinta sau cu stiinta am privat pe altcineva de un drept/sfat, pe care l-ar fi putut ajuta.

[4]
Inseamna ca ar trebui sa fac milostenie mai mult si ca prin acest furt, Dumnezeu ma smereste ca sa nu dau in patima
plenoxiei si arghilofiliei.

[5]
Cu ajutorul lui Dumnezeu intotdeauna poti repara orice dauna.Care este problema cand insusi Dumnezeu este langa tine ?

Urbanophon 30.01.2017 09:22:39

Stii episodul biblic din Vechiul Testament cand un preot batran refuza sa isi pedepseasca fiii?

CristianR 30.01.2017 09:52:04

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 641936)
[1]
Ori daca il baga la puscarie, cu actualul sistem
juridic, nu-l re-educa ci din contra il inraieste si il face si mai rau, ba chiar iese cu cunostiinte noi de cum sa dea spargeri.
Eu nu vreau sa fac din hot un super-hotz.:36:

Aici sunt de acord cu tine. Pușcăriile ar trebui să fie în primul rând medii de îmbunătățire a omului, nu ceea ce sunt azi. Cei care intră acolo fără să știe să muncească, să învețe munca, care e și cea mai bună educație morală. Iar la ieșire să fie ajutați să-și găsească un loc de muncă. Cred că sunt niște ONG-uri care se ocupă de asta, dar e prea puțin.

Dar asta ar fi valabil pentru hoții mici și săraci. Pe cei care fură sistematic și care dau tunuri e mai greu să-i determini să se schimbe. Pentru ei rămâne doar privarea de libertate ca pedeapsă care-i sperie. În cazul lor ar trebui să se meargă mai mult pe recuperarea prejudiciului (cu penalizări ca în VT), până la confiscarea averii.

Deci dacă ar fi de bună credință guvernanții și ar fi preocupați chiar de soarta celor din închisori, asta ar face. Dar cred că pentru toată lumea este evident că îi preocupă doar soarta lor și a tovarășilor lor, ca să poată fura mai fără frică.

Copacel 30.01.2017 10:41:46

Citat:

În prealabil postat de Urbanophon (Post 641938)
Stii episodul biblic din Vechiul Testament cand un preot batran refuza sa isi pedepseasca fiii?

Nu, nu stiu.Insa stiu pe altcineva care se cheama Iisus Hristos care a spus ca "mila voiesc si nu jertfa".

cristiboss56 30.01.2017 10:47:48

Reporterii Adevărul sunt LIVE de la dezbaterea publică vizavi de ordonanțele privind grațierea și modificarea codurilor penale. Aici puteți citi informații actualizate în timp real despre principalele teme de discuție - http://adev.ro/okku7i

AlinB 30.01.2017 12:26:27

Citat:

În prealabil postat de CristianR (Post 641940)
Aici sunt de acord cu tine. Pușcăriile ar trebui să fie în primul rând medii de îmbunătățire a omului, nu ceea ce sunt azi. Cei care intră acolo fără să știe să muncească, să învețe munca, care e și cea mai bună educație morală. Iar la ieșire să fie ajutați să-și găsească un loc de muncă. Cred că sunt niște ONG-uri care se ocupă de asta, dar e prea puțin.

Ceva ceva zici tu bine, dar tabloul e mult mai complex.

Omul o data 'stricat' n-ai sa-l imbunatatesti prea usor, nu cine stie ce, si mai ales trimitandu-l inapoi in acelasi mediu care l-a 'stricat'.

Saracia vine la pachet de cele mai multe ori cu lipsa educatiei, parintii n-au timp sa se ocupe de copii, la scoala sunt marginalizati, etc.

Si uita-te la statistici, creste PIB -ul (ca sa iasa bine politicienii) dar si saracia - paradoxal, nu?

Vezi vreo preocupare (reala) pentru cresterea nivelului de trai al romanului?
Nu prea.

Degeaba ii spui saracului sa nu fure cand fura bogatii din varful piramidei si ala nu pateste nimic.
Nu este logica in chestia asta.
Pana sa ajunga in inchisoare ala sarac zice "poate si eu pot sa fac la fel si sa nu patesc nimic".

Si desigur, mai sunt altii care fura din alte motive, se considera prea smecheri sa munceasca, poate sunt si sociopati, etc.

Citat:

Dar asta ar fi valabil pentru hoții mici și săraci. Pe cei care fură sistematic și care dau tunuri e mai greu să-i determini să se schimbe. Pentru ei rămâne doar privarea de libertate ca pedeapsă care-i sperie. În cazul lor ar trebui să se meargă mai mult pe recuperarea prejudiciului (cu penalizări ca în VT), până la confiscarea averii.
Nu si cu sistemul justitiar de acum care e mai mult spectacol si o palma pe umar decat speriatoarea coruptilor.

Citat:

Deci dacă ar fi de bună credință guvernanții și ar fi preocupați chiar de soarta celor din închisori, asta ar face. Dar cred că pentru toată lumea este evident că îi preocupă doar soarta lor și a tovarășilor lor, ca să poată fura mai fără frică.
Daca se face referendum, afli clar cate rude au aia din puscarii, doar ai lor ar vota pentru gratiere.

Acum ma mai gandesc la o chestie: poate asta e doar un tamtam care sa justifice un proiect deja pe hartie: construirea cu cateva sute de milioane de euro (inclusiv spagile) a unui nou sistem de penitenciare.

Copacel 30.01.2017 18:01:40

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 641943)
Acum ma mai gandesc la o chestie: poate asta e doar un tamtam care sa justifice un proiect deja pe hartie: construirea cu cateva sute de milioane de euro (inclusiv spagile) a unui nou sistem de penitenciare.

Daca eu ziceam asta o etichetai ca aberanta/hilara/SF :21:

cristiboss56 30.01.2017 18:57:41

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat, luni, la începutul dezbaterii pe ordonanțele din justiție, că de grațiere nu vor beneficia violatorii, criminalii, recidiviștii sau cei acuzați de fapte de corupție. Acestuia i s-a cerut demisia de către reprezentanți ai mai multor asociații neguvernamentale în timpul dezbaterii, alți cetățeni anunțând că susțin actele normative din cauza condițiilor inumane din penitenciarele românești.

Ministrul Justiției: Varianta inițială a ordonanțelor va fi amendată

Florin Iordache a declarat, luni, la finalul dezbaterii publice privind proiectele de ordonanțe de urgență privind justiția, că varianta inițială a actelor normative va fi modificată, urmând a se stabili dacă vor fi adoptate de Guvern sau dacă discuțiile se vor muta în Parlament.

"Am luat act și vom analiza toate propunerile care au fost făcute. Pentru grațiere, de la început am spus mai multe principii pe care le vom respecta, nu se adresează unor anumite persoane ci încercăm să redresăm anumite condiții din penitenciare. Nu se adresează criminalilor, violatorilor, fapte de corupție, recuperarea prejudiciului. În al doilea act am ținut cont de recomandările CCR. (...) Ne dorim niște legi clare, corente, pe care fiecare cetățean dacă are sau nu pregătire juridică să le poată respecta. Ăsta e mandatul cu care am venit eu aici, să repar toate acesta lucruri. Actele normative nu se fac pentru politicieni ci pentru a rezolva politica penală a statului. Nu am avut în vedere o anumită persoană. Actele normative nu vizează persoane sau politicieni. Voi avea o discuție cu premierul României, Sorin Grindeanu, și vă vom comunica ce vom discuta. În urma consultărilor de astăzi am niște obsevații care vreau să fie cuprinse în textul celor două ordonanțe. Rostul consultării este să preia puncte de vedere, o serie de observații am primit de la societatea civilă și de la cetățeni și le vom avea în vedere. Varianta inițială fără îndoială va fi amendată. Propunerea pe care o voi face guvernului va fi propunerea Ministerului Justiției", a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, la finalul dezbaterilor.

Întrebat dacă înainte de a prelua portofoliul de la Justiție i-a cerut Liviu Dragnea să reglementeze aceste aspecte privind sistemul judiciar, Florin Iordache a răspuns "Cu siguranță, nu!".

cristiboss56 30.01.2017 19:04:21

Sunt aproximativ 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viață, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, după vizitele efectuate în penitenciare.

"Dacă ținem problema sub preș ne vom trezi cu o decizie pilot care ne va condamna. Sunt aproximativ 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viața. Asta înseamnă o penalizare de 80 de milioane de euro pe an(...). Noi trebuie să demonstrăm la CEDO că putem face ceva. Simpla amendă care va fi luată din banii românilor nu va rezolva problema (...) Violatorii și criminalii sunt excluși. Ultima lege a grațierii a fost dată în 2002. Nu e o soluție minune, trebuie să venim și cu alte legi”, a declarat ministrul Justiției, la Antena 3.

Florin Iordache s-a arătat nemulțumit de condițiile din închisori.

"Am văzut oameni cu fața tumefiată de mușcături de căpușe. Oamenii ăia nu sunt condamnați la moarte. Deci când vezi oameni și gândaci care trec peste ei...pentru că într-o cameră de 4 pe 4 stau 20 oameni. Oamenii ăștia nu patru metru cât prevede legea, oamenii ăștia stau sub un metru pentru fiecare om", a mai spus lorin Iordache.

Proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea a fost îmbunătățit, a mai precizat ministrul Justiției.

„Proiectul pe care noi l-am înaintat va fi îmbunătățit. Dar a-l respinge și a spune că România nu e pregătită, să ne dea altcineva o soluția pentru a nu plăti din aprilie 80 de milioane de euro”, a adăugat Florin Iordache.

AlinB 31.01.2017 11:17:21

Citat:

În prealabil postat de Copacel (Post 641955)
Daca eu ziceam asta o etichetai ca aberanta/hilara/SF :21:

Imi cer scuze, cred ca m-am inselat, doar nu o sa se multulmeasc astia cu asa mizilic.

Miza e ceva mai mare, 6.6 miliarde de euro.

Miza dezincriminării abuzului în serviciu: Marea Prăduială de 6,6 miliarde de euro

http://www.petreanu.ro/miza-dezincri...miliarde-euro/

La 18 ianuarie, guvernul Grindeanu a adoptat o ordonantă de urgentă prin care a stabilit alocarea a 30 de miliarde de lei, adică aprox. 6,6 miliarde de euro, pentru Programul National de Dezvoltare Locală (PNDL) în intervalul 2017-2020.

Ordonanta a fost publicată abia pe 25 ianuarie. Nu s-a anuntat nimic si nu s-a dezbătut nimic pe tema asta, deci evident că e de mare interes public, iar prevederea cu cele 30 de miliarde e ascunsă pe la jumătate, într-un articol modest. De altfel, aceeasi OUG mai reglementează, la grămadă, majorarea stimulentului de insertie pentru mamele care revin la serviciu, stimularea mobilitătii fortei de muncă, sprijinul financiar oferit organizatiilor românilor de pretutindeni si altele, scrie Press One. Perdele de fum peste tot (textul OUG, aici).

(...)

Vă reamintesc că, potrivit proiectului pe care PSD încearcă să-l treacă cu forta, în ciuda tuturor protestelor, prăduitorii ar urma să aibă o triplă protectie:

- nu e abuz în serviciu sub 200.000 de lei
- nu se cercetetază dacă nu face plângere partea vătămată (adică primarul împotriva primarului)
- nu se mai cercetează dacă plângerea se face după mai mult de 3 luni de la comiterea faptei (ceea ce anulează, practic, anchetele bazate pe rapoartele Curtii de Conturi, care vin, de obicei, după un an).

Dacă liderii PSD reusesc să dezincrimineze abuzul în serviciu conform proiectului lor, înseamnă că vor avea 6,6 miliarde de euro de spart fără riscuri în următorii 3 ani.

AlinB 31.01.2017 11:21:01

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 641957)
Sunt aproximativ 28.000 de deținuți pentru care nu se respectă condițiile minimale de viață, a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, după vizitele efectuate în penitenciare.

Se facuse un calcul si gratierea punea in libertate vreo 3.000 deci problema ramane, amenzile UE pot curge in continuare..nu asta e problema de fapt.

GMihai 31.01.2017 11:41:51

Intrebat ieri daca ordonantele vor profita si unor oameni politici, ministrul justitiei a raspuns ca nu.

Eu zic sa-l credem, ca doar e ministru.

AlinB 31.01.2017 11:52:35

Da, dar e PSD -ist.

Si la noi ministrii sunt cum sunt sosetele, cand put, vine altul care executa ordinele de partid, ala vechi pleaca fluierand.

Si stii cum se zice: verba volant...

Iar asta nu e decat jumatate de problema.

Cum ramane cu dezincriminarea coruptiei si ingreunarea cercetarilor?

Urbanophon 31.01.2017 11:53:17

Jaful Romaniei s-a produs pana acum pe foametea impusa fortat de Ceausescu, care a adus datoria externa la 0 si lasand in urma niste bunuri colective care au intrat pe mana praduitorilor. Ceea ce ma pune pe ganduri, e ca furtul continua, atat ca s-a terminat de stors trecutul de bani, lasand generatiilor actuale o paragina plus o datorie externa. Acum trebuie sa consumam cat producem plus sa mai acoperim si din datorii. Mostenirea s-a terminat. Si totusi jaful continua. Si cand va ajunge cutitul la os, vom fi nevoiti sa acceptam sa ne vindem toate resursele strainilor cu sacrificiul ecologic. Vom avea lacul de cianura la Rosia Montana, panzele freatice infestate la Pungesti si desert acolo unde erau candva paduri. Si atunci vom realiza ca "aparatorii patriei", "anti-sorosistii", "anti-straini" care au fost votati pentru sloganele lor, au facut de fapt doar un auto-portret. Dupa, poate o sa iasa lumea la vot. Sau la revolutie. Si vom avea o alta generatie de nostalgici. :)

AlinB 31.01.2017 11:56:09

Fura astia din banii de taxe mai mult decat aurul care s-ar scoata de la Rosia Montana :)

Urbanophon 31.01.2017 11:59:16

Ii spune deficit bugetar ;)

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:45:04.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.