![]() |
Citat:
Iar problemele materiale pentru ea? Un fleac.. Acum, la drept vorbind, poate l-a deranjat asta, poate altele..poate nu e vorba neaparat de ce ai facut tu, poate ar trebui sa incerci sa vorbiti, dar sa gasiti si un mediator: duhovnicul, nasi, un consilier.. |
...........................
|
Citat:
Nu mai zic de logica stupida, da ma, sa fie grasa si urata si sa-l trateze ca un porc, barbatii oricum inseala asa de aiurea..ca li s-a urat cu binele daca nu cumva pune dracu' deodata gheara pe ei. |
Citat:
Nu mai zic cand il iei stricat de-a gata..trebuie sa citesti si manualul de service desi de cele mai multe ori iti vei da seama cat de grava e problema cand deja e ireparabila. |
|
Citat:
Ca are romanul o vorba, "maninci un sac de sar cu cineva pana ajungi sa-l cunosti" si cei ca tine cred ca pot cunoaste, de fapt judeca un om dintr-o privire.. Si in cazul de fata, de ce sa oferi cuiva care cauta un sfat bun, directii de gandire care nu sunt constructive ci chiar dimpotriva? Cand iti pare rau dupa o relatie (ca si) pierduta trebuie sa te gandesti in primul rand ce ai facut tu gresit. |
Citat:
|
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Dupa cum vezi, femeia are un proces de constiinta care e foarte consistent cu optica crestina, tu faci exact opusul - o indemni sa-i caute greseli celuilalt - ceea ce, clar nu o ajuta cu nimic ba dimpotriva ar putea compromite o eventuala reconciliere. |
Citat:
|
Cine a vorbit de apă? :))
O casă se binecuvintează cu apă sfințită, la fel cum nicio mașină nu se sfințește, ci se binecuvintează. Dacă ar fi așa după prostiile tale și a altora (fie ei și preoți), ar însemna ca uleiul "sfințit" al mașinii să îl arunci într-un loc special, la fel cu restul pieselor și chiar mașina în sine. Tu cu ecumeniștii tăi sunteții liberi să spuneți oricum. |
Dacă ai fi fost atent, dacă a fost cazul, preotul spune: "Se binecuvintează casa aceasta prin stropirea cu apă sfințită, în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin".
|
Auch...daca ar simti asta l-ar fi durut.. :)
|
Citat:
"Precum casei lui Zaheu s-a facut mântuire, Hristoase, cu intrarea Ta, asa si acum, cu intrarea sfintilor Tai slujitori si, cu acestia, a sfintilor Tai îngeri, da pacea Ta casei acesteia si cu milostivire o binecuvinteaza, mântuind si luminând pe toti cei ce vor locui în ea". |
Citat:
|
Citat:
Raspunsul este extrem de simplu: este murdara, ruginita, nu mai functioneaza ca la inceput, iti face numai probleme. Acum sa ies din analogie. La fel si noi ca oameni dupa multi ani ajungem la fel, murdari, stresati, enervati. Majoritatea barbatilor isi aleg femeile pentru FEMININITATEA LOR; pentru ca sunt atrasi de ele. Iar daca lucrul asta dispare e greu sa sustii o relatie care a fost construita si pe "atractie fizica". Asta am vrut sa spun prin femeia nu mai este femeie. Daca initial te atragea, petrecea timp cu tine, dupa 10 ani de zile sta numai cu copiii si nu mai are grija de ea ca la inceput. Iar pentru AlinB - da, eu cred ca barbatul functioneaza mult si pe baza instinctelor si suntem definiti si de mecanismele trupului. Nu degeaba sunt pline puscariile de violatori, exista o limita de la care nu mai ai control iar mecanismele trupului sunt extrem de puternice in barbati. |
Citat:
|
Citat:
Mai exista fiinte masculine care nu se urca pe pereti in absenta femeii. "Ciudat", nu? |
Citat:
Citez: "Sacramentaliile (ierurgiile in ortoodxie) pot fi împărțite în: binecuvântări – prin care se cere ajutor și binecuvântare asupra unor locuri, case, obiecte. sfințiri (consacrări) – prin care anumite persoane, obiecte, locuri sunt consacrate serviciului special al lui Dumnezeu sau al Bisericii. Spre exemplu consacrarea unei biserici, a unui potir, a unei persoane. In ortodoxie binecuvantarile sunt rugaciuni speciale, iar sfintirile sunt slujbe de sfintire, in cadrul carora se rostesc si binecuvantari. La ierurgii spune: https://ro.orthodoxwiki.org/Ierurgie Citez: "b) Ierurgii privind sfințirea apei (agheasma mică și agheasma mare de la Boboteaza) și a obiectelor legate de viața omului." Iar binecuvantarile: https://ro.orthodoxwiki.org/Binecuv%C3%A2ntare Citez: "Binecuvântarea (gr. evloghia) este, în practica creștină actuală, o rugăciune sau o rânduială în care, prin semnul Sfintei Cruci, preotul invocă harul și ajutorul lui Dumnezeu asupra unei persoane sau asupra unui lucru curat, pentru folosul sau mântuirea omului." De exemplu cand merge cineva la preot si acesta il binecuvanteaza. Slujba de sfintire contine si rugaciuni de binecuvantare. |
Astazi implinim 10 ani de casnicie. In alte conditii sarbatoream macar cu un pahar de suc. Insa, cu voia Domnului azi va veni parintele sa faca sfestanie in casa, la solicitarea mea, daca tot m-am inhamat la o treaba. Nu stiu daca va veni si sotul razvratit pe viata si pe Dumnezeu, dar stiu sigur ca la sfarsitul canonului cumva apele se vor linisti. Imi spun mereu cand ma rog" faca-se voia ta Doamne". In sinea mea sunt convinsa ca drumurile ni se vor desparti oarecum definitiv, ramane totusi tatal copilului si va trebui sa se implice in crestere si educare, insa sunt sigura ca voi fi mai linistita si mai puternica sa o iau de la capat. Cred ca de asta am nevoie, de liniste si sanatate trupeasca si mintala. Ascultand cuvintele de invatatura ale parintilor am inteles ca numai dragostea tine impreuna familia. Acest sentiment nu-ti da voie sa gresesti pentru ca esti constient ca celalalt va suferi.
|
Deci i-ai spus, mai tineti legatura cumva..
De ce nu i-ai propus o mediere? |
Nu am incotro, poate personal nu as mai vrea sa il vad la cat am suferit din cauza actiunilor lui dar trebuie sa ramana prezent in viata fetei. Drept pentru care o duce la scoala dimineata. Am epuizat toate argumentele care sa duca la o reconciliere, pur si simplu trebuie sa accept ca iubirea noastra a murit si in ziua de azi nu se mai fac sacrificii nici macar de dragul copilului. Eu eram dispusa sa trec peste toate dar am constatat ca in ciuda tuturor incercarilor el nu-si mai doreste o familie, obligatii... Momentan isi doreste libertate, parca e intr-o stansoare in casnicie.
|
Citat:
|
|
Vezi punctul 3, de preferat ar fi să citești și punctul 2 pentru a înțelege mai bine.
http://www.teologie.net/data/pdf/PP-casa-icoane.pdf |
Citat:
Sentimentul ca nu ai mai vrea sa-l vezi e sentimentul iubirii tale pe care tu vrei s-o inabusi, ca, vezi, Doamne(!), n-ai incotro. Ba ai. Pentru ca nimanui nu-i este data o cruce peste puteri de dus, rezulta ca tu nu mai vrei s-o porti fiindca logica normala a cununiei duce la Hollywood, nu la Evanghelie. |
Citat:
|
Citat:
Logica normală a căsătoriei este iubirea și respectul reciproce. În creștinism (cununie), la aceastea se adaugă și împreună lucrarea pentru a face voia lui Dumnezeu și a dobândi viața veșnică; pe scurt, lupta pentru mântuire. În niciuna dintre aceste situații, adică ceea ce numești tu logica normală a cununiei, nu e de dorit ca unul dintre soți (sau ambii) să înșele. Cine, suflete, spune că trebuie să fii infestat cu consumerismul Hollywood-ului ca să ai o minimă demnitate și considerație față de tine încât să-ți dorești să nu fii înșelat într-o relație, mai ales când cel de lângă ți-e soț? Apoi, revenind la Evanghelie, până și Hristos dă voie oamenilor să divorțeze, atâta vreme cât unul dintre ei a călcat strâmb, tocmai pentru că, prin asta, a rănit iubirea din cuplul binecuvântat de Dumnezeu prin sfânta taină. Deci de unde până unde ne trezim să-i solicităm noi femeii acesteia să ierte, când probabil (eu mai mult ca sigur) nu suntem mai breji în credință decât ea? Firește că, duhovnicește vorbind, iertarea e drumul la care ne cheamă Hristos. Dar nicăieri nu spune să-l obligi pe omul de lângă tine să se pocăiască, or, din moment ce soțul ei nu mai vrea să audă de familia din care a plecat, ce propui? Să-l lege de scaun și să cheme preotul să-i citească dezlegări? |
Citat:
Tu faci ce vrei, insa vei fi judecata chiar de cuvintele tale, adica vei pati tu ceea ce nu vrei sa ierti. "... si ne iarta noua precum si noi iertam gresitilor nostri..." Ceea ce ai povestit tu(si eu n-am mai citat aici) seamana leit cu un "contract". Asa ceva nu este binecuvant de Biserica prin taina cununiei. |
Citat:
Eu aș încerca să iert, pentru că n-aș uita ce angajament mi-am luat în momentul cununiei. Dar dacă el n-ar mai vrea să locuiască împreună cu mine și ar da familia neantului, n-am să alerg cu Evanghelia după el spunându-i că trebuie să mă iubească, doar acum x ani ne-a cununat un preot în Biserica lui Hristos. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Incepe sa ma deranjeze fatzarnicia ta "nuantzata", asa ca gasesc mai prudent sa ma retrag din acest duel, cerandu-mi iertare. Sa fii sanatoasa! |
Citat:
Teoretic. Citat:
Uite si tu cum cauti acum satisfactie sentimentala (sentimentalista?), unii o cauta si dupa casatorie.. Li se pare ca au gasit-o cand se casatoresc, pe urma imediat dupa ca au pierdut-o. Ce fac atunci? O cauta iar, si de obicei, in alta parte. Sau raman cu frustrari si o tensiune continua in relatia curenta.. Ambele alegeri sunt nefericite si sursa de nefericire. Citat:
Pana acolo, oamenii "ranesc iubirea" de nenumarate ori si in nenumarate feluri.. Dar ce nu ai aflat tu inca, este ca tocmai din asta creste cu adevarat ubirea..nu cu hedonism afectiv. Citat:
NU sa nu ai si sa zici "poftim, n-am". Asta inseamna sa fii sarac si sa te fudulesti cu asta. Si poate ai auzit tu de iubirea aia supra-naturala, in care il iubesti doar pe ala cu care ai legaturi de sange sau satisfactiile care ti le ofera.. Pari foarte docmentata, asa ca te las pe tine sa ghicesti unde e pomenita.. Citat:
Iar asta nu se poate face fara o atitudine potrivita. Daca a constientizat ca o anumita mandrie e posibil sa fi condus la situatia de fata, ea nu se trateaza decat prin opusul ei: smerenia. |
Citat:
|
Citat:
Majoritatea il duc la gunoi, obicei protestant desigur, datorita influentelor ecumeniste. |
Citat:
Daca e ceva de genul "treci acasa, ca-ti mai dau o sansa" nu te astepta sa se intample prea multe lucruri bune. Si din sentimentele "personale" pe care le marturisesti, e greu de crezult ca reusesti sa pui problema mult mai bine decat atat. Si cum vine asta, o duce dimineata la scoala si atat? Copilu ala nu zice "tata vreau sa te vad mai des" nu sta macar 1-2 zile pe saptamana cu ea? Citat:
Dar pentru asta trebuie asa.. o anumita atitudine, in nici un caz de "femeie puternica"... |
Ora este GMT +3. Ora este acum 07:20:56. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.