![]() |
Eu nu l-am cunoscut pe parintele Visarion in viata dar am primit niste CD cu cateva predici care mi-au intrat in suflet si de aici a putut vedea mai mult pacatul care il faceam.Nu am gasit nimic deplasat in acele predici,ba chiar ajung la suflet,ptr ca parintele avea mare putere in cuvant.Nu sunt in nicio lucrare dar cand pot macar de 2 ori pe luna merg la mormantul dansului care este cel mai frumos din Cernica.Am fost sambata de parastas,adica 14 mai,vreti sa stiti cata lume a putut venii?oare toti care au venit acolo sunt eretici,toti preotii care au fost la inmormantarea dansului ca am vazut Cd au fost eretici?oare nu au venit cu binecuvantarea patriarhiei romane si inclusiv IPS Galaction care l-am auzind vorbind asa de frumos de IERODIACON VISARION.Nu va mai repedeti ca ulii aia sa vorbiti de rau un parinte care toata viata si-a dedicat-o ptr noi,oi ratacite sa ne aduca la mantuire.
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Problemele nu le vei gasi in predici. Ele rezulta din modul de organizare a aceste"Lucrari". |
Citat:
Postat de tot-Laurentiu (de aici eu asa inteleg ca sunt un fel de "eretici"): Sunt 3 mari grupari rătăcite care se perindă din păcate prin B.O.R. de care fiecare ortodox ar trebui sa se ferească: 1. 2. "Visarioniștii" această denumire este un derivat de la numele ipodiaconului Visarion Iugulescu pe care aceștia îl idolatrizează și căruia au ajuns să-i aducă cinstire mai mult decât Lui Dumnezeu. Pot fi recunoscuți ușor după isteria exacerbată de care dau dovadă atunci când le este contrazisă orice învățătură visarionistă ce provine de la mentorul lor. Deasemenea au foarte multe apucături care nu au nici o legătură cu învățătura Sfinților Părinții și cu Tradiția Bisericii Ortodoxe cum ar fi cântatul în Biserică cu instrumente muzicale (tâlcuire greștă făcută de ei, precum sectarii, a versetului din Biblie (Ps.150 3-5). Oricine nu este de acord cu vreo învățătură visarionistă este penalizat în binecunoscutul stil "visarionist". 3. Deci eu repet: ori nu constientizezi ce citesti si ce scrii pe acest Forum, ori nu intelegi ce vorbim noi (desi, tind sa cred ca vorbim acelasi grai) ori, nu stiu....zi-ne tu a treia varianta. Si hai sa inchidem discutia aici pt ca batem apa in piua.Nu-ti convine frate, tine-ti ideile pt tine;nu te mai perpeli tu atat pentu "organizarea Lucrarii" si altele asemenea ca are Dumnezeu grija. Nu mai pune atat accent ca rastalmacim noi cuvintele cum vrem pt ca daca stau sa ma gandesc bine, cel care rastalmaceste vorbele esti chiar tu. Ti-am pus doua intrebari in postarile mele, si la niciuna nu mi-ai raspuns concret. Flecarii... |
Nu stiu,nu prea sunt familiarizata cu forumul acesta.Pot incarca cateva poze ca sa vada lumea cum arata un mormant -asa cum il numesc unii eretic?
"De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu te uiți cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău? … Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău" (Mt 7, 1-5) E foarte greu să te abții de la a judeca pe alții - aceasta este o boală a societății în care trăim, și este una cancerigenă. Ceea ce crede cineva că e drept - este pentru altcineva nedrept - iar judecata Domnului nu este întotdeauna la fel cu dreptatea oamenilor. Ar fi ideal ca să gândim despre ceilalți că lucrează întotdeauna spre folosul nostru (deși chiar așa stau lucrurile noi nu am ajuns la măsura să ne dăm seama de acest lucru). Oamenii sunt în general supărăcioși - nu suportă jignirile - sau nedreptățirile (ceea ce cred ei că e nedreptate) - de aceea se răzvrătesc ușor și apare ura - care îngroapă Dragostea - îl răstignește iară și iară pe Iisus care lucuiește în inimă. Oameni buni,nu mai criticati voi pe parinti mai ales din auzite,ca mi-a zis mie cineva si ca asa este,cerceteaza,vezi faptele bune care le-a lasat in urma.Eu am o carte PAINE SI APA ptr suflet si pe cuvantul meu ca nu am gasit nimic rau in ea.Ce facem noi daca judecam pe altii?Ne alegem cu osanda,fiecare va platii la judecata de apoi dupa fappele sale,si tanar si batran si bogat si sarac si crestin si eretic.Asadar fratilor lasa-ti ce ati auzit,stiti parintele paisie Olaru avea o vorba,SA NU CREZII TOT CEEA CE AUZI ,SA NU FACI TOT CEEA CE POTI SI SA NU SPUI CEEA CE STII.Sa luam aminte.HRISTOS A INVIAT! Doamne Ajuta! |
Citat:
Acum depinde de cum ne definim termenii. Eu stiam ca "ratacit" nu este acelasi lucru cu "eretic". Din cate discutii am avut pe forum cu diversi visarionisti, am constatat ca majoritatea sunt un fel membri simpatizanti. Adica cei care vad doar formele externe de manifestare. Vai ce mormant frumos, ce de lume e in fiecare zi, ce predici frumoase, ce icoane, IPS Galaction i-a binecuvantat publicarea predicilor, etc ... cam atat. Despre interzicerea casatoriei, despre legitimatii (care asigurau evitarea vamilor vazduhului), despre epitropi si implicarea lor in viata personala si faliliara a membrilor, despre propovaduirea unei apocalipse iminente, despre profetiile facute, despre credinta mare in vise, despre zeciuiala luata de unii dintre epitropi, despre slugarirea unor membri de catre epitropi in scopuri personale, despre faptul ca intr-o biserica epitropul era mult mai tare decat preotul, despre cultul pentru pr Visarion ridicat aproape la nivel de idolatrie, despre ascultarea "la milimetru" ceruta de pr Visarion si de epitropi ... ma opresc aici. Daca ma mai gandesc, poate revin cu o continuare. In ultimii ani "Lucrarea" s-a cosmetizat mult. Conducatorii ei stiu ca nu mai au autoritatea parintelui, pentru a tine lumea adunata. Si atunci se adapteaza din mers. Se prea poate ca acum, unele lucruri sa nu se mai intample. Dar ce spun eu este adevarat 100%. Sunt multi oameni ce au facut parte din aceasta "Lucrare" si care pot confirma spusele mele. |
Citat:
Daca ne-am fi luat mereu dupa vorbe precum cele citate de tine, probabil ca nici nu mai existam ca neam. |
Vorbesti prostii cu interzicerea casatoriilor,poti spune tu ca ti-a spun Parintele Visarion asa ceva?De ce te-as crede? eu nu am auzit asta nici macar din gura celor care l-au cunoscut.Total fals si defaimator.Nu sunt de acord cu tine,daca zici ca lucrarea s-a pierdut cum iti explici ca la parastasul de 3 ani a fost lume mai multa ca niciodata.Eu nu l-am cunoscut in viata,inca odata ma repet dar RUSINE sa le fie celor care au fost in lucrarea dansului ,au invatat dreapta credinta si acum arunca cu pietre.RUSINE!!!!!
Ai spus asa -Conducatorii ei stiu ca nu mai au autoritatea parintelui, pentru a tine lumea adunata Nu stiu cum sa pun cateva poze sa vezi ca lumea e mai adunata ca oricand |
poze a 2 zi dupa parastasul de 3 ani
5 atașament(e)
poze 15.05.2011 Cernica=mormantul parintelui Visarion Iugulescu
|
5 atașament(e)
|
Citat:
Nu am spus ca lucrarea s-a pierdut, asa am zis eu? Asta nu e rastalmacire? Repet a mia oara. Toate aceste fapte apartin "Lucrarii" si conducatorilor ei, mai ales lor. Pr Visarion NU ma conducea de mult. El oricum fusese izolat si nu mai primea decat vizitele anumitor membri. La parintele in vizita ajungeai mai greu decat la Presedinte in audienta. Asta daca nu aduceai vreun interes material. Am cunoscut pe propria piele asta. Pr Visarion multi ani inainte sa moara, era cu putin mai mult decat o leguma. Dansul depinzand in totalitate de cei din jurul sau. Asa ca el nu mai avea nici o autoritate asupra a ceea ce crease. Asa ca nu ma mai acuzati ca-l denigrez pe parintele. Repet: Actualii conducatori nu au autoritatea parintelui. Ei conduc manipuland puterea pe care o avea pr Visarion asupra oamenilor. Nu am spus ca s-a rupt lucrarea. Nu s-a desfiintat, ca de rupt ... mereu s-au rupt bucati din ea. |
Conducatorii ei stiu ca nu mai au autoritatea parintelui, pentru a tine lumea adunata.
Eu i-am vazut la parstas mai multi ca niciodata,au venit mii de oameni,la ora 7 dimineta nu mai puteai intra in biserica.Daca incerci sa spui ca tu stii mai multe sau ai facut parte din lucrare si acum o deifaimezi mi-e mila de sufletul tau si osanda care o vei primi.Fiecare probabil a inteles ce a vrut din acesta lucrare.Am inteles ca parintele URA foarte mult pacatul si spunea lucrurile fiecaruia in fata poate si de aici si-a atras mai multe antipatii.dar te rog spune-mi daca stii mai multe,cine este dupa TP,despre cine vb cand spui CONDUCATORII EI? Da,sunt un simpatizant,eu nu l-am cunoscut in viata si nici nu fac parte din lucrare dar nici nu admit ca unii ca tine care parintele Visarion a incercat sa-i duca la mantuire acum sa-i rasplatesca astfel munca. |
Ah si daca era o leguma cu mult inainte de a murii sincer ca un biet crestin te intreb te-ai rugat din inima ptr sanatatea dansului?asta din pura mea curiozitate
|
Citat:
Eu cred ca tu ai atitudinea lui vsovivi, care zice ca nu este pucios, dar aproape ca face lucrare de apostolat in favoarea puciosilor. |
Citat:
Nu are sens sa detaliez. |
Nuti nu stiu cine e si nici Costel,dar Gheorghita cum ai spui tu,adica parintele Gherasim il cunosc si inca foarte bine ptr ca mergem la aceiasi biserica in Coamarnic.Doamne iarta-ma dar omul asta de cand il stiu doar blagosloveste pe toata lumea,nu mi s-a parut absolut nimic deplasat la dansul,doar fapte si vorbe bune.E clar acum,ca daca vb de rau pe cineva care acum chiar il cunosc si stiu ce poate sa faca ptr noi credinciosii numai fapte si lucruri bune,in tine zace o ura mocnita.Dumnezeu sa te lumineze si sa iti arate calea cea buna catre mantuire.Si cu asta PUNCT!!!!
|
Citat:
|
Citat:
Nu am cuvinte sa ma mai exprim....nu pot decat sa te compatimesc.De-asta ies tot felul de vorbe si de-asta am ajuns de rusine, din cauza unora ca tine cu minte putreda care n-au inteles nimic.Cei care au inteles cu adevarat ca dorinta de a ne mantui este aceea care ne tine uniti vor ramane mereu alaturi de parintele Visarion, pentru ca ei stiu ca ceea ce dansul ne-a invatat este credinta cea adevarata.Cei care nu mai sunt alaturi de parintele, sunt cei ca tine care nu au inteles adevaratul scop si carora li s-a urcat mandria la cap.Eu atat iti spun si tu stii foarte bine: ai grija ca vei da seama inaintea Lui Dumnezeu pentru ceea ce stii si pentru ceea ce faci. |
Citat:
Spui ca nu esti cu ei, ca esti doar o admiratoare, dar pana la urma afirmi ca stii foarte multe, din moment ce contrazici tot ce stiu. Daca nu esti membra a lor, mai ales una cu vechime, de ce ma contrazici? De unde stii tu ca nu este adevarat? PS: la fel ca toti visarionistii repeti obsesiv amenintarile cu Judecata. |
Citat:
|
Citat:
Hai s-o luam altfel, ca nu ne intelegem. Arata-mi unde am spus eu ca Visarion este eretic, ca Visarion a facut nu stiu ce ... Sa sti ca Iuda era si el ucenicul lui Iisus. Daca zic ca era iubitor de arginti inseamna ca-L jignesc pe Iisus?! Pr Visarion nu prea s-a comportat cum se comporta cei 2 si nu doar ei. Si ca sa-ti dau un exemplu, Visarion nu s-a dus, asa cum a facut Costel, in altar sa-i spuna preotului "astazi nu tii predica, o citesti pe a lui Taica Parinte", acesta conformandu-se in tacere, ca altfel era de rau. Este un mic, mic, exemplu. Spui ca nu esti "ucenica" dar spui "noi", interesant ;) Si NU! Chiar NU imi este rusine. |
Citat:
Nu am spus nicaieri ca nu sunt ucenica nici nu am afirmat, dar cred ca se intelege din mesaje ca sunt..si poate e prea mult spus pt mine faptul ca sunt o ucenica a dansului. Comparatia pe care ai facut-o cu Iuda si cu Domnul chiar nu isi are sensul aici.Aberezi in tot ceea ce spui si esti total pe langa subiect. Ca sa nu mai spun ca nu esti coerent in ceea ce spui, de la un mesaj la altul.Ar trebui sa-ti crape obrazul pt tot ceea ce spui pentru ca fabulezi cu o nerusinare crasa. Cine te crede nu poate fi decat un nebun ca si tine! |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
O, daaa, M-ai prins ... v-am confundat. Asta da greseala ce trebuie pedepsita si care arata ce ganduri ascunse am, asa e ... Repet: spune, oricare dintre voi, ce am mintit, care este incoerenta. |
Citat:
am si eu membru al acestei "lucrari" cam 12 ani. o fi mult, o fi putin ... eu zic ca este destul, pentru a cunoaste multe din "bucataria" acestei grupari. asa ca pot sa afirm, fara teama, ca aproape tot ce a scris pr David despre visarionisti este adevarat. la fel si ce s-a scris in cartea "Biserica, sectele si fratii mincinosi", pe care am citit-o cand eram inca visarionist. imi aduc aminte ca incercam sa gasesc ceva neadevarat si sa ma conving singur ca ce scrie nu este adevarat. nu prea am reusit. imi aduc aminte de un dialog intre un parinte al lucrarii, proaspat hirotonit, si IPS Teodosie, pe atunci vicar. acesta incerca sa-l convinga pe parinte ca, din ce stie el, "lucrarea" nu prea este in regula. vazandu-i incapatanarea, inaltul i-a spus: e, poate nu stii chiar tot despre ei. stia, insa cam tot. dar din smerenie a ramas ucenic in continuare. si a patimit pentru asta. la inceputul anilor '90 nu aveai curajul sa spui ca esti visarionist. acum se mandresc cu asta. am plecat dintre ei, in momentul in care m-am saturat de derapaje fata de dogma, interese personale, orgolii ce calcau in picioare preoti, scandaluri, discutii contradictorii. se crease un cult al pr Visarion. se ajunsese pana la substituirea preotilor ca duhovnici. nu pot sa-l uit pe nea Ion Leonida cum striga, la prpriu: "nu aveti nevoie de popi, la popi doar va marturisiti pacatele inaintea lui Dumnezeu. iar duhovnicia v-o luati din predicile lui Taica Parinte". as putea sa scriu muuuuuult . ma opresc aici. |
dar, asa cum spunea si pr David, pr Visarion are meritul deca fi adus pe multi la biserica. si mai ales pe tineri.
iar in plus, exista o mare multime de fapte bune. sute de scoli si spitale au fost "dotate" cu icoane, in fiecare salon sau clasa, mii de copii orfani, abandonati au fost botezati, mii de morti ai nimanui nu au "beneficiat" de serviciile crematoriilor si nu au fost aruncati la canal, pentru ca au fost preluati de visarionisti, direct de la morga, si ingropati cu preot, cu slujba, au avut parte de parastase, de pomeniri. nu stiu daca mai exista, in Romania, cineva, oricine, parinte, patriarh sau alta institutie care sa fi facut macar un sfert din ce au facut visarionistii. sunt foarte bine organizati. pentru cei ce nu dau importanta cuvenita acestor fapte, le spun ca este foarte greu sa participi activ la inmormantarea unui mort uitat prin frigidere saptamani sau chiar luni ... scriu toate acestea pentru ca vreau sa fiu corect. |
Citat:
Nu cred ca foloseste cuiva sa stie faptele "visarionistilor". Urmeaza sa completezi ca icoanele erau "picturi naive", ca preotii care savarseau slujbele erau rataciti ca si visarionistii, si altele . Dar mai mult decat atat draga Dumitru tu stii foarte bine ca toate aceste lucruri se faceau cu bani. Si cu multa truda. Bani care erau stransi de la cei care vroiau sa participe de buna voie. Dar tu ai gasit de cuviinta sa spui ca era "zeciuiala". Daca nu ar fi o porunca de a nu jura "nici pe cer nici pe pamant", te-as ruga sa juri ca tot ceea ce ai scris este adevarat. Si poate as incepe sa te cred.Apropo, tu mai ai "legitimatia" acea de care vorbeai? Ca mie nu mi-au dat ...si sa vezi ce o sa ma razvratesc. Trimite-mi si mie o copie daca nu e nominala, poate e valabila si copia... |
Citat:
|
am scris ce am scris pentru corectitudine.
de icoane nu zic, decat ca nu erau pictate in totalitate de pr Visarion. stiu asta sigur 100%. despre preotii visarionisti in afara de faptul cacdadeau ascultare unor mireni, nu am ce spune. cand am vorbit de zeciuala, am spus "unii epitropi". JUR ca tot ce am spus este adevarat. inca am "legitimatia". am primit chiar doua. |
Draga Dumitru
ca sa fii la curent cu toate noutatile legate de ierodiaconul Visarion,sa stii ca odata cu parastasul de 3 ani a aparut o noua carte intitulata "Lumina pentru candela din suflet" -1225 de capete cu invataturi de credinta-ale parintelui In prefata cartii, parintele profesor conf. dr. Nicolaie Mosoiu,scrie asa: " Parintele Visarion Iugulescu, unul dintre cei mai inflacarati misionari ai credintei noastre ortodoxe......in anii atat de dificili de dupa instaurarea puterii ateiste, predica foarte des, cu un zel duhovnicesc tot mai mare, de aceea nu scapa de temuta securitate. Este hirotesit ipodiacon misionar, apoi hirotonit ierodiacon pentru manastirea Balaciu, in data de 25 decembrie 1950, in Catedrala Episcopala din Buzau.. ....In ultimii ani ai vieii, parintele Visarion a fost incercat de o grea suferintafizica. Sfantul Ioan Gura de Aur ne explica de ce chiar si oamenii cu viata curata si sfanta sufera mult in lumea aceasta: pentru ca nu cumva virtutile si faptele lor minunate sa-i determine sa cada in patima mandriei si a slavei desarte. Este impresionant cum pe linia de gandire si de simtire a Sfantului Ioan Gura de Aur, parintele Visarion indemna staruitor la cunoasterea vietilor sfintilor si la urmarea exemplului lor: "Pe cei care nu ati citit vietile sfintilor va indemn sa cautati, sa cititi, si sa nu va lipseasca cunoasterea vietii nici unui sfant, modelul de urmat. Cititi sa vedeti luptele lor, rabdarea lor, cum au dispretuit ei desertaciunea lumii acesteia;cum au rabdat ei cele mai grozave chinuri ca sa nu se lepede de credinta in Dumnezeu"..... Parintele Visarion a vorbit mereu cu duh profetic, deoarece prin sardania continua, prin post si priveghere si mai ales prin Spovedanie si Impartasanie a reusit sa se identifice pana in cea mai intima fibra a fiintei sale cu ceea ce spunea.. Cuvantul inflacarat devenea fapta ira Sfantul Frigorie Teologul ne invaa ca familiaritatea cu Dumnezeu poete sa-i faca si pe altii sa se familiarizeze cu Dumnezeu , prin cuvant si prin exemplu. Parintele avea o astfel de familiaritate cu Dumnezeu, care ii conferea deplina verticalitate, optimismul si angajarea perpetua in misiunea sfanta , si pe care, in acelasi timp o facea transparenta in modul cel mai firesc si mai cuceritor posibil , de aceea mii si mii de credinciosi il cinstesc si mai mult acum, cand slujeste la Altarul ceresc impreuna cu toti sfintii. Lucrarea de fata cuprinde o foarte utila si de mare folos duhovnicesc selectie tematica din predicile parintelui Visarion acoperind cele mai importante subiecte ale invataturii de credinta si facilitand accesul sistematic la scrierile sale, izvorate dintr-o inima plina de iubire si de grija parinteasca. Se cuvin sincere felicitari si multumiri celor care au ostenit si ostenesc pentru prezentarea vietii si a scrierilor unuia dintre cei mai importanti marturisitori conemporani". |
Am uitat sa specific, cartea este tiparita cu binecuvantarea Prea Sfintutului Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului.
|
Citat:
unde se gaseste cartea de vanzare? tin sa-ti spun ca am acasa primele doua editii ale reviztelor cu predici. prima a fost tiparita la inceputul anilor '90. plus doua sertare cu predicile pr Visarion, pe casete audio. |
,Vorbirea de rău sau osîndirea este o altă patimă înfricoșătoare. Celui ce vrea să-ți vorbească despre alții să-i spui: Dacă vrei să lauzi pe cineva, îmi voi deschide urechile. Însă dacă vrei să-l vorbești de rău, mi le închid. Primesc doar parfumuri și miresme, nu duhori și mizerie. Ce voi cîștiga dacă aflu cum cutare este rău? Dimpotrivă, mă voi vătăma nespus. Să ne uităm la ale noastre, să ne interesăm de păcatele și de greșelile făcute de noi. Ce răspuns vom da lui Dumnezeu și ce milostenie Îi vom cere, atîta vreme cît ne preocupăm plini de curiozitate de lucruri străine, iar la ale noastre nici nu ne gîndim? Să arătăm interes și grijă pentru viața noastră. Preocuparea cu viețile altora dovedește josnicie și necuviință. E ca și cum am trece prin fața unei case străine și am privi indiscret înlăuntru, ca să vedem ce fac stăpînii casei.(...)Fii cu luare -aminte, deci, la cuvintele tale! Nu vorbi de rău ca să nu te pîngărești. Nu mesteca în balta cu murdăriș, fă cununi din trandafiri, toporași și alte flori. Nu băga în gură bălegar; gustă din licoarea dulce a florilor, ca albina și fă mierea din ea. (...) Căci dacă vom da socoteală pentru orice cuvînt de prisos, cu atît mai mult vom răspunde de vorbele noastre urîte.”(Din vol. Problemele vieții, pp 43-44)
|
Citat:
Despre preotii visarionisti nu ai ce spune decat ca dadeau ascultare unor mireni. Ca de exemplu? Preotii astia visarionisti sunt altfel decat ceilalti preoti? adica fac mirenii ce vor cu ei? Da-mi exemplu de un epitrop din Bucuresti care ti-a cerut tie adeverinta de venit si apoi ti-a impus "zeciuiala". Am specificat ca este pacat sa te juri. Este porunca si nu o putem incalca. Adevarul poate iesi la suprafata si fara sa juri. La Dumnezeu taote sunt cu putinta . Trebuie doar rugaciune. De care tu nu vrei sa auzi. Nici nu stii cat ma bucur, si vorbesc foarte sincer cand spun asta, ca mai ai "legitimatia" de care vorbeai. Imi dai si mie una, te rog? |
iti spun cu toata sinceritatea: nu ma afecteaza nici amenintarile cu Judecata, nici viata de apoi...
ce inseamna vorbirea de rau sau osandirea? nu pot sa-l critic pe Iuda, sau pe cei ce au infiintat miile de secte? daca spunerea adevarului inseamna osandire ... |
nu pot sa-l critic pe Iuda, sau pe cei ce au infiintat miile de secte?
daca spunerea adevarului inseamna osandire ...[/quote] NU! Nu este a noastra judecata sau critica! Fiecare va da socotela pentru ce face. Noi trebuie sa uram doar pacatul, sa fugim de osandire. Daca noi ne facem judecatori, lui Dumnezeu ce-I mai ramane de facut? Uneori minciuna este prezentata ca fiind adevar. Si invers. Deci.... |
Citat:
desprei preoti am dat deja un exemplu mai sus. contrazice-l si revin cu altele. "zeciuala" este un termen. exista in ujele grupe obiceiul ca dupa terminarea adunarii, cineva sa vina cu tava si erai aproape obligat sa pui ceva in ea cand iti era impinsa sub nas. cunosc oameni sarmana care erau nemuktumiti de aceasta practica. si nu am spus niciodata ca erau din Bucuresti. dar o spun acum, erau! acum nu se mai dau legitimatii?! |
Mai frate si degeaba te lauzi ca ai sertare de carti si reviste daca nu ai inteles nimic din ele ,hulesti si strigi ca parintele si cei din lucrare cum e parintele Gherasim au facut si au dres si le cauti nod in papura.O sa iti para rau de aceste vorbe grele care le arunci aici,asa isi fac altii parere de Tp,asculta si citesc ce scrii tu si iau de bun.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:26:47. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.