![]() |
bataia este rupta din rai?...ma face sa zambesc acesta afirmatie! Oare Dumnezeu i-a batut pe Adam si Eva dupa ce acestia au gresit mancand din pomul oprit? Nu, ci doar i-a mustrat verbal si i-a pedepsit. Asa ar trebui sa facem si noi atunci cand copii ne gresesc: sa-i mustram verbal si sa-i pedepsim (doar atunci cand e cazul), nu sa-i batem!
PS: asta e doar parerea mea personala! |
Citat:
Chiar e bine ca ai adus acest mesaj. De multe ori bataia fizica este mai usoara decat alte pedepse sau decizii traumatizante. Citesc multe carti de istorie si ma ingrozesc prin ce trec copiii monarhilor. Cred ca bataia din copilarie este parfum de tei. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Frumos din partea d-voastra ca ii luati apararea domnului, imi confirmati teoria bisericutelor de pe forum, membrii vechi sar unii in apararea altora, ca au dreptate sau nu, din spirit de turma. In rest ce sa zic, vedeti numai ce vreti sa vedeti. |
http://stopcyberbullying.org/
http://www.cyberbullying.org/ Adult Bullying You may not hear a lot about adult bullying, but it is a problem. Read this article to learn more about different types of adult bullies and get some ideas on how to deal with an adult bully. Adult bullying is a serious problem and may require legal action. One would think that as people mature and progress through life, that they would stop behaviors of their youth. Unfortunately, this is not always the case. Sadly, adults can be bullies, just as children and teenagers can be bullies. While adults are more likely to use verbal bullying as opposed to physical bullying, the fact of the matter is that adult bullying exists. The goal of an adult bully is to gain power over another person, and make himself or herself the dominant adult. They try to humiliate victims, and "show them who is boss." There are several different types of adult bullies, and it helps to know how they operate:
|
Problema rezolvata.
Felicitari auberginei pentru taria de caracter :) |
Citat:
16. Iar femeii i-a zis: "Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni". 17. Iar lui Adam i-a zis: "Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale! |
Sa ne mai si amuzam putin!
Citat:
|
Citat:
Punctul 2: Informațiile despre creșterea copiilor Găsește un cuplu de părinți și fă-le o listă cu toate aspectele pe care nu le gestionează cum trebuie când vine vorba de copiii lor, de la disciplină la lipsa lor de răbdare, intoleranța crasă și prea marea libertate pe care o acordă copiilor. Fă-le sugestii despre cum ar putea să își educe mai bine copiii, să le regleze programul de somn, să îi învețe să meargă la toaletă și să se poarte, la masă și în general. Bucură-te de aceste momente. O să fie ultima dată în viață când ai toate răspunsurile. Am trecut alaturi de cei mici prin multe situatii pe care vazandu-le la alti parinti le judecam (sau criticam modul in care parintii au gestionat o situatie, considerand ca eu o sa fac lucrurile mai bine). Dar mi-a venit randul si am vazut ca teoria nu se impaca intotdeauna cu practica :-)) |
Cam asa o sa pateasca si fanii educatii "antiautoritare" :))
Problema e sa nu se prinda care e buba abia cand o intrat odrasla in adolescenta.. |
Cam asa se intampla cu parintii moderni,copilul isi bate joc de ei in toate felurile posibile iar ei suporta totul cu un stoicism prostesc,in numele zeului Maretul Copil.
Au ajuns sa nu-i mai educe si sa-i invete maniere elegante sau lucruri de bun simt ca sa nu cumva Doamne fereste sa le produca traume ... D'aia isi permit sa faca tot felul de boacane ani in sir pentru ca nu sunt educati. Iar materialul ala este un pamflet,chiar l-ati dat spre educarea maselor ? Eu spre exemplu nu ma vad manjita cu smantana in drum spre serviciu pentru ca am autoritate si stiu cum sa o folosesc. Nu o sa ajung ca propriul copil sa-si bata joc de mine,sa se distreze pe seama mea! Daca face asta inseamna ca va face si cu alte persoane,nu doresc ca un numar mare de persoane sa ma blameze in fiecare minut de interactiune cu minunea de fiu-miu sau fii-mea! La fel,nu o sa intru in panica ca nu mananca si o sa incerc disperata sa indes cerealele in pepene;nu manca nu-i este foame atunci,incercam mai tarziu! Inseamna ca este mai destept decat mine,din moment ce eu vreau sa sa-l hranesc cu asa zisele"cereale"! Intocmai,am observat pasivitatea parintilor in locurile publice,se comporta de parca copiii aia nu le-ar apartine si nu au nici o obligatie asupra lor. Eu ii vad a pe niste parinti imaturi,nepregatiti sau needucati la randul lor. Copiii zbiara,bat din picioare in biserica ,fac orice ca parintii sa nu-i mai ignore dar ei sunt transa,nici gand sa le arunce macar o privire sa se potoleasca sau sa iasa cu ei putin afara sa le vorbeasca;nici vorba . De ce sa piarda slujba? Cand o putem pierde si noi ceilalti cu mic si mare ,de ce sa nu suferim si noi ca el are copil suparat ???Pe principiul,eu nu mai liniste de cand am copil,nici voi sa nu mai aveti liniste! Unii sunt chiar mandri ca progeniturile le sunt obraznice in societate si ii sustin in aceasta latura rebela,rezistenta sistemului de disciplinare. Oricum,am o gramada de simpatie pt invatatori si profesori,vai lor saracii ! |
http://m.adevarul.ro/news/societate/...411/index.html
Iata propun spre citire un articol mult mai serios,nu doar un pamflet dintr-un magazin de divertisment feminist. |
Poate intereseaza pe cineva.
Videoclipurile sunt in engleza, dar au subtitrare in romana. Ken Robinson: Învățâmântul se află într-o „vale a morții”. Cum să ieșim din ea? http://www.ted.com/talks/lang/ro/ken...tml?embed=true TEDxRainier - Dimitri Christakis - Copiii si Televizorul (Media and Children) subtitrare RO http://www.youtube.com/watch?v=mE098QXHPvs Școlile distrug creativitatea, e de părere Ken Robinson http://www.ted.com/talks/ken_robinso...reativity.html |
Traume, ca si copil, poti sa ai si din cauza ingradirii libertatii, si sa ajungi la o varsta in care abia astepti sa te muti din casa parinteasca, ca ai nevoie de spatiul tau pesonal, atat fizic cat si sufletesc. Sa ajungi in punctul in care, sa zicem, nu mai rezisti sa auzi zilnic aceleasi treburi, si sa se bage parintii in tot ce tin de viata ta personala.
Eu zic ca oicum ai da-o, excesele, de oicenatura, sunt cauzatoare de traume mai mari sa mai mici. Asa ca hai sa nu exageram nici cu una, nici cu alta. Libertate, libertate, dar cu limite. Dar nu e bine nici sa nu ii dai copillui libertate de actiune si gandire (aici ma refer mai ales in timpul adoloscentei) pentru ca s-ar putea sa ai surpriza, ca parinte, sa contati ca lamaturitate "copilul tau drag pe care l-ai protejat tot timpul de toate" sa nu reuseasca sa se escurde deloc in viata. Si invers e valabil. De la prea multa libertate, copilul poate ajunge sa nu ma distinga raul de bine, sa fie indiferent, chiar daca face lucruri nu tocmai bune/legale, pentru ca n-a fost mustrat la timp, cand facea lucruri gresite. Calea de mijloc. Si ca bataie, nu...nu sunt e acord cu maltratarea/abuzul asupra copiilor. Da, ii da o palmuta la fund si il ma urechezi cand e cazul, dar nu abuzuri in sensul in care dupa ce scapa copilul de manata sa isi numere vanataile. E nevoie de un echilibru in orice, inclusiv in cresterea copiilor. Nu am inca copii, da sper din tot sufletul sa pot sa imi cresc copii cu calea de mijloc. Sa nu exagerez in nimic. Ca asta e teorina dupa care vreau sa ma bazez atunci cand voi avea copii. Acum, sper sa ma ajute Dumnezeu sa reusesc cand o fi cazul. |
Citat:
Hm, pamflet e un cuvant ingaduitor, s-ar putea numi mai degraba "100 motive pentru care sa NU faci copii". Probabil de natura sa consoleze probabil barbati/femei care la timpul potrivit au reactionat cu oroare la ideea de a avea pana si un copil iar acum cand vad ca alti iau si ei nu, nu mai pot avea. |
Citat:
Stii ce e mai abuziv decat bataia?(bataia in sens de 2 palme la fund sau peste mana) Parintii care pleaca la munca in vesti si isi lasa copiii in Romania singuri la orfelinat sau la rude, si au fost cazuri de abuz. Cazurile fericite sunt acelea cand copilul este lasat cu doar un parinte. Acesti copii au probleme. Si nu este 1-2, sunt zeci de mii. Abandonul copiilor in numele banilor este unul dintre cel mai mare abuzuri posibile. Cercetati inchisorile de minori. |
Citat:
As dori sa mai subliniez cateva adevaruri spune mai sus ! Tipul de parinti super-protectivi cu copilul,ai dauneaza acestuia la maturitate,ceva extraordinar ! Deoarece acel,copil,super-protejat si super-controlat, pe langa ca devine super-rasfatat,si ajunge sa creada ca totul i se cuvinemajunge sa ia uneori cele mai neinspirate si proaste decizii de viata personala,insa in general ramane dependent de "sfatul" parintilor ! Si in psihologie v,se recomanda calea de mijloc, in relatia afectiva cu copilul,adica parintele trebuie sa fie jumatate aspru, jumatate iubitor,si in general sa se fereasca de o apropiere extrem de mare fata de copil (in psihologie se numenste, dependenta la tata, sau dependenta la mama ) deoarece, ai dauneaza foarte mult ! Al doilea aspect, e cel legat de zestrea genetica ! Am putea compara oare copilul unor parinti care sunt profesori universitari, cu cel al unor boschetari puscariasi ??? Oriciene vede cu cohiul libwer c,a materialul brut e cu totul altul ! Daca dintr-o bucata de aur masiv, poti sa faci dupa multa munca ,in final, o frumoasa bijuterie, dintr-o bucata de plumb sau de pamant, nu iese decat o saiba sau o oala de lut ! |
Citat:
Si apropo, tot "oale de lut" sunt si celebrele vaze Ming, a caror valoare se ridica in unele cazuri la milioane. Pe de alta parte, e indoielnic ca dintr-o bucata de plumb, tu ai putea face macar o saiba ca sa nu mai vorbim ca secretul marilor esecuri este sa folosesti un material bun pentru o destinatie gresita. Pentru cultura ta generala, saibele nu se fac din plumb in schimb plumbul are multe alte utilizari, fiind de exemplu chiar un salvator de vieti, in cadrul radiologiei de ex. |
Conteaza foarte mult si mediul in care creste copilul respectiv si atitudinea familiei. Nu degeaba se spune "cei 7 ani de acasa""!
Daca parintii respectivi au fost alcoolici, sau scandalagii, sau hoti, sau s-au certat tot timpul si au tinut-o numai in scandaluri, atunci evident ca si copii lor vor "mosteni"" aceste apucaturi. Si nu numai genetic, dar si precum comportament. Majoritatea fetelor care ajung sa se prostituieze provin din familii destramate, iar majoritatea barbatilor care ajung infractori provin tot din astfel de familii. In schimb daca copilul a crescut intr-o familie bine incheiata, pe baza de sentimente autentice, atunci evident ca va aveea toata sansele sa se dezvolte corespunzator. Mai sunt acele situatii mai "speciale"": -atunci cand parintii au bani si nu le lipseste nimic dpdv material, dar stau impreuna nu din cauza unor sentimente autentice care i-ar uni, ci din cauza unor interese financiare (acele "casatorii din interes""). In aceste situatii, desi intradevar poate nu exista certuri, alcoolism, batai, etc, dar o "relatie"" rece, distanta intre soti (cand practic nu exista comunicare si dragoste), i face pe copii sa devina inchisi in sine, indiferenti si de multe ori sa-si gaseasca "refugiul"" in droguri sau alte porcarii; |
Citat:
|
Propun un cuvant echilibrat in legatura cu acest subiect delicat, intalnit la Parintele Paisie Aghioritul. In acest mod inteleg rostul bataii.
Bataia, pe cat se poate, parintii sa o evite. Sa incerce cu bunatate si cu rabdare sa-l faca pe copil sa inteleaga ca ceea ce face nu este corect. Numai cand copilul este mic si nu intelege ca ceea ce vrea sa faca este primejdios, numai atunci il ajuta, caci primind o palma va tine minte sa nu mai faca altadata. Frica de a nu mai primi cumva vreo palma i se face copilului ca o frana care il protejeaza. |
Citat:
Psihologia nici nu cred ca isi propune sa se ocupe de viata spirituala a omului. De fapt psihologia are multe directii - exista inclusiv o psihologie si o psihoterapie crestina, si aceea este reductionista? |
Citat:
Sunt adulti care sunt in postura asta, ce mai poti spune despre copii? Bataia nu e singura metoda, sunt pedepse cu impact mult mai profund si mai eficiente, discutia este una mai complexa si anume daca ar trebui sau nu pedepsit copilul, ca de fapt cam asta este miza. |
Citat:
Dar ce te faci cu un copil indaratnic, care nu vrea sa asculte? Parintele este responsabil de educatia lui, nu poti sa il lasi sa deprinda tot felul de rautati sub pretextul ca nu esti de acord cu pedeapsa. In acelasi timp este nevoie de o pricepere (ca sa spun asa) in a-ti pedepsi copilul. Tot la Parintele Paisie Aghioritul am citit ca nu este bine sa-l pedepsesti pe copil seara, inainte de culcare. La fel de gresit este sa-l pedepsesti sub influenta nervilor, sau dintr-o stare de enervare personala. Copilul trebuie sa simta si in pedeapsa dragostea parintelui, sa stie exact pentru ce a fost pedepsit iar aceasta sa aiba o limita (in functie de varsta si intelegerea copilului). Foarte usor de spus dar greu, greu de pus in practica. |
Maica Siluana a spus ca, copilul este oglinda parintilor si ca ar fi bine ca si parintii sa se uite la ei si sa vada ce nu fac bine.
|
"Modelul" suedez de relație părinte-copil.Cum a luat naștere o generație de "monștri"
Daca credem ca bataia este singura greseala pe care parintii o pot face atunci cand se straduiesc sa educe un copil, ne inselam. La polul opus se afla atitudinea mult prea permisiva fata de copii.
"Țările scandinave care se mândreau cu faptul că își tratează copiii ca și când ar fi adulți au început să constate o serie de efectele negative ale unui stil educativ permisiv. Unii specialiști suedezi în educație sunt de părere că o astfel de creștere poate avea consecințe extrem de grave asupra copiilor, afectându-i, de asemenea, pe cei din jur. David Eberhard, un psihiatru și autor de succes în Suedia, a declarat într-un interviu pentru telegraph.co.uk că educația parentală permisivă aplicată în țara sa dă naștere unei generații de tineri adulți aroganți, cărora le lipsește empatia socială, adaptabilitatea și care, după o copilărie în care au fost răsfățați, au toate șansele să fie profund dezamăgiți de viață. „Să îi spui «nu» unui copil nu e același lucru cu a bate un copil. Părinții ar trebui să se comporte ca părinți, nu ca cei mai buni prieteni ai copiilor”, supune autorul cărții de succes „Cum au preluat copiii puterea”. „Ei ar trebui să-i pregătească pe copii pentru viața de adult, învățându-i cum să se comporte, nu să îi trateze ca și când ar fi prinți sau prințese”, explică Eberhard, potrivit căruia în Suedia, orice formă de intervenție care contravine voinței copilului este considerată molestare. „Așa-zișii experți cred că părinții ar trebui să negocieze cu copiii, nu să îi pedepsească. Au înțeles greșit conceptul de educație parentală. Copiii nu sunt atât de fragili precum cred ei”, subliniază psihiatrul. Potrivit acestuia, permisivitatea părinților a dus la deficiențe mari de disciplină în școli și la o rată crescândă a tentativelor de sinucidere în rândul adolescenților și tinerilor adulți. Suedia a fost prima țară din lume care a interzis, în 1979, pedepsele fizice. De atunci, mentalitatea societății a evoluat către distrugerea ierahiei familiale, în favoarea tratării copiilor ca și când ar fi adulți. Însă în timp ce valorile egalitare ar putea funcționa pentru economie, de exemplu, ele au fost dezastruoase în plan familial, spun specialiștii. „S-a început cu stigmatizarea pedepsirii copiilor, care a suferit apoi mutații, transformându-se în teama de a-i disciplina”, precizează Frank Furedi, profesor emerit de sociologie la Universitatea din Kent, potrivit căruia principala grijă a părinților ar trebui să fie ce se întâmplă cu copiii după ce cresc, nu ce li se întâmplă în prezent. În Suedia copiii refuză în mod frecvent să urmeze instrucțiunile profesorilor, suferă de tulburări de anxietate, iar numărul celor care își fac rău singuri, din cauză că se simt neîmpliniți, a crescut dramatic, arată statisticile naționale." |
|
Ce pot sa zic- s-au tampit si aia din Belgia! Ce asa-zis suflet trebuie sa ai ca sa-ti poti eutanasia propriu copil ca si cum ai omora o musca nu stiu.....
|
Pai uite, mentalitatea din povestea aia.
Sufletul omului este foarte maleabil, isi poate insusi mari aberatii ca si cand ar fi ceva natural, daca este crescut sub un anumit gen de educatie. Sigur, poate ca un conflict interior poate sa ramane, dar de obicei este vizibil abia in circumstante foarte particulare. Sa nu uitam de eutanasierea copiilor care se practica in Sparta, la nastere, daca aveau imperfectiuni de exemplu. Nu cred ca cineva vedea o problema in asta. Sau cand erau adusi jertfa idolilor, la fel. Bine, se mai impotrivea probabil cineva, mai varsa o mama cate o lacrima, dar mai pe ascuns sau daca o facea public ajungea subiect al dispretului general, avand chipurile o fire slaba. Si acum se practica la noi de exemplu, pe batrani, daca au o problema medicala si deja o anumita varsta sunt lasati sa moara, nu se mai agita nimeni sa-i duca prin spitale, sau daca ii duc intr-un spital unde doctorul vine si el deja cu acest gen de mentalitate (sa fie lasat sa moara) sa-i duca in alta parte, sa se lupte pentru viata lor, etc. Iar problema cred ca incepe mult mai devreme. Am avut ocazia sa merg cu un prieten la un unchi de al sau, cu care a copilarit multi ani, an de an, o copilarie minunata. Relatiile sunt ok, dar acum rareori il mai viziteaza pe batran. El isi poate purta de grija, nu-i bai, la 80 ani e mai capabil fizic decat un tanar de 20 crescut la oras, dar cum ii rasplatesti vremurile cand mergea cu tine peste tot, te-a invatat o gramda de lucruri, ti--a oferit o educatie ca om, un crez, un exemplu deosebit de viata, etc? Si inca ceva: adultii de azi au facut cadou copiilor de azi, eutanasia pe motive medicale. Copii de azi, adultii de maine, le vor intoarce favoarea, facand adultilor de azi, batranii de maine, acelasi cadou: eutanasierea, dar pe motive de varsta. Cati dintre voi cred ca nu se va ajunge si aici, probabil in mai putin de o generatie? Hitler asa a inceput, pe bolnavi mintali, infractori, adversari politici si cand oamenii au considerat ca e normal si e pentru binele colectiv a trecut la criterii de rasa. Deja se vorbeste de "avortul dupa nastere" si asta chiar sub pretextul "socului emotional" al parintilor, credeti ca va mai dura mult pana va fi propus ca alternativa la pensionare? |
@Alin
Pr.Savatie a scris un roman, mai mult sau mai putin sf, exact despre treaba asta. Este vorba despre un viitor in care la o anumita varsta oamenii sunt eutanasiati, iar parintii au voie sa faca doar un copil, daca mai fac unul platesc taxa. Pare sf., dar cam in directia aia se indreapta lucrurile. Apoi, faimosul roman "Brave New World" care e mai mult profetic, decat sf. |
DA, da, da este.:13::13:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 08:11:51. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.