![]() |
Citat:
Greseala se pedepseste, mai ales daca moare un om. De aceea a fost intemnitat. Sincer...eu raman la parerea mea, tu la a ta. De aici, dialogul pe acesta tema devine inutil... |
Aruncati in circul cu fiare
Parintele GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA “Nimic din ceea ce se petrece in lumea aceasta nu este intamplator. Intamplarea, pentru noi, se cheama Providenta divina, iar asa zisul destin se cheama Dumnezeu. Voua insa toti perii capului va sunt numarati (Mt. 10 : 30). Sa cautam, de fiecare data, in spatele lucrurilor lumii, ratiunile divine ale intamplarilor. Din cand in cand imi reimprospatez lectura autorilor romani. Vazand cazul Tanacu in presa si pe internet, vazand sfanta manie a presei ignorante in orice problema teologica si lipsa de curaj a unor ierarhi sau a purtatorilor lor de cuvant, precum si imixtiunea «intelectualilor» si a oamenilor politici, stiutorii a toate și judecatori fara pata, mi-am adus aminte de o fabula a lui Grigore Alexandrescu, Ursul si Vulpea. Cele doua animale vorbesc despre nedreptile imparatului Tigru, ursul, cu intelepciunea lui «dulce», era nemultumit ca Tigrul intai judeca animalele si apoi le sugruma. Cand el (ursul) va fi instalat la putere va starpi abuzul si talharia (nu va aminteste fraza aceasta de discursurile politice privind abuzul si talharia in gura ursilor moderni). Si cum vei face? intreaba vulpea. Ursul raspunde: Noi o sa-i sugrumam si-apoi ii judecam. Este exact ce s’a intamplat cu parintele Daniel si cu maicutele. Presa si-a pus cenusa in cap, si-a sfasiat hainele cu demnitatea unui sinedrist vexat si a inceput sa strige in cel mai legalist limbaj juridic: Criminalul cu barba rosie, ucigasul din Tanacu, moarte! Rastigniti-l pe el si pe intunecatele «ev-mediste» calugarite. Un sef de partid care tine sa-si afirme dragostea lui nemarginita fata de «Biserica Mama», este revoltat ca parintele Daniel si-a schimbat jambierele de footbalist pentru bocancii calugaresti, ca si cum orice footbalist este un «talhar nepocait» care nu are nici o cale spre biserica. Pot sa afirm cu certitudine ca exista cale de pocainta si pentru footbalisti, ca si pentru sefii de partide politice care-i icrimineaza inconstient pe acestia. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, care nu era vizata direct, pentru inceput, de cele intamplate la Tanacu, manastirea nefiind sub jurisdictia Patriarhiei, care ar fi putut sta linistit si fara mustrari de constiinta pe scaunul de purtator de cuvant, a iesit imediat la iveala cu un verdict drastic de condamnare, fara sa stie ce spune si de ce spune. Mai tanarul ierarh al locului a extins condamnarea la «afurisanie» pentru calugar si calugarite si la risipirea manastirii blestemate, ca in veci sa nu se mai rezideasca. Foarte frumos prilej de distrugere a unei manastiri cu un pretext nevalabil nici canonic, nici juridic, dar prin care ierarhul a dus cu un pas mai departe dorinta anticrestinilor presei si Justitiei. Asta imi aminteste de stralucita interventie directa a presedintelui Basescu pentru a bara opozitia primarului Bucurestiului fata de defilarea homosexualilor care se lega de functia presidentiala ca nuca de perete: Daca interzicem defilarea inseamna ca ne intoarcem cu 20 de ani inapoi. Domnule Presedinte, cu cati ani ne intoarcem inapoi prin toate aceste incalcari ale procedurii juridice? In Statele Unite, cand un criminal este dovedit si arestat, nici ziarele, nici indivizii nu striga «criminal cu barba rosie, footbalist care a schimbat jambierele pe bocanci», nu inventeaza ceea ce s-a spus de parintele Daniel ca nu e preotit, ca manastirea nu a fost sfintita sau cum spune un autor «mare teolog si de foarte mare audienta» la microfoanele mass mediei ca exista o schisma in Moldova la unii calugari care tin in secret de Rusia. Este o elucubratie mai mare decat insusi marele teolog care asmuta niste caini imaginari crescuti in ograda ereticilor, impotriva unui om deja foarte haituit. Fiecare articler, fiecare politician, fiecare ierarh sau purtator de cuvant care a aruncat piatra impotriva unui om care nu poate fi acuzat de crima si, cu atat mai putin de intentie criminala, va primi pe fruntea lui piatra pedepsei lui Dumnezeu care le va spune: Duce-ti-va de la Mine, blestematilor, ca am fost in inchisoare si nu ati venit sa Ma vedeti. Iata piatra pe care ati aruncat-o in Mine se intoarce pe fruntea voastra. (Crede cineva ca Iisus vorbea numai de detinutii polititici? Nu, El vorbea de pacatosi, de infractori si talhari care au dreptul si ei la cuvantul lui Dumnezeu. Cu atat mai mult niste calugari). Cata vreme justitia nu si-a spus oficial parerea prin sentinta, prezumtia de nevinovatie primeaza. Si chiar dupa ce justitia aservita puterii intunericului si nu lui Dumnezeu va da o sentinta de condamnare asa cum au conceput-o procurorii inainte de a fi cercetat faptele si intentiile acuzatilor, inocenta parintelui va sta in fata Bisericii adevarate si a credinciosilor ei, neclintita. Exista unele asemanari si unele deosebiri intre procesul maicutelor (si al preacuviosului parinte Daniel) si procesul meu din 1979. Atunci, ca si acum, securitatea (azi politia) a strigat, cu “avant” proletar atunci, masonizant si ecumenist acum, ca eu (atunci) si parintele Daniel cu maicutele acum eram/sunt un criminal(i). El apartinand intunecatului ev-mediu, eu apartinand neo-fascismului. El a indobitocit patru maicute indepartandu-le de desfraul lumii de astazi si aducandu-le la Dumnezeu, eu indobitocind o intreaga generatie de teologi care, slava Domnului, sunt printre cei mai buni preoti in prezent. Sper ca nici unul dintre ei nu a pierit, in afara de fiii pierzarii. Securitatea m’a acuzat de legaturi cu o putere straina careia, chipurile, ii furnizam importante informatii (evident, era o putere occidentala), nu s’a mentionat in actul de acuzare, nici puterea, nici macar vreo informatie. Vestitul teolog de larga audienta (inrobit marei erezii a ecumenismului) - nu-l cunosc, nu stiu ce varsta are - cu acelasi aer sinuos, afirma si el, in alt sens, o putere straină (evident, din Rasarit) de la care primea influente parintele Daniel. Spre deosebire de securisti, domnul teolog aduce si dovezi: pentru ca parintele Daniel a tunat si a fulgerat impotriva ecumenismului si a IPS Daniel (ca ecumenist). De unde o fi luat teologul nostru aceste stralucite argumente securiste? Imi inchipui ca este tanar, ca n’a putut face scoli speciale ca Otopenii sau alte locuri. Atunci de unde? Ca de la Dumnezeu, in orice caz nu le-a luat. Exista si unele deosebiri: Patriarhia nu a avut curajul sa ma cateriseasca nici inainte de judecata, nici in timpul detentiei, ci numai dupa eliberare. S’au gasit unii frati care au primit sa fie in consistoriu, sa-mi faca un rechizitoriu mai schiop si mai handicapat chiar decat al securitatii pe baza caruia am fost caterisit. Dupa iesirea din inchisoare, am cerut audienta la un episcop. M’au primit doi, ca si cum unul singur s’ar fi temut de mine. Pledoaria mea, in fata lor a fost sa fiu reintegrat in postul meu de profesor la Seminarul Teologic din Bucuresti si sa nu fiu caterisit (incepusera deja svonurile privind caterisirea) pentru ca aceste acte oficiale de persecutie religioasa fata de mine vor fi in favoare regimului comunist, care va consemna ca ierahii, recte, Biserica, m’au data afara. Ca justitia comunista ar fi urmat calea indicata de Biserica, asa cum a fost cu arestarea, fiind alungat din biserica si seminar inainte de orice decizia a guvernulu comunist si istoria scrisa de comunisti va spune acest adevar si va fi crezuta. Astazi, justitia aservita demonismului occidntal, va spune,la fel cu cea comunista, ca au urmat linia clerului. Justitia de astazi, dupa cum stim, foarte corupta, va proceda la fel. Inainte de orice, presa a condamnat foarte grav ceea ce s’a intamplat la Tanacu, a decis ca niste maicute care-si petrec viata in rugaciune si post impreuna cu duhovnicul lor sunt niste criminali odiosi, unii reprezentanti ai bisericii, ierarhi sau simpli functionari cu idei automate, au crescut la infinit acuzatiile si astfel problema a fost solutionata, acesti vorbitori agreind cu orice sentinta a justiției. Reprezentantii bisericii nu au facut decat sa aprinda fitilul butoiului cu exploziv pe care cei ce au vorbit in numele Bisericii au asezat-o. Este inca viu in memoria noastra scandalul pedofilic al preotilor din Biserica Romano-catolica. Sunt convins ca au fost cazuri adevarate, dar sunt tot atat de convins ca persoane cu probleme psihice au inventat (involuntar poate, sub influenta presei americane)) cazuri personale imaginare despre unii preoti si ierarhi. Presa masonica, protestanta si evreeasca au jubilat impotriva preotiei catolice, au sustinut cu sarg toate acuzatiile, chiar si pe cele mai absurde, dar nici un preot nu a fost judecat de justitie, inainte de a fi fost judecat de tribunalele bisericesti. Nici unul nu a fost abandonat de ierarhul sau decat atunci cand s’a dovedit in tribunalul ecleziastic vinovatia lui. Si atunci biserica i-a predat in mana justitiei afirmandu-si regretul pentru gresala preotului si pentru durerea de a fi nevoita sa-l trimita in fata judecatorului civil. De ce autoritatea de stat americana respecta demnitatea Bisericii, iar cea romaneasca incalca o institutie sacra ca si cum ar fi o banda de infractori fara drepturi? Orice acuzat are nevoie de a fi iubit si aparat de Biserica, chair daca nu este crestin, sau chiar daca este vinovat. Exista avocatul Bisericii (angelicus) si al diavolului. Reprezentantii bisericii care au vorbit, s’au inscris «cu elan si fara reticenta», pe lista diabolica ingrosand pana la iad grupa acuzatorilor, pentru ca nu cumva vreun inger sa aiba curajul de a veni in apararea lor. Si au venit totusi cativa – avocatii apararii – carora Dumnezeu le va da cuvant puternic de stabilire a adevarului, cuvant pe care vorbitorii in numele Bisericii l-au scuipat din gura lor si si-au asumat numai rolul diabolic, dar si Dumnezeu ii va scuipa pe ei din gura Sa. Inchei cu un apel catre toti credinciosii, nu indraznesc sa chem si toti preotii, pentru ca am vazut unele articole preotesti condamnand pe cei de la Tanacu fara drept de apel si fara a mai fi nevoie de condamnarea justitiei lumesti, asa ca ma adresez tuturor credinciosilor nefiloxerati de cazuistica antiortodoxa, ca si preotilor care-si inteleg menirea de a se ruga pentru cei in suferinta, sa ne rugam toti ca justitia sa faca dreptate in sensul adevarului si sa-i elibereze pe cei inchisi, iar daca totusi, Dumnezeu le va cere un pahar de suferinta si amaraciune, sa fie paharul lor spre isbavirea tuturor celor care i-au acuzat si spre inaltarea Bisericii Ortodoxe chiar daca unii ierarhi i-au apasat fara dragoste si-i mai apasa inca. Sa fie suferinta lor roditoare pentru spalarea greselilor lor si ale noastre. Cu iertare, fratii mei. Nota. Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, iarasi s’a grabit sa confirme atacurile presei si ale masoneriei impotriva Bisericii, trambitand ca la Tanacu s’a facut o crima, vezi Doamne, crima care nu este emblematica Sfintei noastre Ortodoxii, (Dumnezeule, cine a gandit aceasta fraza); din nou Biserica isi pleaca rusinata capul in fata unei prese dezlantuite si incoerente si care foloseste insulta ca argument si apelatiunile grosolane ca sentinta inainte de judecata pentru care ar trebui sa-i fie rusine, dar ei nu au rusine, nici dragoste de adevar. La Tanacu nu s’a făcut nici o crima, ci Dumnezeu a decis s’o elibereze pe sora Irina din mainile satanei. (chiar daca, dupa documente, medicii i-au dat doza ucigatoare de adrenalina. Oare medicii au barba rosie si sunt criminali? Sau au schimbat nu stiu ce jambiere cu halatul alb?) Sunt un preot echilibrat, nu vorbesc fara o judecata prealabila si fara indelunga rugaciune inainte de a spune ceva impotriva Sfantului Sinod. Am tinut la Jilava o greva de 12 zile, in timpul careia nu am baut apa 5 zile si nu am mancat nimic 12 zile. Am slabit extrem de mult, fiindca am intrat in greva extrem de slab din cauza regimului la care eram supus. Puteam sa mor, pentru ca eram om in varsta, aproape 60 ani, dar nu am murit pentru ca Dumnezeu a hotarat altfel in planul Lui necunoscut noua. Ceea ce a facut securitatea a fost pentru moartea mea. Ceea ce a facut preacuviosul parinte Daniel si preacuvioasele maici (pentru ca ei sunt si raman preacuviosi) a fost pentru viata sorei Irina. Pentru viata ei de aici, dar Dumnezeu a hotarat ca sfintele rugaciuni de eliberare sa fie pentru viata ei de dincolo. Sinodul a despuiat pe acuzati de orice protectie eclesiala si i-a aruncat in circul cu fiare. Cum vom numi aceasta hotarare? Iisus Mantuitorul sa o numeasca.” Parintele GHEORGHE CALCIU-DUMITREASA |
De vorba cu parintele Proclu despre cazul Tanacu
„Parinte ati auzit de condamnarea Parintelui Daniel de la Tanacu. Cum credeti ca va afecta poporul roman aceasta marsava nedreptate? Daniel il cheama? Ia te uite, ca pe cel de la Mitropolia Moldovei. Poate o s-ajunga si el tot un ierarh. Ce ierarh, Parinte? C-a fost caterisit. Vezi-ti de treaba, ca nu se leaga nica, nu se prinde legatura lor. O turnat cununi pe capul lui. Dar de ce s-au intamplat toate aceste lucruri rusinoase pentru poporul roman? Pentru ca este multa rautate. Ce, era pe vremea lu’ Parintele Paisie si Parintele Cleopa asa ceva? Mi-aduc aminte cum o saptamana a tinut-o pe una demonizata nemancata si n-a patit nimic; numai c-o iesit demonul din ea. Dar n-o mancat nici Părintele Paisie, nici Parintele Cleopa si o pus toata obstea la rugaciune o luna de zile. Tot asa, pentru ca n-ai cum altfel, o fost legata de maini si de picioare si i se facea de trei ori pe zi sfantul maslu. Saracu Parintele Cleopa, trebuia sa-l ia si pe el la puscarie. Dar sa stiti ca Parintele Paisie nu le facea pe toate sanatoase, ci numai pe acelea care aveau inceput de pocainta si adormeau cu mintea din rugaciune. Dar adevarul e ca lumea are pacate grele si Dumnezeu vrea sa-i curete prin necazuri. Mai ales, pe cei alesi ai lui, nu-i lasa prea mult in odihna. Ca noi, amu, numa prin necazuri ne mantuim si asta este mila lui Dumnezeu fata de noi. Asa vom capata mantuirea, prin mila. Uneori da Dumnezeu necazuri asupra celor drepti, ca sa ierte si pe pacatosi. Dar, vai de mine, sa nu dorim raul altuia. Macar atata sa mai facem si noi, sa nu facem rau altuia. Dar credeti ca Parintele Daniel a gresit cu ceva? Ce-i drept Parintele Cleopa spunea sa ai viata Sf. Vasile ca sa poti sa scoti pe draci din om. Dar acest parinte n-o avut nici un gand rau, o avut in gand s-o ajute pe sora aceea. El si-a facut mila cu ea, ca cine sta cu un demonizat in casa? Te ia spaima numai cand te uiti de la distanta, darmite sa o mai si tii, sa-i mai faci rugaciuni, s-o ingrijesti. N-o murit ea de foame, vezi-ti de treaba. A ridicat-o Dumnezeu sa nu mai greseasca. Cum poate poporul roman sa-si rascumpere aceasta greseala? Da, asta inseamna ca romanii nu-s uniti si nu-i mai intereseaza nica de Biserica. E de plans, e de plans Biserica. Toata aceasta lucratură a fost ca sa fie hulita Biserica lui Hristos, prin acel episcop care nu si-a dat seama, saracu, ce face. Amu, PATRIARHUL SI PREASFINTITII TREBUIE SA SE RIDICE SA-I IA APARAREA SI SA-I SCOATA LA LIBERTATE, CA DACA NU – O SA-I DOARA CAPUL. N-AU PE DUMNEZEU, ASTA E, SI O SA VINA PEDEAPSA LUI DUMNEZEU PESTE NOI. DAR CE SA MAI ZIC EU, E VEACUL DE PE URMA, DRAGII MEI. BISERICA E DE PLANS, NIMENI NU MAI IA APARAREA LA ADEVAR. E O RASCOALA IMPOTRIVA BISERICII SI ARE SI BISERICA POLITICIENII EI, NU NUMAI PARLAMENTUL. LA SIHLA, O VENIT ODATA NISTE PERSOANE DUBIOASE, CU FESURI APROAPE CA LA CALUGARI, CA SA SPIONEZE EI SITUATIA PE ACOLO. SI A ZIS UN PARINTE IMBUNATATIT: „AISTEA NU-S AI LUI DUMNEZEU CA N-AU FESURILE IN INIMA; CA AI LUMII AU NUMAI-N CAP, DA-N INIMA NICA. ASA SI CU OAMENII BISERICII – SUNT AI LUI DUMNEZEU DACA AU FESURILE SI ENGOLPIOANELE IN INIMA. Si ce sa facem noi acum? Nu trebuie sa deznadajduim. E o greseala mare din partea Bisericii; s-a lepadat de adevar. Si uite asa maine poimaine o sa scoata si moliftele Sfantului Vasile si alte randuieli din cartile bisericesti si tot asa pana desfiinteaza Biserica. Dar sa nu deznadajduim, ca Dumnezeu vede tot ce se intampla si eu asa stiu de la un Sfant Parinte – ca in ziua cand te va napastui cineva si nu te vei razbuna, cu cununa de mucenic te vei incununa. Au mai fost lucruri de aistea in istoria Bisericii. S-a mai intamplat si la Sfintii Parinti. Nu stiti povestea aceea, cand un parinte imbunatatit, nu mai stiu din ce manastire, a fost invinuit pe nedrept de fratii lui ca a furat vasele Bisericii, vase cu podoabe foarte scumpe. Si l-au dat si aceea, din atata ura, pe mana autoritatilor, pana l-au omorat. Si s-a descoperit apoi ca avea sfinte moaste care faceau minuni si nu mai stiau fratii, care mai de care, sa ia cate o particica, de blagoslovenie, din trupul celui prigonit pe nedrept.” Martie 2007 |
Citat:
|
Citat:
De aceea cred ca noi credinciosii mireni care ii respectam pe marii duhovnici,ii apreciem si le urmam sfatul ar trebui sa tinem cont de atitudinea lor, de ideile lor pt ca ei sunt aproape de Dumnezeu,de Iisus Hristos si deci de Adevar. In schimb tu,desi te consideri crestin totusi te iei de P Calciu,de P Savatie.Ma mir ca nu te iei si de P Iustin. Oricum cred ca atitudinea ta ecumenista (ai zis ca esti pro-ecumenism) te face sa privesti in acest fel lucrurile.Trebuie sa tii cont ca toti duhovnicii mari si toti Sfintii au fost si sunt impotriva ereziei ecumeniste. |
Antiecumenism,sunt de acord cu cele expuse de tine mai sus si ceilalti care sunt pro Parinte si Maicute dar,sa stii,ca poate unii mireni nu ii cunosc pe Marii Duhovnici si poate ar fi interesati sa ii cunoasca si sa afle unde pot intalni pe Sfintii Parinti ai neamului nostru si,de aceea,eu as fi de parere sa dam infos despre ei la acel Topic cu referire la nume,adrese utile,infos si locuri sfinte(Manastiri si Biserici Ortodoxe) din Romania-Topicul fiind propus de Mirean-caci asa poate da Dumnezeu de,cercetand si punand intrebari,cum este firesc si logic,Sfintilor Parinti Induhovniciti vor afla mai multe detalii,poate chiar cu lux de amanunte,si nu vor mai fi atat de inversunati contra celor nevinovati.Doamne ajuta tuturor!
|
Citat:
Primul - in opinia mea - are motive suficiente sa dea in sinodul BOR, mai ales ca nu il doare pentru ca elk apartine de Biserica Rusa....cu care, cred ca stii, avem inca "meciuri" pe tema mitopoliilor din R Moldova.... Savatie...ti-am spus ca il apreciez ca scriitor, in rest nu sunt dea cord cu el. Am dreptul la o opinie, nu. Nu pot sa accept tot ce spun anumiti preoti numai pentru ca lumea spune ca ei sunt "mari duhovnici". In principiu sunt de cord cu multe dintrea firmatiile celor mentionati de tine (inclusiv Calciu si Savatie) dar, personal, consider ca gresesc in modul de abordare a problemei Tanacu. Nu vad legatura cu atitudinea mea proecumenista, asa cum amintesti tu... Ca veni vorba...azi a fost o conferinta la care reprezentantii BOR (intre care un episcop) au afirmat ca ierarhii BOR sunt de acord cu continuarea dialogului interreligios pentru un ecumenism activ...adica combaterea problemelor COMUNE (saracie, somaj, migratie ilegala, acces la educatie).... Nu vad ce e rau in asta. Nimeni nu a amintit ceva de invatatura de credinta.... |
E adevarat ca o greseala se plateste si e si firesc sa fie asa. Transformarea paritelui intr-un monstru face parte tot din aceasta plata? Caci totusi trebuie sa admitem ca pentru greseli asemanatoare despre altii nu s-au scris astfel de articole (si ma refer in special la doctori). Apoi parintele a actionat in baza unei credinte ( personal o consider eronata) aceea in care bolnavii psihici pot deveni peste noapte nsite indraciti ce trebuie exorcizati. Si aceasta credinta nu o are doar acest preot. Daca intr-un spital se considera ca pt boala X trebuie sa se faca operatia y si daca un doctor face acea operatie si pacientul moare pentru ca a pus in practica ceea ce a s fost invatat mi se pare normal ca pedeapsa sa fie mult mai ingaduitoare si cu atat mai mult opinia publica. Eu nu cred ca exista multi preotii care pot face diferenta intre boala psihica si indracit.
Argumentul ca parintele era fotbalist si deci nu era un bun profesionist ca preot cred ca in aceste afirmatii nu se ia in considerare ca duhovnicia nu se dezvolta pe aceleasi principii ca o alta meserie (unde e important sa fii documentat etc) Parintele Cleopa a avut numai vreo patru clase si a fost cioban (acesta fiind doar un exemplu) Oricum topicul se refera in speta la reactia mass-mediei si nu neaparat in ce masura este vinovat parintele. Iar modul in care a fost creonat parintele in presa e total eronat, fortat. Este ca si cum in exemplul dat de Sebastiana de soferul care ucide din imprudenta (cred ca si in acest caz a fost un fel de imprudenta) apare pe rpima pagina a ziarilor: soferul criminal, ucide cu sange rece un copil nevinovat, de fapt nici nu era sifer de mult timp, a fost corijent la matematica....etc. E pana la urma i intamplare, una tragica, una in care ne arata ca nu intotdeauna rugaciunea face totul si care ar trebui poate sa fie o lectie de smerentie pentru cei care abia astepta sa exorcizeze si sa vindece bolnavii psihic prin metode duhovnicesti. Asa cum medicul nu se apuca de spovedit nici preotul nu ar trebui sa se apuce de vindecat. (sau de inlocuit medicul- cel mult ar putea lucra impreuna) |
Atunci,daca nu era caz de exorcizare,dupa ce a fost supusa unei expertize medicale si i s-a pronuntat si dat diagnosticul de schizofrenie,te intreb eu acuma,de ce i-au incredintat-o cei de la spital Parintelui si Maicutelor stiind ca ea nu are si ca nici ei(Parintele si Maicutele)nu au banii necesari de medicamentele corespunzatoare tratamentului de schizofrenie si ca trebuie sa fie sub atenta supraveghere a unor asistente si medici specialisti experimentati si autorizati,intrucat ei o tineau legata bine si sedata cu calmante tari pt.a-i alina durerile si a-i indeparta crizele si suferinta?Trebuia sa nu o fi externat sau sa o interneze intr-un loc sigur pt.ea pana ce o vindecau,daca se mai putea,sau macar pana ce se mai redresa cat de cat.
|
Citat:
|
Mirean,nu ma intelegi si sunt sigura ca nu ma vei intelege niciodata(nici nu am pretentia de la tine la ac.)pt.ca gandim f.diferit referitor la ac.caz.De ce crezi ca doctorul sau doctora,ma rog,nu s-a inselat ea,iar nu parintele,si in loc sa spuna ca este demonizata i-a dat diagnosticul bolii de schizofrenie.Poate,si mai mult ca sigur, ca nu Parintele s-a inselat,din moment ce a spus ca vorbea cel rau din ea( cel rau folosindu-se de ea,de sora Irina Cornici),de ce atunci Sfintii Parinti Induhovniciti(vazatori cu Duhul Lui Dumnezeu)ii iau apararea Parintelui?Stii de ce?Pentru ca Dumnezeu le-a descoperit ca Parintele a vrut sa ii faca un bine,rugandu-se pt.ea impreuna cu Maicutele si a vrut sa o vindece cu ajutorul Lui Dumnezeu prin Sfintele Rugaciuni de alungare a demonilor si prin Sfintele Slujbe de la Sfanta Manastire Tanacu cu hramul Sfintei Treimi.Daca Parintele ar fi incurcat lucrurile,ceea ce nu prea cred deloc,Sfintii Parinti nu cred ca i-ar mai fi luat apararea,dar sigur i s-a dat un alt diagnostic pt.ca simptomele se si aseamana(cand vine vorba de violenta si trebuie,prin urmare,sa fie legata)dar se si deosebesc,pt.ca din cele schizofrenice nu vorbeste vrajmasul,pe cand din persoanele indracite da,vorbeste.Si din cate am auzit si inteles f.bine si din ea vorbea,si s-a imbolnavit de ac.boala,f.urata de tot,de altfel,pt.ca a tainuit un pacat mare(a incalcat a7-a saptea porunca din cele10 zece porunci fiind vorba de desfranare)si de aceea Dumnezeu a ingaduit sa se purifice sau sa se mantuiasca, suferind si indurand ac.boala,a demonizarii sau posedarii de catre cel rau,oricum sa fii sigur ca ea este acum in Rai,dar cei care il judeca gresit pe Parinte si de asemenea pe Maicute,sigur gresesc directia si incurca Raiul cu alta destinatie.Nu judeca pt.ca sa nu fii judecat!nu arunca tu cu piatra in cei nevinovati caci au facut ac.cei in nestiinta de cauza,nu scoate sabia,caci de sabie vei pieri!si uita-te mai intai la barna ta si apoi la paiul fratelui tau!
|
Citat:
2. Unde spune Corogeanu ca dracul vorbea "din ea"? 3. Vrei ca corogeanu sa iasa din inchisoare? 4. Consideri ca Corogeanu si maicutele sunt nevinovati? 5. Pe ce te bazezi can spui ca Corogeanu "mai mult ca sigur nu a gresit"? 6. de cat timp este duhovnic Corogeanu? 7. Te rog sa imi raspunzi punctual, in ordine, la aceste intrebari... |
1.Sfintii Parinti Duhovnici si Parinti Induhovniciti care il sustin pe Parintele Daniel Petru Corogeanu sunt Parinti fff.fini,cu fff.mult bun simt si stiu care este de fapt realitatea.Numele lor sunt numai cateva din cele expuse la adresa data de Sofiaiuga si Antiecumenism adica,
http://tanacu.blog.com si in afara de acestia mai sunt multi altii vezi ca si Parintele Teofil Paraianu de la Sfanta Manastire Sambata de Sus si care stii prea bine ca este orb,iar cei nevazatori vad mult mai bine realitatea,dupa cum spune Insusi Mantuitorul nostru IISUS HRISTOS,FIUL LUI DUMNEZEU ca multi zic ca vad,dar de fapt nu vad,iar cei despre care se zice si se crede ca nu vad,tocmai ei vad adevarata fata a realitatii.Vezi postarile de mai sus al altor crestini,oameni de bine.2.Cred ca un Parinte care ii slujea si ii slujeste Lui Dumnezeu nu minte.Ai vazut si auzit tu ca un Parinte sa minte cu asa ceva?Gresit.Iar eu cu urechile mele si cu ochii mei am auzit si vazut la OTV si la DDTV reluarea emisiunlor vazute din vara anului trecut si recent pe DDTV(tocmai cand scriam la calcul.,la ac.caz)in care spunea Parintele ca era posedata si auzea el si Maicutele si ceilalti(fratele Irinei Cornici)cum vorbea cel rau vorbe obscene si,deci vulgare,si tocmai de aceea se justifica in legatura cu banda adeziva,vreau sa spun cu calusul improvizat.Nu cred sa minta cand spunea ca este posedata,din moment ce auzea pe cel rau schimbandu-si vocea si vorbind din Irina Cornici cu vocea schimbata(groasa si ragusita cum este a celui rau).Ai vazut si auzit vreodata asa ceva?Eu una,da,am auzit si vazut asa ceva nu din auzite si vazute de la altii ci vazute in direct,pe viu,sau cum vrei sa iti mai spun,la fata locului dar in mai multe Biserici si Manastiri.Eu cred ca tu nu stii cum este:chiar ai vazut si auzit?eu nu prea te cred daca esti asa inversunat impotriva celor care sunt nevinovati,si nu intelegi ca exista cu adevarat si asa ceva din pacate.3.Da,vreau sa iasa oamenii nevinovati din inchisoare si sa mearga la o manastire departe de cei ca tine.4.DA,consider ca sunt nevinovati cu totii(Irina Cornici,Parintele Daniel Petru Corogeanu si Maicutele).5.Ma bazez pe intuitie,instinct,ratiune si bun simt, pe realitate,pe adevar,pe Puterea LUI DUMNEZEU,pe Cuvantul LUI DUMNEZEU care zice sa iubim pe aproapele ca pe noi insine/insene(a2a porunca fiind ac.,dupa prima porunca,aceea care vizeaza iubirea de DUMNEZEU),dupa sfatul Lui Dumnezeu de a nu judeca pe aproapele nostru,si pe faptul ca stiu cum reactioneaza cei posedati de cel rau(tu ai vazut cu adevarat in realitate,ca sa te pronunti?) 6.De cat timp este Duhovnic Parintele Daniel Petru Corogeanu,nu stiu,nu l-am intrebat personal,intreaba-l tu,daca ai ocazia,nu cred ca are vreo importanta in fata LUI DUMNEZEU caci numai EL este MARELE JUDECATOR,BINELE,ADEVARUL SUPREM si DREPTATEA.7.Am incercat si o sa mai incerc si in alte mesje sa fiu cat se poate de clara si concisa ca sa ma intelegi.P.S.Sigur nu esti mason?Oricum,daca ai fi,tot nu ai recunoaste asa ceva nici in ruptul capului, ac.organizatie fiind conotata ca cea mai secreta dintre toate organizatiile. |
Cred ca discutia asta o sa continue si la 80 de ani...
Treaba e ca intradevar dintr-o anumita perspectiva parintele si maicile nici nu sunt vinovati. Au facut si eu ce stiau ca se poate face in cazul unei "demonizate" Ce bine ca nu se mai ard pe rug.... Cred ca s-a exagerat modul in care a fost prezentata opiniei publice acest caz, ca este rusinos modul in care a reactionat BOR (oficial) si ca este cumva nedrept sa fie considerat parintele si maicile singurii vinovati sau sa fie tratati ca niste criminali. Problema este aceasta mentalitate/ credinta care probabil o au si ei la fel cum o ai si tu si multi ati credinciosi. Convingerea pe care o ai in practica s-ar fi aplicat in felul in care au facut-o si ei. Ma sperie forta cu care iti sustii ideile mai ales prin faptul ca au o doza foarte mare de irationalitate. Cateodata nu pari ca porti un dialog ci ca doar repeti nsite lucruri cu inversunare. E foarte periculos Spre exemplu pentru tine e adevarat ca fata era posedata pt ca asa a zis parintele (asta prnind de la premisa ca un slujitor al lui Dumnezeu nu minte si cum el era un slujitor...) A minti insemna a sti care e adevarul si a prefera sa zici o alta varianta, Cu sigurata parintele chiar credea ca ea e indracita. Aici e toata chieia si lacata. Spui ca tu ai vazut si ai auzit. Dar ce au vazut si ce ai auzit? Ca cienva isi schimba vocea? ca spune vorbe obscene? Posedatul din biblie scrie udneva ca spunea vorbe obscene sau ca isi schimbea vocea? Ai auzit tu vreodata vocea diavolului? Cum esti asa sigura ca ceea ce auzi e vocea lui? E pur si simplu o alta voce, ca auzi tot felul de sunete pe care crezi ca nu le poate scoate un om asta e altceva. Dar asta nu inseamna ca le scoate diavolul. Sau cel putin nu intodeauna. Fa o vizita la un spital de psihiatrie si ai sa spui ca toti sunt indraciti. A spune vorbe obscene e o caracteristica a unor boli mintale la fel si schimbatul vocii, scoaterea de sunete, zbaterea etc. Tot intrebi daca am vazut indraciti dar tu bolnavi mintal ai vazut facand o criza?. Cand o sa-i vezi si o sa mi spui care e diferenta mai vorbim. |
Calator,daca nu crezi Biblia si cazurile de vindecare,scrise in Ea,practicate de Mantuitorul si Sfintii Apostoli si de ceilalti discipoli si ucenici ai Mantuitorului care vindecau in Numele Mantuitorului IISUS HRISTOS,daca nu crezi pe Sfintii Parinti,daca nu crezi dovezile de pe net si la tele inregistrate de altii si transmise ce e drept,la ore cam tarzii(nu unde sunt parodii si comedii si de prost gust),daca nu crezi pe ceilalti,in afara de mine,care au scris la exorcizari si la Topicul Tinuta in Biserica(bolnavi(psihic)sau posedati),inseamna ca nu ai sa crezi nici cand o sa vezi pe viu,daca o sa vrei sa vezi,dar atunci nu contrazice pe Sfintii Parinti si pe alti martori oculari,si cum zice Mantuitorul vizavi de bogatul si Lazar,nu or sa creada rudele bogatului(fratii lui) nici cand o sa vada inviind mortii din morminte sau cei neingropati,bineinteles,asa si tu nu o sa crezi,probabil,nici cand o sa fii la vreo Manastire Sfanta si o sa crezi ca sunt bolnavi psihic iar nu indraciti.Locul acelor bolnavi psihici este la Spital iar nu la Manastire,ca sa nu faca tulburare cumva.Vrei sa afli ceva inedit?Cand am fost la una din Manastiri,cel rau a inceput sa imi spuna cateva din multele mele pacate pe care le stiam decat eu,Dumnezeu cu Maica Domnului si Sfintii,nu stiu altcineva sa le fi stiut,oricum acele persoane bolnave nu ma cunosteau catusi de putin.Cei bolnavi psihic nu se apuca sa iti spuna pacatele tale,adica cel rau nu vorbeste din ei,vizavi de pacatele tale sau ale mele personale, decat cel rau din posedati sau bolnavi, cum prefer eu sa le spun.Cauta pe Google in Romanian la Exorcizari si Exorcisme si citeste ce scriu Sfintii Parinti.Nici pe acestia nu ii crezi?Daca nu crezi pe Dumnezeu,pe Sf.Parinti si Biblia si analogia intre Emily Rose si reala Anneliese Michel(Emily Rose True Story of Anneliese Michel Exorcism-Real Story),nici nu am eu vreo pretentie cat de mica sa ma crezi dar martor imi este Cel de Sus ca nu te mint.Oricum sunt prea sensibila sa vad si la Spitalul de Psihiatrie cazuri grave,am vazut la tele si imi este rau,nu as putea sa vad asa ceva sau sa lucrez intr-un Spital de Psihiatrie.Mi-a fost de-ajuns ca am vazut cazuri de demonizare si m-a intristat realitatea dura(ca cel rau le chinuie groaznic pe aceste victime nevinovate),nu vreau sa vad alta realitate dura.Daca ai vazut tu,eu te cred dar nu te oblig sa ma crezi tu pe mine(crezi ce vrei tu,nu ai decat sa crezi orice):eu am spus putin din experienta mea,vizavi de cele vazute si auzite.
|
Calator,iarta-ma,te rog,daca ti-am spus prea direct niste lucruri adevarate si triste asta este realitatea-Reality Bites,nu vreau sa te indispun sau sa te supar,defectul meu,recunosc aceasta,este acela de a spune prea direct lucrurilor pe nume,nu vreau sa fiu dura,dar totusi sunt,in anumite ocazii,ca cea de fata,vizavi de cazul Tanacu in care imi sustin punctele de vedere personale si,mi se pare normal sa am convingerile mele si,sincer ma bucur ca mai sunt Sfintii Parinti si altii care tin cu cei nevinovati si,de asemenea,sincer admir f.mult si respect la fel de mult persoanele care au de-a face cu cei bolnavi psihic,pt.ca stiu de la prietena mea f.buna ca nu este asa usor de suportat si de indurat sa poti face fata,eu una nu as putea aceasta din pacate,as vrea sincer,dar nu pot din cauza ca mi se face rau,din pacate.
|
Sebastiana, am inteles ca ai avut experiente personale care te-au marcat si care te fac sa te agati cu inversunare de ideea ca preotii si calugarii sunt infailibili, ceea ce eu (dar si altii de pe forum care de obicei nu sunt de acord cu mine) consider ca este gresit.
Singurele tale argumente sunt emisiunile lui Dan Diaconescu, filmele de pe HBO, cateva site-uri "de specialitate" si - cum chiar tu spuneai - "intuitia si bunul simt". Nimeni nu neaga ca ceea ce sustii tu despre demonizari si exorcizari este valabil la modul GENERAL. Dar in cazul Tanacu nu ai adus nici un argument CONCRET. Da-mi un link unde pr. Teofil Paraianu ia apararea in cazul Tanacu. Cat despre pr. Calciu si pr. Savatie mi-am spus parerea, iar in afara de tine nu am vazut pe nimeni sa ii includa la capitolul "mari duhovnici". Faptul ca Savatie are site propriu si mai multe postari la alte site-uri nu il fac "mare duhovnic". Cat despre pr. Calciu...el apartine de Biserica Rusa (stil vechi, deci e "stilist", nu?) si loveste cu nerusinare in conducerea BOR. Spui ca ai vrea ca vinovatii (Corogeanu & company) sa iasa din inchisoare si sa fie - spui tu - "departe de cei ca tine". Nu cei ca mine sunt pericolul pentru BOR. Cei ca mine gandesc si urla in gura mare nedreptatile si greselile care se fac in Biserica si, in acelasi timp, lauda ceea ce este bun. Pericolul sunt cei ca tine, cei pe care diavolul ii amageste ca fac ceea ce trebuie, cei care musamalizeaza, cei care nu au o opinie, "caldiceii". Iti recomand "Divina Comedie", ai multe de invatat de acolo. Mie mi-a recomadat-o un prieten calugar (nu credeai ca am asemenea prieteni, nu?) Ma acuzai pe undeva, indirect ca as fi mason. Nu sunt. Dar la cum pui problema se vede ca habar nu ai despre subiect, ai "preluat" din auzite si ai dat mai departe (cu bata in balta). Te intreb acum si eu: esti visarionista, Oastea Domnului, ceva de genul asta? Nu de alte, dar ,personal, consider ca nu masonii, ecumenistii, "sectele", alteritatea religioasa in general sunt pericolul pentru Biserica. Marele pericol se afla in interiorul Bisericii - "Bisericutele" din Biserica: Visarionisti, Oastea Domnului, grupul calugarilor pro-Tanacu (dar impotriva Sf. Sinod), grupul calugarilor anti-ecumenism (impotriva Sf. Sinod), "mari duhovnici" de care mai nimeni nu a auzit dar care lovesc neincetat in Sf Sinod (daca vrei sa dobori rapid un om ii dai in cap, nu?). Lor li se adauga, in Biserica, credulii, habotnicii, bigotii si (implicit) ipocritii. Asa ca fii cu bagare de seama de partea cui te situezi... |
Scuze,am gresit,nu Saurian ci Antonie ti-a recomandat cartile"Intoarcerea la Hristos"de Ioan Ianolide si "Pentru cine bat clopotele la Tanacu".
|
Citat:
Spuneam doar ca, asa cum s-a dovedit, in afara de postarile altora de pe net nu ai fost in stare sa imi dai exemple de "mari duhovnici" care sustin cazul tau... Stiai ca Parintele Iustin Parvu s-a opus inmormantarii pr. Calciu (pe care il tot incoci tu) in manastirea Petru Voda? Am citit cartile indicate ... Cat despre nick-name...l-am ales potrivit...sunt un om simplu, un mirean, gandesc si ma exprim liber. Te-am intrebat din ce grupare faci parte pentru ca la alt topic cineva se intreba daca sora ta este crestin-ortodoxa... Inca ceva am fost si la manastiri de maici si de calugari si nu am avut probleme. Chiar am prieteni in randul lor. Ce nu ai inteles tu este ca nu m-a suparat maicuta "X" ca persoana ci faptul ca, imbracata in rasa monahala s-a dovedit o apriga "iobitoare de arginti". Dar deja suntem (iar) off topic iar tu nu ai adus (din nou) argumente concrete pentru criminalii de la Tanacu. Cumj poti fi ortodoxa cand nu esti de cord cu conducerea BOR. Neascultarea nu te exclude din sanul Bisericii? |
Mirean,nu stiu unde am gresit de s-a interpretat altceva,eu sunt ortodoxa si vreau sa mor ortodoxa.Poate mesajele mele catre homoxexuali sa va fii derutat?Urmaresc ceva;):( daca nu va dati seama...Scuze daca am lasat loc interpretarilor...:(
|
Mirean,daca nu ma exclude Dumnezeu de la EL,nu stiu de ce m-ar exclude oamenii care judeca gresit si nefondat pe aproapele.Si pe Mantuitorul L-au judecat dupa legile oamenilor,iar nu dupa cele ale LUI DUMNEZEU.Scriu undeva Evanghelistii si altii ca ei in Sfanta Scriptura si Sfintii mari ai tuturor timpurilor,ca oamenii trebuie sa se urasca si sa se omoare intre ei?Cel rau si ai lui slujitori,cu totii,nu vor sa fie eliberati Parintele si cu celelelte Maicute pt.ca uraste oamenii.Tu,cu mandria ta,unde poti ajunge? uite unde se poate ajunge,la ce judecati pripite si neadevarate.Esti tu judecatorul meu cumva si nu stiu eu aceasta?Fii sigur ca ne vom intalni la Judecata Universala si sa vezi ce o sa iti mai faca semne cu mana Parintele si Maicutele din Rai,dupa ce ii va fi iertat Dumnezeu,caci toti avem pacate,de ce iti mai adaugi tu altele in plus,judecand ceea ce altii au judecat,de fapt.Dar mie imi este frica de Dumnezeu mai inainte de toate si,numai si numai de El ma tem,de aceea prin iubire de aproapele,sper sa imi ierte si mie din pacatele mele cele multe,caci sunt destule.
|
Citat:
Forte pervers modul dvs si al surorii dvs de a ponegri si jigni. Nu, de data asta, nu aveti scuze. |
Citat:
Nu mi-si raspuns la o intrebare: Cum poti fi ortodoxa cand nu esti de cord cu conducerea BOR. Neascultarea nu te exclude din sanul Bisericii? |
Mirean,ma confunzi,sincer habar nu am despre ce vorbesti.Eu cu ce te-am jignit?Eu nu am treaba cu mesajele surorii mele.Nu ne sfatuim in legatura cu replicile.
Cat priveste homosexualitatea,nu am spus ca te-ar interesa,dar nu vad legatura mea cu o alta credinta.Te rog sa fii mai clar.Chiar sunt curioasa. |
Citat:
|
Mirean,nu ai inteles chiar nimic din mesajul precedent:eu prefer LEGEA LUI DUMNEZEU CARE ESTE LEGEA IUBIRII,iar nu pe a oamenilor,a acelora care judeca cu inversunare pe aproapele,vrand sa-l reduca la tacere.Dumnezeu este PRIMUL,inainte de toate, iar pt.mine El este Totul si Intregul din viata mea.Din moment ce IL iubesc pe EL si pe aproapele meu,nu stiu de ce te gasesti tu,"mai rasarit"sa imi tii mie prelegeri.Nu eu am inceput sa te iau peste picior,doar ca nu am ramas mai prejos si ti-am raspuns cu aceeasi moneda.Doare?Nu uita ca si pe mine m-a durut caci sunt si eu om cu simtaminte,si m-a deranjat cand tocmai tu,slujitor fidel al B.O.R.,cum te consideri,lovesti pe aproapele cu ironii fine si altele ceva mai dure.Ce ai cautat,ai gasit.Dupa cum vrei sa iti faca tie oamenii,fa-le si tu asemenea,e o vorba de DUH a Mantuitorului,din Sfanta Biblie.Si cu toate astea eu nu am nimic personal cu tine-adica impotriva ta-nu te cunosc,nu ma cunosti,si nici nu as vrea aceasta,tu m-ai atacat primul cu vorbe si judecand in pripa.
|
Mirean,te scuz.
|
Citat:
|
Mirean,fii mai explicit si spune-mi ce vrei sa spui.B.O.R. nu iubeste pe Dumnezeu si pe aproapele?Exprima-te mai clar,te rog f.frumos,ca nu pricep,nu stiu ce vrei sa insinuezi si nu stiu ce acuzatii imaginare mai vrei sa imi aduci.
|
Citat:
Asa ca repet: Cum poti fi ortodoxa cand nu esti de acord cu conducerea BOR. Neascultarea nu te exclude din sanul Bisericii? P.S. Nu te acuz de nimic, doar nu esti la judecata...eu credeam ca discutam... |
Mirean,iubesti pe Dumnezeu si pe aproapele cu adevarat sau doar te prefaci sau ti se pare ca il iubesti?Ce zice Insusi Mantuitorul IISUS Hristos ca in aceasta consta adevarata lege DIVINA,in a-ti iubi pana si vrajmasii,cu toate ca nici pana in ziua de azi nu am inteles de unde atata inversunare si,poate mi se pare mie,dar se transforma pana si in ura cand tu ii numesti criminali.Ce rau ti-au facut ei tie si cu ce justifici tu vrajmasia pe care le-o porti?Unde sunt cuvintele Mantuitorului referitoare la iubirea crestina,din moment ce tu insuti te declari crestin-ortodox.Am impresia sau,poate nu este impresie si nu mi se pare, dar parerea mea este ca ai sufletul pustiu si ai tu vreo durere sufleteasca,din moment ce nu accepti iubirea Divina in inima ta.De unde poti tu sa stii ca Irina Cornici,de acolo din Rai,nu a iertat pe aproapele si nu pune o vorba buna pt.ei si pt.tine,cine stie, daca te caiesti sincer in fata Lui Dumnezeu de faptul ca numesti criminali pe cine nu trebuie.
|
Nu este vorba despre asta.. raspunde omului la intrebare...
|
Care neascultare,mai frate,mai?
|
Tot ce va rog eu este sa nu imi interpretati gresit afirmatiile si sa nu cumva sa mi le rastalmaciti caci,astfel este pacatul vostru,iar nu al meu, si asa sa ne ierte Dumnezeu pe toti, caci toti am gresit inaintea Lui,nu este unul fara de pacat.Voi poate sunteti sfinti si nu mai stiu eu aceasta?In acest caz,imi cer iertare,dragii mei sfintisori.
|
Neascultarea de care vorbea Mirean (citeste postarile de mai sus)... Sunt curios cum raspunzi...
|
Odin,dupa cate vad unii oameni isi iau atributii care nu li se cuvin.Cu ce drept mi se insinueaza unele ca aceasta atata timp cat eu IL iubesc pe Dumnezeu si pe aproapele?Voi cu ce drept luati autoritatea LUI DUMNEZEU asupra voastra si asupra umerilor vostri si folositi cuvinte dure cand este vorba de excludere,cine te crezi tu,Dumnezeu?Numai Dumnezeu imi poate lua acest drept,tu in ce calitate imi vorbesti asa?Ne cunoastem cumva?Bine ar fi sa nu cunosc astfel de oameni in realitate care pretind ca IL iubesc pe Dumnezeu,pe aproapele si pana si pe vrajmasi dar,de fapt,se mint pe ei insisi.Curiosii mor repede dar destepti.
|
Citat:
|
Sebastiana scrii despre iubirea aproapelui si despre iubirea de vrajmasi Dar ce relevanta eu pentru subiect? Teoretic si pe criminali ar tebui sa ii iubim si atata timp cat nu e vorba de unul care sa-ti omare pe cienva drag cred ca ii si iubim in sensul ca cel putin nu ii uraim Dar totusi nu cred ca ti-ai dori sa traiesti intr-o tara in care acestia sa umble slobozi nu? Si daca consider ca e drept si bine sa fie la inchisoare insemna ca am sufletul pustiu?
|
Nici tu,nici Mirean nu ati raspuns la toate INTREBARILE MELE asa ca bla bla bla,ii spui tu cui vrei nu mie.
|
Calator,teoria,ca teoria,dar practica omoara,cand vine vorba de iubire adevarata si nefatarnica,asta nu pricep cei doi.
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:56:02. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.