![]() |
Citat:
Ce ai scris mai sus e genul de povești pe care le spun sectanții la amvon, chipurile ca să laude "lucrarea pe care a făcut-o Dumnezeu cu ei". Ia aminte la versetele de mai jos: Luca 18.9 "[COLOR=sienna]Către unii care se credeau că sunt drepți și priveau cu dispreț pe ceilalți, a zis pilda aceasta[/COLOR]: Doi oameni s-au suit la templu, ca să se roage: unul fariseu și celălalt vameș. [SIZE=2]Luca 18.11-12 Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.[/SIZE] [SIZE=2][COLOR=red](a se citi ultimele două versete: “Sectantul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, curvari, bețivi, hoți, cum sunt ortodocșii. L-am primit pe domnul Isus în inima mea ca mântuitor personal și îi ajut pe cei de-o credință cu mine”)[/COLOR][/SIZE] [SIZE=2]Luca 18.13 “Iar vameșul, departe stând, nu voia nici ochii să-[/SIZE] [SIZE=2]și ridice către cer, ci-și bătea pieptul, zicând: Dumnezeule, fii milostiv mie, păcătosului.”[/SIZE] [SIZE=2]Și ce spune Hristos despre cei doi:[/SIZE] [SIZE=2]Luca 18.14 “Zic vouă că acesta s-a coborât mai îndreptat la casa sa, decât acela. Fiindcă oricine se înalță pe sine se va smeri, iar cel ce se smerește pe sine se va înălța.”[/SIZE] Ceea ce vrea Dumnezeu de la noi este smerenie și ascultare asadar, nu să ne asteptăm la semne si minuni de care nu suntem vrednici, asa cum asteapta penticostalii. |
Cod:
a fost cumva ortodoxia biserica primara.nu stiam de asta. Cod:
Nu am pierdut nimic. Ce poate sa-mi ofere ortodoxia? Ceea ce ma atragen la acest website, sunt minciunile care s-au spus si se spun despre "sectari". In lipsa acestor minciuni, as disparea de pe forum |
Citat:
Eu sint ceeasi persona, sa stii care am fost si mai inainte. Doar ca am realizat ca nu esti chir atit de mielusel cum vrei sa pari, ca ai ajuns sa ataci religia pe care ai lasat-o. Deci din nou: daca ai facut o alta alegere, bine pentru tine, nu incerca sa convingi aici pe cineva ca sansele tale sau "italiana" sint zero. De ce? Pai uite un tata betiv, o persoana betiva...pai niciodata nu se converteste doar ca asa trecind la o alta religie. Betia este o adictie, care trebuie tratata. Un alcoolizat se opreste din baut atunci cind are o motivatie, nici intr-un caz o alta religie. Sincera sa fiu, aceste discutii voi le purtati aici stiind ca este post, si vreti sa ne smintiti de la post. Deci, vazind ca eu te-am tratat cu respect, tu ai atacat pe altii. Fara macar s afii documentat. Doar o dati cu Scriptura si restul...e gol. Nu aveti un respect pentru nimic, dor pentru voi insiva, asta inseamna ca nu sinteti umili, ci sinteti foarte mandri... Stii ce fac aici adventistii si pentricostalii? Beau, maninca bine, prim vine burta lor, traiesc impreuna apoi se re-impreuneaza unii cu altii (intre ei , sigur), beau de sting, brurile sint plini de ei, si nu au respect, deaorece sustin ca "Dumnezeu este iertator". Sint mandrii, si plini de ei insisi... Ei nu stiu nici de post, nici de umilinta. Cu asta am incheiat orice discutie la acest subiect. Probabil ca acest subiect ar trebui sa fie inchis, deja s-a discutat prea mult.:107: |
Omul mai renunta la bautura si cand face un infarct, sau se imbolnaveste de te miri ce... nu numai cand trece la penticostali.
Cunosc si eu pe cineva, care beat fiind a adormit cu tigara in mana si a dat foc patului in care dormea. Nu a mai baut nici un strop de atunci. Iar altul, dupa infarct a lasat fumatul si bautura. Dumnezeu ne atentioneaza in fel si chip, cand am umplut paharul... Interesant e, ca atunci cand unul dintre cei botezati ortodox, devine ortodox practicant, adica merge in mod regulat la biserica, se spovedeste, se roaga zilnic, face ce trebuie sa faca orice bun credincios, atunci incep atacurile cele mai rele, ispite peste ispite din partea diavolilor, pana cand ajunge sa se dezpatimeasca; sa se desparta de pacatele sale - proces de durata, nu de o luna sau doua, ci de ani. Toate relele vin peste acesta; este lucru stiut, care te socheaza la inceput, pana afli de ce se intampla aceste lucruri: ca sa te smeresti; sa scapi de cel mai perfid pacat al omului: mandria. Suferinta, de care ai parte, te apropie de Dumnezeu; simti ajutorul Lui; apoi iar se indeparteaza, si iar revine, intarindu-te, punandu-te la incercare, caci Dumnezeu ne vrea tari in fata ispitelor si fara de pacate, caci in rai nu are voie sa intre nici un pacatos. De aceea ma cam mir, cand aud ce bine va merge voua, doar intrand in randul penicostalilor, al adventistilor, baptistilor, etc. si ce curati sunteti dintr-odata. Eu zic ca nu e bine sa-i judecam pe cei care se lasa asteptati la credinta, desi sunt botezati, caci stiut este ca Domnul ne primeste pana in ultimul ceas, iar plata aceeasi este, si pentru cel din urma ca si pentru cel dintai, nu?!? Deci, poti sa ne spui, italianco, de ce s-a lasat tatal tau de baut? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Iar Biblia insasi este rezultatul unei traditii orale care s-a transmis de la Adam la Moise. Cu ce s-a mâmtuit lumea de la Adam la Moise, dacă nu exista traditie orală? Si de ce au falsificat sectanții tăi în Biblia lui Cornilescu următoarele versete? Traduceri corecte: KING JAMES VERSION: 1 Cor 11.2 "Now I praise you because you remember me in everything and hold firmly to the TRADITIONS, just as I delivered them to you." 2 Tes 2.15 "Therefore, bretheren, stand fast, and hold the TRADITIONS which ye have been taught, whether by word, or our epistle". 2 Tes 3.6 "Now we command you, brethren, in the name of our Lord Jesus Christ, that ye withdraw yourselves from every brother that walketh disorderly, and not after the TRADITIONS which he received of us". Biblia ortodoxă: 1 Cor 11.2 Fraților, vă laud că în toate vă aduceți aminte de mine și țineți PREDANIILE cum vi le-am dat. 2 Tes 2.15 Deci, dar, fraților, stați neclintiți și țineți PREDANIILE pe care le-ați învățat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. 2 TES 3.6 Fraților, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriți de orice frate care umblă fără rânduială și nu după PREDANIA pe care ați primit-o de la noi. În toate traducerile de mai sus substantivul din greaca veche paradosis (traditie, predanie) e tradus corect. Sectantii tai de ce au falsificat traducerea si l-au tradus cu sensul de invățătură in biblia pe care o folositi voi? |
Citat:
Citat:
KJV 1 Corinthians 11:2 Now I praise you, brethren, that ye remember me in all things, and keep the ordinances, as I delivered them to you. Nu am avut timp sa verific celalalte versete. Inainte de a face-o, va rog sa corectati dezinformarea. Sper ca nu a fost intentionata. |
Citat:
|
Pt doartemorar:
Tu ai citat din King James Bible nu din American King James Version. Dar si in King James Bible scrie la 2 Tes 2.15: "Therefore, brethren, stand fast, and hold the TRADITIONS which ye have been taught, whether by word, or our epistle.Therefore, brethren, stand fast, and hold the traditions which ye have been taught, whether by word, or our epistle". TOATE VERSIUNILE MODERNE PROTESTANTE TRADUC CORECT: AMERICAN KING JAMES VERSION: 1 Cor 11.2 "Now I praise you because you remember me in everything and hold firmly to the TRADITIONS, just as I delivered them to you." 2 Tes 2.15 "Therefore, bretheren, stand fast, and hold the TRADITIONS which ye have been taught, whether by word, or our epistle". 2 Tes 3.6 "Now we command you, brethren, in the name of our Lord Jesus Christ, that ye withdraw yourselves from every brother that walketh disorderly, and not after the TRADITIONS which he received of us". La fel si in International Standard Version 2008: 1 Cor11.2 " praise you for remembering everything I told you and for holding to the [COLOR=red]traditions[/COLOR] that I passed on to you." 2 Tes 2.15 "So then, brothers, stand firm, and cling to the [COLOR=red]traditions[/COLOR] that you were taught by us, either by word of mouth or by our letter". 2 Tes 3.6 "In the name of our Lord Jesus, the Messiah, we command you, brothers, to keep away from every brother who is living in idleness and not living according to the [COLOR=red]tradition[/COLOR] that they received from us" |
Citat:
Cu zeciuiala este la fel, Iisus a fost de neam iudeu, pastrand datinile si obiceiurile iudaice, frecventa templu si sambata pt. ca atunci avea posibilitatae de a vb in templu multimilor care erau foarte rigoriste in privinta datinilor .Astfel ca nu sa sustras de la zeciuiala. Dar sa nu uitati ca Iisus pastra si sarbatorile iudaice, Pastile, Cincizecimea...VOI CRED CA LE-ATI UITAT SA LE PASTRATI, APOI CE MAI TOT SPUNETI CA URMATI BIBLIA SI PE IISUS???MAI AVETI CATEVA LIPSURI, CRED CA O SA AVETI SI SARBATORI ODATA SI ODATA... Cred ca totusi sunteti daparte de Biblie.... |
Va multumesc ca ati facut corectura. Vedeti de ce este important sa verificam orice ni se spune? Nu trebuie sa va suparati, insusi marele apostol Pavel s-a lasat verificat de crestinii din Bereea. Fapte 17,11
|
Primii crestini nu practicau zeciuiala, ci fiecare dădea cat putea.
Iar apostolii evanghelizatori erau obligati sa renunțe total la cele lumești inclusiv la posesiuni (la fel ca si calugarii din manastiri): Luca 9.23 "Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie"; Matei 19.29 "Și oricine a lăsat case sau frați, sau surori, sau tată, sau mamă, sau femeie, sau copii, sau țarine, pentru numele Meu, înmulțit va lua înapoi și va [COLOR=black]moșteni viața veșnică". [/COLOR] Matei 6.31 " Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? 33. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei." |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
...si asa Iisus ajungand la momentul in care isi incheie activitatea, dupa ce 33 de ani a tinut sarbatorile s-a hotarat peste noapte...GATA...PANA AICI...sau cum ai spus desfiintate la cruce,cum vine asta? Ca ultimele cuvinte au fost...sau ma iei ca Vasinec cu catapeteazma si cu cutitul cazut? Noi ortodocsii nu taiem decat mielul ,in ajunul sarbatorii iar preotii nu junghie nici vitei, nici miei, nici nu ciupelesc gaini etc. CRED CA VOI VEDETI IN SARBATORI CEVA DE ACEST GEN!!! Fa mai intai diferenta intre sarbatorile CEREMONIALE iudaice si intre sarbatorile COMEMORATIVE care vin si aduc in fata omului un eveniment din viata lui Iisus... Cred ca nu esti incuiat mintal ca sa-ti spun de ce sarbatorim Pastile, Cincizecimea, Floriile (ca tot se apropie ele acum)... Cred ca am mai spus-o :FIECARE SECTA SI-A FACUT UN DUMNEZEU PERSONAL PE CARE SA-L CINSTEASCA ASA CUM SE CUVINE...AL VOSTRU E UNUL CORCIT, si din VT.si din NT., ...cel penticostal e facut dupa cartea Faptelor, cel baptist e confectionat dupa ultimele cuvinte de la Matei...etc. Dumnezeul nostru e facut dupa NT. si Traditie, mai aspru un pic ca si al vostru(sectarilor) dar daca ai de aface cu EL (in sensul bun al cuvantului) ,poti spune ca Pavel:Nu mai traiesc eu ci , Hristos traieste in mine. |
Citat:
Avem cu ce ne mandri noi ortodocsii ca am avut domnitori care au stiut sa pastreze legatura cu Dumnezeu, au aparat CREDINTA SI NEAMUL pana la moarte:vezi sfarsitul vietii lui Constantin Brancoveanu si a fiilor lui,.(nu era sectar).Despre altii nici ca mai vb. Au fost personalitati care au adus tiparul pe pamantul patriei noastre(nu a venit din America si nu a fost adus de pastori), iar primele carti au fost Biblia, si cartile de cult...nicidecum scrierile E.G.WHITE. Am avut cine sa ne invete carte, si aici amintesc pe cel care a desfiintat analfabetismul romanilor din Transilvania, pe Mitropolitul Andrei Saguna (nu era pastor). Nu mai vorbesc de cei care au pus bazele primelor SPITALE si primelor AZILE pt bolnavi si batrani. Cerceteaza si istoria sa vezi ce viata duceau romanii, IAR ACUM IATA RASPLATA OSTENELILOR , FUGA DE CREDINTA STRAMOSEASCA. VA INTREB ,DACA AR TRAI DOMNITORII NOSTRI ACUM SI AR VEDEA CA O PARTE DIN REPREZENTATII POPORULUI RO FUG LA SECTARISM CE AR SPUNE OARE? ... RUSINE CELOR CARE NU-SI CUNOSC ISTORIA!!! |
Citat:
"Curățiți aluatul cel vechi, ca să fiți frământătură nouă, precum și sunteți fără aluat; căci Paștile nostru Hristos S-a jertfit pentru noi." (1 Cor.5,7) La fel si cu sarbatoarea Cincizecimii...(de Florii eu nu am amintit nimic). Aceste sarbatori ceremoniale au fost instituite doar pentru spatiul iudaic. Pe de alta parte, sabatul este un exemplu de sarbatoare COMEMORATIVA, este un memorial al Creatiunii. El transcede mozaismul, pt ca sabatul a fost facut pentru om, nu doar pentru iudeu: "... Sâmbăta a fost făcut pentru om..." (Marcu 2,27) Citat:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos..." (2 Tim.3,16) |
Citat:
|
Citat:
Despre sarbatori cred ca nu ai inteles, sau nu vrei sa intelegi ce am zis...ce au sarbatorit iudeii la PASTI si ce sarbatorim noi....la fel cu CINCIZECIMEA...despre Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim sau FLORIILE vroiam sa spun ca noi ne aducem aminte de acel eveniment...CEVA GRESIT DUPA PAREREA TA? |
pentru geony
Despre sarbatori cred ca nu ai inteles, sau nu vrei sa intelegi ce am zis...ce au sarbatorit iudeii la PASTI si ce sarbatorim noi....la fel cu CINCIZECIMEA...despre Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim sau FLORIILE vroiam sa spun ca noi ne aducem aminte de acel eveniment...CEVA GRESIT DUPA PAREREA TA?
CINCIZECIMEA DUPA STIINTA MEA NU ESTE INTRARAE DOMNULUI IN IERUSALIM CI ESTE RUSALILE -POGORIREA DUHULUI SFINT |
POSTAT DE GEONY
Avem cu ce ne mandri noi ortodocsii ca am avut domnitori care au stiut sa pastreze legatura cu Dumnezeu, au aparat CREDINTA SI NEAMUL pana la moarte:vezi sfarsitul vietii lui Constantin Brancoveanu si a fiilor lui,.(nu era sectar).Despre altii nici ca mai SA NU SPUI CA SI DOMNITORII TARII ROMANESTI ERAU SFINTI. Luca 18:19 "Pentru ce Mă numești bun?" i-a răspuns Isus. "Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu. EU CRED CA TOTI OAMENI SUNT PACATOSI SI AU NEVOIE DE MINTUIRE Romani 3:23 Căci toți au păcătuit, și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu. Romani 3:10 după cum este scris: "Nu este nici un om neprihănit, nici unul măcar Psalmii 14:2 Domnul Se uită de la înălțimea cerurilor peste fiii oamenilor, să vadă de este vreunul care să aibă pricepere, și care să caute pe Dumnezeu. Psalmii 14:3 Dar toți s-au rătăcit, toți s-au dovedit niște netrebnici; nu este nici unul care să facă binele, nici unul măcar ATUNCI CUM POTI SA NUMESTI SFINT PE CINEVA. POTI SA FII SFINTIT SI CURATIT DE PACATE EU CRED DOAR PRIN SINGELE DOMNULUI ISUS HRISTOS ,MIELUL FARA CUSUR JERTFIT PENTRU PACATEL NOASTRE. CHIAR SI APOSTOLII AU AVUT NEVOIE DE ACEASTA JERTFA SI EI AU FOST OAMENI CA SI NOI DOAR CA AU TRAIT O VITA APROAPE DE DUMNEZEU. |
Citat:
|
Citat:
In mod sigur nu s-a lasat judecat de farisei si falsii crestini. |
Anca,
Citat:
Liderii, conducatorii , ideologii neoprotestanti sunt respectati si adorati de comunitati la fel ca si apostolii si chiar se socotesc urmasii fideli ai acestora prin citirea epistolelor si invataturilor noutestamentare si incercarea de aplicare intocmai in adunarile lor. Se studiaza asiduu si Vechiul Testament in paralel cu N.T si se diseca amanuntit toate scrierile biblice. Interesul si costiinciozitatea studierii acestora sunt infinit de scrupuloase, fiind socotite ca esentiale pentru mantuirea sufletului si necesare pentru combaterea altor invataturi.Pana aici este in regula, pentru ca nici un cuvant nu se va intoarce fara sa aduca rod, dar marea inselare pentru omul nestiutor este interpretarea pe care acesti lideri o dau Sfintelor Scripturi. Lingvistii stiu si stim si noi ce mult conteaza chiar si o virgula si un accent pentru a schimba complet sensul si semnificatia frazei, ce sa mai vorbim de 'traduceri' identic naturale. Si pentru ca manipularea sa fie completa si-au facut un scop in sine de a 'indoctrina' orice membru ca ortodocsii ( in Romania ) si catolicii sunt cei mai mari rataciti si idolatrii si FOOARTE PERICULOSI, inchinatori si slujitori la draci. Asa ca puteti sa trageti si singuri concluziile cum ,dupa aderarea la secte a unor oameni, acestia isi schimba total atitudinea fata de cei din jur.Li se innoculeaza o psihoza in masa legat de Biserica traditionala ca, niciodata, sa nu cumva sa doreasca sa se mai intoarca. Se cauta versete atat din NT cat si din VT, se fac niste analogii cu totul si cu totul puerile, care bineinteles ca 'tineau' la niste bieti oameni analfabeti . Acum vad ca tin si la cei 'scolati', dar complet in afara de teologie, de scrierile filocalice,fara o cultura a Duhului. Cat despre Sfanta Impartasanie cu Trupul si Sangele Domnului, au cel putin aici bunul simt sa le explice adeptilor ca este doar un simbol. Au ,intr-adevar , cam o data pe luna o zi in care se impart bucatele mici de paine si un paharel minuscul de vin la fiecare dupa ce se roaga pentru binecuvantarea acestora, ca o aducere aminte a jertfei Domnului.Dar si aici intervine atacul asupra ortodoxiei ! Ridiculizand, batjocorind si defaimand credinta ca prin puterea si lucrarea Duhului Sfant si prin rugaciunile preotului sfintit painea si vinul sufera vreo trasformare reala.Lor li se innoculeaza ca toate acestea sunt doar minciuni si inselatorii. Si eu aveam aceeasi parere si cand am inceput sa studiez ortodoxia ca sa o pot combate pentru a-mi atrage sotul la neoprotestanti am spus:" Ei asta chiar este cea mai mare 'gogorita' pe care ortodocsii astia redusi mintali o pot sustine. Dupa ce Duhul Sfant a inceput sa-mi lumineze mintea prin scrierile filocalice,dupa minunile pe care le-am trait si de care ma temeam ca sunt de la cel rau, dupa ce tot esafodajul meu construi cu grija a inceput sa se clatine, cand inca nu stiam cu certitudine ce sa aleg ce credeti ca m-a convins ca sunt pe o cale rea, cum credeti ca a sunat chemarea cereasca? "Veniti la Mine toti cei truditi si impovarati, toti cei flamanzi si insetati "Caci cine nu mananca Trupul Meu si nu bea Sangele Meu nu are parte cu Mine" Atunci am inteles foarte clar acest cuvan pe care-l citisem de mii de ori ,dar care atunci, in acel contest, in acea nevoie sufleteasca s-a dovedit raspunsul pe care-l asteptam. Da, era cuvantul scris pe paginile Sf. Scripturi, dar curat si degrevat de interpretarea defaimatoare si mincinoasa.Da, era chemarea la Sfanta si adevarata impartasire cu trupul si sangele Domnului si am simtit real ca eu, pana atunci, nu am avut parte de asa ceva, deci nu puteam sa am nicidecum siguranta mantuirii sufletului, indiferent de sperantele mincinoase pe care mi le dadeau acei lideri la fel de inselati ca si mine in asteptari. Ganditi-va doar la ispitirea Domnului ! Chiar cu cuvantul scris a indraznit cel rau sa vina la insusi Fiul Lui Dumnezeu, dar denaturat nu prin slova ci prin interpretare. Exact prin aceleasi metode pot fi si acum manipulati bietii oameni fara o baza si o protectie reala. |
Citat:
|
Citat:
2.Duhul Sfant de regula lucreaza in inima, la ratiune mai putin.... 3.Of, am uitat ca la neoprotestant nu exista notiunea de "smerenie"... daca nu strigi in gura mare "am duhul sfant!!!" esti un ratacit si nu l-ai avut niciodata. La noi la ortodoxi, omul smerit nu o sa strige si nu o sa se laude niciodata ca are Duhul Sfant dar sa nu uitam: cel ce plineste poruncile are in sine pe Poruncitor! Har si Pace de la Domnul! |
Citat:
|
Citat:
Mi-a placut si mie foarte mult parerea lui 57Li, si se cunoaste ca in spatele randurilor lui se afla o intreaga experienta de viata sfarsita din fericire cu bine. Har si Pace de la Domnul! |
Bun venit 57Li în mica comunitate de oameni treziți din înșelarea neoprotestantă. Te înțeleg și mă bucur că ai revenit acasă dintr-o risipire la care m-am făcut părtaș o vreme.
Dragă Litanu (uite vezi că sunt aproape tandru cu tine), ai primit cumva la adventiștii tăi darul deosebirii duhurilor? Parcă în urmă cu câteva ore îmi făceai reproșuri că mă exprim într-un anumit fel. Cam arogantă purtare manifești, nu crezi? S-au la voi așa e "frumos și creștinește" să puneți etichete arbitrare pe experiențele altora? Păi află Mariane că nici mata nu ai convins pe nimeni cu politețea ta ipocrită și semidocția în materie de Biblie. |
Interesanta joaca de-a dialogul... Daca tot v-ati apucat sa va raspundeti intrebarilor puse pe acest topic, trebuie sa stabiliti mai intai cine joaca rolul ortodoxului si cine pe cel al "sectantului". Oricum, raspunsurile noastre se sterg de-a valma de catre moderator...
Va doresc un dialog placut! :) |
Citat:
Sa revenim... Har si Pace de la Domnul! |
Citat:
|
Citat:
"Si faptele firii pamantesti sunt cunoscute si sunt acestea: preacurvia, curvia, necurartia, desfranarea, inchinarea la idoli, vrajitoria, vrajbile, certurile, zavistiile, maniile, neintelegerile, desbinarile, certurile de partide, pizmele, uciderile, betiile, imbuibarile, si alte lucruri asemanatoare cu acestea... Cei ce fac astfel de lucruri nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu (indiferent de confesiunea religioasa din care fac parte - paranteza imi apartine)"(Galateni 5:19-21) "Roada Duhului, dimpotriva, este: dragostea, bucuria, pacea, indelunga rabdare, facerea de bine, credinciosia, blandetea, infranarea poftelor."(Galateni 5:22.23) Nu este nevoie sa ne judecam unii pe altii. Ar fi mai bine ca "fiecare sa se cerceteze pe sine insus"(1 Corinteni 11:28), in lumina Cuvantului lui Dumnezeu. |
Citat:
Daca ortodocsii au dreptate si dvs. va aflati intr-un eres, v-ati ratat mantuirea. |
Citat:
Ar fi fost interesant de vazut care e parerea dumnealor, ca pe a ortodocsilor despre ei cred ca o stim.. |
Citat:
Pentru cei care vor un pahar de must si o bucata de biscuite, intr-adevar nu necesita. Totusi, din moment ce la Cina cea de Taina a fost totusi o masa, si tineti musai sa facei lucrurile "ca la Carte", de ce nu faceti o masa efectiv, ca la inceputurile crestinismului si imitati bisericile traditionale "stilizand" painea si vinul? De ce nu-si ia fiecare acasa acele ..articole si le serveste "in amintirea Domnului", acolo in familie si e musai sa faceti un fel de spectacol din asta, inca o data, imitand bisericile traditionale? Si mai am o intrebare, pe ce criterii de interpretare la adventisti mustul este considerat vin? |
Citat:
Conteza mult sa fim sinceri in credinta noastra si sa-L cauta pe Dumnezeu cu toata inima noastra, cu tot cugetul nostru. |
Citat:
La instituirea Sfintei Impartasanii, a fost prezent si Mantuitorul, cu trup si sange. Ce le-a oferit ucenicilor cand le-a dat o bucata de paine si le-a spus "Luati mancati, acesta este trupul Meu"? Le-a dat cu adevarat o bucata din trupul Sau sau le-a dat ceva care urma sa ramana ca un simbol al Trupului ce avea sa se franga pe Cruce? |
Citat:
Deci, mustul esta tot vin, dar nefermentat. Din cate stiu, in limba greaca (limba in care a fost scris Noul Testament), atat pentru vin cat si pentru must se folosea acelasi termen: "tyros" - care semnifica zeama de strugure (fermentata sau nefermentata). |
Citat:
Ofof... cam greu cu cultura pe la neoprotestanti ....pardon ce-i aia? Har si Pace de la Domnul! |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 12:04:29. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.