Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6131)

tricesimusquintus 02.01.2011 22:54:12

Citat:

În prealabil postat de anatolie (Post 318713)
Mandria si de multe ori starea materiala. La mine unde stau majoritatea care pleaca o fac pentru ca le da bani sectarii si etc. Doamne ajuta!

Nț, nț, sectarii ăștia nu mai știu ce să facă cu banii! http://yoursmiles.org/tsmile/money/t3902.gifAr trebui să construiască Adunarea Mântuirii Neamului...

Geony 02.01.2011 23:01:32

Citat:

În prealabil postat de musafirul (Post 318708)
Scriptura nu poate fi o calauza oarba. .

Scriptura singura nu te poate calauzi singura, ai nevoie de calauzitor...vezi cazul cu famenul etiopian din Fapte....

Citat:

În prealabil postat de musafirul (Post 318708)
Dovediti-mi cu Sfanta Scriptura ca gresesc si sunt gata sa schimb, sa indrept.

Nu ai nevoie de dovezi de la mine...cauta pe Google culte neo-protestante si vezi cate iti arata. Toate acele culte sunt de parerea ta, ca nu gresesc...insa sunt culte, nu cult...ori si adevarul e UNUL, nu mai multe...

Geony 02.01.2011 23:07:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 318721)
Nț, nț, sectarii ăștia nu mai știu ce să facă cu banii! http://yoursmiles.org/tsmile/money/t3902.gifAr trebui să construiască Adunarea Mântuirii Neamului...

Sau Adunarea Ebed-Ezel, sau Adunarea Sperantei Mantuirii etc...
.......sunt multe sigle care s-ar putea punea, ca aia cu Adunarea Mantuirii Neamului nu se potriveste la NP, pt ca aia din start sunt mantuiti, ....

Geony 04.02.2011 19:27:54

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 318720)
Ca să continui ideea: adventiștii nu-și fac semnul cărții când se uită la poza Ellenei White, nici n-o pupă, nici nu-i aprind candelă. Am fost destul de explicit?

Nu e nevoie ca o erezie NP sa-si pupe fondatorii... faptul ca dau crezare invataturii lor e suficient a spune ca au un idol pe care il cinstesc respectand invatatura...
Deci d-le trice, idolul vostru este E.G.White ...

tricesimusseptimus 05.02.2011 12:04:22

Citat:

În prealabil postat de Geony (Post 332991)
Nu e nevoie ca o erezie NP sa-si pupe fondatorii... faptul ca dau crezare invataturii lor e suficient a spune ca au un idol pe care il cinstesc respectand invatatura...
Deci d-le trice, idolul vostru este E.G.White ...

Nu contenesc să mă minunez cum poate un închinător la Sf. Maria să rostească asemenea cuvinte...

camy_d 05.02.2011 12:22:53

Citat:

În prealabil postat de tricesimusseptimus (Post 333384)
Nu contenesc să mă minunez cum poate un închinător la Sf. Maria să rostească asemenea cuvinte...

Nu te lua de măicuța Domnului, de Maria. Vezi că datorită ei, ne mântuim și noi și poate și voi (în cazul în care vă mântuiți), pentru că L-a născut pe Iisus. Dacă ați avea măcar o fărâmă de respect pentru Hristos, n-ați ironiza-o pe mama Lui, chiar dacă nu v-ați închina ei, dar măcar ați respecta-o.

dianagroza 05.02.2011 12:25:19

Nestiinta. Asta e motivul.
Oamenii care fac asta nu inteleg importanta Mantuirii.
Nestiinta + iubirea de arginti, in sensul ca la neoprotestanti nu au asa multe sarbatori ca la ortodocsi.

macsim 05.02.2011 13:48:52

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333403)
Nestiinta + iubirea de arginti, in sensul ca la neoprotestanti nu au asa multe sarbatori ca la ortodocsi.

Care este legatura intre nestiinta+iubirea de arginti si sarbatorile mai putine la numar decat cele ortodoxe?

tricesimusquintus 05.02.2011 13:50:04

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333401)
Nu te lua de măicuța Domnului, de Maria.

Nu contenesc a mă minuna și de hipersensibilitatea unora ce rezonează imediat ce aud rostindu-se numele Sf. Maria în gura unui neoprotestant. Dacă ar fi la fel de prompți în a-i taxa cu "nu te lua de măicuța Domnului!" când îi aud pe unii ortodocși rostind înjurături grele la adresa ei...

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333401)
Vezi că datorită ei, ne mântuim și noi și poate și voi (în cazul în care vă mântuiți)

Aceasta este una din cele mai perfide erezii pe care diavolul a reușit s-o strecoare printre [unii] creștini! Noi (și chiar și "voi") ne mântuim datorită marii iubiri a lui Dumnezeu și Jertfei Domnului Hristos. Acesta este mesajul Evagheliei lui Iisus Hristos. Nu cunosc "o altă evanghelie" în privința mântuirii!

dianagroza 05.02.2011 13:54:08

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 333451)
Care este legatura intre nestiinta+iubirea de arginti si sarbatorile mai putine la numar decat cele ortodoxe?

Pai simplu. Cunosc cazuri concrete de martori lui Iehova si crestini dupa Evanghelie, nu stiu exact in ce categorie intra.
Nestiinta in ce conta credinta ortodoxa, dincolo de a repeta un dus-intors la Biserica mecanic, insemnatatea sarbatorilor, tainelor si tot ce tine de credinta. De aici si desprinderea asa de usoara din sanul Bisericii.
Iubirea de arginti, adica sa nu mai cheltuiasca bani la sarbatori si sa mearga la nunti, pe motiv ca nu le da voie confesiunea.

macsim 05.02.2011 14:10:09

Citat:

În prealabil postat de dianagroza (Post 333454)
Pai simplu. Cunosc cazuri concrete de martori lui Iehova si crestini dupa Evanghelie, nu stiu exact in ce categorie intra.
Nestiinta in ce conta credinta ortodoxa, dincolo de a repeta un dus-intors la Biserica mecanic, insemnatatea sarbatorilor, tainelor si tot ce tine de credinta. De aici si desprinderea asa de usoara din sanul Bisericii.
Iubirea de arginti, adica sa nu mai cheltuiasca bani la sarbatori si sa mearga la nunti, pe motiv ca nu le da voie confesiunea.

Cu tot respectul ... cazurile pe care le cunoasteti, despre care nu stiti "exact in ce categorie intra" sunt cazuri despre care chiar nu stiti nimic exact ... doar presupuneti si concluzionati. Asa am inteles din afirmatia dumneavoastra.

Ma indoiesc ca "Iubirea de arginti, adica sa nu mai cheltuiasca bani la sarbatori si sa mearga la nunti, pe motiv ca nu le da voie confesiunea" este o afirmatie pe care cineva, despre care nu stiti "exact in ce categorie intra", v-ar fi facut-o dumneavoastra.

Dar ... raspunderea afirmatiilor pe care le faceti, va revine in totalitate.

Spuneti-mi ... nu a-ti avut niciodata nici o mica banuiala ca s-ar putea sa ne judecati gresit? Si asta nu din rautate - pentru ca nu cred ca sunteti un om rau - ci doar din nestiinta ?

dianagroza 05.02.2011 14:12:27

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 333465)
Cu tot respectul ... cazurile pe care le cunoasteti, despre care nu stiti "exact in ce categorie intra" sunt cazuri despre care chiar nu stiti nimic exact ... doar presupuneti si concluzionati. Asa am inteles din afirmatia dumneavoastra.

Ma indoiesc ca "Iubirea de arginti, adica sa nu mai cheltuiasca bani la sarbatori si sa mearga la nunti, pe motiv ca nu le da voie confesiunea" este o afirmatie pe care cineva, despre care nu stiti "exact in ce categorie intra", v-ar fi facut-o dumneavoastra.

Dar ... raspunderea afirmatiilor pe care le faceti, va revine in totalitate.

Spuneti-mi ... nu a-ti avut niciodata nici o mica banuiala ca s-ar putea sa ne judecati gresit? Si asta nu din rautate - pentru ca nu cred ca sunteti un om rau - ci doar din nestiinta ?

Nu stiu in ce categorie intra, adica daca sunt neoprotestanti, protestanti, sectari... si nici nu ma intereseaza.
Ce treaba am eu sa va judec?
Nu ma intereseaza sa va schimb ideile.
Exista o intrebare si am raspuns din date concrete.
Nu ma preocupa daca ma credeti sau nu.

camy_d 05.02.2011 19:05:33

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 333452)
Nu contenesc a mă minuna și de hipersensibilitatea unora ce rezonează imediat ce aud rostindu-se numele Sf. Maria în gura unui neoprotestant. Dacă ar fi la fel de prompți în a-i taxa cu "nu te lua de măicuța Domnului!" când îi aud pe unii ortodocși rostind înjurături grele la adresa ei...

Eu n-am auzit înjurături la adresa ei, nu știu despre ce vorbești.

Citat:

Aceasta este una din cele mai perfide erezii pe care diavolul a reușit s-o strecoare printre [unii] creștini! Noi (și chiar și "voi") ne mântuim datorită marii iubiri a lui Dumnezeu și Jertfei Domnului Hristos. Acesta este mesajul Evagheliei lui Iisus Hristos. Nu cunosc "o altă evanghelie" în privința mântuirii!

Care Iisus Hristos S-a născut din ... nimic?

Vezi că dacă m-aș lega de mama ta, sigur n-ai lua-o ca pe respect față de tine.

tricesimusquintus 05.02.2011 21:49:21

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333596)
Eu n-am auzit înjurături la adresa ei, nu știu despre ce vorbești.

Ferice de tine că te învârți prin medii mai selecte.

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333596)
Care Iisus Hristos S-a născut din ... nimic?

Am spus eu asta? Doar am subliniat faptul că noi ne mântuim datorită Domnului Hristos, nu datorită maicii Sale.

camy_d 06.02.2011 12:49:42

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 333722)
Am spus eu asta? Doar am subliniat faptul că noi ne mântuim datorită Domnului Hristos, nu datorită maicii Sale.

N-are rost să-ți răspund la această replică, fiindcă oricum tot ce vrei tu vei înțelege. Am văzut eu că la oameni nu ține cu explicații, îți spun doar că ai răstălmăcit tot ce am zis.

Atât îți spun, respectă pe Maria, pe sfinți, pe îngeri! Dacă arăți lipsă de respect față de cei care-L slujesc pe Dumnezeu, arăți lipsă de respect față de Dumnezeu. Până și musulmanii știu s-o respecte pe Maria, chiar dacă probabil nu i se închină. Repet, respectați sfinții!

tricesimusquintus 06.02.2011 13:57:11

Citat:

În prealabil postat de camy_d (Post 333857)
N-are rost să-ți răspund la această replică, fiindcă oricum tot ce vrei tu vei înțelege. Am văzut eu că la oameni nu ține cu explicații, îți spun doar că ai răstălmăcit tot ce am zis.

Atât îți spun, respectă pe Maria, pe sfinți, pe îngeri! Dacă arăți lipsă de respect față de cei care-L slujesc pe Dumnezeu, arăți lipsă de respect față de Dumnezeu. Până și musulmanii știu s-o respecte pe Maria, chiar dacă probabil nu i se închină. Repet, respectați sfinții!

Deci musulmanii o respectă pe Sf. Maria deși nu i se închină, însă eu dacă nu mă închin ei o hulesc și o jignesc (cum bați toba pe alt topic)... Fain!

nutucutu 06.02.2011 14:01:07

Citat:

Daca neoprotestantii nu se inchina Lui Dumnezeu, credeti ca se vor inchina vreodata sfintei Fecioare?

camy_d 06.02.2011 14:05:58

Citat:

În prealabil postat de nutucutu (Post 333892)
Daca neoprotestantii nu se inchina Lui Dumnezeu, credeti ca se vor inchina vreodata sfintei Fecioare?

N-am cerut închinare, știu că aș fi cerut prea mult, doar să vorbească frumos. E prea mult și asta?

Heurtebise 06.02.2011 14:47:28

Citat:

În prealabil postat de elom (Post 131882)
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? Nu cred că toți care fac asta sunt alcoolici sau persoane cu moravuri ușoare.
Sper că ăsta va fi un topic în care se va răspunde la obiect, nu unul în care să se ajungă la ceartă din nou.

Nu sunt deloc alcoolici sau cu moravuri usoare. Din contra, foarte multi au trecut la neoprotestantism tocmai din cauza alcoolismului vreunui preot de sat.
Personal, am trecut de la un cult neoprotestant la religia ortodoxa datorita unor sfinti ortodocsi.

Geony 06.02.2011 16:26:29

Citat:

Aceasta este una din cele mai perfide erezii pe care diavolul a reușit s-o strecoare printre [unii] creștini! !

Asta o spui tu, iau intreaga adunare a adventistilor care tin ca evreii sabatul....?

Citat:

Noi (și chiar și "voi") ne mântuim datorită marii iubiri a lui Dumnezeu și Jertfei Domnului Hristos. Acesta este mesajul Evagheliei lui Iisus Hristos. !

Femeie a fost scurta si la obiect.
...dar te ajut ei trice sa pricepi: prin rugaciunile Fecioarei Maria catre Fiul ei ne mantuim noi...asa cum se mantuie AZS prin implinirea poruncilor profetesei lor...http://yoursmiles.org/tsmile/forum/t1202.gif

Citat:

Nu cunosc "o altă evanghelie" în privința mântuirii!

Asta spun toti NP , si se vad roadele: peste 3000 de secte NP...si numarul tot creste!
Evanghelia dupa E.G. White o cunosti? Aceste femeii ii slujiti si in invatatura ei credeti :http://yoursmiles.org/psmile/king/p0616.gif

Geony 06.02.2011 16:33:39

Citat:

În prealabil postat de macsim (Post 333465)

Dragum meu, nimeni nu va judeca pe voi ca persoane. Stim ca cine e amagit si inselat numai mila lui D-zeu il mai scapa.
Noi judecam invatatura NP, care e schimbatoare si care se crede a fi dupa Biblie...am crede, dar cand vedem cate culte NP sunt si toate se cred perfecte, suntem indreptatiti sa credem ca sunt roadele lucrarii proorocilor si invatatorilor mincinosi...

docmana 19.03.2011 18:16:09

Citat:

ii respectam foarte mult pe toti acestia, dar eu una aleg sa nu ma inchin lor, inchinarea este rezervata in exclusivitate lui Dumnezeu.

Erethorn 19.03.2011 19:54:19

Citat:

În prealabil postat de docmana (Post 348949)
ii respectam foarte mult pe toti acestia, dar eu una aleg sa nu ma inchin lor, inchinarea este rezervata in exclusivitate lui Dumnezeu.

Nici ortodocsii nu se inchina sfintilor, nici catolicii.

tricesimusquintus 19.03.2011 23:01:24

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 348963)
Nici ortodocsii nu se inchina sfintilor, nici catolicii.

Păi va trebui odată și odată să vă hotărâți, vă închinați ori nu?:106:

Erethorn 20.03.2011 08:04:17

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 348990)
Păi va trebui odată și odată să vă hotărâți, vă închinați ori nu?:106:

Latrie - (Din gr. latréia, slujirea unui stăpân). Cultul de adorație datorat numai lui Dumnezeu. Prin el omul recunoaște măreția nesfârșită a lui Dumnezeu, stăpânirea sa asupra noastră și dependența noastră de el. Prin el este închinat și preamărit Dumnezeu Creator, Răscumpărător și Sfințitor, Domn și Stăpân a toate câte există, Iubire nemărginită.

Dulie - (Din gr. douléia, supunere, servitute). Venerare a îngerilor și sfinților din cer, datorită harului deosebit pe care l-au primit de la Dumnezeu.

Hiperdulie - (Din gr. hęper, peste, și douléia, supunere, servitute). Cult special rezervat Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, în virtutea superiorității sale în rândul sfinților din ceruri.

Din Mic dicționar creștin catolic de pr. Ioan Tămaș

tricesimusquintus 20.03.2011 08:32:12

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 349015)
Latrie - (Din gr. latréia, slujirea unui stăpân). Cultul de adorație datorat numai lui Dumnezeu. Prin el omul recunoaște măreția nesfârșită a lui Dumnezeu, stăpânirea sa asupra noastră și dependența noastră de el. Prin el este închinat și preamărit Dumnezeu Creator, Răscumpărător și Sfințitor, Domn și Stăpân a toate câte există, Iubire nemărginită.

Dulie - (Din gr. douléia, supunere, servitute). Venerare a îngerilor și sfinților din cer, datorită harului deosebit pe care l-au primit de la Dumnezeu.

Hiperdulie - (Din gr. hęper, peste, și douléia, supunere, servitute). Cult special rezervat Preasfintei Fecioare Maria, Maica lui Dumnezeu, în virtutea superiorității sale în rândul sfinților din ceruri.

Din Mic dicționar creștin catolic de pr. Ioan Tămaș

Creștinul de rând (reprezentat în țara noastră la nivel de milioane!) nu face această diferență, el făcându-și la fel cruce în fața icoanei maicii Domnului, ori a Mântuitorului și pupând la fel de evlavios cele două reprezentări - care la urma urmei sunt doar niște obiecte neînsuflețite. Electricianul din Aruncații din Deal poate cel mult să se amuze la cum ar arăta super dulia aceea...:21:

docmana 20.03.2011 17:19:45

de dulie eu nu am auzit, credeam ca sunt alea de la tabloul electric.

catalin2 20.03.2011 18:58:45

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 349016)
Creștinul de rând (reprezentat în țara noastră la nivel de milioane!) nu face această diferență, el făcându-și la fel cruce în fața icoanei maicii Domnului, ori a Mântuitorului și pupând la fel de evlavios cele două reprezentări - care la urma urmei sunt doar niște obiecte neînsuflețite. Electricianul din Aruncații din Deal poate cel mult să se amuze la cum ar arăta super dulia aceea...:21:

Niciun ortodox cand se roaga la icoana nu se roaga sa-l ajute icoana, se roaga sa-l ajute Dumnezeu sau sfantul din acea icoana. Doar neoprotestantii inteleg gresit. Iar cand ne rugam la sfant il rugam se sa roage la Dumnezeu pentru noi. Spre deosebire de adventisti si martori noi restul credem ca nimeni nu moare de tot, iar sfintii sunt in Rai si sunt mai aproape de Dumnezeu. iar in Biblie scrie sa ne rugam unii pentru altii.

septuagesimus 17.05.2011 07:52:51

Citat:

În prealabil postat de catalin2 (Post 349079)
Spre deosebire de adventisti si martori noi restul credem ca nimeni nu moare de tot, iar sfintii sunt in Rai si sunt mai aproape de Dumnezeu. iar in Biblie scrie sa ne rugam unii pentru altii.

Cât de biblică, hristică, ori apostolică poate fi o credință în semi-moarte, în reîncarnare (mai exact dez-carnare)? Și apoi, la ce bun să ne mai rugăm pentru alții ("alții" fiind conform frazei dvs. sfinții) din moment ce ei sunt deja în Rai?

Theodor_de_Mopsuestia 24.07.2011 17:29:48

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 349016)

Iata o mostra perfecta de umor infantil si jignitor pe deasupra... In al catelea instar sunteti? Cu siguranta, nu aveti nici macar pteroteci... Aaa, scuzati, sunteti uman... Ciudat, dupa replicile cand stereotipe (copiate dupa Arminius, Miller si White), cand infantile (precum cea de mai sus), as fi zis ca termitele au invatat graiul omenesc... Nu de alta, dar doar insectele sociale si...sambatarii par a avea "hive mind"... =)) Spun asta fiindca toti neosaducheii/sambatarii/hiliastii/neoarminienii/toti inselatii astia, etc., vorbesc si scriu la fel. Cel putin pe forumul asta. Asa ca se poate presupune ca si gandesc la unison. Exact ca insectele dintr-un musuroi. In nici un caz ca oameni care au o relatie personala si vie cu Dumnezeu, prin Scriptura si/sau Biserica.

Mihai36 24.07.2011 17:56:38

Citat:

În prealabil postat de septuagesimus (Post 361567)
Cât de biblică, hristică, ori apostolică poate fi o credință în semi-moarte, în reîncarnare (mai exact dez-carnare)? Și apoi, la ce bun să ne mai rugăm pentru alții ("alții" fiind conform frazei dvs. sfinții) din moment ce ei sunt deja în Rai?

Se pare ca nu sint toti inca in rai si nu doar noi ne rugam pentru ei ci si ei se roaga pt noi ca doar de aceea ii invocam -ca este adevarat sau nu nu putem sti sigur insa in multe cazuri rugaciunile transmise prin ei ne sint implinite -atunci cind sint rezonabile.

the_Listener 02.08.2011 00:59:32

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 131968)
Poate ca acolo au parte mai usor de raspunsuri la intrebari.
Poate ca acolo pastorii lor nu sunt asa de "ocupati" ca si preotii nostri si au timp de enoriasi.
Poate pentru ca acolo se face studiu biblic, nu ca la noi in BOR unde NU SE FACE ASA CEVA. Sau se face la o biserica dintr-o suta.
Poate ca la ei atmosfera este mai calda si mai primitoare cand ajungi la intalniri.
Poate gresesc, dar poate nu.

exista predici care se fac la ortodoxi ( pe net sunt o gramada ) , exista carti ortodoxe o gramada unde raspunsurile sunt clare si pe intelesul tuturor ( sfintul ioan gura de aur de exemplu are MII DE PREDICI si explicatii ale bibliei ... omilii la facere vol 1.2 , omilii la statui , etc etc etc. , ) .... exista intalniri de crestini ortodoxi , exista ajutor din partea ortodoxiei etc etc etc DAR NU IN VAZUL LUMII SI PENTRU SLAVA DESARTA .... cel care vrea intr-adevar sa gaseasca gaseste ... cauta si vei gasi , bate si ti se va deschide ...
multa iubire
ps ortodoxia are tot ce ne trebuie in ea. E COMPLETA ... important e sa vrei sa descoperi si sa acorzi timp si rabdare , rabdare , rabdare .....
multa iubire

osutafaraunu 02.08.2011 11:36:03

Citat:

În prealabil postat de Mihai36 (Post 381053)
Se pare ca nu sint toti inca in rai si nu doar noi ne rugam pentru ei ci si ei se roaga pt noi ca doar de aceea ii invocam -ca este adevarat sau nu nu putem sti sigur insa in multe cazuri rugaciunile transmise prin ei ne sint implinite -atunci cind sint rezonabile.

Deci "se pare" și "nu putem ști sigur". Vi se pare serioasă urmarea unei asemenea dogme incerte și de proveniență dubioasă?

CODRUTA3 26.08.2011 13:18:45

Citat:

În prealabil postat de Florin-Ionut (Post 131968)
Poate ca acolo au parte mai usor de raspunsuri la intrebari.
Poate ca acolo pastorii lor nu sunt asa de "ocupati" ca si preotii nostri si au timp de enoriasi.
Poate pentru ca acolo se face studiu biblic, nu ca la noi in BOR unde NU SE FACE ASA CEVA. Sau se face la o biserica dintr-o suta.
Poate ca la ei atmosfera este mai calda si mai primitoare cand ajungi la intalniri.
Poate gresesc, dar poate nu.

draga Florin nu iti pot da dreptate in argumentele tale. raspunsuri la intrebari poti gasi foarte usor si la noi. cel putin la mine la biserica este un preot tanar care e mereu dispus sa stea de vorba cu credinciosii care ii cer sfatul, e chiar bucuros si dornic sa fie cat mai aproape de comunitate. sta dupa slujba cu fiecare de vorba, il poti contacta telefonic sau acasa. si la fel a fost si vechiul preot care s-a mutat intr-o alta parohie. chiar imi amintesc ca am avut o problema in familie si l-am contactat intr-o zi in timpul saptamanii si ne-am intalnit, i-am povestit despre ce era vorba, mi-a dat sfaturi ce si cum sa fac si ulterior, pana mi s-au rezolvat problemele il sunam sa il mai intreb cate ceva sau chiar ma suna si el, ceea ce dovedeste ca se preocupa de problemele enoriasilor.
de asemenea in cultul penticostal care la mine in localiatate au cateva biserici, un vecin si prieten de al meu care a dorit sa se casatoreasca a intampinat probleme cu conducerea bisericii lor in sensul ca nu doreau sa il cunune in ziua cand si-a programat el nunta. desi mie mi se pare ca preotii fiind in slujba comunitatii ar trebui sa ii ajute sa le fie cat mai usor nu sa le mai faca probleme. si atmosfera calda si prietenoasa e doar aparenta care vor ei sa o afiseze. in realitate lucrurile nu stau chiar asa: se barfesc si intre ei si pe altii si nu sunt asa de buni cum vor ei sa para. vorbesc in special de cei din cultul penticostal unde am cunostinte. mandria lor si fatartnicia care o au mie nu imi place.
in concluzie eu cred ca doar lipsa de credinta si faptul ca se lasa usor influentati de altii ii determina sa isi abandoneze credinta. Dumnezeu sa ne ajute tuturor!

Ora este GMT +3. Ora este acum 06:16:27.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.