Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=6816)

cristiboss56 26.06.2013 19:13:57

” Preacurata si binecuvantata de Dumnezeu Nascatoare Marie, Maica cea buna a Bunului Imparat, varsa mila Fiului Tau si Dumnezeului nostru, spre patimasul meu suflet, si cu rugaciunile tale ma indrepteaza spre fapte bune, ca cealalta vreme a vietii mele, fara prihana sa o trec, si pentru tine Raiul sa dobandesc, Fecioara de Dumnezeu Nascatoare, care esti una Curata si binecuvantata.
Ingerul lui Hristos, pazitorul meu cel Sfant si acoperitorul sufletului si al trupului meu, iarta-mi toate cate am gresit in ziua de astazi, si de toata viclenia vrajmasului meu celui potrivnic ma izbaveste, ca sa nu manii cu nici un pacat pe Dumnezeul meu si te roaga pentru mine pacatosul si nevrednicul rob, ca sa ma arati vrednic bunatatii si milei Preasfintei Treimi si Maicii Domnului meu Iisus Hristos si tuturor Sfintilor. Amin. ”

http://www.iconexpo.ru/pics/1_6065.jpg

” Împărăteasa mea preabună și nădejdea mea, Născătoare de Dumnezeu, ajutătoarea săracilor și primitoarea străinilor, bucuria celor întristați și acoperământul celor necăjiți, vezi nevoia mea și necazul meu; ajută-mă ca pe un neputincios, hrănește-mă ca pe un străin. Necazul meu îl știi, dezleagă-l precum vrei, că nu am alt ajutor în afară de tine, Maica lui Dumnezeu, ca să mă păzești și să mă acoperi în vecii vecilor. Amin ”

http://www.vidania.ru/picture/shigri...emuy_zvet2.jpg

” Important este însă pentru noi să avem conștiința legăturii cu Maica Domnului și să ne simțim angajați întru cinstirea Maicii Domnului ca să fim în cultul Bisericii noastre, să fim încadrați în cultul Bisericii noastre, nu numai la sărbătorile Maicii Domnului, ci totdeauna când ne aducem aminte și de Maica Domnului, și să o ținem în cinstirea care i se cuvine celeia ce este, după exprimarea Bisericii, “mai înaltă decât cerurile și mai curată decât strălucirile soarelui”, ca ceea ce este “mărirea a toată lumea”, ca ceea ce “din oameni a răsărit și pe Stăpânul – pe Domnul Nostru Iisus Hristos – L-a născut”. Să avem conștiința aceasta a măreției Maicii Domnului și să ne simțim sub acoperământul ei, în ocrotirea ei, în cuprinsul atenției ei și pentru fiecare dintre noi. În cazul acesta suntem în rosturile pe care le vrea Biserica noastră și pe care Biserica noastră ni le pune în atenție.
Cât privește pe cei care nu sunt cinstitori ai Maicii Domnului, străini de ortodoxie, eterodocșii, să ne rugăm lui Dumnezeu să-i miluiască și să ne pară rău că n-au bucuriile pe care le avem noi din cinstirea Maicii Domnului, că n-au ajutorul pe care-l avem noi din cinstirea Maicii Domnului. Cred că Maica Domnului va fi bună și cu necinstitorii ei, sau în orice caz va fi bună cu cei care nu o cinstesc pur și simplu, nu că au ceva împotriva Maicii Domnului, pentru că Maica Domnului e bună și o să-i înțeleagă și pe cei care sunt cuprinși de neputința aceasta a mândriei sau de păcate care nu-i lasă să înțeleagă lucrurile așa cum sunt, pentru că nu se lasă conduși de Biserică. Părintele Arsenie Boca, Dumnezeu să-l odihnească, zicea că “în mintea strâmbă și lucrul drept se strâmbă” așa că Maica Domnului o să-nțeleagă pe cei care au avut minte strâmbă și noi dorim ca oamenii să aibă măcar bucuria pe care o avem noi din faptul că suntem cinstitori ai Maicii Domnului. Dumnezeu să ne ajute! ” ( Arhimandrit Teofil Părăian )

cristiboss56 03.07.2013 19:33:02

https://lh6.googleusercontent.com/-y...fb04d47_XL.jpg

Preacurată Născătoare de Dumnezeu, că nu sunt vrednic, nici în stare să caut și să privesc spre înălțimea cerului, încovoiat fiind de greutatea păcatelor mele. Deci cu dreptate este ca eu, desfrânatul, eu, spurcatul, cel ce am greșit mai mult decât tot omul să fiu urât, ca un necurat, de tine, cea curată, de tine, cea fără prihană, de tine, cea neîntinată, și cu sufletul, și cu trupul. Dar fiindcă te-ai arătat Maică Aceluia ce „nu a venit să cheme pe cei drepți, ci pe cei păcătoși la pocăință”, iată cu frică mă apropii de tine, cerând să iau iertare prin tine greșelilor mele celor nepovestite.
Deci să nu mă treci cu vederea, Stăpână de Dumnezeu Născătoare, nici pe mine cel leneș, necurat, nevrednic cerului și pământului și vrednic de toată munca și pedeapsa, cel ce mai mult decât toată firea omenească an greșit, ci urmând milostivirea și iubirea de oameni a Fiului și Dumnezeului celui bun, caută spre mine cu ochiul tău cel milostiv și primește această proastă și trândavă rugăciune a mea, și ducând-o Fiului tău și Dumnezeu, cere-mi mie iertare, Preacurată, de cele ce nebunește în viață am săvârșit, înputernicindu-mâ cu rugăciunile cele bine primite către Fiul tău, să întâmpin cu osârdie și slujbele cele de amiază și de noapte și de miezul nopții și de dimineață. Așa, Stăpână de Dumnezeu Născătoare, nu lepăda suspinele mele cele din inimă, nu trece cu vederea tânguirile mele. ci caută spre dorul meu cel înfocat către tine, nu stinge nădejdea mea spre tine, ci primește ticăloasa mea cerere, nu mă lepăda pe mine de la fața ta, ca nu cumva vicleanul vrăjmaș, aflându-mă pustiu și gol de acoperământul și sprijineala ta, să mă smerească și să mă înghită cu desăvârșire.
Pentru aceasta întâmpină-mă și mă sprijinește, Preafărădeprihană, pe mine, păcătosul și smeritul. Și mă scoate din tirania cea amară a diavolului. lzbăvește-mă de pândirea și de bântuiala viclenilor draci și mă învrednicește fără de împiedicare să viețuiesc și împărăția cerului să o dobândesc, pentru că ai putere, fiind Maică a lui Dumnezeu. Ca și eu, prin tine dobândind mântuire, totdeauna să măresc și să slăvesc sprijinirea ta cea adevărată și temeinică, pentru că binecuvântată ești în vecii vecilor. Amin.

(Din rugăciunile Sfinților Părinți publicate de
Cuviosul Nicodim Aghioritul în APANTHISMA (Constantinopol, 1799), traduse în românește la Mănăstirea Neamțul (1827))

cristiboss56 05.07.2013 20:34:53

https://lh5.googleusercontent.com/-x...no/preview.jpg

Preasfăntă Stăpână Născătoare de Dumnezeu, Doamna lumii, lauda mea, nădejdea mea, scăparea mea, părtinitoarea mea, acoperământul, mângâierea, veselia mea, mi- luiește-mă pe mine cel stăpânit de multe greșale și arată îndurările tale cele grabnice către mine, păcătosul și cu totul spurcatul. Ceea ce ai născut Lumina cea adevărată, luminează ochii cei înțelegători ai inimii mele. Ceea ce ai purtat în pântece Izvorul nemuririi, înviază-mă pe mine, cel omorât de păcat. Maica cea bună a Celui bun, cea iubitoare de oameni a Celui iubitor de oameni, cea milostivă a Celui milostiv, a Preaînduratului Dumnezeu, dă umilință și zdrobire în inima mea, scoate-mă din robiile cugetelor mele și dăruiește-mi minte mâhnită și ostenitoare intru această slăvire a ta. Și imi dă mie lacrimi de pocăință și de umilință, ca să laud și să slăvesc întru tot sfânt numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

https://lh4.googleusercontent.com/-V...nal_mirror.jpg

Ceea ce singura esti bucurie celor scârbiți și părtinitoare celor ce se nedreptățesc, mângâierea celor ce plâng și ajutor celor neajutorați, cercetare celor neputincioși, acoperământ și sprijineală celor ce se chinuiesc, liman celor ce se înviforează și toiag orbilor, povățuitoare celor rătăciți și scăpare tare celor din nevoi, Născătoare a lui Dumnezeu cu totul fără de prihană, ia aminte la această ticăloasă și netrebnică rugăciune a mea, pe care o aduc ție cu inima strânsă și scapă-ină de viforul cel rău al gândurilor. Izbăvește-mă de somnul cel greu care mi sa pricinuit din lenevire și depărtează de la mine trândăvia cea cumplită. Izbăvește-mă de tirania cea amară a dracilor, scoate-mă din obiceiul cel rău al patimilor și, precum știi, mântuiește-mă pe mine, nevrednicul robul tău, cel ce intru tine, după Dumnezeu, mi-am pus nădejdile mântuirii.
Dă-mi mie, Preacurată, cu osârdie să fac poruncile Fiului tău și Dumnezeului nostru și să păzesc totdeauna așezămănturile Lui cele mântuitoare și mă întărește sâ-I înalț cu cuget treaz și cu minte deșteaptă cântări de slăvire bine primite. Căci nădăjduind întru tine, Pricinuitoarea bunătăților și Ajutătoarea, aduc această cerere, așadar, să nu cad din nădejdea cea către tine, Preacurată, nici să mă întorc smerit și rușinat ci să aflu prin tine , de Dumnezeu dăruită Stăpână, sfârșit grabnic cererilor mele. Ca totdeauna, ca pe o ajutătoare a noastră, a păcătoșilor, și împlinitoare a cererilor mele, să te laud și să te măresc pe tine, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

(Preluate din Rugăciunile Sfinților Părinți
publicate de Cuviosul Nicodim Aghioritul în APANTHISMA (Constantinopol, 1799), tradus e în românește la Mănăstirea Neamțul (1827).

https://lh4.googleusercontent.com/-o...o/minunata.gif

Va doresc un sfarsit de saptamna binecuvantat.
Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va ocroteasca.
Doamne ajuta!

cristiboss56 10.07.2013 20:18:10

http://i1090.photobucket.com/albums/...siteea/MD6.jpg

O, Preacinstită Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce cu strălucirea sufletului Tău uimești privirile îngerești și cu desăvârșita dorire spre cele dumnezeiești covârșești înălțimea cugetării serafimilor, Ceea Ce ești Sălaș preacinstit al miresmei tuturor darurilor Cuvântului, Ceea Ce în brațele Tale de maică ai purtat Focul Ce arde spinii păcatelor noastre, fiind aprinsă cu dorirea celor nematerialnici, Însăți Stăpână, caută cu milostivire spre robii Tăi, cei ce se primejduiesc prin marea multor ispite. În patul lenevirii zăcând sufletele noastre, ne-am despărțit de cugetarea la lucrarea faptelor bune și în somnul păcatelor fiind noi nu am ajuns la cunoașterea voii dumnezeiești. Dar ca Una Ce ești tare Apărătoare celor căzuți în întunericul patimilor și cu mâna Ta cea tare ridici pe cei ce zac în mormântul osândirii, întoarce-Ți privirea de Maică și spre noi și aminte la durerile noastre. În împietrire zac inimile noastre și departe suntem de cărarea mântuirii. Vrednici de osândă ne-am făcut, închizând cămările sufletelor dinspre lumina pocăinței. În întunericul multor patimi ne chinuim, dar nu voim a ne lepăda de răutățile noastre. Cu ostenelile faptelor bune nu ne-am întărit și de calea Adevărului ne-am depărtat. Vase a toată necurăția ne-am făcut, deschizând poarta minții gândurilor celor neroditoare. Spinii păcatelor culegem din țarina inimii și acoperământul nesimțirii ne desparte de cunoașterea celor spre mântuire. Dar ca O Milostivă, aducând jertfa rugăciunii Tale neîncetate la tronul Treimii, roagă-Te să aflăm noi milă de la Hristos și iertarea mulțimii păcatelor noastre. Sufletele cele pustiite de viforul păcatelor le luminează cu strălucirea Soarelui dreptății și cu focul rugăciunii Tale arde toată cugetarea noastră pătimașă, ca totdeauna să aducem Ție mulțumire și să Te lăudăm ca pe O Ocrotitoare nebiruită și Dulce Cântare a cetelor îngerești.
http://www.basilica.ro/_upload/img/8...3feqg1pqqa.jpg

cristiboss56 11.07.2013 21:16:00

O, Fecioară preamărită, înfrumusețarea prodromiților și lauda închinătorilor, tu i-ai spus Sfântului Petru Athonitul ca "Muntele Athosului l-am ales din toate părțile pământului și am hotărât să îl afierosesc spre a fi îndestulată locuință monahilor si pustnicilor", și în acest munte ai voit a aduce icoana ta. O,împăcarea noastră cu Dumnezeu, care ne-ai dăruit nouă praznic de minuni izvorâtor al icoanei tale, nimeni n-a pierit din cei ce aveau spre tine nădejdea bunei credințe. Tu, care împletești cununi după vrednicie celor ce te lauda și dăruiești cererile tuturor ce te cinstesc după cuviință, din negura patimilor mântuiește-ne, curățind necurăția noastră. Neadormită nouă păzitoare, care degrabă îi întâmpini pe cei ce te cheamă, dat-ai robilor tăi chipul feței tale cel preacinstit și cu totul luminos, pe care îl sărutăm mulțumind, și cu dragoste și credință închinându-i-ne. Arată-ți milele tale, Născătoare de Dumnezeu, primind cererile de folos ale robilor tăi. Depărtează de la noi norul patimilor și al ispitelor, izbăvește-ne de toată vătămarea trupească și sufletească și fii mijlocitoare a mântuirii noastre. Ajută-i pe cei ce cu dragoste se închină chipului tău nefăcut de mână omenească, ca să cinstim înfricoșatele minuni, semnele mai presus de fire ale icoanei tale. O, pavăză tare a clerului bisericesc și sprijin al celor din cinul monahicesc, miluiește și mântuiește cu rugăciunile tale pe ortodocșii arhierei, preoți și diaconi, pe toți monahii și pe tot poporul la icoana ta făcătoare de minuni. Caută spre noi cu milostivirea ta si cu rugăciunea ta, învrednicește-i pe toți creștinii să viețuiască cu Hristos și în locașurile cerești să se desfăteze. Cercetează-ne, maică iubitoare de fii, pe noi, robii tăi, cu darul tău și dăruiește celor neputincioși tămăduire și sănătate desăvârșită, liniște celor înviforați și mântuire tuturor, în vecii vecilor. Amin.

https://lh3.googleusercontent.com/-k...07d926189b.jpg

cristiboss56 12.07.2013 20:51:42

ICOANA FACATOARE DE MINUNI DE LA MÂNASTIREA PRODROMU DE PE MUNTELE ATHOS

http://www.doxologia.ro/sites/defaul...odromita_0.jpg

Rugaciunea pe care o spun preotii este urmatoarea:
"Prea Sfânta Stapâna, de Dumnezeu Nascatoare, pururea Fecioara Marie, protectoarea si aparatoarea noastra, cerem a Ta nebiruita aparare.
Împarateasa Cerului si a pamântului, ceea ce ai cu dreptate numele de 'Prodromita', adica înainte-mergatoare, întareste-ne întru lucrarea faptelor bune si ne du de mâna întru împaratia cea cereasca; povatuieste-ne pe noi, toti drept credinciosii crestini, spre a vedea si vesnic a ne îndulci de marirea Fiului Tau si Dumnezeul nostru, ca Binecuvântata si Prea Proslavita esti, în vecii vecilor.
Amin".

http://94.177.8.5/_upload/img/13421691538787128346.jpg

Chipul minunilor Tale nu poate mintea noastră a-l tâlcui după vrednicie, dar ca Una Ce ești Mireasă împodobită cu darurile Duhului, Fiică binecuvântată a Tatălui și Maică preacurată a Cuvântului dăruiește din destul talanții milostivirii Tale celor ce cad cu credință înaintea icoanei Tale și cu glasul inimii strigă către Tine: Stăpâna lumii, nu ne lăsa pe noi, robii Tăi lipsiți de adăparea din izvorul darurilor Tale, cu curățește sufletele noastre trimițând ploaia rugăciunilor Tale și cu razele Soarelui dreptății pe Care-L porți în brațele Tale, arătându-Te cer înțelegător, luminează mintea noastră, ca să ne suim gândurile pe muntele slavei dumnezeiești, unde să-Ți cântăm Ție: Bucură-Te, Marea cea lină a milostivirii, care ne porți pe noi cu valurile rugăciunilor Tale la limanul mântuirii, Munte îmbrățișat de Lumina Cea necuprinsă, care luminezi cămările inimilor noastre, bucură-Te, Stâlpul de foc al rugăciunii care aprinzi făcliile gândurilor credincioșilor, Maica Domnului, Prodromița, Nădejdea și Acoperământul sufletelor noastre !

http://94.177.8.5/_upload/img/1342022541866467388.jpg

La prăznuirea icoanei Tale, pe toți ne-ai adunat din toate laturile pământului, făcându-Te nouă Scară a rugăciunii, ca urcând cu gând smerit treptele inimii, să înălțăm Ziditorului cântarea de: Aliluia !

cristiboss56 12.07.2013 20:52:39

http://94.177.8.5/_upload/img/13192891095612177129.jpg

O, Maică a Domnului, Prodromița, Ceea ce ne-ai dăruit nouă icoana Ta prin minune dumnezeiască zugrăvită ca ușă spre intrarea în cămara minunilor tale celor multe, nu trece cu vederea acum pe robii Tăi, cei ce se primejduiesc pe marea ispitelor, ci Însăși ca O Înaintmergătoare apucă cârma minții noastre și ne călăuzește la limanul Adevărului, ca să cântăm Stăpânului cu mulțumire : Aliluia !

cristiboss56 12.07.2013 20:53:29

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI PRODROMIȚA

O, Împărăteasă Prealăudată a îngerilor și Acoperământul milostivirii neamului omenesc, Maică a Domnului, Ceea Ce întru minunată icoana Ta ne-ai dăruit nouă chipul frumuseții Tale, nu-Ți întoarce nici acum fața Ta de la robii Tăi cei cu gândurile plecate spre cele pământești. Cu cheia rugăciunii Tale descuie-ne ușa milostivirii Fiului Tău și ne primește și pe noi, nevrednicii, în cămara cea de nuntă a Înțelepciunii, ca împreună cu îngerii să-Ți aducem jertfa laudelor dumnezeiești.
Pe mine, cel nepriceput întru cuvânt și străin de tainele rugăciunii, care port în călătoria mea prin deșertul patimilor povara sufletului sărăcit de roua evlaviei și de tăria credinței, cu milostivirea Ta mă cercetează. Ca Una Ce vezi de aproape slava cea preaînaltă a Treimii și primești cununile laudelor din mâinile îngerilor, pleacă-Ți blânda privire pe care ai închipuit-o în icoana Ta și ai dăruit-o nouă spre mângâiere în necazuri. Vezi rănile sufletelor noastre Preacurată, vezi că untdelemnul pocăinței ne lipsește și pururea cădem în prăpastia păcatelor. Vezi inima noastră tulburată de gândurile cele rele și cu fulgerul rugăciunii Tale gonește de la noi toată neînțelepciunea. Ridică mintea noastră din adâncul patimilor și-i arată întru lumina Duhului pe Cuvântul Cel născut din Mintea Cea dintâi.
Iată, eu, cel lipsit de evlavie și cumplit rănit de fiarele păcatelor mele, plec genunchii inimii mele înaintea Ta și Te rog ca să îmi ierți îndrăzneala întru nepricepere și Însăți să zugrăvești în sufletul meu icoana tainelor Tale. Cu dumnezeiasca Ta înțelepciune închipuie și în icoana cea părăsită a inimii mele chipul celor trei virtuți, credința, nădejdea și dragostea, spre asemănarea Treimii. Mută dorirea mea cea stricată de la cele pământești spre cele cerești și cu focul râvnei după Adevăr aprinde inima mea cea de prea mult timp adormită în somnul păcatului. Împacă viața mea Stăpână, cu bogăția rugăciunilor Tale aduse la tronul Treimii și în locul neputinței mele de a mă ruga adu untdelemnul milostivirii Tale.
Osteneala iconarului Iordache ai primit și l-ai făcut pe el părtaș minunii Tale mai presus de cuget. Pe mine, cel neînțelept, mă primește sub acoperământul milei Tale și măcar că nu știu a-Ți zugrăvi icoana laudelor cerești ca mulțumire pentru mijlocirea Ta înaintea Domnului, nu mă lipsi pe mine de darurile Tale neîmpuținate. Ajuns-au în urechile Tale, Fecioară, glasul rugăciunii evreicei ce simțea apropierea morții și ai scăpat-o pe ea din prăpastia pierzării. Ba încă și ușile dreptei credințe i-ai deschis, ca să se facă ea biserică a Duhului Sfânt, lăudându-Te pe Tine, Biserica slavei dumnezeiești. Pe mine, cel ce deși am fost binecuvântat cu darul dreptei credințe, însumi îmi gătesc spânzurare cu legătura fărădelegilor mele, trage-mă din groapa pierzării, întinzându-mi scara rugăciunii Tale. Mustrat-ai pe învățătorul cel întunecat de necredință, dar vai, cât mă rușinez eu, care de prea multe ori am mâniat bunătatea Ta prin tulburarea din puținătatea credinței și prin neluarea aminte la păzirea chipului curat al evlaviei. Cerut-a învățătorul acela să vină icoana la el, dar te-ai împotrivit mândriei lui, însă eu cu nevrednicie stau în sfânt locașul Tău, find pustiit de nădejde, credință, evlavie, frică și dragostea cea după Dumnezeu. Întoarce-Ți fața Ta de maică și spre mine și fă să învieze și în sufletul meu credința cea tare întru milostivirea Ta.
Sfârșit binecuvântat cu pace ai dăruit robului Tău, schimonahul Inochentie, ca să arăți că pe robii Tăi, cei ce cu credință Îți slujesc până la apusul vieții lor nu îi lași în mâinile vrăjmașilor nevăzuți. Pe mine, smochinul cel neroditor, care nici o roadă de credință nu am adus Ție, fiind eu uscat de seceta patimilor, îndură-Te iar și mă stropește cu ploaia rugăciunilor Tale, ca să aduc rod însutit de fapte bune și să iau din mâna Ta prin mila Cuvântului cununa vieții celei veșnice.
Pe monahul Sergie, cel ce se prăbușise în prăpastia neascultării, cu starea Ta de față înaintea Cuvântului l-ai ridicat și i-ai dăruit iarăși auzul cel pierdut, ca să ia aminte la glasul Evangheliei lui Hristos și cu îngerii să-ți aducă Șție totdeauna jertfa laudelor cerești. Pe mine, cel ce în toate zilele vieții mele am mers pe cărările neascultării de părinții cei duhovnicești și adesea am căzut în groapa deznădădjuirii, mă înțelepțește la ascultarea de Fiul Tău, ca să moștenesc și eu, nevrednicul, partea celor mântuiți.
Pe cel ce se îndoia de minunile revărsate prin icoana Ta l-ai îndreptat cu blândețe prin bogăția peștelui dăruit la praznicul Tău. Însăți, ca O Milostivă, adu la masa inimii noastre ca hrană bogată mai ales în ziua prăznuirii icoanei Tale înțelegerile cele dumnezeiești, care luminează sufletul și alungă toată negura patimilor.
Potolește viforul necazurilor pornite asupra noastră cu grabnica Ta rugăciune și întru ispite ne solește răbdare. Schitul Darvari minunat s-a împodobit cu icoana Ta, care ca o legătură a iubirii păzește unitatea între nevoitorii ei. Înaintea icoanei Tale toți plecăm genunchii inimii și căzând înaintea ei cu umilință cerem să se depărteze de la noi toată tulburarea vrăjmașului, ca pacea Mântuitorului nostru să odihnească pururea în sufletele noastre. Deci, ca Una Ce ai fost dăruită de Însuși Cuvântul și Fiul lui Dumnezeu spre păzirea obștii acesteia, împacă-ne pe noi toți, cei greșiți, iarăși cu Cel pe Care în pântecele Tău L-ai purtat ca pe un scaun al slavei. Ca la o iconoamă a tuturor darurilor Duhului la Tine alergăm în necazurile și întristările noastre și Te rugăm să mângâi inimile noastre cu vestirea izbăvirii, ca una Ce ai luat în auzul Tău glasul Arhanghelului, dezlegând blestemul cel pus asupra noastră prin glasul lui Dumnezeu. Înaintea icoanei Tale aducem lacrimile noastre cele de umilință și suspinurile inimilor noastre de la privirea feței Tale nu le tăinuim. Căci pe Tine Te știm Maică Milostivă a Cuvântului și pururea Apărătoare a noastră a credincioșilor, celor gârboviți de prea multe păcate. Știm mulțimea nelegiuirilor noastre cu care am mâniat bunătatea cea multă a Ziditorului, știm nevrednicia noastră, dar încă mai știm că milostivirea Ta este neasemănată și nu este păcat ca să Te împiedice pe Tine a ne zidi nouă iarăși podul împăcării noastre cu Dumnezeu.
Caută cu milă, Împărăteasă Prealăudată, Care stai pe scaunul slavei și primești cununile laudelor îngerești, și spre oștea schitului acestuia și ca o iconoamă înțeleaptă rânduiește toate spre mântuirea tuturor, căci în mâinile Tale s-a dat cârma mântuirii obștii acesteia, ca pe toți să-i primești cu bunăvoință în cămările cerești.
Celor își pleacă genunchii sufletelor și ai trupurilor înaintea icoanei Tale celei de minuni izvorâtoare, cerând grabnică izbăvire din adâncul necazurilor, le răsplătește cu bogatele Tale daruri, ca ieșind nerușinați din biserica Ta să ne facem și noi mărturisitori ai minunilor Tale, strigând: Bucură-Te, Împărăteasă a Luminii, Care prin arătarea strălucitului Tău chip în icoana Ta ai voit să ne chemi pe noi cu glasul cel tainic al Duhului la lucrarea cea duhovnicească, spre a preface inimile noastre stricate de păcat în icoane ce oglindesc slava Treimii.

http://www.leicestershirevillages.co...b941143918.jpg

Sa ne rugam icoanei Maicii Domnului “Prodromita”,sa faca minuni si in viata noastra,sa ne daruiasca multa sanatate si sa ne calauzeasca pasii pe calea cea dreapta.
Sfanta Nascatoare de Dumnezeu Fecioara,milueste-ne pe noi pacatosii.
Doamne ajuta!

Născătoare de Dumnezeu, pururea Fecioară, sfintei și dumnezeieștii icoanei tale cu dragoste și cu credință închinându-ne, o sărutăm mulțumind; căci prin ea celor credincioși dăruiești cu adevărat tămăduiri sufletelor și trupurilor. Pentru aceasta, grăim către tine: Slavă fecioriei tale, slavă milostivirii tale, slavă purtării tale de grijă, Ceea ce ești Una Binecuvântată.

cristiboss56 12.07.2013 20:54:01

Nectar de milotivire, Stăpână, ne-ai izvorât nouă, prin ivirea sfintei tale Icoane, de unde curg râuri dulci și prea veselitoare, fântâni preacurate și pâraie de viață purtătoare, din care, Fecioară de Dumnezeu Născătoare, pe mine, cel ce mă închin ei cu credință, adapă-mă, Preacurată. (din Canonul Icoanei ce se citește la Utrenie)

O, Preacinstită Fecioară, de Dumnezeu Născătoare, Ceea Ce cu strălucirea sufletului Tău uimești privirile îngerești și cu desăvârșita dorire spre cele dumnezeiești covârșești înălțimea cugetării serafimilor, Ceea Ce ești Sălaș preacinstit al miresmei tuturor darurilor Cuvântului, Ceea Ce în brațele Tale de maică ai purtat Focul Ce arde spinii păcatelor noastre, fiind aprinsă cu dorirea celor nematerialnici, Însăți Stăpână, caută cu milostivire spre robii Tăi, cei ce se primejduiesc prin marea multor ispite. În patul lenevirii zăcând sufletele noastre, ne-am despărțit de cugetarea la lucrarea faptelor bune și în somnul păcatelor fiind noi nu am ajuns la cunoașterea voii dumnezeiești. Dar ca Una Ce ești tare Apărătoare celor căzuți în întunericul patimilor și cu mâna Ta cea tare ridici pe cei ce zac în mormântul osândirii, întoarce-Ți privirea de Maică și spre noi și aminte la durerile noastre. În împietrire zac inimile noastre și departe suntem de cărarea mântuirii. Vrednici de osândă ne-am făcut, închizând cămările sufletelor dinspre lumina pocăinței. În întunericul multor patimi ne chinuim, dar nu voim a ne lepăda de răutățile noastre. Cu ostenelile faptelor bune nu ne-am întărit și de calea Adevărului ne-am depărtat. Vase a toată necurăția ne-am făcut, deschizând poarta minții gândurilor celor neroditoare. Spinii păcatelor culegem din țarina inimii și acoperământul nesimțirii ne desparte de cunoașterea celor spre mântuire. Dar ca O Milostivă, aducând jertfa rugăciunii Tale neîncetate la tronul Treimii, roagă-Te să aflăm noi milă de la Hristos și iertarea mulțimii păcatelor noastre. Sufletele cele pustiite de viforul păcatelor le luminează cu strălucirea Soarelui dreptății și cu focul rugăciunii Tale arde toată cugetarea noastră pătimașă, ca totdeauna să aducem Ție mulțumire și să Te lăudăm ca pe O Ocrotitoare nebiruită și Dulce Cântare a cetelor îngerești.
http://www.basilica.ro/_upload/img/8...3feqg1pqqa.jpg

Veniți acum să dănțuim în duhovnicești cântări, o, iubitorilor de praznic! Și cu credință să prăznuim, cinstind pomenirea înfricoșatei și preaslăvitei minuni a Maicii lui Hristos Dumnezeu, care, cu negrăit chip, și-a închipuit dumnezeieștile fețe pe sfânta sa Icoană, de la care primim tot felul de tămăduiri. (dintre Laudele ce se cântă la Utrenie)
Cu umilinta sa cantam,Sf. Marie roaga-te lui D-zeu pentru noi !

cristiboss56 23.07.2013 22:15:49

Maică Sfântă,

http://img0.liveinternet.ru/images/a...098_343681.jpg

-Maică Sfântă,

Maică Sfântă,

De ce-i răutate multă,

Încât inima se-afundă?

- E mai multă bunătatea,

Acoperă nedreptatea.

Dar nu o puteți vedea,

De aveți inima rea.

Și nu o puteți simți,

Dacă nu veți pătimi.

Veniți toți la Fiul meu,

El vă mântuie de rău!

Vă deschide ochii vieții,

Spre vederea bunătății.

Mă rog pentru voi mereu,

Să v-ajute Dumnezeu.

Trebuie și ruga voastră,

Ca El să vă mântuiască.

Sub privirea de creștin

Apa se transformă-n vin,

Iar cel mai amar pelin

Capătă un gust divin.

Asta e menirea voastră:

Dragostea să prisosească,

Încât răutatea lumii

Și goliciunea minciunii

Să dispară, precum ceața

Se-mprăștie, dimineața.

Străluciți cu inimi calde

Și cu rugăciuni înalte.

Răspândiți roua dreptății;

Asta-i calea bunătății.

- Maică Sfântă,

http://wedding-info.com.ua/img/artic...yei_Materi.jpg

Maică Sfântă,

De ce inima nu cântă,

Dragostea nu ne-nfierbântă

La o viețuire sfântă?

- Lacrimile mele curg

Pentru cei ce nu ajung

Să-L vadă pe Fiul meu,

Iisus Hristos, Dumnezeu.

Cât trăiți pe astă lume

Este timp pentru minune,

Ca inima să tresalte

La viața cea fără moarte.

Nu vă deznădăjduiți,

Copiii mei mult-iubiți!

Nu vă uitați rugăciunea,

Cu toată amărăciunea;

Într-o zi, Domnul va da

Și inima va cânta:

Cântec îngeresc, curat,

Ce curge neîncetat.

Sfânt izvor de nemurire,

Ruga cea fără oprire.

Ea vă va fi apă vie,

Necurmată bucurie.

Eu mă rog să o primiți

Și nicicând să n-o opriți.

Fiul meu să dăruiască

Rugăciunea îngerească

Către firea omenească.

http://days.pravoslavie.ru/Images/ib2495.jpg

- Maică Sfântă

Și Fecioară,

De ce grija ne-mpresoară

Ziua toată, -întreaga seară?

Cum uităm de tine, Sfântă,

Chiar de-avem durere multă?

- Voi uitați, eu nu vă uit,

Fii creștini de pe pământ!

Voi nu știți că, nevăzut,

Eu vă mângâi cu dor mult.

Ochiul vostru ostenit,

Al vostru obraz muncit,

Părul vostru-ncărunțit,

Sufletul vostru mâhnit,

Le învălui cu privirea

Și le-nfășor cu iubirea.

Nu vă temeți de nevoi,

Ci aveți frică de voi,

Ca să nu alunecați

În păcate, ci să stați

Treji în luptă și în rugă,

Căci mila o să v-ajungă.

Goniți grija cea lumească

Pentru pacea îngerească.

În case, s-aveți icoane,

Ce vă feresc de uitare.

Când priviți spre chipul meu

Și spre al lui Dumnezeu,

Amintiți-vă îndată

Că Dumnezeu vă e Tată,

Nu vă uită niciodată,

Ci de grijă El vă poartă.

- Maică Sfântă,

Nenuntită,

Și cu haină aurită,

Cum ne putem feri fiii,

Toți urmașii, toți copiii,

De ispite necurate

Ce-s în lume presărate?

- Luați aminte, dragii mei,

Să nu faceți din prunci, zei.

Nu vă închinați la fii,

Chiar de-s ai voștri copii.

Ca s-aveți urmași curați,

La inimi nevinovați,

Cu blândețe-i îndreptați,

Calea bună le-arătați,

Calea Domnului Hristos,

A Pruncului luminos.

Mult mă rog pentru părinți,

Ca să aibă fii cuminți;

Să aibă înțelepciune,

Să știe cum să-i îndrume.

Mă rog pentru-nvățători,

Să fie luceferi, sori,

În drumul copiilor,

În viața tinerilor.

Slujbele Bisericii,

Întărirea creșterii.

Cuvântul dumnezeiesc,

Ajutor de sus, ceresc.

Adevărul învățați

Pe copiii luminați,

Și cum să-și înalțe ruga,

Ca la Domnul să ajungă.

Amintiți-le mereu

Cât de bun e Fiul meu,

Cât de mult îi ocrotește,

Cât de tare îi iubește!

http://udel3.narod.ru/images/bigfefrw4.jpg

- Măicuță ocrotitoare,

Din icoană veghetoare,

De ce, Maică, pe de-o parte

Însetat-am de dreptate,

Dar mă port cu lașitate?

- Ai răbdare, fiu creștin,

Chiar dacă de dor ești plin.

Nu poți fi bun dintr-o dată

Și cu inima curată.

Roagă-te și te veghează,

Căci păcatul te-nnoptează.

Roagă-te și te căiește,

De tot ce te depășește.

Roagă-te și te silește

Și darul ți-l înmulțește.

Pic cu pic și strop cu strop,

Mai agale și-n galop,

Sufletul tău însetat

Va fi binecuvântat.

Ține-te pe calea dreaptă

Cu inimă înțeleaptă.

Nu te teme să fii bun,

Chiar de ești crezut nebun.

Lasă-ți dorul să doinească,

Inima să-ți gângurească

Spre luminarea cerească.

Maicuta Domnului sa va ocroteasca.
Doamne ajuta!

cristiboss56 23.07.2013 22:16:41

http://udel3.narod.ru/images/bigfefrw4.jpg

https://lh4.googleusercontent.com/-r...o/mikueste.png

Maicuta Domnului sa va ocroteasca.
Doamne ajuta!

cristiboss56 28.07.2013 21:10:31

http://i1090.photobucket.com/albums/...ivavoastra.jpg

O, Preabună Apărătoare a neamului creștinesc, Maica Celui ce ține toa-te cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsă asupra noastră milele și darurile Lui ca să nu ne înfricoșăm noi de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, că celor ce nădăjduiesc spre Tine ai zis: „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră".

Păzește adevărata și sfânta noastră Dreptmăritoare Biserică și locașul acesta de dezbinări și eresuri și pune început de pocăință poporului nos-tru. Întoarce Sfânta Rusie și țara noastră pe calea de Domnul dăruită a credinței nevătamate, ca să se umple de tămâia rugăciunilor și să înflo-rească precum crinul; ca să trăim în bunăcuviință și curățenie, păziți de Tine fiind întotdeauna de ispitirile lui antihrist, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de războiul cel dintre noi, de cutremur, de foc, de foame și de molimă; de moarte năprasnică, de robiile și dezbinările din familie; viața călugărească o întărește și ne mântuiește pre noi, Preacurată, că spre Tine nădăjduim după cuvântul Tău: „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră".

Roagă-Te pentru noi, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluiește și ne mântuiește pre noi ca să nu ne lipsească pre noi de apărare și să ne învrednicească a fi părtași Împărăției Sale, precum El Însuși a zis: „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră". Că Lui i se cuvine toată slava, stăpânirea, cinstea și închinăciunea - Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 28.07.2013 21:12:57

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 528127)
http://i1090.photobucket.com/albums/...ivavoastra.jpg

O, Preabună Apărătoare a neamului creștinesc, Maica Celui ce ține toa-te cu dreapta Sa, a lui Hristos Dumnezeul nostru! Revarsă asupra noastră milele și darurile Lui ca să nu ne înfricoșăm noi de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, că celor ce nădăjduiesc spre Tine ai zis: „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră".

Păzește adevărata și sfânta noastră Dreptmăritoare Biserică și locașul acesta de dezbinări și eresuri și pune început de pocăință poporului nos-tru. Întoarce Sfânta Rusie și țara noastră pe calea de Domnul dăruită a credinței nevătamate, ca să se umple de tămâia rugăciunilor și să înflo-rească precum crinul; ca să trăim în bunăcuviință și curățenie, păziți de Tine fiind întotdeauna de ispitirile lui antihrist, de venirea asupra noastră a altor neamuri, de războiul cel dintre noi, de cutremur, de foc, de foame și de molimă; de moarte năprasnică, de robiile și dezbinările din familie; viața călugărească o întărește și ne mântuiește pre noi, Preacurată, că spre Tine nădăjduim după cuvântul Tău: „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră".

Roagă-Te pentru noi, Preasfântă Stăpână de Dumnezeu Născătoare, Domnului Dumnezeului nostru, Celui ce ne miluiește și ne mântuiește pre noi ca să nu ne lipsească pre noi de apărare și să ne învrednicească a fi părtași Împărăției Sale, precum El Însuși a zis: „Eu sunt cu voi și nimeni împotriva voastră". Că Lui i se cuvine toată slava, stăpânirea, cinstea și închinăciunea - Tatălui și Fiului și Sfântului Duh acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

Istoria acestei icoane :http://www.crestinortodox.ro/forum/s...126#post528126

cristiboss56 31.07.2013 20:26:47

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI LA ÎNCEPUTUL POSTULUI ADORMIRII SALE

Astăzi, ne stă înainte nevoință duhovnicească de taină spre câștigarea iertării greșelilor noastre și spre împăcare cu Dumnezeu. Astăzi, să lepădăm vălul răutății și să secăm izvoarele gândurilor celor rele, apropiindu-ne cu dragoste și de cei ce ne urăsc pe noi. Astăzi, să curățim haina cea murdară de păcate a sufletelor noastre și să încetăm a mai judeca și osândi pe aproapele nostru, ca să nu fim noi osândiți în focul cel veșnic. Astăzi, să privim cu milă spre cei săraci și să ne ostenim, după putere, spre lucrarea faptelor celor bune ale milosteniei sufletești și trupești. Astăzi, să ne spălăm în baia gândurilor de umilință veșmântul sufletului și să plângem pentru căderea noastră și pentru alunecarea de pe calea mântuirii. Astăzi, să acoperim mulțimea păcatelor noastre cu rugăciunea cea fierbinte către Hristos, ca să treacă cu vederea anii pribegiei noastre departe de drumul ascultării.
Pe Tine, Maică a lui Dumnezeu, Te punem solitoare pocăinței și mântuirii noastre, ca pe Una Ce ai îndrăzneală tare către Cel pe Care în brațele Tale ca pe un prunc L-ai ținut, ca să scoți lumea ceea ce zăcea în vicleșug din adâncul păcatului și să o aduci la nevinovăția pruncilor.
Cu lapte ai hrănit pe Cel poartă de grijă de cei flămânzi și cu căldura dragostei Tale de Maică L-ai acoperit. Deci, nu ne părăsi nici pe noi, fiii Tăi cei căzuți și pierduți în negura greșelilor, ci ne strălucește lumina pocăinței mai înainte de apusul vieții noastre pământești.
Cu lacrimi ai adăpat pământul, văzând răstignit pe Cruce pe Rodul Cel Preacurat al pântecelui Tău. Cu lacrimile Tale întoarce-ne pe noi cei împovărați de păcat la calea adevărului lui hristos, ca să nu fim prinși de fiarele cele înțelegătoare ale patimilor și aruncați în adâncul cel mai de jos al păcatelor.
Precum ai săltat de bucurie la învierea Fiului Tău, roagă-te să se facă bucurie în cer și pentru noi, întorcându-ne la pocăință prin stăruința Ta de iertare a noastră la tronul Stăpânului. Mâinile noastre le întărește la rugăciune, gândurile le curățește, sufletele le îmbracă cu smerită cugetare și de toate primejdiile ne izbăvește degrab.
Ca un paznic de veselie este credincioșilor postul cel așezat în cinstea Adormirii Tale. Trezește-ne pe noi la lucrarea faptelor bune, adormind patimile noastre cele nenumărate și întărindu-ne spre căutarea mântuirii, ca să slăvim cu glasuri neîncetate ale inimii pe Tatăl, pe Fiul și pe Duhul Sfânt în veci. Amin.

cristiboss56 01.08.2013 19:09:37

O, Măicuță Precurată

O , Măicuță Precurată,
Dacă Tu n-ai mijloci
Sus la Fiul Tău cu lacrimi
Oare cîți s-ar mântui ?

Dacă Tu Măicuță sfântă
Pentru noi n'ai suspina,
Dacă n'ai cere Tu milă ,
Domnul cât ne-ar mai răbda ?

Dacă glasurile noastre
Tu nu le-ai fi auzit ,
Dacă nu cereai Tu milă ,
Oare câți am fi pierit ?

Că ne-am adâncit în rele
Și nu știm să ne rugăm,
Că și-n sfintele biserici ,
Noi pe Domnul-l supărăm .

Dar când Tu sfântă Fecioară ,
Te rogi grabnic pentru noi,
Fiul Tău cu drag Te-ascultă
Și ne scoate din nevoi .

Că-n iubirea ce Ți-o poartă
Nu te poate refuza
Fiul Tău și Domnul nostru
Și'mplinește ruga Ta.

Pentru'aceasta noi creștinii
Maică sfântă-Ți mulțumim
Și cu inima curată,
Î-Ți cântăm și Te slăvim .

Nicolae Mirean

http://www.icoaneortodoxe.com/bulkup...e-dscf1779.jpg

cristiboss56 02.08.2013 21:01:58

O, Preasfanta Imparateasa, Nascatoare de Dumnezeu, primeste aceasta mica rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa ne mantuiasca si sa lumineze pentru tine sufletele noastre! Privind la chipul tau prea sfant, ca si cum te-am vedea cu adevarat pe tine insati, Nascatoare de Dumnezeu, cu credinta si cu dragoste si din toata inima cadem si ne inchinam in fata Celui ce este mai inainte de veci, in fata Pruncului pe Care Il ții in bratele tale, in fata Domnului nostru Iisus Hristos!
O, Preasfanta noastra Doamna, imparateasa cerului, prea slavita Stapana Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, adevarata mangaiere a tuturor intristatilor, viata si invierea tuturor ce nadajduiesc spre tine! Apleaca, o, Doamna, prea curatele tale urechi spre rugaciunea noastra pe care ti-o aducem noi, nevrednicii robii tai!
O, Maica noastra milostiva, arata mila ta spre noi, cei care suntem plini de intristare si ne aflam pururi in pacate si nu ne dispretui pe noi,mult pacatosii robii tai!

https://lh4.googleusercontent.com/-h...-pruncul10.jpg

O, Maica noastra prea frumoasa! Tu esti pricinuitoarea tuturor bunatatilor, invierea muritorilor si izbavirea celor pierduti! Primeste aceasta nevrednica rugaciune a robilor tai cazuti si mult pacatosi,in acest ceas de amara plangere si dureroasa cerere, caci indraznim acum a grai catre tine, Preasfanta Doamna Imparateasa, Nascatoare de Dumnezeu, aceasta rugaciune si chemare plina de bucurie, zicand impreuna cu ingerii: Nascatoare de Dumnezeu, Fecioara, bucura-te, Marie, cea plina de dar, caci ai zamislit cu trup pe Fiul lui Dumnezeu! Bucura-te, ca tu L-ai nascut! Bucura-te, ca tu L-ai hranit! Bucura-te ca Lui i S-au inchinat magii! Bucura-te, ca pe Hristos in Biserica dupa 3 zile L-ai aflat! Bucura-te, ca tu insati ai fost luata la cer! Bucura-te, ca ai intrecut pe ingeri cu fecioria si pe sfinti cu slava!Bucura-te, ca tu faci pacea pe pamant! Bucura-te, ca locuitorii cerului, toti, iti sunt ascultatori! Bucura-te, ca tu poti sa ceri tot ce vrei de la Fiul tau, Hristos, Dumnezeul nostru! Bucura-te, ca tu te-ai invrednicit sa fii aproape de Sfanta Treime! Bucura-te, ca esti mama oamneilor inraiti care alearga la tine cu credinta! Bucura-te, ca bucuria ta in veci nu se sfarseste! Bucura-te, cea plina de dar, Domnul este cu tine!
O, Preasfanta Doamna, Stapana, Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, primeste nevrednica noastra rugaciune si pazeste-ne de moarte naprasnica si da-ne pocainta inaintea sfarsitului nostru!

O, preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, Maica cerescului Imparat, prea buna noastra nadejde, Prunca dumnezeiasca de mai inainte de veci aleasa, nadejdea celor deznadajduiti, mantuirea pacatosilor, prietena sarmanilor, imbracamintea celor goi, celor necajiti mangaiere si bucurie, acoperitoarea celro obijduiti si tuturor celor ce sunt in necazuri sau napaste, ajutatoare si aparatoare! O, preamilostiva Doamna Fecioara Nascatoare de Dumnezeu, vezi-mi nevoia, necazul si durerea mea. Ajuta-ma pe mine, saracul si neputinciosul, spurcatul si deznadajduitul, intristatul, necajitul si lipsitul de nadejde si ia de la mine tristetea, ca pe o straina. Tu stii necazul meu, dezleaga-l tu, ceea ce esti fara de prihana, dupa cum vrei si poti. Nu ma lasa sa cad in deznadejde, caci nu am alt ajutor decat numai pe Fiul tau, pe Pruncul cel mai inainte de veci si pe tine, Maica lui Dumnezeu!
O, Stapana lumii, o, imparateasa intregii fapturi, o, porumbita preasfanta, privesc la minunata ta icoana cu Pruncul cel mai inainte de veci, imi plec genunchii cu suspine si cu zdrobirea inimii, imi plec capul pana la pamant, cauta cu ochiul tau cel milostiv la mine, preabuna Nascatoare de Dumnezeu si asculta, atotbuna, si nu te indeparta, ci binevoieste sa ma miluiesti si nu lepada suspinul meu, caci nimeni din cei ce alearga la tine nu iese rusinat, ci cere harul si primeste darul tau spre folosul cererii. Amin.

dobrin7m 02.08.2013 22:06:00

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 528128)

Acatistul Maica Domnului eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra imi place tare mult si il citesc aproape zilnic.

De fiecare data cand rostesc cuvintele "eu sunt cu voi si nimeni impotriva voastra" chiar asa si simt ca nu am nici un dusman si Maica Domnului e cu mine.

cristiboss56 09.08.2013 20:43:20

Slava tie, aparatoarea tuturor binecredinciosilor crestini!

Sa alergam noi, pacatosii, sa alergam pe cararile Maicii Domnului. Sa ne tinem cu tarie pe urmele pasilor ei si sa nu ne despartim de ea in rugaciunile noastre, plecandu-ne genunchii in fata preasfintei sale icoane, ridicandu-ne mintea la chipul cel dintai, pana cand vom dobandi milele sale si ajutorul la buna vreme spre mostenirea fagaduintei sale ceresti.

https://lh4.googleusercontent.com/-Z...a+sarutare.gif

Catre tine, Doamna, am ridicat sufletul meu, pentru ca sa nu ma rusinez cu rugaciunile tale la infricosata judecata a lui Dumnezeu, nici sa-si rada de mine vrajmasii mei, iar duhurile rautatii de sub cer, palcurile vicleniei, sa nu impiedice pasii mei, nici sa ma covarseasca cursele mortii. Vino cu blandete in sufletul meu. Fii mie calauza spre patria cereasca si numara-ma impreuna cu fericitul sobor al alesilor lui Dumnezeu!
Judeca-ma, Doamna, caci intru nerautate am umblat, ma voi osteni nadajduind spre tine. Inflacareaza inima mea cu focul iubirii tale si cu braul curatiei tale incinge mijlocul meu. Mila si indurarile tale sunt in fata ochilor mei. ma voi indulci cu glasul laudelor tale, Doamna. Iubit-am fata ta plina de lumina, inchina-ma-voi si voi cinsti stapanirea ta cea sfanta. Marturisiti-va numelui ei, caci sfant este si cunoasteti in veac minunile ei!

https://lh5.googleusercontent.com/-U...Sweet+Kiss.JPG

Doamna, stralucirea cereasca a fetei tale sa fie luminarea mea si lumina harului tau sa straluceasca deasupra vrajmasilor mei, caci eu voi canta numele tau preaslavit. Sa nu intorci fata ta de la mine. Frumusetea si bunatatea ta le-a dorit sufletul meu si pe tine te cauta inima mea, ziua si noaptea, imparateasa cereasca. Nu lepada harul si milele tale de la noi si voi proslavi intre neamuri slava ta, cu care te-a preaslavit Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Catre tine, Doamna, voi striga si ma vei auzi si in glasul laudelor tale ma voi veseli. Miluieste-ma in ziua stramtorarii mele si cu lumina adevarului tau ma lumineaza. Insusi Domnul te-a dat noua spre mangaierea noastra si tu esti taria noastra si lauda noastra intru Domnul. Voi scoate dar apa darului tau si voi bea din izvorul milostivirii si nu voi inseta in veac.

https://lh3.googleusercontent.com/-g...-h230-no/c.jpg

Aduceti Doamnei noastre, fiii lui Dumnezeu, aduceti Doamnei noastra slava si lauda. Da putere robilor tai, Maica Preasfanta, si binecuvantare celor ce te slavesc si te lauda pe tine. Asculta suspinele din inima ale celor ce cauta la tine si nu lepada rugaciunile celor ce te cheama. Sa fie mana ta intinsa si gata spre ajutorul nostru si urechea ta sa auda glasul nostru amarat si obosit, caci tu esti singura noastra mama iubitoare de fii.

Inalta-te-voi, Doamna, caci tu esti lacasul prea frumos al Preasfantului Duh…
Inalta-te-voi, Doamna, caci m-ai primit in mila ta si m-ai izbavit de ghearele vrajmasului meu sufletesc, potrivnicul meu. Nu ma uita pana la sfarsitul meu pentru pacatele mele, inviaza duhul meu si inima mea cea impietrita o inmoaie intru pocainta, ca si eu sa-ti aduc jertfa de slava si de lauda. Bucurati-va, cerurilor, si sa se veseleasca pamantul, pana cand va mangaia Maica Domnului pe credinciosii sai robi si pe saracii cu duhul ii va milui si va binevoi intru ei.

https://lh3.googleusercontent.com/-h...-h204-no/d.jpg

Spre tine, Doamna, voi nadajdui si nu ma voi rusina in veac. Cu darul tau primeste-ma si cu privirea ta de mama mangaie-ma! Tu esti taria mea si scaparea mea, mangaierea mea si acoperamantul meu si nadejdea mea care nu ma da de rusine. In mana ta de mama aparatoare incredintez sarmanul meu suflet, toata viata mea, ziua mea cea mai de pe urma, ultima suflare si infricosata trecere prin vamile vazduhului.

cristiboss56 10.08.2013 21:55:03

Imnul Sfantului Maxim Marturisitorul inchinat Preamaritei Stapanei noastre !

http://www.hramnadevichiem.ru/index....lery&Itemid=15

“Ce gand va numara si ce lauda va rosti sau ce mana va scrie cu mestesugul cartii multimea nenumarata a harurilor si bunatatilor Sfintei Nascatoare de Dumnezeu, Pururea-Fecioara, pe care le-a aratat si pe care le arata din zi in zi neamului omenesc? Ea este:
Mijlocitoare arzatoare pentru toti cei ce o cheama pe langa Fiul ei, Hristos-Dumnezeu;
Liman linistit al tuturor celor clatinati de valuri;
Izbavitoare din valurile lumii si ale trupului, calauzitoarea vietii tuturor celor rataciti;
Cautatoare care intoarce pe cei pierduti;
Ajutorul si puterea celor din incercari;
Mijlocitoarea celor robiti;
Invierea lui Adam celui cazut;
Nimicirea lacrimilor Evei;
Mangaietoarea celor ce jelesc;
Scaunul Imparatului, care poarta pe Cel ce poarta toate,
Innoirea lumii invechite;
Scara ce urca la cer, pe care a coborat Dumnezeu pe pamant;
Podul ce duce pamantul la cer;
Uimirea ingerilor;
Rana demonilor;
Radacina supunerii si nestricaciunii;
Pomul cu rod nemuritor;
Cea care a lucrat Lucratorul Cel iubitor de oameni,
Cea care a facut sa infloreasca Radacina mantuirii;
Brazda care a facut sa infloreasca Spicul ce intareste inimile;
Masa ce poarta Fericirea vesnica;
Tamaia adusa lui Dumnezeu spre ajutorul nostru;
Folosul lumii;
Pricina indraznelii celor morti la Dumnezeu;
Maica Bunului Pastor;
Staulul oilor intelegatoare;
Izgonirea vrajmasilor nevazuti;
Cea care deschide usile raiului;
Glasul nesugrumat al apostolilor;
Sprijinul nebiruit al ucenicilor;
Taria si puterea crestinilor;
Zorii Zilei neinsangerate;
Nascatoarea Soarelui dreptatii;
Cea prin care a fost izgonita stapanirea diavolului mancatorului racnitor;
Cea prin care S-a aratat Mantuitorul Hristos, Prietenul oamenilor;
Cea prin care am fost izbaviti de noroiul multor pacate si am fost sloboziti de sub stapanirea feluritelor patimi;
Ridicarea oamenilor si caderea demonilor;
Stanca Vieti din care curge apa nemuririi pentru cei insetati;
Stalpul Luminii ce calauzeste si lumineaza pe cei intunecati;
Vasul cu Mana pogorata din cer;
Pamantul fagaduintei care odrasleste blandetea;
Floarea nestricaciunii;
Cununa podoabelor;
Pilda vietii ingeresti;
Pomul stufos la umbra caruia se odihnesc cei osteniti;
Nascatoarea care ne-a izbavit din robia inselatorului;
Ajutorul nostru in fata Dreptului Judecator;
Cea care sterge zapisul greselilor noastre;
Vesmantul celor goi de tot binele;
Usa tainei celei mari;
Slava neindoielnica a credinciosilor;
Cea care cuprinde pe Dumnezeu Cel Necuprins;
Scaunul sfant al Celui ce sade pe heruvimi;
Locuitoare impodobita de slava pe langa serafimi;
Cea care uneste ingeri si oameni;
Cea care a unit fecioria si nasterea, fiind in acelasi timp Fecioara far prihana si Maica a lui Imanuel;
Cea prin care s-a dezlegat blestemul, prin care s-a deschis raiul;
Cheia Imparatiei;
Pricina bunatatilor vesnice;
Vasul intelepciunii lui Dumnezeu;
Comoara Proniei Lui;
Stalpul fecioriei;
Usa Vietii;
Temeiul innoirii noastre;
Pricina milostivirii dumnezeiesti fata de oameni;
Cununa Soarelui Celui Nevazut;
Stralucirea lipsita de umbra a Luminii;
Scanteierea ce face sa straluceasca sufletele;
Tunetul ce loveste pe vrajmasi si demonii inselatori;
Cea care face sa salte Izvorul Vietii,
Baia care curata gandurile;
Potir ce revarsa bucuria;
Cortul Cuvantului lui Dumnezeu;
Sfanta Sfintelor mai presus de orice sfintenie;
Chivotul ales al Duhului Sfant;
Cununa cinstita a imparatilor ce slujesc lui Dumnezeu;
Cinstea si podoaba arhiereilor vrednici si sfinti;
Turnul neclatinat al Bisericii sobornicesti;
Meterezul neapropiat al cetatii credinciosilor;
Despre care David a spus: Cina ma va duce la cetatea cea intarita, care este adunare credinciosilor veniti din adunarile paganilor;
Cea care vindeca neputintele noastre;
Nadejdea si ajutorul sufletelor noastre.

http://www.sacralis.com/uploads/post...sitel2a487.jpg

Te laudam si pe tine, Imparateasa binecuvantata si slavita, care ai de-a pururea milostivire de noi si suferi pentru toate chinurile noastre si ceri Fiului tau sa nimiceasca pacatele si ispitele noastre.

Prin tine s-a dezlegat blestemul maicii dintai,
Prin tine s-a rupt peretele vrajbei,
Prin tine s-a nimicit stapanirea mortii,
Prin tine am biruit asupra pacatului,
Prin tine s-a sadit fecioria intre oameni,
Prin tine invatam hotararea in faptele bune,
Pein tine ni s-a dat intelepciune, smerenie si iubire,
Iar noi nu ne vom arata biruitori dupa masura in care am fost biruiti, ci mult mai mult. Am fost izgoniti din Eden si prin tine am primit deopotriva cerul si Edenul. Am cules rodul pomului cunostintei si am pierdut pomul vietii, dar prin tine am dobandit pe Ziditorul pomului. Prin neascultare am fost dezbracati de vesmantul cel dumnezeiesc, dar prin tine ne-am imbracat in Dumnezeu si suntem uniti cu El si ne-a dat puterea de a ne face fii lui Dumnezeu. Acestea sunt darurile si harurile tale pentru noi, o, Fecioara si Nascatoare de Dumnezeu, care ne-ai daruit viata in care erai tu.
O, Maica Prea Curata, ajuta-ne sa implinim cuvantul Fiului tau si Dumnezeului nostru. Amin.

cristiboss56 12.08.2013 20:48:57

http://i1244.photobucket.com/albums/...aManValaam.jpg

FECIOARA CURATA

de Sf. Nectarie al Eginei

Fecioara Maica Maria
Stapana Imparateasa
Pe tine te fericim

Curata fiica din Adam
Parfum de floare aleasa
Pe tine te fericim

Aleasa fiica de imparat
Fecioara nenuntita
Pe tine te fericim

Smerenia te-a ridicat
Si te-a facut slavita
Pe tine te fericim

Mai sus de ceruri te-ai suit
Prin nasterea straina
Pe tine te fericim

Pe heruvimi ai covarsit
In cinste si lumina
Pe tine te fericim

Si serafimii in zborul lor
La slava ta cu dor privesc
Pe tine te fericim

Arhanghelii si ceata lor
De frumusetea ta doresc
Pe tine te fericim

Cantarea heruvimilor
Spre tine se indreapta
Pe tine te fericim

Iar ceata serafimilor
In ode se desfata
Pe tine te fericim

Arhanghelii neincetat
Cu toate ostile ceresti
Pe tine te fericim

In dorul lor nesaturat
Din lauda nu se opresc
Pe tine te fericim

Esti bucuria cetelor
De ingeri laudata
Pe tine te fericim

Esti pacea si sfintitul dor
A sfintilor curata
Pe tine te fericim

Esti mangaierea tuturor
Ce tie se inchina
Pe tine te fericim

Esti Maica ortodocsilor
Si-a lor nadejde buna
Pe tine te fericim

A randuielilor ceresti
Stapana mult cantata
Pe tine te fericim

Esti si a celor pamantesti
Scapare intemeiata
Pe tine te fericim

Din aurorile ceresti
Faclie luminata
Pe tine te fericim

Si noua ne impartasesti
Lumina cea curata
Pe tine te fericim

Potir sfintit ce daruiesti
Izvor de nemurire
Pe tine te fericim

Adapa-ne pe noi cei rai
Cu vesnica-ti iubire
Pe tine te fericim

Si ne hraneste neincetat
Cu painea de viata
Pe tine te fericim

Ce dintru tine s-a luat
Fecioara prea curata
Pe tine te fericim

O, Maica fara de pacat
Balsam de mangaiere
Pe tine te fericim

Ne fi celor ce-am apucat
cararea spre Inviere
Pe tine te fericim

Fecioara Maica te avem
Liman de mantuire
Pe tine te fericim

Si bucurie si indemn
Si cale de suire
Pe tine te fericim

Bucura-te roza de mai
Si floarea curatiei
Pe tine te fericim

Bucura-te sfintite Rai
Salasul fecioriei
Pe tine te fericim

Mireasa sfanta al tau dor
Ne umple de iubire
Pe tine te fericim

Si ni se face tuturor
Urcus spre Imparatie
Pe tine te fericim

Fecioara, acoperamant
A lumii intregi Stapana
Pe tine te fericim

Pazeste al nostru sfant pamant
Si vatra si gradina
Pe tine te fericim

Si cu caldura te rugam
Stapana prea sfintita
Pe tine te fericim

Pazeste-ne, te imploram,
De-a celui rau ispita
Pe tine te fericim

Ne apara si te pazim
Si turn de aparare
Pe tine te fericim

Si calauza celora
Ce-n tine-si-au scapare
Pe tine te fericim

Si Imparatia lui Hristos
Ne-o da ca mostenire
Pe tine te fericim

Ca sa-ti aducem ca prinos
A noastra multumire
Pe tine te fericim

Si sa-ti cantam neincetat
Cantarea ta-n vecie
Pe tine te fericim

Cuvine-se cu adevarat
Sa te slavim Marie
Pe tine te fericim

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI PENTRU VEDEREA PĂCATELOR NOASTRE

O, Preacurată Stăpână, Apărătoarea noastră la judecata Fiului Tău, roagă-Te să dobândim noi duhul umilinței și darul vederii păcatelor noastre mai înainte de a intra pe ușa morții. Dă-ne nouă cuget smerit, ca să ne vedem mai mici decât toți întru fapta bună și plângem căderea noastră în viața cea întinată precum oarecând Adam s-a tânguit văzându-se lipsit de cununa frumuseții celei dintâi. Dă-ne nouă inimă înfrântă și smerită și răbdare în fața valurilor tuturor necazurilor.

Cu adevărat, mai mult decât toți oamenii am greșit și mai întunecat decât duhurile răutății eu m-am făcut, neascultând poruncile Domnului și nepăzind darul lui Hristos încredințat mie la Sfântul Botez. În marea grijilor lumești m-am cufundat și am uitat de adâncurile Duhului care așteaptă să fie cercetate de toți cei care caută mărgăritarele înțelepciunii. Cu doriri lumești m-am întinat mintea și am uitat de frumusețea cea duhovnicească la care Mântuitorul Hristos așteaptă ca toți să ajungem. Înțelepciunea cea omenească eu căutând să o ajung, m-am păgubit cu totul de înțelepciunea cea tainică a Duhului și nici pe cea omenească deloc nu am cuprins-o. În locul celor cerești am iubit mai mult pe cele pământești, în locul smereniei aducătoare de mântuire nebunește am dorit mândria cea osânditoare și în locul rugăciunii am ales cugetarea cea deșartă a acestei lumi. Cine nu mă va plănge pe mine, osânditul, că din pricina covârșitoarei împietriri a inimii mele nici păcatele nu pot a mi le vedea, ba încă nici o părere de rău nu simt pentru acestea. Deși știu că sunt păcate, ele mie mi s-au făcut nărav și lucruri normale pentru viața mea cea ticăloasă. Pentru aceasta, cad înaintea Ta, Preacurată, ca să Te înduri de mine, cel pierdut, și să îmi dai gând de pocăință, ca un fulger măcar, care să străbată cerul inimii mele cel întunecat de patimi. Iertare de la Hristos solește-mi și întoarcere iarăși întru lumina părinteștii iubirii, căci cu adevărat eu însumi am ales partea cea mai rea și m-am depărtat de Izvorul bunătății. Dar Tu să-mi fii mie solitoare spre întoarcerea în casa Părintelui Luminilor, a Căruia slavă fie în veci. Amin.

cristiboss56 13.08.2013 21:04:13

Bucură-te, Muntele sfințeniei, Vasul Cel ales al Stăpânului, Mirul Cel necheltuit al înțelepciunii drepților, Trandafirul Cel veșnic al darurilor, ca Una Ce nu ne-ai părăsit pe noi nici după prea slăvita Ta Adormire, vino în mijlocul nostru și ne binecuvintează pe noi cu darurile milostivirii Tale.
Apostolii s-au adunat de la marginile lumii ca să Îți împletească Ție cununi de cântări la prea cinstita Ta Adormire, iar noi, nevrednicii, aducem Ție florile gândurilor smerite, rugându-Te să ne mijlocești iertare și mare milă.
Venind Sfântul Toma la mormântul Tău, a cunoscut că ai fost înălțată cu trupul la cer de către Cel Ce este Înălțimea desăvârșirii și înalță pe toți din groapa păcatelor la lumina pocăinței.
Soarele dreptății Te-a chemat întru lumina Împărăției cerurilor pe Tine, Ceea Ce L-ai purtat în pântece ca pe un luceafăr ce aprinde nădejdea în sufletele întunecate de păcat .
Toată suflarea se nevoia a-Ți aduce prinosul laudelor Ție, Ceea Ce ești Cununa laudelor Sfinților, iar noi, întru nepricepere multă fiind, numai strigăm către Tine ca să ne miluiești.
Maica vieții, ca Una Ce Te-ai înălțat la cer ca să răsari pe cerul inimilor cu razele rugăciunilor Tale, luminează și întunericul sufletelor noastre, păzindu-ne de toată alunecarea în adâncul păcatelor.
Cetele puterilor netrupești, cu Botezătorul, cu Apostolii lui Hristos și cu Născătoarea de Dumnezeu Maria, faceți rugăciune ca să ne mântuim.

https://lh3.googleusercontent.com/-t...+md+tezaur.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-s...Sarutare13.jpg

O Marie Maică Sfântă
Astăzi toată lumea-ti cântă
Toți cu drag te înconjoară,
Maică Sfântă si Fecioară.

Toți te cheamă azi pe nume
Ceru-ntreg si-ntreaga lume
Si-ti înaltă cu iubire
Laudă si mulțumire.

Tu ești cea mai scumpă mamă
Pentru toți care te cheamă.
Ești Măicuța prea duioasă,
Inima cea mai miloasă.

O, Marie, Maică dulce,
Lumea-ntreaga iți aduce
Inimi recunoscătoare
Tie - cea mai dulce floare.

Si noi, Maică preaiubită
Iți aducem mulțumită
De aceea-ti cântam ție
Si-ti înălțăm preamărire.

O, Preasfântă Născătoare
Fii spre noi îndurătoare
Si-l roagă pe Fiul Tău
Să ne mântuie de rău.

cristiboss56 14.08.2013 21:27:44

http://www.basilica.ro/_upload/img/9...pai1hltrra.JPG

"Pe Născătoarea de Dumnezeu, cea întru rugăciuni și întru folosințe neadormită, nădejdea cea neschimbată, mormântul și moartea nu o au ținut; căci ca pe Maica Vieții, la viață o a mutat, Cel ce S-a sălășluit în pântecele ei cel pururea fecioresc.

(Condacul praznicului Adormirii Maicii Domnului, glasul al II-lea)

http://www.basilica.ro/_upload/img/9...t1sgi1o24a.jpg

http://www.basilica.ro/_upload/img/9...ksdn31dd1a.JPG

cristiboss56 14.08.2013 21:42:10

Mergi la cer

Mergi la cer si te așază
Lângă Fiul tău ceresc
Si de-acolo priveghează
Peste cei ce te iubesc.

De dureri si de primejdii,
Tu ne scapă orișicând,
Si in brațele nădejdii
Tu ne tine pe pământ.

După Dumnezeu pe lume,
Toți creștinii te iubesc,
Pe vecie al tău nume
Ne va fi un scut ceresc.

Când in fata ta preasfântă
In genunchi noi ne rugam,
Toți dușmanii se spăimântă
Când cântări iți înălțăm.

Ca si ucenicii plângem
Astăzi adormirea ta,
Laolaltă toți ne strângem
Cerând ocrotirea ta.

Fiului Tău scump si dulce
Rugătoare pentru noi
Să fii totdeauna, Maică,
Si ne scapă din nevoi.

cristiboss56 19.08.2013 20:23:51

RUGĂCIUNE A SFÎNTULUI ANTIM IVIREANUL,
ÎN DUHUL SFINȚILOR PĂRINȚI
(DINTR-O PREDICĂ LA ADORMIREA MAICII DOMNULUI)

O, fericită Fecioară, după cum a căutat Domnul spre smerenia ta și te-a înălțat de pe pămînt la cer, pentru ca să împărățești împreună cu El, caută și tu spre noi, ticăloșii, robii tăi cei umili, și mîngîie-L pe Judecătorul cel înfricoșat, pe Fiul tău, cu rugăciunile tale cele pline de căldură, ca să ne mîntuiască de scîrbele și de nevoile ce ne-au împresurat. Și precum cu dumnezeiasca putere într-o frîntură de ceas i-a adunat din toată lumea pe Apostoli, ca să petreacă preacinstitul și sfîntul tău trup spre îngropăciune, cu laude și cu cîntări, așa să adune și mintea noastră cea împrăștiată întru deșertăciunile cele lumești și să o lumineze, ca pururea pe Dînsul să-L mărim și să-L lăudăm. Iară ție, ca unei adevărate Născătoare de Dumnezeu, să-ți cîntăm, cucernici, cîntarea cea îngerească: “Bucură-te ceea ce ești cu bun dar dăruită, Domnul este cu tine”. Amin.

cristiboss56 21.08.2013 21:34:48

O, Preamilostiva Stapana mea, nu ma lepada pe mine, nevrednicul, ci primeste aceasta putina rugaciune a mea, din buzele mele cele intinate si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, Care S-a nascut cu trupul din tine spre mantuirea noastra. Care pentru noi pacatosii S-a rastignit si S-a ingropat si a inviat a treia zi. Desi faradelegea mea este mai grea decat toate faradelegile, totusi talharii si desfranatii, pe care Iubitorul de oameni, pentru nemasurata Lui milostivire, i-a primit si i-a miluit, imi dau indraznire, si cu toate ca nu te aveau pe tine mijlocitoare buna, nu le-a inchis usa milostivirii Sale. Cum sa nu ma primeasca dar si pe mine, care nadajduiesc in ajutorul tau ? Milostiveste-te deci si spre mine, Doamna mea, ca poti toate cate le voiesti, iar pe cele ce le ceri de la Fiul tau le si iau fara indoiala, deoarece pe tine te-a facut mijlocitoare crestinilor. Pentru aceasta pe tine te binecuvantam si te preainaltam in vecii vecilor. Amin.

https://lh5.googleusercontent.com/-b...DRugaciune.jpg

Binecuvantata esti, Doamna, caci ne inveti pe noi, robii tai, sa luptam impotriva lumii, trupului si diavolului. Impotriva lumii , ca sa ne intoarcem ochii de la inselaciunile ei. Impotriva trupului, ca sa ne mentinem in curatie si sa nu ne atingem de lucrurile oprite. Impotriva diavolului, ca sa intelegem ispitele lui si smintelile lui si sa ne impotrivim din toate puterile ispitelor lui. O, prea puternica Stapana! te rugam, si nu vom inceta a te ruga, slobozeste fulgerul puterii tale si alunga-l, trimite sagetile grabnicei tale aparari si loveste-l, preaslaveste, din inaltimea slavei tale, in aceasta lupta, dreapta cea puternica, pentru ca noi, robii tai, izbaviti fiind de rele, cantand, sa cantam pururea slava si lauda ta. Cunoaste, Stapana, cat suntem noi de lesne aducatori spre pacat si cat de trebuincioasa este mana ta de ajutor. Inflacareaza in inimile noastre dorintele cele ceresti si umple-ne de duhul dulcetilor raiului!

http://www.sacralis.com/uploads/post...sitel2a487.jpg

Inalta-te-voi pe tine, iubita Maica a Fiului lui Dumnezeu, si in fiecare zi iti voi canta tie laude. Peste tot pamantul oamenii preaslavesc faptele tale si milele tale si ostroave multe preamaresc minunile tale. Ingerii si arhanghelii preamaresc si propovaduiesc sfintenia sufletului tau si toti sfintii binevestesc blandetea si smerenia ta. Ochii nostri nadajduiesc la tine, Doamna, trimite-ne noua hrana si bautura la vreme buna, iar sufletul flamand sa ni-l hranesti si sa-l saturi cu dulceata ta cea cereasca, iar noi, robii tai, te vom binecuvanta ca pe o maica preamilostiva in vecii vecilor. Amin!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria.

https://lh6.googleusercontent.com/-M...no/rackovb.jpg

Laudati, dreptcredinciosilor, pe marea Doamna, pe puternica Stapana, pe imparateasa cerului si pe preamilostiva voastra Maica, pe grabnica ajutatoare, pe aparatoarea plina de osardie, laudati inaltele ei fapte bune si marile ei minuni. Laudati-o, cete ale patriarhilor si prorocilor, laudati-o, apostolii si sfintii toti, laudati-o, mucenicii si marturistorii, laudati-o, fecioarelor si cei ce traiti in curatie, laudati-o, pustnicilor si monahilor, laudati-o, toti credinciosii din toate straturile, laudati-o, pruncilor si toate sufletele neprihanite care sunteti cetateni ceresti. Toata suflarea sa laude pe cea plina de har, pe pururea Fecioara Maria!
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in vecii vecilor. Amin.
Aliluia, Aliluia, Aliluia, slava Tie, Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare si pururea Fecioara Maria.
Stapana, Stapana, primeste rugaciunile nevrednicilor robilor tai, si ne izbaveste pe noi din toata nevoia si necazul. Toata nadejdea noastra spre tine o punem, Maica lui Dumnezeu, pazeste-ne pe noi sub sfant acoperamantul tau.

cezar_ioan 22.08.2013 01:47:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 530961)
RUGĂCIUNE A SFÎNTULUI ANTIM IVIREANUL,
ÎN DUHUL SFINȚILOR PĂRINȚI
(DINTR-O PREDICĂ LA ADORMIREA MAICII DOMNULUI)

O, fericită Fecioară, după cum a căutat Domnul spre smerenia ta și te-a înălțat de pe pămînt la cer, pentru ca să împărățești împreună cu El, caută și tu spre noi, ticăloșii, robii tăi cei umili, și mîngîie-L pe Judecătorul cel înfricoșat, pe Fiul tău, cu rugăciunile tale cele pline de căldură, ca să ne mîntuiască de scîrbele și de nevoile ce ne-au împresurat. Și precum cu dumnezeiasca putere într-o frîntură de ceas i-a adunat din toată lumea pe Apostoli, ca să petreacă preacinstitul și sfîntul tău trup spre îngropăciune, cu laude și cu cîntări, așa să adune și mintea noastră cea împrăștiată întru deșertăciunile cele lumești și să o lumineze, ca pururea pe Dînsul să-L mărim și să-L lăudăm. Iară ție, ca unei adevărate Născătoare de Dumnezeu, să-ți cîntăm, cucernici, cîntarea cea îngerească: “Bucură-te ceea ce ești cu bun dar dăruită, Domnul este cu tine”. Amin.

Nu fie cu supărare mărturisirea: m-aș fi bucurat să rămână doar rugăciunea și icoana.

Lumina; fără luminițe.
(altminteri, în locul artei sacre ne pomenim coautori la kitsch)

cezar_ioan 22.08.2013 01:48:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 530329)
Bucură-te, Muntele sfințeniei, Vasul Cel ales al Stăpânului, Mirul Cel necheltuit al înțelepciunii drepților, Trandafirul Cel veșnic al darurilor, ca Una Ce nu ne-ai părăsit pe noi nici după prea slăvita Ta Adormire, vino în mijlocul nostru și ne binecuvintează pe noi cu darurile milostivirii Tale.
Apostolii s-au adunat de la marginile lumii ca să Îți împletească Ție cununi de cântări la prea cinstita Ta Adormire, iar noi, nevrednicii, aducem Ție florile gândurilor smerite, rugându-Te să ne mijlocești iertare și mare milă.
Venind Sfântul Toma la mormântul Tău, a cunoscut că ai fost înălțată cu trupul la cer de către Cel Ce este Înălțimea desăvârșirii și înalță pe toți din groapa păcatelor la lumina pocăinței.
Soarele dreptății Te-a chemat întru lumina Împărăției cerurilor pe Tine, Ceea Ce L-ai purtat în pântece ca pe un luceafăr ce aprinde nădejdea în sufletele întunecate de păcat .
Toată suflarea se nevoia a-Ți aduce prinosul laudelor Ție, Ceea Ce ești Cununa laudelor Sfinților, iar noi, întru nepricepere multă fiind, numai strigăm către Tine ca să ne miluiești.
Maica vieții, ca Una Ce Te-ai înălțat la cer ca să răsari pe cerul inimilor cu razele rugăciunilor Tale, luminează și întunericul sufletelor noastre, păzindu-ne de toată alunecarea în adâncul păcatelor.
Cetele puterilor netrupești, cu Botezătorul, cu Apostolii lui Hristos și cu Născătoarea de Dumnezeu Maria, faceți rugăciune ca să ne mântuim.

https://lh3.googleusercontent.com/-t...+md+tezaur.jpg

https://lh5.googleusercontent.com/-s...Sarutare13.jpg

O Marie Maică Sfântă
Astăzi toată lumea-ti cântă
Toți cu drag te înconjoară,
Maică Sfântă si Fecioară.

Toți te cheamă azi pe nume
Ceru-ntreg si-ntreaga lume
Si-ti înaltă cu iubire
Laudă si mulțumire.

Tu ești cea mai scumpă mamă
Pentru toți care te cheamă.
Ești Măicuța prea duioasă,
Inima cea mai miloasă.

O, Marie, Maică dulce,
Lumea-ntreaga iți aduce
Inimi recunoscătoare
Tie - cea mai dulce floare.

Si noi, Maică preaiubită
Iți aducem mulțumită
De aceea-ti cântam ție
Si-ti înălțăm preamărire.

O, Preasfântă Născătoare
Fii spre noi îndurătoare
Si-l roagă pe Fiul Tău
Să ne mântuie de rău.

Aceeași opinie și aici - a treia icoană.
Fără luminițele secularizării...

cristiboss56 22.08.2013 19:48:18

Citat:

În prealabil postat de cezar_ioan (Post 531215)
Nu fie cu supărare mărturisirea: m-aș fi bucurat să rămână doar rugăciunea și icoana.

Lumina; fără luminițe.
(altminteri, în locul artei sacre ne pomenim coautori la kitsch)

Asa este , Ioane si nu-i nici un pic de suparare !
Si eu am stat cu inima indoita la publicarea acestor doua icoane , dar pana la urma le-am publicat nereusind sa scot acel "plus" virtual nedorit , adaugat icoanei originale . Repet , ai perfecta dreptate , la randu-mi sterg saptamanal zeci de icoane de pe blog care au aceste adausuri "copilaresti ".
Iti multumesc frumos pentru observatia ta pertinenta si dau edit si le scot .
Doamne ajuta !

cezar_ioan 22.08.2013 23:14:09

Cu frică de Dumnezeu și cu rugăminte de iertare, frate bun, fratele meu mai mare, te rog frumos să mă ierți, Cristiane!

Nu eu,
nu doar noi,
ci pururi noi ȘI El!
AMIN!+

cristiboss56 23.08.2013 20:06:52

Odovania Praznicului Adormirii Maicii Domnului!

În Biserica Ortodoxă, astăzi, 23 august, se face Odovania Praznicului Adormirii Maicii Domnului. Potrivit rânduielilor ortodoxe, praznicele împărătești au o perioadă de înainte-prăznuire și după-prăznuire, când Biserica marchează sfârșitul sărbătorii respective prin „odovanie”.

https://lh5.googleusercontent.com/-O...7253786252.jpg

Astăzi cu flori de laude să înconjurăm mormântul Celei Care a primit întru Sine pe Izvorul vieții. Cu îngerii să săltăm și să încununăm cu gândurile noastre de laudă pe Cea Care S-a sfințit mai presus de gând prin neîncetata cugetare la legile dumnezeiești. Veniți în hora Apostolilor ca să grăim cele înalte despre Cea Care a întrecut întru curăție înălțimea heruvimilor, pe Cartea Cea sfințită a Adevărului întru Care s-au închipuit tainele viețuirii mai presus de lume. Pe Aceasta s-O urmăm pe cărarea rugăciunii și să strigăm către Dânsa din adâncul inimii: Stăpâna lumii și Maica Cea preamilostivă a tuturor creștinilor, nu trece cu vederea întru rugăciune pe robii Tăi, ci ne povățuiește pe toți la lumina pocăinței, ca să aflăm odihna mântuirii prin mila Fiului Tău. În ceasul sfârșitului nostru să ne întâmpini cu față luminoasă, depărtând de la noi tot întunericul mâhnirii și păzindu-ne cu sabia de foc a rugăciunii să ne duci în corturile cerești, spre a aduce veșnica cântare întreit sfântă Treimii Celei de viață făcătoare, iar Ție laudă de mulțumire împreună cu cetele îngerești. Amin.

cristiboss56 31.08.2013 10:52:16

Pomenirea punerii în sfânta racla a Cinstitului brâu al Preasfintei de Dumnezeu Nascatoarei

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/...aul-maicii.jpg

În aceasta luna, în ziua a treizeci si una, pomenirea punerii în sfânta racla a Cinstitului brâu al Preasfintei de Dumnezeu Nascatoarei, în cinstita ei casa, care este în Halcopratia, unde a fost adus de la episcopia Zilas, în zilele împaratului Iustinian; si minunea ce s-a facut prin punerea Cinstitului brâu deasupra împaratesei Zoe, sotia împaratului Leon cel întelept.
Împaratul Arcadie, feciorul lui Teodosie cel Mare, scotând cinstitul brâu al Preasfintei de Dumnezeu Nascatoarei din Ierusalim, caci acolo era pastrat cu cinstita ei haina pâna în acea vreme de o femeie fecioara, l-a adus în Constantinopol, si l-a pus într-un sicriu luminat, pe care l-a numit si sfânta racla. Deci trecând 410 ani, a deschis acea sfânta racla împaratul Leon cel întelept, pentru femeia sa Zoe, care era chinuita de duh necurat, si care vazuse si dumnezeiasca vedenie; ca de s-ar pune peste dânsa cinstitul brâu, s-ar lecui. Si s-a aflat cinstitul brâu stralucind ca si cum ar fi fost tesut atunci nou, având o pecete tiparita în aur; si hârtie Codicel lipita, care arata cu numarul, vremea, indictionul si ziua în care fusese adus sfântul brâu în Constantinopol si cum a fost pus de mâinile împaratului Arcadie în racla, pecetluita fiind de dânsul. Acest brâu sarutându-l împaratul, si întinzându-l peste împarateasa cu mâna patriarhului ce era atunci, o, minune, îndata s-a mântuit de boala împarateasa, si toti slavind pe Mântuitorul Hristos si dând laude de multumire Preacuratei Maicii Lui, l-au pus iarasi în acea racla unde era mai înainte.

Rugaciune la Braul Maicii Domnului

http://2.bp.blogspot.com/-b3wxH_ifZp...mnului+det.jpg

Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce ești plina de dar, Domnul este cu tine.
Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre.
Prea Sfântă Marie, roagă-te pentru noi păcătoșii, acum și în ceasul morții noastre.
Sub îndurările tale scăpăm și noi. Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea și de primejdii ne scapă, una Curată și Binecuvântată.
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuiește și păzește pe robul tău (numele) de tot răul și necazul, de toate bolile și durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile și blestemele, ca întreg și sănătos sa fie robul tău. Amin.
Ca și cu o comoară luminata, Preacurată de Dumnezeu Născătoare cu prea cinstitul tău brâu, robul tău, (numele) se încununează și se luminează, bucurându-se și în taină se veselește, Stăpână, strigând către tine:
Bucură-te, coroană cinstită și cununa dumnezeieștilor măriri.
Bucură-te, ceea ce ești mărirea împlinirii, a veșnicei măriri și veselii.
Bucură-te, prin care răsare bucuria.
Bucură-te, prin care piere blestemul.
Bucură-te, pântecele întrupării dumnezeiești.
Bucură-te, îndraznirea celor muritori către Dumnezeu,
Bucură-te, muncirea vrăjmașmilor celor nevăzuți.
Bucură-te, îndrăznirea cea nebiruită a purtătorilor de duhuri rele.
Bucură-te, ceea ce ne curați de păcate și de lucruri spurcate.
Bucură-te, căderea dracilor.
Bucură-te, ușa mântuirii.
Bucură-te, dătătoarea darului celui dumnezeiesc.
Bucură-te, cămașa nunții cele fără de sămânța.
Bucură-te, lauda cea de cinste a preoților celor cuvioși.
Bucură-te, prin care cad vrăjmașii.
Bucură-te, mântuirea sufletului meu.
Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară.
Dat-ai robului tău (numele), Preamărită, tare îngrădire, pe acesta scapându-l de toate primejdiile, cu dumnezeieștile lucrări și nebiruit de vrăjmași păzindu-l și care striga către tine cu credință.Tăria, puterea și cuvioasa mea bucurie este Fiul tău și Domnul, ca un bun și milostiv.
Ca și cu o cinstită coroană, cu brâul tău, robul tău (numele) cu bună credință luminat, fiind încununat cu dumnezeiasca ta mărire, să-l mântuiești ca un milostiv.
Incinge pe robul tău (numele), întărindu-l asupra vrăjmașilor, ca să lupte nebiruit contra patimilor celor ce-l muncesc și nepătimire biruitoare dăruindu-i
, ca pururea să te mărească pe tine și Fiul tău și să strige:
Iisuse, mântuiește-mă pe mine, păcătosul, ca un milostiv.
Nașterea fără stricăciuni și fericire numai tu ai avut, Preabinecuvântată, și încingere de mântuire a dăruit oamenilor brâul tău cel sfânt, care până acum a rămas nestricat, Dumnezeiască Mireasă, prin care robul tău (numele) ia de la Dumnezeul nostru mare milă.
Cei între Sfinții Părinții noștri mari dascăli și ierarhi ai lumii, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și loan Gură de Aur, Atanasie și Chiril și toti Sfinții Apostoli și întâiul mucenic Ștefan, sfinților mucenici Gheorghe, Teodor Tiron, Teodor Stratilat, Dumitru și toți sfinții mucenici și mucenice, Sfinte Ioane, proorocule și Inaintemergătorule, Botezătorul Lui Hristos, sfinților prooroci Moise, Avraam, Ilie, Elisei și toți Sfinții Apostoli și mucenici, rugati-va Domnului pentru viata, pacea, sănătatea, buna norocire și iertarea păcatelor robului lui Dumnezeu (numele), pentru apărarea și mântuirea lui și să-l păzească de tot răul și necazul, de toate bolile și durerile, de toate farmecele și vrăjitoriile. Inima se îndoiește, atingându-se cu călduroasă credință de brâul Fecioarei, încingându-se cu putere nebiruita împotriva patimilor necurate și a vrăjmașilor fără de trupuri, nevătămat rămânând în veci.

http://2.bp.blogspot.com/_RVw4dhvAC7...M/s400/wer.jpg

Brâul tău, întru bucuria inimii, cu cinste toti să-l purtăm, care este spre ajutorul tuturor credincioșilor; de Dumnezeu Născătoare, dă celui ce s-a atins de prea cinstitul tău trup, celor bolnavi dă vindecare, celor ce alunecă, întărire, celor leneși îmbărbătare, cârmuire celor ce înoată, celor rătăciți întoarcere.
Este cu adevărat, Curată Fecioară, dumnezeiescul dar al precinstitului tău brâu, tuturor celor ce cu credință îl purtăm și-l sărutăm cu dragoste în veci.
Sfinților tămăduitori fără de arginti și de minuni făcători, Cosma și Damian, Chir și Ioan, Pantelimon, Ermolae, Samson și Diomid, Mohie și Aniochit, Talaleu, Trifon și toti sfinții mucenici, drepților părinți loachim și Ana, tu, cuvioase părinte Nicolae, împreună cu arhiereul loan Gură de Aur, rugati-vă Domnului pentru viața, sănătatea, buna norocire și iertarea păcatelor robului tău Dumnezeu (numele) și pentru ca bunul Dumnezeu să-l păzească de tot răul pentru ca întreg și sănătos să petreacă în veci.
Sfinții Evangheliști: Matei, Marcu, Luca și loan, Arhanghelii Mihail și Gavriil, Serafimii și Heruvimii cu cei 318 sfinți părinți de la Niceea și toți sfinții pomeniți în sfânta noastră Biserică, rugați-vă Domnului pentru sănătatea, viata, pacea și buna norocirea și iertarea păcatelor robului lui Dumnezeu (numele) și pentru ca Dumnezeu să-l apere și mântuiască de tot raul, necazurile, de toate bolile și durerile, de tot blestemul, vrăjitoriile și întrutotul sănătos și întreg să fie în veci. Amin.
Mărire Apărătoarei Doamne, mulțumiri pentru biruință aducem ție, robii tăi, ca ceea ce ai stăpânire nebiruită, slobozește-ne din toate nevoile, ca să strigăm ție:
Bucură-te Mireasă, pururea Fecioară, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.
Preacinstitul tău brâu, ce a cuprins pântecele tău cel de Dumnezeu primitor este cetății tale tărire nebiruită și visterie de bunătăți neimpuținată.
Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Sfântul Duh. Treime Sfântă, Mărire Ție.
Stăpână, primește rugăciunile noastre și ne mantuiește de toată nevoia și întristarea.
Mărire Tie, mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh.
Prea Sfântă Treime, mărire Tie. Amin.

cristiboss56 02.09.2013 19:08:43

ICOANA MAICII DOMNULUI "FLOAREA CEA NEVEȘTEJITĂ"

http://i1090.photobucket.com/albums/...vestejita2.jpg

Icoană făcătoare de minuni. Preasfânta Născătoare de Dumnezeu în mâna dreaptă îl ține pe Dumnezeiescul Său Fiu, iar în stânga ține un crin alb. Această floare simbolizează floarea neveștejită a fecioriei și neprihănirii Preacuratei Fecioare cărei Sfânta Biserică i Se adresează: „Tu ești rădăcina fecioriei și Floarea cea Neveștejită a curăției".

Nu se cunoaște când și unde a apărut această icoană în Rusia. Denumirea ei „Floarea cea Neveștejită" vine din cântările închinate Maicii Domnului. Pe unele icoane în locul crinilor sunt zugrăviți trandafiri sau alte flori. Icoanele făcătore de minuni „Floarea cea Neveștejită" erau răspândite în Rusia de la Perm (Ural) până în Poltava (astăzi Ucraina), tămăduind mulți bolnavi.

I se roagă pentru păzirea vieții curate și drepte. Ajută la alegerea corectă a soțului sau a soției. Rugăciunea fierbinte și sinceră către această icoană ajută la dezlegarea conflictelor din familie. Se săvârșesc multe vindecări ale bolnavilor.

Bucură-Te, Mireasă a lui Dumnezeu, toiagul cel tainic, care ai înflorit Floarea Neveștejită, bucură-Te, Stăpână, prin care ne umplem de bucurie și moștenim viața.

RUGĂCIUNE

O, Preasfântă și Preanevinovată Maică Fecioară, nădejdea creștinilor și adăpostirea păcătoșilor! Apără-ne pe toți cei ce în necazuri alergăm la Tine, auzi suspinurile noastre, pleacă urechea Ta la rugăciunea noastră. Stăpână și Maica Dumnezeului nostru, nu trece cu vederea pe cei care cer ajutorul Tău și nu ne lepăda pe noi, păcătoșii, înțelepțește-ne și ne învață, nu te depărta de la noi, robii Tăi, pentru cârtirea noastră. Fii nouă Maică și Ocrotitoare, ne predăm milostivului Tău Acoperământ. Îndreaptează-ne la o viață lină și fără de gâlceavă, ca să ne plângem păcatele noastre. O, Maică Marie, Preabuna și Grabnica noastră Apărătoare, acoperă-ne cu mijlocirea Ta. Apără-ne de vrăjmașii văzuți și nevăzuți, îmblânzește inimile oamenilor răi care se ridică împotriva noastră.
O, Maica Domnului și Ziditorului nostru! Tu, Ceea ce ești rădăcina fecioriei și neveștejita floare a nevinovăției și curățeniei, trimite-ne ajutor nouă, celor neputincioși și învăluiți în patimi trupești și rătăciri ale inimii. Luminează ochii noștri sufletești, ca să vedem calea adevărului lui Dumnezeu. Întărește cu harul Fiului Tău, voința noastră neputincioasă spre împlinirea poruncilor, ca, fiind izbăviți de orice necaz și năpastă cu preaminunata Ta apărare, să fim îndreptățiți la strașnica judecată a Fiului Tău, Căruia Îi înălțăm slavă, cinste și închinăciune acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 04.09.2013 21:16:44

RUGĂCIUNE LA ICOANA RUGULUI APRINS AL MAICII DOMNULUI

Preacurată Stăpână, Împărăteasa îngerilor și Cetatea Cea nebiruită a pământenilor, Ceea Ce ai purtat în pântecele Tău binecuvântat pe Focul Cel nemistuit Ce aprinde făcliile stinse ale inimilor noastre spre dorirea celor cerești, Scara pe care gândurile noastre urcă spre Lumina Cea neapropiată, Poarta Cea pecetluită cu numele înfricoșător al Cuvântului și nedeschisă de mână omenească, Rugul Cel pururea aprins al rugăciunii dumnezeiești, Tulpina mântuirii Ce a răsărit din pământul neamului omenesc, Preabinecuvântată Maică a Domnului și Lauda strălucită a fecioarelor, înaintea Ta plecăm genunchii inimilor noastre când pietrele necazurilor ne împiedică pe calea mântuirii și ne rănesc sufletele cu întristarea. Haina cea curată a Mirelui Hristos primită la Sfântul Botez am murdărit-o cu totul, tăvălindu-ne noi totdeauna în noroiul patimilor și neascultând de poruncile Fiului Tău. În locul podoabei curăției ne-am trezit că privim în oglinda conștiinței un suflet plin de rănile păcatelor. Cu ce îndrăzneală să mai privim spre Soarele dreptății, când toată viața petrecându-o în păcate ne-am făcut stâlpi ai întunericului, cu totul încremeniți în împietrire ? Pentru aceasta, știindu-Te pe Tine, Maică a Milostivirii, Te rugăm, strigând din adâncul sufletului cu umilință : Cu dulcile Tale cuvinte îmblânzește mânia cea dreaptă a Celui de Care ne-am depărtat, alergând noi pe căile faptelor rele. Cu focul rugăciunilor Tale arde toată neghina gândurilor noastre neroditoare. Ajută-ne să ne dezleagăm încălțările păcatelor și cu picioare curate ale sufletului spălate în baia de lacrimi a pocăinței să ne apropiem de Focul Cel veșnic.
Hristoase Dumnezeule, Cel Ce stai pe scaunul heruvimilor și primești gândurile cele umilite ale celor din nevoi, Cel Ce nu-Ți întorci preasfânta Ta față dinspre ucenicii Tăi cei ce rabdă în lume povara necazurilor, ca trecând prin focul acestora să se curățească și să ajungă la odihna cămărilor cerești, Cel Ce asculți fiecare suspin al inimii noastre și ca un Doctor mult milostiv și iscusit legi rănile păcatelor noastre, Cel Ce nu ne închizi ușa milostivirii Tale, așteptând pe toți să intre în cămara pocăinței, Dumnezeul serafimilor și Tatăl celor necăjiți, Cel Ce printre noi ai viețuit și din paharul smereniei ai băut, rămând nedespărțit de slava cerească de la masa Tatălui, Sfinte al Sfinților și Lumina tuturor celor întunecați, auzi smeritele glasuri ale inimii noastre și nu Te întoarce dinspre fețele sufletelor noastre întinate cu multe păcate. Nu suntem vrednici să intri iarăși sub acoperământul sufletelor noastre, de vreme ce ne-am arătat mincinoși făgăduinței. N-am împlinit nici până acum voia Ta și, deși am gustat din paharul mântuirii Tale, tot vase nelucrătoare ne-am arătat, murdărindu-ne cu noroiul răutăților de tot felul. Oare vei mai veni iarăși în casa sufletelor noastre ? Pierzând îndrăzneala cea de fiu, acum ca niște argați nevrednici batem la ușa milostivirii Tale și Ți-o aducem mijlocitoare pe Maica Ta, ca să nu Te întorci dinspre rugăciunile noastre. Pentru ploaia milostivirii Sale picură Stăpâne, ploaie de lacrimi în pământul sufletelor noastre, îngrămădind pe cerul inimilor noastre prin mișcările line ale adierilor Duhului norii îndurărilor Tale. Să biruiască iarăși iubirea Ta de oameni cea nemăsurată și rugăciunile Celei Ce în pântecele Ei fecioresc Te-a purtat ca să ne izvorăști nouă, tuturor, mântuire. Trimite raza pocăinței prin lucrarea Duhului Sfânt, ca să se curățească sufletele noastre cele întinate în fărădelegi și cu fețe luminate ale sufletelor să privim spre Tine, Soarele mântuirii noastre, Căruia aducându-Ți totdeauna razele faptelor bune, să ne învrednicim la trecerea din această viață și de vederea luminii celei veșnice întru mângâierile Duhului și pentru milostivirea Tatălui, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

cristiboss56 07.09.2013 22:01:39

http://www.basilica.ro/_upload/img/9...mq1s2gi1fa.jpg

Nașterea Maicii Domnului

Bucură-te, Împărăteasa Luminii Celei Neapuse, Cununa fecioarelor, Ceea Ce ca un pom duhovnicesc ai răsărit din pământul pântecelui neroditor spre bucuria lumii, pământul cel sterp al sufletelor îl arată roditor de gânduri dumnezeiești.
Cu mireasma rugăciunilor Tale împrăștie adierea gândurilor rele și cămara sufletelor noastre o deschide spre a vedea strălucind pe Soarele dreptății.
Toată suflarea omenească pe Tine Te mărește ca pe Ceea Ce ești Sălașul Cel Prealuminat al fecioriei, Ceea Ce ai purtat pe Cel Neîncăput în ceruri, pe Cel Ce a gătit în cer sălașuri pentru cei ce-L iubesc pe ei .
Veselește-Te, Ceea Ce ești Rod al rugăciunii spre mântuirea lumii și ne acoperi pe toți de toată viclenia ispitelor, păzindu-ne de săgețile vrăjmașilor noștri.
Ca Una Ce ai născut pe Binecuvântarea lumii, ai dezlegat mai înainte și blestemul nerodirii maicii Tale și lumii ai înflorit binecuvântarea rugăciunilor.
Legăturile întristării s-au rupt și noi, cei osândiți cu blestemul lui Adam, ne-am slobozit din ocară, avându-Te pe Tine Nădejde nerăpită a mântuirii.

Prin nașterea Ta porțile Raiului ni s-au deschis și noi, cei osândiți ne-am făcut părtași bucuriei mântuirii, lăudându-Te pe Tine, ca pe Apărătoarea vieții noastre.
Suspinurile inimii maicii Tale au făcut să înflorească bucuria, căci Te-ai născut Tu Preacurată, Ceea Ce întristarea ai risipit și ai deschis tuturor porțile mântuirii.
Stăpână, primește rugăciunile robilor Tăi și ne izbavește pe noi de toată nevoia și necazul.
Toata nădejdea mea spre Tine o pun, Maica lui Dumnezeu, pazeste-mă sub sfânt acoperământul Tău.

cristiboss56 07.09.2013 22:54:03

https://lh5.googleusercontent.com/-g...kkkkkkkkkk.jpg

Astăzi, când cântăm „Nașterea ta, Născătoare de Dumnezeu Fecioară, a vestit bucurie întregii făpturi”, se chivernisește Casă pământeană pentru înțelepciunea Cea veșnică, se pregătește lăcaș pentru Fiul lui Dumnezeu, Cel ce vine din ceruri pentru mântuirea neamului omenesc
„Pe Hristos din ceruri întâmpinați-l.” Pentru întâmpinarea Lui se zidește o Cămară însuflețită, o Biserică sfințită, în care Se va sălășlui Cuvântul lui Dumnezeu Cel dinainte de veci, coborât pe pământ, pentru ca de aici să înceapă rezidirea lumii, ca să unească din nou cerul cu pământul. Să ne bucurăm, așadar, și să ne veselim de Nașterea Alesei de Dumnezeu Prunce Maria, să o lăudăm pe cea mai cinstită decât oștirile cerești, Preacurata Fecioară Născătoare de Dumnezeu, Casa înțelepciunii dumnezeiești, să dăm cinstirea cuvenită drepților ei părinți și împăratului veacurilor, Celui Nestricăcios, Nevăzutului, Singurul Dumnezeu Preaînțelept, prin Iisus Hristos, Căruia I se cuvine cinstea și slava în vecii vecilor (I Tim. l, 17). Amin.

Cantare Maicii Domnului

https://lh5.googleusercontent.com/-k...Domnului-2.jpg

Această cântare a fost scris inițial în greacă, ca și celelalte texte din Noul Testament. Cântarea este adesea asemănată cu Rugăciunea Annei (I Samuel 2,1-10).
Mărește sufletul meu pe Domnul, și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu,
Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că iată de acum mă vor ferici toate neamurile,
Că a făcut mie mărire cel Puternic. Și sfânt numele Lui,
Și mila Lui în neam și în neam spre cei ce se tem de El.
Făcut-a tărie cu brațul Său, risipit-a pe cei mândri cu cugetul inimii lor;
Pogorît-a pe cei puternici de pe Scaune, și a înălțat pe cei smeriți,
Pe cei flămânzi a umplut de bunătăți și pe cei bogați a scos afară deșerți.
Luat-a pe Israíl sluga Sa, ca să pomenească mila,
Precum a grăit către părinții noștri, lui Avraám și seminției lui până în veac

RUGĂCIUNE LA NAȘTEREA MAICII DOMNULUI

https://lh5.googleusercontent.com/-V...Domnului-6.jpg

Nașterea Ta a strălucit bucurie celor ținuți în legătura întristării, Și până la marginile lumii s-au vestit minunile ca prinos al mângâierii, Cea Care a răsărit din pântece neroditor naște rămânând Fecioară curată, Și pe Cel Neapropiat serafimilor Îl arată lumii cu Trup ca O Rază prea luminată. Vestirea Arhanghelului Gavriil s-a plinit și Rodul rugăciunii stăruitoare S-a arătat pe pământ. Cea închipuită în oglinda proorocească Se arată cu trupul pe pământ, gătindu-Se să primească întru Sine pe Cel Nearătat. Pentru aceasta, Maică Prealăudată, la judecată nu vădi înaintea Stăpânului păcatele noastre și șterge cu roua milostivirii Tale toate nedesăvârșirile noastre și așterne vălul uitării peste nedreptățile noastre. Corabie a milostivirii Te știm, Care porți pe Cei încărcați de povara păcatelor la limanul mântuirii. Nu ne uita pe noi, cei rătăciți, care ne primejduim a cădea în adâncul deznădăjduirii. Cetate a Împăratului veacurilor ești, înconjurată de trâmbițele biruinței, adică de Sfinții Îngeri, cei slujitori ai tainelor dumnezeiești. Întărește și cetatea inimii noastre, apărându-o de săgețile gândurilor viclene, ca neîncetat să fie înconjurată de curgerile rugăciunii curate. Pe noi, cei căzuți pe cale din pricina împiedicării de pietrele patimilor ne ridică, Preabinecuvântată, ușurând drumul nostru prin adăparea din dulceața cuvintelor dumnezeiești. Potopul patimilor tulbură neîncetat mintea noastră, nelăsându-ne a vedea întru limpezime voia cea dumnezeiască. Pentru aceasta, Te rugăm să oprești valurile ispitelor și să ne îndreptezi pe noi spre limanul cunoștinței de Dumnezeu. Eva prin gustarea din pomul neascultării, s-a făcut fiică a morții, trăgând în groapa iadului tot neamul omenesc. Dar Tu, Te-ai făcut prin curăția Ta Maică Celui Ce a ridicat blestemul nostru, deci scoate-ne și pe noi din osânda în care am căzut prin neîmplinirea poruncilor dumnezeiești. Icoană a Bisericii ești, arătând gândului nostru măsura desăvârșirii, deci clintește și inima noastră împietrită spre lucrarea la zidirea sufletului nostru cu pietrele virtuților dumnezeiești. Pe noi, cei ce zăcem în pământul patimilor, pustiiți de viforul multor ispite, ne pomenește la tronul Celui Preaînalt, ca să ne răsară nouă lumina mântuirii. Și Însăți ne învață a lăuda pe Tatăl Atotțiitorul, pe Fiul Său Cel Binecuvântat și pe Duhul Cel iubitor de oameni, Treimea Cea De o Ființă și Nedespărțită, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

dobrin7m 16.09.2013 00:26:12

Rugăciunea de dimineață a Sfântului Grigorie Palama către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu (din Apanthisma)

Fecioară, Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, ceea ce ai născut pe Dumnezeu Cuvântul cu trup; știu, cu adevărat știu, că nu se cuvine, nici se cade ca eu, cel atâta de desfrânat, cu ochi spurcați să văd icoana ta, a celei preacurate, a celei pururea Fecioare, a celei ce ai și trupul și sufletul curat și nespurcat, și să o sărut cu buze necurate și întinate, sau să mă rog.

Căci cu dreptate este ca de mine, cel desfrânat, să se îngrețoșeze și să mă urască curăția ta. Dar fiindcă Dumnezeu, pe care L-ai născut, S-a făcut om, ca să cheme pe cei păcătoși la pocăință, pentru aceasta am îndrăznit și eu, să mă apropii de tine cu lacrimi rugându-mă.

Primește această mărturisire, a greșelilor mele cele multe și grele și o du Unuia Născut Fiului tău și Dumnezeu, rugându-te Lui ca să fie milostiv ticălosului și tăvălitului meu suflet. Că de mulțimea fărădelegilor mele sunt oprit a căuta spre Dânsul și a cere iertare.

Pentru aceasta, pe tine te pun înainte solitoare și mijlocitoare. Că multe și mari daruri dobândind eu de la Ziditorul meu Dumnezeu, și uitându-le pe toate, și nemulțumitor arătându-mă, ticălosul, cu necuviință m-am alăturat cu dobitoacele fără de minte, și m-am asemănat lor; fiind sărac de fapte bune, bogat de patimi, și plin de rușine, lipsit de dumnezeiască îndrăzneală, osândit de Dumnezeu, făcându-mă de plângere arhanghelilor, de râs dracilor, și de urâciune oamenilor, mustrat de conștiință, rușinat de lucrurile mele cele rele și mai înainte de moarte fiind mort, și mai înainte de judecată de sine-mi osândit, și mai înainte de munca cea fără de sfârșit de deznădăjduire muncit.

Pentru aceea dar, numai la a ta sprijinire alerg, Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, cel ce sunt dator cu nenumărați talanți; cel ce întru dezmierdări cu desfrânatele am cheltuit avuția cea părintească; cel ce am curvit mai mult decât desfrânata; cel ce am făcut fărădelege mai mult decât Manase; cela ce m-am făcut nemilostiv mai mult decât bogatul; cela ce sunt slugă lacomă, vas al gândurilor celor rele, vistierie a cuvintelor celor urâte și spurcate, străin de toată fapta cea bună.

Miluiește-mă pe mine cel smerit; milostivește-te spre mine cel neputincios. Mare îndrăzneală ai la Cel ce s-a născut din tine. Nimeni nu are putere precum tu, Maica lui Dumnezeu; că toate le poți, ca ceea ce ești mai presus de toate zidirile și nimic nu îți este ție cu neputință, numai de vei voi.

Md-54Deci, nu trece cu vederea lacrimile mele; nu te întoarce de către suspinul meu; nu lepăda durerea inimii mele; nu rușina nădejdea mea cea către tine. Ci cu rugăciunile tale cele de Maică, silind pe cea nesilită milostivire a Fiului tău, Cel bun și Dumnezeu, învrednicește-mă pe mine ticălosul și nevrednicul robul tău, să-mi iau frumusețea mea cea dintâi și dintru început și să lepăd grozăvia patimilor, să mă slobozesc de păcat și să mă robesc de dreptate; să mă dezbrac de spurcăciunea dulceții celei trupești și să mă îmbrac întru sfințenia curățeniei cele sufletești; să mor lumii și să viez faptei celei bune.

Călătorind eu, împreună călătorește cu mine; pe mare înotând, împreună înoată; priveghind, întărește-mă; necăjindu-mă, mă mângâie; împuținându-mă la suflet, îmbărbătează-mă; îmbolnăvindu-mă, vindecare îmi dăruiește; nedreptățit fiind, izbăvește-mă; năpăstuit fiind, îndreptează-mă; spre moarte primejduindu-mă, degrab alergând mă scoate; vrăjmașilor celor nevăzuți, în toate zilele de temut mă arată; ca să cunoască toți cei ce cu nedreptate mă tiranizează, al cui rob sunt eu.

Așa, Preabună Stăpână, Născătoare de Dumnezeu, ascultă ticăloasa mea rugăciune și nu mă rușina de nădăjduirea mea cea către tine, ceea ce ești după Dumnezeu nădejdea tuturor marginilor pământului.

Aprinderea trupului meu stinge-o; viforul cel cumplit din sufletul meu, potolește-l; mânia cea amară, îmblânzește-o; trufia și mândria părerii celei deșarte, din mintea mea șterge-o; nălucirile cele de noapte ale duhurilor celor viclene și bântuielile cele de zi ale gândurilor cele necurate, din inima mea împuținează-le; învață limba mea să grăiască cele de folos; povățuiește ochii mei să vadă drept faptele bune cele adevărate.

Picioarele mele îndreptează-le să alerge fără împiedicare pe calea cea fericită a poruncilor lui Dumnezeu; mâinile mele fă-le să se sfințească ca, cu vrednicie să le ridic pe ele către Fiul Cel Preaînalt; curățește-mi gura mea ca, cu îndrăzneală să-L numesc Tată pe Dumnezeu Cel Înfricoșat și Prea Sfânt; deschide-mi urechile mele ca să audă simțitor și gânditor cuvintele cele mai dulci decât mierea și fagurul ale Sfintelor Scripturi, și să viețuiesc după dânsele întărindu-mă de tine.

Dă-mi vreme de pocăință, de întoarcere a gândurilor; de moartea cea năprasnă, ferește-mă; osândit de conștiință fiind, izbăvește-mă. Și mai pe urmă de toate, fii lângă mine la despărțirea sufletului de ticălosul meu trup.

Sila cea nesuferită, lesnind-o; durerea cea nespusă, ușurând-o; strâmtoarea cea nemângâiată, mângâind-o; de fața cea întunecată a dracilor, izbăvindu-mă; de cercarea cea preaamară a vameșilor celor din aer și stăpânitorilor întunericului, slobozindu-mă și zapisele păcatelor mele celor multe rupându-le, cu Dumnezeu mă împrietenește, și stării Lui de-a dreapta, celei fericite, la înfricoșata judecată mă învrednicește; și bunătăților celor veșnice și nestricăcioase, moștean pe mine mă fă.

Această mărturisire îți aduc ție, Stăpâna mea, Născătoare de Dumnezeu, lumina ochilor mei celor întunecați, mângâierea sufletului meu, folositoarea și nădejdea mea cea după Dumnezeu. Pe care cu blândețe primește-o și mă curățește de toată spurcăciunea trupului și a duhului. Și mă învrednicește în veacul acesta de acum fără de osândă să mă împărtășesc cu preasfântul și preacuratul Trup și Sânge al Fiului și Dumnezeului tău; iar în cel ce va să fie, cu cina cea preadulce și cerească a desfătării Raiului, unde este locașul tuturor celor ce se veselesc.

Aceste bunătăți, dobândindu-le eu nevrednicul, să slăvesc în vecii vecilor preacinstitul și de mare cuviință numele Fiului și Dumnezeului tău, Cel ce primește pe toți cei ce se pocăiesc din tot sufletul, pentru tine, ceea ce te-ai făcut mijlocitoare și chezășuitoare tuturor păcătoșilor.

Că prin tine, Prealăudată și Preabună Stăpână, se mântuiește toată firea omenească, lăudând și binecuvântând pe Tatăl și pe Fiul și pe Sfântul Duh, Treimea Cea Prea Sfântă și de o ființă, totdeauna acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

cristiboss56 18.09.2013 09:19:27

RUGĂCIUNE CĂTRE MAICA DOMNULUI PENTRU IZBĂVIREA DE VRĂJMAȘII NEVĂZUȚI

O, Preacurată Stăpână, Ceea Ce ai născut pe Cel Ce a biruit puterile întunericului cu puterea Crucii, izbăvește-ne pe noi de tirania ispitelor. Zdrobește pe vrăjmașii nevăzuți care caută să răpească pacea noastră cu tulburările grijilor lumești. În corabia rugăciunii Tale mă îndreptează către limanul păcii, ca să nu mă înec eu în marea deznădăjduirii. Caută cu milostivire spre robii Tăi și cererile cele bune ale inimilor noastre le plinește. când voi trece vămile cele înfricoșătoare ale văzduhului, să fii mie apărătoare, cu fulgerele strălucirii Tale nimicind pe vrăjmașii care caută să mă tragă în adâncul deznădăjduirii.
Furtuna gândurilor celor rele o potolește și fă să răsară mie lumina înțelepciunii Soarelui dreptății, Cel Ce pe pământ S-a arătat și pe Cruce a apus, ca să stingă din sufletele noastre toată aprinderea păcatului. De cursele celui rău mă păzește, ca să merg fără împiedicare pe calea mântuirii și să slăvesc pe Dătătorul a toată bunătatea în veci. Amin.

cristiboss56 30.09.2013 20:45:54

Rugaciune catre Maica Domnului a Sfantului Antim Ivireanul

Stapana de Dumnezeu Nascatoare, imparateasa cerului si a pamantului, cinstea si slava crestinilor, ceea ce esti mai inalta decat cerurile si mai curata decat soarele, Fecioara prealaudata, nadejdea celor pacatosi si linistea celor loviti de valurile vietii, cauta asupra poporului tau, vezi mostenirea ta, nu ne lasa pe noi, pacatosii, ci ne pazeste si ne scapa de viclesugurile diavolului, ca ne-au impresurat intristarile, nevoile si rautatile. Da-ne mana de ajutor, Fecioara, ca pierim. Indura-te de noi, ca pe tine te avem ajutatoare si la tine nadajduim sa-L imblanzesti pe Fiul tau cu rugaciunile tale preaputernice si nebiruite, ca sa-Si intoarca spre noi mila Sa cea bogata. Si pe toti sa ne invredniceasca a ne pastra viata cinstita si fara de prihana, pentru ca noi cu o gura si cu o inima pe El pururea sa-L marim, iar tie sa-ti zicem: "Bucura-te, ceea ce esti plina de har, Domnul este cu tine!“. Amin.

cristiboss56 30.09.2013 23:21:15

RUGACIUNEA DEZNADAJDUITULUI CATRE SFANTUL ACOPERAMANT AL MAICII DOMNULUI

http://i306.photobucket.com/albums/n...kaya-17thc.jpg

Mangaietoarea mea cea prea buna si nadejdea mea fara de sfarsit, ascunde netrebnicul si mult prea pacatosul suflet al meu sub Sfant Acoperamantul tau, acolo unde vrasmasul nu-l poate ajunge. Rautatile mele pururea le vad inaintea ochilor mei, dar nu am vointa puternica pentru a nu-ti mai gresi. Pentru mine nu-i nadejde de indreptare, caci mult m-am imprietenit cu uratorul de oameni facand a sa voie si nicicum sporind in cele placute lui Dumnezeu. Si totusi, afundat fiind cu totul in mlastina neputintelor mele, salta inima mea de veselie duhovniceasca avandu-te pe tine Ocrotitoare neinfricata a sufletului meu. Caci cine va indrazni sa ma acuze cand tu vei sta inaintea mea ca o maica a iubirii ce nu-si lasa fiul sa fie rapit din bratele sale? Dragostea ta este pururea insotindu-ma de-a lungul zilei si a vietii, caci tu, ca o maica adevarata, iti iubesti copii ascultatori, dar ti se inmoaie inima si plangi cu dor mare pentru cei neascultatori si cu dreapta ta ii ridici atunci cand cad. Si oare de cate ori nu ai plans o data cu mine, atunci cand ceream iertare Fiului tau pentru nepasarea mea? Sau de cate ori nu mi-ai zambit din icoana atunci cand ma ridicam din pacate, neavand alta nadejde deznadajduita decat numai spre tine? De multe ori nu pot nici sa te privesc din pricina multimii pacatelor mele, dar nici atunci nu pot sta departe de tine, ci ca un copil alerg si ma arunc la picioarele Tale, imbratisandu-le si ascunzandu-mi fata plina de lacrimi in poala vesmintelor Tale. Pentru aceasta indraznesc si acum, strigand catre tine: Nadejdea mea, ascunde-ma sub Sfant Acoperamantul Tau si ma primeste in bratele Tale, ca uitand de mine si de toate, sa ma imbat doar de dulce mangaierea Ta si impreuna cu Tine, tinandu-ma de mana, sa trec neimpiedicat portile Raiului si in veci sa ma veselesc de vederea Ta.

cristiboss56 01.10.2013 18:13:02

https://lh4.googleusercontent.com/-b...0-no/Md-50.JPG

O!, Preacurata Maica a Domnului, a puterilor celor de sus, Imparateasa cerului si a pamantului, atotputernica, aparatoarea si taria noastra, primeste aceasta cantare de lauda si de multumire de la noi nevrednicii robii tai.
Inalta rugaciunile noastre la Tronul lui Dumnezeu si Fiul tau ca sa fie milostiv nedreptatilor noastre. Sa adauge harul sau tuturor celor ce cinstesc preacinstitul tau nume si cu credinta si cu dragoste se inchina facatoarei de minuni icoanei tale. Ca nu suntem vrednici sa fim miluiti de Dansul, daca tu Stapana nu-L vei milostivi asupra noastra. Tie toate sunt cu putinta de la Dansul si pentru aceasta nazuim la tine, ca esti acoperitoarea noastra si grabnica ajutatoare. Auzi-ne pe noi cei ce ne rugam tie, ocroteste-ne cu puternicul tau Acoperamant si cere de la Dumnezeu Fiul Tau, sa dea pastorilor nostri sfintenie ca sa privegheze si sa ocarmuiasca sufletele noastre; ocarmuitorilor de orase intelepciune si putere, judecatorilor dreptate si necautare la fata, invatatorilor minte si smerita intelepciune, sotilor dragoste si conglasuire, fiilor ascultare, asupritilor rabdare, asupritorilor frica de Dumnezeu, celor scarbiti rabdare si bucurie duhovniceasca, benchetuitorilor infranare, si noua tuturor, duhul intelepciunii si al cucerniciei, duhul milostivirii si al blandetii, duhul curatiei si al dreptatii.
Asa, Doamna preasfanta, milostiveste-te asupra noastra si asupra neputinciosului tau popor. Pe cei rataciti povatuieste-i pe calea cea buna, pe cei batrani ii sprijineste, pe prunci ii pazeste si pe noi pe toti ne apara si ne ocroteste cu milostivirea ta. Pe toti scoate-ne din adancul pacatului si ne lumineaza ochii inimii noastre spre cautarea mantuirii. Milostiva fii noua aici in aceasta viata, iar la infricosata judecata sa te rogi pentru noi catre Fiul tau si Dumnezeul nostru. Ca tu, Doamna, esti slava celor ceresti si nadejdea pamantenilor. Tu esti dupa Dumnezeu nadejdea si aparatoarea noastra a tuturor celor ce ne rugam tie cu credinta. Deci ne rugam tie, atotputernica ajutatoarea noastra si tie ne incredintam pe noi insine si unul pe altul si toata viata noastra acum si pururea si in vecii vecilor, Amin.

https://lh5.googleusercontent.com/-j...perovskaya.jpg

O! Prealuminată, Preacurată, Preasfântă Fecioară Maria, luminează-ne, ocrotește-ne de cei vicleni și răi, întărește-ne în credință, vindecă-ne de toate bolile noastre, ajută-ne ca să ne mântuim sufletele, noi și toți cei care cu dragoste sfântă cântă Slavă Lui Dumnezeu! Preasfântă Fecioară Maria, Preacurată Maică a Domnului Iisus Hristos, Preabinecuvântată Apărătoare a noastră contra dușmanilor văzuți și nevăzuți, uită-Te spre robii Lui Dumnezeu, de pe acest pământ românesc, cercetează-ne, luminează-ne mintea, inima, sufletul. Lumineazăne viața noastră și calea către Împărăția Lui Dumnezeu. Luminează-ne cugetele noastre și toate drumurile vieții!
Ajută-ne și îndrumă-ne pe calea cea bună, cea minunată și binecuvântată de Fiul Tău, Domnul Iisus Hristos, cât și de Preabunul Dumnezeu. Ascultă rugămințile tuturor robilor Tăi și ale mele, că sunt păcătos, dar am nădejdea că mă vei ajuta, așa cum știi, cum poți sau cum vrei. Noi slăvim pe Tatăl Ceresc, pe Fiul Tău, pe Duhul Sfânt, Te lăudăm pe Tine și pe Toate Sfintele Puteri Cerești și Îngerești, pe toți Sfinții, acum și pururea și în vecii vecilor.
Maică Sfântă Îți mulțumim pentru că ești scară la Cer pentru rugăciunile noastre și că ne ajuți în toate! Amin!

Ora este GMT +3. Ora este acum 19:15:31.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.