![]() |
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Cum ar fi putut crestinii care au indurat chinuri de nedescris pentru a-si pastra credinta curata si a se pazi de inchinarea la idoli sa accepte schimbarea zilei de odihna daca ea nu ar fi fost randuita chiar de Apostoli si de urmasii lor? -Sf Ignatie, ucenic al Sf Ap. Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa Duminica, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,, -Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti." -Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,, - Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,, -Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,, -Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,, Toate acestea arata minciuna adventista cu privire la faptul ca Imparatul Constantin ar fi impus Duminica ca zi de odihna. 15. Adu-ti aminte ca ai fost rob in pamantul Egiptului si Domnul Dumnezeul tau te-a scos de acolo cu mina tare si cu brat inalt si de aceea ti-a poruncit Domnul Dumnezeul tau sa pazesti ziua odihnei si sa o tii cu sfintenie.(Deut 5,15) |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
|
Nu a existat sarbatorirea Sabatului de la cadere pana la Iesirea lui Israel.Iarasi nu vrei sa intelegi.Ziua a saptea cade in functie de cum o numeri.La fel cum si prima luna evreiasca pana atunci nu a fost prima luna, ci toate astea sarbatorile astea au inceput sa se tine ca urmare a eliberarii din robia Egipteana.Tu confunzi Sabatul cu Duminica , nu ca ar insemna lucruri diferite, dar ca identifici Sabatul ca fiind doar acela dat poporului evreu, totusi spui ca Sabatul este pentru toti oamenii , te cam contrazici putin.Porunca se refera la o zi a saptea , indiferent care, dupa asemanarea lui Dumnezeu care a facut lumea in sase zile si in ziua a saptea s-a odihnit.Nu se spune nimic strict.Duminica este ziua intai dupa calendarul evreiesc, dar aceasta zi intai a devenit pentru noi ziua a saptea si odihna Domnului.Vedem de exemplu sarbatorirea duminicii ca zi inchinata lui Dumnezeu inca de pe vremea apostolilor:
În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. Fapte 20:7 De asemenea Iisus s-a aratat apostolilor in zi de Duminica : Și fiind seară, în ziua aceea, întâia a săptămânii (duminica), și ușile fiind încuiate, unde erau adunați ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus și a stat în mijloc și le-a zis: Pace vouă! Ioan 20:19 de asemenea Ioan cand a primit Revelatia lui Hristos , Apocalipsa se afla in zi de duminica in duh: Eu Ioan, fratele vostru și împreună cu voi părtaș la suferința și la împărăția și la răbdarea în Iisus, fost-a în insula ce se cheamă Patmos, pentru cuvântul lui Dumnezeu și pentru mărturia lui Iisus. Am fost în duh în zi de duminică și am auzit, în urma mea, glas mare de trâmbiță, (Apocalipsa 1:9-10) |
Citat:
Citat:
Citat:
"27. Și le zicea lor: Sâmbăta a fost făcut pentru om, iar nu omul pentru sâmbătă." (Evanghelia dupa Marcu 2) trebuia sa spuna: "sambata a fost facut pentru evreu, iar duminica pentru crestin" (Evanghelia dupa Danut7) Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
-Sf Ignatie, ucenic al Sf Ap. Ioan Evanghelistul, martirizat la 107 spune:,, Cei ce traiau in lucrurile cele vechi au ajuns la o noua credinta, nemaitinanad sambata, ci traind dupa ziua Domnului, in care a rasarit si viata noastra prin moartea si invierea lui Iisus Hristos.,, -Sf Varnava-96: ,,Serbam ziua Domnului cu bucurie fiindca acesta e ziua in care a inviat Iisus din morti." -Pliniu cel Tanar-113-scrie Imp. Traian ca ,,crestinii se aduna in ziua soarelui si canta lui Hristos si se feresc de orice lucru.,, - Sf Iusin Martirul-153- scrie:In ziua numita a soarelui, cand Hristos a inviat din morti, toti crestinii de prin sate si orase si campii se aduna si serbeaza ziua Domnului.,, -Sf Clement al Alexandriei-194-zice:,,Vechea zi a saptea n-a ajuns decat o zi de lucru si in locul ei serbam ziua Domnului cu totii.,, -Tertulian din Cartagina-200- zice : ,,Duminicile noi ne bucuram si tinem invierea Domnului.,, De ce nu iei in seama aceste marturii? Ori mintea voastra e tulburata, ori sufletul impietrit in fata adevarului. |
Citat:
1. Ioan teologul se afla in viziune in Ziua Domnului, "cea mare si infricosata" a venirii Sale. 2. Ioan s-a aflat in Duhul in Ziua Domnului, adica sambata. 3. Ioan s-a aflat in Duhul in ziua domnului, adica ziua din calendar numita astfel (ziua Cezarului de la Roma). Citat:
Citat:
|
Citat:
dar nu tzi-am dat raspunsuri shi explicatzii? nu tzi-am aratat ca sfarshitul celor 4 evanghelii arata noua randuiala a sfintei Duminici facuta de Domnul Iisus Hristos impreuna cu Biserica Lui? iar Cuvantul lui Dumnezeu (sf Treime cu binecuvantarea Lui shi a toate oshtile cereshti) ne invantza cand trebuie tzinuta: "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" iar eu observ ca noua zi sfanta a Duminicii ce se tzine precum in Cerul cel Nou asha shi pe Pamantul cel Nou e formata din jumatate din ziua de vechi Sabbath shi jumatate din ziua intai a saptamanii dupa cum erau socotite zilele la creatzie (a fost o seara shi a fost o dimineatza), denumita ziua Soarelui in vechime pentru ce vretzi doar ca sa va contrazicetzi spre mandrie? va plac oare sofismele scripturistice ale sharpelui mai mult decat Adevarul Ascultarii de Dumnezeu? |
Citat:
20. "Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin." (Matei 28) Domnul ne-a poruncit sa pazim sambata (porunca a IV-a), nu duminica. Citat:
Citat:
Isaia 66:22-23 "Căci după cum cerurile cele noi, și pămîntul cel nou, pe cari le voi face, vor dăinui înaintea Mea-zice Domnul-așa va dăinui și sămînța voastră și numele vostru. În fiecare lună nouă și în fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, -zice Domnul. -" |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Citat:
Romani 2:20 "povățuitorul celor fără minte, învățătorul celor neștiutori, pentrucă în Lege ai dreptarul cunoștin ei depline și al adevărului" Ratacirea vine ca urmare a necunoasterii Scripturilor: Matei 22,29 "Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciți neștiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu." Citat:
Citat:
|
Citat:
|
si ce sarbatoriti voi sambata, cand va duceti la Biserica?
|
Citat tricesimusquintus:
În prealabil postat de vsovi nu tzi-am aratat ca sfarshitul celor 4 evanghelii arata noua randuiala a sfintei Duminici facuta de Domnul Iisus Hristos impreuna cu Biserica Lui? Nu mi-ati aratat, doar ati tot repetat fraza asta iar si iar. Nici macar in Biblia Ortodoxa, evangheliile nu se termina asa. Ba inca, Evanghelia dupa Matei se termina astfel: 20. "Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin." (Matei 28) Domnul ne-a poruncit sa pazim sambata (porunca a IV-a), nu duminica. Raspuns: Noua Domnul Iisus Hristos impreuna cu Biserica din sfintzi ne-a poruncit sa tzinem sfanta Duminica (ce include toate poruncile shi nu numai porunca 4-a) formata asha cum tzi-am aratat mai sus: aici si aici si aici si aici si aici si aici si aici si aici Citat tricesimusquintus: În prealabil postat de vsovi iar Cuvantul lui Dumnezeu (sf Treime cu binecuvantarea Lui shi a toate oshtile cereshti) ne invantza cand trebuie tzinuta: "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" Fraza asta ati repetat-o si de mai multe ori in ciuda invataturii ei aiuristice. Raspuns: shi mai o repet odata in ciuda celor aiuritzi: CLD: "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" Citat tricesimusquintus: În prealabil postat de vsovi iar eu observ ca noua zi sfanta a Duminicii ce se tzine precum in Cerul cel Nou asha shi pe Pamantul cel Nou Domnule n-ati observat bine, ba inca ati observat tocmai pe dos! In "Cerul cel Nou shi pe Pamantul cel Nou" se va tine Sabatul (sambata) nu duminica: Isaia 66:22-23 "Căci după cum cerurile cele noi, și pămîntul cel nou, pe cari le voi face, vor dăinui înaintea Mea-zice Domnul-așa va dăinui și sămînța voastră și numele vostru. În fiecare lună nouă și în fiecare Sabat, va veni orice făptură să se închine înaintea Mea, -zice Domnul. -" Raspuns: ba se va tzine sfanta Duminica: CLD: "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" iar citatul prezentat de tine arata valabilitatea Cuvantului lui Dumnezeu caci "cu tot Cuvantul ce iese din gura lui Dumnezeu se va hrani omul shi nu numai cu pâine". |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
"Dumnezeu a binecuvant si a sfintit ziua a saptea" "Fiul omului este Domn chiar si al sambetei" (Marcu 2:28) Singura zi din saptamana despre care Cuvantul lui Dumnezeu spune ca este inchinata Domnului si ca a fost binecuvantata si sfintita de Dumnezeu, este ziua a saptea. Oricine vrea sa demonstreze altceva, se pune contra Cuvantului lui Dumnezeu. |
Citat:
iar eu degeaba tzi-ash intoarce urarea tzie shi lui condor ca voi nu suntetzi sanatoshi la cap oricat v-ash intoarce urarea de bine, fiindca nu vretzi ci va place sa va jucatzi cu sofismele sharpelui shi ale lui Adam shi Eva care nu au ascultat, au mancat shi au murit chiar in ziua in care au mancat... cu duhul apoi cu sufletul shi in cele din urma shi cu trupul ajungand in sheol pentru o singura greshala... dar ei shi-au indeplinit canonul deci au nadajduit in Mesia, in Domnul Iisus Hristos nascut din pururea fecioara preacurata, Maria, au nadajduit in sfanta Treime 4500 de ani... |
Citat:
|
Citat:
|
si in cultul asta ce venerati sau cui va inchinati si despre cine (ce) vorbiti?
|
Citat:
|
Hristos si Mantuire , deci.Hristos care a inviat Duminica.Vezi ca Hristos era inca in mormant Sambata. Pe Hristos cel mort?
|
Citat:
|
Citat:
da Sambata a trecut, Duminica a inviat , dar voi sunteti tot in Sambata aceia totusi care nu e nici macare Sambata evreilor e a "lui nu stiu cine :)" ca nu sarbatoriti Iesirea din Egipt. uitate cand se adunau apostolii si frangeau painea si predicau : 7. În ziua întâi a săptămânii (Duminică) adunându-ne noi să frângem pâinea, Pavel, care avea de gând să plece a doua zi, a început să le vorbească și a prelungit cuvântul lui până la miezul nopții. 8. Iar în camera de sus, unde erau adunați, erau multe lumini aprinse. 9. Dar un tânăr cu numele Eutihie, șezând pe fereastră, pe când Pavel ținea lungul său cuvânt, a adormit adânc și, doborât de somn, a căzut jos de la catul al treilea, și l-au ridicat mort. Fapte 20 |
Citat:
Citat:
46. "Și în fiecare zi, stăruiau într-un cuget în templu și, frângând pâinea în casă, luau împreună hrana întru bucurie și întru curăția inimii." (Fapte 2) |
poti sa-ti amintesti de asta si la tine acasa , poti sa te odihnesti si la tine acasa , inca mai bine ca la "biserica"
|
Citat:
|
nu compara tu "ziua" voastra cu ziua noastra; voi nici macar nu stiti de ce tineti sambata;si care ii scopu adunarii voastre.
Ma gandesc ca mai aveti adunari si in alte zile nu numai sambata, nu?Ce face sambata asa de speciala atunci? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat tricesimusquintus:
În prealabil postat de Danut7 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif nu compara tu "ziua" voastra cu ziua noastra E adevarat ca nici nu se compara. Sabatul e instituit de Dumnezeu, pe cand sfintirea duminicii e instituita de un imperator pagan. Raspuns: poi nu tzi-am explicat ca e lasata sfanta Duminica de Hristos ca de aia te-am trimis la cele 4 Evanghelii la sfarshit ca sa vezi cum s-a format Ziua Liturgica cea noua... (din vechiul Sabbath in mijlocul caruia a inviat cu trupul shi in finalul caruia a inviat cu Duhul pe muntele din Galileea, shi din vechea intaia zi a saptamanii in care a intrat la ucenici prin ushile inchise shi s-a aratat peste 8 zile, rezultand o Sfanta Duminica ce se tzine "de sambata seara de la apusul soarelui pana luni dimineatza la rasaritul soarelui" dupa cum se tzine zilele saptamanii din 12 noaptea in 12 noaptea adica din rasarit in rasarit deci iata asha s-a format sfanta Duminica a legii Harului credintzei in Domnul Iisus Hristos adica in sfanta Treime) Iar Imparatul Constantin a primit semnul sfintei Cruci prin Minune Divina shi apoi s-a pocait shi s-a botezat ortodox... fiind numarat in rand cu sfintzi apostoli... deci pagana este minciuna ta daca nu mai rau! (daca nu crezi atunci reciteshte aici shi aici) Citat tricesimusquintus: În prealabil postat de Danut7 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif voi nici macar nu stiti de ce tineti sambata;si care ii scopu adunarii voastre Ti l-am destainuit, dar probabil nu ai fost atent... Citat tricesimusquintus: În prealabil postat de Danut7 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif Ma gandesc ca mai aveti adunari si in alte zile nu numai sambata, nu? Da, avem si in alte zile. Citat tricesimusquintus: În prealabil postat de Danut7 http://www.crestinortodox.ro/forum/i...s/viewpost.gif Ce face sambata asa de speciala atunci? Speciala o face sfintirea (punerea deoparte) ei de catre Creator si binecuvantarea conferita tot de El. In plus, o face speciala faptul ca Dumnezeu S-a odihnit in sabat si Domnul Hristos l-a respectat, impreuna cu apostolii. Ai vrea ceva mai mult decat atat? Speciala o face sfintirea (punerea deoparte) ei de catre Creator si binecuvantarea conferita tot de El. In plus, o face speciala faptul ca Dumnezeu S-a odihnit in sabat si Domnul Hristos l-a respectat, impreuna cu apostolii. Ai vrea ceva mai mult decat atat? Raspuns: dar mai speciala este sarbatoarea shi fericirea Invierii shi noua randuiala shi noua porunca a Harului credintzei shi legea cea noua care nicidecum nu desfintzeaza VT... dar il dezleaga de pretentziile celor ce voiau cercuirea credincioshilor in carne uitand ca Domnul a vorbit de cercuirea la invartosharea inimilor voastre... daca Astazi auzitzi glasul Sau... caci atat cel cercuit cat shi cel necercuit tot nimic nu sunt ci se cauta mantuirea prin desavarshire, prin formarea omului Cel nou... care este intru Hristos. |
No bine.............. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Ca adorator al lui Sol invictus, Constantin era adeptul monoteismului solar de tendinta filozofica si considera ca aceasta nu este incompatibila cu credinta crestina, deoarece suprema Divinitas, din aceasta religie, nu-i parea deosebita de Dumnezeul crestinilor. Constantin n-a repudiat dintr-o data toata mostenirea paganismului si, la fel ca tatal sau, care fusese monoteist, el considera soarele ca mediator vizibil intre Dumnezeul suprem si oameni." (Eusebiu de Cezareea. Scrieri, partea a doua. Viata lui Constantin cel Mare.- stdiu introductiv de Prof. Dr. Emilian Popescu , traducere si note de Radu Alexandrescu. Ed. IBM al BOR, Bucuresti 1991, pag.31) |
Ia uite ce zice Sfanta Scriptura:
Citat:
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 01:33:09. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.