Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Despre vesnicia chinurilor iadului (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7305)

ghemis 16.11.2009 20:01:54

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182163)
Ca Dumnezeu Iisus Hristos ne-a aratat pilda cu fiul ratacitor cand fiul care se credea bun se supara ca Tatal il iarta pe fiul ratacitor.Da daca fiul care a stat tot timpul langa Tatal sau ar fi fost bun nu s-ar fi suparat ca Tatal l-a primit pe fiul cazut in pacat ci s-ar fi bucurat,ca zice Dumnezeu Iisus Hristos:
"Zic vouă: Că așa și în cer va fi mai multă bucurie pentru un păcătos care se pocăiește, decât pentru nouăzeci și nouă de drepți, care n-au nevoie de pocăință."
A zis oare Dumnezeu Iisus Hristos ca Sfintii Ingeri (cei care nu au cazut) se intristeaza ca Dumnezeu iarta pe orice pacatos care se pocaieste?
Nu ci a zis ca se bucura de intoarcerea pacatosului.

Uite aici jos ai scris foarte frumos despre POCAINTA,cum se mai poate pocai cineva care a ajuns in iad?

De unde am invatat noi(crestini-ortodocsi)ca toti ne mantuim si toate religiile sunt mantuitoare?

ghemis 16.11.2009 20:18:09

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182165)
De unde am invatat noi(crestini-ortodocsi)ca toti ne mantuim si toate religiile sunt mantuitoare?

Fara POCAINTA nimeni nu intra in Imparatia Cerurilor,a,ca mai pot fi scosi din iad unii datorita rugaciunii bisericii si a parastaselor este adevarat,si asta din marea Mila a lui Dumnezeu.Dar asta se mai poate atata timp cat mai exista Biserica lui Hristos pe pamant,la incheierea veacurilor,la Judecata de Apoi unii vor sta dea dreapta(in Imparatia Cerurilor)iar altii de-a stanga(in iadul cel vesnic cu toate muncile lui)Atunci de vei fi gasit cu fapte bune vei fi mantuit,(pocainta,milostenie,iubire de aproape si chiar de vrajmasi)nu ne va intreba Dumnezeu cat de pregatiti stam la cultura,la filozofie si "alte dogme".Urmarea predaniei a sf,parinti este sfintitoare si datatoare de viata,nu filozofiile noastre ne va uni cu Dumnezeu,sau nu mai stim ca unirea si comuniunea cu Dumnezeu se realizeaza prin harul Duhului Sfant?Si unde si cum se obtine acest har al Duhului Sfant?Numai prin pocainta si lucrarea faptelor bune,urmarea predaniei bisericii ortodoxe si participarea la sf,slujbe si Sf.Taine.Eu asa am invatat de la sf.parinti,aceste noutati de unde au aparut?

ghemis 16.11.2009 20:23:10

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 181538)
Alta intrebare, suplimentara:
AI TU VREUN ADEVAR DEMONSTRAT INCONTESTABIL???? (de ajungi sa ma intrebi de demonstrarea potopului?)
Ai vazut tu ceva din lucrurile in care crezi?
Pe ce criteriu unele lucruri din Biblie le consideri reale (daca intradevar crezi in ceva), iar altele le consideri "povesti".. ba inca mai scornesti pacatul de a crede in ele!

(Incearca sa te ridici la nivelul de abstractizare cerut de discutie.. fara exemple conjuncturale, limitate, din ce vezi pe strada, ce ti se pare etc...)

Faci bine draga surioara ca-l mai trimiti din cand in cand la meditatie pe domnul Andrei,poate se va trezi partea cea buna din el si va urma adevara credinta,nadejde si dragoste.

anna21 16.11.2009 20:23:41

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182170)
aceste noutati de unde au aparut?

Aceste noutati au aparut din mandrie. Ne arogam mai multa "bunatate" decat Dumnezeu, trecand peste cuvantul lui Dumnezeu.
(Adica noi, in "bunatatea" si in "dreptatea" noastra spunem ca nu se poate sa existe iad, daca exista iad nu are vierme, nu este etern etc... Ca asa ne credem noi buni si milosi!)

ghemis 16.11.2009 20:42:11

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 182172)
Aceste noutati au aparut din mandrie. Ne arogam mai multa "bunatate" decat Dumnezeu, trecand peste cuvantul lui Dumnezeu.
(Adica noi, in "bunatatea" si in "dreptatea" noastra spunem ca nu se poate sa existe iad, daca exista iad nu are vierme, nu este etern etc... Ca asa ne credem noi buni si milosi!)

Asa este,in zilele noastre mandria face ravagii si aduce multa paguba sufletului.Promovarea eu-lui este f.daunatoare,adica am si eu ceva de spus,stiu si eu ceva,sunt cineva,fara insa a pune in practica ceea ce cunosti,fara sa experimentezi invatatura bisericii.Este bine sa cunosti din practica si din proprie experienta, atunci va fi omului de folos toate cunostintele dobandite.Un fost duhovnic de al meu(distanta prea mare ne desparte acum)spunea intotdeauna la terminarea predicii,"Daca nu credeti,experimentati si va veti convinge,era o provocare,era un indemn la a pune in practica invatatura bisericii si pe multi ia ajutat la adevarata convertire.Pocainta presupune o schimbare a firii,o schimbare a mintii si a felului de a trai.Sunt unii care poate pe buna dreptate recunosc ca sunt pacatosi dar nu fac nimic pentru a-si schimba viata,nu pune in practica invatatura bisericii,nu au ajutorul lui Dumnezeu prin har,nici macar nu cer ajutor,stau intr-o totala nepasare sau merg pe aceasta falsa idee(diavolul ce are de facut) ca Dumnezeu este bun si Atotmilostiv si mantuieste pe toata lumea,ajunge doar sa crezi.Si dracii cred in Dumnezeu dar nu fac nimic ca sa obtina iertarea,sa se pocaiasca.

ghemis 16.11.2009 20:51:48

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182185)
Asa este,in zilele noastre mandria face ravagii si aduce multa paguba sufletului.Promovarea eu-lui este f.daunatoare,adica am si eu ceva de spus,stiu si eu ceva,sunt cineva,fara insa a pune in practica ceea ce cunosti,fara sa experimentezi invatatura bisericii.Este bine sa cunosti din practica si din proprie experienta, atunci va fi omului de folos toate cunostintele dobandite.Un fost duhovnic de al meu(distanta prea mare ne desparte acum)spunea intotdeauna la terminarea predicii,"Daca nu credeti,experimentati si va veti convinge,era o provocare,era un indemn la a pune in practica invatatura bisericii si pe multi ia ajutat la adevarata convertire.Pocainta presupune o schimbare a firii,o schimbare a mintii si a felului de a trai.Sunt unii care poate pe buna dreptate recunosc ca sunt pacatosi dar nu fac nimic pentru a-si schimba viata,nu pune in practica invatatura bisericii,nu au ajutorul lui Dumnezeu prin har,nici macar nu cer ajutor,stau intr-o totala nepasare sau merg pe aceasta falsa idee(diavolul ce are de facut) ca Dumnezeu este bun si Atotmilostiv si mantuieste pe toata lumea,ajunge doar sa crezi.Si dracii cred in Dumnezeu dar nu fac nimic ca sa obtina iertarea,sa se pocaiasca.

Datoria crestinului,pe langa a arata pacatul si a mustra,este ca sa se roage si pentru cei care inca nu au ajuns la cunostinta Adevarului.Cea mai mare virtute spun sfintii parinti este ca omul sa se cunoasca pe sine si pe Dumnezeu,dupa aceea urmeaza toate lucrarile care duc la mantuire.Daca esti constient de boala ta te duci la doctor si ceri madicamentul.Urata este mandria asta,intuneca sufletul si-l acopera cu o negura prin care lumina nu mai poate patrunde.Sa ne uitam la gaurile negre din suflet domnule Mihailt,si celelalte gauri negre(din univers)sa le lasam in seama lui Dumnezeu.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

ghemis 16.11.2009 21:04:46

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 181468)
În prealabil postat de geo.nektarios
Traim o Ortodoxie jenanta... departe de sfanta scriptura si de Sf.Traditie... de invatatura Sf.Parinti... am ajuns niste formalisti... ne inseala dracu din toate punctele de vedere... iad nu exista decat ceva spiritual... chinurile sunt ceva simbolic... vamile vazduhului nu exista... CE ESTE ASTA FRATII MEI??? este oare Hristos sau sf.Evanghelie invechita si neactuala???? suntem noi mai mari si mai intelepti decat sf.Parinti care au fost insuflati de Duhul Sfant si carora li s-au descoperit N aratari ale Iadului si venim noi nemernicii si contrazicem Patericul si Dogma ortodoxa de sute de ani?????? asta ne este mandria si scoala... asa TRAIM CREDINTA...

si tot mai mult ii dau dreptate pr.Arsenie papacioc cand zice ca "din teologie iesi mai necredincios decat ai intrat"!!!

Nu mi se pare adevarat de loc ceea ce afirma Geo:
Sfintii Parinti au REGRETAT ca nu au putut trai in aceste vremuri deoarece ar fi fost cu mult mai sporiti duhovniceste daca ar fi trecut de greutatile si ispitele acestui VEAC, deci CA URMARE CUNUNILE LE CULEGEM NOI CEI CARE AM RAMAS PE METEREZE!...chiar si asa schiopatind
Deci asa cum ducem ortodoxia in ziua de azi o ducem bine, GRESIT!,nu am ajuns formalisti! ne facem treaba cum putem si noi(ca usor nu este! DAR INCA O FACEM< CEEA CE ESTE in conditiile date FOARTE MULT!) si nu ne inseala diavolul, cei care mergem la biserica ACUM suntem cu mult mai intariti si MAI VERSATI duhovniceste decit cei de acum 100 de ani sa zicem.
Geo, parerea mea este ca, din pacate frate, vorbeste agitatia si panica din tine si nu este bine

Cata nesocotinta si cata mandrie domnule Andrei,sa spunem noi ca suntem mai "versati"decat acesti traitori ai ortodoxiei;si nu ne inseala diavolul?Adica mergem la biserica duminica ne "facem treaba",nu prea inteleg cum si suntem mai mari decat sf.parinti care zi de zi faceau slujbe,milostenii si erau in permanenta comuniune cu Dumnezeu.

ghemis 16.11.2009 21:18:03

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182199)
Cata nesocotinta si cata mandrie domnule Andrei,sa spunem noi ca suntem mai "versati"decat acesti traitori ai ortodoxiei;si nu ne inseala diavolul?Adica mergem la biserica duminica ne "facem treaba",nu prea inteleg cum si suntem mai mari decat sf.parinti care zi de zi faceau slujbe,milostenii si erau in permanenta comuniune cu Dumnezeu.

Este adevarat ca sunt multe ispite in veacul nostru,este mai greu decat in trecut,dar ca sa afirmi ca poti fi mai mare decat cei din trecut trebuie sa depasesti orice ispita a acestui veac,ca sa fii mai mare decat cineva trebuie mai intai sa te faci mai mic,adica sa te smeresti,si atunci cand te smeresti harul Duhului Sfant isi face loc in inima omului si lucreaza cele ce omului ii este cu neputinta de unul singur,DESPATIMIREA.Ati vazut cate chinuri ale iadului sunt,orice patima de care omul nu s-a descotorosit in aceasta viata,in iad il va chinui in veci.A fost lacom si mancacios,va avea parte de o foame vesnica,a fost un lacom si betiv,va avea parte de o sete vesnica,a fost un desfranat si un iubitor de placeri,focul si viermii ii vor chinui trupul in veci,a fost iubitor de slava desarta si mandrie,va avea parte de intuneric si scrasnirea dintilor.Deci sa cautam mai intai sa ne despatimim si cu smerenie sa cerem ajutorul de la Dumnezeu.

andreicozia 16.11.2009 22:32:11

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182207)
Este adevarat ca sunt multe ispite in veacul nostru,este mai greu decat in trecut.

Intr-un sfirsit ti-ai adus aminte Ghemis(in caz ca ai citit) ca aceste afirmatii nu le-am creat eu in mintea mea ci multi dintre Sfintii Parinti care (repret, si ma deranjeaza acest lucru) care REGRETAU ca nu vor apuca viata de acum pe care o traim si afirmau ca cei care se vor mai ruga cu spor in aceste zile vor fi muult mai sporiti si vor capata mai multe cununi( din cauza dificultatilor de concentrare si pastrare a consecventei in rugaciune) decit cei din acele vremuri care nu aveau atitea probleme. Ce faceau ei atunci decit sa plimbe caprita, sa o mulga, sa faca vin si brinza, sa se plimbe pe malul marii(in Athos) izolati de lume si sa se roage in tihna.
dar, deh, fiecare pe limba lui intelege. ..dar oricum nu-i bai , fiecare vede ortodoxia si crestinismul mai ales cum stie el, si vom vedea la sfirsit cine a avut dreptate!

andreicozia 16.11.2009 22:34:23

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182199)

Ca si multi altii, tu intelegi totul chiar si inainte sa citesti, de aceea nu intelegi nimic

ghemis 16.11.2009 22:43:30

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182247)
Intr-un sfirsit ti-ai adus aminte Ghemis(in caz ca ai citit) ca aceste afirmatii nu le-am creat eu in mintea mea ci multi dintre Sfintii Parinti care (repret, si ma deranjeaza acest lucru) care REGRETAU ca nu vor apuca viata de acum pe care o traim si afirmau ca cei care se vor mai ruga cu spor in aceste zile vor fi muult mai sporiti si vor capata mai multe cununi( din cauza dificultatilor de concentrare si pastrare a consecventei in rugaciune) decit cei din acele vremuri care nu aveau atitea probleme. Ce faceau ei atunci decit sa plimbe caprita, sa o mulga, sa faca vin si brinza, sa se plimbe pe malul marii(in Athos) izolati de lume si sa se roage in tihna.
dar, deh, fiecare pe limba lui intelege. ..dar oricum nu-i bai , fiecare vede ortodoxia si crestinismul mai ales cum stie el, si vom vedea la sfirsit cine a avut dreptate!

Va dau dreptate aici,asa este, multi dintre sf.parinti si-ar fi dorit sa prinda aceste vremuri in zilele noastre si sa se NEVOIASCA.Intrebarea este,facem noi nevointa de care pomenesc ei?

anna21 16.11.2009 22:52:01

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182247)

Cununile le vor lua sfintii zilelor noastre!
Ceilalti trebuie sa aiba in minte urmatoarele cuvinte (nu cununile!):
"Dar Fiul Omului, când va veni, va găsi, oare, credință pe pământ? "

ghemis 16.11.2009 22:53:11

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182255)
Va dau dreptate aici,asa este, multi dintre sf.parinti si-ar fi dorit sa prinda aceste vremuri in zilele noastre si sa se NEVOIASCA.Intrebarea este,facem noi nevointa de care pomenesc ei?

Eu nu va spun cu rautate ceea ce spun,eu mereu caut sa spun din ceea ce am citit de la Sf.parinti,ma feresc pe cat [posibil sa inventez si interpretez eu cele scrise de ei.Dar sa stiti un lucru,vom fi judecati nu numai dupa faptele noastre ci si din cuvintele noastre.SFINTII sunt cei care ne vor judeca(prin viata de nevointa si sfintenia care au dobandit-o,Dumnezeu ii va pune pe ei ca exemplu in fata noastra la Judecata),daca noi nu ne nevoim si nu atingem masura lor cum vom obtine mantuirea?Sunte-ti d=tra in stare sa marturisiti pe Hristos daca ar fi cazul,si sa acceptati chinurile mucenicilor?Sunteti la masura smereniei care au atins-o cuviosii?Repet,nu va spun cu rautate,ci cu luare aminte la ce masura suntem si la ce masura trebuie sa ajungem.Doamne ajuta!

andreicozia 16.11.2009 23:31:45

Citat:
În prealabil postat de anna21
Alta intrebare, suplimentara:
AI TU VREUN ADEVAR DEMONSTRAT INCONTESTABIL???? (de ajungi sa ma intrebi de demonstrarea potopului?)
Ai vazut tu ceva din lucrurile in care crezi?
Pe ce criteriu unele lucruri din Biblie le consideri reale (daca intradevar crezi in ceva), iar altele le consideri "povesti".. ba inca mai scornesti pacatul de a crede in ele!

(Incearca sa te ridici la nivelul de abstractizare cerut de discutie.. fara exemple conjuncturale, limitate, din ce vezi pe strada, ce ti se pare etc...)

Te rog sa ai decenta sa te abtii cu sfaturile in legatura cu felul meu de a purta o discutie si cu felul in care eu exemplific si argumentez ceea ce scriu, OK, ai ceva de schimbat fa-o la tine! Eu ma simt foarte bine EXACT asa cum explic CU EXEMPLE CONJUNTURALE, adica reale din viata IMEDIATA nu din cai verzi pe pereti limitata de o gindire fanatica ireala. Nu-ti convine, stii ceva,..NU CITI draga! Am destui fani. Ti-am mai explicat, ca, printre altele, telul meu in viata nu este sa fiu placut de Anna21!

Da, am adevaruri demonstrate incontestabil:
Iubirea neconditionata
Milostenia si rezultatele acestui act
Scoala rugaciunii si rezultatele VERIFICATE ale rugaciunii repetative( au existat in tecut pe linga vechi minastiri din Armenia, scoli de mistica a rugaciunii si intelegerea ei, )
Explicatia si verificarea faptului ca rugaciunile repetate ajuta la imbunatatirea fiintei noastre.
Verificarea pildelor lui Hristos

Detaliile de genul inmultirea piinilor si mersul pe apa, eu il inteleg la modul simbolic...iar daca CINEVA din Forurile SUPERIOARE are vre-o problema cu dubiile mele nu are decit sa-mi demonstreze personal ca se poate. Nu are de ce sa se supere ca magarul pe sat din cauza acestei dileme ale mele si a altor 6 miliarde de oameni ca DOAR STIE IN CE IPOSTAZA NE AFLAM CU TOTII PE ACEASTA PLANETA sub INCIDENTA A FOARTE MULTE LEGI RESTRICTIVE de toate felurile!.

Pe mine minunile LUATE SEPARAT ( ca scamatorii) fara suparare dar nu...nu ma intereseaza si nu vreau sa pacatuiesc prin MINTIRE DE SINE ca as intelege despre ce este vorba(conform crestinismului orice MINCIUNA este un pacat deosebit de grav! te dezfigureaza in INTERIOR SI ITI STILCESTE INIMA, te imbolnavesti, incepe sa tremure carnea pe tine, devii o cirpa( INCA DIN LUMEA ASTA)) , ci doar iau invataturile care insotesc aceste relatari si pentru cave am primit VERIFICARI CA ASA ESTE iar de restul sunt convins ca Dumnezeu nu se supara ca NU INTELELG!

Ceea ce a spus Hristos : "Credinta ta te-a vindecat!" asa este , este verificata\
deasemena cind a spus: " Ai crezut si n-ai vazut", Hristos, facea referire STICT la ceva concret, nu la toate minunile prezentate

...asa ca cu mine mai usor cu ploaia de pucioasa si acoperirea INTREGII suprafete USCATE cu o cantitate de apa( care nu exista, ca de fapt nu avem atit de multa H2O pe pamint)Ce alte exemple, ce precedente ai? Pompeiul?...uite ca a ramas intact, unde-i Sodoma? unde-i arca? pe Ararat? nu a gasit-o nimeni acolo!

In schimb povestea lui Ilie O CRED, deoarece am verificari
Povestea luptei lui Iacov cu Ingerul o cred - am verificari!
si mai am si altele.
Luptele Arhistrategilor in ceruri si pe pamint singuri sau alaturi de armatele pamintene pentru care lupta cu alti DEMONI, SUNT CONVINS!!! - este verificata!
deoacamdata atit din ce imi amintesc dar sunt mult mai multe

Un crestin adevarat cred ca are datoria sa nu creada nimic fara sa poata verifica! Cu multa credinta si rugaciune vin si verificarile si confirmarile INTR-UN FEL SAU ALTUL!!! Fii sigura de asta! :)) Succes!

mihailt 17.11.2009 00:12:57

Asa marturiseste invatatura crestin ortodoxa ca toti de erau in Iad la venirea lui Dumnezeu Iisus Hristos s-au pocait la propovaduirea lui Dumnezeu Iisus Hristos acolo.
Doar e adevarat ce scrie in Sfanta Scriptura.

"18.Pentru că și Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepți, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul,
19.Cu care S-a coborât și a propovăduit și duhurilor ținute în închisoare, "
Daca zice ca Dumnezeu Iisus Hristos s-a dus sa propovaduiasca duhurilor tinute in inchisoare,nu e destul de clar ca s-a dus sa propovaduiasca oamenilor care erau in Iad si spatial si ca stare sufleteasca?
Ca fiecare om e o taina fara sfarsit,iar Dumnezeu e cu totul de nedefinit.
Pai daca s-a pogorat Dumnezeu Iisus Hristos cu Sfantul sau suflet in Iad,unde e Dumnezeu Iisus Hristos mai este Iad?Nu mai este.
Ca Sfantul Apostol Petru de aceea a si zis mai apoi:
"21. Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos, "
Ca sa se inteleaga ca Dumnezeu Iisus Hristos s-a pogorat la Iad cu Sfantul sau suflet (cum de altfel Biserica Ortodoxa marturiseste).
Pentru a arata Sfantul Apostol Petru cand zice de duhurile tinute in inchisoare ca se refera la Iad,iar nu la trup,de aceea zice aceasta Sfantul Apostol Petru aceasta.
Aceasta invatatura draceasca de zice ca trupul e rau poarta numele de gnosticism.E de ajuns sa vezi moastele unui Sfant si sa vezi ca trupul e foarte bun si poate deveni salas a lui Dumnezeu.
Si Sfantul Ioan Damaschinul zice clar la Dogmatica:
"Așadar, chiar dacă a murit ca om, si chiar dacă Sfântul Lui suflet s-a despărțit de corpul Lui prea curat, totuși Dumnezeirea nu s-a despărțit de cele două, adică de suflet si de corp, și astfel nici unica ipostasă nu s-a despărțit în două ipostase.
Prin urmare, ipostasa lui Hristos este una totdeauna. Chiar dacă spațial sufletul s-a despărțit de corp, ipostatic, însă, era unit prin Cuvânt."
Mai intai Dumnezeu "s-a pogorat din Ceruri si s-a intrupat de la Duhul Sfant si din Feciora Maria si s-a facut om".Si a petrecut cu oamenii pe Pamant.
"Dumnezeu este Domnul si s-a aratat noua".
Apoi in cele trei zile ,dupa Sfintele Scripturi, a fost in Iad cu Sfantul Sau suflet.Aceasta e dogma de credinta crestin ortodoxa.
Pe unii catolici i-au inselat duhurile rele sa zica ca nu exista mantuire in afara Bisericii Catolice.

Iar un mitropolit a BO Greaca din vremea noastra a pus intrebare unui arhiereu al BC:
da talharul de pe cruce de s-a mantuit de Dumnezeu Iisus Hristos era membru in Biserica Catolica?
Nicidecum.

Dupa inaltarea la cer a lui Dumnezeu Iisus Hristos Duhul Sfant s-a pogorat in lume pentru a nu ne lasa pe noi singuri.Iar in Sfintele Potire din Sfintele Biserici este chiar Dumnezeu Iisus Hristos.

Vedem nu numai peste Sfintii Apostoli pe Duhul Sfant pogorandu-se ci chiar si pe crestinii din acele vremuri,vedem pe Duhul Sfant vorbind cu Sfantul Antonie cel Mare,cu alti Sfinti,vedem pe Sfantul Simeon Noul Teolog foarte fericit si bucuros si entuziasmat ca vorbea si cunostea pe Duhul Sfant,la fel pe Sfantul Serafim de Sarov si alti Sfinti cati or fi mai fi fost si or mai fi.
Din Sfanta Scriptura:
"Și pe când slujeau Domnului și posteau, Duhul Sfânt a zis: Osebiți-mi pe Barnaba și pe Saul, pentru lucrul la care i-am chemat. "

Pai nu se vede tot la Faptele Sfintilor Apostoli ca Duhul Sfant se pogoara peste oameni inainte ca acestia sa fi primit Sfantul Botez:
"43.Despre Acesta mărturisesc toți proorocii, că tot cel ce crede în El va primi iertarea păcatelor, prin numele Lui.
44.Încă pe când Petru vorbea aceste cuvinte, Duhul Sfânt a căzut peste toți cei care ascultau cuvântul.
45.Iar credincioșii tăiați împrejur, care veniseră cu Petru, au rămas uimiți pentru că darul Duhului Sfânt s-a revărsat și peste neamuri.
46.Căci îi auzeau pe ei vorbind în limbi și slăvind pe Dumnezeu. Atunci a răspuns Petru:
47.Poate, oare, cineva să oprească apa, ca să nu fie botezați aceștia care au primit Duhul Sfânt ca și noi?
48.Și a poruncit ca aceștia să fie botezați în numele lui Iisus Hristos. Atunci l-au rugat pe Petru să rămână la ei câteva zile.
"

In acest pasaj din Sfanta Scriptura mai intai se pogoara Duhul Sfant peste dansii si apoi aceia primesc Sfantul Botez.

anna21 17.11.2009 04:19:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182288)
Nu-ti convine, stii ceva,..NU CITI draga! Am destui fani. Ti-am mai explicat, ca, printre altele, telul meu in viata nu este sa fiu placut de Anna21!

Fani? :)))))))))))))
Nu este vorba de tine, ci de ideile pe care le promovezi. Si care nu sunt crestine.
Nu cunosti sau contesti invatatura crestina? Pai atunci in ce crezi?

Citat:

Detaliile de genul inmultirea piinilor si mersul pe apa, eu il inteleg la modul simbolic...iar daca CINEVA din Forurile SUPERIOARE are vre-o problema cu dubiile mele nu are decit sa-mi demonstreze personal ca se poate.
Ha!? Sa-ti demonstreze Dumnezeu personal? Dar cine esti tu?

Citat:

Pe mine minunile LUATE SEPARAT ( ca scamatorii) fara suparare dar nu...nu ma intereseaza si nu vreau sa pacatuiesc prin MINTIRE DE SINE ca as intelege despre ce este vorba(conform crestinismului orice MINCIUNA este un pacat deosebit de grav!
Am inteles, nu crezi "minciunile" biblice (cu potopul etc)

Dar cred ca un exemplu de minciuna care
Citat:

te dezfigureaza in INTERIOR SI ITI STILCESTE INIMA
este sa pretinzi ca ai 30 ani de "studiu biblic si patristic" (postare de acum cateva luni).
:)

Citat:

Ceea ce a spus Hristos : "Credinta ta te-a vindecat!" asa este , este verificata\
deasemena cind a spus: " Ai crezut si n-ai vazut", Hristos, facea referire STICT la ceva concret, nu la toate minunile prezentate

...asa ca cu mine mai usor cu ploaia de pucioasa si acoperirea INTREGII suprafete USCATE cu o cantitate de apa( care nu exista, ca de fapt nu avem atit de multa H2O pe pamint)Ce alte exemple, ce precedente ai? Pompeiul?...uite ca a ramas intact, unde-i Sodoma? unde-i arca? pe Ararat? nu a gasit-o nimeni acolo!
Am inteles, daca fac un rezumat, sustii ca Biblia spune minciuni periculoase care te desfigureaza interior .. si ce-ai mai spus acolo.

Citat:

Un crestin adevarat cred ca are datoria sa nu creada nimic fara sa poata verifica! Cu multa credinta si rugaciune vin si verificarile si confirmarile INTR-UN FEL SAU ALTUL!!!
Pai daca n-ai credinta.. ce sa mai verifici? Nu te-ai decis care este inainte credinta sau verificarea. :)))))

Nici nu-mi vine sa te mai ironizez...
Dar fa un bine altora (mila pe care ai verificat-o) si nu mai propaga idei necrestine!

Acum chiar ma intreb: acesta este trendul? Sunt povestirile biblice doar niste metafore? Mai cred multi asta?
Cei care le cred ad literam sunt creduli?
Cat putem "interpreta" din ceea ce se scrie in Biblie?

anna21 17.11.2009 06:35:30

despre minuni

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182288)

Detaliile de genul inmultirea piinilor si mersul pe apa, eu il inteleg la modul simbolic...iar daca CINEVA din Forurile SUPERIOARE are vre-o problema cu dubiile mele nu are decit sa-mi demonstreze personal ca se poate. Nu are de ce sa se supere ca magarul pe sat din cauza acestei dileme ale mele si a altor 6 miliarde de oameni ca DOAR STIE IN CE IPOSTAZA NE AFLAM CU TOTII PE ACEASTA PLANETA sub INCIDENTA A FOARTE MULTE LEGI RESTRICTIVE de toate felurile!.

Pe mine minunile LUATE SEPARAT ( ca scamatorii) fara suparare dar nu...nu ma intereseaza si nu vreau sa pacatuiesc prin MINTIRE DE SINE ca as intelege despre ce este vorba(conform crestinismului orice MINCIUNA este un pacat deosebit de grav! te dezfigureaza in INTERIOR SI ITI STILCESTE INIMA, te imbolnavesti, incepe sa tremure carnea pe tine, devii o cirpa( INCA DIN LUMEA ASTA)) , ci doar iau invataturile care insotesc aceste relatari si pentru cave am primit VERIFICARI CA ASA ESTE iar de restul sunt convins ca Dumnezeu nu se supara ca NU INTELELG!
Un crestin adevarat cred ca are datoria sa nu creada nimic fara sa poata verifica!

Sa nu zici ca sunt dispretuitoare, chiar m-am gandit o vreme la ce spui tu despre minuni - ca trebuie privite "in mod simbolic".

Tu nu realizezi cat de hulitoare sunt afirmatiile tale. Nu ai idee!
Gandeste: Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Prin El s-au facut toate cate sunt. El s-a intrupat (o minune extraordinara!) Din fecioara Maria (minune mare). A suferit pentru oameni, a murit si a inviat.
.. si tu crezi ca nu a mers pe apa? Pai ce este mersul pe apa si inmultirea painilor fata de toate de mai sus?

Alta minune se savarseste in timpul Liturghiei: prefacerea painii si vinului in Trupul si Sangele lui Hristos. Minunea aceasta o crezi (sau este tot "scamatorie")? Tu mananci paine si vin? Sunt acele lucruri doar niste simboluri? Doar niste amintiri ale jertfei lui Hristos? Sau sunt chiar Trupul si Sangele Lui?

Fara suparare, cum te poti tu numi ortodox fara a crede in minuni?

Iti spun ca minunea savarsita in timpul Liturghiei este mult mai mare decat arderea Sodomei (in care tu nu crezi!).

topcat 17.11.2009 14:12:32

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 182337)
Sa nu zici ca sunt dispretuitoare, chiar m-am gandit o vreme la ce spui tu despre minuni - ca trebuie privite "in mod simbolic".

Tu nu realizezi cat de hulitoare sunt afirmatiile tale. Nu ai idee!
Gandeste: Iisus este Fiul lui Dumnezeu. Prin El s-au facut toate cate sunt. El s-a intrupat (o minune extraordinara!) Din fecioara Maria (minune mare). A suferit pentru oameni, a murit si a inviat.
.. si tu crezi ca nu a mers pe apa? Pai ce este mersul pe apa si inmultirea painilor fata de toate de mai sus?

Alta minune se savarseste in timpul Liturghiei: prefacerea painii si vinului in Trupul si Sangele lui Hristos. Minunea aceasta o crezi (sau este tot "scamatorie")? Tu mananci paine si vin? Sunt acele lucruri doar niste simboluri? Doar niste amintiri ale jertfei lui Hristos? Sau sunt chiar Trupul si Sangele Lui?

Fara suparare, cum te poti tu numi ortodox fara a crede in minuni?

Iti spun ca minunea savarsita in timpul Liturghiei este mult mai mare decat arderea Sodomei (in care tu nu crezi!).

Hazliu e ca insisi soldatii care pazeau mormintul, cei care au avut locuri in primul rind la spectacol, nu credeau ca invierea lui Hristos a fost minunea minunilor.

glykys 17.11.2009 14:18:58

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 182442)
Hazliu e ca insisi soldatii care pazeau mormintul, cei care au avut locuri in primul rind la spectacol, nu credeau ca invierea lui Hristos a fost minunea minunilor.

Asta s-o crezi tu, Topcat!

51. Și iată, catapeteasma templului s-a sfâșiat în două de sus până jos, și pământul s-a cutremurat și pietrele s-au despicat; 52. Mormintele s-au deschis și multe trupuri ale sfinților adormiți s-au sculat. 53. Și ieșind din morminte, după învierea Lui, au intrat în cetatea sfântă și s-au arătat multora. 54. Iar sutașul și cei ce împreună cu el păzeau pe Iisus, văzând cutremurul și cele întâmplate, s-au înfricoșat foarte, zicând: Cu adevărat, Fiul lui Dumnezeu era Acesta!

Acel sutas care L-a marturisit pe Dumnezeu a devenit primul martir crestin:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/...ctombrie16.htm

topcat 17.11.2009 14:32:47

Sigur, sigur :)
E acelasi cu cel care a primit bani sa raspindeasca vestea ca trupul a fost furat? Chiar nu isi dorea sa ajunga in rai, dupa ce a vazut dovada cu ochii sai?

glykys 17.11.2009 14:37:48

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 182459)
Sigur, sigur :)
E acelasi cu cel care a primit bani sa raspindeasca vestea ca trupul a fost furat? Chiar nu isi dorea sa ajunga in rai, dupa ce a vazut dovada cu ochii sai?

Nu este acelasi, Topcat! Stii ce cred eu acum? ca tu esti invidios pe cei care au vazut cu ochii lor dovada! ai fi vrut sa fii si tu acolo, sa vezi si sa crezi. Dar sa stii ca fiecare are, intr-un anumit moment al vietii, o intalnire cu Dumnezeu in drumul spre Damasc. Nu dispera ca nu s-a inventat (sau nu ai tu in posesie) masina timpului! :1:

topcat 17.11.2009 14:43:38

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 182463)
Nu este acelasi, Topcat! Stii ce cred eu acum? ca tu esti invidios pe cei care au vazut cu ochii lor dovada! ai fi vrut sa fii si tu acolo, sa vezi si sa crezi. Dar sa stii ca fiecare are, intr-un anumit moment al vietii, o intalnire cu Dumnezeu in drumul spre Damasc. Nu dispera ca nu s-a inventat (sau nu ai tu in posesie) masina timpului! :1:

Nu sint invidios deloc ;)
Cine a scris primul despre acest brav soldat?

glykys 17.11.2009 19:39:38

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 182442)

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 182471)
Nu sint invidios deloc ;)
Cine a scris primul despre acest brav soldat?

Iata cine. eu nu am facut decat sa raspund la aceasta remarca a ta, care mi se parea hazlie :71:.

mihnea45 17.11.2009 21:40:12

Parintele Cleopa - Despre Vesnicia Chinurilor Iadului

http://www.scribd.com/doc/20838342/P...urilor-Iadului

topcat 17.11.2009 22:07:24

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 182600)
Iata cine. eu nu am facut decat sa raspund la aceasta remarca a ta, care mi se parea hazlie :71:.

Intrebam cine a stabilit ca e vorba de acelasi soldat?

glykys 17.11.2009 23:05:02

În aceasta luna, în ziua a saisprezecea, pomenirea Sfântul Mucenic Longhin sutasul.
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/...10_longhin.jpgAcesta a fost pe vremea lui Tiberiu cezarul din Capadochia, sutas sub ascultarea lui Pilat, guvernatorul Iudeii si a fost rânduit din porunca aceluia sa slujeasca la cinstitele patimi ale lui Hristos, si la rastignire si sa pazeasca mormântul cu straja, adica cu ceata sa de ostasi ce avea sub ascultarea lui. Vazând el minunile ce se faceau, cutremurul si întunecarea soarelui, mormintele ce se deschideau, mortii care ieseau afara si pietrele care se despicau, a strigat tare, zicând: "Cu adevarat Acesta a fost Fiul lui Dumnezeu". Acesta si cu alti doi ostasi care mai pe urma împreuna cu el au marturisit, n-a primit argintii care i s-au dat de catre iudei ca sa tagaduiasca învierea. Apoi lasându-si slujba ce era pe seama lui si mergând în tara sa, propovaduia apostoleste pe Hristos Dumnezeu. Deci plecându-se Pilat, mai vârtos fiind stricat prin fagaduinta de bani de la iudei, a pârât pe Longhin cu scrisori catre Tiberiu cum ca si-a lasat slujba si se afla în patria lui propovaduind pe Hristos Dumnezeu. Si Tiberiu îndata a trimis cu porunca lui de i-a taiat capul si lui si celor doi ostasi ce erau cu el si i-au adus capul din Capadochia la Ierusalim ca sa se încredinteze Pilat si iudeii de moartea lui si pentru ca sa ia Pilat cele ce i se fagaduisera.
Deci i-au ascuns cinstitul cap afara din cetate în niste gunoi. Si peste multi ani, o femeie slavita din Capadochia, pierzându-si vederea ochilor, a mers la Ierusalim cu un fiu ce-l avea unic-nascut, ca sa poata sa-si gaseasca leacul orbirii la acele Sfinte Locuri; si ajungând-o si moartea fiului sau, îsi plângea îndoita jale. Deci aratându-se în vis fericitul Longhin, si spunându-i cine este si aratându-i unde era capul îngropat, a îndemnat-o sa sape, sa-l scoata de acolo, ca se va tamadui la ochi si îsi va vedea si pe fiul sau, ca se afla preamarit. Femeia aflând gunoiul, sapa cu mâinile si scoase capul sfântului si îndata i s-a tamaduit vederea ochilor si a vazut în vis pe fiul sau ca era împreuna cu sfântul si avea cinste acolo. Atunci a îngropat moastele fiului sau într-un loc cu capul sfântului; fiindca asa îi zisese sfântul prin vis; si s-a dus la Capadochia, ca si Saul, care cautând asinii tatalui sau, a dobândit împaratia.
Asa si ea cautându-si lecuirea ochilor, a dobândit aceasta si pe sfântul l-a aflat de atunci cald ajutator. Drept aceea zidind ea mucenicului o biserica foarte frumoasa si punând acolo mucenicestile moaste se îmbogati si ea si toti credinciosii de izvoare de tamaduiri, întru marirea Domnului nostru Iisus Hristos.

Ti-ar fi placut sa vezi cu ochii tai, topcat, asa-i...

topcat 17.11.2009 23:09:20

Aha, deci calendarul a facut-o, ok ;)

glykys 17.11.2009 23:23:15

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 182699)
Aha, deci calendarul a facut-o, ok ;)

Daca scria in Biblie ad litteram, tot nu credeai!

mihailt 18.11.2009 01:13:39

Aci e o versiune.
http://www.crestinortodox.ro/carte-8...lor-iadului-30
Cum se poate observa versiunea de a postat-o fratele George,a fost un pic "imbunatatita":
(nu zic ca fratele George a "imbunatatit-o",cine stie de unde a luat-o si cine a "imbunatatit-o" asa)
http://www.scribd.com/doc/20838342/P...urilor-Iadului
Asa in versiunea de pe scribd putem vedea adaugat:
"Omule rătăcit la înțelegerea celor drepte, dacă ar fi după socoteala ta cea ereticească,"
Si mai incolo:
"Atunci vouă vi se nălucește și această părere care vă convine spre a da frâu liber celor ce păcătuiesc.Dar nu-i deloc așa cum nebunește socotiți voi sectarilor."
Cum se poate vedea in cartea postata pe crestinortodox.ro nu prea scrie acestea.
Se cam pune intrebarea cum o fi fost ce o fi scris parintele Cleopa in original,si cum o sa mai fie "updatat" pe viitor.

andreicozia 18.11.2009 02:02:32

Citat:

În prealabil postat de ghemis (Post 182255)

Eu sunt convins ca da o facem, si nu numai, dar intr-o lume atit de secularizata si structurata pe capatuiala sa mai poti sa crezi, sa te rogi si sa-ti faci canoanele este deja foarte mult.
Nu uita ca sfintii Parinti nu erau nici bombardati cu dovezi din toate partile cu dovezi ca Iisus Hristos istoric nu a existat. Ei erau convinsi ca asemenea dovezi nu exista si ca urmare stateau NE-tulburati.
De aceea ar fi vrut sa prinda EXACT vremurile cu Discovery Ch, sa-si incerce credinta in fata bombardamentului mediatic(aici unde locuim este bataia pestelui) nu in tihna noptii in pesteri sau undeva in Athos la pescuit sau pe plaja la aer curat.

De aceea cei care rezista sa-si pastreze SINCER( fara sa se minta pe el) credinta in fata televizorului primeste cununi intreit mai multe!

andreicozia 18.11.2009 02:15:29

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 182333)

Dar cred ca un exemplu de minciuna care este sa pretinzi ca ai 30 ani de "studiu biblic si patristic" (postare de acum cateva luni).

Cu acest ton pe care-l ai de tzatza de mahala nici nu ma mai chinui sa-ti raspund ca tot acolo ajungem. Dovada este ca nici curioasa nu esti sa afli mai multe din detaliile date de mine( trasatura caracteristica ingimfatilor fanatici) ci alegi ca-ntodeauna sa ramii incremenita in habotnicia ta. Treaba ta! Suit yourself! :)

Iti spun doar ca da, mi-au trebuit multi ani de studiu ca sa ajung aici si sa aflu lucruri foarte interesante despre crestinismUL ADEVARAT, nu cel rumegat aiurea-ntramvai de unii si altii. Diferenta este ca eu stiu ce inseamna sa fii crestin, nu zic ca am ajuns deja acolo, dar stiu incotro ma indrept si CE trebuie sa fac!
Dar oricum in ceea ce te priveste eu nu risipesc orzul pe giste!

topcat 18.11.2009 09:48:56

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 182707)
Daca scria in Biblie ad litteram, tot nu credeai!

Bineinteles, asta e de la sine inteles
Dar poate iti da un hint despre cum s-a scris biblia

glykys 18.11.2009 10:11:10

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 182764)
Bineinteles, asta e de la sine inteles
Dar poate iti da un hint despre cum s-a scris biblia

Lasa, Topcat, stiu eu ca ai fi vrut sa fii in locul soldatului, sa vezi si sa crezi! ;)

topcat 18.11.2009 11:00:52

Citat:

În prealabil postat de glykys (Post 182767)
Lasa, Topcat, stiu eu ca ai fi vrut sa fii in locul soldatului, sa vezi si sa crezi! ;)

Daca ar fi sa-mi doresc sa fiu acum undeva nu ar fi in trecut, mai degraba in viitor. Dar ma multumesc si cu prezentul ;)

mihailt 18.11.2009 17:48:07

Iata ce zice IPS Ierotheos Vlachos in acest articol,un adevarat balsam sufletesc care invie sufletele:
http://www.crestinortodox.ro/diverse...m-si-ortodoxie

Cateva citate din articol:
"
Potrivit lui Anselm, Dumnezeu in fiinta Sa este dragoste si dreptate. Pacatul savarsit de Adam, ca si oricare pacat al omului, este o jignire adusa dreptatii lui Dumnezeu. Dreptatea lui Dumnezeu este jignita prin savarsirea pacatului si, ca urmare, cerinta unei pedepse este o necesitate a firii dumnezeiesti. Din felul exprimarii, s-ar parea ca Dumnezeu e supus unei oarecare legi a necesitatii. De aceea el are nevoie de satisfacerea si imbunarea dreptatii Sale, fapt care s-a savarsit prin intruparea lui Hristos, a doua persoana a Sfintei Treimi, si prin jertfirea Sa pe Cruce. Deci, scopul intruparii Cuvantului si al jertifirii sale pe Cruce era imbunarea dreptatii dumnezeiesti, ce fusese jignita de pacatul omului.

Parerea sa nu este intemeiata din punct de vedere ortodox, putand fi socotita drept eretica. Putem afla la Sfintii Parinti elemente ce combat invatatura lui Anselm. Vom rezuma aici cateva dintre parerile patristice.
..."

Daca zice acolo de Dumnezeu in fiinta sa,adica cum e Dumnezeu ca persoana,supra-persoana.

Cu ocazia asta imi cer iertare ca am afirmat ca IPS Ierotheos e eretic,in alt topic pe aci,ca se afirma intr-o carte de IPS Ierotheos ca ar fi zis ca exista doua botezuri,unul cu apa altul cu Duh Sfant.Normal ca nu a zis IPS Ierotheos asa ceva.Era doar o traducere nepotrivita si graba mea de a judeca pe IPS Ierotheos,fiind bolnav foarte sufleteste de multe pacate.

dani2004 18.11.2009 17:59:49

TV

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182737)
De aceea cei care rezista sa-si pastreze SINCER( fara sa se minta pe el) credinta in fata televizorului primeste cununi intreit mai multe!

Nu numai credinta o pierzi in fata tv-ului.

mihailt 21.11.2009 21:10:10

Sa nu inteleaga cineva gresit ,parintele Cleopa nu se contrazice cu IPS Ierotheos.
Fata lui Dumnezeu (sa se observe ca zice fata lui Dumnezeu si nu Dumnezeu) pe care zice ca omul o defaimeaza prin pacate e sufletul uman.
"Chipul slavei tale negraite sunt desi port ranile pacatelor "

ghemis 22.11.2009 22:29:09

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182737)
Eu sunt convins ca da o facem, si nu numai, dar intr-o lume atit de secularizata si structurata pe capatuiala sa mai poti sa crezi, sa te rogi si sa-ti faci canoanele este deja foarte mult.
Nu uita ca sfintii Parinti nu erau nici bombardati cu dovezi din toate partile cu dovezi ca Iisus Hristos istoric nu a existat. Ei erau convinsi ca asemenea dovezi nu exista si ca urmare stateau NE-tulburati.
De aceea ar fi vrut sa prinda EXACT vremurile cu Discovery Ch, sa-si incerce credinta in fata bombardamentului mediatic(aici unde locuim este bataia pestelui) nu in tihna noptii in pesteri sau undeva in Athos la pescuit sau pe plaja la aer curat.

In fata televizorului faci dumneata nevointa?Domnule Andrei renuntati la TV daca vreti sa aveti o viata cu adevarat duhovniceasca.Nu se poate face o rugaciune curata cu mintea plina de intoxicarile massmediei.Vorbiti mereu de Discovery de National Geografic?Pai eu am Sf.Scriptura din care ma documentez si ma hranesc si cred tot ce spune in ea.Asa cum spune si sora Ana,toata Sf.Scriptura este relevata de Duhul Sfant prin prooroci si sf.apostoli.Nu putem crede doar ceea ce putem intelege cu mintea sau "verificata",ci credem in totalitate cuvantul scris in ea, ca si Cuvant a lui Dumnezeu adevarat si absolut.Cu jumatati umbla sectarii.De exemplu Baptistii se definesc pri Botez,ei dau o mare insemnatate botezului,prin botezul lor simbolic ei cred ca se mantuiesc(erezie).Ajunge sa crezi in asta.Si noi avem botez(cu apa si cu Duh Sfant) dar nu ne definim prin asta.Penticostalii se definesc prin Rusalii,ei cred ca harul Duhului Sfant se poagoara la ei si le da darul vorbitului in limbi(erezie) si cu asta se mantuiesc.Ajunge sa crezi in asta.Si noi avem sarbatoarea Rusaliilor(Cincizecimii),o cinstim ca sarbatoare importanta a bisericii ortodoxe dar nu ne definim prin ea.Martorii lui Yehova se definesc prin; ca ei sunt adevaratii marturisitori ai lui Lui Dumnezeu.Facand doar asta se mantuiesc(erezie).Si noi marturisim pe Hristos Dumnezeu,dar primind cuvantul lui in totalitate si punandu-l in practica,insa nu ne definim prin asta.Adventistii se definesc prin venirea a doua a lui Mantuitorului Iisus Hristos,batandu-si capul mereu cu calcule privind data venirii(erezie).Si noi asteptam a doua Venire a Mantuitorului Iisus Hristos,dar ziua si ceasul nu-l stie nimeni,nici chiar Fiul Omului ,ci numai Dumnezeu stie.Dupa cum vedeti domnule Andrei cate particele au "unii crestini"din Toata Plinatatea Adevarului care sta in Biserica ortodoxa.Si inca cate s-au mai desprins din celelalte secte si erezii.Si stiti de ce?Din mandria omeneasca.Din credulitatea omului in mintea lui.In marea lor parte capii sectelor ajungeau la contradictii si se desparteau infiintandu-si gruparea lui si secta lui.Nu as vrea sa va intreb din care grupare faceti parte,ci vreau sa subliniez Adevarul absolut al Bisericii ortodoxe.Dumnezeu sa va ajute!

barabi12 29.11.2012 23:42:39

Despre vesnicia chinurilor iadului

Asa cum este scris la Matei 6:33 este adevarat ca sa aflam care este realitatea ca Dumnezeu nu este un Dumnezeu a razbunari ,la primi perechi de oameni a zis daca pacatuiti veti muri si nu azis ca veti fi chinuiti vesnic ,ceva ar fi absurd din partea lui Dumnezeu http://eliberare.ucoz.ro/publ/despre...dului/4-1-0-16

Ora este GMT +3. Ora este acum 08:35:36.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.