Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Citate preferate, cugetari, vorbe de duh (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=772)

tigerAvalo9 26.12.2008 21:45:42

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 105923)
Se pot da multe interpretari, defintii unei imagini. Simbolistica e creatia unui grup , interpretarea e a fiecaruia in parte.

Da ,la asta nu m-am gandit,dar la messenger acest emoticon cand apesi langa el scrie ca inseamna talk to the hand si sa se traduce vorbeste cu capul tau.Foarte frumoase citatele care le pui.

cristiboss56 26.12.2008 21:47:35

Creatie ( 3 )

"Cum sa fie creatura creator ? < Hai, tata, sa-ti arat eu mosia pe care ti-am facut-o cand eram in viata. . .> Pai cum sa fie creatura creator ? !" (Petre Tutea )

tigerAvalo9 26.12.2008 21:52:23

,,Numai după [COLOR=#4b76c5]invidia[/COLOR] altora îți dai seama de adevărata ta valoare.''

cristiboss56 26.12.2008 21:56:49

Crestinism ( 1 )

"Omul e un animal care se roaga la ceva. Cauta un model ideal. Si uneori nimereste, alteori nu. Cei care au descoperit modelul ideal si succesiunea fenomenului din el sunt crestinii. Crestinismul nu poate fi identificat cu nici un sistem filozofic, monist, dualist, sau pluralist. Crestinismul este pur si simplu. Despre crestinism Bergson spune ca noi il respiram. Are materialitatea aerului. Seamana cu aerul. Noi suntem crestini fara sa vrem. Si cand suntem atei suntem crestini : ca respiram crestinismul cum respiram aerul." ( Petre Tutea )

cristiboss56 26.12.2008 22:08:33

Crestinism ( 2 )

"Crestinismul nu e ideologie, ca atunci se aseamana cu marxismul. Religia e expresia unui mister trait, or ideologia e ceva construit" ( Petre Tutea )

cristiboss56 26.12.2008 22:12:22

Crestinism ( 3 )

"A fi crestin inseamna a cobori Absolutul la nivel cotidian. Numai sfintii sunt crestini absoluti. Altmiteri, crestinismul, gandit real, e incapabil tocmai pentru ca e absolut". ( Petre Tutea )

cristiboss56 26.12.2008 22:15:44

Crestinism ( 4 )

"Suveran fata de natura, supus Divinitatii, nemuritor si liber prin depasirea extramundana a conditiei sale- acesta este omul crestin. " ( Petre Tutea )

cristiboss56 26.12.2008 22:21:11

Crestinism ( 5 )

"Nimic nu poate inlocui crestinismul ; nici toata cultura antica precrestina. Eu sunt de parere ca apogeul Europei nu e la Atena, ci in Evul Mediu, cand Dumnezeu umbla din casa in casa. Eu definesc stralucirea epocilor istorice in functie de geniul religios al epocii, nu in functie de ispravi politice. " ( Petre Tutea )

cristiboss56 26.12.2008 22:23:49

+ Hristos +

" Iisus Hristos este eternitatea care puncteaza istoria. " ( Petre Tutea )

MarinaAlca 26.12.2008 22:29:04

Dedicatie ptr toate mamicile

"Atunci cand se naste un copil, pe cer se aprinde o stea" Gala Galaction

tigerAvalo9 27.12.2008 17:34:46

1. Compătimirea este o virtute care nu se capătă decât prin experiență; rareori o găsim la cei care nu cunosc ce-i restriștea.
2. Cel care se crede înțelept și care îngăduie să i se dea această însușire, are de-acuma defectul acesta în plus față de alții.
3. Cel care se satură de a fi sărac și care dă ascultare dorinței de îmbogățire, începe de asemenea să se sature de a fi un om de treabă.

cristiboss56 27.12.2008 19:19:37

Carte

"In afara de carti nu traiesc decat dobitoacele si sfintii : unele pentru ca nu au ratiune , ceilalti pentru ca o au intr-o prea mare masura ca sa mai aiba nevoie de mijloce auxiliare de constinta ." ( P.Tutea )

Iustin32 27.12.2008 20:54:41

[SIZE=3][COLOR=Red],,Om rational este cel ce ingaduie sa fie indreptat. Iar cel ce nu ingaduie sa fie indreptat e neom caci s-a pogorat pe sine in randul dobitoacelor.,,
Sfantul Antonie cel Mare[/COLOR]
[/SIZE]

tigerAvalo9 27.12.2008 23:55:46

Nu i se intampla nimic rau istoriei daca e transformata intr-o poveste pe care cineva chiar ar vrea s-o citeasca. (David McCullough)

laraG 28.12.2008 15:55:44

Istoria :"...vocea mormantului- ecoul a tot ce cade pe drumul neamului omenesc"(A.DE LAMARTINE,Histoire de Girondinis)

cristiboss56 28.12.2008 16:02:22

Mantuirea - P. Tutea

" A sti , la scara umana , poate fi folositor -- dar in nici un caz mantuitor. "

silverstar 28.12.2008 16:24:41

[SIZE=3][COLOR=green]N-am sa-l iert niciodata pe Petre Tutea deoarece a spus ca a stat 13 ani in puscarie pentru "un popor de idioti..." "Idiotii" fiind noi, românii. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Singur si-a asumat un risc. Si, daca si-a imaginat ca si-a asumat acest risc sa primeasca recunostinta, atunci s-a inselat si nici nu a cunoscut suficient oamenii...[/COLOR][/SIZE] :57:

cristiboss56 28.12.2008 16:32:11

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 106151)
[SIZE=3][COLOR=green]N-am sa-l iert niciodata pe Petre Tutea deoarece a spus ca a stat 13 ani in puscarie pentru "un popor de idioti..." "Idiotii" fiind noi, românii. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Singur si-a asumat un risc. Si, daca si-a imaginat ca si-a asumat acest risc sa primeasca recunostinta, atunci s-a inselat si nici nu a cunoscut suficient oamenii...[/COLOR][/SIZE] :57:

Silvia draga , el facea referire la regimul comunist . Exprimarea lui poate fi dura, dar ascunde un sanbure de adevar. A fost un anticomunist convins si a avut mult de suferit de pe urma "poporului comunist", nu de pe urma poporului roman. Ma rog putem interpreta in fel si chip, dar in conjunctura perioadei la care face referire.

tigerAvalo9 28.12.2008 16:33:13

Citat:

În prealabil postat de silverstar (Post 106151)

Se refera la comunism,la poporul care a trait pe timpul comunismului.

cristiboss56 28.12.2008 16:43:06

P. Tuea . . . .

"Ceausescu n-avea masca de cezar, ci masca de golan fioros. Nu mi-am inchipuit ca un golan analfabet poate sa aiba o asmenea pofta de luxurie. Vila de la Neptun . . . totul e de aur acolo .D-aia s-a si numit "epoca de aur".
"Comunismul e cea mai mare aflare in treaba din istoria omenirii ." "Comunismul stie ca e animal, stie ca e rational si stie ca e absolut muritor. Dar, in felul asta, cu toata rationalitatea lui, intre el si dihor nu e nici o deosebire. "

cristiboss56 28.12.2008 16:47:55

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 106155)
"Ceausescu n-avea masca de cezar, ci masca de golan fioros. Nu mi-am inchipuit ca un golan analfabet poate sa aiba o asmenea pofta de luxurie. Vila de la Neptun . . . totul e de aur acolo .D-aia s-a si numit "epoca de aur".
"Comunismul e cea mai mare aflare in treaba din istoria omenirii ." "Comunismul stie ca e animal, stie ca e rational si stie ca e absolut muritor. Dar, in felul asta, cu toata rationalitatea lui, intre el si dihor nu e nici o deosebire. "

"Comunismul ,unde a triumfat, te beleste sistematic. Rusia a demonstrat- tehnic, practic, si teoretic - nulitatea comunismului" . "Comunismul este un cancer social. Unde se instaleaza , ramane pustiu."

silverstar 28.12.2008 17:36:44

Citat:

În prealabil postat de tigerAvalo9 (Post 106153)
Se refera la comunism,la poporul care a trait pe timpul comunismului.

[COLOR=green][SIZE=3]Lipsit de logica. De ce pe timpul comunistrilor eram "idioti" si, odata cu disparitia lui Ceausescu, am incetat sa mai fim? [/SIZE][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=green][/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cuvintele reproduse de mine au fost spuse de Petre Tutea dupa '90. Si eu nu ma refer la jicnirea adusa poporului roman, cat acelui sacrificiu asumat de Petre Tutea care se voia recompensat de un popor "nerecunoscator". [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Eu nu am auzit de PT pana dupa '90 si asta, probabil, pentru ca niciodata (cu o singura exceptie, pe 19 dec 1989) nu am ascultat radio Europa Libera. Imi era frica, stiam ca sunt "observata" din umbra... [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT o fi fost un luptator anticomunist. Dar, daca a facut-o benevol, trebuia sa nu se astepte la recunostinta poporului, sa n-o pretinda. De ce credea dumnealui ca i se cuvine recunostinta? De ce nu si-a acceptat soarta demn? [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Si acum suntem un popor needucat, neinformat. Cati romani au acces la cultura, la educatie ori pe cati ii duce mintea sa cumpere o carte, un ziar, o revista? Si ma refer aici la cei cu bani, ca sunt. E mai tentanta o placere usoara, trecatoare. [/COLOR][/SIZE]
[SIZE=3][COLOR=green]Cred ca PT a avut pretentii prea mari si a privit poporul de sus, dintr-un loc harazit de Dumnezeu, poate, celor alesi. Si dumnealui s-a numarat printre cei alesi, dar doar atat. Credea ca toti romanii sunt oameni bine informati si ii cunosc sacrificiul... S-a inselat si scuzele pe care, tardiv, si le-a cerut, si regretele exprimate, dupa ce a jignit o natie, nu-l absolva.[/COLOR][/SIZE]

dorinastoica14 28.12.2008 18:47:11

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 106152)
Silvia draga , el facea referire la regimul comunist . Exprimarea lui poate fi dura, dar ascunde un sanbure de adevar. A fost un anticomunist convins si a avut mult de suferit de pe urma "poporului comunist", nu de pe urma poporului roman. Ma rog putem interpreta in fel si chip, dar in conjunctura perioadei la care face referire.

Te rog sa ,ma ierti draga Cristi,ca intru in vorba dar chiar nu ma pot abtine!!
Patriarhul Daniel in cuvantarea sa la intronizare in diminica evangheliei despre"iubirea vrajmasilor" a facut apel la toleranta!
Daca suntem crestini ai lui Hristos ar trebuis sa ingropam sabia razboiului si sa nu mai sreigam atata pe aceea perioada din viata noastra ,mai ales a celor cu tamplele albe...Ai spus intr-o postare ca sunt sincera .Ei bine sunt, atunci cand spun sa lasam trecutul cu cele bune si rele caci, chiar daca nu vrem sa recunoastem sau vrem sa fim"in trend" (si istoria va alege graul de neghina) aproape toti am fost implicati daca nu direct,macar prin cei apropiati noua.Nu vreu sa ma intind mai mult cu discutia dar multi din cei da acum care striga impotriva acelor vremuri sunt lupi in piei de oaie.Noi ca oameni credinciosi ar trebui sa ascultam doar de cuvantul lui Hristos din Evanghelii si sa ne vedem de mantuirea noastra caci:
-"bucurie se face in cer pentru un pacatos care se pocaeste"
-n-am venit sa cgem pe cei drepti cei pe cei pacatosi la pocainta"
-"nu sunt vremile sub om ci bietul om sub vremuri"......etc.(asta fiindca tot suntem la capitolul citate).
Nu vrea nici o replica la cele spuse de mine.Iertare!!!

cristiboss56 28.12.2008 19:56:17

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 106186)
Te rog sa ,ma ierti draga Cristi,ca intru in vorba dar chiar nu ma pot abtine!!
Patriarhul Daniel in cuvantarea sa la intronizare in diminica evangheliei despre"iubirea vrajmasilor" a facut apel la toleranta!
Daca suntem crestini ai lui Hristos ar trebuis sa ingropam sabia razboiului si sa nu mai sreigam atata pe aceea perioada din viata noastra ,mai ales a celor cu tamplele albe...Ai spus intr-o postare ca sunt sincera .Ei bine sunt, atunci cand spun sa lasam trecutul cu cele bune si rele caci, chiar daca nu vrem sa recunoastem sau vrem sa fim"in trend" (si istoria va alege graul de neghina) aproape toti am fost implicati daca nu direct,macar prin cei apropiati noua.Nu vreu sa ma intind mai mult cu discutia dar multi din cei da acum care striga impotriva acelor vremuri sunt lupi in piei de oaie.Noi ca oameni credinciosi ar trebui sa ascultam doar de cuvantul lui Hristos din Evanghelii si sa ne vedem de mantuirea noastra caci:
-"bucurie se face in cer pentru un pacatos care se pocaeste"
-n-am venit sa cgem pe cei drepti cei pe cei pacatosi la pocainta"
-"nu sunt vremile sub om ci bietul om sub vremuri"......etc.(asta fiindca tot suntem la capitolul citate).
Nu vrea nici o replica la cele spuse de mine.Iertare!!!

Draga Dorina nici nu vreau a replica , pentru ca sunt intru totul de acord cu tine, caci cum poate fi altfel cand ne leaga aceleasi ganduri, nazuinte si aceasi dragoste intru Hristos. Departe de mine gandul de a huli trecutul sau de a-mi indrepta privirea sau mintea catre cele nefolositoare, dar eu am vrut arata Silviei , ca Petre Tutea nu trebui condamnat sau blamat pentru un gand, o vorba, o fraza , un cuvant. Atat am vrut arata si raman convins ca Petre Tutea ramane in constiinta noastra ca un bun roman si-un iubitor adevarat de Dumnezeu. Dumnezeu sa-L ndihneasca in liniste in Imparatia Sa !

tigerAvalo9 28.12.2008 21:39:13

8. Libertatea este acea clipă între momentul în care cineva îți cere să faci ceva și momentul în care te decizi cum să-i răspunzi. - Jeffrey Borenstein

Anca-Miha 28.12.2008 21:47:24

[SIZE=3][COLOR=green]Cuvintele reproduse de mine au fost spuse de Petre Tutea dupa '90. Si eu nu ma refer la jicnirea adusa poporului roman, cat acelui sacrificiu asumat de Petre Tutea care se voia recompensat de un popor "nerecunoscator". [/COLOR][/SIZE]

Tutea vorbeste astfel, fiind dezamagit de conducerea tarii dupa revolutie. Se refera la mineriade si alte evenimente asemanatoare, al caror deznodamant ne-au dezamagit pe noi toti, pe toti romanii, mai putin pe cei care tineau cu "trandafirul", adica PDSR.
Tutea in nici un caz nu s-a referit la romani in general, el fiind un om de mare calitate.

Anca-Miha 28.12.2008 21:48:05

Citatul de mai sus apartine lui silverstar.

Anca-Miha 28.12.2008 21:56:03

Citat:

În prealabil postat de dorinastoica14 (Post 106186)
Daca suntem crestini ai lui Hristos ar trebuis sa ingropam sabia razboiului si sa nu mai sreigam atata pe aceea perioada din viata noastra ,mai ales a celor cu tamplele albe...Ai spus intr-o postare ca sunt sincera .Ei bine sunt, atunci cand spun sa lasam trecutul cu cele bune si rele caci, chiar daca nu vrem sa recunoastem sau vrem sa fim"in trend" (si istoria va alege graul de neghina) aproape toti am fost implicati daca nu direct,macar prin cei apropiati noua.Nu vreu sa ma intind mai mult cu discutia dar multi din cei da acum care striga impotriva acelor vremuri sunt lupi in piei de oaie.Noi ca oameni credinciosi ar trebui sa ascultam doar de cuvantul lui Hristos din Evanghelii si sa ne vedem de mantuirea noastra !!!

Am citit de curand ce a scris Ierom. Petroniu Tanase despre perioada comunista: a fost incercarea credintei ortodoxe prin durere; si a castigat credinta.
Si vestul Europei este incercat, dar nu prin durere ci prin placere; si se pare ca au cazut la aceasta incercare.

cristiboss56 28.12.2008 22:00:42

Petre Tutea : Ateii

"Ateii si materialistii ne deosebesc de animale prin faptul ca nu avem coada" "Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba."

mirelat 29.12.2008 00:30:25

"In natura nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se trasforma."
(Lavoisier, parintele chimiei moderne).

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ier-statue.jpg

mirelat 29.12.2008 00:37:41

"Beware of little expenses!" trad.: Feriti-va de micile cheltuieli!

Benjamin Franklin

http://upload.wikimedia.org/wikipedi...tatue_2006.jpg

silverstar 29.12.2008 09:43:46

[SIZE=3][COLOR=green]"Fericirea te face dulce, Incercarile te fac puternic, Regretele te fac uman, esecurile te fac umil, Succesul te face sa stralucesti, Dumnezeu te face sa continui. " :57:[/COLOR][/SIZE]

silverstar 29.12.2008 13:59:35

[SIZE=3][COLOR=green]Pentru ce suntem aici?[/COLOR][/SIZE]
[COLOR=green] [/COLOR]
[COLOR=green]Multi cred ca au descoperit raspunsurile in religiile lor sau in materialismul lor. Altii dispera si isi irosesc viata si averea incercand sa inteleaga sensul vietii. Foarte putini accepta ca aceasta intrebare sa ramana in alb, traind clipa, fara sa-si faca griji pentru urmari sau consecinte. Numai curajosii si cei care cunosc Traditia Soarelui si pe cea a Lunii cunosc singurul raspuns posibil la aceasta intrebare: NU STIU. La inceput, asta te poate speria si te poate face sa te simti parasit in fata lumii, a lucrului lumii, si chiar in fata sensului existentei tale. Totusi, dupa ce treci de prima sperietura, putin cate putin te obisnuiesti cu singura solutie posibila: sa-ti urmezi visele. Sa ai curajul sa faci mereu pasii pe care ti-i doresti e singurul fel de a arata ca te increzi in Dumnezeu. Odata ce acceptam acest adevar, viata capata un sens sfant si ne incearca aceeasi emotie pe care a simtit-o Fecioara Maria, intr-o dupa-amiaza oarecare a existentei sale obisnuite, a aparut un strain si i-a facut o oferta. “Faca-se voia ta”, i-a spus Fecioara. Pentru ca ea a inteles ca cea mai inalta forma de maretie pe care o fiinta umana o poate trai este acceptarea Misterului. [/COLOR]
[COLOR=green] [/COLOR]
[COLOR=green]Paolo COELHO – Brida[/COLOR]

tigerAvalo9 29.12.2008 15:16:39

Fericirea sau nefericirea oamenilor este in mare parte opera lor. ([COLOR=#990000]John Locke[/COLOR])
A fi fericit inseamna iubire, asa ca a fi fericit inseamna suferinta, asa ca nefericirea inseamna iubire, sau iubirea inseamna suferinta, sau suferinta din prea multa fericire. ([COLOR=#990000]Woody Allen[/COLOR])

tigerAvalo9 29.12.2008 21:11:01

Nu credeam că amintirile își vor înfige în trupul meu colții de fildeș.
Eu sunt monarhia absolută a gândurilor mele.
Am învățat să iau totul de la început. Primul cuvânt a fost amintire

Ionut Caragea

silverstar 30.12.2008 19:12:03

Despre destin

[COLOR=#008000]Oamenii sunt stapanii propriului destin. Pot face mereu acelasi greseli. Pot fugi oricand de ceea ce-si doresc si de ceea ce viata le pune in mod generos inainte. Sau se pot darui Providentei Divine, sa prinda mana lui Dumnezeu si sa lupte pentru visurile lor, acceptand ca ele sa ajunga mereu la ora potrivita.

[SIZE=2]Paolo COELHO – Brida[/SIZE][/COLOR]

cristiboss56 30.12.2008 20:24:41

Gheorghe Spiliotis

Lumea nu e condusa de americani, de masoni sau de Antihrist, lumea e condusa de Dumnezeu si este la indemana noastra sa o schimbam atat cat permit puterile noastre mici.

cristiboss56 01.01.2009 20:34:30

Sf. Ioan Gura de Aur

Pentru pamanturile copiilor ne ingrijim, insa pentru acestia deloc. Vezi nerozia ? Exerseaza sufletul copilului, si celelalte vor urma ; cand sufletul copilului nu e virtuos, la nimic nu-i foloseste sa aiba pamanturi, in schimb, cand acesta este antrenat, atunci nu exista nici o paguba de saracie.

tigerAvalo9 01.01.2009 20:57:27

Fericirea este sensul si scopul vietii, singura tinta si finalul existentei umane - Aristotel

silverstar 01.01.2009 21:14:40

Citat:

În prealabil postat de cristiboss56 (Post 106738)
Pentru pamanturile copiilor ne ingrijim, insa pentru acestia deloc. Vezi nerozia ? Exerseaza sufletul copilului, si celelalte vor urma ; cand sufletul copilului nu e virtuos, la nimic nu-i foloseste sa aiba pamanturi, in schimb, cand acesta este antrenat, atunci nu exista nici o paguba de saracie.

[COLOR=green]Cristi, tu ți-ai crește copiii în sărăcie? [/COLOR]
[COLOR=green]Și-apoi, de sufletele copiilor se ocupă sau ar trebui să se ocupe familia și școala. Nu cred eu că un părinte sau un dascăl ar vrea să vadă suflete schilodite de copii. [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Indiferent cine a spus asa ceva nu are dreptate, nu cunoaste natura umana ori, la vremea lui, desigur, a dorit inrobirea oamenilor... Citatul nu-i de loc inspirat și nici de actualitate in conditiile in care saracia este nu numai la noi ci peste tot, in lume.[/COLOR]

Ora este GMT +3. Ora este acum 11:51:55.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.