![]() |
Citat:
"2. Ca sa putem castiga fericirea vesnica, Mantuitorul ne-a fagaduit impreuna-lucrarea Sfantului Duh; adica harul lui Dumnezeu. Domnul nostru Iisus Hristos, "nadejdea noastra" (I Tim. 1, 1), vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca (I Tim. 2, 4); insa pentru mantuire harul Lui este de neaparata trebuinta (Ioan 3, 5). Nadejdea crestina izvoraste din credinta in tot ce ne-a fagaduit Dumnezeu (Gal. 5, 5). Credinta ne asigura ca Dumnezeu este netarmurit de credincios, este puternic, este bun; si avem nadejde ca, prin harul Sau si prin jertfa Mantuitorului, vom primi de la El bunatatile fagaduite. 7. Este nadejdea crestina un dar dumnezeiesc? Negresit, nadejdea crestina este un dar dumnezeiesc, care se pogoara in inima omului, ca o «iluminare de la Dumnezeu» Au fost cateva citate culese de aici:http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism11.html |
Citat:
Vreau si eu versetul din care reiese ce le-a spus exact si ce au verificat. La mine scrie: " Și aceștia erau mai buni la suflet decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toată osârdia, în toate zilele, cercetând Scripturile, dacă ele sunt așa." La tine "Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Faptele Apostolilor 17:11)" De unde reiese, CLAR, ca se refera la interpretare si nu versete ca atare? |
Citat:
Avem o problema cu certitudinea mantuirii si cu cei care o vand ca pe indulgente. :21: |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Cat despre raportarea oricarei invataturi la Sfanta Scriptura, acest lucru l-am inteles pe deplin din exemplul Mantuitorului, care a spus de cca 40 de ori "este scris" (cand dadea vre-o invatatura). Si cand spunea "este scris" se referea la Sfanta Scriptura. Acelasi lucru l-au facut si Sfintii Apostoli. In epistolele lor ei spun de peste 45 de ori "este scris". Iar Sfantul Apostol Pavel ne spune: "Însã fiindcã avem acelasi duh de credintã, potrivit cu ceea ce este scris: "Am crezut, de aceea am vorbit!" si noi credem, si de aceea vorbim."(2 Corinteni 4:13) "prin noi înșine, să învățați să nu treceți peste "ce este scris""(1 Corinteni cap. 4:6) Nu este limpede? "Sa nu treceti peste ce "este scris". |
Citat:
Nu as vrea sa stiu ce va fi in ziua judecatii cu cei care se pun in locul lui Hristos si ofera iertare de pacate si mantuire. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oricum in cazul sus enuntat sunt suficiente ca sa se sara parleazul mantuirii in directia care nu trebuie. Dar espre confuzii vorbim mai pe larg in continuare.. Citat:
Care este definitia "bisericii locale"? Adica sa inteleg ca dupa intelegerea ta asupra Scripturii si istoriei crestinismului, in acelasi oras puteau fi 5-6 "biserici locale" dar cu invataturi profund diferite? Citat:
Scoate-le si inlocuieste-le cu "Adevarul de credinta" care (prevad miscarea) nu poate fi rezumat la ceea ce este comun la cele sa zicem 80% din cultele care isi zic crestine si le are si Biserica (Ortodoxa, desigur :1: ). Citat:
Citat:
Te referi cumva la "Simbolul de credinta" ortodox? Citat:
Citat:
De ce? Personal cred ca se simt obligati la un soi de politete, pe urma se simt cam nasol sa conditioneze mantuirea de adevarul de credinta. Oare ca se simt cu musca pe caciula? Dupa cum vezi, am convingerea ca NP sunt oameni foarte simtiti, chiar daca unii lasa alta impresie.. ;) Citat:
Am expus doar credinta ortodoxa. Citat:
Desi ii ducem lipsa uneori, poate unele lucruri ar fi mai asezate. Citat:
|
Citat:
Ca doar catolicii deja oferisera ce era mai bun: iertarea pacatelor (deci sanse substantiale ale mantuirii) pentru bani, protestantii trebuiau sa vina cu ceva "mai beton" pe piatza ca sa le detroneze monopolul. Asa ca au venit cu "mantuire moca", prin persoana numitului Luther care a strecurat discret in "traducerea" Scripturii cuvantul "numai" imediat inainte de "prin credinta", motiv pentru care, printre altele la fel de hilare, generatii intregi de (neo)protestanti ii sunt profund recunoscatori, batandu-i temenele pana in ziua de azi, chit ca nu-i mai dau dreptate decat poate 10% in ce a promovat fiind binenteles si categoric, 10% inspirat de Duhul Sfant neputincios de a restaura crestinismul-care-n-a-existat-niciodata in decursul unei singure generatii de naivi. Citat:
Adica l-au ingropat si au tras patul deasupra sperand sa se inmulteasca in timp ce dorm pentru ca, nu-i asa, nu trebuie sa faci nimic, credinta ca ai talantul e suficienta. Iar daca cateodata il mai bate pe naiv gandul ca totusi talantul cela nu se inmulteste singur, vine aceeasi doctrina si-l linestete: tu ai credinta, dormi linistit, Dumnezeu isi face lucrarea la talant, ca asa scrie in Scriptura, pasajul-cutare-si-cutare-scos-din-context. |
Pai daca voi astia care va dati mari ca la voi "mantuirea" nu e "moca" spuneti si la altii ce faceti concret, ca e clar ca desfasurati o "activitate" de obtinere a mantuirii. In ce consta, cate ore pe zi? Mergeti pe carbuni aprinsi, urcati trepte fara numar, inconjurati locase de cult in genunchi, va autoflagelati, cam pana unde margeti pentru ca dumnezeului nemilos din capul vostru sa cedeze pana la urma si sa zica : Gata, pana aici, pofteste!
|
pt almaris
cred ca ne confunzi cu... catolicii medievali, la ei era autoflagelarea
2 de ce ne intreaba ce facem sa ne mantuim cineva care se considera gata mantuit, oare nu te cobori cand vorbesti cu niste bieti pacatosi ca noi? mantuirea nu se cere cu mandrie luciferica, ci cu inima smerita, ca vamesul din pilda Mantuitorului nu ca fariseul, de ce ar mai fi pus Iisus Hristos aceasta pilda daca nu aveam nevoie de pocainta, curatare de pacate si ajutorul lui Dumnezeu? Si-a batut El joc de noi? sau te inseli singur necunoscand scripturile, bazat pe fragile deductii pe invatarea pe dinafara a unor citate scoase din context si care de altfel daca citesti tot si ai o imagine de ansamblu au cu totul alt sens in scriptura spune Credinta fara fapte moarta este. |
Citat:
Eu nu s[un ca sunt nemantuit, dar nici nu afirm ca sunt mantuit...eu spun:incerc sa ma mantuiesc. Pt mine a fi mantuit inseamna a dobandi viata vesnica, a trai fericit impreuna cu Hristos dupa moarte. Ce inseamna mantuirea pt tine? |
Citat:
Cat despre semne si minuni si aparitii nici NP nu sunt straini: penticostalii bolborosesc, un baptist mi-a spus cum a stat pe cer un curcubeu cat a predicat pastorul... Iti mai spun eu o minune: o ortodoxa a trecut la penticostali, si dupa botez s-a paralizat si a murit: Minune D-zeiesca, NU? Lasa tu icoanele facatoare de minuni in pace...ce daca altii se vindeca este ceva rau in asta? pe la noi s-au adunat pastorii la o familie penticostala sa se roage pt mezina familiei care avea un defect din nastere. ...minunea a constat in faptul au lasat familia aproape pe faliment... Descantece si magii nu practicam...poate rautatea din cel care ti-a spus a vazut asta. Dar ce sa-ti mai spun: Ii place diavolului unitatea? nu, rezultatul il vedem la multitudinea de culte NP. |
Citat:
Astea sunt oare cuvintele unui mantuit cum se crede, sau cuvintele vrajmasului care doreste in orice fel sa injoseasca Biserica lui Hristos? Voi aveti un d-zeu care va mantuieste pe banda rulanta...va numiti pocaiti, desi pacaliti vi s-ar potrivi. Sunteti inselati incat nu va dati seama...pai diavolul si-ar strica imparatia? |
Citat:
Iti spun sincer ca mie imi place pozitia smerita a credinciosului ortodox: eu voi trudi pentru mantuirea mea, sunt un mare pacatos, Dumnezeu va face ce va voi. Dar nu inteleg de ce acestea doar dupa moarte. De ce sa nu traiesc fericit cu Hristos inca de pe acum? De ce sa nu primesc iertarea de pacate inca de pe acum? De ce sa nu incep unirea cu Hristos inca de pe acum? De ce nu ar putea considera un credincios ca mantuirea a venit in viata lui, ca este pe calea mantuirii si ca, daca va face tot ceea ce trebuie facut, va fi mantuit? |
Hristos a inviat
Daca nu acceptati dialogul cinstit..va mai treziti cu cate o piatra in cap..sa stiti ca noi nu avem putere sa judecam si sa lovim pe nimeni..dar ne rugam ca Bunul Dumnezeu sa aiba mila de voi cand huliti cele sfinte. Cand sunteti intrebati, nu raspundeti..cand va mai mana vicleanul mai trantiti cate un verset, de oamenii pasnici va feriti..parca savurati conversatiile acestea care nu duc nicaieri.
Daca treceti pe drum si vedeti ca arde o casa..sa sariti in ajutor..si Bunul Dumnezeu va va rasplati..iar pedeapsa e pentru cei care vicleneste vor sa aprinda casa. Lumina dumnezeiasca e in dreapta credinta si focul potrivnicului nu are putere sa cuprinda lacasul sfant..biserica noastra este raul purtator de viata de la inceputul veacurilor. Va primim cu mare drag in lacasul nostru, la dreapta credinta..iar cei care au total alte interese, viclesuguri..nu lasati sa vina mania Lui Dumnezeu peste voi..caci a huli este atat de lesne(Almaris, Vasalie ..sa ma iertati, dar va rog sa va masurati cuvintele, mereu va scuzati dupa ce huliti.. este chiar un pacat foarte mare). Daca doriti sa va primim cu bucurie..sa ne spuneti cine v-a trimis, de unde veniti si incotro va duceti. Poate va putem chiar ajuta..iar daca nu aveti nevoie de ajutor..sa ne iertati noi primim oile pierdute ale lui Israel. Celelalte oi ascund multa viclenie..si suntem si noi cu multe nevointe..si pacate...si nu vrem cumva a le gresi. |
Citat:
|
Citat:
Si nu va zice niciodata :am ridicat biserici,am ajutat saraci,am tiparit carti,am invatat pe cei in nevoie. Ci va zice: ca o sluga am facut ce se cuvenea toata viata,dar nu am cunoscut inca dragostea de Tine ! Aceasta e ortodoxia :smerenie |
Citat:
Sunt foarte convins ca nici unul dintre "pocaiti" n-au facut ca si cei amintiti (ma refer aici la lacrimi, nu la sac si la cenusa). De unde stii ca esti unit cu Hristos... cel unit cu El, nu mai pacatuieste. Raspunsul daca esti sau nu mantuit il afli doar dupa MOARTE. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Omul trebuie sa se fereasca de a se considera mantuit, pt a nu cadea in mandrie si pt a nu intra in lenevire. Unul care se crede mantuit, poate trai toata viata cu ideea ca nu mai are de facut nimic intre el si D-zeu...D-zeu a facut totul pentru el. |
Citat:
Asa suntem si noi, primim tamaduirea, il primim pe Dumnezeu..si apoi ne numim mantuiti, desi il ponegrim, desi il necinstim..nu cunoastem catusi de putin lucrarea lui Dumnezeu prin Sfintii Parinti, dar vrem sa fim calauzitori de suflete. Din intuneric cum voi putea calauzi pe ceilalti, dupa botez fratilor ne numim cu toti mantuiti, oare om fi noi vrednici sa indraznim sa spunem asa ceva..Una e sa ai nadejde in mila Lui Dumnezeu..si alta e sa te numesti mantuit..tu cel care dupa botez, nu-ti mai marturisesti pacatele, considerand ca esti vrednic de mantuire..Cel care nu-si marturiseste pacatele nu este vrednic sa se impartaseasca cu Trupul si Sangele Mantuitorului. Frate penticostal cuvintele nu sunt adresate dumneavoastra, ci tuturor celor care se joaca de-a mantuirea. Si va rog frate penticostal..sa nu fim vicleni..caci eu chiar ma bucur ca pot sa va vorbesc, atunci cand sunteti sincer. Dragul meu, ortodoxul nu dupa moarte trudeste dupa mantuire, ci chiar din aceasta viata, in fiecare clipa, asa dupa putinta fiecaruia..numai ca nu se mandreste.. E usor a vorbi de smerenie..fiind atat de departe de ea. Iertare. |
Citat:
Oamenii care se pocaiesc cu adevarat varsa lacrimi. Eu a trebuit sa plang inainte Domnului de nenumarate ori. Asta inseamna ca realmente nu se poate sa imi mai aduc aminte de cate ori. Si iti spun asta cu smerenie. Fiind vorba de pacatele mele asta ar mai urma sa ma mandresc cu pacatele. Dar nu cred ca lacrimile m-au spalat de pacate ci sangele pretios al Domnului Iisus Hristos. Da, stiu ca, atunci cand mi-am plans pacatele si le-am marturisit, datorita sangelui lui Iisus, Dumnezeu mi le-a iertat. El a promis in Cuvantul Lui ca le iarta si Il cred. Citat:
|
Citat:
Poate tu traiesti pe alta planeta, s-au intr-o alta lume...pe cati ii cunosc eu (si cunosc cativa , nici 1%nu se gaseste incadrat in ceea ce spuneai tu. Citat:
Poti ta plange si tu daca nu cauti sa te indrepti... Adica, azi dau la unu in cap..., la noapte plang de tot ma "usc"...mai iar dau in cap la altu, noaptea iar spal podeaua cu lacrimi...si tot asa???? Citat:
Asta este o fraza cu care ati fost atrasi toti oamenii in mrejele ereziilor. D-zeu nu iarta daca nu vede cainta si indreptare...indreptarea reprezinta implinirea Cuvantului Domnului. Pomul il cunosti dupa roade, pe omul lui D-zeu dupa fapte... "Eu sunt Calea, Adevarul si VIata"....sectarii propovaduiesc mai multe cai si adevaruri. |
Citat:
In postarea de mai jos esti foarte convins ca pocaitii plang. Citat:
Te rog, daca tot vrei sa invinuiesti pe cineva, spune ceva clar si nu te mai contrazice dupa fiecare postare . |
Citat:
Desigur ca, pentru a primi iertare omul trebuie sa se pocaiasca si sa se indrepte dar fara sangele Domnului Iisus nu exista posibilitatea iertarii. Toata Biblia subliniaza: fara varsare de sange nu este iertare. Si sângele lui Iisus, Fiul Lui, ne curățește pe noi de orice păcat. P.S. Cand vorbesti de cele sfinte evita termeni precum „ala”. Denota impietate. |
Citat:
|
[quote=Doriana;243536]Respect ortodoxia, e totusi o religie crestina, care conduce oamenii catre Hristos. Ce ar fi Romania fara ea? Ca nu sunt de acord cu anumite practici din BO si nu le-as face niciodata e altceva.
[quote] Doriana ,chiar voiam sa te intreb ,esti romanca? Zilele trecute m-am uitat pe o carte de istorie pt.bacalaureat. Pai noi am avut niste domnitori nemaipomeniti ,care in numele credintei si a dragostei de tara si-au sacrificat sanatatea si viata. Ne mandrim cu ei. Mircea cel Batran a luptat pentru a evita sa fim transformati in pasalac turcesc ,la fel Iancu de Hunedoara ,sa nu mai vorbesc de Stefan cel Mare si Vlad Tepes. Astia sunt cativa. Noi niciodata nu am ajuns pasalac turcesc ,pe cand Ungaria da. Dumnezeu pentru credinta de atunci nu a ingaduit. Tu ce motive ai avut de ai plecat la sectanti ? Pentru niste lucruri cu care nu esti de acord in biserica ortodoxa? Dar cine esti tu sa judeci ? Oameni de valoare ,scriitori ,muzicieni nu s-au lepadat de credinta ortodoxa. Esti tu mai cunoscatoare decat ei? |
Citat:
Nu stiu cat de credinciosi au fost domnitorii si muzicienii enumerati de tine, despre Brancoveanu cred ca a fost un mare sfant. Sunt domnitori si muzicieni care nu s-au lepadat de alte credinte, dar asta nu inseamna neaparat ceva. Cat despre mine, am mai spus ca nu m-am lepadat de credinta ortodoxa, deoarece nu am cunoscut-o. Si nici nu e corect spus "credinta de culoarea X". Exista o singura credinta, in Hristos, pe ea s-a intamplat sa o cunosc in afara mediului ortodox si inca nu am parasit-o. Si sa-mi ajute Dumnezeu sa nu o parasesc. P.S. Sunt romanca. :) |
Citat:
Si apoi pe vremea aceea credinta era o componenta a vietii fiecarui domnitor ,ei aveau duhovnic si se sfatuiau cu episcopii ,chiar si cei mai rai dintre domnitori. Iti dau doua citate despre George Enescu : Citat dintr-o scrisoare: „Aceasta mă bucură, că eu pot comunica cu bunul Dumnezeu, cu muzica mea, pentru că eu sunt un om profund religios, cred, sunt un simplu și umil credincios, dar dintre cei mai fervenți, toate le fac cu credință și iubire pentru El.“ În testamentul său din 1945 și-a exprimat foarte clar dorința de a fi înmormântat creștinește, adăugând cu creionul pe spatele plicului sigilat, lăsat lui Romeo Drăghici: „Doresc ca înmormântarea mea să fie cât mai simplă, în schimb, să se dea cât mai multe pomeni și daruri. George Enescu, în 14 iulie 1945.“ a |
Citat:
|
Citat:
In alta ordine de idei ,vad ca te ghidezi dupa parerile tale .ai pareri despre anumite practici din biserica ortodoxa ,care a rezistat 2000 ani in tara noastra si portile iadului nu o vor birui. Deci sfantul Nicon (man.Optina) spune ca cei care isi conduc viata dupa judecatile lor vor culege roade amare.Se refera la modul duhovnicesc de a-si orandui fiecare viata ,fara sa tina seama de sfintii parinti ,care totusi au fost mult mai aproape de Dumnezeu. George Enescu a avut ambii bunici preoti. |
Citat:
|
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
Citat:
Citat:
Dar in neoprotestantism nu exista un martor obiectiv al pocaintei. Fiecare isi este siesi masura, e ca si cand infractorul si-ar fi si judecator si asta lasa sa se intrevada sentinte destul de previzibile.. |
Citat:
Eu sa ma botez la sectanti nu mi-as mai gasi linistea ,mi-ar fi frica de Dumnezeu. Da ,Enescu a fost credincios ,sa ne dea Dumnezeu sa avem credinta si smerenia lui . Doamne ajuta ! |
Citat:
Și El, venind, va vădi lumea de păcat și de dreptate și de judecată." Cam acesta ar fi martorul obiectiv. |
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 23:13:39. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.