![]() |
Citat:
|
Care este singura erezie si respectiv grupare eretica mentionata expres in Noul Testament ?
|
Citat:
|
Am sa reformulez intrebarea, pentru ca am formulat-o nefericit: Care este singura grupare eretica si respectiv erezie care este numita in Noul Testament, in sensul ca are un nume explicit mentionat ?
indiciu: Astazi nu mai stim cu exactitate in ce consta aceasta erezie. indiciu 2: Dar se pare ca ar fi fost o forma de gnosticism. Editare ulterioara: Raportat la modul in care am formulat initial intrebarea, raspunsul domnului Dragomir este corect, de aceea ii dau cuvantul spre a pune o noua intrebare. Raspunsul la intrebarea pe care am vrut dar n-am reusit s-o pun :) este nicolaitii, mentionati in Apocalipsa. |
Citat:
Ce carte a Sfintei Scripturi citea bărbatul scopit, pe când mergea în căruță, alături de un apostol ? |
Și alergând Filip l-a auzit citind pe proorocul Isaia, și i-a zis: Înțelegi, oare, ce citești? (Fapte 8:30)
|
Indiciu 1: este vorba de apostolul căruia Isus îi spune, înainte de a pleca în Galileea: "urmează-Mă !" și care a adus un nou convertit: pe Nataniel.
|
Din profetul Isaia citea:
„Și ridicându-se el, a mers. Și iată, un bărbat din Etiopia, famen j, mare dregător al Candachiei k, regina Etiopienilor, care era peste toată vistieria ei și care venise la Ierusalim să se închine, se întorcea acasă; și șezând în caretă sa, îl citea pe profetul Isaia” (FA 8, 27-28) Edit: ... Mihai cel iute de picior |
Citat:
|
Citat:
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 09:28:00. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.