AlbertX |
24.06.2014 02:15:26 |
Citat:
În prealabil postat de iuliu46
(Post 563225)
Am sustinut doar ca ideea ca pamantul se afla intr-un loc banal din univers nu se bazeaza pe observatii ci pe "principii" filozofice. Adica pentru ca unora nu le place ideea ca ne-am putea afla intr-un anumit loc s-a construit un anume model si se tine cu dintii de el in ciuda observatiilor.
|
iuliu46, observatia ta este foarte pertinenta. Evolutionistii folosesc acesta arma a "stiintei" numita astrofizica pentru a demonstra, cred ei, ca Dumnezeu nu exista, inventand tot felul de modele cosmologice ... care au culminat cu Teoria M intr-un spatiu cu 10+1 dimensiuni ... modele imaginare abstracte care nu pot fi verificate, deci care au la baza "credinta" in fizica cuantica.
Sfintii Parinti se raportau la modelul geocentric al lui Ptolemeu doar atunci cand descriau miscarea astrelor pe cer, dar nu faceau din acest model un fundament al credintei crestine, deoarece le era foarte clar ca filosofia greaca nu este ceva pe care sa te bazezi atunci cand doresti mantuirea sufletului.
Catolicii au fost singurii crestini care au integrat filosofia lui Aristotel in dogma crestina ... si stim ce s-a intamplat mai departe,... au integrat si Big-bang-ul si teoria evolutionista ... altfel spus au "modernizat" la maxim credinta in Dumnezeu si interpretarea Sfintei Scripturi. In multe biserici de rit catolic sau neoprotestant s-au deschis discoteci si baruri, asa s-au gandit ei ca poate atrag tinerii spre credinta ... dar este evident ca nu acesta este calea.
|