Iustin32 |
13.08.2009 22:18:38 |
Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus
(Post 159926)
Poate sa spuna orice Sf. Vasile cel Mare, eu nu am de gand sa scotocesc in gunoaie pentru a afla adevarurile mantuitoare ale lui Dumnezeu, nu ma bazez nici macar pe E.G. White. Cat priveste literatura Ellenei White, aceasta pune bine in umbra lucrarile altor autori crestini, in ciuda catalogarii ei drept nebuna. Si cu aceasta consider subiectul incheiat definitiv, mai ales ca e cu totul off topic.
|
In primul rand EG White e intemeietoarea sectei voastre si cea care prin tot felul de ,,revelatii,, si descoperiri mincinoase a elaborat cea mai mare parte a doctrinei si invataturii sectei voastre , iar multe din scrierile ei au fost plagiate. Ca sa nu mai borbesc de faptul ca sotul ei a castigat o multime de bani din vanzarea acestor carti, de multe ori bagate pe gat naivilor.
Apoi ca sa-ti dai cu parerea cu privire la comparatia scrierilor ei cu scrierile Sfintilor Parint, trebuie ca mai intai sa fi citit din acestea din urma, fapt de care ma indoiesc.
Iar acest subiect nu poate fi inchis unilateral, ci trebuie sa fiu si eu de acord. De ce sunteti atat de entuziasti cand discutati despre pacatele noastre, a ortodocsilor si ale preotilor nostri la adunarile voastre, iar la acest subiect despre pacatele, minciunile si aberatiile celei care a intemeiat secta voastra sunteti atat de grabiti sa inchideti subiectul??! Eu am venit mereu cu citate de ale ei, din scrierile ei timpurii pe baza carora s-a mintit o multime de oameni ca vine Hristos si sfarsitul lumii, tot asa cum ati fost si voi mintiti. De ce nu vii si tu cu citate care sa ma contrazica? Normal ca nu-ti place subiectul cand adevarul ,,Minciunii Albe,, si a ,,viziunilor,, ei mincinoase iese la iveala. Daca nu-ti place subiectul, n-ai decat sa renunti in a mai lua apararea ,,Mincinii Albe,,. Voi intelege ca nu ai argumente si ca ceea ce spun eu e adevarat. Nu eu te-am invitat pe acest site ortodox sa faci prozelitism.
|