![]() |
Citat:
Uita-te mai sus, am subliniat exact ceea ce tu ai scris. Daca vroiai sa scrii altceva.. Citat:
Citat:
Citat:
Sa fim seriosi. Oricine poate face un recital mental a pacatelor care le-a facut si sa zica un "I'm sorry". Apropo, de unde stii ca si cand primest iertare si tie cine iti da "oprire"? Citat:
Citat:
Eu inteleg prin simbol o materie care difera in orice sens fizic sau chiar parafizic de realitatea care o reprezinta, singura legatura fiind o idee, o atitudine mentala. PS.3 In ce context mai exact te-ai impartasit la ortodocsi daca inteleg bine? |
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Am vorbit de o situatie extrema, exista diferite grade de binecuvantare si blestem... Citat:
Insa sunt destui care cred ca impartasania este un simbol pur si simplu. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Oricum nu mi le-ar numara parintele. Eu ma duc la el si ii spun ce am facut. Pacatele mi le vad tot eu, deci... |
Sfantul Apostol si Evanghelist Luca ne relateaza urmatorul episod din viata Mantuitorului:
"Ioan, raspunzand, a zis: Invatatorule, am vazut pe unul care, in numele Tau, scoate demoni si l-am oprit, pentru ca nu-Ti urmeaza impreuna cu noi. Iar Iisus a zis catre el: Nu-l opriti; caci cine nu este impotriva voastra este pentru voi." (Lc. 1, 49-50) Ce talcuiri ale Sfintilor Parinti ati intalnit legat de acest episod? Poate fi inteles ca lasand loc dialogului ecumenic? |
Citat:
Tu iti cunosti toate pacatele si chiar faci pacate, stiind ca sunt pacate?!? Ar trebui sa ai o experienta duhovniceasca prea mare, ca sa iti recunosti toate pacatele, si sa fi citit toata bibliografia referitoarte la pacate. Si nici atunci! Omul are nevoie de duhovnic, pentru a putea avansa pe drumul ingust spre mantuire. Te-ai gandit cumva ca s-ar putea sa gresesti in aprecierile tale? |
Citat:
Citat:
Citat:
Tu poti fi subiectiva, altul - mai putin. |
Citat:
Mai, dar ce dumnezeu ciudat ai! Citat:
http://www.pasi.ro/revista/numarul16...ndreiescu.html "Penticostalii din România au o influență ortodoxă în două direcții.(...) ...putem spune că există o doctrină despre preoția specială în Cultul Penticostal, care nu există în majoritatea denominațiunilor penticostale occidentale.(...) Cina Domnului nu este o simplă comemorare a morții Domnului Isus Hristos, ci au o putere mai mare. Prin asta, penticostalii se deosebesc de majoritatea denominațiunilor și grupărilor penticostale de tip evanghelic din SUA sau Europa de Vest, care acordă actelor de cult o semnificație pur simbolică." Mda, influenta ortodoxa in gandirea penticostala sau cum sa te camuflezi in teren inamic :) |
Citat:
Citat:
"12. Dacă cineva ia carne sfințită în poala hainei lui și se atinge cu poala de pâine sau de bucate fierte, de vin, de untdelemn și de orice mâncare, oare se vor sfinți acelea?" Și au răspuns preoții și au zis: "Nu!" 13. Și a zis Agheu: "Dacă cineva spurcat, prin atingerea de un mort, se atinge de vreunul din lucrurile acestea, oare ele se spurcă?" Și au răspuns preoții și au zis: "Se spurcă!" 14. Și a răspuns Agheu și a zis: "Așa este poporul acesta și așa este neamul acesta înaintea Mea, zice Domnul și tot așa este și cu lucrul mâinilor lor: tot ceea ce ei aduc jertfă este spurcat." Gandesti ca un np american care predica evanghelia prosperitatii. Lumea e plina de nevinovati care se impartasesc zilnic din blestemele altora doar pentru ca se afla in preajma lor. Zilnic copii nevinovati mor de boli incurabile sau sunt victimele traficului de carne vie din cauza inconstientei altora. Si zilnic crestinii smeriti sufera pe nedrept doar pentru ca traiesc langa niste oameni blestemati. E o lume nedreapta, trebuie sa acceptam asta. Iar necunoasterea are intotdeauna un pret mare. Daca ne punem mainile la urechi spunand ca numai Dumnezeu trebuie sa judece (aka "sa gandeasca") cat de crestineste traiesc cei care ne conduc vom plati mai devreme sau mai tarziu. E drept ca Dumnezeu se poate folosi la un moment dat si de oameni fara caracter...insa, de regula, nu ii prefera. |
Citat:
Cum e oare Dumnezeu? E oare un conspirator care te arunca intr-o oala cu foc pentru eternitate daca nu esti ortodox, catolic, protestant, etc? Le ofera Dumnezeu sansa mantuirii unei populatii de sub 3% din totalul de pe glob(aici ma refer la ortodocsi)? Evident ( pentru orice minte care n-a ajuns la fanatism inca) nu e asa. Oare nu e Dumnezeu Tatăl tuturor? Oare nare grija Dumnezeu de toti copii sai, chiar si de atei? Sigur ca are!! |
Ora este GMT +3. Ora este acum 20:12:50. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.