catalin2 |
03.01.2018 15:38:47 |
Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional
(Post 656741)
Credinciosi din Cultul Penticostal sunt Biserica insasi, dar nu despre asta vorbim acum.
|
Toti oamenii de pe glob spun ca ceea ce cred ei e adevarul, dar trebuie sa si fie adevarat. O grupare aparuta dupa 1900 de ani nu are cum sa fie biserica. Biserica este cea lasata de Mantuitor, care nici nu a schimbat invatatura. Dar astea ti le-am mai spus.
Citat:
Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.
|
Citat:
(Post 656741)
Un pic mai sus recunosti in scris ca vorbirea in limbi este RUGACIUNE. Nu ai incotro, asa spune Biblia. Insa niciun prelat ortodox roman NU invata asa ceva.
|
Eu cred ca nu intelegi nimic din ce vorbim, am vazut ca tot repeti lucruri despre care am discutat deja, ca si cum n-am fi vorbim niciodata despre asta. Unde am scris eu asa bazaconie? Vorbirea in limbi este vorbirea intr-o alta limba, asa cum se arata la Pogorare. Eu am spus doar ca cel ce vorbeste in alta limba se putea si ruga, putea sa faca si calcule, sa spuna tarile in alta limba, etc. Dimpotriva, Sfantul Apostol spune ca sa nu se roage in alta limba, pentru ca mintea nu intelege ce se roaga, sa se roage in limba lui.
Citat:
(Post 656741)
Prelatii ortodocsi se feresc sa invete despre vorbirea in limbi ca rugaciune, pentru ca a invata ca rugaciunea "a existat doar la inceputul crestinismului" e un pic cam complicat.
|
Ai prins o minciuna si o tot repeti acum, nu conteaza ce ti se raspunde.
Citat:
(Post 656741)
Apostolul Pavel, de altfel spune cand va inceta vorbirea in limbi: atunci cand si cunostinta "in parte" va lua sfarsit. 1 Corinteni 13:8-10.
|
Tu sustii acum si un neadevar istoric, clar pentru toata lumea. Dupa primele secole vorbirea in limbi n-a mai fost prezenta, tu spui acum ca in toti cei 2000 de ani vorbirea in limbi a existat in Biserica. Cred ca nici penticostalii nu spun asta. Poti sa spui doar ca ar fi reaparut prin sec. XIX sau la inceputul sec. XX, ca sa sustii ce spune cultul tau.
|