![]() |
mariamargareta [COLOR=red](defapt este o copie dupa o oarecare scriitoare sau critic literar: Estera) [/COLOR]
[COLOR=purple][SIZE=5]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [COLOR=red](nu e secta ci Cetate Sfanta, pentru cine crede)[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][COLOR=#000000]Noi semnale [COLOR=red](deci se arata ca sfada creshte, poi sfada nu e de la drac?, caci din sfatul cel bun, Dumnezeiesc, povatza devine pastaie, sfada)[/COLOR] despre împotriviri acerbe care apar în ultima vreme în interiorul sectei [COLOR=red](deci nu e secta, dar asha faceau ateii, repetau minciuna mereu pana devine in oameni prin masificare, un fel de adevar, deci a repeta Adevarul e o minune iar a repeta viclenia e o minciuna, din pofta rea a raului, caci vinde, se leapada, ca-i place noua lui postura de... lepadatura)[/COLOR] “Noul Ierusalim” sunt semnalate chiar în “Cuvântul lui Dumnezeu de la Pucioasa” din [/COLOR][COLOR=blue]17-05-2009 [/COLOR][COLOR=#000000]și[/COLOR][COLOR=blue] 28-05-2009[/COLOR][COLOR=#000000]. Se pare că unii adepți au “mirosit” în sfârșit cam ce hram poartă liderii lor [COLOR=red](ca se chinuie pana la sfarshit sa-i ridice spre cer shi sa nu-i lasa sa se intoarca la gLume, unii stradania asta o numesc interes viclean shi vor la libertate, poi pe cei pacatoshi ai Lui dumnezeu ii cearta shi ii bate, iar pe ceilalzi, care nu vor, nu cred, nu vor ca sa mai caute sa vada, ii lasa shi-i lasa-n lpibertate shi in moarte... caci asha ei au voit shi shi-au ales, shi cine poate shti ce are cu ei sa faca, sarmanul sfant, al nostru Tata)[/COLOR] și, odată ce au văzut adânca înșelare [COLOR=red](eu cum de n-am vazut-o? shi care e inshelarea? care? deci cum se poate, cum oare, cel ce mereu pe Domnul il asculta acela in ochii lor le pare ca se-nshala, iar cine sta in contra, minte, fura, omite, shi face invers decat voia Lui, aceia-n ochii lor, le pare mereu, ca ei au spor, shi ca nu se vor preface candva in bulgare de sare ori de sulf, ori in tzantzar care se crede vampir ori zmeu ori pagan-zeu)[/COLOR] în care au fost târâți, le întorc spatele celor care i-au purtat cu vorba de ani de zile pe coclauri “duhovnicești” [COLOR=red](poi sigur ca da, caci coclaurile sunt inca in sufletele lor sarmane, disperate, fara mane, dar cine i-a dus mereu pe ei, o, nu cumva Tu, Doamne?)[/COLOR]. Iar aceștia nu se lasă mai prejos, ba mai mult chiar: sar acum la beregata “răzvrătiților” [COLOR=red](exact la beregata, exact la BERE-gata, caci gustul berii cine-l uita, ca sa nu sara-afara asha ca shi un purice de caine mort, nu Saule?)[/COLOR] . Înecat în lacrimile neputinței, “Dumnezeul de la Pucioasa” trece rapid la amenințări josnice: [COLOR=magenta]ce Mi-ați făcut voi Mie, dar să vedeți ce-o să vă fac și Eu vouă![/COLOR][COLOR=red] (ii va lasa, ii va lasa liberi, sa ii poata lua satana gLumii in primire, ori ce crezi dumneata ca este jos? in jos... in lut, in pamant, in tzarana... smerenie? o nu, acolo doar Dumnezeu smerindu-se, in iad a luminat, dar i-a lasat inca pe unii ca sa mai sufere, caci doar pe sfintzi, pe dreptzi i-a ridicat caci ei fusesera legatzi prin viclenie shi minciuna, ori dintr-o neputintza nu au biruit complet, ci s-au pierdut shi au cazut, shi au suferit cam prea destul, deci doar pentru unii venise atunci momentul cel solemn, din chinuri ridicare, dar astazi oricine este chemat sa-nvie, caci shi mortzii aud glasul Sau, shi doi cate doi, sau trei invie, din moarte shi minciuna, ura)[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4][COLOR=#000000]Un suflețel răzvrătit, care pe vremuri (cităm din “Cuvânt”:) “[/COLOR][COLOR=blue]știa și iubea lucrarea Mea cu voi și care trăgea cu voi cu inima din el[/COLOR][COLOR=#000000]“ (cine să fie, cine să fie? O fi Dănuț? Mister…că nu ni se spune de-a dreptul, dar suntem lăsați să-l bănuim) a fost rugat de “servii Lui” (adică de Dumnezeul Pucioasei întrupat în Mihela & Nicușor) să-I facă o trebușoară, iar ticălosul suflețel n-a voit să-L mai asculte, așa cum a făcut-o fără crâcnire de vreo 20 de ani încoace. Câtă obrăznicie! Câtă lipsă de recunoștință! [/COLOR][COLOR=red](ce ironii dar unde-i Adevarul?)[/COLOR][/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple] [SIZE=4][COLOR=#000000]Dar ce scrie de fapt în Cuvânt legat de acest subiect? Iată ce scrie:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“…că am rugat prin servii Mei pe [/COLOR][COLOR=red]un suflețel[/COLOR][COLOR=blue] care știa și iubea lucrarea Mea cu voi și care trăgea cu voi cu inima din el, și l-am rugat cerându-i un ajutor, și [/COLOR][COLOR=red]n-a voit să Mă asculte[/COLOR][COLOR=blue], de teamă că vă ascultă pe voi și nu pe Mine, și a fost pus așa la cale de către cei ce nu Mă mai vor peste ei, și l-au îndemnat să stea cu spatele la rugămintea Mea de peste el, iar Eu M-am îndurerat adânc și am lăcrimat mult în cer și pe pământ, și am coborât în voi această durere, copii purtători de dureri pentru Dumnezeu, și iată ce spun Eu acum: așa voi lucra și Eu pentru cei ce-Mi arată spatele când Eu îi rog pe ei pentru un păhăruț de apă pe calea Mea cu voi. Precum M-au ajutat ei pe Mine când le-am cerut, tot așa îi voi ajuta și Eu pe ei, iar măsura aceasta fiecare și-o face, și nu Eu. Amin.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#000000]Adică: Interesul poartă fesul:[/COLOR][COLOR=blue] [COLOR=magenta]Precum M-au ajutat ei pe Mine când le-am cerut, tot așa îi voi ajuta și Eu pe ei.[/COLOR] [/COLOR][COLOR=#000000]Ca să se învețe minte! Cei aproape 20 de ani de trudă ai lui Tataia, zile și nopți pierdute ca să le fie liderilor pucioși cald și bine, nu mai contează nici cât negru sub unghie, dacă el nu mai vrea să le fie sclav în continuare, până ce-și va da obștescul sfârșit. Nemulțumirea lui la adresa liderilor pucioși, supranumiți cu emfază “teofori”, e aspru sancționată:[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Iată, îi bagi pe ei mereu sub vină pentru nemulțumirea ta, iar Eu Mă așez lângă ei și sufăr cu ei, căci [/COLOR][COLOR=red]ei sunt purtători de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=#000000].”[/COLOR][/SIZE] deci cine sunt purtatori de Dumnezeu? ia spenetzi voi, judecatori, ia spunetzi cine? "au doara" nu Duhul ii marturiseshte caci Tatal shi Fiul o fac in ciuda-ntregii gLumi shi-a lui satana... cu a lor dulce putoare...oare... mare.[/COLOR] |
116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei (II)
[SIZE=5][COLOR=#800080]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [/COLOR][COLOR=red]( e sectă, dar își zice "Cetate Șfâ[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=red]ntă", pentru cine-i crede) [/COLOR][SIZE=4][COLOR=black](partea a II-a)[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=4]Semnalăm în treacăt că și de data asta sunt nelipsite obișnuitele contraziceri care pun sub semnul întrebării luciditatea celui care a ticluit aceste rândulețe. De exemplu:[/SIZE] [SIZE=4]1. “Dumnezeul de la Pucioasa” este neputincios:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“O, tată, cine vrea să-Mi clatine de pe cale cu Mine poporul [/COLOR][COLOR=red]Eu nu-i pot sta în cale[/COLOR][COLOR=blue],…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]1.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” este atotputernic:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Toată împotrivirea care se scoală să-Mi stea în cale [/COLOR][COLOR=red]Eu o voi domoli[/COLOR][COLOR=blue]…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]2. “Dumnezeul de la Pucioasa” nu-i poate salva pe pucioși de la necazuri, iar ei trebuie să se apere singuri:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ [/COLOR][COLOR=red]Eu nu vă pot feri de lovituri[/COLOR][COLOR=blue], fiindcă ele umblă acum cu multul, și de peste tot se năpustesc peste voi, și pe furiș lucrează ele înspre voi, dar aplecați-vă capul și fiți mari cu răbdarea, că durerea voastră e mare și apasă nemilos peste puterea cu care o purtați.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]2.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” îi poate salva pe pucioși de la necazuri prin simplă poruncă dumnezeiască, dar ei trebuie să-I ceară acest lucru:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“…iar tu, poporul Meu, […] [/COLOR][COLOR=red]iar Eu voi porunci oricărui rău să se abată de la tine și să se destrame cu totul[/COLOR][COLOR=blue], iar tu să biruiești ca David, ca Iosua și ca toți binecuvântații Mei, căci tu stai sub binecuvântarea Mea, fiule, așa cum a stat Avraam.”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]3. “Dumnezeul de la Pucioasa” știe ce are de făcut cu cei răzvrătiți:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“[…] [/COLOR][COLOR=red]Eu le ridic ce le-am dat[/COLOR][COLOR=red]dacă așa fac ei[/COLOR][COLOR=blue]; le ridic credința și iubirea și înțelepciunea cea de sus dacă ei nu le-au vrut pe acestea pentru slujirea Mea cu ei și a lor cu Mine, prin izvorul Meu de cuvânt și nu altfel, căci cei ce se întorc cu spatele sunt răzbunători apoi din pricina împietririi care cade peste ei pentru învârtoșarea credinței lor, tată, […]”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]3.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” nu știe ce are de făcut cu cei răzvrătiți, dar învață repede (chiar de la ei) cum să fie “[COLOR=blue]Domnul dreptății[/COLOR]”:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Așa îi voi da și Eu lui, celui ce se împotrivește să-Mi dea când îi cer, și unul pentru altul vom lucra la fel. Așa cum Îmi dă Mie omul, tot așa Mă voi purta și Eu cu el, [/COLOR][COLOR=red]căci așa Mă învață el să fac,[/COLOR][COLOR=blue] și sunt Domnul dreptății. Amin. “[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]4. “Dumnezeul de la Pucioasa” recunoaște că poporul său e puțin, mic și răsfirat, o mână de exaltați mucoși și plânși care se cred mai creștini decât toți creștinii de pe tot pământul și din toate timpurile:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, copii care Mă sprijiniți ca să vin cuvânt la poporul Meu de ieri și de azi și la omul care ia de la voi cuvântul Meu! O, tată, suferiți în tăcere, tată, ca să nu-i fie greu [/COLOR][COLOR=red]poporului Meu cel mic[/COLOR][COLOR=blue] de la suferința voastră așa de grea de dus. Ascundeți-vă lacrimile în taină și faceți din durerea cea de peste voi nădejde pentru cei mulți, care sunt în curțile Mele slujitori și îngrijitori,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]4.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” pretinde că poporul său e numeros, căci cei ce sunt slujitori ai liderilor pucioși sunt mulți la număr:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, copii care Mă sprijiniți ca să vin cuvânt la poporul Meu de ieri și de azi și la omul care ia de la voi cuvântul Meu! O, tată, suferiți în tăcere, tată, ca să nu-i fie greu poporului Meu cel mic de la suferința voastră așa de grea de dus. Ascundeți-vă lacrimile în taină și faceți din durerea cea de peste voi nădejde [/COLOR][COLOR=red]pentru cei mulți, care sunt în curțile Mele slujitori și îngrijitori[/COLOR][COLOR=blue],…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]5. “Dumnezeul de la Pucioasa” este calea: [/SIZE] [SIZE=4]“ [COLOR=blue]O, poporul Meu, nu uita povața Mea de azi! Să nu-ți faci loc peste nimeni, dar să-ți faci loc în toți, că aceasta este smerenia care-l face frumos și scump pe om! Dă-Mi Mie loc, tată, fă-Mi Mie cale, nu ție, căci [/COLOR][COLOR=red]Eu sunt calea[/COLOR][COLOR=blue], numai să vrea să Mă cunoască și să Mă primească omul! Eu voi fi pentru tine mereu, poporul Meu, și-Mi voi croi cale pentru tine și cu tine, tată,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]5. bis. Poporul pucios Îi face “Dumnezeului de la Pucioasa” calea:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, poporul Meu, nu uita povața Mea de azi! Să nu-ți faci loc peste nimeni, dar să-ți faci loc în toți, că aceasta este smerenia care-l face frumos și scump pe om! Dă-Mi Mie loc, tată, [/COLOR][COLOR=red]fă-Mi Mie cale[/COLOR][COLOR=blue], nu ție, căci Eu sunt calea, numai să vrea să Mă cunoască și să Mă primească omul! Eu voi fi pentru tine mereu, poporul Meu, și-Mi voi croi cale pentru tine și cu tine, tată,…”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]5.bis.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” Își va croi calea:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, poporul Meu, nu uita povața Mea de azi! Să nu-ți faci loc peste nimeni, dar să-ți faci loc în toți, că aceasta este smerenia care-l face frumos și scump pe om! Dă-Mi Mie loc, tată, fă-Mi Mie cale, nu ție, căci Eu sunt calea, numai să vrea să Mă cunoască și să Mă primească omul! Eu voi fi pentru tine mereu, poporul Meu, și-[/COLOR][COLOR=red]Mi voi croi cale[/COLOR][COLOR=blue] pentru tine și cu tine, tată, [/COLOR]…”[/SIZE] [SIZE=4]6. “Dumnezeul de la Pucioasa” va fi patria poporului pucios, iar poporul pucios va fi împărăția Lui:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ …că numai Eu sunt Cel ce aduc ție bine, iar tu să fii cel ce asculți ca un copil al Meu, și [/COLOR][COLOR=red]vei fi împărăția Mea, iar Eu voi fi patria ta[/COLOR][COLOR=blue], patria celor mici, celor ce iubesc să fie copilași, patrie din cer pe pământ pentru cei ce se fac cerul Meu, odihna Mea pe pământ, împărăție de veacuri așteptată și dorită să fie, iar Eu, Domnul, și cerul Meu de sfinți și de îngeri vom împlini, și voi fi pe pământ curând, curând cu patria Mea, cu împărăția Mea și voi lumina cu ea de aproape și de departe, și ea este făptura cea nouă în om, Dumnezeu în om, în mulți și cât mai mulți, și vor fi ei patria cerului pe pământ, patria care vine, patria cea de sus. Amin, amin, amin. “[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]6.bis. “Dumnezeul de la Pucioasa” va aduce poporului pucios pe pământ patria Lui și împărăția Lui:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ …că numai Eu sunt Cel ce aduc ție bine, iar tu să fii cel ce asculți ca un copil al Meu, și vei fi împărăția Mea, iar Eu voi fi patria ta, patria celor mici, celor ce iubesc să fie copilași, patrie din cer pe pământ pentru cei ce se fac cerul Meu, odihna Mea pe pământ, împărăție de veacuri așteptată și dorită să fie, iar Eu, Domnul, și cerul Meu de sfinți și de îngeri vom împlini, și voi fi pe pământ curând, curând cu [/COLOR][COLOR=red]patria Mea, cu împărăția Mea[/COLOR][COLOR=blue] și voi lumina cu ea de aproape și de departe, și ea este făptura cea nouă în om, Dumnezeu în om, în mulți și cât mai mulți, și vor fi ei patria cerului pe pământ, patria care vine, patria cea de sus. Amin, amin, amin. “[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]6.bis.bis. Poporul pucios va fi patria “Dumnezeului de la Pucioasa” pe pământ:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ …că numai Eu sunt Cel ce aduc ție bine, iar tu să fii cel ce asculți ca un copil al Meu, și vei fi împărăția Mea, iar Eu voi fi patria ta, patria celor mici, celor ce iubesc să fie copilași, patrie din cer pe pământ pentru cei ce se fac cerul Meu, odihna Mea pe pământ, împărăție de veacuri așteptată și dorită să fie, iar Eu, Domnul, și cerul Meu de sfinți și de îngeri vom împlini, și voi fi pe pământ curând, curând cu patria Mea, cu împărăția Mea și voi lumina cu ea de aproape și de departe, și ea este făptura cea nouă în om, Dumnezeu în om, în mulți și cât mai mulți, și [/COLOR][COLOR=red]vor fi ei patria cerului pe pământ[/COLOR][COLOR=blue], patria care vine, patria cea de sus. Amin, amin, amin. “[/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]va urma[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] PS. Reamintesc faptul că textele cu litere albastre și evidențieri cu roșu sunt citate din "Cuvintele Dumnezeului de la Pucioasa" din zilele de [SIZE=4][COLOR=#0000ff]17-05-2009 [/COLOR][COLOR=#000000]și[/COLOR][COLOR=blue] 28-05-2009. [/COLOR][/SIZE] |
116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei (III)
[SIZE=5][COLOR=#800080]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [/COLOR][COLOR=red]( e sectă, dar își zice "Cetatea Șfâ[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=red]ntă Noul Ierussalim", pentru cine-i crede) [/COLOR][SIZE=4][COLOR=black](partea a III-a)[/COLOR][/SIZE][/SIZE]
[SIZE=4]În ce constă însă răzvrătirea? Adepții vizați de acest “Cuvânt” s-au săturat de vorbe frumoase, dar lipsite de orice finalitate, promisă îndelung și niciodată onorată. Ei s-au săturat să mai fie mințiți. Ei vor un Dumnezeu adevărat, care mai și face cele pe care le promite. Ei vor un Dumnezeu adevărat ca al samarinencii, la care să se închine în duh și în adevăr, căci s-au săturat să se închine la duhurile închipuite din muntele Pucioasei:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ Acum iată ce greu Mă ascultă omul, că [/COLOR][COLOR=red]zice că nu sunt Eu, și zice că samarinencei M-am arătat în trup[/COLOR][COLOR=blue]. O, dar acum sunt în duh, și am spus atunci că Mă duc la Tatăl, iar cel ce va păcătui asupra Duhului Sfânt, Care iese în calea lui ca să-i încerce credința, acela își atrage luiși ceea ce Eu am spus pentru acest păcat. Amin."[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Și totul se trage de la invidioșii de Zidari, care au renunțat să se mai hrănească cu duh șfânt pucios și cu jăratic și au dat bir cu fugiții, lăsându-i pe liderii pucioși fără mâna de lucru ieftină și cu sumbra perspectivă de a ajunge în sapă de lemn. Ei au fost acum un exemplu viu și pentru Tataia, care mai incercase odată să dezerteze, dar pe vremea aceea Zidarii erau în altă barcă și nu s-au grăbit să-l ajute. De aceea, nu putea să lipsească o aluzie fină la adresa nepricopsiților de zidari care nu mai vor să zidească la imperiul liderilor pucioși:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]“ O, ce greu Mă doare, ce tare Mă doare de la cei neascultători și apoi nemulțumiți în ei! Dacă ei nu știu să [/COLOR][COLOR=red]zidească[/COLOR][COLOR=blue], de ce, oare, dau să strice pe cele [/COLOR][COLOR=red]zidite[/COLOR][COLOR=blue] de Mine? Dacă ei nu știu să sădească, de ce, oare, dau să strice pe cele sădite de Mine? O, ce păcat, ce păcat mare este invidia! O, de unde așa lucrare a duhului rău în [COLOR=red]cei hrăniți de Mine cu Duhul Sfânt[/COLOR]?”[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Curajul lui Tataia de a-i părăsi pe liderii pucioși este exemplar. După ce și-a mâncat sănătatea până ce efectiv și-a scuipat plămânii pe moșiile liderilor pucioși, iată că ei îl răsplătesc cu amenințări grosolane, ticluite ca din partea “Dumnezeului” lor. Fac și ei ce pot, adică aplică singura lecție pe care o știu foarte bine: exploatează la sânge munca altora în numele unei himere, stând degeaba toată ziua și dând indicății ca doi Ceaușești în caricatură, doi vechili bosumflați, doi concubini reșapați dar plini de ifose, de nemulțumire și de ură, care când nu mai reușesc să convingă prin frică și teroare recurg la amenințări și blesteme pe care, chipurile, ei le coboară din cer ca Sfântul Ilie. Toate slugile lor au înțeles până la urmă înșelătoria și în ce cloacă au intrat, dar se simt terorizați din pricina unor răbufniri “venite de sus”, așteptându-și rândul să intre la “măcinat” în gura de țață a Mihaelei. Toți (cu mici excepții: cei care au înnebunit de-a binelea și s-au pensionat pe diagnostice de psihiatrie) ar vrea acum să ia exemplul Zidarilor și al lui Tataia: să fugă și să se ducă pe pustii, dar se simt paralizați de frica unor consecințe incomensurabile, iar punțile lor de retragere către “lumea largă” au fost retezate cu grijă și din timp de către liderii pucioși. De aceea ei stau mai departe cu capul plecat, rabdă îndelung și așteaptă o minune: fie ca liderii pucioși să se certe între ei (așa cum au mai făcut-o de câteva ori, dar s-au împăcat), să se separe și să plece fiecare pe drumul lui, lăsându-i în plata Domnului; fie ca liderii pucioși să înțeleagă odată pentru totdeauna că timpul mistificărilor și exploatării altora mai săraci cu duhul a trecut, și în consecință să se retragă în necunoscut, atâta vreme cât mai au ocazia, până ce nu se va revolta poporul împotriva lor și nu vor păți ce au pățit Ceaușeștii la lovitura de stat din 1989, convinși că poporul încă îi mai iubește.[/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Estera [/COLOR] [COLOR=purple]30 mai 2009[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?(partea I)
[SIZE=4][COLOR=purple]117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?[/COLOR][COLOR=black](partea I)[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4]Se afirmă tot mai vehement în ultima vreme de către unii simpatizanți ai pucioșilor (fără însă să se mai și dovedească) faptul că Noul Ierusalim nu este sectă. Cităm din [COLOR=purple]postarea #921 [/COLOR]apărută pe Forumul Creștin Ortodox:[COLOR=red] “nu e secta ci Cetate Sfanta, pentru cine crede”[/COLOR]. Atunci ce e, dacă nu e sectă? După ce declamă că nu e sectă, autorul postării (ascuns sub pseudonimul Vsovi), nu reușește totuși să identifice corect această “mișcare” schismatică, desprinsă încă din anii ‘90-‘91 din sânul BOR și ajunsă, între timp, nicăieri. Nici B.O.R. n-o recunoaște ca aparținând ortodoxiei, nici “mișcarea” însăși nu se recunoaște pe sine că ar sta mlădiță înfiptă pe mai departe în trupul viei care este B.O.R. Ca să salveze aparențele, Vsovi pretinde că Noul Ierusalim este o “Cetate sfântă”, preluând fără discernământ un apelativ drag pucioșilor, cu care ei se îmbărbătează pe sine, ca să creadă că și ei sunt pe drumul cel bun și destul de larg ca să aibă și ei loc pe el. Denumirea “Cetate sfântă” a fost folosită pentru prima dată tot prin anii ‘90, pentru a desemna spațiul închis care delimita atunci așa-zisa “mânăstire Noul Ierusalim” de vecinătățile înconjurătoare aparținând sătenilor din Glodenii Pucioasei. Între timp, cu ajutorul sponsorizărilor generoase făcute de soții Zidaru și de ucenicul și prietenul lor Sandu Dan (“Tataia”), care lucrau pe rupte icoane, troițe, sculpturi monumentale, tapiserii, și tot ce se putea vinde sub titlul generos de “artă creștină”, și apoi puneau tot câștigul la picioarele apostolilor pucioși Mihaela și Nicușor, care dirijau toate investițiile, au fost achiziționate terenuri vaste din împrejurimi, iar pucioșii s-au extins cu acareturile și în afara “mânăstirii”. După acutizarea conflictelor dintre cei doi lideri pucioși Mihaela și Nicușor pe de o parte, și Iliuță (proprietarul de drept al pământurilor pe care se zidise “mânăstirea”, expropiat ulterior prin forță de către liderii pucioși, care l-au obligat să le “doneze” unei fantomatice “Fundații a Sfintei Virginia” – căci de fapt “Fundația” e tot a liderilor pucioși, iar “sfânta” e doar un paravan, îndată ce Verginica dăduse ortul popii încă din 1980) liderii au părăsit demonstrativ incinta “mănăstirii”, ca să-i demonstreze lui Iliuță că n-au nevoie de nimic de la el, și s-au mutat la “Legănuț”, o locație situată pe pământurile ce fuseseră cumpărate între timp. “Mănăstirea” a rămas doar un simbol, fiind drastic depopulată de viețuitori, căci majoritatea adepților trecuseră în tabăra “puterii”, adică de partea liderilor pucioși. Așa că Cetatea Șfântă a rămas un muzeu cu porțile închise, pe care nu-l mai vizitează nimeni, iar biserica o clădire fantomatică, în care se mai fac slujbe doar la pereți. Cât despre sfințenie, ce să mai vorbim? E de ajuns să trecem în revistă ura neîmpăcată dintre “preoții” Noului Ierusalim ca să concluzionăm că “acolo unde dragoste nu e, nimic nu e”.[/SIZE] [SIZE=4]Dar ce argumente mai aduce puciosul Vsovi în sprijinul teoriei lui că NIP nu este sectă? Într-un limbaj de-a dreptul schizo, vrednic de cei pe care îi venerează fără nici un discernământ, Vsovi consideră instinctiv că ultimele certuri și [COLOR=black]împotriviri acerbe [/COLOR]apărute în sânul sectei sunt o lucrare drăcească (cităm): [/SIZE] [SIZE=4]”[COLOR=red]deci se arata ca sfada creshte, poi sfada nu e de la drac?, caci din sfatul cel bun, Dumnezeiesc, povatza devine pastaie, sfada[/COLOR][COLOR=black]”, iar [/COLOR]ultimele dezertări ale tripletei Marian-Victoria-Dănuț sunt, chipurile, un argument că [COLOR=black]“Noul Ierusalim” [/COLOR]nu e sectă!! (cităm):[/SIZE] [SIZE=4]“ [COLOR=red]deci nu e secta, dar asha faceau ateii, repetau minciuna mereu pana devine in oameni prin masificare, un fel de adevar, deci a repeta Adevarul e o minune iar a repeta viclenia e o minciuna, din pofta rea a raului, caci vinde, se leapada, ca-i place noua lui postura de... lepadatura)[/COLOR][COLOR=black] ”.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Liderii pucioși, autorii direcți și indirecți ai tuturor dezertărilor de la Pucioasa, sunt compătimiți, săracii, pentru cât de mult se chinuie ei ca să-și țină adepții legați de glie, ca să nu fugă mâncând pământul din “raiul “ pucios în lumea cea largă, oriunde or vedea cu ochii[/COLOR](cităm):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]”[/COLOR][COLOR=red]ca se chinuie pana la sfarshit sa-i ridice spre cer shi sa nu-i lasa sa se intoarca la gLume, unii stradania asta o numesc interes viclean shi vor la libertate, poi pe cei pacatoshi ai Lui dumnezeu ii cearta shi ii bate, iar pe ceilalzi, care nu vor, nu cred, nu vor ca sa mai caute sa vada, ii lasa shi-i lasa-n lpibertate shi in moarte... caci asha ei au voit shi shi-au ales, shi cine poate shti ce are cu ei sa faca, sarmanul sfant, al nostru Tata)[/COLOR][COLOR=black] “.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Puciosul Vsovi se miră cum și unde au văzut fugarii adânca înșelare a liderilor pucioși [/COLOR](cităm):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]“[/COLOR][COLOR=red]eu cum de n-am vazut-o? shi care e inshelarea? care? deci cum se poate, cum oare, cel ce mereu pe Domnul il asculta acela in ochii lor le pare ca se-nshala, iar cine sta in contra, minte, fura, omite, shi face invers decat voia Lui, aceia-n ochii lor, le pare mereu, ca ei au spor, shi ca nu se vor preface candva in bulgare de sare ori de sulf, ori in tzantzar care se crede vampir ori zmeu ori pagan-zeu)[/COLOR][COLOR=black] “.[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]Faptul că liderii pucioși caută să-i denigreze pe cei care i-au părăsit, ba mai mult chiar, sar acum la beregata “răzvrătiților”, îl face pe Vsovi să cugete despre cei care zice el că nu sunt sectă [/COLOR](cităm):[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]“[/COLOR][COLOR=red]exact la beregata, exact la BERE-gata, caci gustul berii cine-l uita, ca sa nu sara-afara asha ca shi un purice de caine mort, nu Saule?[/COLOR][COLOR=black] “ Adâncă cugetare, de te dă gata![/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple][SIZE=4]…………………………………………………………………[/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4]va urma[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][/SIZE] |
117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?(partea a II-a)
[COLOR=black][SIZE=4][COLOR=#800080]117. Este sau nu sectă, Noul Ierusalim de la Pucioasa?[/COLOR][COLOR=black](partea a II-a)[/COLOR][/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=black]Noul Ierusalim, reprezentat de liderii pucioși și adepții lor, este sectă în primul rând pentru că ei au un alt Dumnezeu, diferit de cel al creștinilor obișnuiți. “Dumnezeul Pucios” este când neputincios, când se dă atotputernic; când e stăpân pe situație, când plânge, înecat în lacrimile neputinței. Spre deosebire de Dumnezeul creștinilor, care este îndelung răbdător, “Dumnezeul de la Pucioasa” trece rapid la amenințări josnice la adresa dezertorilor din “raiul” pucios: “[/COLOR][COLOR=fuchsia]ce Mi-ați făcut voi Mie, dar să vedeți ce-o să vă fac și Eu vouă![/COLOR][COLOR=black] “ . Puciosul Vsovi nu pare însă impresionat de accesele răzbunătoare și belicoase ale “Celui de la Pucioasa”, ba i se par de folos celor care au fugit în “lume”, la libertate [/COLOR](cităm): [/SIZE] [SIZE=4]“[COLOR=red]ii va lasa, ii va lasa liberi, sa ii poata lua satana gLumii in primire, ori ce crezi dumneata ca este jos? in jos... in lut, in pamant, in tzarana... smerenie? o nu, acolo doar Dumnezeu smerindu-se, in iad a luminat, dar i-a lasat inca pe unii ca sa mai sufere, caci doar pe sfintzi, pe dreptzi i-a ridicat caci ei fusesera legatzi prin viclenie shi minciuna, ori dintr-o neputintza nu au biruit complet, ci s-au pierdut shi au cazut, shi au suferit cam prea destul, deci doar pentru unii venise atunci momentul cel solemn, din chinuri ridicare, dar astazi oricine este chemat sa-nvie, caci shi mortzii aud glasul Sau, shi doi cate doi, sau trei invie, din moarte shi minciuna, ura).[/COLOR][COLOR=black]“[/COLOR][/SIZE] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă în al doilea rând (și nu ultimul) pentru că nici măcar ei nu se mai recunosc a fi aparținători ai bisericii pe care au părăsit-o: B.O.R.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă pentru că a adus învățături noi, străine de biserica mamă.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă pentru că și-a “făcut” propria sa ierarhie, de “preoți” și “ierarhi” care nu au primit niciodată și niciunul hirotonia validă.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=black][SIZE=4]Noul Ierusalim este sectă pentru că și-a construit o nouă “Evanghelie” după care slujesc și despre care apostolul neamurilor a spus că va trebui să le fie anatema.[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=black]Noul Ierusalim este sectă pentru că pretinde că are alt Patriarh și altă ierarhie și că este condusă de doi prooroci care se pretind a fi [/COLOR][COLOR=purple]purtători de Dumnezeu[/COLOR][COLOR=black]. În fața acestei inovații, puciosul aspirant Vsovi se entuziasmează ca vițelul la poarta nouă, exclamând patetic (cităm):[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black]“[/COLOR][COLOR=purple]deci cine sunt purtatori de Dumnezeu? ia spenetzi voi, judecatori, ia spunetzi cine? "au doara" nu Duhul ii marturiseshte caci Tatal shi Fiul o fac in ciuda-ntregii gLumi shi-a lui satana... cu a lor dulce putoare...oare... mare.[/COLOR][COLOR=black]“[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Și ne obligă să recunoaștem: [/SIZE] [SIZE=4]Da. Liderii pucioși sunt purtători de Dumnezeu. Sunt purtătorii Dumnezeului lor, creat de ei după chipul și asemănarea lor: “Dumnezeul de la Pucioasa”.[/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]Estera [/COLOR] [COLOR=purple]2 iunie 2009[/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] |
mariamargareta
[SIZE=5][COLOR=#800080]116. Liderii Pucioși sunt tot mai aprig contestați din interiorul sectei [/COLOR][COLOR=red]( e sectă, [SIZE=3][COLOR=blue](asha, repeta ca shi ateishtii-comunishtii-securishtii shi ca shi totzi sectantzii, repeta minciuna pana se masifica, dar iata ca asha am sa repet shi eu, nu minciuna ci adevarul, dar nu de nebun ci in cunoshtintza de cauza, nu ca orbul ce da cu capul de stalp, caci nu e pentru sfada ci pentru sfatul Duhului cel bun, shi atunci sa vedem cine o pica pana la urma in gLume, ca nu cine pica acum conteaza ci cine pica la urma, la examen, caci urma scapa turma)[/COLOR][/SIZE]asha dar își zice "Cetate Șfâ[/COLOR][/SIZE][SIZE=5][COLOR=red]ntă" [COLOR=blue](poi nu ei zic ci Domnul)[/COLOR] , pentru cine-i crede [COLOR=blue]([SIZE=4]eu[/SIZE])[/COLOR]) [/COLOR][SIZE=4][COLOR=black](partea a II-a)[/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4]Semnalăm în treacăt [COLOR=blue](asha, iarashi pui nishte dileme "nevinovate" aruncate asha in treacat, dar astea nu sunt dileme, nici neclaritatzi, ci facetzi pe proshtii cu subantzeles, subtil, numai ca s-ar putea ca sa ramanetzi asha precum facetzi shi sa nu mai ieshitzi de acolo dedesubt caci rasplata faradelegilor este faradelegea, deci daca asha incercatzi sa gLumitzi asha o sa ajungetzi chiar voi fiindca cine savarsheshe faptele ispitei, rob gLumei se va face, asah ca o s-o patzitzi, tot asha, in treacat, caci singuri vetzi cadea in gropile pe care le sapatzi pentru naivi shi le acoperitzi cu crenegi shi cu patura shi cu nisip, deci precis o sa cadetzi asha cum a cazut lupul travestit in lupul bland ca o Pisica cu pileicica de oaie trasa pe ea, caci de data asta nu capra cu trei iezi a dat masa ci ......... shi voi inca n-atzi aflat deshi atzi citit? ca pare ca atzi citit deshi nu se vede... dar nu ma mir de voi ca nu atzi intzles, caci viclershugul gLumii nu va lasa)[/COLOR] că și de data asta sunt nelipsite obișnuitele contraziceri care pun sub semnul întrebării luciditatea [COLOR=blue](poi l'uciditatea e specifica altora, deci pentru ce o ceri lor?)[/COLOR] celui care a ticluit aceste rândulețe. De exemplu:[/SIZE] [SIZE=4][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=red][...] [COLOR=black]...[/COLOR] [...][/COLOR] [COLOR=olive](am shters citatele shi intrebarile ca le ai date de tine mai sus)[/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] [COLOR=purple]va urma[COLOR=red] (poi asta-i intrebarea: CE?)[/COLOR][/COLOR] [COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR] PS. Reamintesc faptul că textele cu litere albastre și evidențieri cu roșu sunt citate din "Cuvintele Dumnezeului de la Pucioasa" din zilele de [SIZE=4][COLOR=#0000ff]17-05-2009 [/COLOR][COLOR=#000000]și[/COLOR][COLOR=blue] 28-05-2009. [/COLOR][/SIZE] [COLOR=red]ce interesante dileme, de ce nu te-ai facut filozof? de ce nu publici la dilema?... ca mie imi pare ca nu faci altceva decat la nesfarshit cuvantul secta, deci eshti bolnava de secta, shi boala asta vad ca e tot mai grava in cel ce o inghite, fie de-a dreapta fie de-a stanga fie dinainte fie dinapoi fie de sus fie de jos... iar secta pare un cuvant greu, un amestec intre seceta shi insecta asha cum ceri la BAR un triplu sec...[/COLOR] [COLOR=darkorange]deci nu mai fa pe proasta[/COLOR] [COLOR=blue](nici dumneata MM shi nici Estero, dragile mele surori pline de umor, dar e prea devreme sa rad, asha ca eu ma pastrez pentru mult mai la urma)[/COLOR] ca sa nu ramai asha. |
117. I shi II, acolo atzi scris niste lucruri ce n-are rost sa raspund eu, sa ma falesc ca stau in cizme din piele de fratele meu impotriva celui rau shi advocatzesc, ca nu sunt chemat eu ca sa judec pe cineva, caci este cine sa judece toate, ori ca sa ma apar shi sa reproshez ca m-atzi fi jignit, nu ma plang deci, caci Duhul nu ne-a invatzat sa urmam sfada ce o ridica cel viclean ci sa urmam sfatul Duhului Tau cel bun. Iar cei ce va fac schizi sau alte "porecle" simpatice, ei defapt va numesc asha pentru ca nu va pricep pe voi, ce scrietzi, ce ganditzi, dar sigur ca pricep dar se fac doar ca nu va pricep, pentru ca nu vor sa-L priceapa pe Dumnezeu... caci daca nu pot ca sa-L priceapa sunt iertatzi... dar daca ei spun ca vad, ca aud, ca shtiu shi cu toate astea greshesc, pacatul lor nu se shterge, nu se iarta... asha ceva parca ne-a invatzat Domnul Iisus Hristos pe cand venise in trup ca sa vindece trupul de pacat shi tot asha ne invatza shi acum cand a venit in Duhul ca sa vindece sufletul omului credincios de pacat shi de moarte.... Deci nu m-am suparat, shi sunt prea nebun ca sa va raspund la astfel de intrebari pline de dileme... leme shi trecoreme shi baraxiome foarte 'simpatice"... Deci iarashi va iert pentru mine ca sa fiu shi eu iertat shi va iubesc pentru voi ca sa fitzi shi voi mantuitzi, sa ajungetzi mai buni ca mine... la mai bine... asha ca potzi sa consideri ca nu shtiu sa raspund, ca iata sunt un prost.
|
mai sus e o virgula in plus, asha ca trebuie sa rectific:
[SIZE=5][COLOR=#ff0000]asha dar își zice "Cetate [COLOR=blue]Ș[/COLOR]fâ[/COLOR][COLOR=red]ntă" [COLOR=blue](poi nu ei zic ci Domnul)[/COLOR] , pentru cine-i crede [COLOR=blue]([SIZE=2]eu[/SIZE])[/COLOR]) [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red][SIZE=4]chiar daca intzelepciunea cea adevarata, [SIZE=5][COLOR=#0000ff]Ș, [/COLOR][/SIZE]sharpele pare ca ar avea-o shi el, caci sh este intzelepciune totushi sharpele are sh de la vicleshug, iar eu neobservand ca ai pus sh, "," sub S, trebuie sa rectific shi sa afirm ca Domnul zice altceva shi a botezat-o nu cu sh ci :[/SIZE] "Sfanta Cetate a Noului Ierusalim" [SIZE=4]shi[/SIZE] [COLOR=#0000ff]([SIZE=3]eu[/SIZE])[/COLOR] [SIZE=4]cred pe Domnul prin slujitorii Lui (care au uns-o shi botezat-o) shi prin ei, prin ce au pus ei pe net, ce s-a scris, dar shi altfel cred de la Domnul prin BOR shi de la Dumnezeu caci mare dar din dar ne-au adus shi ne-au dat noua shi mie care sunt un mare pacatos mirean din BOR care de foarte putzina vreme si-a adus aminte de Dumnezeu, de Biserica... dar precis shi altora le va aduce bucurie shi nu sfada. [/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=red][SIZE=4][/SIZE][/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][SIZE=4][COLOR=blue]dar Noul Ierusalim Sfant este Romania din Nor din Cer shi de pe pamant... Canaanul cel nou, pamantul proorocit... pamantul fagaduintzei.[/COLOR][/SIZE][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=#0000ff][/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=black](daca nu observam virgula cineshtie ce se putea intzelege... de unii)[/COLOR][/SIZE] |
Cugetări vsoviene de excepție, din postarea #927:
[SIZE=4][COLOR=red]Deci nu m-am suparat, shi sunt prea nebun ca sa va raspund la astfel de intrebari pline de dileme... leme shi trecoreme shi baraxiome foarte 'simpatice"... Deci iarashi va iert pentru mine ca sa fiu shi eu iertat shi va iubesc pentru voi ca sa fitzi shi voi mantuitzi, sa ajungetzi mai buni ca mine... la mai bine... asha ca potzi sa consideri ca nu shtiu sa raspund, ca iata sunt un prost. [/COLOR][/SIZE] __________________ Mulțumim pentru iertăciune, bade Vsovi, că ne luași o piatră de pe inimă! Noi te-am iertat de mult, fii pe pace. |
[COLOR=purple][SIZE=4]74. Misterele Pucioasei: Noul Ierusalim[/SIZE][/COLOR]
[SIZE=4][COLOR=purple]Despre cartea “[/COLOR][COLOR=purple]Cuvântul lui Dumnezeu” de la Pucioasa [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Întâia Epistolă către Pucioși a “Domnului” lor, “Iisus Hristos”[/SIZE] [SIZE=4]Studiu independent despre fenomenul religios [COLOR=blue]NIP[/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]( ”[COLOR=blue]Noul Ierusalim[/COLOR] de la Pucioasa” )[/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]Motto:“ Nu credeți minciunile și basmele”[/SIZE][/COLOR][SIZE=4](din “Cuvântul lui Dumnezeu”, 2/15 septembrie 1974)[/SIZE] [SIZE=4]A fost o perioadă când “Dumnezeul de la Noul Ierusalim-Pucioasa” coresponda prin epistole (scrise de Verginica) cu cei răzvrătiți din “popor”, semnându-se “[COLOR=fuchsia]Iisus Hristos[/COLOR]”. Prima dintre ele, consemnată în Cartea Mare la paginile 122-123, este adresată “poștașului” Petrică Horja. Petrică l-a supărat mult pe “Domnul”, care-i adresează o mustare severă, însoțită de amenințări:[/SIZE] [SIZE=4][COLOR=blue]CAP. I. [/COLOR][COLOR=blue]Vorbirea Domnului cu cei vânzători[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4]1. …Verginico, fii atentă la cuvintele Domnului. Iată ce-ți spune Domnul:[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]2. spune-i lui Petrică Horja, poștașul Meu, că așa grăiește Domnul către poștașul Său:[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]3. Petre, Petre, așa M-am purtat Eu cu tine, cum te porți tu cu Mine?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]4. Eu M-am purtat frumos cu tine; tu te porți urât cu Mine.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]5. Eu te-am scos pe tine din lume și din închisoare și din orice greutate, și tu, acum, ce-Mi faci Mie? Necinste în lucrul Meu.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]6. Ieri te-am ajutat pe tine să-ți întreții familia ta. Întru toate lucrurile te-am apropiat de templul Meu. Ți-am dat un dar frumos, dar văd că te-a doborât mândria, ca pe Lucifer.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]7. Petre, Petre, trezește-te, Petre din amorțire![/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]8. Hai, saltă-te degrabă și nu-Mi aduce atâta durere, căci cu rău îmi lucrezi Mie.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]9. Aceste necazuri se vor întoarce asupra ta și vei chema numele Meu, dar în loc de milă îți voi întoarce silă; în loc de ajutor îți voi da ție jale, pentru că pe Mine, Domnul, nu mă va înșela omul, nu Mă va înșela nimeni.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]10. Se aud în urechile Mele toate apăsările ce le apeși pe copiii sărmani. Eu așa am lucrat cu tine când erai sărman, când nu avea familia și copiii tăi ce mânca?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]11. O, Petre, Petre, unde te trezești tu acum?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]12. Petre, fă-te copil după sfatul Meu și nu comanda după planul tău, căci orice stricăciune, orice cuvânt afară de planul Meu, se va pune la socoteală. Eu nu Mă iau ca tine după Gheorghe sau după Ioan sau după Constantin, ci Eu caut la lege și după plan. Cine va ieși din planul Meu sau din lege afară, cu acela Eu nu voi scoate lucru plăcut în fața întregului cer.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]13. Petrică Horja, te întreb: tu îți vezi acum calea pe unde ai apucat?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]14. Eu îți grăiesc ție că nu vezi, că din pricina mândriei și a încăpățânării zici că mergi bine, dar Eu, ca un Dumnezeu, te anunț să te îndreptezi, căci nu mergi bine, și dacă nu vrei să Mă asculți, voi retrage de la tine tot avutul ce ți l-am dat în stăpânire și turma Mea o voi abate de la tine și te voi lăsa singur, să muncești cu sudoare grea, ca să cunoști că Eu, Domnul, te-am părăsit pe tine și pe familia ta. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]15. Eu zic: vino-ți în fire, Petre, și vino la pace cu Mine, până nu te ajunge biciul! [/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]16. Primești numai iscoade care te rătăcesc de la tot adevărul sfânt. Ce adevăr poți găsi la iscoade?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]17. Ce vrei să faci tu?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]18. Dacă ai avea tu putere, ai pedepsi pe Nicolae, dar vezi, că este mai mare păcatul tău ca al lui Nicolae. [/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]19. Ia să-l cercetezi bine pe Nicolae, că-l găsim mai drept pe el decât pe tine, pentru că Nicolae nu are mânie ca tine.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]20. Nicolae crede cu toată inima că toată munca pe care o face la templu, nu este a lui, ci zice că este a Domnului, dar tu, Petre, niciodată n-ai spus, căci lucrurile ce ți le-am dat spre a-Mi servi, ai pus stăpânire pe ele, fără de a mai da dovadă de adevăr.[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]21. Petre, Petre, cer de la tine: pentru ce faci aceste tulburări cerului sfânt?[/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]22. Te aștept. Răspunde-Mi![/SIZE][/COLOR] [COLOR=blue][SIZE=4]23. Sfârșit, [/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=fuchsia]Iisus Hristos[/COLOR][COLOR=blue].[/COLOR][/SIZE] [COLOR=blue][SIZE=4](5/18 martie 1966)[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=purple]…………………………………………………………………[/COLOR][/SIZE] [COLOR=purple][SIZE=4]Anca Estera [/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4]19 septembrie 2008[/SIZE][/COLOR] [COLOR=purple][SIZE=4]………………………………………………………[/SIZE][/COLOR] [SIZE=4][COLOR=black]Comentariu: Persoana cu numele "Nicolae" la care se face referire în epistolă este nimeni altul decât Nicolae Stoica, soțul legitim al Verginicăi, aflat pe atunci într-o poziție privilegiată de "ocrotitor al vasului Domnului" ("vasul" fiind Verginica). În această poziție el își permitea cam multe (în special cu sticluța și cu mândruța), care-i scandalizau pe ceilalți creștini, inclusiv pe Petrică Horja, deși nici acesta nu era ușă de biserică. De fapt apare între ei o invidie pentru îndrăzneala de a-și permite unul mai multe decât își permitea celălalt. [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Nu după multă vreme, Nicolae n-a mai crezut în "munca" lui de la "templu" și a plecat în lumea largă, lăsând-o pe Verginica cu ochii în soare.[/SIZE] [SIZE=4]În 1980 "vasul" s-a făcut țăndări, iar Nicolae a devenit și el în cele din urmă (anul acesta) oale și ulcele.[/SIZE] [SIZE=4]Despre Petrică Horja nu se mai știe nimic, dar sperăm că e la bine, că doar Domnul e îndelung iertător. Măcar pentru serviciul de a fi fost "poștașul Domnului" o bucată de vreme.[/SIZE] |
Ora este GMT +3. Ora este acum 17:03:03. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.