Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Vorbirea in limbi la penticostali... (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7556)

Doriana 10.05.2010 16:08:39

Citat:

Care alte culte, Doriana?
Cultele astea:

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuit (Post 238787)
În povestea cu limbile doar 20% din vorbitori sunt de confesiune penticostală.
Catolicii i-au depășit de mult ca și număr de vorbitori în limbi. În celelalte confesiuni: baptistă, luterană, ortodoxă, etc. sunt mult mai mulți vorbitori în limbi decât la penticostali.

Vorbirea în limbi a început la penticostali și e ca o etichetă lipită de ei, dar de fapt este un bun care astăzi aparține creștinismului nu penticostalilor.

Unul din patru creștini vorbește în alte limbi.
.

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 245976)
Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu?

Desigur...daca vorbesti sub inspiratia Duhului Sfant fara sa fi cunoscut limba dinainte...

costache marilena 10.05.2010 16:16:38

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 245976)
Care alte culte, Doriana?...

Daca eu vorbesc cursiv engleza si nu am nevoie de talmaci/traducator ca sa ma inteleg cu un englez, inseamna ca "vorbesc in limbi", nu? Exact, Doriana. Incepi sa intelegi...

Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.

costache marilena 10.05.2010 16:20:04

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 245989)
Asa e, nu toti au acest dar, desi e darul cel mai mic si mai accesibil. Insa Biblia spune ca exista si credinciosi fara daruri.
Cei fara daruri nu sunt dispretuiti [sau nu ar trebui sa fie]. Nu darul te face deosebit, ci doar diferit . E dat pentru a sluji mai bine lui Dumnezeu, nu pentru inaltare. Nu darul te mantuieste, ci jertfa lui Hristos de pe cruce. Ca mai exista cate unul care se considera mai sfant pentru ca are un dar...pacatul lui. E o nebunie sa te mandresti cu un dar pentru care nu ai muncit si l-ai primit gratis. De fapt e o nebunie sa te mandresti in general.

Am inteles. Multumesc!

lacrimi 10.05.2010 16:31:55

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 245994)
Eu cred ca da, sora Lacrimi, pt ca luand expresia "ad literam" inseamna ca vorbesti in limbi (engleza). Si asta ai obtinut-o prin cu efortul tau, prin voia Domnului si ajutorul Sfintei Treimi. Nici un cuvant n-am putea rosti fara voia si ajutorul lui Dumnezeu.

Exact, sora Marilena. Asta ziceam si eu. Chiar daca "altii" inteleg prin asta altceva....

Doriana 10.05.2010 16:40:47

Citat:

În prealabil postat de lacrimi (Post 246009)
Exact, sora Marilena. Asta ziceam si eu. Chiar daca "altii" inteleg prin asta altceva....

Pe firul ideii tale, orice om care stie o limba straina vorbeste in limbi prin Duhul Sfant. Chiar si un necredincios sau un mare pacatos.

Vorbirea prin Duhul se face sub inspiratie Duhului Sfant la un moment dat , tot meritul cunoasterii acelei limbi revine Domnului, caci omul nu a cunoscut limba mai dinainte .

costache marilena 10.05.2010 16:44:46

In opinia mea, si daca gresesc, ma iertati, a face un lucru cu care nu esti deprins,adica neinvatat de mai inainte (vorbirea in limbi, tamaduirea, etc.)sunt (aproape )imposibile oamenilor obisnuiti. Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa. Totul este posibil atunci cand Domnul te ajuta sa inveti o limba straina si sa talmacesti celor necunoscatori, sa inveti medicina si sa tamaduiesti. Dumnezeu, Harul Sf. Duh ajuta sa deprinzi aceste indeletniciri pe care sa le folosesti spre a face bine tie si aproapelui. Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Da, asta se intampla doar sfintilor, celor care prin post si rugaciune indelungata, prin nevointe si viata curata au ajuns la asemenea imbunatatire. Si nici ei n-au fost atat de siguri ca merita acest dar. Dar nu stim noi voia Domnului si socotelile Lui nu ne este dat noua sa le cunoastem.

gabriela8 10.05.2010 16:46:26

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 246013)
Pe firul ideii tale, orice om care stie o limba straina vorbeste in limbi prin Duhul Sfant. Chiar si un necredincios sau un mare pacatos.

Vorbirea prin Duhul se face sub inspiratie Duhului Sfant la un moment dat , tot meritul cunoasterii acelei limbi revine Domnului, caci omul nu a cunoscut limba mai dinainte .

Sa zicem ca e asa cum spuneti voi, ce limba vorbiti?!:7: Sau ce limbi...? Macar cateva exemple tot poti sa imi dai...

costache marilena 10.05.2010 16:51:34

Citat:

În prealabil postat de costache marilena (Post 246019)
In opinia mea, si daca gresesc, ma iertati, a face un lucru cu care nu esti deprins,adica neinvatat de mai inainte (vorbirea in limbi, tamaduirea, etc.)sunt (aproape )imposibile oamenilor obisnuiti. Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa. Totul este posibil atunci cand Domnul te ajuta sa inveti o limba straina si sa talmacesti celor necunoscatori, sa inveti medicina si sa tamaduiesti. Dumnezeu, Harul Sf. Duh ajuta sa deprinzi aceste indeletniciri pe care sa le folosesti spre a face bine tie si aproapelui. Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...
Da, asta se intampla doar sfintilor, celor care prin post si rugaciune indelungata, prin nevointe si viata curata au ajuns la asemenea imbunatatire. Si nici ei n-au fost atat de siguri ca merita acest dar. Dar nu stim noi voia Domnului si socotelile Lui nu ne este dat noua sa le cunoastem.

Dragele mele, spre regretul meu, trebuie sa ma opresc aici. Voi reveni data viitoare, deseara sau maine, vom vedea. Pana atunci, Domnul sa va pazeasca de rele!
Amin

Doriana 10.05.2010 16:55:39

Citat:

Expresia "sub inspiratia Duhului Sfant" imi pare cam...neortodoxa.

ok, da-mi tu alta idee de expresie. Cum spui atunci cand omul vorbeste ce-i da Dumnezeu la un moment dat?

Citat:

Dar sa faci lucruri necunoscute de mai inainte,nu sunt de la Dumneze...

Proorocia, de exemplu, sau aratarea lucrurilor ascunse, nu vin prin munca noastra , nu sunt cunoscute mai dinainte si totusi sunt de la Dumnezeu. La fel darul de vindecare sau minunile. Ele nu sunt rodul muncii noastre, ci darul lui Dumnezeu in acel moment.

Citat:

Nu e vorba de a merita. Darul e dar, se da pentru ca Domnul e bun, nu pentru ca noi suntem supersfinti. iata ce spune Domnul:

" Dar după aceea, vărsa-voi Duhul Meu peste tot trupul, și fiii și fiicele voastre vor profeți, bătrânii voștri visuri vor visa iar tinerii voștri vedenii vor vedea.
Chiar și peste robi și peste roabe voi vărsa Duhul Meu." Ioil 3

Dupa cum vezi, nu e vorba de sfinti, ci de marea gloata de oameni [fii, fiice, robi , batrani] peste care Dumnezeu a hotarat sa reverse Duhul Sau in aceste zile din urma.

Doriana 10.05.2010 17:45:32

Citat:

În prealabil postat de gabriela8 (Post 246021)
Sa zicem ca e asa cum spuneti voi, ce limba vorbiti?!:7: Sau ce limbi...? Macar cateva exemple tot poti sa imi dai...

De exemplu, pe langa limbile pe care nu le-am recunoscut , am auzit personal si engleza, portugheza, olandeza, spaniola, turca ...

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:33:46.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.