![]() |
Citat:
Citat:
Intentia lui Dumnezeu a fost si ramane aceea de a sfinti Creatia, prin om si pentru om. Citat:
|
Citat:
La fel de bine ai putea poate sa pui pariu ca nu f. multi crestini se mantuiesc..si s-ar putea sa castigi. Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Iar daca transformi si in Sfanta Scriptura "plin de Duhul Sfant" in "plin de har" aceasta este o actiune nepermisa. Nu ai acest drept, oricine ai fi. |
Orice traducere este, pana la urma, inevitabil duce la anumite modificari.
Sigur, trebuie sa credem in intentiile cele mai bune puse in aceasta operatiune dar ramane loc de destule controverse, mai ales cand anumite pasaje sunt folosite de cate o secta pentru a-si fundamenta pozitia doctrinara pentru masa de creduli ignoranti. Si apoi interpretarile sectare, sunt iarasi o forma de modificare a Sf. Scripturi, dar nu pare nici unul dintre bibliolatri sa sesizeze lucrul asta. |
Citat:
Insa este o falsa problema. Traducerea ortodoxa a Bibliei nu face aceasta modificare. |
Da, e o falsa problema, eu cel putin nu ma reusit sa inteleg exact ce vrea sa zica sau unde vrea sa ajunga cu asta.
|
Citat:
Careva sa zica tu incerci sa sustii ca Dumnezeu salasluieste in obiecte sau trupuri moarte? Care e diferenta intre tine si un panteist oarecare? Duhul Sfant, poate ai uitat, e una din PERSOANELE Sf. Treimi. Este o Persoana si Dumnezeu ceea ce tu pari sa nu stii, facand confuzie intre Persoana lui Dumnezeu si energiile sale. |
Cred că vrea să spună că Dumnezeirea (Duhul Sfânt) Se exprimă și lucrează în obiectele sfințite prin har. Persoana Se manifestă, Se implică și Se îngemănează cu creația, prin har. Astfel Persoana îndumnezeiește zidirea - atât obiectele cât și persoanele care conlucrează cu harul, prin credință și nevoință.
Eu asta am înțeles că vrea să spună Cătălin. Și sunt de acord. |
Ora este GMT +3. Ora este acum 16:13:19. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.