Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Alte Religii (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5034)
-   -   Cugetari din Dharma (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=14532)

florin.oltean75 06.01.2016 19:56:47

In budism se spune ca daca omul doreste sa ajunga in Rai (Pure Land)
atunci ar trebui ca, prin curatirea inimii, sa ajunga sa perceapa lumea aceasta ca si cand ar fi in rai.

Sunt raiuri si raiuri.

Unele inundate de extazul puritatii, altele de forme incantatoare.

Raiurile apropiate de Dumnezeu sunt cele in care puritatea tuturor formelor este resimtita ca fiind in natura bunatatii Lui Dumnezeu.

bin000 06.01.2016 22:31:04

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 609772)
atunci ar trebui ca, prin curatirea inimii, sa ajunga sa perceapa lumea aceasta ca si cand ar fi in rai.

Sunt raiuri si raiuri.

Raiurile apropiate de Dumnezeu sunt cele in care puritatea tuturor formelor este resimtita ca fiind in natura bunatatii Lui Dumnezeu.

Florinele,trezeste-te e trecut de ora 12.
http://images.freeimages.com/images/...ck-1411807.jpg

AlinB 07.01.2016 12:15:16

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 609772)

Sunt raiuri si raiuri.

Florinele draga, doar in religia ta budhista exista "mai multe raiuri" si "mi multe iaduri" imaginare.

Ca sa lamurim lucrurile, hai sa iti pun o intrebare, ca sa vedem in ce religie esti de fapt catehizat:

Budha dupa ce a murit, a ajuns:
1. In Rai
2 In Iad
3. Nu stiu.
4. Altceva: completati

florin.oltean75 07.01.2016 19:22:31

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 609799)
Florinele draga, doar in religia ta budhista exista "mai multe raiuri" si "mi multe iaduri" imaginare.

Ca sa lamurim lucrurile, hai sa iti pun o intrebare, ca sa vedem in ce religie esti de fapt catehizat:

Budha dupa ce a murit, a ajuns:
1. In Rai
2 In Iad
3. Nu stiu.
4. Altceva: completati

Avva Moise era hranit de ingeri cu faguri de miere. Desi era cu trupul pe pamant, cu sufletul se bucura in rai.

Avva Arsenie "plutea pe Duhul lui Dumnezeu cu liniste intr-una". Acolo unde nu se poate afirma de fapt nimic, acolo in adancul Lui Dumnezeu.

Poti sa raspunzi singur, Alin.

AlinB 07.01.2016 19:28:39

Nu, intrebarea era pentru tine.

Iar raspunsul meu cu certitudine nu e acelasi cu al tau.

Alege una din variante, dupa cum vezi ti-am oferit si "nu stiu" daca vrei sa mergi in cele din urma pe varianta asta.

A evita total un raspuns cum ai facut mai sus indica spre un duh parsiv.

florin.oltean75 07.01.2016 20:29:35

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 609855)
Nu, intrebarea era pentru tine.

Iar raspunsul meu cu certitudine nu e acelasi cu al tau.

Alege una din variante, dupa cum vezi ti-am oferit si "nu stiu" daca vrei sa mergi in cele din urma pe varianta asta.

A evita total un raspuns cum ai facut mai sus indica spre un duh parsiv.

Ai citit, dar n-ai inteles ca raspunsul a fost sugerat.

Eu cred ca a doua varianta, acolo in Dumnezeu, unde nu putem spune nimic, unde nu putem afirma nimic. Dincolo de orice manifestare, chiar si edenica, incantatoare.

Te-am lasat sa reflectezi putin. Aceasta nu inseamna ca am evitat raspunsul.

AlinB 08.01.2016 14:03:24

Citat:

În prealabil postat de florin.oltean75 (Post 609860)
Ai citit, dar n-ai inteles ca raspunsul a fost sugerat.

Eu cred ca a doua varianta, acolo in Dumnezeu, unde nu putem spune nimic, unde nu putem afirma nimic. Dincolo de orice manifestare, chiar si edenica, incantatoare.

Te-am lasat sa reflectezi putin. Aceasta nu inseamna ca am evitat raspunsul.

Eu ti-am cerut un raspuns direct si la obiect in conformitate cu convingerile tale.

Un crestin (catehizat) iti poate da un raspuns direct la intrebarea asta fara sa clipeasca.

Iar tu, in ciuda flosofiilor cu pretentii care le promovezi, o dai in bara la un test elementar de dogmatica.

Faptul ca eviti sistematic raspunsul, arata spre un caracter viclean, duplicitar.

bin000 08.01.2016 16:09:57

Citat:

În prealabil postat de AlinB (Post 609886)
Eu ti-am cerut un raspuns direct si la obiect in conformitate cu convingerile tale.

Un crestin (catehizat) iti poate da un raspuns direct la intrebarea asta fara sa clipeasca.

Iar tu, in ciuda flosofiilor cu pretentii care le promovezi, o dai in bara la un test elementar de dogmatica.

Faptul ca eviti sistematic raspunsul, arata spre un caracter viclean, duplicitar.

Bai baiatule trebuie sa fii geniu ca sa-l intelegi pe Florinel.Nu "oricine" poate intelege subtilitatea ideilor lui.Mergi si mai studiaza.:21:

florin.oltean75 11.01.2016 22:00:39

Absolutely Anything (2015) movie

La Dumnezeu toate sunt cu putinta,
Doar trebuie sa ne straduim sa formulam mai precis,
sa intelegem ceea ce dorim sa se intample cu adevarat,
Cu noi insine, cu cei de langa noi, cu toate fiintele.

AlinB 12.01.2016 12:21:38

Lasa nene povestile, pune mana si citeste literatura mai serioasa pana poti raspunde ca un om serios la intrebarea de mai sus.

Ora este GMT +3. Ora este acum 15:46:45.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.