Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Sunt ateu, intrebati-ma orice! (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7949)

Florin-Ionut 21.01.2010 10:36:21

Citat:

În prealabil postat de Lorytzuka (Post 203208)
hai sa itzi spun ceva...daca ajungi in iad ajungi tocmai din cauza ta , nu pentru ca Dumnezeu asta vrea pentru tine
[...]
Itzi plateshti prietene vietzile anterioare.Inainte sa vii pe pamant te-ai angajat la ce tzi se va intampla shi prin ce sa treci ,intamplari cat itzi este ingaduit dupa Voia Lui Dumnezeu ca sa obtzii ceva.multe enorm de multe lucruri.Vii cu karma din spate pe care trebuie sa o rezolvi.Ai shcoli karmice de ispashit.Nu te mai imbata cu apa rece.

Explica-ne cum se impaca Samsara hindusa cu Raiul si Iadul. Sau starea de nirvana din budism cu mantuirea crestina. Eu zic ca sunt aberatii sincretiste, te rog sa ne demonstrezi ca nu e asa.

anaana71 21.01.2010 10:37:20

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 203257)
de exemplu toate expressile si zicalele romanesti care le-am azuit vreodata si au fost circulate din mosi stromosi si pline de intelepciune au fost non-religioase si se adreseaza tuturor.

sa-ti vand un pont, asa am crezut si eu, si cand colo le-am gasit in Sfanta Scriptura. :48:.... am avut un soc, pentru ca am crezut ca sunt din popor.

topcat 21.01.2010 10:38:11

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203245)
totusi, topcat, daca gandul omului ar fi dirijat numai spre lucruri si intentii bune, o lume mai buna n-ar mai fi o utopie.

Nu poti sa dirijezi gandul tuturor oamenilor, in asta consta utopia
Rationalismul nu isi propune sa dirijeze gandul tuturor oamenilor, considera numai ca ratiunea, prin cunoasterea adevarului simplu si verificabil de oricine, ar face-o mult mai bine (intr-un grad mai inalt) decit alte tipuri de gindiri
Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203245)
Ratiunea, care este idealul ateist, fara dragoste este goala,o limba moarta, sper ca esti de acord cu mine aici. :)

ratiunea nu exclude dragostea :)
ratiunea nu este idealul ateist, ratiunea e instrumentul cel mai bun (in nici un caz nu e perfect) pentru cunoastere

maria-luisa 21.01.2010 10:38:29

Citat:

În prealabil postat de AteulCelRau (Post 203257)
Cred ca vorbesc pentru orice ateu cand spun ca o expresie gen aia nu ni se va parea nciodata faina pentru ca ne cere sa ne supunem unei religii ai carei istorie o cunoastem prea bine, oricat de bine forumualta si pozitiva este acea zicala. Daca nu ar vea in ea cuvitne gen Dzeu si alte refereinte la aceste personaj, si s-ar adresa la intreaga omenire, indifrente de relige,rasa, cultura atunci poate m-as uita mai atent la ea. de exemplu toate expressile si zicalele romanesti care le-am azuit vreodata si au fost circulate din mosi stromosi si pline de intelepciune au fost non-religioase si se adreseaza tuturor.

Dumnezeu este pentru intreaga omenire. Lasa conflictele si priveste spre asta.

topcat 21.01.2010 10:40:10

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 203248)
mda, Avatar, partea a 2-a:22:

care fiind legatura?

anaana71 21.01.2010 10:41:37

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203264)
care fiind legatura?

SF-ul :4:

topcat 21.01.2010 10:42:31

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203263)
Dumnezeu este pentru intreaga omenire. Lasa conflictele si priveste spre asta.

Asta spune numai cel ce crede in el. Din pacate, sint alte sute de milioane de oameni care cred altceva, uita-te la o harta a religiilor. Imagineaza-ti insa o harta cu ceea ce oamenii de stiinta sint sau nu de acord. Sper ca poti vedea diferenta intre ele.

maria-luisa 21.01.2010 10:44:12

Citat:

În prealabil postat de topcat (Post 203262)
Nu poti sa dirijezi gandul tuturor oamenilor, in asta consta utopia
Rationalismul nu isi propune sa dirijeze gandul tuturor oamenilor, considera numai ca ratiunea, prin cunoasterea adevarului simplu si verificabil de oricine, ar face-o mult mai bine (intr-un grad mai inalt) decit alte tipuri de gindiri

ratiunea nu exclude dragostea :)
ratiunea nu este idealul ateist, ratiunea e instrumentul cel mai bun (in nici un caz nu e perfect) pentru cunoastere

Cand toti oamenii sunt intr-un gand, si acel gand este in Dumnezeu, care este inainte de toate iubire, o lume mai buna nu mai este o utopie.

topcat 21.01.2010 10:46:31

Citat:

În prealabil postat de anaana71 (Post 203265)
SF-ul :4:

Pai de asta e o utopie, totul e sa fii constient de asta

topcat 21.01.2010 10:48:13

Citat:

În prealabil postat de maria-luisa (Post 203268)
Cand toti oamenii sunt intr-un gand, si acel gand este in Dumnezeu, care este inainte de toate iubire, o lume mai buna nu mai este o utopie.

Tocmai iti spuneam ca o mare parte din lume nu este in gand cu Dzeu si nici nu va fi vreodata :104:

Ora este GMT +3. Ora este acum 01:15:38.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.