Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   Preot trecut la sectari? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10745)

ancadumitru 22.09.2010 23:34:05

Preot trecut la sectari?

Am gasit asta pe youtube. Oare e adevarat?
http://www.youtube.com/watch?v=XHWmk...eature=related

tricesimusquintus 23.09.2010 08:45:36

Citat:

În prealabil postat de ancadumitru (Post 290950)

Doar frații din Lugoj pot confirma dacă e adevărat sau nu. Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit. Și în localitatea mea un fost preot ortodox s-a botezat, cu toate acestea nu am postat "mărturia" lui pe Youtube. Vor mai fi și alte cazuri similare.

Pr.Gheorghe 23.09.2010 10:02:58

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 290970)
Doar frații din Lugoj pot confirma dacă e adevărat sau nu. Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit. Și în localitatea mea un fost preot ortodox s-a botezat, cu toate acestea nu am postat "mărturia" lui pe Youtube. Vor mai fi și alte cazuri similare.

Bag sama ca esti plin de "mandrie" neoprotestanta ca iata, ai avea nu's ce caz de ratacire ca exemplu. Chiar crezi ca toti sunt prosti si mandri incat sa nu puna la inima mai intai exemplele celor care-L cinstesc pe Hristos (si sunt multi, Slava Lui!) si apoi sa se intoarca cu fata spre un nebun ce crede ca doamna Albu este mai mare ca Fecioara Maria!

Cauta, domnule, sa ai un pic de rusine si sa nu fii nesimtit si nebun in casa mea macar!

Iubirea 23.09.2010 10:44:28

Citat:

Cat de multi sunt acestia dagule?...cred ca degetele unei maini iti sunt multe ca sa poti numara...
Si daca tot ai spus asta, de ce nu ne spui si cati neoprotestanti, protestanti si persoane din alte religii trec la ortodoxie?...ai vreo jena sa faci asemenea marturisire?

bmd 23.09.2010 11:32:17

Citat:

În prealabil postat de ancadumitru (Post 290950)

Ce conteaza? Fiecare va da socoteala pentru ce a facut el!
Ce conteaza numarul celor care trec la sectanti sau la ortodocsi ? Nu in numar, in majoritate sta adevarul!
Ca tocmai un preot a fost inselat mi se pare mai normal decit daca era inselat un muritor de rind! Printr-un preot se poate produce mai multa smiteala decit printr-un enorias si satana lucreaza cu eficienta, organizat!
Sa ne rugam sa nu cadem si noi in rest sa lasam mortii sa-si ingroape mortii lor!

costel 23.09.2010 12:16:36

Citat:

Cert este că tot mai mulți preoți ortodocși trec la neoprotestanți și acest lucru poate da de gândit.

Daca sunt astfel de cazuri, e clar ca trebuie sa ne dea de gandit. Au stat atata vreme langa "Foc" fara a simti caldura lui. Acestia nu sunt de laudat, ci de plans. Pe cel care se impartaseste cu adevarat de Hristos, nu-l mai poate desparti nimic de El, nici moartea dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel. Sa nu uitati de versetul care aminteste de faptul ca un orb nu poate calauzi (Matei 15:14).

tricesimusquintus 23.09.2010 12:18:46

Citat:

În prealabil postat de Pr.Gheorghe (Post 290981)
Bag sama ca esti plin de "mandrie" neoprotestanta ca iata, ai avea nu's ce caz de ratacire ca exemplu. Chiar crezi ca toti sunt prosti si mandri incat sa nu puna la inima mai intai exemplele celor care-L cinstesc pe Hristos (si sunt multi, Slava Lui!) si apoi sa se intoarca cu fata spre un nebun ce crede ca doamna Albu este mai mare ca Fecioara Maria!

Cauta, domnule, sa ai un pic de rusine si sa nu fii nesimtit si nebun in casa mea macar!

Ultimele postări pe acest subforum le-am considerat un accident nefericit, de aceea nici n-am vrut să intervin tocmai din respect pentru sfinția ta și din apreciere pentru faptul că v-am considerat până acum un factor de stabilitate și de înțelepciune duhovnicească. Se vede treaba că ați făcut o alegere greșită intrând în acest joc, ați gândit bine la început când ați vrut să vă retrageți (cel puțin de pe această secțiune a forumului). Sincer îmi pare rău că s-a întâmplat din nou și tocmai la postarea mea... Îmi cer iertare că nu m-am gândit să primesc replică tocmai din partea dvs. [color=grey]Era mai bine să răspundă doctor faustus și rămânea fără reply...[/color]

tricesimusquintus 23.09.2010 12:26:19

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 290997)
Cat de multi sunt acestia dagule?...cred ca degetele unei maini iti sunt multe ca sa poti numara...

Citat:

În prealabil postat de bmd (Post 291008)
Ce conteaza numarul celor care trec la sectanti sau la ortodocsi ? Nu in numar, in majoritate sta adevarul!

Citat:

În prealabil postat de Iubirea (Post 290997)
Si daca tot ai spus asta, de ce nu ne spui si cati neoprotestanti, protestanti si persoane din alte religii trec la ortodoxie?...ai vreo jena sa faci asemenea marturisire?

Pui greșit problema. Trebuia să întrebi: câți pastori neoprotestanți trec la ortodocși?

Pr.Gheorghe 23.09.2010 12:38:00

Citat:

În prealabil postat de tricesimusquintus (Post 291019)
Ultimele postări pe acest subforum le-am considerat un accident nefericit, de aceea nici n-am vrut să intervin tocmai din respect pentru sfinția ta și din apreciere pentru faptul că v-am considerat până acum un factor de stabilitate și de înțelepciune duhovnicească. Se vede treaba că ați făcut o alegere greșită intrând în acest joc, ați gândit bine la început când ați vrut să vă retrageți (cel puțin de pe această secțiune a forumului). Sincer îmi pare rău că s-a întâmplat din nou și tocmai la postarea mea... Îmi cer iertare că nu m-am gândit să primesc replică tocmai din partea dvs. [color=grey]Era mai bine să răspundă doctor faustus și rămânea fără reply...[/color]

Adica un preot ortodox ar face bine sa se retraga de pe un forum ortodox (spune asta un credincios adventist) iar un adventist are dreptul, pe acelasi forum ortodox, sa se prefaca a nu intelege deranjul pe care-l creaza atunci cand, subtil s-ar spune, loveste cu cizma drept in fata ortodoxiei: preotia!

Pai tocmai aceasta "logica" o acuzam eu stimabile! Eu nu pot sa respect o invatatura gresita, nu ma intreba de ce!, dar pot sa respect un om de bun simt! In postarea trecuta nu mi-ai parut a fi asa! Poate vei mai primi vreo replica, uneori, poate si nu numai de la mine, dar ar fi bine sa te gandesti inainte de a riposta daca nu cumva era o replica solicitata.

joseph_ben_iacob 23.09.2010 12:42:16

Citat:

În prealabil postat de costel (Post 291018)
Daca sunt astfel de cazuri, e clar ca trebuie sa ne dea de gandit. Au stat atata vreme langa "Foc" fara a simti caldura lui. Acestia nu sunt de laudat, ci de plans. Pe cel care se impartaseste cu adevarat de Hristos, nu-l mai poate desparti nimic de El, nici moartea dupa cum spune Sfantul Apostol Pavel. Sa nu uitati de versetul care aminteste de faptul ca un orb nu poate calauzi (Matei 15:14).

Costel, crezi ca daca un om trece de la o confesiune crestina la alta s-a despartit de Hristos?
Poate omul respectiv(vorbesc in general) se simte mai implinit intr-o anumita confesiune. Asta nu inseamna ca s-a despartit de Hristos. Fiecare confesiune are particularitatile ei si din perspectiva asta nu toti oameni sunt la fel, automat unii vor prefera ceva, altii altceva.
Important e ca Hristos sa fie inaltat si oamenii sa traiasca in ascultare de El, indiferent de confesiunea din care fac parte.

Ora este GMT +3. Ora este acum 00:10:58.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.