|  | 
| 
 Dorul de Dumnezeu \"Frica de Dumnezeu vestita de Scriptura, este frica de a nu-L pierde, este dorinta de a ramane in El si nu de a ne ascunde de El.\"Se spune ca frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii.Si tot in sporurile duhovnicesti am gasit aceasta idee frumoasa- poti sa nu gresesti de rusine, sau de frica ori din dragoste- asa cum o fac Sfintii si caracterele luminate.Dumnezeu este Iubire si ne vrea langa El, iar din frica de Dumnezeu se naste dragostea de Dumnezeu.Cum se manifesta dorul de Dumnezeu in sufletul nostru? | 
| 
 Frica de Dumnezeu Frica de Dumnezeu,in sufletul meu o simt ca pe o mare durere,cind ma gandesc la pacatele facute cu voie si fara de voie de-a lungul vietii mele trecatoare. Cind vorbesc cu Dumnezeu si ii cer iertare ptr,cele infaptuite si ptr.cele neanfaptuite inca,nu pot face acest lucru decat cu "zdrobirea"inimii.....plangand cu lacrimi sincere si curate as indrazni sa zic...ptr.ca atunci chiar asta simt.Si ....da ..mi-e frica de judecata Lui Dumnezeu. | 
| 
 Citat: 
 | 
| 
 Citat: 
 | 
| 
 Citat: 
 Frica de Dumnezeu inseamna iubirea pentru El . | 
| 
 Citat: 
 | 
| 
 Frica  de  Dumnezeu. Doua  lucruri ne  sint  necesare  ,pentru  a  ne  elibera  cu  adevarat  de  teama . In  primul  rind ,trebuie  sa  fim  cu  Dumnezeu ,  caci ,asa  se  spune  si  Sf. Paul .acolo  unde  exista  spiritul  lui  Dumnezeu   exista  si  libertate .... Doar cu  Dumnezeu  sintem  pe  deplin  liberi .  Ce-a  dea  doua  cerinta   decurge  din  prima . Daca  Dumnezeu  se  afla  in  noi ,ne  iubeste .   Prin  urmare , iubirea  de  Dumnezeu   cea  care  ne  da  certitudinea,siguranta ,curajul  de  a  raspunde   cu  dragoste   celui  care  ne-a daruit  dragoste   cel  dinti  fara  rezerve  si  fara  teama . Iubind si  daruind   ne  eliberam  de  teama  pentru  ca  stim  ca  Tatal  ne  aproba  faptele ,  ca  tot  ce  facem  de  la el  vine   si  din  marea  lege  a  iubirii . Fericit  este  acela  care  stie   sa  se  daruiasca   dezinteresant  si  reuseste  sa  trezeasca   in  ceilalti  iubirea  eliberatoare .  Dumnezeu    sa  ne  ajute   sa  fim  in  permanenta  mai  buni  ,mai  iertatori  ,mai  intelepti  si  mai  iubitori  .Amin  ! | 
| 
 Comentariu la \"Frica de Dumnezeu\" In sfarsit am inteles si eu de ce se spune \"frica de Dumnezeu\". Spuneam ca nu mi-e frica de Dumnezeu pt ca Dumnezeu ma iubeste si eu Il iubesc neconditionat. Ca vin la El cu dragoste si pocainta dar nu cu frica. Greseam?  Frumos articol | 
| 
 Trebuie asadar sa precizam ca, in duhul autentic al Bibliei, "frica de Dumnezeu" este de fapt ascultarea libera si constienta de Tatal nostru ceresc. Ea nu are nimic in comun cu groaza ori cu teroarea pe care o exercita un stapan asupra supusilor sai sau cu frica superstitioasa de intamplari rele. Dimensiunea esentiala a vietii crestine este libertatea si optimismul, nu constrangerea sau frica. | 
| 
 "Slujiti Domnului cu frica si va bucurati de El cu cutremur", spune o cantare din slujba Vecerniei. Aceasta este atitudinea pe care trebuie sa o avem in fata lui Dumnezeu, in ciuda familiaritatii noastre cu El, in ciuda faptului ca ne este Parinte Iubitor. Teama si iubirea nu se exclud reciproc, ci se lumineaza una pe cealalta din perspectiva relatiei omului cu Dumnezeu. Iubindu-l pe Dumnezeu ma tem de El, nu pentru ca El imi poate face ceva rau, pentru ca apare pentru mine ca un potential pericol, ci ma tem pentru ca nu pot cuprinde masura bunatatii Sale. Ma cutremur atunci cand mi se descopera adancul negrait al cunostintei lui Dumnezeu, Care ma cheama la un progres vesnic intru Sine. Ma tem, ma cutremur, dar mai ales ma bucur... | 
| Ora este GMT +3. Ora este acum 10:42:09. | 
	Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.