Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Rugaciuni (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5048)
-   -   Despre rugaciune (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=198)

danielghergic 07.11.2005 20:51:38

Care este cea mai inalta rugaciune?

AdiZ 08.11.2005 12:46:27

Ce intelegi prin sintagma "cea mai inalta"?
Primul meu raspuns, dupa ce ti-am citit intrebarea, a fost "rugaciunea necontenita". Rugaciunea inimii, rugaciunea mintii... cand ai ajuns la rugaciunea necontenita ai ajuns la rugaciunea "cea mai inalta".
Dar nu cred ca exista o rugaciune care sa fie exclusiv prin continutul ei, mai presus decat oricare alta. Vreau sa spun ca mai bine ar fi sa zicem mai multe rugaciuni (in functie si de situatie) decat una care (am avea impresia) ca le intrece pe toate.

alecsandru 08.11.2005 13:58:59

Citat:

În prealabil postat de danielghergic

Cea mai adanca!

Abell 21.11.2005 16:10:43

Citat:

Imi place cum a relatat [color=red]AdiZ [/color]"cea mai inalta rugaciune". Cred ca nu putem gasi cuvinte care sa cuprinda totul...poate doar rugaciunea regeasca Tatal Nostru, dar cred ca atunciu cand ne gandim la rugaciune inalta ne gandim la calitate nu la cantitate. Domnul Iisus a facut rugaciuni scurte dar pline de putere. Cred ca inchinatorii adevarati arata asa:Ioan 4:23-24 23. Dar vine ceasul si acum este, cand adevaratii inchinatori se vor inchina Tatalui in duh si in adevar, ca si Tatal astfel de inchinatori isi doreste.Duh este Dumnezeu si cei ce I se inchina trebuie sa i se inchine in duh si in adevar.

alina 15.12.2005 17:26:17

Citat:

Poti afla mai multe despre rugaciune in cartile Sf. Teofan Zavoratul"Raspunsuri la intrebarile intelectualilor"vol I ,"viata launtrica"si "Ssrisori ale Sf. Teofan Zavoratul".Cred ca aceste scrieri te vor ajuta sa gasesti raspunsul la intrebarea ta.

cristiboss56 21.08.2009 20:59:21

Dumnezeu iubește acele rugăciuni care I Se aduc în modul cuvenit, adică cu acel sentiment al neputinței și nevredniciei noastre. Am accentuat acest aspect pe un alt Topic , la Pocăință , când am vorbit despre Smerenie. Pentru a exista acest sentiment al neputinței și nevredniciei, se cere lepădare desăvârșită de răul din noi , și supunere față de poruncile lui Dumnezeu, se cere SMERENIE și lucrare DUHOVNICEASCÂ neâncetată. Sfântul Nectarie al Pentapolei ne îndeamnă: "Lăsați toate grijile pe seama lui Dumnezeu, căci Acela lucrează pentru voi. Să nu deveniți mici la suflet și să nu vă tulburați ! Cel Care cercetează cutele cele mai adânci ale sufletelor omenești, cunoaște și poftele voastre și are puterea să vă scape de ele, așa cum doar El o știe. Voi să cereți de la Dumnezeu și să nu vă pierdeți curajul vostru. Să nu credeți că de vreme ce dorul vostru este sfânt, aveți dreptul să vă răzvrătiți, să nu bănuiți că rugăciunile voastre nu sunt auzite. Dumnezeu împlinește dorințele voastre în modul în care voi nu știți. Deci, liniștiți-vă și chemați-L pe Dumnezeu. Rugăciunile și implorările voastre nu vă duc la desăvârșire ele însele. La desăvârșire conduce Domnul, Care vine și Se sălășuiește înlăuntrul nostru, când împlinim poruncile Lui ." Una dintre primele porunci este să se plinească în viața noastră nu voia proprie , ci voia lui Dumnezeu. Și să se facă "tocmai așa cum se împlinește în cer de către îngeri". Astfel, vom putea și noi să spunem : << Doamne, nu așa cum vreau eu, ci cum vrei Tu. Facă-se voi Ta precum în cer și pe pământ . >> Deci fără Hristos înlăuntrul nostru, rugăciunile și cererile ne duc la înșelăciune.

piedonee 24.08.2009 23:17:22

....cand incepe rugaciunea se termina pacatul cand se termina rugaciunea incepe pacatul....

cristiboss56 25.08.2009 20:39:41

Citat:

În prealabil postat de piedonee (Post 161941)
....cand incepe rugaciunea se termina pacatul cand se termina rugaciunea incepe pacatul....

Și-n timpul rugăciunii , de multe ori mintea-i împrăștiată în tot felul de gânduri păcătoase . Rugăciune este și trebuie să fie starea noastră continuă de a fi , legătura continuă cu Dumnezeu. Timpul, răbdarea, dragostea de Dumnezeu, duc spre rugăciunea adevărată, trăită și înțeleasă pe deplin. Și totuși : ". . . întru fărădelegi m-am zămislit, și în păcate m-a născut maica mea " <<Ps. 50 >>

sophia 25.08.2009 21:42:26

Eu cred ca se referea la o rugaciune anume, care sa fie cea mai importanta in credinta.
De ce ii dati asa raspunsuri ciudate?
Eu as spune ca cele mai importante rugaciuni sunt: Tatal nostru, Crezul si Rugaciunea inimii (aceea cu "miluieste-ma pe mine pacatosul") si una pentru Sf. Fecioara (Bucura-te fecioara...).

cristiboss56 25.08.2009 22:01:32

Citat:

În prealabil postat de sophia (Post 162159)
Eu cred ca se referea la o rugaciune anume, care sa fie cea mai importanta in credinta.
De ce ii dati asa raspunsuri ciudate?
Eu as spune ca cele mai importante rugaciuni sunt: Tatal nostru, Crezul si Rugaciunea inimii (aceea cu "miluieste-ma pe mine pacatosul") si una pentru Sf. Fecioara (Bucura-te fecioara...).

Nu este nimic ciudat Sofia ! Iar răspunsul : "eu cred că cea mai importantă. . .", e greșit ! Nu există Top în rugăciuni , asta odată, în al doilea rând, Tatăl Nostru este Rugăciunea Rugăciunilor, ce se rostește în toate cele trei cicluri ale Rugăciunilor ce le spunem de dimineață până-n noate. Să te ferești să faci clasamente și topuri pentru rugăciuni. Toate au o ordine și o importanță bine stabilită . A, am uitat , credința nu-i precum muzica lăutărească gen urechiști , înțelegi ce vreau să spun , pentru că esti foarte inteligentă, cu toate că-ți ascunzi talanții ( în jocul neânțelegerilor tale )

Ora este GMT +3. Ora este acum 18:01:02.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.