Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Apocalipsa (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=7622)

Anna 18.11.2009 19:16:34

Apocalipsa

Am pus intrebarea asta la categoria Sf Scriptura si nimeni nimic. Sunt sigura ca aici o sa o vedeti totusi:

De ce nu stie Fiul ziua cand va fi sfarsitul lumii?

andreicozia 18.11.2009 19:22:08

Pai si ce crezi ca daca-i mai vizibila aici o sa primesti raspunsuri mai interesante?
Asta-i o intrebare cheie... banuiesc ca o si ti se raspunda ca Natura umana a lui Iisus il impiedica sa intrevada acest sfirsit...ca un filtru. Inca nu se inaltase la cer unde-l asteptau toate raspunsurile legate de existenta noastra.
Urmeaza insa intrebarea dece nu a comunicat acest lucru Apostolilor dupa inviere, cind deja era cu un picior in Rai?
Parerea mea.

AndruscaCIM 18.11.2009 19:29:44

Imi dau si eu cu parerea, si desi e foarte posibil sa o emit o mare aberatie, o spun totusi...banuiesc pentru ca Dumnezeu are proprietatea ipostatica de Creator, acesta nefiind un atribut comun celor trei Persoane din Sfanta Treime.

:40::4:

printesa_livia 18.11.2009 19:34:14

uite fara titlu

Ca Dumnezeu asa a ales, ca el a decis tot ce se intampla in jurul tau, ca poate e mai bine sa nu stie nimeni cand va muri...si in fond, a sti si Fiul de sf lumii, sau a nu sti, nu cred ca schimba cu ceva ecuatia

andreicozia 18.11.2009 19:34:38

Citat:

În prealabil postat de AndruscaCIM (Post 182976)
Imi dau si eu cu parerea, si desi e foarte posibil sa o emit o mare aberatie, o spun totusi...banuiesc pentru ca Dumnezeu are proprietatea ipostatica de Creator, acesta nefiind un atribut comun celor trei Persoane din Sfanta Treime.

:40::4:

Interesant , si...
Daca Treimea este ca un evantai sau ca trei degete de la o mina, cum poate un deget tine ascuns ceva de celelalte doua?
Dar in fine..., este un inceput de brainstorming

andreicozia 18.11.2009 19:36:22

Citat:

În prealabil postat de printesa_livia (Post 182978)
Ca Dumnezeu asa a ales, ca el a decis tot ce se intampla in jurul tau, ca poate e mai bine sa nu stie nimeni cand va muri...si in fond, a sti si Fiul de sf lumii, sau a nu sti, nu cred ca schimba cu ceva ecuatia

Da, dar macar ne putea da o data asa orientativa de inceput de calvar!...care poate ca tinea mai multi ani

Anna 18.11.2009 19:37:54

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182972)
Pai si ce crezi ca daca-i mai vizibila aici o sa primesti raspunsuri mai interesante?

Nu ca o sa primesc raspunsuri mai interesante, ci ca o sa primesc raspunsuri hahaha. Uita-te numai acolo si vei vedea nu ca am primit raspunsuri neinteresante, dar pur si simplu n-am primit, 0 replies hahahaha

AndruscaCIM 18.11.2009 19:40:00

Citat:

În prealabil postat de andreicozia (Post 182979)
Interesant , si...
Daca Treimea este ca un evantai sau ca trei degete de la o mina, cum poate un deget tine ascuns ceva de celelalte doua?
Dar in fine..., este un inceput de brainstorming

Da, foarte frumos ar fi...si am putea afla chiar raspunsul complet asa...:3:

Acum incerc sa formulez raspunsul pentru intrebarea ta, il am pe undeva stocat prin creier...dar trebuie sa gasesc o exprimare pentru el :71:

BogdanF2 18.11.2009 21:47:46

Citat:

În prealabil postat de Anna (Post 182968)
De ce nu stie Fiul ziua cand va fi sfarsitul lumii?

Fiul are 2 naturi, umana si Divina. Ca om, nu stie. Ca Dumnezeu, stie. Cam asta e explicatia Bisericii.

Bogdan.

andreicozia 18.11.2009 22:07:22

Citat:

În prealabil postat de BogdanF2 (Post 183056)
Fiul are 2 naturi, umana si Divina. Ca om, nu stie. Ca Dumnezeu, stie. Cam asta e explicatia Bisericii.

Bogdan.

Din ce spiu tu, sau Biserica, urmarind firul logic(in caz ca avem voie) Fiul nu a avut natura dumnezeiasca in momentul punerii intrebarii ci doar dupa inaltare insa din pacate pentru cei care se uitau la El inaltindu-se spre Cer nu L-au mai auzit deoarece era prea departe, nu?

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:17:42.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.