Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   Iertare (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=8839)

elena20 16.03.2010 10:07:53

Iertare

fratilor,am si eu o problema micuta.m-am certat cu un coleg de scoala ca am facut io o prostie si el nu vrea sa ma ierte.daca eu nu sunt suparata pe el are ceva?nu stiu ce sa-i fac ca sa nu mai fie suparat,dar sper ca daca eu nu sunt suparata e ok.ma ajutati?

luminita- 16.03.2010 13:14:38

lasa sa treaca putin timp inainte sa-i ceri iertare ca sa se mai linisteasca si el putin,apoi poti incepe sa te propii de el de ex daca aveti de facut un referat sau va pune profesoana in clasa sa faceti ceva pe grupe,pune-te cu el in grupa si fa in asa fel incat sa-l ajuti si sa lucrari impreuna la proiect si astfel este inevitabil sa nu colaborati intre voi si sa va impacati incetul cu incetul

angel4ver 16.03.2010 13:31:25

Citat:

fratilor,am si eu o problema micuta.m-am certat cu un coleg de scoala ca am facut io o prostie si el nu vrea sa ma ierte.daca eu nu sunt suparata pe el are ceva?nu stiu ce sa-i fac ca sa nu mai fie suparat,dar sper ca daca eu nu sunt suparata e ok.ma ajutati?
depinde care a fost motivul pentru care v-ati certat. daca este minor si a interpretat el gresit, atunci o sa dureze sa-i treaca (depinde si de personalitatea pe care o are, de temperament, ma rog). daca e grav, atunci ai de asteptat si aici :D
dar, mai intai, depinde care-i motivul.
daca tu nu esti suparata pe el, nu are ce sa fie :)) pentru ca nu ai de ce sa fi suparata pe el atata timp cat nu e el vinovat de ce s-a intamplat.
vorbeste cu el, cere-ti iertare (daca ai gresit tu), spune-i ca nu se mai intampla, ca ti-ai invatat lectia si o sa fie bine...

cojanete 16.03.2010 20:32:13

E bine ca atunci cand o sa-i ceri iertare sa ai sa ai si unu sau doi martori .Daca nici asa nu te iarta sa ai rabdare ca oricum ti-ai facut datoria .

truthtostone 16.03.2010 20:42:25

trebuie de saptezeci de ori cate sapte...

glykys 16.03.2010 22:05:38

Trebuie sa ai si tu rabdare, ranile se vindeca in timp, unii iarta mai greu...e bine ca ti-ai cerut iertare.mergi si te spovedeste, ca sa nu ai nimic pe constiinta si apoi comporta-te normal fata de persoana respectiva. Si trece-l la rugaciune, sa il imblanzeasca Dumnezeu.

annajanette 16.03.2010 23:53:48

Citat:

În prealabil postat de truthtostone (Post 224566)
trebuie de saptezeci de ori cate sapte...

eu nu inteleg acest citat desi il aud mereu din gura preotilor, mi-l poti explica si mie te rog?
multumesc frumos

adyy17 17.03.2010 00:04:29

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 224678)
eu nu inteleg acest citat desi il aud mereu din gura preotilor, mi-l poti explica si mie te rog?
multumesc frumos

de atatea ori sa ierti pe fratele sau sora sau pe aproapele tau

truthtostone 17.03.2010 10:00:58

Citat:

În prealabil postat de annajanette (Post 224678)
multumesc frumos

Este un sens figurat si face referire la iertarea aproapelui ori de cate ori acesta se caieste.Saptezeci de ori cate sapte are sens de infinit,iar nu de numar exact.

"Atunci Petru, apropiindu-se de El, I-a zis: Doamne, de câte ori va greși față de mine fratele meu și-i voi ierta lui? Oare până de șapte ori?
Zis-a lui Iisus: Nu zic ție până de șapte ori, ci până de șaptezeci de ori câte șapte."

Matei 18:21-22

Delirul 17.03.2010 10:08:01

Citat:

În prealabil postat de elena20 (Post 224343)

Ei nu vrea sa te ierte. Astea din cate vad sunt ifose de liceeni. N-avea tu grija ca-i trece lui cu timpul, daca nu cumva i-o fi trecut dar fiindca ii cam place de tine o face pe suparatul. Adica ii place sa para suparat tocmai fiindca ii iesti draga si stie cat timp baremi e tot numai suparare si lucrul acesta tare te mai afecteaza ii dai si lui oleaca de importanta, ii arati ca-ti pasa.

Ce motive serioase puteti avea voi, sa stati mahniti unii impotriva altora, la o varsta atat de vesela si de frumoasa. Zau asa, astea de acuma-s ghidusii he he

Ora este GMT +3. Ora este acum 21:09:44.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.