Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Nunta (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5022)
-   -   casatorie (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=899)

julia 14.11.2006 14:31:09

cum vede biserica ortodoxa casatoria religioasa intre o ortodoxa si un catolic??

julia 14.11.2006 15:16:29

Scuze, dupa aceea am citit mesajele din forum.Preotii catolici m-au tratat cu mult respect si au vb. f. frumos despre biserica ortodoxa pe care o considera parte din biserica catolica,insa pana sa ma casatoresc m-au pus sa jur ca urmasii mei vor fi botezati catolici,m-am simtit ca o persoana care-si vinde pruncii.Intrebarea ar fi ,daca o sa avem copii o sa trebuiasca sa-i botez dupa religia catolica tinand cont ca am jurat?Mentionez ca sotul meu este o persoana exceptionala insa botezat catolic.(s-a botezat la 33 ani!!)

maria55 14.11.2006 20:07:46

Julia n-am inteles bine care e problema ta .
Zici ca sotul e catolic (un om extra),
Dar copii nu-i vrei extraordinari ?
Cum e ? Care-i conflictul ?
Doamne ajuta !

julia 15.11.2006 09:10:40

Citat:

În prealabil postat de maria55
Julia n-am inteles bine care e problema ta .
Zici ca sotul e catolic (un om extra),
Dar copii nu-i vrei extraordinari ?
Cum e ? Care-i conflictul ?
Doamne ajuta !

Draga Maria,e adevarat ca sotul meu e o persoana extraordinara insa ramane catolic, iar eu ortodoxa.Mi-ar placea ca si copiii nostri sa fie ortodocsi, insa cum el e catolic, ca toti italienii,va voi sa-si boteze copiii catolic.Aici e dilema:sa cedez si sa-i botezam catolic, sau sa ma opun si sa-i botez ortodox?Copiii vor fi extraordinari oricum...Desi ne-am casatorit religiile noastre diferite creeaza polemici.Ex.: eu am vrut sa initiez postul Craciunului( asta inseamna abstinenta de la multe) iar el nu-i de acord, ca de,e catolic(posturile noastre sunt necunoscute lor!!)

maria55 15.11.2006 11:22:06

Sa stii ca nu te-am intrebat intimplator . Vezi in ce dilema ai intrat ?
Din pacate sint destui care ratacesc in felul asta .
Cred ca Elena te poate indruma cel mai bine . Asteapta ca te va gasi!

julia 15.11.2006 11:37:01

Citat:

Sa stii ca nu te-am intrebat intimplator . Vezi in ce dilema ai intrat ?
Din pacate sint destui care ratacesc in felul asta .
Cred ca Elena te poate indruma cel mai bine . Asteapta ca te va gasi!

Maria, dragostea nu inseamna ratacire, iar noi ne iubim cu adevarat!!Sotul meu este o persoana cumsecade si iteligenta ,si sper ca din tot sufletul ma va intelege. Totusi am omis un lucru :noi suntem proaspat casatoriti(n-am implinit nici macar 1 luna de la casatorie) si deci, inca in luna de miere!!Chiar si asa eu as fi vrut sa intru in post, insa nu stiu daca e oportun acum.Sper ca nu ma vei considera dogmatica caci nu sunt...

maria55 15.11.2006 12:47:02

Chiar te rog sa nu ma intelegi gresit . Nu vorbeam de o ratacire in sensul lumesc . Dumnezeu sa va aiba in paza si sa fie cu voi .Vorbeam de aceea mica neimplinire care o porti in suflet si care nu-i de lepadat , da sint sigura ca Dumnezeu toate le poate .Rugaciunea le rezolva pe toate .
Va adoresc numai bine !

julia 15.11.2006 13:27:37

Citat:

Chiar te rog sa nu ma intelegi gresit . Nu vorbeam de o ratacire in sensul lumesc . Dumnezeu sa va aiba in paza si sa fie cu voi .Vorbeam de aceea mica neimplinire care o porti in suflet si care nu-i de lepadat , da sint sigura ca Dumnezeu toate le poate .Rugaciunea le rezolva pe toate .
Va adoresc numai bine !

MULTUMESC MARIA ,SI TIE SA-TI AJUTE BUNUL DUMNEZEU!!

irina77 15.11.2006 18:03:16

Julia,
mata ai un duhovnic ortodox?

julia 15.11.2006 18:29:10

Citat:

În prealabil postat de irina77
Julia,
mata ai un duhovnic ortodox?

Desi e o intrebare personala am sa raspund.Marele meu duhovnic caruia cu lacrimi ii descriu slabiciunile si necazurile mele, si la care cer iertarea ,este insusi ISUS CHISTOS!Marturisesc ca la preot nu m-am spovedit de multe ori.La biserica pe care o frecventam si care era aproape de casa ,preotul nu era foarte serios.Mi-am dorit mult un duhovnic adevarat insa cei pe care ii cautam eu erau mult prea ocupati.Ultima oara cand m-am spovedit a fost pana-n nunta si la un preot catolic.Nu folosesc drept scuza faptul ,dar in ultimii ani eu nu am locuit in Romania.Aici ,unde locuiesc, am auzit ca ar exista improvizata o biserica ortodoxa dar sincer nu stiu unde se afla si nici nu cunosc orasul.Cu timpul...
Dumnezeu sa ne ajute!!

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:13:08.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.