![]() |
Vreau sa ma lamuresc.De ce nu au crezut in El ca fiind Mesia?
Am o intrebare pe care tot mi-o pun,nu prea cunosc multe despre celelalte religii islam,iudaism,budism etc.
Intrebarea este simpla:ce conditii trebuia dupa evrei sa indeplineasca un om ca sa fie Mesia?De ce nu l-au vazut pe Mantuitorul nostru Iisus Hristos ca pe Mesia?Mult asteptatul Mesia pe care ei doreau si credeau ca o sa vina a venit si nu L-au recunoscut si crezut.De ce?Nu indeplinea toate conditiile?Oare de ce nu mai vine Mesia lor acum? Multumesc mult. |
Citat:
Nu e o joaca orbirea lor.E reala .Nici acum nu le-a trecut,de ar crede tot pamantul,evreii tot nu ar crede. E o taina aceasta,au fost coborati ei,ca sa ne ridicam noi,astfel ca toti sa ajungem la cunoasterea lui Dumnezeu |
si mai e ceva...ei erau obisnuiti ca in Vechiul Testament,totul sa fie pe baza de porunci si pedepse,iar venirea lui Iisus care i-a invatat pe oameni legea iubirii de aproapele i-a facut pe evrei sa nu creada in El pt ca era o schimbare prea mare de la cum erau ei invatati sa fie si ceea ce le zicea Iisus....o profesoara mi-a zis ca evreii se asteptau ca Iisus sa-i mantuiasca si sa-i elibereze de romani prin forta asemeni marilor conducatorilor,pe cand El era pasnic,de aceea ei nu au crezut in El si au preferat sa-l elibereze pe Baraba,iar Iisus sa fie rastignit
|
Citat:
|
In mare PENTRU EVREI conditiile venirii lui Mesia corespund cu conditiile CELEI DE-A DOUA VENIRI INFRICOSATOARE A LUI HRISTOS!
..si ca urmare aceste conditii pentru EI! nefiind satisfacute ei i-au urat sanatate si numai bine!...si l-au dat pe mina romanilor sa-l omoare!..deoarece ei nu aveau acest drept trecut in LEGE |
Citat:
|
Citat:
Deci faptul ca cineva este organizat, ordonat si se dirijeaza STRICT dupa LEGE si cele spuse si scrise de MARII LOR( si ai nostrii) PROFETI reprezinta o orbire diabolica? hmm, interesant! |
Citat:
În realitate, stimate Andrei Cozia, exact "strict după Lege și cele spuse ma marii lor profeți" Isus a fost Mesia. TOȚI profeții care au profețit despre El asta au spus. A fost profețită venirea lui până la cele mai mici detalii, și nașterea în Betleem, și intrarea cu "fiul asinei" în Ierusalim, tot. Irod a crezut, bazându-se pe corecta interpretare a profețiilor existente. Dar arhiereii nu au crezut, sau, mai bine spus, nu au vrut să creadă. Și în ce fel s-au dirijat ei după Lege la parodia de proces pe care au înscenat-o ? Legea spunea că un proces trebuie să fie la lumina zilei. Dar ei l-au judecat noaptea. Legea spunea să nu juri strâmb, dar ei au venit cu pâre mincinoase. Singura persoană cu autoritate (în afară de Iosif și Nicodim) care realizează mascarada a fost un păgân: Pilat din Pont. Dar și acela, amenințat cu plângeri la Cezar, s-a spălat pe mâini. |
nu au crezut fiindca credinta e o alegere...iar ei au ales sa nu creada...
|
Nu cred ca putem sti cu adevarat de ce nu au crezut.Nu am trait atunci si nici nu avem suficiente descrieri despre contextul in care s-au intamplat lucrurile pentru a ne da seama cu adevarat de ce nu au crezut.Poate ca ei se asteptau in primul rand ca Hristos sa-i scape de romani..Plauzibil de alt-fel pentru o populatie ravasita de un conducator nebun(Irod) si o ocupatie dura.Cred ca tot ce s-a intamplat atunci au fost oarecum evenimente destul de restranse.Raspandirea a avut loc odata cu sfintii apostoli care au propovaduit invatatura lui Hristos in mediile sarace ale imperiului Roman si nu numai.Si am o intrebare.Oare conducatorii de atunci sa-si fi dat seama de avantajul unei religii care stapaneste masele?sau au fost cu adevarat inspirati???
|
Ora este GMT +3. Ora este acum 22:45:12. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.