Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Secte si culte (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=5031)
-   -   O noua strategie a legiunii de secte: "Biserica Evanghelica" (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10005)

kesarion_breb 04.07.2010 12:12:16

O noua strategie a legiunii de secte: "Biserica Evanghelica"

In vremurile noastre, vazand reactia buna oarecum pe care a avut-o Sfanta Biserica la atacurile in valuri ale sectelor mai ales dupa 1990, legiunile de secte "crestine" au inceput sa isi regandeasca strategia de lupta impotriva Bisericii printr-o noua gaselnita tipic diavoleasca. Observand ca Sfanta Biserica a reusit sa se apere impotriva atacurilor duse de secte, acestea s-au gandit sa isi construiasca o noua strategie care spera sa le dea roade mai bune in distrugerea Sfintei Biserici a lui Hristos si a preotiei sacramentale, si anume unirea fortelor sectare sub acoperisul unei asa-zise "biserici evanghelice". Vanzand ca unde-i unu nu-i putere si unde-s multi puterea creste, strategii care guverneaza legiunile de secte au hotarat cu de la ei putere ca sectele "crestine" sa isi uneasca fortele pentru a face fata mai bine contraatacului ortodox si pentru a declansa un nou atac asupra Bisericii lui Hristos in scopul de a indeparta pe romani de Biserica Apostolica a lui Dumnezeu.

Unul dintre scopurile fundamentale ale regandirii strategiei sectarilor este acela de a da impresia celor mai putin pregatiti in domeniul spiritual ca sectele nu sunt de fapt dezbinate si despartite intre ele, ci ca ele de fapt sunt mai multe aparitii ale uneia si aceleiasi "biserici evanghelice", trecand in subsidiar ca insasi constituirea lor se bazeaza pe dezbinarile pe care stramosii lor le-au adus in sanul bisericii latine si mai apoi in sanul sectelor protestante. Aceasta lucrare de dezbinare permanenta a bisericii pe care au dus-o sectele si pe care de fapt a dus-o insusi diavolul prin intermediul lor, incearca acum a se face ascunsa, dosita, pentru ca sa mascheze in spatele unei asa-zise "biserici evanghelice", lucrarea diavoleasca de dezbinare a Bisericii Crestine in cat mai multe secte, adunari, "biserici" care de care mai "adevarate", mai "apostolice", mai "primare" etc. De aici se observa din nou lucratura diavolului prin aceste secte, ca, dupa ce au incercat sa dezbine Biserica Crestina si pe crestini in secte, acum sa incerce o regrupare pe alte principii si intr-o unitate "ecumenica", "evanghelica" a sectarilor care fac parte din mai multe secte divizate de insusi diavolul in lucrarea sa de distrugere a Bisericii Una, Sfinte, Catolice si Apostolice a lui Hristos.

Bineinteles ca maestri lor strategi s-au gandit, pentru a pacali si a induce in eroare pe cat mai multi necunoscatori sau oameni fara o asezare stabila in adevarata credinta, sa dea numele de BISERICA unei legiuni de secte dezbinate intre ele de lucratura malefica, asa incat sa dea aparenta ca legiunile de secte formeaza de fapt ceea ce ele nu au fost, nu sunt, nu vor fi, si nici nu vor putea fi vreodata, anume BISERICA LUI HRISTOS, si asta tocmai pentru ca HRISTOS NU ESTE IN MIJLOCUL LOR SI NICI NU SUNT CALAUZITI DE DUHUL SFANT, ci vor sa incerce sa dea cat mai mult o APARENTA prin intermediul careia sa ii atraga pe cat mai multi necunoscatori, instabili, labili, in mrejele lucraturii lor sectare separatiste. Vazand ei ca lucratura separatista sectara a fost dejucata de ratiunea luminata de lumina Duhului Sfant a crestinilor ortodocsi, si ca aceasta demascare risca sa ii piarda si sa ii faca de rusine in ochii lumii, strategii separatisti sectari au gandit deci o noua gaselnita pentru a masca duhul lor separatist, antieclesial, anticlerical, antisfintenie, antievanghelic, anticatolic (antiortodox), antihristic, sub masca "unitatii evanghelice" !!!

Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor. (II Corinteni 11, 13-15)

Păziți-vă de câini! Păziți-vă de lucrătorii cei răi! (Filipeni 3, 2)

Feriți-vă de profeții mincinoși, care vin la voi în haine de oi d, iar pe dinlăuntru sunt lupi răpitori. (Matei 7, 15)

De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise și va face înaintea ta semn și minune,
Și se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ți-a grăit el, și-ți va zice atunci: Să mergem după alți dumnezei, pe care tu nu-i știi și să le slujim acelora,
Să nu asculți cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise, că prin aceasta vă ispitește Domnul Dumnezeul vostru, ca să afle de iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră și din tot sufletul vostru. (Deuteronom 13, 1-3)

Iar Domnul mi-a răspuns: "Proorocii proorocesc lucruri mincinoase în numele Meu; Eu nu i-am trimis, nici nu ie-am dat poruncă și nici nu le-am grăit; ci ei vă vestesc vedenii mincinoase, proorociri deșarte și închipuiri ale inimii lor". (Ieremia 14, 14)

Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeți să nu vă amăgească cineva. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi. (Matei 24, 4-5)

Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți. (Matei 24, 11)

Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși. (Matei 24, 23-24)

Și vă rog, fraților, să vă păziți de cei care fac dezbinări și poticniri împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Feriți-vă de ei! (Romani 16, 17)

Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire; Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; Și din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează. (II Petru 2, 1-3)

Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. (I Ioan 4, 1)

Și l-a întrebat Iisus, zicând: Care-ți este numele? Iar el a zis: Legiune. Căci demoni mulți intraseră în el. (Luca 8, 30)

postasul. 04.07.2010 12:42:10

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 266092)
In vremurile noastre, vazand reactia buna oarecum pe care a avut-o Sfanta Biserica la atacurile in valuri ale sectelor mai ales dupa 1990, legiunile de secte "crestine" au inceput sa isi regandeasca strategia de lupta impotriva Bisericii

Kesarion, teama de "strategia sectelor" este o psihoza, pe care ti-a injectat-o prietenul tau, pe care-l pomenesti foarte des (diavolul). Incredeti-va in Dumnezeu, din toata inima, faceti voia Lui cea Sfanta, dupa invatatura Sfintei Scripturi si orice "strategie sectara" va fi sortita esecului.

Daca tot vrei sa identifici niste pericole reale, cu care se confrunta Biserica Ortodoxa, cauta-le in interiorul Bisericii. Acolo sunt adevaratele probleme si ar fi necesara o reforma.

Din cauza problemelor interioare ale Bisericii Ortodoxe, aceasta prezinta slabiciuni si va fi usor asimilata de o alta putere religioasa, fapt pe care l-ai intuit, mai jos:

Citat:

a Bisericii Una, Sfinte, Catolice si Apostolice a lui Hristos.

Sa inteleg ca esti de acord cu faptul ca veti face parte din biserica catolica (universala)?

Citat:

Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. (I Ioan 4, 1)

Sfanta Scriptura (Cuvantul lui Dumnezeu) este cel mai bun invatator pentru a cerceta duhurile.

costis 04.07.2010 13:24:40

Citat:

In vremurile noastre, vazand reactia buna oarecum pe care a avut-o Sfanta Biserica la atacurile in valuri ale sectelor mai ales dupa 1990, legiunile de secte "crestine" au inceput sa isi regandeasca strategia de lupta impotriva Bisericii printr-o noua gaselnita tipic diavoleasca. Observand ca Sfanta Biserica a reusit sa se apere impotriva atacurilor duse de secte, acestea s-au gandit sa isi construiasca o noua strategie care spera sa le dea roade mai bune in distrugerea Sfintei Biserici a lui Hristos si a preotiei sacramentale, si anume unirea fortelor sectare sub acoperisul unei asa-zise "biserici evanghelice". Vanzand ca unde-i unu nu-i putere si unde-s multi puterea creste, strategii care guverneaza legiunile de secte au hotarat cu de la ei putere ca sectele "crestine" sa isi uneasca fortele pentru a face fata mai bine contraatacului ortodox si pentru a declansa un nou atac asupra Bisericii lui Hristos in scopul de a indeparta pe romani de Biserica Apostolica a lui Dumnezeu.

Unul dintre scopurile fundamentale ale regandirii strategiei sectarilor este acela de a da impresia celor mai putin pregatiti in domeniul spiritual ca sectele nu sunt de fapt dezbinate si despartite intre ele, ci ca ele de fapt sunt mai multe aparitii ale uneia si aceleiasi "biserici evanghelice", trecand in subsidiar ca insasi constituirea lor se bazeaza pe dezbinarile pe care stramosii lor le-au adus in sanul bisericii latine si mai apoi in sanul sectelor protestante. Aceasta lucrare de dezbinare permanenta a bisericii pe care au dus-o sectele si pe care de fapt a dus-o insusi diavolul prin intermediul lor, incearca acum a se face ascunsa, dosita, pentru ca sa mascheze in spatele unei asa-zise "biserici evanghelice", lucrarea diavoleasca de dezbinare a Bisericii Crestine in cat mai multe secte, adunari, "biserici" care de care mai "adevarate", mai "apostolice", mai "primare" etc. De aici se observa din nou lucratura diavolului prin aceste secte, ca, dupa ce au incercat sa dezbine Biserica Crestina si pe crestini in secte, acum sa incerce o regrupare pe alte principii si intr-o unitate "ecumenica", "evanghelica" a sectarilor care fac parte din mai multe secte divizate de insusi diavolul in lucrarea sa de distrugere a Bisericii Una, Sfinte, Catolice si Apostolice a lui Hristos.

Bineinteles ca maestri lor strategi s-au gandit, pentru a pacali si a induce in eroare pe cat mai multi necunoscatori sau oameni fara o asezare stabila in adevarata credinta, sa dea numele de BISERICA unei legiuni de secte dezbinate intre ele de lucratura malefica, asa incat sa dea aparenta ca legiunile de secte formeaza de fapt ceea ce ele nu au fost, nu sunt, nu vor fi, si nici nu vor putea fi vreodata, anume BISERICA LUI HRISTOS, si asta tocmai pentru ca HRISTOS NU ESTE IN MIJLOCUL LOR SI NICI NU SUNT CALAUZITI DE DUHUL SFANT, ci vor sa incerce sa dea cat mai mult o APARENTA prin intermediul careia sa ii atraga pe cat mai multi necunoscatori, instabili, labili, in mrejele lucraturii lor sectare separatiste. Vazand ei ca lucratura separatista sectara a fost dejucata de ratiunea luminata de lumina Duhului Sfant a crestinilor ortodocsi, si ca aceasta demascare risca sa ii piarda si sa ii faca de rusine in ochii lumii, strategii separatisti sectari au gandit deci o noua gaselnita pentru a masca duhul lor separatist, antieclesial, anticlerical, antisfintenie, antievanghelic, anticatolic (antiortodox), antihristic, sub masca "unitatii evanghelice" !!!

Pentru că unii ca aceștia sunt apostoli mincinoși, lucrători vicleni, care iau chip de apostoli ai lui Hristos. Nu este de mirare, deoarece însuși satana se preface în înger al luminii. Nu este deci lucru mare dacă și slujitorii lui iau chip de slujitori ai dreptății, al căror sfârșit va fi după faptele lor. (II Corinteni 11, 13-15)

Păziți-vă de câini! Păziți-vă de lucrătorii cei răi! (Filipeni 3, 2)

Feriți-vă de profeții mincinoși, care vin la voi în haine de oi d, iar pe dinlăuntru sunt lupi răpitori. (Matei 7, 15)

De se va ridica în mijlocul tău prooroc sau văzător de vise și va face înaintea ta semn și minune,
Și se va împlini semnul sau minunea aceea, de care ți-a grăit el, și-ți va zice atunci: Să mergem după alți dumnezei, pe care tu nu-i știi și să le slujim acelora,
Să nu asculți cuvintele proorocului aceluia sau ale acelui văzător de vise, că prin aceasta vă ispitește Domnul Dumnezeul vostru, ca să afle de iubiți pe Domnul Dumnezeul vostru din toată inima voastră și din tot sufletul vostru. (Deuteronom 13, 1-3)

Iar Domnul mi-a răspuns: "Proorocii proorocesc lucruri mincinoase în numele Meu; Eu nu i-am trimis, nici nu ie-am dat poruncă și nici nu le-am grăit; ci ei vă vestesc vedenii mincinoase, proorociri deșarte și închipuiri ale inimii lor". (Ieremia 14, 14)

Răspunzând, Iisus le-a zis: Vedeți să nu vă amăgească cineva. Căci mulți vor veni în numele Meu, zicând: Eu sunt Hristos, și pe mulți îi vor amăgi. (Matei 24, 4-5)

Și mulți prooroci mincinoși se vor scula și vor amăgi pe mulți. (Matei 24, 11)

Atunci, de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeți. Căci se vor ridica hristoși mincinoși și prooroci mincinoși și vor da semne mari și chiar minuni, ca să amăgească, de va fi cu putință, și pe cei aleși. (Matei 24, 23-24)

Și vă rog, fraților, să vă păziți de cei care fac dezbinări și poticniri împotriva învățăturii pe care ați primit-o. Feriți-vă de ei! (Romani 16, 17)

Dar au fost în popor și prooroci mincinoși, după cum și între voi vor fi învățători mincinoși, care vor strecura eresuri pierzătoare și, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, își vor aduce lor grabnică pieire; Și mulți se vor lua după învățăturile lor rătăcite și, din pricina lor, calea adevărului va fi hulită; Și din poftă de avere și cu cuvinte amăgitoare, ei vă vor momi pe voi. Dar osânda lor, de mult pregătită, nu zăbovește și pierzarea lor nu dormitează. (II Petru 2, 1-3)

Și l-a întrebat Iisus, zicând: Care-ți este numele? Iar el a zis: Legiune. Căci demoni mulți intraseră în el. (Luca 8, 30)

Cred ca este foarte putin probabil ca o secta sa accepte sa fie in subordinea altei secte. In primul rand, orice secta reprezinta "unica" "credinta adevarata". Si apoi sa nu uitam colecta de fonduri... Cine le-ar colecta? Cum s-ar imparti?
Problema dificila... Cred ca o sa ramana fiecare "unica" "credinta adevarata". Ba mai mult, cred ca se vor naste si alte noi "credinte adevarate". Fireste, tot unice.

kesarion_breb 04.07.2010 14:14:48

Citat:

În prealabil postat de costis (Post 266105)
Cred ca este foarte putin probabil ca o secta sa accepte sa fie in subordinea altei secte. In primul rand, orice secta reprezinta "unica" "credinta adevarata". Si apoi sa nu uitam colecta de fonduri... Cine le-ar colecta? Cum s-ar imparti?
Problema dificila... Cred ca o sa ramana fiecare "unica" "credinta adevarata". Ba mai mult, cred ca se vor naste si alte noi "credinte adevarate". Fireste, tot unice.

Imi pare rau pentru tine insa te inseli; ei singuri vor aceasta "uniune", pentru ca de unii singuri nu mai pot face fata, si se mai dau si de gol prin multitudinea lor, marca a dezbinarii diavolesti care sta la originea lor. Multi dintre conducatorii unor secte "crestine" conspira pentru diluarea identitatii sectare a fiecarei secte, asa incat sa constituie o noua identitate "evanghelica", impotriva si in afara Bisericii lui Hristos. Oricum adeptii lor sectari in general sunt cam slabi de inger si de cele mai multe ori asculta orbeste de instructorii lor; adunarile lor seamana de cele mai multe ori cu niste sesiuni de hipnoza in masa si folosesc tehnici de manipulare a maselor de adepti.

penticostalulmantuibil 04.07.2010 14:51:58

Citat:

In vremurile noastre...

...Sunt unii care-si schimba parul dar naravul, ba.

Hai recunoaste ca esti ivo_faith :))

Esti inconfundabil. Atata ura, minciuni si dracuieli per postare sunt, totusi, greu de gasit la mai multi forumisti.

Doriana 04.07.2010 15:26:50

Deci, fight, in caz ca vei continua in stilul tau si vei fi iarasi banat , te sfatuiesc ca pana cand iti vei mai face un nou cont sa te pocaiesti ca altfel te dai de gol in maxim cinci postari. Toate postarile tale sunt atacuri, ai chiar topice deschise special pentru a ataca. Injuraturi, clisee, obtuzitate...In curand izbucniri necontrolate si delirante...
Nu stiu cine ti-a furat butelia, dar o cauti unde nu este. :58: Asa ca mai bine fa-te cumva folositor omenirii...Ia exemplu de la maestrul gibi, care dupa o banare s-a cumintit. Si asta pentru ca e un om intelept si nu a trecut degeaba prin viata. Ramane de vazut cum vei trece tu.

kesarion_breb 04.07.2010 20:01:37

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 266125)
Deci, fight, in caz ca vei continua in stilul tau si vei fi iarasi banat , te sfatuiesc ca pana cand iti vei mai face un nou cont sa te pocaiesti ca altfel te dai de gol in maxim cinci postari. Toate postarile tale sunt atacuri, ai chiar topice deschise special pentru a ataca. Injuraturi, clisee, obtuzitate...In curand izbucniri necontrolate si delirante...
Nu stiu cine ti-a furat butelia, dar o cauti unde nu este. :58: Asa ca mai bine fa-te cumva folositor omenirii...Ia exemplu de la maestrul gibi, care dupa o banare s-a cumintit. Si asta pentru ca e un om intelept si nu a trecut degeaba prin viata. Ramane de vazut cum vei trece tu.

Ceea ce voi sectarilor nu intelegeti este ca asta este un forum crestin-ortodox, iar parerile voastre personale puteti sa vi le expuneti pe forumuri sectare.

penticostalulmantuibil 04.07.2010 21:24:25

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 266183)
Ceea ce voi sectarilor nu intelegeti este ca asta este un forum crestin-ortodox, iar parerile voastre personale puteti sa vi le expuneti pe forumuri sectare.

Prietene ivo_faith, chestiunile astea nu le negociez cu tine.
Si cu niciun coleg utilizator.

Fondatorii site-ului au deschis o arie speciala pentru alte culte decat cel ortodox. Asta ar trebui sa intelegi tu.
Conducerea site-ului au trecut in dreptul religiei utilizatorului si „catolic” si „protestant”.

Deci si-au dorit ca utilizatori de confesiunea mea sa vina aici.

Danut7 04.07.2010 22:18:22

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 266122)
...Sunt unii care-si schimba parul dar naravul, ba.

Hai recunoaste ca esti ivo_faith :))

Esti inconfundabil. Atata ura, minciuni si dracuieli per postare sunt, totusi, greu de gasit la mai multi forumisti.

satanistule da-ne paci :))

kesarion_breb 04.07.2010 23:42:17

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 266202)
Prietene ivo_faith, chestiunile astea nu le negociez cu tine.
Si cu niciun coleg utilizator.

Fondatorii site-ului au deschis o arie speciala pentru alte culte decat cel ortodox. Asta ar trebui sa intelegi tu.
Conducerea site-ului au trecut in dreptul religiei utilizatorului si „catolic” si „protestant”.

Deci si-au dorit ca utilizatori de confesiunea mea sa vina aici.

Te inseli penticostabile, topicul despre secte si culte este pentru ca ortodocsii intre ei sa vorbeasca despre alte secte si culte. Daca ai pareri personale poti sa te duci linistit pe un forum sectar sa iti versi toate ofurile si frustrarile pe care le ai cu privire la crestinii ortodocsi.

penticostalulmantuibil 05.07.2010 01:30:21

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 266225)
Te inseli penticostabile, topicul despre secte si culte este pentru ca ortodocsii intre ei sa vorbeasca despre alte secte si culte.

Ti-ar place prietene ivo_faith...
Visezi, probabil, cu ochii deschisi cum ar fi sa „vorbiti” in liniste, tu si cu danut7, bunaoara.

Sa-i dati voi cu minciunile, cu dracuielile si cu anatemele la adresa celorlalti crestini si... sa nu va deranjeze nimeni :))

Doar ca...uite, administratia site-ului le-a permis si catolicilor si NP sa intre si sa-si spuna si ei punctul de vedere.
Hmm, ce ti-e si cu democratia asta prost inteleasa :15:

Citat:

Daca ai pareri personale poti sa te duci linistit pe un forum sectar sa iti versi toate ofurile si frustrarile pe care le ai cu privire la crestinii ortodocsi.

Nu am ofuri si frustrari fata de credinciosii ortodocsi.
Dimpotriva, ii iubesc ca pe niste frati si ma bucur mult de ei.

Doar ca tu nu esti crestin ortodox. Doar te lauzi cu acest frumos nume. Crestinii ortodocsi sunt o turma mica (precum crestinii, in general). Ortodocsii nu mint, cum faci tu, crestinii nu dracuie cum faci tu, ortodocsii osandesc pacatul dar au dragoste fata de toti oamenii (inclusiv fata de vrasmasi), crestinii nu acuza fara a aduce dovezi, etc.

Asa ca am o sugestie pentru tine. Ea ti-a mai fost facuta pe acest forum: pocaieste-te, apropie-te de Dumnezeu, fii un credincios ortodox adevarat. Si, atunci, chiar daca vei crede ca „sectarii” sunt inselati de cel rau uite cum iti va cere Dumnezeu sa-i abordezi: 2 Timotei 2: 24-26.

24. Un slujitor al Domnului nu trebuie să se certe, ci să fie blând față cu toți, destoinic să dea învățătură, îngăduitor,
25. Certând cu blândețe pe cei ce stau împotrivă, ca doar le va da Dumnezeu pocăință spre cunoașterea adevărului,
26. Și ei să scape din cursa diavolului, de care sunt prinși, pentru a-i face voia.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=79&cap=2

dani2004 05.07.2010 12:18:03

Citat:

În prealabil postat de Doriana (Post 266125)

Si unde este gibi? A revenit?

penticostalulmantuibil 08.07.2010 10:32:06

Da, a revenit, dar nu mai incearca sa arunce cu pisici moarte in ograda NP.
Poanta mai tare e ca se da drept protestant :21:

eodor nastasa 08.07.2010 20:49:57

"Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care este în ascuns, îți va răsplăti ție. " (Matei 6:6)

ovidiu-s 15.07.2010 16:10:19

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb
Unul dintre scopurile fundamentale ale regandirii strategiei sectarilor este acela de a da impresia celor mai putin pregatiti in domeniul spiritual ca sectele nu sunt de fapt dezbinate si despartite intre ele, ci ca ele de fapt sunt mai multe aparitii ale uneia si aceleiasi "biserici evanghelice", trecand in subsidiar ca insasi constituirea lor se bazeaza pe dezbinarile pe care stramosii lor le-au adus in sanul bisericii latine si mai apoi in sanul sectelor protestante.

Ai dreptate, după 1990 a luat ființă și în România, după modelul statelor occidentale, asociația numită "Alianța Evanghelică", din inițiativa unui pastor baptist din județul Alba, de origine rromă, fost colaborator al Securității (dovedit de CNSAS, cu acte in regulă). Acest pastor baptist- Iosif Țon îl cheamă, poza până în anul 2007 când i-a fost făcut public dosarul de la Securitate in mare dizident anticomunist, la fel ca și Petru Dugulescu (alt sectar baptist supraponderal), .

Această "Alianță Evanghelică", care grupează din câte știu următoarele "culte": baptist, penticostal și creștin după evanghelie funcționează mai mult pe hârtie, are puține realizări pozitive sau negative demne de menționat. Datorită numeroaselor orgolii și certuri dintre liderii importanți ai acestor secte "Alianța Evanghelică" dă mai mult impresia că a fost creată pentru a mulge cât mai mult din fondurile pe care le pompează "frații" lor din America sau mult mai titrata "Alianță Evanghelică Europeană".

În general liderii importanți ai "Alianței..." sunt și șefii sectelor care o compun. Majoritatea sunt rromi nedeclarați (nu am nimic împotriva acestei etnii, dar acesta e adevărul), cum este și cazul clanului de țigani penticostali Riviș Tipei, din Arad, care are un reprezentant în Camera Deputaților în persoana fiului președintelui Cultului Penticostal din România, pastorul Pavel Riviș Tipei.
Revenind la "Alianța Evanghelică" din România, așa cum spuneam se poate lăuda cu foarte puține realizări, iar între "bisericuțele" și grupurile de interese care o compun există rivalități continue. Nu există comuniune între membrii ei nici la împărțirea cașcavalului, dar nici din punct de vedere dogmatic. Dacă spre exemplu un baptist sau un creștin după evanghelie ar îndrăzni să pună la îndoială valabilitatea "botezului cu Duh Sfânt" sau să își exprime îndoieli asupra doctrinei "Răpirii Biserici", două aspecte fundamentale ale sectei penticostale, dar inexistente in doctrinele baptistilor și crestinilor după evanghelie, acestia ar fi automat puși la punct de "frații" lor majoritari, penticostalii- care reprezintă aproape 60% din neoprotestanții din România. Penticostalii i-ar acuza pe ceilalți frați ai lor de faptul că "nu cunosc Scriptura", și că nu "practică un creștinism autentic" prezentat în evanghelii. Dezbinarea este la ea acasă.

Așadar din acest punct de vedere se implinește vorba apostolului:
Galateni 5.19 "Iar faptele trupului sunt cunoscute, și ele sunt: 20....vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, erezii"

Nimic din activitatea acestor secte asociate sau luate independent nu prea are de-a face cu lucrarea Duhul Sfânt, ci dimpotrivă.

penticostalulmantuibil 15.07.2010 16:36:35

Sa va dea Domnul ani multi si fericiti domnule Ovidiu.

Am sperat sa reveniti cu postari mai mature dar vad ca tot cu intoxicarea si rasismul o tineti.
Dar aveti si haz: pentru dumneavoastra mai toti liderii evanghelici sunt de origine rroma :21:
Mai aveti putin si o sa spuneti ca si George Bush e tigan.

Cat despre colaborarea cu Securitatea „insa Doamne sa ne ierti” dar nu credeti ca vorbiti de funie in casa spanzuratului?

„Dezbinarea” e singurul subiect mai serios dar din nefericire fenomenul de care vorbiti e generalizat. Inainte de a comenta cat de bine se inteleg penticostalii cu baptistii mai bine analizati cum se intelege BOR cu BOSV ca sa dau un singur exemplu.
Puteti chiar comenta pe topicul acesta sau acesta.

ovidiu-s 15.07.2010 18:15:16

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Mai aveti putin si o sa spuneti ca si George Bush e tigan.

Ei asta-i bună! De unde până unde? Cine a făcut aluzii la George Bush? Dvs sunteți rasist?
Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil
Cat despre colaborarea cu Securitatea „insa Doamne sa ne ierti” dar nu credeti ca vorbiti de funie in casa spanzuratului?

Colaboratori au fost pretutindeni, însă sectele neoprotestante, cu cele 2,8 %, din adepții la nivelul României au fost mult mai bine reprezentate în galeria celor care au făcut pact cu diavolul. De fapt era o vreme când pastorii neoprotestanți din vestul țării, (Bihor, Arad și Timiș) ajungeau pastori numai pe baza angajamentelor semnate cu Securitatea. Așa au și ajuns să călătorească în străinătate sau să emigreze. Și în plus,după 89 pastorii sectari, au și pozat mai bine în "luptători înflăcărați anticomuniști" decât toți ceilalți colaboratori, ai populației majoritare. Așa e cu "smerenia" lor. :78:

dani2004 15.07.2010 19:49:44

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 267202)
Da, a revenit, dar nu mai incearca sa arunce cu pisici moarte in ograda NP.
Poanta mai tare e ca se da drept protestant :21:

Sub ce nume?

penticostalulmantuibil 15.07.2010 23:47:40

Trifiacob.
Pentru mine nu era o problema prea mare ca-si trecuse alta confesiune dar se pare ca administratia site-ului nu se joaca cu chestii dintr-astea si l-au banat iar.

Daca s-a petrecut in urma „denuntului” din postul de mai sus, imi pare rau, ii cer iertare si il astept sa revina pe aici.

Cristina sibiu 28.07.2010 22:55:50

Citat:

Te inseli penticostabile, topicul despre secte si culte este pentru ca ortodocsii intre ei sa vorbeasca despre alte secte si culte. Daca ai pareri personale poti sa te duci linistit pe un forum sectar sa iti versi toate ofurile si frustrarile pe care le ai cu privire la crestinii ortodocsi.

Ai o atitudine varza ,cred ca esti comunist.

kesarion_breb 28.07.2010 23:03:15

Citat:

În prealabil postat de Cristina sibiu (Post 272875)
Ai o atitudine varza ,cred ca esti comunist.

Din nefericire pentru tine si pentru multi alti crestini inchipuiti, sunt crestin ortodox, si spre si mai marea ta nemultumire nu am nici o afiliatie politica !! Insa nu am auzit pana acum ca o atitudine poate fi "varza", insa slangul pe care il folosesti te arata cat esti de "ortodoxa". Daca ai venit si tu ca sa faci propaganda sectareasca sub masca ortodoxa, vezi-ti de treaba copila, nu iti mai pierde timpul degeaba. Vezi-ti de educatia si de catehizarea ta intr-ale crestinismului, vezi-ti de viata ta duhovniceasca, si apoi deschide gura !

Vlad-Alexandru 14.08.2010 16:56:55

Doamne ajuta!

Dumnezeu sa apere dreapta credinta si Tara Romaneasca si sa ne fereasca de nenumaratele erezii si culte sataniste aparute in lume!
Situatia in care este Romania acum ( religioasa, politica , economica etc) se datoreaza pacatelor si nepasarii noastre!
A fi roman inseamna a fi ortodox! Daca te nasti pe pamantul stramosesc nu inseamna ca esti roman! Daca nu sunteti crestin ortodocsi, va rog sa nu indrazniti sa va numiti romani!
Ajunge ratacirea voastra! Nu mai patati si onoarea unei tari care a aparat Europa secole de-a randul de invaziile turcilor pagani! Treziti-va, romani! Intoarceti-va la Hristos! Pocaiti-va si Dumnezeu va avea mila de noi si de tara noastra si ne-o va da inapoi, smulgand-o din mainile politicienilor vanduti dusmanilor lui Hristos!
Ne-au distrus , ne-au maltratat! Ne-au transformat femeile in stricatele Europei,barbatii in sclavi! Resursele noastre le fura! Economiile noastre ajung in mainile acestor dusmani ai lui Hristos! Conducatorii lumii (robii satanei) ne-au cumparat tara! Ne-au inrobit! Si noi nu facem nimic! Tot ei au permis intrarea acestor secte in tara! Cum pot fi aceste secte drept-crdincioase, cand ele au aparut la 1500 de ani de la Invierea lui Hristos? Fiecare secta crede ca numai ea se poate mantui! Va rog sa priviti la acesti sectari! Va rog sa ii priviti cu atentie atunci cand dati de ei! Va rog sa priviti la conditiile lor sociale si veti intelege de ce s-au convertit la aceste secte! De ce credeti ca regimul bolsevic ateu s-a instalat atat de usor in Rusia? Pentru ca oamenii erau disperati de saracie si regimul comunist satanist le promitea pamant si drepturi celor din clasele de jos! Tot asa si proorocii mincinosi! Vin la oameni , imbracati in haine de oi, ii amagesc, le promit tot felul de lucruri mincinoase!
Daca sectarii sunt atat de drept credinciosi, de ce nu se duc sa propovaduiasca "credinta" in tarile pagane (Turcia, China, India etc)? De ce vin printre crestini? Daca acesti sectari ar fi robi ai lui Hristos (dar nu sunt) nu ar produce dezbinare intre crestini! Dar acesti sectari sunt de fapt sclavii pastorilor lor platiti de masoni ca sa dezbine Biserica Ortodoxa!
Priviti ce au ajuns multe din aceste secte diavolesti!
Secta anglicana accepta homosexualitatea si "hirotonirea" femeilor! La fel cea Luterana (care are chiar si o femeie "episcop").La fel si cea baptista! Penticostalii umbla cu serpi prin lacasurile lor de cult si tremura ca disperatii de parca ar fi posedati!Altii se tavalesc pe jos!
Li se spala creierele in sectele alea diavolesti! Aia nu poate fi numita credinta! Este doar amagire diavoleasca, manipularea saracilor si a celor fara carte! Ma uitam, in satanica SUA, cine se duce la sectele alea manipulatoare! Si Obama se duce acolo la secta lui! Si acum aflu ca vrea sa construiasca o moschee aproape de locul unde s-au prabusit turnurile si ca zice ca America nu e tara crestina (de fapt are dreptate, avand in vedere ca peste 98% din populatie este pagana sau ratacita de la dreapta credinta; aproape 2% sunt crestin-ortodocsi)!
Cel mai rau imi pare ca aceasta nenorocita de coruptie a patruns chiar si in Biserica Ortodoxa Romana! Spre exemplu, Prohodul a fost cenzurat, fiind soase sau modificate strofele referitoare la iudei! A ajuns chiar sa se puna problema daca sa se mai citeasca Pericopa Evanghelica referitoare la condamnarea lui Iisus la rastignire de catre evrei! Vedeti, dar ,in ce hal ajungem daca nu facem nimic, daca suntem nepasatori!
MOARTE INCERCARILOR DUSMANILOR CRESTINISMULUI! MOARTE TRADARILOR! MOARTE EREZIILOR! MOARTE FRANCMASONERIEI! MOARTE ECUMENISMULUI! MOARTE PAGANISMULUI!
SA MURIM PENTRU HRISTOS SI PENTRU DREAPTA CREDINTA ORTODOXA SI PENTRU TARA ROMANEASCA DACA TREBUIE! SA VINA CEA MAI GROAZNICA PRIGNONIRE IMPOTRIVA LUI HRISTOS SI EU TOT NU MA VOI LEPADA DE EL!
SA INVIE DUMNEZEU SI SA SE RISIPEASCA VRAJMASII LUI SI SA FUGA DE LA FATA LUI CEI CE IL URASC PE DANSUL! SA PIARA CUM PIERE FUMUL, CUM SE TOPESTE CEARA DE LA FATA FOCULUI, ASA SA PIARA DIAVOLII DE LA FATA CELOR CE IUBESC PE DOMNUL!

kesarion_breb 14.08.2010 19:03:52

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru (Post 277654)
Dumnezeu sa apere dreapta credinta si Tara Romaneasca si sa ne fereasca de nenumaratele erezii si culte sataniste aparute in lume!
Situatia in care este Romania acum ( religioasa, politica , economica etc) se datoreaza pacatelor si nepasarii noastre!
A fi roman inseamna a fi ortodox! Daca te nasti pe pamantul stramosesc nu inseamna ca esti roman! Daca nu sunteti crestin ortodocsi, va rog sa nu indrazniti sa va numiti romani!
Ajunge ratacirea voastra! Nu mai patati si onoarea unei tari care a aparat Europa secole de-a randul de invaziile turcilor pagani! Treziti-va, romani! Intoarceti-va la Hristos! Pocaiti-va si Dumnezeu va avea mila de noi si de tara noastra si ne-o va da inapoi, smulgand-o din mainile politicienilor vanduti dusmanilor lui Hristos!
Ne-au distrus , ne-au maltratat! Ne-au transformat femeile in stricatele Europei,barbatii in sclavi! Resursele noastre le fura! Economiile noastre ajung in mainile acestor dusmani ai lui Hristos! Conducatorii lumii (robii satanei) ne-au cumparat tara! Ne-au inrobit! Si noi nu facem nimic! Tot ei au permis intrarea acestor secte in tara! Cum pot fi aceste secte drept-crdincioase, cand ele au aparut la 1500 de ani de la Invierea lui Hristos? Fiecare secta crede ca numai ea se poate mantui! Va rog sa priviti la acesti sectari! Va rog sa ii priviti cu atentie atunci cand dati de ei! Va rog sa priviti la conditiile lor sociale si veti intelege de ce s-au convertit la aceste secte! De ce credeti ca regimul bolsevic ateu s-a instalat atat de usor in Rusia? Pentru ca oamenii erau disperati de saracie si regimul comunist satanist le promitea pamant si drepturi celor din clasele de jos! Tot asa si proorocii mincinosi! Vin la oameni , imbracati in haine de oi, ii amagesc, le promit tot felul de lucruri mincinoase!
Daca sectarii sunt atat de drept credinciosi, de ce nu se duc sa propovaduiasca "credinta" in tarile pagane (Turcia, China, India etc)? De ce vin printre crestini? Daca acesti sectari ar fi robi ai lui Hristos (dar nu sunt) nu ar produce dezbinare intre crestini! Dar acesti sectari sunt de fapt sclavii pastorilor lor platiti de masoni ca sa dezbine Biserica Ortodoxa!
Priviti ce au ajuns multe din aceste secte diavolesti!
Secta anglicana accepta homosexualitatea si "hirotonirea" femeilor! La fel cea Luterana (care are chiar si o femeie "episcop").La fel si cea baptista! Penticostalii umbla cu serpi prin lacasurile lor de cult si tremura ca disperatii de parca ar fi posedati!Altii se tavalesc pe jos!
Li se spala creierele in sectele alea diavolesti! Aia nu poate fi numita credinta! Este doar amagire diavoleasca, manipularea saracilor si a celor fara carte! Ma uitam, in satanica SUA, cine se duce la sectele alea manipulatoare! Si Obama se duce acolo la secta lui! Si acum aflu ca vrea sa construiasca o moschee aproape de locul unde s-au prabusit turnurile si ca zice ca America nu e tara crestina (de fapt are dreptate, avand in vedere ca peste 98% din populatie este pagana sau ratacita de la dreapta credinta; aproape 2% sunt crestin-ortodocsi)!
Cel mai rau imi pare ca aceasta nenorocita de coruptie a patruns chiar si in Biserica Ortodoxa Romana! Spre exemplu, Prohodul a fost cenzurat, fiind soase sau modificate strofele referitoare la iudei! A ajuns chiar sa se puna problema daca sa se mai citeasca Pericopa Evanghelica referitoare la condamnarea lui Iisus la rastignire de catre evrei! Vedeti, dar ,in ce hal ajungem daca nu facem nimic, daca suntem nepasatori!
MOARTE INCERCARILOR DUSMANILOR CRESTINISMULUI! MOARTE TRADARILOR! MOARTE EREZIILOR! MOARTE FRANCMASONERIEI! MOARTE ECUMENISMULUI! MOARTE PAGANISMULUI!
SA MURIM PENTRU HRISTOS SI PENTRU DREAPTA CREDINTA ORTODOXA SI PENTRU TARA ROMANEASCA DACA TREBUIE! SA VINA CEA MAI GROAZNICA PRIGNONIRE IMPOTRIVA LUI HRISTOS SI EU TOT NU MA VOI LEPADA DE EL!
SA INVIE DUMNEZEU SI SA SE RISIPEASCA VRAJMASII LUI SI SA FUGA DE LA FATA LUI CEI CE IL URASC PE DANSUL! SA PIARA CUM PIERE FUMUL, CUM SE TOPESTE CEARA DE LA FATA FOCULUI, ASA SA PIARA DIAVOLII DE LA FATA CELOR CE IUBESC PE DOMNUL!

Nu te supăra dar ai o atitudine care nu este potrivită unui creștin ortodox. Nu cred că este o poziție în acord cu spiritualitatea creștină adevărată, adică ortodoxă, poziția pe care o ai dumneata "condamnând" la moarte cei pe care îi condamni. Mai bine ar fi să îi lași în pace și să îți vezi de sufletul tău și de mântuirea ta, că oricum de judecata acelora care sunt vinovați se va ocupa Dumnezeu. Poziția pe care o ai chiar este extremistă, și pentru astfel de poziții suntem judecați toți ortodocșii ca extremiști deși nu suntem așa deloc; nu ar fi rău să îți revizuiești atitudinea, să te pocăiești sincer și să devii vrednic de a fi numit ortodox, căci altfel nu ai dreptul să te numești așa.

Deși îți înțeleg frustrările pe care le manifești, dintre care unele chiar pe bună dreptate, pot să îți spun cu fermitate că atitudinea pe care o ai este greșită și nu este vrednică de un creștin ortodox. Modalitatea de a lupta împotriva unor lucruri pe care le sesizezi este ca noi înșine fiecare la locul nostru să ne schimbăm viața permanent după voia lui Dumnezeu descoperită nouă în Revelația Dumnezeiască, în Sfânta Biserică Ortodoxă, sau cum a spus părintele Arsenie Papacioc "să știi să mori și să înviezi în fiecare zi, să mori păcatului". Nu există altă cale de schimbare reală nici a Bisericii Ortodoxe Române și nici a neamului și a națiunii române decât schimbarea noastră personală așa încât să devenim exemple și noi pentru cei din jurul nostru. Măsurile de gen totalitar, colectivist, revanșard nu își au nici un rost și sunt total interzise de evanghelie. Deci, dacă vrei ca lumea din jurul tău să se schimbe în bine, și nu în orice bine ci în acela evanghelic, nu există altă soluție decât aceea de a deveni tu exemplul acela de bine evanghelic adică de a trăi tu cât mai deplin evanghelia lui Hristos în Sfânta Lui Biserică !

Vlad-Alexandru 14.08.2010 21:26:23

Doamne ajuta!

Acestea le-am zis! Arata-mi unde am condamnat un singur om la moarte! Inainte de a te apuca sa faci acuzatii desarte citeste pana la capat si cu atentie ceea ce am scris, frate, caci nu am condamnat pe nimeni la moarte ci doar incercarile lor de a corupe Biserica Ortodoxa si religiile pagane si ereziile! Unde am zis moarte unui singur om???? Eu nu as ucide nici macar o musca! Si tu zici de mine ca as condamna la moarte pe cineva???
Ti se pare ca am o atitudine extremista! Atat!Daca m-ai cunoaste n-ai mai avea aceeasi parere! Dar ce sa faci cand lumea e cotropita de ecumenism care este panerezia timpurilor noastre? Cand se incearca amestecarea Adevarului cu minciuna, a dreptei-credinte cu eresul?Pana si Sfantul Nicolae l-a pocnit pe ereticul Arie din cauza ereziilor pe care le scotea pe gura! Cauta pe youtube videoclipuri cu Parintele Amfilohie Branza, ucenicul lui Iustin Parvu! Si de el vei zice ca este extremist?
Doamne ajuta, frate!

Vlad-Alexandru 14.08.2010 21:34:30

a

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 277672)
Nu te supăra dar ai o atitudine care nu este potrivită unui creștin ortodox. Nu cred că este o poziție în acord cu spiritualitatea creștină adevărată, adică ortodoxă, poziția pe care o ai dumneata "condamnând" la moarte cei pe care îi condamni. Mai bine ar fi să îi lași în pace și să îți vezi de sufletul tău și de mântuirea ta, că oricum de judecata acelora care sunt vinovați se va ocupa Dumnezeu. Poziția pe care o ai chiar este extremistă, și pentru astfel de poziții suntem judecați toți ortodocșii ca extremiști deși nu suntem așa deloc; nu ar fi rău să îți revizuiești atitudinea, să te pocăiești sincer și să devii vrednic de a fi numit ortodox, căci altfel nu ai dreptul să te numești așa.

Deși îți înțeleg frustrările pe care le manifești, dintre care unele chiar pe bună dreptate, pot să îți spun cu fermitate că atitudinea pe care o ai este greșită și nu este vrednică de un creștin ortodox. Modalitatea de a lupta împotriva unor lucruri pe care le sesizezi este ca noi înșine fiecare la locul nostru să ne schimbăm viața permanent după voia lui Dumnezeu descoperită nouă în Revelația Dumnezeiască, în Sfânta Biserică Ortodoxă, sau cum a spus părintele Arsenie Papacioc "să știi să mori și să înviezi în fiecare zi, să mori păcatului". Nu există altă cale de schimbare reală nici a Bisericii Ortodoxe Române și nici a neamului și a națiunii române decât schimbarea noastră personală așa încât să devenim exemple și noi pentru cei din jurul nostru. Măsurile de gen totalitar, colectivist, revanșard nu își au nici un rost și sunt total interzise de evanghelie. Deci, dacă vrei ca lumea din jurul tău să se schimbe în bine, și nu în orice bine ci în acela evanghelic, nu există altă soluție decât aceea de a deveni tu exemplul acela de bine evanghelic adică de a trăi tu cât mai deplin evanghelia lui Hristos în Sfânta Lui Biserică !

Normal ca devin un pic frustrat cand vad ca si preoti ortodocsi cad in mrejele ecumenice!
Trebuie sa puna cineva piciorul in prag ca sa se opreasca coruperea oamenilor! Cand ii vad peste tot corupand copii inocenti, atragandu-i spre pacat, cand vad batausi pe strada calcand in picioare oameni nevinovati pe care ii obliga sa cerseasca, cand vad femei violate in lifturi si altele obligate sa se prostitueze, cand vad pornografie intr-un ziar pe care si un copil de 5 ani il poate cumpara, cand aud de 30 de milioane de avorturi facute in tara de la revolutie incoace....Normal ca sunt un pic frustrat! Dar ce zici tu, ca as condamna oameni la moarte!Frate, eu nu as condamna nici pe liderii francmasoneriei la moarte, chiar i-as ajuta daca ar fi la ananghie! Nu te grabi sa ma judeci inainte de a ma intelege si a ma cunoaste mai bine!
Inteleg ca ti s-a parut ca am o atitudine nepotrivita! Iti multumesc ca m-ai mustrat pentru ea! Dar te rog sa intelegi ca nu am condamnat pe nimeni la moarte! Cum sa fac asa ceva! Razbunarea este a Domnului, nu a oamenilor! Stiu asta si o voi respecta intotdeauna!
Dumnezeu sa apere Dreapta Credinta si pe noi pe toti, pacatosii robii Sai!

kesarion_breb 14.08.2010 21:36:37

Citat:

În prealabil postat de Vlad-Alexandru (Post 277699)

Acestea le-am zis! Arata-mi unde am condamnat un singur om la moarte! Inainte de a te apuca sa faci acuzatii desarte citeste pana la capat si cu atentie ceea ce am scris, frate, caci nu am condamnat pe nimeni la moarte ci doar incercarile lor de a corupe Biserica Ortodoxa si religiile pagane si ereziile! Unde am zis moarte unui singur om???? Eu nu as ucide nici macar o musca! Si tu zici de mine ca as condamna la moarte pe cineva???
Ti se pare ca am o atitudine extremista! Atat!Daca m-ai cunoaste n-ai mai avea aceeasi parere! Dar ce sa faci cand lumea e cotropita de ecumenism care este panerezia timpurilor noastre? Cand se incearca amestecarea Adevarului cu minciuna, a dreptei-credinte cu eresul?Pana si Sfantul Nicolae l-a pocnit pe ereticul Arie din cauza ereziilor pe care le scotea pe gura! Cauta pe youtube videoclipuri cu Parintele Amfilohie Branza, ucenicul lui Iustin Parvu! Si de el vei zice ca este extremist?
Doamne ajuta, frate!

Îmi cer iertare pentru confuzia pe care am făcut-o, am citit greșit; este adevărat că nu ai spus moarte nici unui om. În ceea ce îl privește pe părintele Amfilohie, îl apreciez foarte mult pentru mărturisirea lui, i-am văzut foarte multe înregistrări video și audio pe internet și nu îl consider absolut deloc extremist. El este unul din cei mai curajoși mărturisitori ai ortodoxiei de la noi din țară, poate chiar cel mai curajos, și îl respect și îl apreciez foarte mult și chiar este un model pentru mine și sper că și pentru mulți alți creștini ! Însă rămân la părerea că nu putem rezista și nu putem birui toate pericolele și problemele de care ai discutat decât cu ajutorul lui Dumnezeu în Biserica Ortodoxă.

Vlad-Alexandru 14.08.2010 21:38:29

Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 277701)
Îmi cer iertare pentru confuzia pe care am făcut-o, am citit greșit; este adevărat că nu ai spus moarte nici unui om. În ceea ce îl privește pe părintele Amfilohie, îl apreciez foarte mult pentru mărturisirea lui, i-am văzut foarte multe înregistrări video și audio pe internet și nu îl consider absolut deloc extremist. El este unul din cei mai curajoși mărturisitori ai ortodoxiei de la noi din țară, poate chiar cel mai curajos, și îl respect și îl apreciez foarte mult și chiar este un model pentru mine și sper că și pentru mulți alți creștini ! Însă rămân la părerea că nu putem rezista și nu putem birui toate pericolele și problemele de care ai discutat decât cu ajutorul lui Dumnezeu în Biserica Ortodoxă.

Normal! Nu putem face nimic fara Dumnezeu! Nici sa respiram!
Doamne ajuta, frate!

Vlad-Alexandru 14.08.2010 21:40:41

Doamne ajuta!

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 277701)

Nu-i nimic! Si eu imi cer iertare pentru atitudinea cam extremista! Stiu ca nu se face asa!
Daca vrem sa realizam ceva, atunci este nevoie de credinta, dragoste pentru Dumnezeu si pentru aproape, inclusiv pentru vrajmasi, rabdare, nadejde, post si rugaciune!

kesarion_breb 14.08.2010 22:26:33

Despre Taina Botezului

http://www.moldovacrestina.info/?p=507

Referitor la ceea ce am spus în prima postare din subiectul pe care l-am deschis, se poate vedea în această emisiune dată pe internet, că respectivul sectar penticostal încearcă de mai multe ori să abată atenția de la numele sectei "creștine" din care face parte, adică "penticostală", pentru a vorbi însă despre "biserica evanghelică", adică despre o "biserică" fictivă care ar subzista în noianul legiunii de secte "creștine" "evanghelice".

ionut12 14.08.2010 22:37:59

Biserica evanghelica

Oricum va fi si mai rau pt ca noi acceptam orice de la u.e
mai rau e ca unul din motive care ma sperie e ca de la 1 buletinele vor fi cu amprente ceva electronic
tv si calculatorul sunt unele ispite care necuratul lucreaza fara sa ne chinuie prea tare.oamenii se castoresc cu altii din alte religii din mai multe motive
unul din motive este partea financiara si materiala
iar fara sa e supere dar preotii au cam ajuns ca mireniii
putin preoti mai sunt cu frica de dumnezeu la fel si noi
deci grija mea nu e doar din partea europeana unde acolo diavolul lucreaza si isi are cuibul
ci faptul ca acceptam ce e nou si nefolositor cu usurinta
nu mai facem precum crestinii de alta data unde isi dadeu vietile

kesarion_breb 14.08.2010 22:50:00

Citat:

În prealabil postat de ionut12 (Post 277715)
Oricum va fi si mai rau pt ca noi acceptam orice de la u.e
mai rau e ca unul din motive care ma sperie e ca de la 1 buletinele vor fi cu amprente ceva electronic
tv si calculatorul sunt unele ispite care necuratul lucreaza fara sa ne chinuie prea tare.oamenii se castoresc cu altii din alte religii din mai multe motive
unul din motive este partea financiara si materiala
iar fara sa e supere dar preotii au cam ajuns ca mireniii
putin preoti mai sunt cu frica de dumnezeu la fel si noi
deci grija mea nu e doar din partea europeana unde acolo diavolul lucreaza si isi are cuibul
ci faptul ca acceptam ce e nou si nefolositor cu usurinta
nu mai facem precum crestinii de alta data unde isi dadeu vietile

Te rugăm totuși să fii la subiectul discuției dacă tot faci efortul să intervii.

penticostalulmantuibil 14.08.2010 23:58:40

Citat:

În prealabil postat de kesarion_breb (Post 277723)
Te rugăm totuși să fii la subiectul discuției dacă tot faci efortul să intervii.

Pai cum sa fie la subiect daca nu exista nici un subiect?

Sunt doar acuzatii nefondate la adresa evanghelicilor si urari „crestinesti” precum: „Daca nu sunteti crestin ortodocsi, va rog sa nu indrazniti sa va numiti romani!!”

Deci, sa „traduc” pentru Ionut:
„ - Nu vezi ca aici e concurs de injuraturi? Daca tot intri in vorba injura-i si tu pe evanghelici!

ionut stefan 15.08.2010 00:20:37

sectantii mereu aceiasi slujitori devotati ai dracilor.

kesarion_breb 15.08.2010 00:27:53

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 277760)
Pai cum sa fie la subiect daca nu exista nici un subiect?

Sunt doar acuzatii nefondate la adresa evanghelicilor si urari „crestinesti” precum: „Daca nu sunteti crestin ortodocsi, va rog sa nu indrazniti sa va numiti romani!!”

Deci, sa „traduc” pentru Ionut:
„ - Nu vezi ca aici e concurs de injuraturi? Daca tot intri in vorba injura-i si tu pe evanghelici!

Ați vrea voi să nu vedem subiectul și să nu vă vedem strategille și vicleniile, însă ortodocșii nu sunt așa de proști cum v-au făcut să credeți cei care v-au "evanghelizat" !!

penticostalulmantuibil 15.08.2010 01:00:30

Citat:

În prealabil postat de ionut stefan (Post 277767)
sectantii mereu aceiasi slujitori devotati ai dracilor.

Nea ionut stefane, nu era vorba de tine ci de ionut12.
Dar tu cum ai auzit de injuraturi nu te-ai putut abtine, asa-i?

ionut stefan 15.08.2010 01:08:13

Citat:

În prealabil postat de penticostalulmantuibil (Post 277783)
Nea ionut stefane, nu era vorba de tine ci de ionut12.
Dar tu cum ai auzit de injuraturi nu te-ai putut abtine, asa-i?

ma intreb oare sectantulemantuibl sau ce oi fi tu pt ce ti-ai vandut sufletul: oare pt o sita de malai o haina sau o caramida,pt ce ai putut vinde ceva ce nu are pret. orbilor si surzilor

penticostalulmantuibil 15.08.2010 13:58:00

Ai spirit de afaceri mai nea Stefane, dar eu sufletul nu l-am vandut. l-am daruit. Lui Hristos.

Eu sunt penticostal din mosi-stramosi si la biserica merg sa daruiesc nu sa primesc. Din fericire biserica noastra este una care practica zeciuiala nu suntem din cei care se vaicaresc: „ - Iar trebuie sa mai platim o taxa”.

georgiana.gabriela 16.08.2010 18:52:22

Parerea mea despre alte secte si culte este una si aceeasi: s-au rupt de Biserica, s-au pierdut. Si scriu asta nu cu o satisfactie de a ne considera pe noi deasupra lor (si aici ma refer la egalitatea dintre suflete, despre care vorbeste Mantuitorul), ci o spun pentru a atrage atentia (care este deja evidenta), ca au luat-o pe un drum gresit, ba mai mult, unul care duce sigur catre iad.
Si ei cred in Dumnezeu ca si noi, numai ca, din pacate, pe Mantuitorul Il considera ca un al doilea Dumnezeu, sau ca un Dumnezeu mai mic decat Tatal. Ei bine, nu este asa. Mantuitorul Hristos este si Dumnezeu si Om. Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit. Prin aceste doua naturi ale Lui ne-a aratat ca Dumnezeirea se poate uni cu omenirea, adica oamenii pot deveni desavarsiti.
Pentru ei, El este Isus, pentru noi, El este Iisus. Si aici este ceva ascuns. Parintele Nicodim Mandita spunea asa: - Isus inseamna mantuitor vremelnic (cum a fost Isus Sirah, care a luminat mintile oamenilor prin intelepciunea sa de la Dumnezeu, sau Isus urmasul lui Moise, care a dus iudeii in Pamantul Fagaduintei).
- Iisus inseamna Mantuitor vesnic, fapt ce reiese si din faptul ca el nu a acceptat propunerea iudeilor de a deveni un imparat pamantesc (vremelnic), pentru ca El era si este Imparatul vesnic Dumnezeu, egal ca natura cu Dumnezeu Tatal, una din Cele trei Persoane a Sfintei Treimi, Calea, Adevarul si Viata. El ne-a scos pe toti oamenii din robia pacatului, ne-a daruit posibilitatea de a dobandi Raiul cel mai inainte inaccesibil (inainte de Pogorarea Sa la iad). La fel cum Pilat I-a pus numele de Imparat in batjocura lui Iisus, dar defapt marturisese adevarul (acela ca Iisus Hristos este Imparatul Cerului si al Pamantului), tot asa si ei Ii spun Isus, marturisind singuri ca ei nu se pot mantui vesnic prin invataturile lor.

O alta deosebire mai este ca ei nu au Sfanta Cruce. Ei bine, aici este foarte grav. " Doamne, arma asupra diavolului Crucea Ta o ai dat noua..." (din cantarile de la Sfantul Maslu); "Crucea este nebunie pentru cei ce pier, iar pentru cei ce se mantuiesc, este puterea lui Dumnezeu" (Corinteni 1,18). De asemenea, Crucea mai inseamna si suferinta, iar ei se tem de suferinta.
<< In loc sa ne rugam la Dumnezeu sa ne daruiasca Crucea (suferinta), noi ne rugam la Dumnezeu sa ne-o ia.>> (Parintele Arsenie Boca). Prin Cruce ne-a Mantuit Hristos pe noi.

Le-as pune o intrebare: Daca ei spun ca cinstesc pe Hristos si patimile Lui, de ce nu cinstesc Crucea?

Pe Maica Domnului si pe Sfinti, de ce nu-i cinstesc? Insusi Mantuitorul ne-a daruit-o noua de Mama, in timpul Sfintelor Sale Patimi, cand i-a spus Apostolui Ioan: "Fiule, iata mama ta", iar Maicii Sale Preacinstite i-a spus: "Femeie, iata fiul tau" (si asta nu o spun de la mine, ci am citit-o in "Ucigasa cetate" carte a parintelui Arsenie Boca).

Multi dintre ei se considera sfinti. Asta este alta capcana a diavolului, caci vrasmasului nu-i place smerenia, si le da ganduri trufase, indemnandu-i sa se declare sfinti. Parintele Cleopa zicea ca a gasit odata chilia unui pustnic sfant, care-ti spunea pe nume cum intrai pe usa. iar pe usa chiliei scria asa: "Aici locuieste jivina pamantului, robul lui Dumnezeu Cristofor", vedeti cata smerenie?
De smerenie, de Cruce si de numele lui Hristos si al Maicii Sale, fug diavolii ca de foc.

Iar referitor la sfintele icoane:
<<Prima icoana pe pamant a fost omul, facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu>> (Parintele Cleopa Ilie).
<<Noi nu cinstim culorile si lemnul, ci persoanele reprezentate pe icoana.>> (Catehismul Ortodox).
Chiar in Sfanta Scriptura, Insusi Dumnezeu porunceste lui Moise sa impodobeasca catapeteasma Cortului sfant cu chipuri de heruvimi.
<<Doua piedici sunt in drumul spre rugaciunea inimii:

1. inchipuirea (imaginarea lui Dumnezeu, pe care nici serafimii si heruvimii nu-L pot inchipui), iar aceasta este mare pacat, de aceea sunt sfintele icoane, pentru a nu ni-L inchipui pe Dumnezeu cum vrem noi. Caci si cei ce au pictat acele icoane au avut mare dar de la Dumnezeu, care le-a aratat cum sa le zugraveasca.

2. Ratiunea: cand te rogi, diavolul iti da in minte cum sa talcuieste (sa teologhisesti) ceea ce spui, aceasta se numeste teologia diavolului, care nu te lasa sa te rogi curat, ci te impiedica prin gandurile ratiunii. >> (Parintele Cleopa Ilie)

Si daca tot am vorbit atat despre acesta deosebiri, pe care le-am reliefat doar pentru ca vreau sa arat ca sectele nu au dreapta invatatura, acum voi scrie ceva ce a spus Parintele Arsenie Boca: "Si in confesionalisme (concetiile teologice care considera obligatorie apartenenta la o anumita confesiune) este ceva sectar cand se exalta deosebirile si li se da o importanta pe care nu o au". Aici parintele se referea la faptul ca exaltarea acestori deosebiti de invatatura nu poate duce la iubirea aproapelui. Noi trebuie sa-i iubim si pe ei (pe sectari) ca oameni, insa fara sa le urmam calea care duce la pierzanie, ci mai degraba sa-i luminam si pe ei cu invatatura noastra dreptcredincioasa, ca sa aiba si ei posibilitatea sa se mantuiasca.

Dumnezeu sa-i lumineze si sa-i indrepteze.

Erethorn 16.08.2010 19:52:37

Citat:

În prealabil postat de georgiana.gabriela (Post 278219)
Si ei cred in Dumnezeu ca si noi, numai ca, din pacate, pe Mantuitorul Il considera ca un al doilea Dumnezeu, sau ca un Dumnezeu mai mic decat Tatal. Ei bine, nu este asa. Mantuitorul Hristos este si Dumnezeu si Om. Dumnezeu desavarsit si Om desavarsit. Prin aceste doua naturi ale Lui ne-a aratat ca Dumnezeirea se poate uni cu omenirea, adica oamenii pot deveni desavarsiti.
.

Nu, nu, nu. Marea majoritate a protestantilor adera la doctrina Trinitatii, exact asa cum o intelegem noi (catolicii) si dumneavoastra (ortodocsii).

Exista, e adevarat, Martorii lui Iehova, si mormomii, si diverse alte culte unitariene; pentru ei e valabil ce ati scris dumneavoasta mai sus.

Chiar si adventistii de ziua a saptea adera la doctrina Sfintei Treimi, si nu-L vad pe Isus ca fiind cu nimic inferior Tatalui.

georgiana.gabriela 16.08.2010 20:11:40

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 278234)
Nu, nu, nu. Marea majoritate a protestantilor adera la doctrina Trinitatii, exact asa cum o intelegem noi (catolicii) si dumneavoastra (ortodocsii).

Ai dreptate, nu am zis ca toate sectele au tiparul pe care eu l-am evidentiat in acele randuri.
De asemenea, catolicismul nu este secta, Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa sunt biserici surori, desi difera unele invataturi, pentru ca ambele au format la inceput Crestinismul, si il mai formeaza si acum, insa separat. Adica la inceput ambele unite se numeau Crestinism, pana in 1054. Insa prtestantismul este secta pentru ca s-a rupt de Biserica mama. Sectele, chiar daca unele cred in Mantuitorul Iisus, nu sunt crestini, pentru ca nu respecta toate invataturile lui Hristos, si mai ales pentru ca nu respecta Crucea, Sfintii, si pe Maica Domnului.

Citat:

În prealabil postat de Erethorn (Post 278234)
Exista, e adevarat, Martorii lui Iehova, si mormomii, si diverse alte culte unitariene; pentru ei e valabil ce ati scris dumneavoasta mai sus.

La ei ma refeream in special cand am scris ceea ce am scris mai sus, pentru ca stiam ca este valabil la cineva dintre ei, dar stiam si ca la altii nu este valabil. Eu am spus despre secte in general. Adica am imbinat aspecte din fiecare, pentru a arata ca ei difera de noi.

Ora este GMT +3. Ora este acum 03:46:13.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.