![]() |
Cine vrea sa devina Mireasa a lui Hristos
Cine vrea sa devina Mireasa a lui Hristos poate acum sa-si urmeze gandul si simtirea. Cand simti ca viata ta trebuie sa o inchini lui Dumnezeu exista o singura posibilitate aceea de a trai intr-o Manastire, daruind viata ta lui Hristos. Stiu ca nu e un lucru simplu dar STIU ca e un lucru deosebit! Cine vrea sa faca aceeasta poate apela la sprijinul si indemnul Pr. Onufrie si Maica Nectaria , la Biserica "Inaltarea Sfintei Cruci" din localitatea Petrosnita, judetul Caras- Severin, sau la telefonul: 0741052618.
Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va lumineze gandul pentru tot. |
Citat:
|
Citat:
|
Suna parca a reclama .
'Cine vrea...poate acum' Pai ce , nu a putut intotdeauna? V-as ruga sa ne spuneti dc a sunat cineva totusi,si dc chiar se calugareste cineva in urma acestor anunturi ? Nu exclud,e o idee interesanta,sa te adaptezi vremurilor de azi. Nu stiu cum e in Grecia,dar acolo vad posibile astfel de oferte,de chemari |
Citat:
In cazul de fata pare o manastire sau schit in formare si are probabil nevoie de carca pentru munca... |
Citat:
|
Citat:
|
Pai avantajele fata de mireni
-sunt slujbe in fiecare zi si esti cumva nevoit sa ajungi la ele -exista o disciplina a mesei,a timpului la acre se ia masa si a ce se mananca,astfel ca esti ferit de imbuibare -exista oameni cu aceleasi preocupari ca si tine ,ceea ce in lume gasesti cu greu,si esti nevoit sa stai pe forumuri -exista ascultarea nu de sefi care pot avea diferite toane ,ca in lumea laica,ci de staret care iti cunoaste si viata sufleteasca,caci probabil iti e si duhovnic -esti mai ferit de ispite -esti mai ferit de comoditate Bineinteles ca unele puncte dintre cele care le-am zis ,sunt tot odata si dezavantaje. De exemplu :munca fizica grea,staretul poate fi discretionar,celelalte maicute pot sa fie mai ranchiunoase ca mirenii. Dar una peste alta,avantajele si ajutorul in lupta pt mantuire,eu cred ca raman cele care le-am zis. Ce anume ar putea fi denaturat din acestea in ziua de azi? Munca prea multa? Caci altceva nu vad |
O problema actuala, este dorinta multor persoane de sex masculin de a deveni miresele lui Hristos. Cu ei ce te faci?
Faci discriminare? La una din bisericile unde mai merg exista un barbat crestin, botezat care se imbraca si se comporta ca o femeie si este sincer in dorinta sa, lui de ce sa i se i-a dreptul de a fi mireasa Lui? Hristos nu a mentionat nici o acuza impotriva lor. |
Citat:
Spun pentru a nu stiu cata oara pe acest forum: eu cand afirm ceva nu afirm din imaginatie sau din teorie, mai ales la astfel de subiecte...nu-mi place sa ma aflu in treaba, dar asta nu inseamna ca nu respect parerea altora... Mai intai iti spun mergi si stai in manastire 1-2 luni (poate nici nu-i nevoie atat) si mai vorbim...sa-mi spui atunci la cate slujbe ai participat, cati au aceleasi preocupari cu tine, cat e interesat staretul de evolutia ta duhovniceasca (nu mai spun de a lui). Iar referitor la ispite s-ar putea sa ai parte de ce n-ai avut in viata ta pana atunci si sa vezi ca n-ai nici un punct de sprijin. P.S Nu munca fizica te omoara in manastire...ci lupta cu tine si cu mentalitatile din jurul tau care nu au nici o legatura cu viata si trairile duhovnicesti. Mergi acolo, traieste si implica-te ca la carte si apoi mai vorbim... Pentru mine discutiile acestea sunt egalul unor discutii intre un profesor si un constructor: constructorul stie nu doar teorie ci si din practica cum se face o casa, profesorul stie doar din teorie sau din imaginatie si merge sa-si dea cu parerea, ba mai rau...sa ii dea si lectii constructorului... |
Citat:
Cu siguranta asta este o intrebare retorica...stii si tu ca "Mireasa lui Hristos" nu are nici o legatura cu problemele psihice si dorintele bolnave ale unora. |
iubirea
Pai daca ai aceasta experienta ,spune-mi si mie ce impiedica sa se tina slujbele in fiecare zi? Nu sunt tinute,sau nu participa calugarii la ele? Si ce preocupari au ceilalti calugari?Nu de aia au venit in manastire? Iar staretul ce vrea de fapt?doar sa construiasca o cladire? Intradevar nu cunosc realitatea,dar nici nu pot sa stau acolo 1 luna sa ma conving.Asa ca te rog,spune-mi tu cum e,indiferent cat de cruda ar fi realitatea. Si in cate manastiri ai fost?Poate sunt totusi exceptii... Intotdeauna cand se zice :medicii sunt rai,preotii sunt rai etc eu nu ii intalnesc in viata reala,ci majoritaeta sunt bine intentionati. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Esecul meu nu il generalizez dar sincer nici nu mai vreau sa comentez despre restul ca nu e problema mea. |
Citat:
|
Citat:
daca totul s-ar fi rezumat la ascultarile de care spui crede-ma ca era floare la ureche...dar...repet, n-a fost sa fie..e bine asa acum...sa fie pentru cei care sunt acolo si merita asta. Eu sunt multumita cu ce sunt aici si acum, slava lui Dumnezeu pentru toate. |
Citat:
|
Citat:
|
...si fiindca tot mi-ai rascolit amintirile Cristi, mai spun doar atat...iubeam atat de mult tot ce faceam acolo ca atunci cand terminam ascultarea si puteam pleca (au fost si momente cand terminam ascultarea dupa ora 1-2 noaptea), nu mai aveam timp sa ma schimb in hainele curate ca batea clopotul si incepea slujba...imi luam rasa din zbor din cuier si alergam pana la biserica ca sa ajung prima si parintele sa inceapa cu mine slujba...sa citesc ceasurile si sa cant. Cand dimineata stareta impartea ascultarile si maicile incepeau sa comenteze ca de ce le trimite pe ele, cu drag mergeam eu in locul lor iar daca eu imi terminam mai repede ascultarea mea, nu mergeam in camera sa fac ce vreau eu ci mergeam la alte ascultari mai grele unde stiam ca maicile au mult de lucru. Cand stareta ma trimitea cu masina in oras sa rezolv diverse probleme, niciodata nu plecam pana nu intrebam toate maicile batrane daca nu au ceva de cumparat (medicamente, detergent...etc)faceam liste si apoi plecam.
Este putin spus cat m-am implicat si cat am iubit tot ce am facut acolo, nu degeaba au trecut 6 ani in care am tot sperat ca am sa reusesc sa fac fata oricarei ispite...dar, n-am reusit, pana la urma am clacat in momentul in care nu am mai avut duhovniceste vorbind, punct de sprijin. Tin legatura cu ele si le vizitez cand am ocazia, dar atat din partea mea...din partea lor inca exista speranta ca voi reveni...acea suferinta de care tu vorbesti in mine a creat reactie adversa. Asta este ceea ce simt si gandesc despre aceasta lume si nu are legatura cu credinta mea...in alta ordine de idei altcinva mai sensibil ar fi trecut lejer la alta religie. |
Citat:
|
Citat:
|
Pai si sarcinile durau asa mult? De vi le dadeau dimineata si nu le terminati nici noaptea?
Si in acest timp nu mergeati la nici o slujba?Decat noaptea era voie la slujbe? Inteleg ca munca e o terapie,dar oare prezentata asa,nu devine ea un scop in sine? |
Citat:
|
Mi-e rusine sa o spun, dar din tot ce ati enumerat (mentionez ca niciodata nu am fost mai mult timp intr-o manastire, am stat cateva zile intr-un schit dar nu am facut ascultari, am participat la unele treburi la care m-am priceput, in zona bucatariei si trapezei) -- cea mai grea mi se pare lipsa cronica a somnului.
Se faceau slujbe si noaptea iar atunci cand as fi putut recupera, mi-era rusine sa dorm pentru ca altii pareau sa nu o faca. Nu am avut timp sa aflu dar cred ca dupa o vreme devine totul foarte obositor (psihic) din cauza asta. O fi stanjenitor subiectul, mai ales venind din partea unei persoane care traieste-n puf, dar poate cineva sa imi spuna va rog, daca dupa o vreme se obisnuieste cu privegherile prelungite si cu somnul fragmentat si daca da, cate ore devin suficiente? (presupun ca mai putine decat cele 6-7 de care am eu nevoie) Nu suficiente ca sa se "desfete" cu somnul, ci ca sa fie functional dpdv fizic si psihic la treaba si sa nu atipeasca la slujbe. |
Citat:
Munca niciodata nu a fost tratata ca terapie sau ca un mijloc de relaxare...in manastiri ea este efectiv un scop in sine, sunt situatii unde se produce mai mult decat e nevoie pt consum si asta ca sa se comercializeze produsele...pt bani, bani, bani si iar bani. |
Adica realmente se munceste de la 6 dimineata la 1 noaptea?
Nu pot sa cred! Nu pot sa cred ca cineva poate rezista asa mai mult de 1 saptamana. Nu exista pauze ? Nu exista un timp,macar pentru rugaciune,ca sa nu mai zic de meditatie sau citit ? Care e programul exact al unei zile,pe ore? |
Citat:
|
@Cristi - nu e chiar asa.
Scopul manastirii nu este munca, ci rugaciunea. Mai in jos, pe alt fir, am primit lectii cum ca monahii se leapada de lume si se roaga, se roaga, se roaga pentru oameni. Brusc nu mai sunt valabile? Pai daca stau numai la munca, atunci unde ramane rugaciunea, comunicarea cu Hristos, studiatul? Cand isi scriu cartile cu invataturi? Am vazut si eu la manastire ca se munceste, dar timpul de rugaciune este respectat. Rugaciunea/slujbe de noapte nu stiu sa fie, poate ca nu peste tot. Unde am fost eu nu erau, era parca una f.devreme dimineata (5-6), dar in rest n u mai stiu. Si sa muncesti toata ziua, pana la 1 noaptea, probabil si fara hrana... |
Citat:
Concret.Sa stea calugarul in chilia sa ?Dar intervine lenea,gandurile,patimile.Nu cred ca e un loc bun acolo.Sa se roage in incinta bisericii? Cum ? Sa ia un vraf de carti de rugaciune , si sa inceapa sa le citeasca ?Ce este aceea stare de rugaciune interioara ,care ne inchipuim noi ca ar avea-o caluagrii? Eu cred ca nimeni nu o are asa,de la sine.,asa ca nici ei nu cred ca sunt privilegiati. Asa ca,terapia asta prin munca,ascultare,si epuizare mi se pare foarte potrivita ca sa obtina efectiv rezultate cu bolnavii sufleteste care suntem. Daca am fi lasati sa ne rugam de unii singuri,eu as fi la fel de lenes cum sunt si in viata mea irosita din oras. Un singur amendament.Rugaciunea colectiva,adica slujbele,cred ca trebuie sa aiba prioritate maxima si trebuie tinute mai mult decat munca. Caci daca singuri nu putem face nimic,impreuna unii cu altii putem sa regasim duhul din noi |
Gresesti amarnic
Citat:
Daca tu crezi rugaciunea unui barbat intr-o manastire de femei nu se face auzita, ce fel de crestin mai esti? Bineinteles intervine problema cand are aceasta mireasa intru Hristos perioada de necuratie cand nu poate intra in biserica sau daca poate intra in altar pentru ca a fost barbat initial. Dar |
Continuare
Daca acel barbat poarta haine de femeie nu inseamna ca e mai putin crestin decat tine.Si reciproc.
Sa stii ca Biserica ne indeamna sa fim toleranti. Chiar cu cei care se imbraca in haine de femeie pentru ca trebuie sa ne ferim de falsii profeti care vin imbracati in haine de lup si sa privim in dedesubturi. Si tu asta faci. Este pacat ca tu care nu imbraci haine de femeie il judeci pe cel care imbraca haina de femeie. E doar o haina. Dar tu manat de diavol te gandesi la necuratii. Si ii judeci intentia de a se calugari a acestei femei doar pentru ca nu a fost daruita cu perioade de necuratie. E pacat. |
Citat:
|
Citat:
Tu care vii din tara femeilor in blugi si in sacouri ce-ai sa faci?..intri in depresie considerindu-le pe toate dracoice? Tu porti numai fuste? |
Citat:
Eu ii iau apararea, nu o/il acuz...tu cu cine vorbesti? Deasemenea, miresele lui Hristos, fie ele femei sau barbati nu trebuie neaparat sa fie virgine/virgini. Hristos nu cere acest lucru si oricum ii schimba El daca doreste acest lucru. |
Citat:
|
Citat:
|
Citat:
Si port pantaloni mult mai rar decat o faceam inainte si mult mai self-conscious ca stiu ca nu-s cu totul in regula (in sensul ca ar fi trebuit sa port fusta). Dar una e sa faci asta pur si simplu si alta e sa-ti ridici cross-dressingul la rang de arta, cabaret si histrionism, distractie si restul chestiilor misto si de show si perversiune. http://www.lancs.ac.uk/colleges/bowl...dress99-05.jpg |
Ora este GMT +3. Ora este acum 21:12:26. |
Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.