Forum Crestin Ortodox

Forum Crestin Ortodox (http://www.crestinortodox.ro/forum/index.php)
-   Generalitati (http://www.crestinortodox.ro/forum/forumdisplay.php?f=503)
-   -   In Paradis pot sta cu cainele meu? (http://www.crestinortodox.ro/forum/showthread.php?t=10035)

Sekhmet 07.07.2010 02:02:55

In Paradis pot sta cu cainele meu?

Il voi revedea dupa ce voi muri?

heaven 07.07.2010 07:30:08

Nimeni nu poate da garantii,insa sufletul meu imi spune ca da,ne vom vedea animalutzele iubite dincolo.:)

windorin 07.07.2010 09:58:28

Citat:

În prealabil postat de Sekhmet (Post 266805)

Domnul nu creaza ceva, ca mai apoi sa duca in neant, sa dispara pe vesnicie.
Cred ca tot ce a creat Domnul, bun si frumos, va exista si in vesnicie, insa intr'o forma cu mult mai unitara si mai luminoasa.

Citat:

În prealabil postat de heaven (Post 266822)
Nimeni nu poate da garantii,insa sufletul meu imi spune ca da,ne vom vedea animalutzele iubite dincolo.:)

Nu ne va mai fi dor de nimic de pe lumea aceasta.

Totul va fi "cer nou si pamant nou", iar acest "nou" este inca o mare taina, pentru toti.
Cert este faptul ca nimic nu va mai fi ca acum. Vazand cele nevazute, totul va capata un alt sens.

Mtcrysty17 07.07.2010 10:08:44

Ar trebui sa faci ceva pt mantuire, nu sa pui intrebari din astea. crezi ca e asa usor sa ajungi in rai?

georgeval 07.07.2010 10:57:37

Citat:

Pe un alt topic am lamurit ca sufletele animalelor nu sunt vesnice, doar sufletul omului este nemuritor. Pentru ca te gandesti la vesnicie este lucru bun, dar sa nu traiesti cu impresia ca preocuparea noastra in vesnicei va fi una pamanteasca, cand vom relua o viata pamanteasca fara griji si suferinte. Cei care vor merge in rai vor avea alte preocupari- vor participa la Dumnezeu, ne vom face partasi firii dumnezeiesti.

Makavelli 07.07.2010 11:13:24

Nu vad de ce nu ar merge si animalele in rai, mai ales ca ele nu sunt pacatoase ca oamenii. Si ele locuiesc pe pamant de mult timp, ce vreti sa spuneti voi ca nu aveti loc de ele in rai ? Animalele nu sunt auto-distructive ca oamenii, ar trebui sa ne comparam cu ele ca sa vedem ca la comportarea noastra umana suntem mai putin evoluati in general.

heaven 07.07.2010 12:01:14

Citat:

În prealabil postat de windorin (Post 266842)
Domnul nu creaza ceva, ca mai apoi sa duca in neant, sa dispara pe vesnicie.
Cred ca tot ce a creat Domnul, bun si frumos, va exista si in vesnicie, insa intr'o forma cu mult mai unitara si mai luminoasa.

Nu ne va mai fi dor de nimic de pe lumea aceasta.

Totul va fi "cer nou si pamant nou", iar acest "nou" este inca o mare taina, pentru toti.
Cert este faptul ca nimic nu va mai fi ca acum. Vazand cele nevazute, totul va capata un alt sens.

Da,superb raspunsul tau,Windorin si denota o mare sensibilitate si deschidere sufleteasca...
De mult timp vroiam sa iti spun ca sunt impresionata de postarile tale si le citesc cu mare placere. :)

Laur28 07.07.2010 13:36:11

Citat:

În prealabil postat de Makavelli (Post 266867)
Nu vad de ce nu ar merge si animalele in rai, mai ales ca ele nu sunt pacatoase ca oamenii.

Nu au pacate, ce-i drept, dar nici virtuti. Ele nu pot sa aleaga intre bine si rau gandindu-ne, atunci cand spunem ca nu au pacate, ca ar avea niste merite pentru asta. Citisem despre un parinte care se uita la o pisica si spunea ca de ea ii pare cel mai rau. Ea nu va cunoaste nici iadul, nici raiul. Acum daca e adevarat sau nu, nu stiu :106:. Sa ne punem, mai degraba, problema unde vom ajunge noi. Ma intristeaza sa vad cum lumea ajunge sa sufere pentru un animal, punand totul pe seama faptului ca nu sunt la fel de pacatoase ca omul, dar de multe ori la necazul aproapelui ramane indiferenta justificand ca "asa-i trebuie". Scopul unui animal de companie nu e sa ajungi sa-l iubesti ca pe un om (sau mai mult). Cainii ni se par dragalasi ca-si pleaca urechile peste cap si fac ochii aia mari si dau din coada cand se gudura pe langa tine, dar aceste gesturi le veti observa si daca veti avea ocazia sa vedeti o haita de caini salbatici. E doar un comportament prin care arata ca e supus fata de tine, nu prin care isi exprima afectiunea (nu zic ca animalele nu simt).

AlinB 07.07.2010 13:38:22

O intrebare mai buna care ar trebui sa te preocupe: "Voi ajunge in Paradis?"

Traditie1 07.07.2010 13:51:38

Citat:

În prealabil postat de georgeval (Post 266864)
Pe un alt topic am lamurit ca sufletele animalelor nu sunt vesnice, doar sufletul omului este nemuritor. Pentru ca te gandesti la vesnicie este lucru bun, dar sa nu traiesti cu impresia ca preocuparea noastra in vesnicei va fi una pamanteasca, cand vom relua o viata pamanteasca fara griji si suferinte. Cei care vor merge in rai vor avea alte preocupari- vor participa la Dumnezeu, ne vom face partasi firii dumnezeiesti.

Sufletul este chipul lui Dumnezeu în om, persoana cu facultățile rațiunii simțirii și voinței. Animalul nu are așa ceva; după cum spunea Sf. Siluan, animalele sunt pamânt, deci fără suflet.

zoridezi 07.07.2010 13:55:34

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 266933)
Sufletul este chipul lui Dumnezeu în om, persoana cu facultățile rațiunii simțirii și voinței. Animalul nu are așa ceva; după cum spunea Sf. Siluan, animalele sunt pamânt, deci fără suflet.

De fiecare data cand citesc astfel de idei ma enervez la culme! Am intalnit oameni mai rai ca cainii, de fapt jignesc cainii daca fac comparatia asta! Am zis si o mai zic inca o data: daca animalele nu au suflet inseamna ca nici omul nu are... omul e un animal netrebnic, cea mai spurcata creatura de pe pamant!

georgeval 07.07.2010 14:15:13

Citat:

În prealabil postat de Traditie1 (Post 266933)

Daca tinem cont de perioada secolelor III si IV existau notiuniile de suflet rational si irational (animal)- mai multe detalii Apolinarismul. Deci prin suflet se desemna viata- care putea fi constienta sau inconstienta. Astazi noi folosim intr-un sens restrans notiunea de suflet pentru a nu se crea confuzii. Asta am avut in vedere. Iertare daca am produs tulburari.

Traditie1 07.07.2010 14:24:08

Citat:

În prealabil postat de zoridezi (Post 266937)
De fiecare data cand citesc astfel de idei ma enervez la culme! Am intalnit oameni mai rai ca cainii, de fapt jignesc cainii daca fac comparatia asta! Am zis si o mai zic inca o data: daca animalele nu au suflet inseamna ca nici omul nu are... omul e un animal netrebnic, cea mai spurcata creatura de pe pamant!

Nervozitatea e un semn că nu ai dreptate. Mânia omului nu lucrează dreptatea lui Dumnezeu. Faptul că omul e atât de decăzut nu înseamnă că animalele trebuie să aibă suflet. Nu e nici o logică în ce spui.

Repet: animalele nu sunt persoane; persoana e o formă de existență rațională în conștiința căreia se reflectă existența întregului univers. Valoarea unei persoane umane este inestimabilă. Poți să spui același lucru despre animale?

Și despre care animale? Toate au suflet sau doar unele? Au suflet insectele sau animalele care sunt omorâte pentru a fi mâncate sau doar câinii?

Cât despre alegerea câinilor, referirea e nefericită. Câinele e un animal spurcat care își mănâncă excremementele iar în Noul Testament, în Apocalipsă prin câini sunt denumiți practicanții de perversiuni sexuale:

22,15: Afară câinii și vrăjitorii și desfrânații și ucigașii și închinătorii de idoli și toți cei ce lucrează și iubesc minciuna!

Sf. Apostol Pavel îi numește câini pe evreii vicleni:
Filipeni 3, 2: Păziți-vă de câini! Păziți-vă de lucrătorii cei răi! Păziți-vă de tăierea împrejur.

seraph 07.07.2010 16:26:54

Si totusi, animal inseamna "insufletit", de la lat. anima.

Mihnea Dragomir 07.07.2010 17:16:50

Citat:

In Paradis pot sta cu cainele meu?

Cu adevarat dramatic ar fi ca in Paradis sa stea cainele singur...

heaven 07.07.2010 20:06:12

Citat:

În prealabil postat de Mihnea Dragomir (Post 267038)
Cu adevarat dramatic ar fi ca in Paradis sa stea cainele singur...

http://i902.photobucket.com/albums/a...bum/smiley.gif

antoniap 08.07.2010 11:02:29

Iisus S-a rastignit pentru mantuirea oamenilor, nu a cainilor. Despre caini nu ne-a vorbit nimic. Oamenii pot primi Duh Sfant. La caini nu se pune aceasta problema. Oricat am iubi animalele, sa nu uitam ce putem dobandi in plus, fata de ele.

Stim oare sigur daca noua ni se cuvine raiul? Mantuirea e o problema serioasa, nu o gluma. Sfantul Macarie s-a smerit pana cand s-a vazut in Rai de teama sa nu-l inhate diavolii din pricina mandriei si sa-l arunce in iad.

Animalele nu avorteaza precum oamenii, nu-si parasesc puii si nu se dedica slujirii pacatului in asa hal ca omul. Totusi sa-L lasam pe Dumnezeu sa decida cum va impodobi Raiul.

MariS_ 08.07.2010 14:28:31

Apai, drajii miei, rugata-va sa nu deschida Dumnezau Raiul si pentru
necuvantatoare, ca s-ar ocupa locurile numa' cu oile si caii din lume.
Har, smerenie si jertfa de sine.

gabriel 30 08.07.2010 14:51:45

Animalele nu au nevoie de mantuire,pentru ca ele sunt fara de pacat,nu au neascultat fata de Dumnezeu,asa cum a facut omul in Eden,pentru a dobandi cunostinta binelui si mai ales a raului.Din punct de vedere al alscultarii fata de Dumnezeu,animalele sunt cu mult deasupra omului a carui fire rebela,neascultatoare si uneori obraznica l-a determinat pe Creator sa isi trimita Fiul pentru a rascumpara pacatele stramosesti.

Animalele vor ajunge astfel automat in Paradis (unde in Biblie scrie ca leul va sta laolanta cu mielul) pe cand omul trebuie sa se lupte aici pe pamant pentru a ajunge acolo.

la fel si copii care trec la Domnul inainte de a li se fi desvoltat constiinta binelui si raului (inclusiv copii ucisi prin avort) ajung automat in Paradis,tocmai pentru k nu au pacate,iar pacatul primordial a fost deja rascumparat de Hristos.

Deci,raspuns la intrebarea ta: Cainele tau va ajunge sigur in paradis,tu esti in dubii....

Jane Says 08.07.2010 14:56:59

Eu cred ca nu prea stim ce e paradisul, din cauza asta ne ocupam care mai de care cu wishful thinking si dulci fantezii despre ce ne-ar placea noua sa se intample..

podolski_2 08.07.2010 15:20:53

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 267262)
la fel si copii care trec la Domnul inainte de a li se fi desvoltat constiinta binelui si raului (inclusiv copii ucisi prin avort) ajung automat in Paradis,tocmai pentru k nu au pacate,iar pacatul primordial a fost deja rascumparat de Hristos.

sunt offtopic, dar vroiam sa completez.

Din pacate copii avortati nu ajung imediat in rai. Ajung in intuneric, pt ca nu sunt botezati, si striga spre Dumnezeu sa ii pedepseasca pe parinti. IAr Dumnezeu ii asculta si ia ia toata linistea si ii chinuie inca de aici de pe pamant pt crimele lor. Sa nu creada ca se scapa de sangele unei crime a copilului sau si cu un Ac. si cu o spovedanie.
Trebuie canon greu pe masura unei crime. Trebuie sa tina canon sa ii scoata din iad pe copilasi, caci altfel dupa ce va muri, le va lua ea locul in, iar ei vor intra in rai.

Un criminal in vechime dupa ce a omorat, i-au trebuit ani de pocainta pt a fi iertat de crima, de fapt toata viata s-a pocait ingrozitor in chinuri si nevointe grele, apoi i-a aratat Dumnezeu ca l-a iertat, dar condamnat la moarte, nu mai avea sansa sa mai traiasca o viata pt ca i-a luat-o pe cea a tatalui.
Cum va scapa mama care si-a omorat 10-20 de prunci prin avort, decat numai printr-un canon de toata viata?

gabriel 30 08.07.2010 16:02:11

Ok,dar daca totusi striga catre Dumnezeu sa ii ierte pentru pacatele facute...?

Te-ai gandit si la varianta asta...?

anna21 08.07.2010 16:22:51

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 267296)

Podolski NU a scris despre lucruri la care a cugetat el.. Ci a scris conform celor spuse de cei care s-au invrednicit sa le arate Dumnezeu ce se intampla cu sufletele copiilor nenascuti.
Si eu am o prietena care a pierdut o sarcina si a cautat mult timp raspunsul la ce se intampla cu copilul avortat.. am cautat si eu pt ea.. raspunsul e cel dat de Podolski!

(Sa nu existe dubii: exista canon - oprire de la impartasanie- si pt cele care pierd sarcina fara a dori acest lucru!)

anna21 08.07.2010 16:43:43

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 267296)

Vai cat de stramb gandesti!!!
Din ceea ce ai scris tu pana acum: a face un avort e o fapta buna? Ca merg copiii avortati in rai si acolo se roaga pentru iertarea pacatelor parintilor?

Ce nebunie ingrozitoare!

gabriel 30 08.07.2010 17:03:09

Citat:

În prealabil postat de anna21 (Post 267316)
Vai cat de stramb gandesti!!!
Din ceea ce ai scris tu pana acum: a face un avort e o fapta buna? Ca merg copiii avortati in rai si acolo se roaga pentru iertarea pacatelor parintilor?

Ce nebunie ingrozitoare!

Unde am zis eu k avortu e o fapta buna ????????????????

Tu pesemne nu stii sa citesti,mai pune mana si invata.Eu zik ce prostie ingrozitoare este cand nu citesti k lumea.

Vad k in mintea ta si inca catorva numa ura si razbunare se gaseste ochi pt ochi si dinte pt dinte,gandirea ta este total opusa invataturilor Mantuitorului.
Vai care mergeti la biserica si depuneti acatiste pentru pedeapsa si razbunare,intr-adevar este ul lucru fooooarte greu de inteles cuvantul "a ierta".
Tu ai auzit vreodata de ideea "sa te rogi pentru cel ce-ti face rau,
ORICE fel de rau...?

Si da,am zis bine,nu ai avut vedenii,am zis k poate acei copii avortati,ucisi,care ajung in fatza Mantuitorului se roaga catre El pentru IERTAREA celor care i-a ucis,si nu pentru PEDEPSIRE si RAZBUNARE...

Dar poate k tu nu stii ce inseamna iertarea.......

Laur28 08.07.2010 17:59:35

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 267262)
Animalele nu au nevoie de mantuire,pentru ca ele sunt fara de pacat,nu au neascultat fata de Dumnezeu,asa cum a facut omul in Eden,pentru a dobandi cunostinta binelui si mai ales a raului.

Dar sarpele cam cat de ascultator a fost?

FiulRisipitor 08.07.2010 18:10:04

OFFTOPIC

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 267327)

Si da,am zis bine,nu ai avut vedenii,am zis k poate acei copii avortati,ucisi,care ajung in fatza Mantuitorului se roaga catre El pentru IERTAREA celor care i-a ucis,si nu pentru PEDEPSIRE si RAZBUNARE...

Deci avortul nu e o fapta buna; dar ne poate ajuta, mai ales daca avortam vro 20 de copii si avem in fata lui Hristos 20 de rugatori!

Pentru ca ai folosit cuvantul "POATE" sa zicem ca nu toti 20 se roaga de bine, dar vro 10 tot raman??
Dar daca 10 se roaga pentru iertare si 10 pentru pedepsire???
Povesteste-ne cum e cu procentele astea, cam cati si cum sa avortam???
Sau daca ti-ai dat seama de aberatiile ce le spui putem considera subiectul incheiat.

anna21 08.07.2010 18:21:43

Citat:

În prealabil postat de gabriel 30 (Post 267327)

pai daca spui ca cei avortati merg in rai.. ce sa inteleg din asta?

Citat:

Tu pesemne nu stii sa citesti,mai pune mana si invata.Eu zik ce prostie ingrozitoare este cand nu citesti k lumea.
adevarat.
trebuie sa citesc in permanenta..
De ex. ce am citit adineauri pt tine:
"Sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumină. Nici nu se bucură, nici nu se chinuiesc. Si ei strigă la Dumnezeu: "Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, căci noi nu am văzut lumina soarelui, nu am văzut frumusetile din această lume si nici nu am făcut vreun păcat?" Si atunci glasul lor se ridică la Dumnezeu, iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase. Iar părintii, care au omorât copiii în pântece, dacă fac canon, îi eliberează pe copiii lor din acea stare. " (par Cleopa )

Si din alta sursa:
"Toate pacatele se pot ierta spun Sfintii Parinti, dar pacatul acesta al avortului, al crimei asupra unui suflet nevinovat poate fi iertat doar cu pretul unor mari nevointe, care uneori pot dura o viata întreaga, pentru ca acei prunci avortati plâng înaintea lui Dumnezeu si cer razbunarea sângelui varsat de mama. De asemenea este bine sa retinem ca sufletele copiilor avortati stau într-un loc unde nu este nici întuneric, nici lumina. Nici nu se bucura, nici nu se chinuiesc. Si ei striga la Dumnezeu “Doamne, pentru ce suntem noi lipsiti de bucuria fetei Tale, caci noi nu am vazut lumina soarelui, nu am vazut frumusetile din aceasta lume si nici nu am facut vreun pacat?” . Si atunci glasul lor se ridica la Dumnezeu iar Dumnezeu va cere sufletele din mâna mamelor ucigase. Iar parintii care au omorât copiii în pântece, daca fac canon, îi elibereaza pe copiii lor din acea stare."

Citat:

Vad k in mintea ta si inca catorva numa ura si razbunare se gaseste ochi pt ochi si dinte pt dinte,gandirea ta este total opusa invataturilor Mantuitorului.
Vai care mergeti la biserica si depuneti acatiste pentru pedeapsa si razbunare,intr-adevar este ul lucru fooooarte greu de inteles cuvantul "a ierta".
Tu ai auzit vreodata de ideea "sa te rogi pentru cel ce-ti face rau,
ORICE fel de rau...?

Frate, eu te vad hotarat sa-L inveti pana si pe Dumnezeu ce este dreptatea si iubirea!

"Părintele tot timpul ne repeta că sufletele merg în iad așa cum merg oamenii duminica de la biserică la chefuri, iar în rai precum oamenii merg la biserică în zilele de lucru. Spunând aceste lucruri, Părintele plângea amarnic, gândindu-se la sufletele ce se pierd: – Vai, cât de mulți sunt în focurile iadului, și toți stau precum peștișorii puși la saramură în butoaie. Măicuțele încercau să-l liniștească, dar el le zicea printre lacrimi: - Voi nu-i puteți vedea, căci dacă i-ați vedea, vi s-ar rupe sufletul de durere“." (Sf. Lavrentie de la Cernigov)

podolski_2 08.07.2010 19:22:50

multumesc anna21 pt surse.
eu stiam de la un Sfant si mereu ii vedea pe copii avortati tinandu-se de mana in intuneric si plangand, si rugandu-l pe Dumnezeu sa ii pedepseasca pe parinti.
chiar unele mame care se pocaiau, isi visau copiii, ca sa afle apoi cati a avortat (caci le pierduse numarul) si sa poata tine canon pentru fiecare.

anna21 08.07.2010 19:29:42

Citat:

În prealabil postat de podolski_2 (Post 267381)
multumesc anna21 pt surse.
eu stiam de la un Sfant si mereu ii vedea pe copii avortati tinandu-se de mana in intuneric si plangand, si rugandu-l pe Dumnezeu sa ii pedepseasca pe parinti.
chiar unele mame care se pocaiau, isi visau copiii, ca sa afle apoi cati a avortat (caci le pierduse numarul) si sa poata tine canon pentru fiecare.

Si eu citisem despre un sfant care a vazut un camp de copii avortati tanguindu-se sfasietor in asteptarea Judecatii.. dar din nefericire nu am bookmarcat si nu mai stiu unde am citit.

Ora este GMT +3. Ora este acum 05:57:41.

Rulează cu: vBulletin Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.